- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
somnia
senior tag
-
-
Gtaati
őstag
válasz
radi8tor #4344 üzenetére
Helló!
Értem és köszönöm! A problémám csak az h ha az iratokat én feladom a Magyar Királyi postával akkor az hogy fog nekem 3 nap alatt odaérni? Nem értem miért nem küldhetem be nekik az iratokat emailben, miért ragaszkodnak német címhez postai formában és a faxhoz....
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Erdekes fejlemenyem van az amazonos rendelesem kapcsan. Reggel leadtam egy termekre a rendelest, jott is rola email, fizeteskor megadtam a kert kartyaadatokat es kesz is voltam. Nem igazan tortent azon kivul semmi h 1ft zarolodott a szamlamon de tobb penzt nem vontak le, illetve a rendeles alapota sem mozdult elore.
Most kaptam egy nemet nyelvu levelet a nemet amazontol, hogy bizonyitsam h enyem a kartya illetve csatoljak be a szamlarol kimutatasokat nekik 3 napon belul faxon vagy postai uton nemet cimre. A fiokomat zaroltak be sem tudok lepni, illetve faxolni nem igazan tudok es nem hiszem h 3 nap alatt postan be fog erni a szamlakivonat.... Ha 3 napon belul ez nem tortenik meg akkor torlik a rendelesemet. Ilyet miert kerhetnek illetve csinalnak?
En a sajat nevemrol a sajat szamlamhoz tartozo bankartyat adtam meg fizeteshez, szalitashoz meg tesomek nemet cimet kint nemetorszagban. Ez lehet a gond vagy mirt kernek tolem ilyeneket?Koszonom a segitseget!
-
doe2
tag
Nekem is lenne még egy kérdésem.
Azt honnan tudják a vámon, hogy én az amazonnak kifizettem a 27% adót?
És ezt hogy kapja meg az állam?És elvileg nem minden csomagnak nézik meg az értékét. Ha az enyémnek nem, akkor az amazoné a plusz áfa, amit fizettem?
Köszönöm -
radi8tor
MODERÁTOR
Már írtam erről neked.
Különbséget kell tenni Amazon fulfilled és egyéb eladók között.
Ami Amazon fulfilled az saját raktárukból kerül kiküldésre. Persze ilyen esetben sem garantálható az eredetisége.
De amit szintén leírtam már: Amazonnál a vevő az első. Ha valami gondod van a rendelt termékkel, akkor fel kell venni velük a kapcsolatot és megoldják a problémádat. -
Gtaati
őstag
válasz
radi8tor #4337 üzenetére
Ertem, koszonom! Ezt sem tudtam, nekem minden az amazonnal kapcsolatban teljesen uj es ismeretlen... Pedig mar lassan 20 eve vasarolok a netrol webes aruhazakbol eBay stb. De ezek szerint az amazon filozofiaja teljesen mas es valahogy eddig meg nem volt dolgom veluk....
De ha ez igy van akkor kizart h egy elado nem valos termeket akar eladni?
Koszonom!
-
-
Gtaati
őstag
Olvasgattam a korábbi hozzászólásokat és láttam, hogy másnál is vásárláskor először minimális összeget zárol a számlán és később ha raktáron van a megrendelt termék akkor a többit, ez csak az amazon eladásokra vonatkozik vagy az amazonon regisztrált eladok esetén is így van? Ha az eladó nem maga az amazon hanem egy regisztrált eladó akkor ez az eladó terméke is amazonhoz fut be és onnan tovább vagy közvetlen az eladótól megy a címre?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
-
Gtaati
őstag
válasz
radi8tor #4328 üzenetére
Helló!
Értem és köszönöm! De pl az amazon-hoz beregisztrál valaki és el szeretne adni azt az amazon hogyan hitelesíti, mármint az eladót? Valamit biztos csinálnak vele mert akkor ennyi erővel mindenki beregisztrálhatna és a nem létező termékeket árulhatná sokkal olcsóbban és majd az amazon megtéríti a vevő kárát.... nem hiszem h ez így működne.... Lehet erről valamit tudni?
Köszönöm!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni és segítséget szeretnék kérni! Ebayt már évek óta használom gond nélkül, de amazonnal még nem volt dolgom. A kérdésem az lenne, hogy beregisztráltam és nézegettem a fizetési lehetőségeket és csak bank-hitelkártyás opciókat találtam, amivel alap esetben nincs semmi problémám, csak ilyen esetben mi védi meg a vásárlót egy esetleges csaló eladótól? Ebayn ugye van lehetőség paypal-os fizeti és így valamelyest védve van a vásárló. Amazonon ezeket a dolgokat hogy kezelik? Mert lenne egy termék ami ami gyanúsan jó árban van és az eladó új és ilyen esetben mivel tudnám magam vásárláskor biztosítani?
Köszönöm!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha nem az első eladótól veszed akkor nem lesz gond. A második eladó már nagyban játszik és Amazon küldi az órát.
241 dolcsi lesz a vége. Itthon már nem kell fizetned rá semmit.
-
doe2
tag
500 feletti értékelés van az órán és más nem árulja.
Az utóbbi 30 napban 120 értékelést kapott az eladó.
Vagy én nézek valamit rosszul?Amúgy lenne plusz költség?
Köszönöm -
doe2
tag
Sziaztok!
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00H4M0VCO/ref=mp_s_a_1_2?ie=UTF8&qid=1499349454&sr=8-2&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=gw-9400Erre ugye nekem 240 $ az áfával együtt. Ha ezt a 68k,körüli összeget levonják a számlámról, akkor majd azon kívül valaha bármit is fizetnem még? Pl nav vagy futár vagy vám?
Köszönöm
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szazbolha #4317 üzenetére
Nem kell véglegesíteni, az ahogy a neve is mutatja 1 kattintással rendeli is meg.
Azért nem vonták még le a kártyádról az összeget, mert nem kezdtek hozzá a csomag összeállításához.
Minden gond nélkül tudod stornózni a rendelést, ha oda mész a rendeléseidhez és a termék melletti gombok közül a lemondást választod.
Meg kell adni egy indokot miért mondod le, itt jelöld be a téves rendelést és kész.Ha már levonták az összeget de nem adták fel, akkor is le tudod mondani csak akkor nem kapod rögtön vissza a pénzedet (30 napig ül rajta a bankod).
-
szazbolha
addikt
Üdv!
Be voltam jelentkezve Amazonra (korábbi vásárlás miatt rám ismer) és egy terméknél amit már x-edszer nézegettem megjelent az "1-clickes" vásárlás. Lehet más terméknél is van ilyen lehetőség korábban nem tűnt fel. Rákattintottam, gondoltam kérdez majd valamit de azonnal megrendelt státuszba ment
Nem probléma úgy is megvenném.
Utólag tudtam módosítani a szállítási feltételeken, de nem értem hogy lehet véglegesíteni?
Nem vonta le a bankkártyámról a közel 10eFt összeget.
Hogy kell véglegesíteni egy 1-clikkes rendelést? -
laleeee
őstag
Sziasztok ! Rendeltem egy ilyet,de nem olyan,amilyen nekem kéne. Szerintetek vissza lehetne valahogy küldeni,hogy ne kerüljön pénzbe ?
[link] -
-
Rolanddd
tag
válasz
BornToBePuli #4312 üzenetére
Szia, ha tudnák hogy megjött akkor nem az lenne annak az árunak a státusza amire mondtam hogy ne küldjék újra, hogy elküldve, hanem hogy kézbesítve. Ebből kiindulva nem tudják hogy megkaptam vagy sem. Amit nem értek, hogy ha nem tudják nyomon követni, miért van határidő a visszaküldésig és hogyan hajtanák be ha meg se kaptam volna? Vagy lehet hogy tudják, csak nem frissítik minden esetben a státuszt.
Mindegy, visszaküldöm, csak ez számomra kicsit furcsa.Köszi a válaszokat!
-
Rolanddd
tag
válasz
radi8tor #4310 üzenetére
Nem voltam otthon, nem én vettem át, bár ez lényegtelen. Amit itt nem értek, hogy nem tudják nyomon követni, ők is azt hitték hogy teljesen elkeveredett valahol, nagyon nagy késéssel érkezett meg, azt mondod így is ha nem jön meg időben de lejár a visszaküldési idő, kifizettetik velem? A korábbi megérkezett áruról sem tudták hogy megérkezett, honnan tudnák hogy ez megjött? Remélem érted a problémát, nem az van hogy nem akarom visszaküldeni, csak nem értem a logikájukat.
-
-
Rolanddd
tag
Üdv! Egy olyan érdekes helyzetben vagyok az Amazonnal amiben még nem voltam. Korábban rendeltem 3 terméket a német Amazonon, mindhárom közel 100 € értékű, amiket viszont nem Németországból hanem Angliából postáztak, nyomkövető kód nélkül. Az egyik aránylag normális időn belül megérkezett, a másik kettő viszont nem akart megjönni. (mivel nem volt Sendungsnummer, így ami megjött, azt sem kezelte le a rendszer hogy megjött, csak az volt odaírva, hogy elküldve).
Eredetileg ha jól emlékszem a feladástól számított 3 hét volt megadva érkezésnek, persze nem ért ide (csak az egyik). Átváltott az érkezés egy héttel későbbre (már nem konkrét dátum hanem egy intervallum formájában), közben fel is vettem a kapcsolatot velük chaten, hogy tudják-e miért nem jön meg a csomag, ha tudtam volna hogy ennyi ideig tart, tuti nem rendelem meg náluk. Amikor rendeltem, azt írták hogy raktáron van, és ilyenkor ha Németből küldik, kb 1 hét és itt is van, szóval igazából már akkor vissza kellett volna mondanom amikor a 3 hetet írták be, de á mondom türelmes vagyok... Szóval a chaten annyit tudott mondani az ügyintéző, hogy várjunk még egy hetet, és ha addig sem jön meg, akkor intézkednek.
Így is lett, persze nem jött meg. Újra felvettem chaten a kapcsolatot, és mivel látta hogy még mindig nem jött meg, mondta hogy újra megrendelik nekem és mivel így megvárattak, ajándékból expressz küldeményként küldik el. A 2-ből az egyik 3 nap múlva itt is volt, a másik az ígért időpont után 2 nappal, de legalább megjött.
Itt vége is lenne a történetnek, viszont néhány nap múlva a korábbi rendelések is befutottak. Először megörültem hogy így már azért elég jó kárpótlás, viszont a rendeléseim között ennek a két dolognak az a státusza hogy várják, hogy visszaküldjem őket. Nem tudom hogy ez rögtön ahogy újra lettek rendelve (külön rendelésként jelentek meg az újak) már akkor is ez volt-e a státuszuk, de abból kiindulva, hogy azt sem tudták hogy a 3-ból az egyik már megjött (azt is elküldethettem volna velük ismét, csak mondtam hogy azt ne mivel már itt van) így gondolom a maradék kettő sem érkezéskor ment át ebbe a státuszba.Szóval a kérdésem, ilyenkor mi van? Erre a két termékre ugyanaz a visszaküldő felület áll rendelkezésre, mint amikor rendelünk valamit de nem tetszik és vissza szeretnénk küldeni, egyedül a státusz más (Wir erwarten Ihre rücksendung), de amit nem értek, hogy itt is ugyanúgy van egy dátum, hogy meddig küldhetem vissza. Mi van ha nem küldöm vissza mielőtt lejár a dátum? Mi lett volna, ha a csomag ez a dátum után érkezett volna meg? Járt már más is így? Így ha feladom, nekem kell állnom a postát is? Ja és mivel ezek 40 Euró feletti termékek, azt írja hogy követhető csomagként adjam fel őket. Még van bő egy hetem visszaküldésig.
Bocsi a hosszú írásért, de így kerek a történet -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #4307 üzenetére
Aha, akkor csak szimpla elővigyázatosságból ráterheltek.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #4305 üzenetére
Akkor lehet most adtad hozzá ezt a kártyát.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #4303 üzenetére
Teljesen normális dolog első vásárlásnál. Azért az 1 font, mert így ellenőrzi a kártyához tartozó nevet.
A maradék 99 fontot majd akkor vonják le, ha elkezdik összeállítani a rendelést. -
Rendeltem egy órát az Amazonról.
Elvileg majd' 100 fontot kellett volna levonjon a számlámról fizetéskor, de csak egyet vett le az SMS szerint.
Ez mennyire normális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest