-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
válasz
robi222 #53038 üzenetére
Nem az határozza meg, hogy családos, vagy turistás, hogy mi van a képen. Hanem az, hogy hogyan komponálod meg, mennyire tudatos, mennyire vannak zavaró elemek a képen. A te esetedben nekem a legtöbb fénykép ilyen 'snapshot' jellegű, nem látszik rajta túl sok tudatos komponálás, nem látszik, hogy annyira átgondolt lenne az egész mind a gép beállításait, mind a helyszínválasztást, mind pedig magát a megvalósítást illetően.
Attól, hogy egy kép számodra kedves (nyilván az, mivel a gyereked van rajta), vagy kötődnek hozzá jó emlékek, nem jelenti azt, hogy mások számára is az lesz, ha csak nem tudod belerakni a képbe ezt az érzést.De hogy ne csak dumáljak, rekid hasonlót tett be pár napja, nekem ez régebbi és eléggé máshogy van kidolgozva (talán innen nincs annyira agyonfotózva a dolog).
-
robi222
senior tag
Jo lett igy is.Habar en nem szeretem a fekete feher kepeket, de erre egybol bologatott mindenki
Nehez eldonteni mi csalados vagy turistas.Ha gyerek vagy ember van rajta,akkor csalados.Ha tajkep ,akkor turistas.
Bogarakat ,madarakat meg nem szeretek lovoldozni (unalmas)
Nehez ugy !
De a lenyeg a kepek legjobb minosegu elkeszitese. -
robi222
senior tag
Ez már az új géppel .
Hátha
[link] -
rekid
addikt
válasz
itouchfan #53029 üzenetére
Nappal az ND1000 is bőven kevés tud lenni, főleg ha felhőt akarsz mosni.
Ez például f16 ISO 100 ND1000 és sikerült kicsikarni egy 13 sec-et. Mindemellett a felhő gyorsan mozgott. (3000m felett voltam.)
Hozzáteszem, hogy jellemzően f9 felé nem szeretek menni ha van részlet a képen mert lőttek az élességnek. innen egyenesen következik, hogy a záridő is rövidebb szóval jobban be kell sötétíteni ha nappal akarsz ilyet játszani..
-
INTELligent
senior tag
válasz
itouchfan #53029 üzenetére
Tudom, hogy így már nagyon kezd off lenni a topik, de az nem megoldás, hogy két polárszűrőt egymásba teker az ember és kap egy állítható áteresztőképességű szűrőt (és akkor kvázi ha két jó minőségű szűrője van, akkor a minőség sem lesz talán annyira gáz)? Mi anno fizikaórán ezzel szórakoztunk, gyakorlatban viszont nem tudom, mennyire állja meg a helyét.
-
itouchfan
senior tag
válasz
bandhajon@ #53027 üzenetére
emlékszem erre a képedre, szép!
Nem csak vízeséshez kéne, de pl. ha facebookon nézitek tóth istván - anonymfotó oldalát, azok a vízesések biztos hogy ND szűrővel vannak lőve, nem tudom milyennel, de el tudom képzelni, hogy ahhoz elég lehet ND8, 16 is akár.
De ahogy a példán is látszik, nem elég a felhőkhöz, csak az ND1000.
A változtatható erősségűek meg minőségben gyengébbek elvileg, szóval azokat nem ajánlják, ha jól olvastam, pedig az lenne praktikus. -
-
itouchfan
senior tag
Szintén nem teljesen ON topik kérdés, de:
Hosszú expós tájképekhez, vízesés fotózáshoz kell az ND1000, ugye?Vagy egy ND400 is elég lehet? -
grigo
őstag
Off jellegű szakmai kérdéssel fordulnék a közösséghez. Csináltam portrét meg egy párról képeket, és szépen alakítgattam dolgozgattam, exportáltam majd véletlenül asszony gépen megnéztem és elszörnyedtem. Nekem kalibrált a gépem az övé nem. Viszont az övé enyhén szólva is szarok a színek. Ilyenkor hogy szoktátok áthidalni a probémákat? Vélhetőleg nem kalibrált monitor van az emberek nagy részének. Szóval én megyek szembe a forgalommal. Ugyanakkor gondolom ha nyomtatásba megy bármi is akkor én leszek jó irányba. Ilyenkor mit szoktatok csinálni?
-
topikk
senior tag
Kis gepet kerestem, elsosorban turakon szerettem volna hasznalni. E-M1o ii volt az elso, meg mindig megvan. Aztan beszippantott a sok jo objektiv, az idojarasallosag es a Oly "minosegerzete". Osszessegeben jo kompromisszum nekem, csak ott latom hatranyat ahol jelentosen kellene vilagositani az arnyekokon. A DOF sem problema szerintem, ez a tema tul van ertekelve, itt is zartam a blenden, hogy a feje valamennyire eles legyen. Pl a 75m 1.8 DOF boven eleg portrera is.
-
kovsol
titán
válasz
robi222 #53014 üzenetére
Ha nem lennének rajta fák, hanem csak a háttérben a domb és a víz akkor nagyon tetszene
Ezt csütörtöki sigma-sony kiállításon lőttem a 220voltnál. Egyébként még életemben nem fotóztam előtte modellt.
Sajnos elfelejtettem megnézni a beállításokat a nagy sietségben és auto iso -n maradt a gép.
2 3 tudom szar a vágás, de már eleve rosszul lőttem, nem lehet rajta segíteni.Ez meg csak azért, mert tetszett nagyon a haj szín: [link]
-
vond
MODERÁTOR
válasz
topikk #53010 üzenetére
Huhhh, ez a 25efegykettő nagyon durva!
(#53014) robi222: Vagány arcot vág a sirály koma, nekem tetszene is, de merőben máshogyan kellett volna meglőni. Sokkal szűkebben, és minél kevesebb zavaró dologgal a háttérben/környezetben. Meg játszhattál volna fal(?) ferdeségével is.
(#53006) sixpak: A házakért tényleg kár, de a képek teteje azért jól néz ki.
Nálunk is olyan vihar volt tegnap este, hogy csak néztem.
Mintha egy óriás stroboszkópot nyomtak volna vagy fél óráig egyfolytában. Közben viharos szél, meg szakadó eső, olykor jéggel kísérve. Kemény volt.
-
robi222
senior tag
-
sixpak
nagyúr
válasz
Muerte68 #53007 üzenetére
& aldebaran, g_g_g:
Topikk: thx, nagyon szerencsétlen helyzetben vagyok ebből a szempontból, délre néznek az első ablakok, de a villanyvezetékek miatt esélytelen arra fényképezni, így maradnak a hátsó ablakok.A tegnapi viharra viszont rákészültem, néztem a radart/villámtérképet, kocsiba be, ki a város szélére....még nem dolgoztam fel a képeket, de első ránézésre zero használható kép született.
Pedig a helyszín kiváló volt, csináltam régebben már onnan villámfotókat, mondjuk ezt vagy ezt, de tegnap gyakorlatilag nem láttam lecsapó villámot, csak a felhők villogtak....mindegy, ilyen sport ez. -
topikk
senior tag
válasz
bandhajon@ #53002 üzenetére
Nem rossz, en inkabb nagylatoval lottem volna, nagy melysegelesseggel.
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok! hoztam egy fotót véleményeket szívesen fogadok..
[Kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest