Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #50099 üzenetére
Az utolsó sorozat egy sima fekete háttér előtt készült. Három lámpa mellett. Jobbról egy ernyő, balról egy 180as stripbox, szemből alulról pedig egy 60x90es box.
-
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83 #50089 üzenetére
Ezeket milyen háttér, világítás mellett csinálod (nem a becsillanásra gondolok)? Ha nem publikus jöhet privátban is.
-
grigo
őstag
Hoztam egy régebbi kattintást. Nem túlhúzott egy kicsit? Lehet megcsúszott az effekt....
[link] -
rekid
addikt
válasz
randras_83 #50096 üzenetére
Ez csak egy 30 perces fotós kihívás volt. Leginkább magam illetve "az asztal mögül jó ötletnek tűnt" ötleteim ellen. (A modell fázós és szúrós tekintetei közepette.
) Asszem megdöntöttem a legtöbb felismerés / 20 perc rekordom.
Viszont a hely baromi jó, nagyon tudom ajánlani az éjszakai csak környezeti fényes mókoláshoz. Mondjuk legközelebb ha több időm lesz viszem a vakuállványt esernyőstől is.
-
rekid
addikt
Tegnapi partyt megelőző gyakorlás.
-
Red@Arc
tag
-
jmakk
őstag
válasz
itouchfan #50092 üzenetére
Például vehetnél egy ND szűrőt. f29-re rekeszelve egy APS-C objektívnél már olyan erős a diffrakció, hogy teljesen tönkrevágja az élességet. ND8 szűrővel ezt a képet kb. ugyanezzel a záridővel meglőhetted volna f11-13 körül. Már ott is van diffrakciós hatás, de közel sem ilyen mértékben.
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok, BUÉK mindenkinek!
Tudom, hogy egy agyonfotózott téma, és semmi új nincsen benne, de az érdekel, hogy technikailag rendben van-e, mit lehetne javítani rajta, esetleg későbbi hosszú záridős képeknél mire kéne jobban odafigyelni.
[link] -
rekid
addikt
válasz
randras_83 #50089 üzenetére
Köszi!
btw: A sorozat legjobb képe eddig.
A flare utólagos vagy menet közben oldottad meg?
-
randras_83
addikt
-
rekid
addikt
BUÉK mindenkinek!
Modell fotózással kapcsolatban nem tudtok valamilyen normális könyvet ahol konkrétan pózolást, pózoltatást magyarázzák? Előnyös-hátrányos beállítások stb..
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
g.killer #50069 üzenetére
Búék neked is, meg mindenkinek!
1. M*rha jó
2. Ebben nem látok semmi extrát, de azért nem is kuka
3. Szerintem ez is nagyon jó lenne, ha vártál volna picit, amíg közelebb ér az emberke, a fehér hóval a háttérben frankó lenne, így nem ad hozzá semmit a képhez szvsz, elveszik a tájban. -
g.killer
aktív tag
Pár friss képpel adnék egy kis életjelet, és kívánnék egyben Boldog Új Évet!
Az első egy kb. 6 percnek megfelelő expo, rögtön napfelkelte után a második még napfelkelte előtt készült ezért is a kékes árnyalat..
Lőttem még egy ilyet is meg sok mást is de ezzel nem vagyok kibékülve.
-
Fandango
veterán
válasz
randras_83 #50060 üzenetére
Nem rossz, nem rossz!
De még várjuk a javát!Egyébként a modelleket honnan szervezed be? Vagy mindegyik ismerősöd és vállalják?
-
Kephamos
addikt
Csináltam ma egy képet és kicsit bohóckodtam egy képszerkesztő programmal:
[link]
Sehogy se sikerült rendesen feltölteni a képet, úgyhogy most így hagyom itt. -
törölt tag
válasz
jjeahh #50028 üzenetére
Nekem a bringás tetszett legjobban. Lehet, hogy Te már kicsit unod, mert agyonfotóztad a helyet, de ettől még a természeti környezet szép, a fotók pedig (szerintem) ízlésesen utómunkázottak. Számomra egyébként pont ez számít kissé unalmasnak, annyi magányos fa - köd kombót láttam már. De ez természetesen nem von le semmit a kép értékéből és a közízlést ismerve úgyis annak van legnagyobb esélye a sikerre.
-
Fandango
veterán
válasz
randras_83 #50055 üzenetére
Ezt honnan veszed?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
randras_83 #50048 üzenetére
Szép szemek, nagyon jó hangulat, de arra figyelj, hogy a szem-orr-száj hármas függőlegesen középen legyen.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #50052 üzenetére
Látom jönnek az adidedidit képek is.
-
rekid
addikt
válasz
Király low key lett.
Amennyire tetszenek a szemei annyira nem a száj állása olyan nem tudom de ez lehet csak az én hülyeségem. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Köszi!
Jó kép ez a portré is szerintem, max alul picit többet hagytam volna.Más: 524-re írtátok, hogy jó kis minimál lehetne, de szerintetek hogy kéne megvágnom? Vagy hagyjam így?
-
marcitp
őstag
válasz
shirogin21 #50044 üzenetére
Próbáld a természetben (persze majd ha lehet), jobb fények között, és érdekesebb/jobb perspektívából. Ezek gyakorlásnak, gépkezelésnek, vakuhasználatnak jók.
Ja, és ez is olyan ágazat, hogy nézni kell a hátteret is.
Ez a képed pld egész jó lett[link]-de pld
A szem nem elég éles, a fűszál csúnya, és nagyon direkt a fény. Azonkívűl a vágás sem annyira jó.
A felbontás miatt elbírna egy nagyobb crop-ot is, kiesne egy csomó az érdektelen háttérből, a fűszálon meg lehetne még kozmetikázni. -
Muerte68
addikt
válasz
shirogin21 #50043 üzenetére
Fókusz sorozat így minden éles csak össze kell rakni a képeket,nem minden gép tudja-ha komolyan makróznál akkor ilyen gép vagy dedikált makróobi kelleni fog
Ha nem fentről hanem szemből fotózod már meg is van a háttér,mivel nem azt fotózod amin van hanem ami mögötte.
Tudom nem könnyű ezek a mocskok folyton függőlegesen vannakEz a képed pld egész jó lett[link]-de pld a légy se volna rossz csak sok az élesítés ha szelektíven élesítenél nem látszódna annyira a háttéren
ez is jó pld [link]
-
shirogin21
csendes tag
válasz
jjeahh #50042 üzenetére
(#50041) itouchfan - Szobában, a terráriumukban fényképeztem őket. A gond az, szemből azért nehéz mert dobozban voltak és egy bizonyos szögig be vagyok korlátozva. De legközelebb másképp csinálom.
(#50042) jjeahh - Rendben. Viszont a gyári vakut azt használtam és tettem is elé derítőt, ezek szerint nem látni, hogy bármit is ért volna. Akkor erre is figyelek...
Köszönöm.
-
shirogin21
csendes tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
shirogin21 #50039 üzenetére
Mind fentről fotóztad, ami ritkán jó és csúnyán vannak vakuzva. Szal én amondó vagyok, hogy próbáld meg alacsonyabbról fotózni, kvázi az ők szintjükről, mintha te is egy pók lennél
+ a vakuzással kezdj valamit, ehhez különösebben nem értek, de első körben mondjuk próbáld meg lágyítani-szórni a fényét...
-
itouchfan
senior tag
válasz
Technikailag jók, nem tudom hol fotóztad, vagy volt-e lehetőség rá, de én legalább 1-2 képnél megpróbáltam volna lejjebb vinni a gépet, és nem felülről, hanem szinte szemből, a talaj magasságából fotózni, úgy talán még hatásosabb lehetne.
-
Muerte68
addikt
válasz
a fókusz rendben van-csak kicsi a mélységélesség+a háttér nem túl jó nagyon beleolvad
Mondjuk hogy a szemüket sikerült így kilőnnöd azért irigyellek gondolom valami mókolt obi?
A 4-ik egész jól sikerült-focus stacking-el jobbak lehetnének -
KelemenUhr
aktív tag
válasz
jjeahh #50037 üzenetére
Na igen, nyilván ha az ember él valahol, akkor kicsit magasabbra kerül az ingerküszöb, ugyanakkor a legjobb fotókat is az tudja készíteni, aki ismeri az adott hely minden szegletét és lát ott mindenféle napszakot, évszakot, időjárást. Jól teszed, az biztos, hogy én is tekernék itt minden nap.
Születésem óta alföldi városlakó vagyok, de akkor sem ez a közegem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
KelemenUhr #50036 üzenetére
Köszi szépen! Pedig ez csak Somlyó, ide minden nap kitekerek, már kb. az utolsó ösvényig szénné fotóztam, a fészbúkomon már külön albumot kapott
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
jjeahh #50028 üzenetére
Elképesztően gyönyörű helyen élsz, irigyellek érte...
482, 586 jók.
510 baromira tetszik a ködön és a színeken kívül a környezetétől abszolút elütő betűk miatt is, szerintem sokat ki lehetne hozni belőle.
524a pedig az első helyezett nálam, zseniális minimál lenne belőle, remélem megdolgozod. -
jjeahh
nagyúr
Ejha, sok szavazat érkezett, erre nem számítottam, köszi!
Holnap feldolgozom amikre szavaztatok és kirakom a két F betűsre (flickr-facebook).
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Eddig read only voltam, most hoznék egy kis minimalt, kíváncsi vagyok, mit lehetne javítani rajta, vagy egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni.
[link] -
topikk
senior tag
-
törölt tag
válasz
bakosgabor57 #50014 üzenetére
Azért ez ez szebb híd!
-
LamaCube
addikt
Hoztam megint egyet az órás sorozatból. Próbáltam nem hagyni lenyomatokat a felületen.
[link] -
aldebaran
addikt
válasz
bakosgabor57 #50014 üzenetére
Elég jó is lenne, de kár azért a két belógó ágért.
Nem gondolkodtál azok eltávolításán?
-
bakosgabor57
őstag
válasz
#31733248 #49986 üzenetére
Ez meg híd a naplementében
-
Tomdriver
őstag
válasz
aldebaran #50010 üzenetére
Köszi mindenkinek! És elnézést ugyanúgy!
Nincs amnéziám, csak azt felejtettem el, hogy ha a szerkesztésből visszalépek, attól még nem törlődik az előző hsz. Aztán már későn volt.
Talán nem is a "kép" volt a fontos, csak a tény, hogy ilyenkor hóvirág nyílik. De teljesen jogos, ez nem ide való és mehetne a turistás topikba is - ha lenne...
Nem hiszem hogy posztolok ide több képet (és máshova sem), úgy érzem nincs ehhez nekem érzékem sajnos. -
-
Tomdriver
őstag
Akkor Boldog Karácsonyt Mindenkinek ! ( csak innen, a kertemből, és nem tudom sírjak vagy nevessek - tavasszal mi lesz??...
)
bocs a sok próbálkozásért, ezt elbénáztam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!