Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS notebook topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Monitor hiba topik
- Home server / házi szerver építése
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
deny330
aktív tag
válasz Kristof93 #64098 üzenetére
Köszi! Őszintén szólva már azt hittem, hogy ennyire érdektelen/unalmas kép lett, hogy senki sem mondott semmit.
Light Pollution mapon érdemes megnézni előtte, hogy hol érdemes egyáltalán keresni a fényszennyezés miatt. Nekem azt hiszem, hogy "5"-ös erősségű volt a fényszennyezés a helyszínen, ami bőven nem a legjobb. [link]
-
m3ss
veterán
az elson sok a vignette.
a masodik kicsit esetleges, minimalnak nem eleg letisztult. igy elviszi a tekintetet a kettotort fa meg a ferde belogo ferde, viszont nincsenek tul atgondolt helyen.
harmadik jobbrol szuk, pedig jo lenne ha az ut benne lenne.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
deny330
aktív tag
Egy kis elősztori:
Két évvel ezelőtt lefotóztam életem első csillagjárását, illetve lövöldöztem pár képet csak úgy az éjszakai égboltról. Nagyon nagy eredménye nem lett, mondhatni értékelhetetlenek lettek.
Most kicsivel több tapasztalattal, jobb felszereltséggel kimentem fotózni ugyan arra a helyszínre, és visszanézve a képeket azt hiszem sikerült valamivel értékelhetőbb képeket csinálnom. Ugyan most csillagjárásra nem volt időm, illetve a hold is közbeszólt volna fél-1 órán belül, de a tejút egy részletét sikerült lekapnom, és úgy érzem, hogy a két év alatt ha keveset is, de valamennyit biztosan fejlődtem visszanézve a képeket.
Péntek késő esti fényképek:A két évvel ezelőtti képek: Csillagjárás Astro Astro
Tudom, még az előtéren valszeg sokat lehetne javítani (van is ötletem hogyan), illetve az utómunkán is talán még lehetne csiszolni. Ha bármi észrevétel, tanács, kritika van, ne kíméljetek.
[ Szerkesztve ]
-
Kristof93
senior tag
válasz vihartigris #64088 üzenetére
A7R3. Magas iso-ra még most is verhetetlen az a szenzor.
A szoftver pedig dxo pureraw, lightroom és topaz denoise. -
Kristof93
senior tag
Egyébként mind iso 16k-20k körül készültek. Ma már nem annyira fontos a 600 F4 a sok ai zajszűrővel.
@Vihartigris: próbálgattam, de furcsán nézett ki. Majd ha nyomtatok egyet ezekből még megpróbálom mit lehet csinálni a zölddel.
-
vihartigris
őstag
Jók ezek a medvés képek, az előzőek is.
Talán a zöldből visszább kellene venni.bármi reciproka a semmi
-
rekid
addikt
válasz Drakmusz #64080 üzenetére
Az elsőt hosszú expóval lőttem volna, kiszedném a két szélső stéget a horizonton a földet. Valami hasonlo hangulattal.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Ironizer
tag
válasz Drakmusz #64080 üzenetére
Nekem tetszik az első, de van két zavaró szösz az égen, meg a két kacsa is véleményes, főleg a szélső, ezeket én leszedném.
A második is tetszik, fb-on láttam ilyet a napokban, csak az állóban volt, így fekvőben nekem jobban bejön, magamnak lehet, hogy az 1:1 még jobban tetszene.
-
Kristof93
senior tag
Vikthor: Ha nincs állvány lehet sorozatot lőni, majd photoshop-ban egymáshoz igazítani és átlagolni.
-
nagyúr
-
Kristof93
senior tag
Köszönöm Az utolsóban igazából a visszaverődés tetszett a szemében, másképp nem a legjobb pozíció.
-
racskobalazs
senior tag
válasz deny330 #64053 üzenetére
Köszi!
A szűkség sajnos "ilyen lett" a jobb oldalon az ott a vége, a másik felén volt még, de úgy furán nézett ki úgyhogy inkább levágtam.
A rekesszel pedig direkt akartam ilyen elmosott hátsó részt (a kiskacsákat élesbe de akkor az nem sikerült )
#64054vihartigris köszi!Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
vihartigris
őstag
-
deny330
aktív tag
válasz racskobalazs #64052 üzenetére
Jobb és bal oldalt nekem kicsit szűk, illetve egy kicsit rekeszeltem volna, hogy mindegyik kacsa éles legyen - a háttérben az anyuka eléggé el van mosódva, illetve az előtérben is az egyik.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Hoztam egy kacsa családot a helyi tóról, "Büszke Anyuka"
Minden véleményt szívesen fogadok![ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
aginor
veterán
-
aginor
veterán
válasz Fandango #64046 üzenetére
Köszi!
Ha megforgatom a képet, akkor kifuthat oda (én is néztem), de akkor számomra nagyon szűk lesz és a téma elhelyezése sem tetszett, de este teszek fel egy olyan változatot is (talán ha fekvőben lőttem volna meg akkor jobb lenne, persze annyi eszem nem volt..).Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
racskobalazs
senior tag
Köszi a tippeket, megvágom úgy is!
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
kovsol
titán
#64036 racskobalazs: jobb oldalt így szűknek érzem. Ott hagynék rá még a vízből, fodrozódásból.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Muerte68
addikt
válasz racskobalazs #64036 üzenetére
Szerintem nagyon a szélre került meg jobb volna bal oldalon
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Igyekeztem az itt elhangzó tanácsokat összeszedni, rég jártam itt, egy vizityúkot hoztam:
Próbáltam lehetőség szerint az ő szintjéből, valamint ráhagyni amerre néz.
Mindenféle megjegyzést, tanácsot továbbra is szívesen fogadok!Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
-
Zedz
addikt
#64023 Grillo
Szóval szerinted állhattam volna hátrébb? Igazából a szélvédő mögött található halom szalmát találtam viccesnek, arról akartam lőni egy képet, csak az messzebbről lehet ennyire sem látszódott volna. Aztán egészen más "vibe" sült ki belőle.#64025 Fandango
Köszönöm! Sajnos nincs min igazítani, nincs vágva a kép.[ Szerkesztve ]
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
Az egyik fotóm kikerült az Unsplash Editorial feedjére. Szeretném, ha véleményt mondanátok róla, bármilyen építő jellegű kritikát szívesen fogadok!
-
-
papaya
senior tag
válasz Csicsikov #64017 üzenetére
Szia. Akkor leírom mivel más eddig nem tette meg De kérlek próbálj belőle építkezni, nem megsértődni.
1. A szemfehérje sötét, az egész kép nekem alexpós csöppet, a bal felső sarokban lévő bokeh folt elhúzza a tekintetemet. Szemet sokkal jobban kellene kiemelni.
2. Nem értem a kompozíciót, a háttér zavaró, izületek vágva, és szűk az egész, valamint nekem itt is alexpós a kép. Sokszor leírtam már, az áll alá ilyen módon helyezett kézfej túl hangsúlyos és erőt sugároz ami, nem túl szerencsés egy női portrénál.
3. Ez egész hangulatos, de nem jó a fény/árnyék arány, világosítani kellene a témán, a modellen és az épületeken is. Valamint nem működik a színharmónia (a ruha, az épüleket színe, és az összes többi elem között).
4. Portré fotósok szeretik ezt a pózt bevetni, viszont sztem nem természetes a szemnek. Oké, hogy háromszögeljünk mert az jót tesz, de akkor is furcsa az egész. Nekem a jobb felkar túl hangsúlyos lett, a testvonal jelentősen torzul így, mellek kitakarva, csipővonal elveszve. Viszont itt jók a fények, és kellemes a tekintete
5. Ez nagyon nem. Tekintet fura nagyon. -
aginor
veterán
válasz forras2 #64011 üzenetére
A Cullmannak volt régebben Nanomax szériája, nézz rá arra, mert ugyan nem olcsó, de tisztességesen összerakott, ugyanakkor kicsi és könnyű modellek voltak (van nekem is egy, talán 200-as, ha jól emlékszem).
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Lassú Víz
addikt
válasz forras2 #64011 üzenetére
Nem egészen, inkább ide való: Azonnali fotós kérdések órája
Van egy Manfrotto Pixi Clamp csipeszem, azzal elégedett vagyok. Panaszt nem olvastam a Manfrotto Pixi vagy Pixi Evo állványokra. A 10 cm-es Hama állványokból már kettő ment tönkre rövid időn belül (a másodikat kaptam, nem vettem ) Jellemzően elmozdul a gömbfej, és amikor húznék rajta, eltörik. A kicsiből éppúgy nem ajánlott a noname mint a nagyobb álványokból.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Nem tudom, jó helyen járok-e, de hátha Ti is tudtok segíteni
Sokszor egyedül megyek horgászni, és amikor fogok 1 szebb halat, nem tudok fényképeszkedni vele, csak ha épp valamelyik szomszéd ráér... Ezt szeretnémn kiküszöbölni, és szeretnék valami 3 lábú kis telefon tartót, ami megoldaná nekem ezt a problémát.
Használtok valami ilyesmit? Mik a tapasztalatok vele? Mit érdemes venni ilyen célra?
Fontos lenne, hogy forgatható, dönthető legyen a feje... -
aginor
veterán
válasz Ironizer #64009 üzenetére
"tényleg tetszik így, nekem kiadja." - na itt jön be az ízlések és pofonok. Igazából a te képed és amíg neked tetszik addig rendben van.
"Hja, akkor ott se volt sok DOF." - nem annyira, de m43-on ez elég jól kezelhető, viszont a tele miatt jól mossa a háteret.
"irigylem" a vakuval makrózó embereket, de én a minimál felszerelés híve vagyok" - régebben én is vakuzgattam, de az inkább volt kényszer. Amúgy az M1-hez adott kis vaku pont jó egy kis derítésre néha, bár pl. ezeknél a képeknél sem használtam."Engem még a poloskás képemen lévő pókhálószösz is zavar, csak nem foglalkoztam már vele, hogy kivegyem, mert annyira nem jó kép." - én meg először észre sem vettem a levelet az enyémen, annyira el voltam foglalva azzal, hogy a hegyoldalon nem legurulva kézzel élesre állva értékelhető képet tudjak készíteni a félhomályban.
"sem túl szerencsés a háttér világos színe (most mondhatod, hogy bezzeg a virágnál nem zavar, mi?)" - mondhatnám, de nem mondom, mert ízlések és pofonok ill szerintem az a sáv nem vonja el annyira a figyelmet, mint az élénk vibráló háttér. Mondjuk engem meg az a világos sáv nem annyira zavar, talán mert így kiemeli az antennákat (ill majdnem az egész képen végigfut, nem egy folt, ellenben a levéllel a másik képemen, de meg fogom dolgozni kicsit, hogy kevésbé legyen feltűnő és megmutatom, hogy mire sikerült jutnom vele), de tény, hogy nem ideális, ezt ott észre kellett volna vennem.
"a cincér és a fényképező közötti levél (vagy valami) bokeh-ja belelógna a cincérbe, kissé elhomályosítva azt" - ezt jól látod, de az szándékos volt, meg akartam nézni, hogy hogyan mutat, plusz így alacsonyabbról is tudtam lőni. Nekem inkább az vele a bajom, hogy kicsit túl jól sikerült és belelóg a dög "arcába". Ha megállna valahol a rágóknál, akkor határozottan tetszene.Amúgy köszi, tök jó dolgokat mondasz és megpróbálok majd ezekre figyelni, még ha túra közben nem is olyan könnyű.
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Ironizer
tag
válasz aginor #64007 üzenetére
"Egy részről elvonja a tekintetet a világossága, másrészről optikailag elvesznek miatt a virág részletei."
Megmondom őszintén, én nem érzem így. Persze, ahogy írtam, dilemmáztam rajta, de tényleg tetszik így, nekem kiadja."a cincéres képek 150mm (ekv. 300) készültek F4 és 2.8 rekeszen"
Hja, akkor ott se volt sok DOF. Néha "irigylem" a vakuval makrózó embereket, de én a minimál felszerelés híve vagyok, így az nekem kiesik."Ha jól ki tudod tartani"
Dehogyis tudom, pont ezért kihívás. Focus stacking emiatt gondolom kb. reménytelen is, bár nem próbáltam még."Amúgy kemény meló tud lenni ez a makrózás. "
Tényleg az, jóval "szöszölősebb", mint egy tájkép, nem is szoktam gyakran."Amúgy ha nem szóltam volna a falevél miatt, akkor szerinted zavart volna?"
Biztosan, mert az ilyenekre figyelni szoktam. Engem még a poloskás képemen lévő pókhálószösz is zavar, csak nem foglalkoztam már vele, hogy kivegyem, mert annyira nem jó kép."Ha a második képen világosítok a cincéren, akkor szerinted jobb lenne?"
Hát egy pár fokkal jobb, de mint mondtam, azért azon sem túl szerencsés a háttér világos színe (most mondhatod, hogy bezzeg a virágnál nem zavar, mi? ). Továbbá nekem úgy tűnik, mintha a cincér és a fényképező közötti levél (vagy valami) bokeh-ja belelógna a cincérbe, kissé elhomályosítva azt, szóval az meg lehet amiatt rosszabb. -
theporcupine
tag
Csak nagyon halkan és nem kötözködés, de ne hívjuk már csendéletnek, ami nem az.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
aginor
veterán
válasz Ironizer #64005 üzenetére
Remélem azért tudtam valamicskét segíteni a beröfögéseimmel.
1. Mint írtam, a kompozíció szerintem hibátlan, szimmetrikusan oda futnak ki a vonalak, ahova kell nekik, csendéletnek még jó is lehet, de valahogy engem annyira nem hozott lázba (pláne azután, hogy ismerem a munkáidat).
2. Nem kell a dilemma, túl erős. Egy részről elvonja a tekintetet a világossága, másrészről optikailag elvesznek miatt a virág részletei. Mondjuk az ilyen nagyobb kiterjedésű virágoknál nagyon meg kell választani, hogy mi legyen éles, vagy több képből összerakni. A lenti kép 3 vagy 4 expo, utólag összerakva és ugyan nem tökéletes, de talán jól mutatja, hogy mire gondolok:
3. Mondjuk így már más, de akkor azt én is hozzáteszem, hogy a cincéres képek 150mm (ekv. 300) készültek F4 és 2.8 rekeszen szürkületkor egy erdőben. Ilyenkor jól jön a képostab a G80-ban, ugye? Ha jól ki tudod tartani, akkor szintén javasolt lehet a több expó és utólag összerakni, és olyankor még az élességi síkra sem kell figyelni. Amúgy kemény meló tud lenni ez a makrózás.#64006: köszi az észrevételeket. Ha a második képen világosítok a cincéren, akkor szerinted jobb lenne? Amúgy ha nem szóltam volna a falevél miatt, akkor szerinted zavart volna?
-
Ironizer
tag
deny330, aginor, köszi a gondolatokat, mindig jó olvasni ezeket, hogy mások mit látnak egy-egy képben.
deny330: Ha jobbról vágnék, akkor nekem túl dominánssá válna a bal oldalon lévő fa, az én szememben kell az az "üres" tér, hogy ellensúlyozza ezt. Fent meg az a helyzet, hogy már nincs hely, legalábbis abban az értelemben, hogy ott sok helyen látszik az ég a fák lombja között, és ezt kerülni szoktam, mert szerintem az esetek 99%-ában elrontja a képet azzal, hogy egyből odarántja a tekintetet a nagy kontraszt-különbség. De ha ez nem lenne, akkor szinte biztos, hogy más képaránnyal csinálom, hogy bőven benne legyen a teteje is.
aginor:
1. Őszintén szólva annyira engem sem hozott lázba maga a téma, főleg, hogy egy kommersz parkerdő itt a közelben, amit sokszor látok, de még egyszer sem fotóztam, viszont most felfigyeltem rá, mert épp frankón felhőn átszűrt fények voltak, és megláttam benne ezt a kompozíciót, és szerintem ez valamennyire megmenti a kissé unalmas témát.
2. A háttéren sokat dilemmáztam, hogy vajon nem túl erős-e, de végül vmiért mégis így tetszett.
3. Itt is egyetértek, hogy nem túl érdekes a téma, ez inkább csak ilyen személyes achievement volt részemről, hogy sikerült egy olyat lőnöm, ahol a szemei vannak fókuszban. Vaku nélkül, ezért minimális DOF-al, kézből, ekv. 280mm-en makróelőtét lencsével fotózva számomra ez nagy kihívás. -
vihartigris
őstag
-
deny330
aktív tag
válasz Ironizer #63999 üzenetére
Az első nagyon tetszik, olyan "csendélet" címszóval illetném. Viszont jobbról egy kicsit vágnék, a pad széle után sok az üres rész, a következő közelebb eső fánál lecsíptem volna. Felül pedig több helyet hagytam volna, a képarányt pedig megpróbáltam volna 4:5-ben - nem tudom, hogy az eredeti képen mennyi hely lenne még felül.
A makróknak kellemes színviláguk van, jó érzés rájuk nézni, egyedül a virágos képen a növény mögötti sárga rész nekem egy kicsit túl világos.Persze, csak szubjektív vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz Ironizer #63999 üzenetére
1. Az elsőnél szerintem ügyes a kompozíció (annyira, hogy tanítani lehetne), de engem nem hozott lázba a témája.
2. A második nem lenne rossz, de én kicsit feljebb komponáltam volna, és kicsit többet hagytam volna meg a szárából, amúgy a színei nagyon tetszenek, de a hátteret szerintem húzd visszább egy picit.
3. Nem túl érdekes téma (a poloskákat nagyon nehéz fényképezni, pláne előlről), a fények is laposak, engem nem fogott meg.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jövedelem
- Asszociációs játék. :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k