Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz Audison #53597 üzenetére
nem a vizre gondoltam nezd meg a hidat ablakoknal pl. lehet csak a felbontas miatt. vagy nem volt stabil az allvany.
amiket torzo irt. esetleg mas szogbol hajokat, autokat, embereket is belekomponalva. eloteret vagy barmi ami feldobja, megkulonbozteti a naponta ellott sokmillio tower fototol.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
torzo
őstag
válasz Audison #53597 üzenetére
Amit már annyiszor mantráztam. Szokatlan perspektíva, térbeliség érzékeltetése jó hármas tagolással és persze a megfelelő optika használata.
Nézd meg m3ss hídfotóit és akkor nem is kell szövegelnem többet!
Ugyanezt tudom tanácsolni LamaCube fórumtársnak is, meg mindenkinek, aki tájfotózik vagy próbál.
@shouryuken: klassz!
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
m3ss
veterán
válasz Audison #53594 üzenetére
turistas, nekem unalmas. mintha be is lenne mozdulva vagy csak lagy kicsit?
(#53587) bebolint98 sotet tonusokat hianyolom.(#53593) shouryuken minek az neked, igy csak jo kepet csinalsz elozo malmos nagyon jo kompo/kep. egyszeru kis foto, de pont ilyet tennek ki a falra.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
szecsgeri
tag
válasz aldebaran #53589 üzenetére
Mivel összesen 350mp záridő van egy képen, így lehetetlen volt elérni egy expo-ból a Tejutat és a Holdat. Így, ebben az esetben igen, PS-el van oda téve egy másik expos kép.
Egyébként köszönöm mindenkinek és sajnálom akik erről lemaradtak az időjárás miatt!Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
marcitp
őstag
válasz bebolint98 #53587 üzenetére
Csak telón látom, ütős, gratula!! Rizsavi is így kezdte, nem?
Szecsgeri: tetszik mindhárom, klassz lett!
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Pici Tátra:
[link]HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
szecsgeri
tag
válasz jjeahh #53582 üzenetére
Köszönöm!
Az első nekem is kicsit idegen, biztos mert szokatlan a Hold és a Tejút együtt.
Az utolsónál jogos, ez fel se tűnt bakter.@Matska: sajnos nagyon peches volt az időjárás a hazánkban, eleinte én se reménykedtem, itt is nagyon felhős volt, plusz még a pára is. De végül úgy-ahogy kitisztult, a Tejút az stack-elve lett ilyen szép, amúgy elég halvány volt. (Na meg gyorsan vissza ültem a kocsiba, mivel megjelent néhány kutya a közeli tanyáról, és jobbnak ítéltem hazajönni, majd gatya csere ) és az erkélyemről fotózni tovább a fázisokat.
De köszönöm neked is, ha már irígységet váltott ki a kép...[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
jjeahh
nagyúr
válasz szecsgeri #53580 üzenetére
Szerintem ezek nagyon ott vannak . Elsőnél max annyi, hogy úgy érzem mintha 3 téma lenne, amiken ugrál a szemem ide-oda, de ettől még király, ment a fav. A harmadiknál meg a vágás nem arányos, jobb szélen szélesebb az üres sáv, mint balon... de ezeket fogd fel amolyan szőrszálhasogatásnak, amúgy jól sikerültek
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
szecsgeri
tag
Sziasztok!
Szerencsére itt 10 óra fele valamennyire kitisztult az idő, sajnos így a fogyatkozás elejét nem sikerült megörökíteni, de ezeket kihoztam a dologból:
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
csodavas
tag
@itouchfanAz ég kiégés tényleg elég zavaró. Legközelebb majd egy kicsit máshogy komponálok. Azért örülök, hogy tetszik.
@topikkA fa tetejének lecsapásával, mondjuk tényleg olyan mintha hiányozna a teteje. Na majd legközelebb. Köszi!
A panorámád viszont nekem nagyon tetszik, kellemesek a színek. Igazi nyugalmat árasztó fotó. Jó lett! -
itouchfan
senior tag
válasz topikk #53575 üzenetére
Gondoltam, de amúgy hangulatos lett.
Más: nemsokára megyek Montenegróba, remélem ott nagyobb szerencsém lesz az időjárással, mint Ausztriában...
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz belovary #53568 üzenetére
Köszi! Annyival egészíteném ki a korábbi kommentemet, hogy a tejútfotózáson az asztrotájképezést értem, amikor követőmechanika nélkül, állványról fényerős (ultra)nagylátószögű optikával készítesz fotót a Tejútról. A mélyűr fotózása, égitestek képelése egész más megközelítést igényel mind technikát, tudást, utómunkát illetően. Elég itt PH-n az asztrofotós topikban Fényes Lóránd álleejtős fotóit megnézni. Nem csoda, hogy nem ilyen képekkel van tele az insta, FB stb., hiszen magas szintű tudás és speckó technika kell az ilyenek elkészítéséhez. Minden elismerésem azoké, akik ezt, ilyen kiemelkedő szinten művelik. De ahogy már sokadszor említem, az asztrotájképes tejutas fotók ebből a szempontból a másik véglet (egyet is értünk ebben).
Voltam tegnap holdfogyatkozást fotózni, de beborult és villámlani kezdett. Gépet elő sem vettem.
(#53569) torzo: star trail képet évente egyszer megcsinálja az ember, elbohóckodik vele, aztán ennyi. Pedig azok is mennyire "népszerűek". Legutoljára, amikor ilyet csináltam, kitettem állványra a gépet a kocsi elé, időzítőt beállítottam, amíg elkészült a 300 kép, aludtam egy keveset a kocsiban, ennyi volt a nagy fotózás Messze vagyok a mesteri szinttől, nem érzem, hogy akár csak megközelíteném az árnyékukat azoknak, akiket példaképnek tartok. Fejlődést látom a képeimen, de rengeteget kell még tanulnom.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
belovary
senior tag
Ezek szerint értettem... De nem kell bekapni ám... nem támadásnak írtam, vagy ilyesmi. Ízlések, ennyi. Nekem pl sokkal többet mond egy ilyen kép, mint.... mint.... nem is tudom mit írjak. De én imádom ugye, szóval elfogult vagyok az ilyen képekkel.
Amúgy a fotós vizsgán a vizsgabiztos azt mondta nekem, hogy szinte az összes képemről az jön le, hogy sokkal jobban élvezem a kép elkészítésének útját, folyamatát, mint ami a végeredmény lesz. Mondom neki, ha nem élvezném, akkor minek is csinálnám... Azt mondja, majd akkor érek igazán célba, ha a végeredmény is ugyanúgy felvillanyoz, akkor lesz majd kerek az egész. Kedvem lett volna kicsit vitatkozni vele, de csak bólogattam, mivel a szóbelin is belém kötött.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz Fotonhámozó #53564 üzenetére
Na, szóval, na, ez a "világmindenség dolog" nekem nem jön át. Nekem ez a lövés semmi különös. Persze, biztos jó volt ott lenni éjjel. Aztán ennyi.
Biztos én vagyok a defekt. Voltam már fotóstúrán, hogy csillagtekerés, jaj, de jó! Akkor sem értettem, mi ebben a pláne. Igazad van. Sokkal nagyobb élmény volt lesni a csillagos eget, mint a fotó, ami készült róla. A tekeréstől meg amúgy is hányok.A lényeg. Te mesteri szinten vagy. Látásmódban, technikai tudásban egyaránt. Ezt most egyszer s mindenkorra leszögezem!
És ezek után is be fogok szólni, ha nem hozod a nívódat.
@belovary: nem baj, ha nem érted. Lényeg, hogy hámozó érti.
-
belovary
senior tag
válasz Fotonhámozó #53558 üzenetére
Baromi király, nagyon jó lett! Gratulálok!
@torzo kérdését egyszerűen nem is értem... Még ha olyan kérdezte volna, aki éppen ide betévedt, vagy nem is tudom... A másik, hogy másként értem a kérdést...
@Matska Az ilyen jellegű képeknél, és ennél a képnél sem a templom a lényeg. Teljesen jó helyen van minden. Ha közelebb lenne, nem állna így össze...
@aldebaran igen, ez az emberkés szitu elég gyakori jelenség, de már nagyon lerágott csont. Mármint úgy értem, hogy az ilyen képeken a zseblámpával, lézerrel, meg mittudoménmivel világító emberkék eléggé elharapódzott a korábbi időkben, és valahogy már a szemnek is jobban ízlik a letisztult kép mindenféle felesleges hozzáadott dologtól mentesen. Persze az is igaz, hogy nem mindenki nézeget ilyen képeket naponta.
@Fotonhámozó: Még annyit azért ha megengeded, hogy ennyire nem durva a helyzet azért a csillagfotózással. Ma mi nincs túlhájpolva? Amikor emberek rosszul vannak, remegnek, ha nem kapnak elég lájkot a képükre, és ez alapján ítélik meg hogy kaki lett? Szerintem akár melyik stílust nézzük, mindenhol ez van, maga a fotózás elferdült kicsit más irányba.
A csillagfotózás, mélyégfotózás egy baromi összetett dolog. Ahogy leírtad, olyan, mintha sitty-sutty, piff-puff menne az egész. Azért nem. Te is tudod mennyire macerás a jó helyszín felderítése, aztán összepakolni a kis szettet, odamenni, ott lenni, stb... és akkor valóban, még az utómunka is... ráadásul sokkal több vele a macera mint más kép kidolgozásával.
Az egész egy hatalmas élmény, és a kép készítése valóban az élmény, de ez más kép készítésénél is így van.Szerintem ilyen képek között is hatalmas különbség van. Amikor valaki kimegy a város szélére, azt a rétről lő egy képet, kidolgozza, az azért más, mint egy hasonló.
Tegnap este melóznom kellett, nem csináltatok a holdfogyatkozásról képet. Nagyon nagy tervben volt nekem a szitu, de beosztottak melóra, végig fortyogó dühvel melóztam.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz csodavas #53566 üzenetére
nekem tetszenek a színek, meg az egész ötlet jó, de: az ég ki van égve, az mindenképp javítandó. Illetve nekem túl sok a fű, viszont felül szűk. Az egész házikót jobbrább és lejjebb komponáltam volna, akár az alsó harmadolóra talán, természetesen úgy, hogy a nap ne kerüljön nagyon perifériára.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
csodavas
tag
Sziasztok!
Megint bepofátlankodnék egy kicsit. Hoznék egy képet, amit tavaly ősszel készítettem a bükkben az őskohónál. A technika nem a legprofibb, és állvány sem volt nálam. Canon 400D+18-55. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Csak én érzem úgy hogy vállalható lett?! A fotót egyébként LR-ben szerkesztettem, AOC kalibrált monitoron. Bükk Köszönöm az építő kritikát előre is.
-
marcitp
őstag
válasz Fotonhámozó #53564 üzenetére
Témában laikus vagyok, likevadászat áldozata lettem, vagyis faveltem is.
Tetszik a kép.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Fotonhámozó
senior tag
Jóval korábban már kifejtettem itt a fórumon (is) a véleményemet a tejútfotózásról, privátban (is és fórumon kívül) kaptam érte mindent, csak vállveregetést nem. De továbbra is tartom, hogy a tejútfotózás az élményről szól, megvan a maga sajátságos hangulata kint lenni a sötétben (főleg egyedül, medvejárta vidéken). Azonban a helyszínen technikailag nem egy nagydolog, akár otthon, előre be lehet állítani hozzá a gépet. Egy ellenfényes naplementét nehezebb jól meglőni. Talán csak a tejútpano, ami terepen macerás, egyébként az utómunkáról szól az egész. Az ilyen fotók többnyire csak FB, insta likemágnesek, érthetetlenül túlhájpoltak. Részben ez is ilyen. Technikailag vállalhatóan sikerült a tejút előhozása, főleg a központi mag látványos, a fényszennyezés sem lett annyira pocsékul kezelve. Ami talán pluszt ad ehhez a képhez a likevadászaton túl az, hogy hordoz magában jelentést is (számomra legalábbis): a csillagos-tejutas ég, a „mindenség” alatt ott van a (szándékosan kisméretű) templom, mint a vallásosság jelképe. Erre, mint kisméretű (szánalmas) földi hitvilágra borul rá a világmindenség a maga monumentalitásával.
(#53560) Matska: ha a templom nagy(obb) lenne, más lenne a kép jelentése.
(#53561) aldebaran: Köszi! Sötétben nem akartam annyit mászkálni, talán nem is látszódnék rendesen.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Matska
senior tag
Igen. Ahhoz. Ha az mégsem sikerülne, akkor csak a kápolnához, mert kicsit elveszik számomra
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
aldebaran
őstag
Nekem nagyon tetszik, jó a hangulata. Mondjuk odafért volna egy emberke, amint nézi a csillagokat, vagy valami, de így is tetszik.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Matska
senior tag
Nem tudom, hogy a terep mennyire engedi, de sokkal közelebb mennék, hogyha lehet.
-
torzo
őstag
Komolyan kérdezem. Azon kívül, hogy egy fényerős optikával és profi vázzal voltál felszerelve, mi ebben a lövésben a pláne? Klassz meg minden, de....?
-
Fotonhámozó
senior tag
A hónap közepi újhold környékén nagyon jó légköri viszonyok voltak felénk. Tejútpanót terveztem, de a kinézett helyre nem tudtam begyalogolni, mert a búza még nem lett learatva, traktornyomok nem látszottak, összetaposni viszont nem akartam a termést. Így egy korábbi képem újragondolt, újrafotózott változata lett a végeredmény:
Hogy látni lehet-e majd a mai holdfogyatkozást, nem tudom, jelenleg elég felhős az ég felénk.
-
jjeahh
nagyúr
-
itouchfan
senior tag
-
papaya
senior tag
válasz shouryuken #53549 üzenetére
Jó kép, nekem tetszik, viszont a malom fala érdekesen világít..abból visszavennék egy csöppet.
-
torzo
őstag
válasz shouryuken #53549 üzenetére
Jó kis geometria! A képarány is passzol. Ha struktúráltabb felhők lennének, még mutatósabb lenne. Vagy ha totál tiszta lenne az ég. De így is jó.
viszont a keret felesleges.
-
Matska
senior tag
Valami szezonális dolgot kellene szerintem. Mostanában van az aratás/betakarítás, esetleg augusztus 20-ai készülődés, tűzijáték, romeltakarítás. Kenyeret csinálnak télen is.
-
scofield657
csendes tag
Sziasztok!
Szeptemberre egy amolyan nyári házifeladat gyanánt, kell csinálni és bemutatni egy fotósorozatot amit én csináltam. Lehetnek összevissza általam fotózott képek, de én inkább valami összefüggő ..egymásra épülő képeket szeretnék de nincs ötletem. (Pl. a kenyér készítés folyamata ... lefotózva a növénytől a kész kenyérig) Ehhez szeretném a segítségeteket kérni, hogy hátha nektek van valami jó ötletetek stb.
Előre is köszönöm
-
marcitp
őstag
válasz randras_83 #53541 üzenetére
Van egyfajta feeling-je, az biztos!
-
torzo
őstag
válasz randras_83 #53541 üzenetére
De ez most vicc, ugye?
A hölgy nem ijedt meg ettől a képtől? Vagy szándékosan ijesztésnek készült?
Mert akkor nagyon OK.
-
randras_83
addikt
Igen van benne némi ilyen feeling.
Sajnos a kocsiban volt a box meg a vaku pedig azzal lett volna tuti.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
topikk
senior tag
válasz marcitp #53539 üzenetére
azon gondolkodom, hogy kell-e makro obi emellett, jól jönne a családi kassza visszapótlásához ha megválnék a 60 2.8-tól
Though the Olympus 300mm ƒ/4 Pro is not designed for true macro photography, it has an impressively close minimum focusing distance. In fact, the Olympus 300mm's 1.4m minimum focus distance (approximately 1.15m from the front of the lens) far exceeds the image magnification and close-focusing capabilities of its 600mm DSLR competitors. With a 0.48x magnification factor, the Olympus 300mm is quite good at macro-style close-up photographer -- "telemacro photography," as Olympus puts it -- which far outweighs the 0.14x-0.15x magnification factor of other 600mm lenses, such as the Canon and Nikon 600mm telephoto lenses.
-
marcitp
őstag
köszönöm a véleményeket!
-
Terapeuta
őstag
válasz Matska #53523 üzenetére
#53508 topikk: ez egy nagyon jó csere volt, 1.4-vel ilyen beretva képeket ... (és a #53530-ra: szerintem ez a maszatolás ad a képhez, nekem legalábbis tetszik.
#53512 Matska: nekem tetszik a kép. És tetszik a 53523 is.
#53526 marcitp: csak a szokásos
#53528 randras_83: én örülnék egy ilyen képnek.[ Szerkesztve ]
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
psycroptic
őstag
válasz randras_83 #53528 üzenetére
Nekem ez a póz nagyon fura. A hátsó és a lábak valahogy(biztos a ruha miatt) olyan természetellenes. Szerintem.
PSNID: Tomy83PS
-
randras_83
addikt
halkan sunnyogva, erről mi a vélemény?
https://www.flickr.com/randras83/
-
Matska
senior tag
Újabb képet dobnék be. Érdemes ezzel egy kicsit is foglalkozni, vagy totál kuka? Az ND1000-et próbálgattam
-
topikk
senior tag
válasz itouchfan #53521 üzenetére
Ha az UWA-t nem döntöd a vonalakhoz képest akkor minimális a torzítás, lásd 5-6-7 pont. Tájképezésnél ki lehet ezt használni, de ha épületek vannak a képen akkor érdemes elkerülni a döntést.
[link]Más: ezt ma kaptam le, azt hittem a Malév nem létezik már.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
-
torzo
őstag
válasz Matska #53517 üzenetére
Nincs ezzel a környezettel semmi baj. Ha az eső nem lenne gátló tényező, az országút széléről lőttem volna, az frankón befénylene, mint ahogy az a vizes járda is elég sokat ad a képhez, amit beletettél. És mindenképp belevettem volna valahová a centrális részbe azt a fészket a gólyákkal.
[ Szerkesztve ]
-
-
Matska
senior tag
Igen, elég problémás megfelelő helyszínt találni, ahová nem ver be az eső. Ez buszmegállóból készült.
-
topikk
senior tag
-
marcitp
őstag
Minden elismerésem az eskövőfotósoké!
Erre jutottam én is, kettő vázzal délután kettőtől másnap reggel hatig, cca 3000 képpel, nagyon lelkes zöldfülűként a témában. Legjobb cimborám volt az "áldozat", a Párjának meg minden kép kellett. Örültünk mindketten, amikor végeztem a képekkel.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
torzo
őstag
válasz bebolint98 #53507 üzenetére
Épp itt az ideje, hogy használj UWA-t! Izgalmasabbak lennének a képeid sok esetben. A térbeliséget az ultranagy szög érzékelteti legjobban. Keresnék szokatlan és szűk perspektívát, na ott aztán szólna szépen.
Ennél vannak sokkal jobb képeid is. Az OBI eléggé belerondít és sok a pózna. Mutatósabb lenne, ha hosszabb lenne a szerelvény.
Más bajom nincs.
Minden elismerésem az eskövőfotósoké! Baráti gesztusból megfotóztam a hétvégén egy polgári esküvőt. Fülledt, dög meleg, szakadt rólam a verejték, ahogy mindenfelé kerestem a jó perspektívákat a szar, szűk teremben a semmi fényben. Déli órák. Aztán valami brutális hőség az utcán. Jó szar, kemény fények. Kínlódás, hogy valami értelmes derítést hozzak össze, vakuzni nem akartam (hiba volt). Összesen egy óra volt az egész, de majd szétment a fejem. Basszus, ezt nyomni hosszú órákon keresztül! És akkor most az utómunka! Hát majd kifolyik már a szemem!
-
topikk
senior tag
off / háttérsztori: a Panasonic 100-400 elfelejtette hogyan kell fókuszálni az Olympus E-M1 vázon, manuális fókusz működött, AF nem. Első körben elvittem az obit a Pana szervízbe - az obi hibátlan. Utána a vázat az Olympushoz, az is hibátlán, más obikkal (Panával is) teljesen jól működik. FW frissítés, továbbra sem akarnak együttműködni. Az E-M10-en működik az obi, és más vázon is. Úgyhogy eladtam az obit és sikerült megcsípnem az új árhoz , de még a szürkeimporthoz képest is baráti áron egy Olympus 300 f4-et,1.4 TC-vel. A zoom rugalmassága hiányozni fog, de összességében jobb ez az obi, főleg az AF-en érezni különbséget.
Nagyon hiányzott már a madárfotózás, bár ez csak próba volt az állatkertben.[ Szerkesztve ]
-
bebolint98
tag
(#53488) torzo: Nemrég megfordult a fejemben egy UWA beszerzése, de aztán elgondolkodtam rajta hogy igazából nem nagyon használnám a vasútfotózásnál, ígyis leginkább a 20-50mm-es tartomány használom.
(#53489) marcitp: Ez lehet hogy jó módszer megállapítani, hogy jó e a fotó vagy sem. De azért egy makró szerintem hamarabb megtetszik az embernek, mint mondjuk egy vonat.
Akkor legyen egy vonatos kép:
-
topikk
senior tag
Elnézést az off-ért, de most találtam rá és gondoltam megosztom.
-
szecsgeri
tag
Tavaly elég jó idők voltak, az előtt is, most idén elég ratyi. Elég sokat járunk a Tátrába túrázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest