Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS notebook topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Monitor hiba topik
- Home server / házi szerver építése
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz fungeld #32097 üzenetére
"Érdemes megcélozni a délutáni naplementés órákat vagy azzal is csak a baj van?"
Érdemes (Már ha van mit, mert ilyen időben nap sincs, nem, hogy délután meg naplemente.).
"Ketten leszünk, derítőlap és vaku nem lesz."
Kb. egyet tehetsz: ISO feltekerve a csillagos egekig és világos felületeket használsz derítésre. Vagy mondd le!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
fungeld
aktív tag
válasz matyi012345 #32096 üzenetére
Ez is kérdéses, kint leszünk a parkban, mezőn stb., fogalmam sincs milyen idő lesz. Érdemes megcélozni a délutáni naplementés órákat vagy azzal is csak a baj van? Ketten leszünk, derítőlap és vaku nem lesz.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
ThodEE
őstag
Köszönöm
M-módban voltam most, de mind a kettőt szoktam használni.
A ba 800as isot választott és azt hittem az túl magas
Azért gondoltam a rekeszre mert kézből fotóztam plusz az "alany" nem hajlamos kivárni a hosszabb záridőt
Igen rawba fotózom, LR nekem magasvolt, de Camera RAW al szeretem birizgálni a képeim(#32086) Lassú Víz
Látom sokat kell még olvasnom és videókat néznem, nagyon hasznos tanácsok számomra , köszönöm
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Lassú Víz
addikt
válasz jjeahh #32091 üzenetére
Tegyél valami szöveget is a link alá, amire lehet hivatkozni a válaszban!
Szerintem jobb az ahol az előtér a több. Jobban illik a róka vadállat mivoltához, mint az, amelyiken a kép azt sugallja, hogy közel van a róka a fotóshoz.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
LamaCube
addikt
válasz belovary #32067 üzenetére
Köszi a véleményezést. Pont ilyenre gondoltam, hogy mi a saját véleménye az embernek róla. A füstölősre gondoltam én is, csak mivel 20-30 mp-es záridők vannak /megfelelő felszerelés és tudás hiánya miatt/, így sajnos el kellett vetnem. A háttérben is igazat adok, de amikor elterveztem /bármilyen hihetetlen is / még színesben gondolkodtam és ezért van egy terepszínű anyagon, persze lehet színesben se jobb. Van olyan is, amin szét vannak szórva a hüvelyek, más megvilágításban stb. Több kompozíciót próbáltam, de a fények miatt ez tetszett meg, vagy láttam benne valamit.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
m3ss
veterán
válasz StefanBraun #32068 üzenetére
emelj isot es akkor megmarad a hatter is...felteve ha nem pont annak az eltuntetese volt a cel.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Lassú Víz
addikt
válasz ThodEE #32070 üzenetére
Az alexpo elmúlik, ha több fény éri az érzékelőt.
1. Növeled a rekeszt. Csökken a mélységélesség, sötétednek a sarkok.
2. Növeled a záridőt. Esetleg állvány és statikus téma kell hozzá. Ha nyúl, akkor plüssből. Vaku esetében hatástalan, mert a villanási idő rövidebb mint a záridő.
3. Plusz fényforrás használata.
4. Használd a lassú szinkron beállítást a vakuhoz, ha visszaveszed a fényét 2FÉ-kel, mert akkor a környezeti fényekre támaszkodsz.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Nagyon rég jártam erre, talán még páran emlékeznek rám, most viszont bajban vagyok, mert megkért egy lány, hogy csináljak róla pár képet. Pontosabban én ajánlottam fel, így utólag elég merész lépés volt, de ez van Most fogok először komolyabban portrézni, eddig csak a családi összejöveteleken fotóztam, de az ugye más. Régebben linkeltetek sok portrés cikket(a testrészeket hol szabad vágni, hol nem, stb), ezek érdekelnének, illetve bármilyen jó tanács ami az első alkalomnál hasznos lehet. Azt terveztem, hogy az 50-es fixemet fogom használni (canon, 1.8), talán azzal lehet a legjobb képeket csinálni. Szóval bármilyen tanácsot, irományt szívesen fogadok, akár privátban is.
szerk: Ha lesznek használható képek, akkor természetesen megosztom veletek.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
m3ss
veterán
-
End-ru
aktív tag
válasz jjeahh #32076 üzenetére
A 3. tetszik, csak azt a lomost kivenném, ami házzal szemben van és egyedüli színes dolog a képen. A rókás is tök jó, nekem is először a vágás jutott eszembe, esetleg más képaránnyal, de te láttad, hogy működik-e.
Szerk: na úgy látom mindenki beelőzött[ Szerkesztve ]
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
torzo
őstag
Az alexpo a fénymérőd műve, vaku nem segít, tágabb rekesz vagy hosszabb záridő M-módban igen. Kérdés, milyen módban lőtted?
Alexpot + expokorrekcióval kell javítani A módban, M módban meg úgy korrigálsz, hogy fölélősz. Ez a nyuszi szerintem elbír vagy 2/3-1FÉ-et. Hogy most záridővel, vagy rekesszel játszol, az szándék és lehetőség kérdése.
Ha raw, akkor meg LR-ban ugyanezt simán megteheted, ha az iso nincs az egekben. Talán a jpeg is elbír ennyit.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz andris1602 #32077 üzenetére
Köszi, sajnos már ez is ekv 400mm üveggel volt lőve, ennél hosszabb obim nincs
copass: nem lenne túl üres?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
belovary
senior tag
-
belovary
senior tag
Szerintem a vakuval ne veresd pofán, hogy csúnyán fogalmazzak. Rendszervaku is max levéve, vagy esetleg fehér plafonra irányítva, indirekt módon. De az ISO-n mindenképpen emelj, ha jól láttam ISO 100-as volt a képek nagy részénél. Az ilyen gyenge megvilágítással rendelkező helyeken, mint egy szoba, igen karcsú! A másik, hogy próbáld megbeszélni a modellel hogy valami másik helyszínt válasszatok, hogy ne legyen ennyire közel a háttér, és akkor már a mélységélességgel is lehet játszani, jobban kiemelni a nyuszimuszit. Nagyon nem egyszerű egy rossz fényekkel rendelkező helyen képelni. Én is most tanulom...
-
-
belovary
senior tag
válasz StefanBraun #32068 üzenetére
Szuper! Persze lehet kötekedni, de nekem tetszik. Az aljából nincs még? Ott szűknek érzem ahogy így ránézek, éppen hogy csak benne van a lába. Micsoda egy szörny!
-
belovary
senior tag
válasz LamaCube #32056 üzenetére
Megtörném a hallgatást... Bár lehet építő jellegű kritikára lenne inkább szükséged, mert amit írok, az csak az én véleményem, és nem hiszem hogy segítség lenne. Volt egy P9RC maroklőfegyverem, szerencsére volt alkalmam is használni. Szerintem egy nagyon jó kis vas! Mivel elég sokáig volt nálam, készítettem róla pár képet, igaz, fényképezővel nem tudtam, csak sunyi módon telefonnal.
Szóval az első ami nekem zavaró, az a háttér. Valami olyan felületet kellene választani, amivel nem olvad ennyire egybe. Sőt a markolat jobb felső sarka szinte tényleg egybeolvad. Az elhelyezés sem annyira jön át, és most nem akarok hülyeséget írni, de a megvilágítással is gondok vannak. Mármint vagy jobban kellett volna játszani, hogy ne legyenek ennyire bebukott részek, vagy akkor tényleg fekete háttér, és akkor Low Key, vagy az ellentettje. De nem akarok ilyen nagy szavakkal itt dobálózni, nagyon kíváncsi lennék jobban hozzáértő véleményére! Bennem kicsit olyan hatást kelt ez a kép, mintha csak oda lenne dobva, katt, azt kész. Pedig biztos vagyok benne, hogy nem így volt. Én tuti próbálgatnám a helyedben, akár damillal valahogy máshogy elhelyezni, akár gyufával egy kis füstöt kreálni a csőbe, ilyesmik... Gyorsba kerestem, nem azt írom, hogy ilyet, csak hasonlókat... [link]
[link]@ThodEE: Ehhez a nyuszis képekhez nem nagyon tudok hozzászólni. Nekem alexpósnak tűnik, és így, ebben a fotelben nem egy érdekes... Persze, ahogy írtad, csak ebben ül meg. Nem lehet kivinni a fűbe, (kicsit jobb időben), és ott érdekes szögekben próbálkozni? Úgy érdekesebb lehetne szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz hdanesz #32051 üzenetére
Nem a kitobi , és most még.
1. Állvány.
2. Önkioldó vagy távkioldó, ha van rázkódásvédelemmel kombinálva.
3. ISO legalacsonyabb.
4. Rekesz ízlés szerint, de mivel közel lesz a téma és amúgy is kicsi a DOF mehet a diffrakciós határra, vagy oda, amit a pixel buzerátorok a legélesebbnek mértek.
5. Kézi élességállítás, élőképpel, belenagyítással.
6. Kitobi tele végén vagy ahhoz közel, és annyira közel menni a témához ahol még az élességállítás elvégezhető, vagy a kompozíció megkívánja.Ha ez mind megvolt, akkor leírhatod, hogy a kitobi ennyit tud.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz hdanesz #32041 üzenetére
Ahogy m3ss is irta, valamilyen macro elotettel, vagy kozgyuruvel kellene kozelebb menni a vizcseppekhez.
Egyszer en is csinaltam hasonlot, nem vagyok vele elegedett teljesen, de valami ilyesmi uton indulnek el (persze ez en vagyok):
[link][ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/biglacos/
-
aldebaran
őstag
válasz jjeahh #32054 üzenetére
Igazad van, nem is vettem észre, köszi!
(#32055) Fandango
Így próbáltam meg kicsit feldobni, ezzel az effekttel. Vagy nem jó így?Hozok még kettőt, az egyik szintén agyon effektezett, a másik nem:
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
cselt
senior tag
Einstein újratöltve
nagyban -
LamaCube
addikt
Hoznék egy minimalt, ha ez az egyáltalán. Természetesen szépen megtöröltem és miután újra állítgattam és összetapiztam elfelejtettem megtörölni megint. Így az új lenyomataimmal tele van Legalább jó lesz bizonyítékként Persze a sejtésem szerint ez lenne a legkisebb gond a képpel.
/mielőtt valaki "önkéntes rendőrködne", Keserű-művek által átalakított gáz"fegyver", de inkább csak gyűjteménybe való, mert önvédelemre alkalmatlan/
[link]HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
jjeahh
nagyúr
válasz aldebaran #32053 üzenetére
ez érdekes lenne, de miért ennyire festményszerű? meg van egy folt az égen (valszeg szenzorkosz), azt eltűntetheted
szerk: az alsó sávból max én kiszedném a zöld fű-csíkot, a belógó gyommal együtt[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hdanesz
őstag
Köszi mindenkinek a véleményeket. A kitobi úgy néz ki ennyit tud. Hajajjj, de sokat kell még nekem tanulni.
-
*Ropi*
félisten
Az ötlet jó, csak (szerintem) elvész a teste (nagy része) a sötétben: hiányoznak a részletek. Minimális derítést elbírna még. Vagy csináld meg több, különböző erősséggel bevilágított expóból és maszkold össze kompozitként!
[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
válasz copass #31917 üzenetére
Igyekeztem tanulni a javaslatokból, nagylátó helyett telével, iso800->iso100, a vakuteljesitményen még dolgoznom kell, -2nél sötét volt a kép 0lánál meg a közeli háttér miatt látszik a nyuszi árnyéka. Az asztalon szebb lenne a kép de sajnos ott nem ül meg csak a fotelba
Köszönöm előre is az oktató jellegű segítségeket, tudom hogy lusta módon a lakásban kényelmesen akarok fotózni igyekszem majd kintre is menni de most erre volt időm és lehetőségem
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
-
StefanBraun
aktív tag
válasz hdanesz #32041 üzenetére
Hello !
Csak egy saját vélemény : igen a téma " csepp "valóban nem jó helyen van. Szerintem elég kesze kusza a kép és az élességg sem jó és a színek is kicsit furák ( túl sok a zöld a téma is elveszik ). Az élesség meg szerintem elengedhetetlen ha csak a vízcsepp kiemelése lenne a cél a képen.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Itt látható egy képem. Szokás szerint vágási problémáim (is) vannak.
Eléggé sok minden van a képen, kicsit zavarosnak tűnik, de valahogy szeretném kiragadni azt a szép nagy vízcseppet. A körülményeken/helyszínen sokat változtatni nem tudtam. (belógó fűszálak...stb.)Szívesen veszek ötleteket és feldolgozásokat is. Ha érdekel valakit a RAW fájl, átküldöm szívesen.
Köszönettel,
Dani
-
cselt
senior tag
-
belovary
senior tag
Csak annyit fűznék hozzá ehhez a témához, hogy személy szerint nem csak azért nem szólók hozzá nagyon sok képhez, és ilyen kommentekhez, mert sokszor látom, hogy milyen nehezen viselik a kritikát az emberek. Most az mindegy is, hogy ki milyen szinten van, és hiteles vagy sem amit ír. Attól hogy valaki már ebből él, és mondjuk van egy rutin mögötte, abszolút nem biztos, hogy esetleg jobban látja a kép hibáit. Nagyon sokszor valaki felrak egy képet, én sokáig nézem, és elsőre abszolút nem a hibákat keresem. Átadom magam a képnek, hogy mit vált ki belőlem, majd azután értékelgetem magamban. Attól hogy nincs olyan képem, vagy sokkal rosszabbakat kreálok, még láthatom egy sokkal jobb fotós képén, hogy mi is a hiba. Nem szoktam azonnal írni, hanem meg szoktam várni, hogy ki mit ír, és örömmel nyugtázom, hogy klafa, ezek szerint jól vettem észre a dolgokat. Nagyon ritkán írok, nem kell egy képre sokszor leírni ugyanazokat. Ráadásul ízlések és pofonok. Lehet valakinek tetszik, valakinek nem. Viszont a lényeg az, hogy így hogy nem látjuk egymást, csak itt írunk, eléggé félre lehet érteni sokszor egymást. Szerintem itt senki sem akar rosszat a másiknak, és a kritika is segítség! Teljesen mindegy, hogy most az milyen köntösben van. Persze egy bizonyos kereteken belül. Az elején ha besértődtem volna, szerintem abba is hagytam volna az egészet... elég jól megkaptam az ívet, és nem ilyen normális hangnemben, mint ahogy most zajlik egy ideje. De akármennyire is szíven ütött, mondtam magamnak, te töltötted fel ide, mit vártál, hogy majd leborulnak előtted, hogy mester, taníts? Megvolt az első pofon, és még jobban rápörögtem, és szerintem sokat tanultam, talán fejlődtem is...
Most is azt írom, hogy szerintem ez a társaság a legnormálisabb amivel találkoztam! Az ilyen vitákat, meg feszültségeket szerintem simán le kéne tudnunk kezelni, mert alapvetően SEGÍTJÜK egymást! Most ezt a stúdiós képet én megláttam, és nem tetszett. Nem is mertem írni rá semmit, nem azért mert múltkor is már vita volt belőle, hanem mert nem voltam annyira tutira biztos, hogy jól érzékelem amiért nem jön be. Aztán elkezdődött az áradat, és úgy látom mindenkinek eléggé azonos a véleménye. Nagyon nem értek hozzá, és én csak köszönöm, hogy egyáltalán tesztek fel minden féle képet, ugyanis sokat tanulni belőle. Nézem a képet, olvasom közben a kritikákat, és ha nem tennétek fel pl ilyen képeket, akkor nem is tanulhatnánk egymás hibáiból! Tudjátok!!! Tanulni a hibáinkból, és mások hibáiból! A vicces, hogy én is kóstolgatom ezt a beállítós fotózgatást, persze nomád körülmények között, és az eredmény olyan is. Persze ezt a tudás, és a gyakorlatlanság hiánya is fokozza! De élvezem, és az itteni képekre tett kritikákból merítve próbálok odafigyelni mindenre. Persze rohadt nehéz. Nekem még...
Matyi rengeteget segít, és sokat tanulok tőle! Itt is köszönet neki! Persze mindenkinek köszi, mert tőletek is csak tanulok, és ettől lesznek jobbak a képeim...
Na de nem szerelmet vallani szerettem volna itt nektek csak annyi akartam, hogy ne harapódzón el a feszültség, mert ez jó kis közösség, és ha nem is tetszik egy-egy kép, vagy netán az arra kapott kritika, akkor se legyen ilyen "dulakodás"! Bocsi az off-ért...
Esetleg ha valaki kínozni akarja magát, felnyomhatok egy-két képet, az én terhesfotózásomról... Feleségemmel, aki 7 hónapos, fiammal, aki 15 hónapos, egy 4 méteres belmagassággal rendelkező helyen (munkahely), 1 rendszervakuval, zseblámpákkal... szóval minden adott volt...
Matyi látott képet, a kritikája ennyi volt:
Szóval ha ide benyomnám, lehet lángolna az oldal... -
Schuby
aktív tag
válasz Adamis #32033 üzenetére
Nekem lehet a Cache-ből veszi elő? én most is látom, sőt meg is tudom nyitni nagyba
[ Szerkesztve ]
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
cOxeR
Ármester
válasz Colonel993 #31970 üzenetére
Szerintem minden kritika amit kaptál alapozott volt.
A képet nagyban megnézve, egy halovány/valamirevaló utómunka pixelt sem láttam.
Nagyon fontos, hogy az olyan fotókon, ahol egy nő bőre ekkora felületen látszik, rengeteget kell dolgozni... nem véletlenül vannak az ilyen sorozatok kis képszámon. Egy átlagos 4-8 perces képfeldolgozás helyett egy-egy ilyen kép, inkább 15-20 perc gyakorlott kezek alatt.
Az nem érdem és nem dicsőség, hogy fotóztál egy lányt melltartóban.
Az a dicsőség, ha a nyers képből képes vagy egy ízléses végeredményt kihozni.
Az önérzetet sérti természetesen a negatív kritika... főleg az első próbálkozásoknál, de semmire se mész, ha engedsz az önérzetnek... és hisztis csaj jellemzőket veszel fel magadra.
Szóval ha van másik perspektívás képed, ülj le elé... kezd el nézegetni... kezdj el vele foglalkozni, bőrhibákat javítani, ha a vágás szerinted rendben van... szín korrigálni... és haladni vele, hogy kész kép legyen.Ha ez a kép gyakorlaton megfelelt, mint átadható kép, akkor nem vagy túl jó helyen, ezt is érdemes mérlegelned... vagy nem akarnak veled kellő mértékben foglalkozni.
Valamint ha kapsz értelmezhető kritikát, akkor reagálj is rá és ne tűnj el. (Ropi véleményére gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
End-ru
aktív tag
Ha komolyabban érdekel, ha csak teheted, ne ragadj le a fizetős lesek látogatásánál. Őszintén szólva én azt hittem saját munka. Szándékosan fogalmazok így, mert ez szerintem kb. olyan mint egy fotós nyílt nap, ahol a fények be vannak állítva, modell tudja a dolgát, a fotós meg rettentő lelkes a saját képei láttán
Azt a képedet fogod majd igazán értékelni, ami a tervezéstől kezdve a tied. Remélem lesz ilyenre is alkalmad és kitartásod.
A saját les pedig azért jó, mert senki nem mondja, hogy "se pisi-se kaki"„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
Schuby
aktív tag
válasz *Ropi* #32023 üzenetére
HM. Elgondolkodtató. Az szintlépést is jelentene számomra, abban a vázban van ugye motor is. Lehetőségek tárháza. Viszont nem keveset kell mellé tennem még ha csak vázat veszek akkor is. Ezek után nem nagyon merek használtat venni gar nélkül.
-
Schuby
aktív tag
válasz *Ropi* #32018 üzenetére
Köszönöm az együttérzést. Először gondoltam felvágom az ereim, de nem vagyok suicid típus, így azt gondoltam inkább valaki másét vágom fel. De csupa olyan ember volt körülöttem akiket szeretek így ez se jött össze.
Azt már eldöntöttem hogy eladom, szívesen váltanék a konkurenciára de már itt felszerelkeztem, így ez nem lenne túl gazdaságos. Viszont nem tudom mire váltsak. d5300 vagy 7100 áll hozzám közel, de még a zsebemnek nincs kedve hozzáx230, N53SN, D7200, BV6000S
-
*Ropi*
félisten
Nem kell feleslegesen túlbonyolítani a gradiensekkel. PS-ben W (quick selection tool-lal, finomításokkal együtt 3 perc alatt) kijelölöd a madarat és az ágat, utána M és új rétegként elmented. Majd visszaváltasz a háttérre, CTRL + L (levels) és elkezded húzgálni, mondjuk így (ez idáig 4 perc sem volt):
Aztán lehet még finomítani, hogy az alsó (havas) részén újra átmész egy másik rétegben, meg az ág alatti kis ficakot is kihagytam...
(#32015) Schuby: Sajnálom, nem is tudom mit tettem volna a helyedben, mert még nem voltam ilyen helyzetben...Azt hiszem így "készülnek" a tömeggyilkosok.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz Schuby #32015 üzenetére
Gyorsan szabadulj meg tőle szerintem! Amúgy is kijárna neked már egy frankóbb váz!
Nem mintha ezzel szégyenkezned kellene, mert tényleg király madárlövéseid vannak!Ennél a fazonnál lehetett jelentkezni a dologra. Tavasszal egyhetes erdélyi fotóstúrát szervez. Medve, hiúz meg hasonlók befigyelése lehetséges. Nagyon várom. Remélem, élve megúszom.
[ Szerkesztve ]
-
Schuby
aktív tag
Felrobbanás megvolt. Végre kész a cucc, ami ugye a loire völgyében ment gallyra, mert hát hol is máshol, kép egy darab se sikerül. Ezek után kimegyek Londonba, körbe lövöm a fél várost +Hyde park, madarak, mókusok, és otthon a meglepetés hogy ami 1/200 feletti záridővel készült mind kuka. Gyilkolni tudtam volna.
-
torzo
őstag
Kisújszállás környéke, ősgyepes környék, épített les. Frankón meg volt ott csinálva minden a leselkedéshez. Csak az egész napos üldögélés azért qrva hideg tud lenni. Volt réti sas is, de a fények elég f@sok voltak, Szóval nem akarom a lövésekkel teleszemetelni a topikot, mert sajnos, a szürkeség mindenre ráült.
De azért dokumetációnak még ezt a fennséget berakom.
Ne kritizáljátok, tudom, hogy nem valami jó!@schuby: ja, azt a zárbajt láttam a Nikon topikban. Én biztos, ferobbannék a méregtől.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz End-ru #32007 üzenetére
Köszi a bíztatást.
Nem tudom rendesen megcsinálni ez a gradiens sötétítést, csak elcs@szem.
Nem volt hideg?: Dehogynem. Reggel 7-től du. 4-ig -1--2 közötti hümér kellő challenge volt számomra, pedig volt rajtam mindenféle hacuka. És közben se pisi-se kaki. Frankó a természetfotózás!Ettől függetlenül tényleg nagyon tetszik.
-
_seth_
veterán
Ez tetszik! Szerintem jó lett
Annyi vízcseppet láttam már, hogy késztetést éreztem én is hozzá, egy bordó köntös, egy műanyag tál, egy béres cseppes üveg és két vaku.
Ki milyen tálba csepegtet ahhoz, hogy csak a víz látszódjon?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Hack3er
őstag
Egy kis macbook üveggolyó csendélet.
-
*Ropi*
félisten
válasz *Ropi* #31994 üzenetére
Lemaradt, hogy nagyon szűk a kompozíció: térben meglenne a távolba révedő tekintetének az értelme (meg a testrészei is: nem csak két, egész estét betöltő - amúgy szép - cicin lenne a hangsúly).
(#32000) torzo: Valóban kicsit frontos az élességi síkja. A hátteret szelektíven maszkolva lesötétíthetnéd: ezzel leválasztod a témáról, így egyelőre kicsit egybefolyik az egész kép
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Premier előzetesen az Alien: Rogue Incursion (PS5/PSVR2, PC, MQ3)
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jövedelem
- Asszociációs játék. :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.