Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
KelemenUhr
aktív tag
Feldobnék egy témát, szerintem annyira nem offtopic, de ha mégis, akkor tekintsétek semmisnek.
Mostanában láttam 1-2 olyan fotósorozatot, ami elindította bennem a vezérhangyát. Valahogy azt érzem, hogy egy olyan sorozat elkészítése, ahol választ az ember egy témát és azt sok munkával-utánajárással kidolgozza és a végén kialakul egy olyan sorozat, ami egységes, érdekes, van mondanivalója; nagyon sok hasznos tapasztalattal gazdagítana, ezért egy ideje már gondolkodom, hogy belevágok valami ilyesmibe, van is pár ötletem. Természetesen csak saját örömömre, okulásomra.
Nagyjából 2 éve követem a fórumot, ezért a kérdésem az lenne, hogy nektek van-e ilyen jellegű sorozatotok? Amennyiben belefér a topicba, érdekelnek az ezzel kapcsolatos tapasztalataitok-gondolataitok is!
[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz topikk #52851 üzenetére
Ahogy előttem is írták, ez annyira nem lett street, cserébe nagyon érdekes sorozat, sikerült átadni valamit abból, amit te ott tapasztaltál.
Kiemelkedő a portré, a fésülködő kislány, a buszon ülő lány és a plakát mellett gondolkodó néni.
Szóval nekem összességében a tartalom tetszik.Viszont az utómunka kevésbé: egyes képeknél nagyon megszaladt a vignetta/ a szelektív világosítás vagy akármi is legyen ez. Egy kis finom-elegáns sötétítés-világosítás a téma kiemelése szempontjából jó lehet, gondolom ez is volt a cél, de itt szerintem nagyon világít - szó szerint. (P2090698; P2090691; P2090673; P2090657; P2090636; P2090611 - ennél a legdurvább; de a buszosnál és a gondolkodósnál is visszább venném )
[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Muerte68
addikt
-
Muerte68
addikt
válasz topikk #52894 üzenetére
jó képek főleg a második,teccik hogy ennyire éles-meg az alany sem szokványos
Az első szűkebb vágással?Nekem kicsit sok a tér körben,de nem értek hozzáKöszönöm a véleményt,próbáltam minél közepebre belőnni magam nem teljesen sikerült sajnos.
Meg a fal meg a külső merevítők sem párhuzamosak,de nem magyarázkodom attól nem lesz jobb[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
szecsgeri
tag
-
Muerte68
addikt
-
rekid
addikt
Ha már a parlamentet nem tudtam egész hétvégén meglőni mert előtte áll egy néha kettő csillagromboló felmentem a citadellához meghallgatni németül, angolul, oroszul, az onnan látható nevezetességeket.
Sohasem találnátok ki de a kék a kedvenc színem..
(#52891) Muerte68: Valami kéne a képre mondjuk egy kinéző valaki vagy nem tudom így olyan nem tudom mi a mondanivaló.
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
marcitp
őstag
Köszönöm! , "dokumentálós" képek... nem ez a cél, de ez van. Lesz időm rá, remélem lesz másmilyen is.
Ja, a katica jó fej volt, totál nem úgy állt a fűszál, seggel felém.
Hagyta, hogy forgassam a fűszálat, beforgattam az obi elé, persze remegett az egész, ujj betámaszt az obihoz, úgy már valamennyire stabilfogás volt. kitartott a modell a fotózásig.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
topikk
senior tag
válasz randras_83 #52886 üzenetére
Ez is nagyon szép, a fotós megtette amit lehetett, kár hogy a modell nem.
-
rekid
addikt
-
szecsgeri
tag
Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy pára.
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
topikk
senior tag
válasz randras_83 #52877 üzenetére
De jók a színek, fények!
-
marcitp
őstag
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
rekid
addikt
válasz randras_83 #52870 üzenetére
Csak lebuktál, hogy te sem a szemre fókuszálsz.
#52851) topikk: Ez elég jó! A tájképen nagyon érdemes lenne megcsinálni mert brutálisan szép látvány.
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
válasz psycroptic #52850 üzenetére
te vagy a nap nyertese aki nem a melleket nézte, valóban frontos picit
(#52868) mondomén: dobhatnál is pár jó kis portrét.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
marcitp
őstag
válasz mondomén #52868 üzenetére
Biztos szűkebb, de nyílván művészibb az egész. Nézd, nemrég volt szó a headshot-os figuráról, ahogy látszik, pörög a biz... fotó szempontjából úgy tűnik, nem nagy érték - és mégis (anyagilag).
Egy ilyen echte street, amiket készítesz, lehet szűkebb réteg, de ha meg betalál... szóval drukkolok, “fedezzenek fel” , biztos van függőleges felület, ahol sokat érhet!
Egyéni amit csinálsz.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
mondomén
őstag
válasz marcitp #52867 üzenetére
Illetve nyilvan facebook, de az jobbara a kulonbozo csoportok miatt, kapcsolat tartas szempontjabol elonyos.
Minden nap boxolok magammal, hogy kell e ez nekem. Mindegy, igyekszem minnel tobbet fotozni, ismerkedni, kapcsolatokat epiten, portfoliot boviteni. Es persze olyan fotosok muveszek munkaival kurulvenni magam (a neten ) akik inspiralolag hatnak ram.
Nehez megtalalni a kozeputat egyebkent. Azt hogy mi kell a kozonsegnek, es abban ki tudod e elni a sajat kreativitasod is. Nekem peldaul herotom van a legtobb studio fototol. Foleg az ilyen business portrektol. De valoszinu jobban meglehet elni vele, mint az en moody utca portreimmal...
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz mondomén #52864 üzenetére
Melyik az, ami értékes?
Egyáltalán: hol érdemes fotót "közölni"? És mi a cél vele? Ha már azt mondod, hogy nem a fejlődés, és az adott felületről pl fotóstopikokba linkelni?
Érted, street-ben király vagy, akkor merre tovább?[ Szerkesztve ]
-
mondomén
őstag
válasz marcitp #52860 üzenetére
Nincs ra. Regen sokat foglalkoztam vele, hogy minnel tobben lassak oket. Nem sajnaltam ra az idot Amugy ertektelen oldal...
Szeretnek egyszer ebbol megelni. Social media szerves resze a dolognak, kikerulhetetlen. Sokszor tobb idovel, energiaval jar mint maga a fotozas. Nem szeretem, de evan.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz Muerte68 #52862 üzenetére
pl közel 13.000 megtekintésből 55 komment.
nem tudok mit leszűrni belőle.
Nem támadás; mindenki úgy fotózik és publikál, ahogy szeretne. Lehet követendő is, nem tudom.
Csak érdekes volt így hirtelen.
Ja!!! Na meg aztán absz. nem is mérvadó a véleményem! Mondhatni full ignoráható megjegyzések voltak, és nem prejoratív, inkább csodálkozóak. Oszt annyi. Lóf.szt nem tudok én erről az egészről, szóval, ja, már sajnálom, hogy hozzászóltam. Ténleg.[ Szerkesztve ]
-
nagypetraa
újonc
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e arról hogy létezik-e olyan fényképezőgép, aminek bal oldalon van az exponáló gombja. Rengeteg helyen kerestem már, de eddig még nem találtam ilyet. Köszönöm a segítséget!
-
mondomén
őstag
válasz topikk #52853 üzenetére
Koszi En is kijottem a gyakorlatbol. Elkeztem portrezni, nagylatot el is adtam. Viszont nyaron tervezek ujra utcazni, mert szerettem! Es maradok bw ebben a temakorben.
@topikk
Itt vannak a regi utcafotoim. [link] Arnyekokat, sziluetteket kerestem jobbara. De elveztem a ramenosebb fotozgatast is. Sot, igazabol az oldotta bennem a gatlasokat. Felszabadultan, nem gorcsolven a dolgon, olyat is meglatsz, amit ellenkezo esetben nem. -
rekid
addikt
válasz randras_83 #52829 üzenetére
Egy pici lentről nekem is hiányzik de azért királyság.
-
Fandango
veterán
válasz topikk #52851 üzenetére
Ez nem igazán street, ez dokumentarista. Az a baj, hogy én is a street témát nyomnám inkább, de valahogy nem tudok ráérezni, hanem nekem is doku jellegű jön össze jellemzően.
mondomén viszont jól ráérzett a streetre.A busz ablakában a lány, illetve a kék háttérrel a kislány az ami közelíti a street témakört, meg talán az öreg nő a Carlsberg reklámmal.
[ Szerkesztve ]
-
psycroptic
őstag
Bemozdult vagy elmászott a fókusz? Egyébként tetszene.
PSNID: Tomy83PS
-
mondomén
őstag
Multkor akadtam bele ebbe a sracba instan. [link] Nem tudom mit hogyan csinal, de baromi jo, nagyon tetszik. Annyi megvan, hogy sokszor hasznal dronokat fenyforras gyanant.
-
mikrofon
veterán
válasz Fotonhámozó #52847 üzenetére
Ilyenek az igazi hatásvadász képek szerintem, amire ha ránézek az jut eszembe, hogy azt a mindenit, de közben érzem, hogy ez már nem a valóság...
Minden esetre elég jókat létre tudnak hozni... -
Fotonhámozó
senior tag
válasz topikk #52846 üzenetére
Leegyszerűsítve szelektív világosítás-sötétítés, illetve a sötét-világos részek részleteinek kiemelése. Ez is több módon megoldható PS-ban. Ha YT-n rákeresel dodge & burn-ra, akkor látni fogod, nagyjából miről van szó.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
topikk
senior tag
válasz Fotonhámozó #52845 üzenetére
Koszi. Mit ertesz fenyeles alatt?
-
Fotonhámozó
senior tag
Kösz, még mindég nem tetted túl magad a 35 f/1.4 Art tágrekesztesztelős képeken
topikk: LR nem elég tájképhez. Sokféle maszkolási technika van, ezeket tanuld meg és hogy mikor melyiket célszerű alkalmazni. Valamint a fényelést is jobb, ha már most el kezded tanulni, mert fotós körökben egyre jobban terjed, illetve egyes körökben már egyeduralkodó. Az más kérdés, mennyire tekinthetők az ilyen képek tájképeknek/természetképeknek. De ha a PS huszárokkal tartani akarod a lépést, muszáj elsajátítanod a technikáját.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
mikrofon
veterán
válasz topikk #52838 üzenetére
Én alulról vágnám le azt az első nagy sziklát, ami homályos.... esetleg csak a hegyét hagynám mellette a víz miatt...
és ahogy @Torzo írja visszavenném a maszkolást és megpróbálnám anélkül, vagy a maszkokon alkalmazott módosítást csökkenteném.... Legzavaróbb jobbra alul, ahol fák is vannak, mert ugye ott nem igazán lehet szépen kijelölni... illetve, mivel két sötét rész találkozik, jobban világít az a fehér vékony sáv....[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz topikk #52838 üzenetére
Az OLY kis szenzorától ez is szép. Nagyon is!
Amúgy meg nem is értem. Mi a gond vele? Itt nincs olyan dinamikatartomány, hogy ne lehessen utómunkázni.
Amit a LR megenged, az elég is. Ne jelölgess semmit! Csúcsfény visszahúzás, árnyékos részek megsegítése.
Sztem bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
topikk
senior tag
Az a gond, hogy tenyleg nem tudom megcsinalni rendesen Lightroom-ban az eg es fold talalkozasat. A kijeloles hatarvonalan feher pixelek maradnak. Gozom sincs miert. Maszkolva csinalom, boven atfedesben a heggyel. Peldaul:
(es a DOF is keves volt az eloterben , de ez itt kevesbe zavar)
A portrera koszi! Arra celoztam, hogy divatosan ugy vagjak a portret hogy felulrol , oldalrol, stb belevagnak a fejbe.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz topikk #52835 üzenetére
Fandango nagyfőnök, (Allah növessze hosszúra szakállát), véleménye a mérvadó. Ez az indus csávó szimpatizált veled, a mosolya hiteles, az arca karakteres. Szóval ez a portré totálisan jó.
Fotonhímező-hámozó sok jogos és jogtalan megszólalása ne zavarjon! Bőven vannak neki is sz@r képei!
Mint mindannyiunknak.
[ Szerkesztve ]
-
Csari93
aktív tag
Jó nagyok.... a szerigömbök.
Amikor instán megláttam, az ijedtnek tűnő arckifejezése nem tetszett. Egyébként kicsit lejjebb tolnám, meg én a keretet levenném. Vagy méginkább ha van még hely alul, rendhagyóan 1:1-ben vágnám és meghagynám a keretet, ahhoz illik.www.flickr.com/csari
-
torzo
őstag
Mivel a mellizmok kivehetők, ezért nem olyan nagy baj!
-
marcitp
őstag
klassz lett, de kicsit többet hagynék alul. Csak egy picivel.
-
tvamos
nagyúr
tudom a hajszálak
Nekem hozzá ad!.."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
rekid
addikt
válasz bandhajon@ #52825 üzenetére
Hozzá tartozik a környezethez. Mindenhol valaki mindenhol valami és nyüzsi.
Köszi Urak!
A kidolgozással a fénycsík által megvilágított robogóst szerettem volna egyel jobban hangsúlyozni.
Mostanában bejön ez a színvilág.. aztán meg majd nem.Gyáva népnek nincs hazája!
-
mikrofon
veterán
válasz bandhajon@ #52825 üzenetére
Szerintem hozzátesz főleg a feje és a nézése ott a táskák között... Nekem inkább a színek nem jönnek be.. Nem egyformák az ízlések
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz bandhajon@ #52818 üzenetére
Az alapötlet - nèzőpont nekem tetszik, van benne kreativitás!
-
itouchfan
senior tag
-
vond
MODERÁTOR
válasz Drakmusz #52816 üzenetére
Vannak, persze. De lehet, hogy hozzá kell majd tenned pár 10 ezret, ha ár/érték arányban a legjobbat szeretnéd. Persze sok függ attól is, hogy mennyire akarsz belevágni egy objektív park kiépítésébe. Mekkora gyújtótávokat kéne lefedni. Mennyire létszükséglet a cserélhető optika. Mekkora méret lenne az ideális. Kezelőszervekben, egyéb funkciókban milyen elvárásaid vannak. Stb, stb...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Fandango
veterán
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok hoztam egy képet a gyereknapról, kuka vagy nem kuka?
[Kép][ Szerkesztve ]
Vizuális mesemondó.
-
Drakmusz
addikt
A gép beszerzés alatt,megelégeltem a technológiából adódó korlátokat.....
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Drakmusz
addikt
Köszönöm a véleményeket uraim!
Az ablak egyébként a Füvészkertből való,van ott egy nagyon brutális ajtó is.Majd hozom ha sikerül kidolgoznom.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
vond
MODERÁTOR
válasz randras_83 #52804 üzenetére
Ez tényleg jó. De ha van még a képben tartalék, akkor szerintem nyírd át 1:1-be, több úttesttel.
(#52798) Drakmusz: Az első tényleg szuper! Főleg ezekkel az áthallássokkal, amiket a többiek írtak. Ha ez mind tudatos volt, akkor azért külön gratula!
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
marcitp
őstag
válasz randras_83 #52804 üzenetére
sztem ez klassz lett!
-
tvamos
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + tok ( Canon )
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Nikon D7200 Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 Nikon 17-55mm f2.8 Objektív Dobozosak 50 17-55 sb-700
- Nikon Nikkor Z 24-70mm f/4 S új állapotban
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest