Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szp1
addikt
Mondjuk én a templom tornyáról beszélek, nem a Püspökvárról...oda persze, hogy fel lehet menni.
reggi : pont ezért választottál jó szöget, mert innen kevesebben fotózzák
-
reggi
aktív tag
-
Wa2x_
veterán
válasz
matyi012345 #24792 üzenetére
-
-
-
-
Wa2x_
veterán
válasz
chinaminman #24784 üzenetére
😁 kösz, amúgy cserélném Pentaxra, egyelőre árulom.
-
Ferde (a panoráma progiban, amivel összeraktad, kellett volna alkalmazni perspektíva korrekkciót). Amúgy a vár nem sokat mutat innen, bár nem ismerem a helyet, de lehet hogy adódna jobb nézőpont is. Panorámának úgy nem gáz, csak panorámát valami tényleg látványosról érdemes csinálni, ez annyira nem üt nagyot panorámaként szerintem. Nem mintha rossz lenne, csak egy átlag kép
-
válasz
fungeld #24778 üzenetére
Színesben nem jobb?
Van ez a képem, ami hasonló, ennek jobb volt a színes. -
-
válasz
LimaBravo69 #24754 üzenetére
Valóban nem túl szerencsés, mert szűk a sín, és a környezet is úgy, hogy nem lóg be semmi. A tágabb képen más a hangulata, erre céloztam. Mind a kettő egy nyugdíjas mozdony, csak más felhanggal, igazából kreatívabak a színekkel, meg a címmel tudnák változtatni, pozitív, vagy negatív kicsengése legyen.
-
fungeld
aktív tag
válasz
lolkapitany #24747 üzenetére
-
98bja
senior tag
Mostanában megtetszettek a sziluettek. Vélemények?
[link] -
válasz
LimaBravo69 #24750 üzenetére
Ez így sem rossz. Ennek is lenne mondanivalója, csak egész más
-
LimaBravo69
tag
válasz
gubisadam #24717 üzenetére
Huhh, nagyon kösz mindenekinek az észrevételeket, nem is ér ennyit ez a kép
.
Szóval sorban:
@ (#24715) hcl: szépiát megpróbálom, a vágást is megnézem másként (bár sok lehetőség nincs, eléggé szűk lett az eredeti)@ (#24717) gubisadam: tényleg "tömzsi", nem egy klasszikus hosszú mozdony. Megvan más szögből is, ott elég sok az egyéb zavaró körülmény (ezért is választottam a nagylátót a meglövésre)
@ (#24718) Novics: a fakóságon próbálok reszelni, a más szögre ld a fentiek.
Mégegyszer kösz mindekinek.
A feltöltött kép minőségéért elnézést, szerkesztetlen, nyers jpeg.
-
negyedes
addikt
válasz
lolkapitany #24743 üzenetére
hat sok beegett, beeges kozeli resz van rajta. maskor ha nappal mesz ki fotozni vigyel maggal szurot. nem fog kiegni, nagyobb zaridot enged.
-
válasz
norby10 #24736 üzenetére
Nekem ez ferdének tűnik. A HDR talán kicsit sok, de még elmegy... Amúgy szép a kilátás, fények lehetnének jobbak, ha többet tudsz kimászkálni, lehet hogy lenne jobb pillanat is. Meg lehetne a két oldalsó sziklával és a kompóval játszani, mert valószínűleg lenne még benne spiritusz.
-
fattyu
veterán
válasz
lolkapitany #24743 üzenetére
és nem gyanus hogy amit csináltál belőle az kicsit messze esett?
-
ccs2929
senior tag
válasz
zgospel #24741 üzenetére
A haladóban volt
, amúgy ez még elfogadható szerintem, főleg nagyban nézve.
lolkapitany Na, itt nincs széthullva az ég, lehet az előzőn sok volt a clarity, meg gondolom attól lett olyan mű kék, hogy lehúztad a luminance csúszkát rendesen mínuszba a kéknél!? -
lolkapitany
tag
válasz
matyi012345 #24735 üzenetére
-
válasz
norby10 #24736 üzenetére
Hm... nekem tetszik, még akkor is ha kicsit "sok", nekem tetszik. Mondjuk a jobb oldalát lehet hogy csapnám. Mindjárt megnézem
A harrypotterbetűtípusos vízjelért viszont tarkópacsi (zongoralábbal)
- használj már valami letisztultabbat (egyéni hisztériámat olvashattad
).
-
norby10
csendes tag
Ez egy HDR kép lenne a Székelykő tetejéről
-
matyi012345
őstag
válasz
lolkapitany #24729 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy ez így nézett ki. Csinálj egy JPEG-et úgy, hogy semmihez nem nyúlsz hozzá és töltsd fel. Kíváncsi vagyok.
-
negyedes
addikt
válasz
tolsd fel az eredetit is. nem wb-bol allitottal el valamit?
-
ccs2929
senior tag
válasz
Igen.
Az ég veszettül szét van esve, a bal felső kékségről nem is beszélve, az nagyon mű+ nagyon látszik az ég és a föld határvonala, olyan, mintha az eget egy másik képről illesztetted volna be. Túlélesítettnek tűnik, még, ha nem is élesítettél rajta
Szerintem a HDR-t hanyagold, legalábbis így, inkább kézzel csináld meg 2 verzióban, és azt maszkold egymásra ízlésesen
és jó lesz ez, az alapja nem rossz.
-
Alg
veterán
válasz
Egyébként ez csak nekem olyan, mintha lenne rajta valami fura olajfestmény-effekt
-
válasz
Igen.
-
lolkapitany
tag
4 alpha channel, bár azt nem tudom hogy az csinalhatta e ezt, megy egy kis lab apply image
-
válasz
lolkapitany #24725 üzenetére
akkor mi a tüdő húzta el ezeket? Vagy mit próbálgattál? Mert ez nagyon durván elszállt.
-
válasz
lolkapitany #24725 üzenetére
Ahogy Lenin mondta : Tanulni, tanulni, tanulni! Ha lett volna Photoshopja, azt mondta volna, gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni
-
lolkapitany
tag
Rendben, megprobalom, mindenesetre az emlitett csuszkakhoz nm nyultam, de lehet hogy ettol fuggetlenul meg vissza kell belole huzni, viszont a klonozasnak nem vagyok a mestere, szoval az erdemeny erosen kerdeses. Vagas jo otlet, ha hazaertem a fent emlitetteket kiprobalom.
-
Köszi
Ennyi, ebben a tartományban még nem nagyon használtam a fordított kitobit, de itt már megtartani is nehezebb. De mondjuk ekkora dolgokhoz már némelyik makró optika is kevés..
Sztem pont túlszaturált, több monitoron is (amik közül egy sem színhelyes).
A blende ebben az esetben muszáj volt, kellett a DOF, és a szél is rángatta a pókot. Az 1100D f11-nél kezd diffraktálni, bár ott még nem feltűnő. -
válasz
lolkapitany #24704 üzenetére
Pótolom a várva várt rainbow pukeot:
tényleg kár érte, érdemes lenne újra gradelni, mert amúgy jó kép lenne. A tetejéből csípj picit, illetve az alján is klón toollal, vagy croppal tűntesd el a sódert a sarkokból.
Kevesebb clarity, kevesebb saturation, kevesebb vibration, és egész jó kis kép lesz ebből.
hcl:
esélyes hogy a 20-22-es blende vágta haza az élességet, kár érte, pedig jó kép - nekem tetszik. Pici színt még húznék rajta, de épp hogy csak egy lehelletnyit.
(először ahogy rápillantottam, nem tudtam hova tenni hogy mi a ló ez, aztán kaptam fényt, hogy pók - pókháló - lakoma
).
-
Köf
Az 500px -en sima accounttal heti kb. 10 vagy 19 képet tehetsz fel, és ha minden igaz, el is adhatod őket, ha valakinek tetszik. Ez így ingyenes. Az Awesome meg egyéb fizetős accountokkal lehet többféle módon is eladni képet, illetve negatív szavazatot adni, stb. Ezek se drágák. Arról nem szól a fáma, hogy normál accounttal valahogy sosem lehet olyan pontszámokat elérni, mint a fizetősökkel
Ez most 85,8-on áll,a mi nem túl sok, általában gyorsan felszalad 80 köré, aztán ott megáll. Magasabb accounttal valahogy sokkal hamarabb és magasabbra megyNyilván azért, mert a legtöbben csak pozitív pontot tudnak adni.
-
Novics
senior tag
válasz
LimaBravo69 #24709 üzenetére
A fekete-fehér tényleg jobb, bár az meg egy kicsit fakó nekem. Meg szög sem jó. Vagy jobban szemből, vagy jobban oldalról kellett volna. Meg nem szemmagasságból. Az, hogy "haja" van szerintem szintén nem szerencsés. Bár akár még mókás is lehet, ha ráerősítesz.
-
gubisadam
aktív tag
válasz
Tetszik mindkettő, viszont egy kicsit a "tömzsi" jelző jutott róla eszembe. Kicsit mintha oldalról össze lenne nyomva.
-
Ez a múltkori pók, fordított 18-55-tel, 24mm-en. Kicsit vágva, nem nagyon. A pók 2mm volt kb., lehet, hogy 3... A baj a diffrakció lehet, 20 vagy 22-es rekesz kellett, és elég gatya itt már a minősége... Amúgy rendszervaku, a gépről villantva, ISO800, 1/200, f20
-
válasz
Szerintem a FF jobb, és tényleg lehetne szépia, valamint felette és balra hagynék még kis helyet, de amúgy így sem gáz. Így is a haladási irányba van hely, valamint kb. a kép egyharmada szabad. Szög is jó, de nekem is kicsit ferdének tűnik.
Jó, hogy ilyen értelmes környezetben kaptad el, én gőzösből mindig csak kiállított darabokat fohok, amögött meg épület van, meg stb., ami hazavágja -
LimaBravo69
tag
válasz
Saccco #24710 üzenetére
Köszönöm, a FF nekem is jobban tetszik, a hangulatot jobban "adja".
Az oszlopot kikapom majd, kösz!@ (#24713) erzol: szerintem egyenes, legalábbis a mozdony jobb széle párhuzamosnak tűnik a kép szélével.
De megnézem mégjobban
szerk: mégjobban megnézve talán inkább balrahúz -
erzol
őstag
válasz
Akárhogy nézem szvsz jobbra dől.
Gondolom kiegyenesítésnél ugrik a vonat kereke.
FF tetszetős amúgy. -
Saccco
nagyúr
válasz
FF-ben elég jó. Egy kis szépiát még elbírna.
Színesben szerintem illúzióromboló.Szerk:
A kép szélén belóg egy oszlop, esetleg azt még ki kellene venni. -
LimaBravo69
tag
-
negyedes
addikt
válasz
ez most max clarity es satur?
amugy mas: fb benne vagyok egy fotos csoportban, hat bazze minden masodik kep lassan agyon haderezet vacak.
-
Alg
veterán
válasz
Spenót...
(a felhők viszont tetszenek)
-
fattyu
veterán
válasz
sok
-
lolkapitany
tag
Királyhágói kilátás:
[link] -
madmike
őstag
MD-MA adaptert tervezek venni. Miben különböznek a lencsés és a lencse nélküliek?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Egér probléma
- Gyúrósok ide!
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest