Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
Tegnapi próbálkozás
[link][ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Muerte68 #25197 üzenetére
Húzd ki az árnyékból a csúszkák cibálásával...
Utána lehet valami kezdeni vele, vagy legalább is mehet az albumba a többi közé.||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Muerte68
addikt
[link]
Ez mennyire értékelhető,a virág levágása mennyire gáz?Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
copass
veterán
igen tudom, elég nehéz ügy. bütykölős mondhatni.
ennél szívtam sokat vele, pedig +1 Fé csúcsfényárnyalatelsőbbség.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
szp1
addikt
Kösz a véleményeket.
Ellenfényben készült, próbálgattam a csúcsfényeket, de nekem ez a változat tetszett, jobban "kidobja" a hálót -szerintem.....
Amúgy a pókocska csak egy ilyen képet engedett, utána gyorsan elment a közepéből.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Várakozás :
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
-
copass
veterán
válasz baboss #25183 üzenetére
flickr, begórod egy albumba oszt még egy faja linket is kapsz bármi alá.
vagy picasa-val töltöd fel gúgli docsba, ott felajánl átmérezetést. de a piacasában is lehet egyszerűen átméretezett képeket menteni.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz baboss #25178 üzenetére
fast image resizer
csak néha meghüjült nekem, de amúgy ha megy akkor jó!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Tud valaki abban segíteni,hogy egy cikkbe rengeteg képet kellene bemásolnom kb 200db.
Át kellene méretezni,mert nagy a felbontás,és a kép méret.Van olyan program,vagy képfeltöltő oldal ahova csak behúzom az összes képet és átméretezi kisebbre.Nagyon sok időmbe kerülne egyenként átméretezni.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
fungeld
aktív tag
-
válasz LimaBravo69 #25175 üzenetére
A képeimre cak annyit várok el, hogy legyek feltüntetve, hogy én követtem el. Ha nem kereskedelmi célú, akkor szerintem korrekt.
Mutogatni való hater díszpinty
-
LimaBravo69
tag
Nem teljesen idevaló, de nincs jobb 5letem, hol kérdezzek.
A véleményetekre vagyok kíváncsi. Kaptam egy levelet flikkeren keresztül, egy kedves ismeretlen két képemet szeretné felhasználni nem kereskedelmi célú kiadvány készítésére, elmondása szerint saját maga és külföldi ismerősei számára.
A két kép felhasználási feltételeit kérdezi. (Nem is a legjobb képeim, az egyik "járt már itt)Mit válaszolnátok?
Előre is kösz.(#25176) hcl: ilyesmire gondoltam én is, pénzt nyilván nem érnek a képek, főleg ha tényleg csak saját célokra készül a kiadvány. Kösz a megerősítést
[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
Balinov
titán
válasz steveetm #25170 üzenetére
sztem nem, pont most neztem egy LR workshop videot a heten, ott J. Kost elmondta,hogy a canikon raw-ja nem nyitott formatum. Ha a linkelt freeware-t hasznalnad (nem ismerem a programot magat) akkor en a TIFF kimenetre szavaznek, minel nagyobb szinmelyseggel, es azon dolgoznek utomunkaban miutan a focus stackeles kesz.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
steveetm
őstag
Sziasztok!
Megpróbálkoztam ma egy kis focus stacking-el, íme az eredmény:
Annyira tetszett magamnak, hogy észre sem vettem, hogy a kép baloldala full szar lett, de már így marad
A kérdésem arra irányulna, hogy Ti mivel csináljátok a stackelést? Főleg, ha szinte kizárólag kézből készült képek vannak?
Én most a Zerene stacker-t próbáltam ki, de lehetőleg szabadon felhasználató program érdekelne, ha létezik ilyen alternatíva.
Pl. gimp focus stacking pluginnel megéri foglalkozni, vagy valami más esetleg?Üdv.: steveetm
-
matyi012345
őstag
válasz Telomanikus #25164 üzenetére
A bombásnál nagyon hiányolok egy élfényt, így főleg hogy nincs háttérfény. A főfényed sem az igazi így átmenet nélkül és végig sem fut, de így hogy ismerem a technikai körülményeket végülis elmegy. Fehér hátteres az tipikus katalógus termékfotó, abba simán be is lehetne rakni De mondjuk az másról szól.
-
válasz Telomanikus #25162 üzenetére
Én simán csak eltakarom a beépítettet, de nem teljesen, hanem pár centivel elé a takarást, hogy ne érje a fénye a tárgyat.
Illetve, hosszú záridőt használj esetleg, és akkor a vakut közben elvillanthatod.Mutogatni való hater díszpinty
-
andris1602
aktív tag
válasz Telomanikus #25164 üzenetére
épp az előbb néztem meg az albumodat, a bomba nagyon tetszik
-
Telomanikus
senior tag
válasz matyi012345 #25163 üzenetére
-
matyi012345
őstag
válasz Telomanikus #25158 üzenetére
Hát egy vakuval nehéz, főleg szinkron nélkül. Sylights.com-ot nézdd meg, ott tudsz diagramokat csinálni
Próbálj meg építeni striplightokat sütőpapír vagy zsírpapír villanófelülettel, meg derítőlapot az átmenetes reflexióhoz. Papírlap nem az igazi
Lesz ez jobb is, ha sokat foglalkozol vele, de nem könnyű terület.
-
válasz Telomanikus #25158 üzenetére
A vakud nem tud elvillanni a beépítettre?
-
negyedes
addikt
válasz Telomanikus #25149 üzenetére
hany vaku? milyen volt a hatter? hova raktad a vakukat?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Telomanikus
senior tag
válasz matyi012345 #25155 üzenetére
Sokmindennel egyetértek és az a vicc, hogy amúgy van egy másik kép a sörről ami nem csillan be csak valamiért ezt kezdtem el csinálni. Ebbe van min. 1,5órám utómunkában, ha nem több. A horizont pl már ps, mert az eredetin nem is látszott.
Egyébként itt a profi kép arról, hogy hogyan is született
Általában bal oldalt is derítek egyet és akkor valahogy középen lövöm vissza a vakut, hogy mindkettő papírt érje, most ugye csak jobb oldalt volt, így csak arra villantottam. Ééés mindezt amúgy úgy, hogy nincs szinkronom, tehát 10-ből 2 kép sikerül.
-
98bja
senior tag
Ma éjjel egy kis asztrofotózásra vetemedtem:
Tejút panoráma
Tejút1
Tejút2
Ez nem asztrofotó, de ez is azon az éjszakán készült [link] -
Vyndree
őstag
válasz Balinov #25153 üzenetére
Ha már repcsik, akkor a Ferihegyen kényszer leszállt, jelenleg a világ legmodernebb utasszállítója Doha felé tegnapi felszállása: 787-8 Dreamliner.
(háttérben a maglódi Auchan) -
matyi012345
őstag
válasz Telomanikus #25146 üzenetére
Jó hogy az élfények végigfutnak, de a főfényed nem tetszik. Fent sokkal erősebb, nem egyenletesen fut le, azért is csillant be a felirat. Lent pedig rendesen kiégett a doboz alja, vagy legalábbis így flick-ről nézve nagyon olyan hatása van. A bal oldalon a sötétebb tónus nem lenne rossz ötlet, de nem ebben a formátlan alakban, akkor az egész doboz oldala kapjon egy sötétebb tónust de nem bebuktatva. Két élfény mellé elég is lenne egy gradiens reflexió jobbra, ha nagyon sötét a másik oldal akkor meg oda is mehet egy kicsi, vagy az élfényt beáldozni és kicsit átmenetessé tenni a szélétől indítva. Hátteret nem értem, zajos. egybefolyik az egész. Még a horizont bennehagyása elmenne.
-
ccs2929
senior tag
Ez nekem is nagyon tetszik, igaz nem szeretem a sört , Jók a fények, kellően éles is, és tetszik, hogy ilyen zöldség
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
Balinov
titán
Na, hoznek en is egy kepet, meg tavalyrol, meg a D5000-el. Repulolesre vittem aposom, par kepbol ez lett talan a legertekelhetobb.
Sajna nem a legelesebb, alexpos is lett, meg ISO800 miatt picit zajos is, de talan az eloter miatt nem egybol kukas...Velemenyetek szerint?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
válasz Telomanikus #25149 üzenetére
Szerintem is nagyon jó. A lényegi információ az lenne, hogy ezeket hova rakod, és hogy hogyan nem tükröződsz a dobozon... Én azon kaptam agyrohamot hogy mindig ott voltam egy csötét csírkban
[ Szerkesztve ]
-
mumk1
addikt
Klassz lett, ment rá csillag.
Nem is tudnék belekötni, talán csak a Tuborg nem a kedvenc söröm.http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
negyedes
addikt
ez nagyon jo. egy kis tehnikai hatteret is elarulsz rola?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Balinov
titán
ha nem mondod, eszre sem veszem, az az igazsag. Nem profilom a termekfoto, de nagyon tetszik, ugy ahogy van. Jol a kicsapodo para is, thumbs up! na,
-
Telomanikus
senior tag
sziasztok
jönnék egy képpel [link]*a since rossz, hogy becsillant tudom :/
[ Szerkesztve ]
-
-
-
fungeld
aktív tag
Ha mindenki mondja akkor nem a monitor és így utólag nekem is kék, a harmadolós meg előfordul, tényleg kicsit csalóka.
(#25137) chinaminman: és (#25138) szp1 Köszönöm
(#25139) chinaminman Megint javítottam, már +52-nél van a wb, tovább nem merem/akarom húzni, mert már megy át sárgásba az egész, de ha még mindig nem jó akkor szóljatok
Egész délután fényképezni fogok, remélem este megint tudok hozni 1-2 képet.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
szp1
addikt
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
válasz fungeld #25135 üzenetére
A kékség talán még egy kicsit zavaró, de jobb lett, az igaz (és ennyi eltérést talán már a monitor is kiad), illetve a harmadolósért szorri Én is utálom, mikor kifogásolják, hogy nem ott van, aztán mégis
Annyia fura, hogy a ballon nagyon elhúzza a napot is, és elsőre nem tűnt fel.[ Szerkesztve ]
-
fungeld
aktív tag
Még mindig kék? Flickr-en javítottam, a kis képet nem lehet. A többit viszont nem értem. A nap is és a horizont is(ha a hegyek tetejét vesszük) pontosan a harmadolón van. A szűkebb látószög sajnos még nem megoldható, mert nincs meg az 55-250.
[ Szerkesztve ]
-
válasz fungeld #25128 üzenetére
Nekem is nagyon kék. Tegyük hozzá, hogy a naplemente színei nagyon digitális ámentetet adnak a képen.
De méltassunk mást is. Nagyon középen van a horizont, ami elvileg nem jó, de a virágok kellenek a képbe. És árnyékos területen vagyunk, ami mindenképp kékbe megy el, de ennek ellenére én is szívesen látnék melegebb WB-t.
A Nap és a ballon is nagyon középen vannak - ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni. Megnézném szűkebb látószöggel, de mindenképp úgy, hogy benne van a virágos mező, az jól néz ki.
Azért én ennek ellenére tetszetősnek értékelem - ha nem is 100%-osnak, tényleg a WB a legnagyobb baja.@Wa2x_ : Jóeeez. Kell az az obi, jó szórakozást hozzá - ha nem is makróra való.
[ Szerkesztve ]
-
-
torzo
őstag
válasz fattyu #25125 üzenetére
Hát, van egy 1985-ben vásárolt 7x50-es Tento szovjet kukkerem. Még nem láttam olyat, amelyik a nyomába ért volna. Az oroszok igen jók voltak (vannak) lopásban és haditechnikában.
De tényleg szívesen összehasonlítanám a kettőt. A Sonnart is lopták a russzkik, és állítólag elég jól sikerült nekik. Majd meglátjuk. -
torzo
őstag
-
Wa2x_
veterán
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Balinov
titán
válasz LimaBravo69 #25112 üzenetére
nagyon szivesen, en meg az L billentyus tippet, mert azt meg en nem ismertem.
hamar szobahoztad, betennem kritikara ezt az irorszagi orgonat, szerintetek eletkepes a kompo, vagy nem tobb mezei turistaskepnel?
[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
válasz Balinov #25110 üzenetére
áááá, köszönöm!!
A kurzoros megoldásra voltam kíváncsi, a "/lightbox" beírás ment csak kicsit macerásnak tartom(közben mások képeit csodálva egy kommentben is találtam megoldást, a képet nézve meg kell nyomni az "l" (L) billentyűt, az eredmény ugyanaz).
A linkelt képed színei nagyon jók.
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
fungeld
aktív tag
válasz Colonel993 #25102 üzenetére
Nyárra tervezek egy bringás videót, majd meglátjuk mi lesz belőle.
Nagyon tetszik a gép, ma találtam itthon olcsó, ebayes close up lencséket és pont jó a szűrőméretük. Ezt sikerült alkotni:
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz LimaBravo69 #25109 üzenetére
a a kurzort a kep (nem a kepernyo!) jobb felso sarkahoz kozelited, lesz egy 2 iranyi nyil ikon, az bedobja a lightboxos nezetet, vagy beirod az url-be a /lightboxot , valahogy igy
-
LimaBravo69
tag
Tudja valaki, hogy flikkeren hogyan lehet előcsalni a "lightbox" nézetet?
-
chinaminman
tag
-
fattyu
veterán
válasz JuhG24 #25104 üzenetére
kimész fotózni változatos dolgokat rawban a saját gépeddel. letöltöd a lightroom trialt és rászánsz egy délutánt. többet érsz mint a tutoriallal. nem atomfizika.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
LimaBravo69
tag
Nagyon tetszik a nagylátós perspektíva, a tér görbülete külön is zseniális.
A tornyon áttetsző becsillanós napsütés is hozzáteszi a magáét."The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
JuhG24
csendes tag
Üdv!
Képek utómunkájához nincsen valamilyen tutorial? Kifejezetten kezdőknek. Amiket itt írtok, annak is nagy része ismeretlen nekem.
Kösz -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest