Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple notebookok
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Novics #41293 üzenetére
Most picit kopott lett Amúgy nagyjából rendben van, bár a háttér lehetne homogénebb, a fények lehetnének lágyabbak, a száron túl kontrasztos az árnyék, a gomba alatt az a faág kissé zavaró és maga a gomba sem túl érdekes... Tudom, hogy most nem volt időd rá, de következő alkalommal ha esetleg több időt tudsz rászánni érdemes megkeresni, milyen szögből a legjobb a háttér, zavaró elemeket eltávolítani, ha telibe éri a nap a gombát le lehet árnyékolni és ha nem találsz színesebb-érdekesebb gombát, akkor feldobhatod pár trükkel, pl érdekes megvilágítás, arany színű derítés, vagy nyakon öntöd egy jó adag vízzel akár, hadd csillogjon-csöpögjön, mintha eső után kaptad volna le Persze bármilyen más ötlettel is fel lehet dobni, csak azért írtam ezeket, mert én így szoktam, nálam ezek a legáltalánosabb trükkök A vizes dolog, meg a megfelelő háttér kiválasztása pl. sok időt sem vesz igénybe, az árnyékolásban meg tudnak segíteni a turistatársak/család is akár, addig is nem unatkoznak
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Peetta14
tag
-
Real_Necro
veterán
válasz Novics #38083 üzenetére
Az pont benne maradna. Így oldalt zavaró a nagy feketeség a tetején meg szűknek hat. Éppen ezért írtam.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
jjeahh
nagyúr
válasz Novics #32336 üzenetére
ja, nagyon finom, főleg eső után közvetlenül, nagyanyó szokott belőle lekvárt is főzni de mi kis túlzással a kaják felét amit megeszünk az erdőről szerezzük be az ilyen gödrök nekem már megszokottak
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Lassú Víz
addikt
válasz Novics #32225 üzenetére
Csinálj egy expót letakart obival is, azon látszani fog a zaj. 1 perces expozíciók között a 2 másodperc rázkódásvédelem is szaggatott vonalat eredményezett, azt is ki kell kapcsolni. Nem te adtad el az E-M10-est? Mert ha igen, jókor kattantál rá a strar trail-re...
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
m3ss
veterán
válasz Novics #31603 üzenetére
hu de szep. de meg kellene oket dolgozni kicsit. elso meg mindig kicsit alexposnak tunik. kontraszt is mehetne rajuk sztem.
(#31605) Fotonhámozó klassz. de ropinak igaza lehet...
(#31626) phaseOne alul mi volt? folyo miatt kicsit neznek meg tobbet lent.
(#31629) Telomanikus grat. klassz az a foto
egyszer nekem se artana csinalni ilyet. hany expo, mennyi ido a felso resz?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz Novics #29889 üzenetére
Köszi! Nappal szemben nem volt téma az előtérben, csak a tarra vágott mező. Monitor előtt ülve tűnt fel, hogy a kiálló fűcsomóra és a jobb alsó sarokból induló görbületre milyen jól illeszkedik az aranyspirál. Talán ezért is tetszik annyira nekem (arany napfelkelte -> arany spirál ). Ezenkívül egyelőre csak ezt dolgoztam ki. Nem sokkal a köd megszűnte előtt készült, kezdett már kemény fény lenni. Nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e vagy kár volt feltölteni.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
LamaCube
addikt
válasz Novics #29889 üzenetére
Köszönöm szépen!
Tutira azt hittem, hogy le lesz húzva és nem is számítottam másra. Ez nekem is meglepetés, hogy pozitív visszajelzéseket kapok! Jogos a vágás. A baj azzal van, hogy nem sikerült jól beközpontosítani a tálat, így a tál széle is ferdíti az egészet és a "körhullámok" is ferdék amiatt, hogy a cseppet hoztam függőlegesre.
Egyébként nem kell sok türelem hozzá, mondjuk kicsit kezdtem én is ideges lenni mikor 10 expo után is lekéstem a cseppről, de talán ez volt benne a legjobb, hogy nem csak egy gombot nyomkodok és a többit elvégzi egy processzoros profi gépezet.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
szp1
addikt
válasz Novics #29497 üzenetére
Az első úgy jött, hogy a városban állítólag 250 angyalszobor van és kezdem gyűjteni őket. Úgy gondoltam, hogy a zsaluk ellenpontozzák a barokkos íveket.
A másodikat meg max napfelkeltekor lehet benarancsozni, mert olyan fekvésű az utca. Ezért is fakítottam ki, mert elég jellegtelenek a színei...Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
JasL
senior tag
válasz Novics #29420 üzenetére
Csak egyetlen képet osztottam meg, nem mindet Amúgy nem tudtam, hogy ilyen brutális verseny van itt.. én ezt csak amolyan jobb minőségű házi fotózáshoz vettem, valószínűleg nem lesz belőlem fotóművész, ilyen vélemény után még kedvem sem maradt, inkább kiszállok Nálam az amatőr azt jelenti, hogy nagyon béna kezdő... végülis ez a topik címe.. azt hittem ehhez nem vagyok kevés!
[ Szerkesztve ]
-
-
LamaCube
addikt
válasz Novics #28485 üzenetére
Próbáltam kihangsúlyozni a rozsdás, elkopott kerékpárt és azt a színhatást kelteni a képen lehet kicsit túlhúztam valamit. Viszont lehetne a cím "Elmúlás?"-kérdőjellel, mert a virágok meg éppen az életet jelképezik és azon az oldalon színesebb is. Lassan kezd érlelődni a gondolat, hogy újra kalibráltatom a monitorom, mert nálam nem rikítanak /mondjuk nem is fakók / annyira a színek.
Nagyon szépen köszönöm a véleményed!HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
-
Real_Necro
veterán
válasz Novics #27898 üzenetére
Haláli... nekem növényes akváriumom volt, abban tartottam öves díszcsíkokat, akik sokszor adtak ki olyan csattogó hangot, mintha repedne az üveg... első időszakban éjszaka párszor a frászt hozták rám...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Vyndree
őstag
válasz Novics #27489 üzenetére
Készítsétek a felszerelést, mert ma este kiválóan lesz látható az ISS, azaz a Nemzetközi Űrállomás!
Budapesten: 20:59-21:05 és 22:36-22:40 között lesz látható, állítólag az elsőnél majdnem a fejünk felett fog áthaladni. Amennyiben pontosan szeretnéd tudni mikor és hol: http://heavens-above.com/
Configuration pont alatt beállítod a földrajzi helyed, majd alatta az ISS-re kattints. -
LamaCube
addikt
válasz Novics #26940 üzenetére
Igen sajnos a környezet adott volt. Még egy másik madár farktolla is belógott rendesen a bal oldali szárnyánál, de azt kiszedtem ps-el. Viszont tényleg olyan volt a feje, mintha meditált volna vagy elszívott volna valami vicces cigit. Lehet egyébként így tüntetett a bezártság ellen.Ha már szimmetria, itt van egy, persze tipikus turista fotó, de a szimmetria miatt számomra mégis érdekes.
[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
válasz Novics #26714 üzenetére
@xXxian : Csak a vörös égboltos az enyém
Amire gondolsz, az maszkolással, amúgy is sok képből van a cucc, ott szépen kimaszkolta.
(Mondjuk nekem nem tetszik, vagy tejút, vagy kör...)@belovary : Hát azt leginkább a Hold esetében, több expóval lehet megoldani, vagy durván jó szenzorral... Az ilyen "fényes objektum a nagy feketében" dolgot a legtöbb cucc nem szereti.
A Nap kiégése is ilyen, átmenetes szűrő sokat segít, meg ott még meg lehet trükközni helyes expóval is, esetleg szembefénylnél ha tudsz deríteni. A Hold szerintem nehezebb.Amúgy a Hold hajlamos elnyomni a csillagokat.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
Vyndree
őstag
válasz Novics #26010 üzenetére
Van egy olyan mód, hogy AF kézi finomítással, majd tesztelni fogom. Nem jó az irány, szemben volt a nap, meg a ház fala. Köszönöm az észrevételeket, legközelebb ezekre jobban fogok figyelni.
ccs2929: csak egy teszt volt, mikor megvettem kivittem a kertbe és gyorsan kipróbáltam.
-
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz Novics #25850 üzenetére
Köszi! Az arányok sehogyan sem adják ki ha mindent láttatni szeretnék. Clarity, contrast kicsit megszaladt a felhőkön (is), nem törekedtem a valósághű ábrázolásra. Élőben közel sem volt ilyen, csak a felhők alatt átbúvó napsugár volt látványos. Nálam volt a teleobi is, készült közeli kép is a várról, de még nem volt időm utómunkázni. Gyakorlom a rétegenkénti szelektív sznmachinálást, rétegek maszkolását, az ilyen giccses témák adják magukat ehhez a gyakorláshoz.
Hcl: köszi! Elég ikonikus a rádióadó a Medvesen, korábban már komponáltam úgy, mintha lámpatartó lenne az antenna és a világító Napot tartaná
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
LimaBravo69
tag
válasz Novics #25359 üzenetére
Ezexerint ezt benéztem
Bocs, de néha olyan lemaradásban vagyok az olvasással, hogy sok hozzászólást kell végigpörgetnem, és néha elsikkad a lényeg
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
LimaBravo69
tag
válasz Novics #25246 üzenetére
Erre még nem láttam véleményt.
_Szerintem_ a zöld telefonfülke kinyírja a fő témát, nekem báncsa a szememet. A belógó tetőcserepek sem a legszerencsésebbek, talán lehetne pici vágással segíteni rajta.Régebben voltak itt képek Helios manuál obikkal, én is bedobnék egyet, inkább csak érdekességképpen.Természetesen észrevételek jöhetnek rá
(#25262) Saccco Miközben írtam, megjelent mégegy Helios kép itt felettem
Jó a szirom színe, tetszik a csepp is.
Egyszer ki kellene próbálnom a makrófotózást, de tükrössel sokkal bonyolultabbnak tűnik nekem[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
torzo
őstag
válasz Novics #24915 üzenetére
Lehet, hogy jót tenne nekik a monokrómra váltás. Ezek a színek lehangolók, viszont a viharos Balcsi elég dinamikus. Monokrómban több lehetőséged lenne ennek érzékeltetésére. Az álló formátum nekem nem jön be, annak ellenére, hogy a két oszlop vertikál felé orientál. A tájkép számomra mindig fekvő formátum. A fekvő képben viszont nagyon a kép szélére került az a pózna.
Na ennyi buzerálás már elég?
Amúgy én az utómunkákat nem ritkán monokrómban végzem el, és amikor már úgy néz ki, OK, akkor váltok vissza színesre. Néha meglepően jó eredményt hoz, főleg dinamikában.
[ Szerkesztve ]
-
-
Balinov
titán
válasz Novics #24908 üzenetére
Upright-tal nem probalkoztal meg LR5-ben? Nalam eleg szepen kiigazitja Level allasban az elcsuszott talpas szemmertek miatti ferde kepeket
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
LimaBravo69
tag
-
-
98bja
senior tag
válasz Novics #24525 üzenetére
A várhoz: Hát ez a hátránya a kis zoomtartományú obiknak. Így is egy csomót le kellett vágnom belőle.
A látképhez: A sárgás árnyalatot direkt csináltam meg neki. Nem tudom valahogy olyan kellemes hangulatot sugároz nekem. Megnéztem PS-ben, egy picikét tényleg dőlt, ezt korrigáltam is. Viszont megnéztem úgy hogy levágtam a Napot. Így nem tetszett, akármennyire is nem középen volt a horizont. Kipróbáltam úgy is, hogy az aljábóól vágtam le, de úgy sem jött be. A rekesz szűkítésére nem is gondoltam akkor. Majd legközelebb!
A 2. látképhez: Fogalmam sincs hogy mi tetszik benne![ Szerkesztve ]
-
-
LamaCube
addikt
válasz Novics #24469 üzenetére
Több, mint 15 cm... Bakker ez már horror kategória. Jól gondolom, hogy valami afrikai csiga vagy valami szteroidos mutáns
Gondolom, hogy nem kicsi szél lehetett, ha a csiga szemei /ami milliméteres "tartón" van/ belebegtek.
[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Novics #24013 üzenetére
van lightosabb verzió is, az jobb?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Novics #23931 üzenetére
köszi, ma is ki akarok menni, bár folyton esik, tuti csontig el fogok ázni
nekem még mindig a farakásos képed tetszik a legjobban, illetve a falas albumban a negyedik minimál kép (IMGP0206), bár ez utóbbin élesítenék nem kicsit.
nálam a flickr exif műkszik, ellenben a google plus-os linkjeid nem egy képre vezetnek, hanem kidobják a teljes albumot[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
válasz Novics #23934 üzenetére
kösz!
az első tök jogos, nem is tudom hogyan kerülte el a figyelmem. szerencsére ezen tudtam javítani, le is cseréltem. itt gondolom a kis kép nem frissül, bár lehet. bogarakat szerintem vagy eltalálja az ember vagy sem, marha nehéz úgy helyezkedni, hogy el se másszon és mégis. általában a hátukat szoktam alapul venni, ezért fotóztam onnan eleve. nem tudom egyre gondolunk-e ilyen téren, de más szögből elveszne a kitinpáncél szépsége. a harmadikban annyi csalás van, hogy közvetlenül eső után fotóztam, szóval innen az erős színek : )) ff nem lenne rossz, inkább egy őszi / téli alapon megpróbálom majd máskor is. hátha új oldala jelenik meg
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Verus
senior tag
válasz Novics #23907 üzenetére
Nem tudom, nekem pont tetszenek a kopasz ágak. Csak egy belvárosi teraszt akartam megmutatni. Nekem van egy kifacsarodott ízlésem ezekkel kapcsolatban
andris1602:Azt hiszem igen, bevallom már elfelejtettem merre jártam akkor
[ Szerkesztve ]
Az angyal olyan, mint a gyémánt. Nem lehet csinálni, csak találni. És nincs két egyforma a világon.
-
szp1
addikt
válasz Novics #23899 üzenetére
Erre én is gondoltam..mármint, hogy közelebbről és lejjebbről.
Sajnos az ég csak reggel , hideg időben lehet ilyen...a bárányfelhők nem igazán nyomasztóakAz erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz Novics #23882 üzenetére
Kösz.
Azt szerettem volna, ha nyomasztó hatást kelt. Aki ismeri az épületet, az tudja, miért.
Egyébként eredetileg ilyen :Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
jjeahh
nagyúr
válasz Novics #23882 üzenetére
köszi!
nekem tetszik a tájkép, nem tudok belekötni, a középre szerkesztés sem zavar-Valinas-: elsőn nem a pók, hanem a kaja van a harmadoló metszéspontján, ezért előre a pókot észre sem vettem, gondoltam a kaja a téma, és próbáltam kivenni mi az..+ ehhez hozzátesz az is, hogy a háttér is pókszínű, kissé egybeolvad vele...második sztem a harmadoló rossz metszéspontjába került. mama derítése picit mű, ezt tetézi a becsillanás is a szemén, ami ráadásul nem éles, ha jól látom az orrára került a fókusz..és még egy kis utómnka elmenne mindháromra
-
Balinov
titán
válasz Novics #23613 üzenetére
szvsz a felhok, a vekony vilagos sav alattuk, meg az eloterben levo kovezes nekem nagyon bejon. Elegge dol, azt korrigalnam, meg levagnek az aljabol, hogy az utbol csak minimalis latszodjek, meg talan vilagositanek egy kicsit a kovezesen is meg. Grat!
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Agostino
addikt
válasz Novics #23485 üzenetére
felhős időben is lehet jókat fotózni kint, csak olyan témát kell keresni. szerintem virágokat és hasonlókat pont jól lehet, ott az eget nem kell belekomponálni. persze aggódik az ember, hogy megázik-e de arra vannak vészmegoldások : )
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
-
válasz Novics #22842 üzenetére
Nagyobb méretű tolózoomokra (Canonnak van egy 400-asa talán?) mondják, hogy a levegő ellenállása miatt néha macerás tologatni. Az én manuális Vivitar obim is tolós, de semmi hátránya nincs, gyújtótáv ugyanúgy változik, semmi külömbség a tekergetősökhöz képest. Viszont kicsit lötyög, de hát öreg obinál nem csoda.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Colonel993
senior tag
válasz Novics #22842 üzenetére
Toló Zúúúmnak nem az a hátránya, hogy nem tekerős... hanem az, hogy ha nincs benne Autofókusz... meg úgy eleve null elektronika
Ez az obi legalább olcsó volt, meg szép is... igazi birodalmi csillagvizsgáló...
de fókusz csapdában elkapni kézzel a fókuszt, aztán az előre beállított kívánt blendével ellenőrizni egy Tv Shift-el (szuperzöldgom) egy fénymérést... azzal kapsz egy nagyjábóli záridőt amiven nem is exponálsz nagyon felül se alul...aztán mehet a kattintgatás (otthon meg a RAW optimalizálás)...
KIVÉTEL ha épp nem jó az adott fényértékre a záridő... akkor ISO emelés / blende nyitás... aztán újra...
Ha megvan a jó érték utána már csak a fókusszal kell bohóckodni, amibe persze bele lehet jönni, a gép meg jelzi úgy is ha pont eltaláltam...Ez az Obi inkább FUN és ideiglenes Tele Obi... addig míg külföldi melóhelyből adódóan be nem vásárolok valami hasonló szépséggel bíró de tudásban feljebb emelkedő darabot... (vagy legalább egy auto blendés autófókuszost o_o )
Sony A200-amon van egy elég jóféle Toló Zoom obi, élvezet vele dolgozni... nincs csukló áttétel többször a tekerésnél stb... csak maszturbálni kell oda vissza az obi kályhacsövével
[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
LamaCube
addikt
válasz Novics #22844 üzenetére
Igen gondolom az egy ionágyú, bár a fiam majd megerősíti. Ő a fiatal Obi Van és ez így elég abszurd, hogy már fiatalon Vader-el küzd Jó kompozíció lenne a váll feletti dolog, de ahhoz az én tudásom meg a kitobim valószínűleg kevés. /inkább a "tudásom" ) Mire be tudtam állítani a lábukat, hogy ne egyenesen álljanak és közben ne dőljenek el majdnem elzsibbadt mindenem. A háttér meg az alap is egy fekete kartonpapír volt. A zajosságon mit kell érteni? Én lenni nagyon kezdő Köszönöm, hogy megtiszteltél a kritikáddal!
Erről valami vélemény?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- DIGI kábel TV
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Milyen monitort vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- ASUS notebook topic
- Path of Exile (ARPG)
- DUNE médialejátszók topicja
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest