Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
szp1
addikt
Ilyenek repkednek mifelénk...:
-
Ez volt a cél, amúgy nagyobb érzékenység kellett volna...
A kitobi meg ilyen, nyitott rekesz kell a bokeh körökhöz, de akkor nincs elég dof, és fújt a szélDe különben, az életlenség saját véleményem szerint az ilyen képeknél nem gáz, mert ezt a hangulatot egy lágyabb rajz adja vissza.
Amúgy köszi -
na ezért kérdezem, mert nem akarok pixelkukkolni, de nekem is úgy tűnt, hogy nem tökéletesen éles még a virág feje sem.
A hangulata tetszik, és persze az hogy a szára kiesik az élességi síkból, azt senki nem fogja hibaként felróni, ha a feje picit élesebb lenne, nagyon zorall kis kép lenne (sőt így is az, a bokeh orgia begyere).
-
-
-
csimpekve
tag
válasz
chinaminman #24972 üzenetére
Itt sok kicsi életlen van, de én olyant szeretnék, ahol csak néhány nagyobb és éles látható
-
-
ccs2929
senior tag
válasz
chinaminman #24971 üzenetére
+1 És az alja sok, fent kevés, pedig igazán jó fények voltak, a szöszt valami mással kellett volna helyettesíteni, sőt az lett volna az igazi, ha egy magában árválkodó virág nőne ki abból a nem tudom miből. szvsz. annak lenne még egy hangulata
-
Morris
veterán
válasz
chinaminman #24971 üzenetére
backi, pont az lett volna a lényeg!
-
-
-
Morris
veterán
Egy képpel én is jövök ma!
[link] -
pocokxx
Közösségépítő
Képfeldolgozáshoz milyen szoftvert ajánlanátok? PS? LR? Előbbit ismerem, és azzal szoktam, viszont többen tartják az utóbbit alkalmasabbnak, de azt még csak nem is láttam Érdemes elkezdeni vele foglalkozni? Vagy van más alkalmasabb progi? (Illetve hálás lennék, ha ajánlanátok valami rémegyszerűt is, olyannak, aki eddig csak fotózott, de sosem utómunkázott.)
-
-
Novics
senior tag
Beérem ennyivel is.
Én is gondolkoztam ff-ben, a téma is adná a dolgot. A szaturáció visszahúzása nem véletlen, direkt ilyen komor hangulatot akartam érzékeltetni. Ami ott mondjuk nem volt, mert piszkosul élvezem a viharokat.
Az oszlopot lehet, hogy kiveszem majd, és akkor lehet a túlparthoz dönteni a képet. Majd meglátom. Azt hiszem elölről kezdem az egészet, egy kicsit óvatosabban. -
-
csimpekve
tag
válasz
olajbogyo #24951 üzenetére
:-) Ez az, amit sohasem tennék egyetlen állattal sem. Na jó, növénnyel előfordul, hogy letörök egy-egy ágat, ha belóg a képbe, de azért megölni egy legyet is akár, hogy lefotózzam
Akkor inkább ne legyen kép róla.
Köszönöm az elismerést, nem akartam maradandót alkotni egyelőre, csak gyakorolgattam. remélem lesz jobb is :-)
Egyszer réges régen volt egy nagy vita a neten. Egy magyar fotós képe került a National Geographic címlapjára egy jégmadárról. Nagyon sok fotós állította, hogy a kép kitömött madárról készült. Kérték a fotóst, hogy adja meg milyen beállítással, kioldóval, megvilágítással fotózta a képet. Nem adta meg. Szerintem is tömött volt a madár, mert nem élt a szeme. Akkoriban én is fotóztam egy jégmadarat, Canon PS A40-el. Igaz az egy madárgyűrűző táborban volt és kézben tartotta a madarász, de élt a szeme...
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
csimpekve #24934 üzenetére
Csak elfelejtettem az áldóját néki...
Nem kell ide komoly obi/géppark+mittudoménmi!?......csak pár db gombostű.....felszurkálod őket, majd PS- ben eltünteted, és lőn világosság!
Tűéles zümik, és semmi össze-vissza repkedés, semmi más nem kell hozzá, mint egy kit obi......no milyen ötlet?Jó van no,csak vicc volt
Nekem továbbra is bejövős.Üdv:bogyó!
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
csimpekve #24934 üzenetére
Szia!
Hát ha azt a "virágporos lábú, életlen szúrós dögöt" eltünteted, akkor biza ez a kép szuper!!! Nekem nagyon bejövős, gratula
Ha pedig Scott Kelby könyvére visszagondolok, hát nem is olyan rossz az arány, amiből ezt kihoztad(50-60). Ő mintha rosszabb arányokat is említett volna vér profiktól.
Üdv:bogyó!
-
válasz
Big-Lacos #24943 üzenetére
Ez aranyos
A vera az egyik kedvencem
Jó a háttér, szerintem nem gáz a dof sem - valamit valamiértA színek tetszenek, a szerkesztés is, ugyan kicsit elveszik a gaz, mert sok jobbra, fent, balra is, de az is benne van, hogy a kis virág egyedül a fűben
És tükrözve tökéletes háttér -
natë
nagyúr
-
Nálam most van egy ES73
Az ilyet tud
Ezen a két képen messze nem merítetted ki a gép tudását
Tanulni meg : Alapkönyveket olvasd el (technikai alapfogalmak, kompozíció), és már sokat fogsz fejlődni. It a Logouton is volt több ilyen cikk.
-
Mi lenne ennek a címe?
(Ez segíthet rájönni, mi a gond. Mert most akkor családi portré (miért nem ránk néznek az alanyok?), tájkép (bebukott a szemben levő part...), vagy mi? Ezen kívül rossz a fehéregyensúly, nagyon kék. Ez nem a gépen múlik
)
A tök jobb, legalábbis képi világ, hangulatilag, de ott is nagyon sok a zavaró elem a képen.
-
-
csimpekve
tag
Tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan kell repülő rovar fényképezni. Konkrétan méhekre gondolok. Ma próbálkoztam: manual fókusz, és lőtem folyamatosan, vastyúk is talál szeget alapon, hogy talán belerepül egy-egy az éles tartományba. De gondolom nem ez a legjobb módszer, mert 50-60 képből még ez lett talán elfogadható élességű. Valami hasonló fotót szeretnék, amivel érzékeltetni tudom a kaptár kijárója körüli nyüzsgést.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
scream #24927 üzenetére
ha több jó manuálod van esetleg megérné beszerezni egy kis bázistávos gépet, használtan 20-25k-ért erre a célra sztem.
Schuby: nem minden téma mozog, statikusra jó a manuál is, sőt
Big-Lacos: szinte az összes gombafotóm stackelve van, kézből
ha alacsonyan van a gombuc pl. le tudod tenni a gépet a földre és csúsztatod..max teszel alá valamit, ha sajnálod...3-4 képes sorozat már elég sokat javít az összképen
-
mumk1
addikt
válasz
Balinov #24918 üzenetére
Igen, a kompó tényleg nem túl szerencsés, elég sűrűn voltak és arborétumba nem illik gyomlálni.
Minden esetre még mindig nagyon tetszik a jó öreg Helios minősége.@ hcl
Köszi! Jó kis üveg ez is, próbálkozok még vele, mert van benne tartalék.
Meg legalább nem csak az infra vázat nyúzom. -
A kökörcsinesen tényleg zavaró a bal alsó sarok, de a fehér virág nekem így jön be, ahogy van. Az ilyen álomszerű-pasztellszínekhez közeli dolgokat nagyon szeretem, csak ritkán jön össze
Nincs feleslegesen sok tér jobbra, jó helyen van a virág, és az sem zavaró elem, ha nincs az egész fókuszban (ki mondta, hogy mindennek tűélesnek kell lennie?). A háttérmosása is jó az obinak, eléggé mosott, de még kiveszed, hogy egy fán vagyunk
Kiégés sincs. Jóféle, ha nem is biztosan 101%-os kép
-
torzo
őstag
válasz
Novics #24915 üzenetére
Lehet, hogy jót tenne nekik a monokrómra váltás. Ezek a színek lehangolók, viszont a viharos Balcsi elég dinamikus. Monokrómban több lehetőséged lenne ennek érzékeltetésére. Az álló formátum nekem nem jön be, annak ellenére, hogy a két oszlop vertikál felé orientál. A tájkép számomra mindig fekvő formátum. A fekvő képben viszont nagyon a kép szélére került az a pózna.
Na ennyi buzerálás már elég?
Amúgy én az utómunkákat nem ritkán monokrómban végzem el, és amikor már úgy néz ki, OK, akkor váltok vissza színesre. Néha meglepően jó eredményt hoz, főleg dinamikában.
-
-
Novics
senior tag
De ha a túlpartra nem merőlegesen fotózol, akkor vagy a tárgyak fognak dőlni, vagy a horizont - látszatra. Kipróbáltam, és a túlparthoz is belőttem a szintet, de akkor engem piszkosul zavart a "ferdetorony".
Itt készültek a képek. Az első Szigliget, a második Györök irányában.
Persze ha már magyarázni kell a bizonyítványt...Bali: RT-t használok, és ott igazítottam, de ez nagyjából a melyik ujjamba harapjak esete volt. Vagy a horizon tűnik ferdének, vagy az oszlop dől be.
-
Novics
senior tag
válasz
chinaminman #24907 üzenetére
Így van vízszintben a kép, csak csalóka a horizont, mert a part egyre távolodik.
Kösz Morris. Valamiért minden bekezdésemet félkövérre formázta. Kitöröltem a szerkesztésnél de ha még valamit szerkeszteni akartam utána, akkor megint mindent átállított.
-
Novics
senior tag
válasz
Balinov #24905 üzenetére
Ezekben a zegzugos helyekben van potenciál.
(#24900) Big-Lacos Az első kicsiben kifejezetten tetszik, nagyban viszont már nagyon előjön, hogy a bigbro nem éles. Fókusz sorozat kellett volna. (Még én magam sem készítettem soha, szóval csak a pofám jár megint.
)
A másodiknál kifejezetten zavar, hogy olyan kis része éles.
A harmadiknál meg kellett volna próbálni a jobb oldalon ágaskodó kis zöldet lenyomni, hogy ne lógjon ennyire bele. Nagyon szép éles, vonzza a szemet.Hozok én is szétszedni valót. Még van mit gyakorolnom az utómunkán. Egy kicsit zajos lett az ég a sok cibálástól, de kellett egy kis black még rá, mert amúgy elég semmilyen egy ég volt a hullámokhoz képest.
Egy kicsit mintha ferde lenne, pedig nem. Az oszlop egyenes, mégis olyan. Ha a horizontot egyenesítettem ki, akkor meg az oszlop dőlt elég rendesen.És miért ír mindent félkövérrel???
[ Módosította: Morris ]
-
-
Big-Lacos
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest