Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
IPC-t 2009 őszén vettem a 8 darab AA méretű Eneloop-ot pedig 2010 januárban ebay-ről dél koreából
az SB-900 vakumat meg 2010 márciusban és azóta elég sűrűn használom is mert modell fotózok és oda mindig kell a fény. a rekordom 1 fotózásból 8gigás kártyára kb. 1400kép de a 8 darab AA méretű akku még kitartott tehát a kártya telik meg leghamarabb és ez egy esküvőn volt ahol a délutáni órák után minden kép vakus voltjól bírja még szerintem 1-2évet simán menni fog aztán veszek még egy 8-as garnitúrát hátha akkorra már értelmesebb dollár árfolyam lesz és jóval olcsóbb lesz megint az ebay-ről rendelni
tényleg valaki rendelt mostanság japánból vagy dél koreából "made in japan" eneloop-ot bliszterrel?
annyi millió eladó van már nem tudom anno 3éve kitől rendeltem és hogy árulja-e még az az eladó
szét kell majd néznem milyen áron megy aztán rendelek -
g@bo
nagyúr
ma megkaptam az nkon.nl-ről a powerex c9000 et. 25 én rendeltem/fizettem, tracking number még sehol, de itt a cucc.
-
TeeJay
félisten
szerintem nálam nem jelentkezik még ez
IPC-be is ha 250mA-os kisütéssel megküldöm simán órákig 1,2V felett van még
majd ha már köhög az SB-900 vaku akkor lecserélem ezt a 8AA méretűt vadiújra de egyelőre amíg simán hozza a 2Ah-t kisütésre illetve 6-700 vakus képet el tudok érni egy 4-es garnitúrával addig szerintem nincs értelme lecserélni. szépen karbantartom mindig kap teljes kisütést, évente egy refresh-t és kutya baja.
én nem vettem észre hogy kevésbé menne.persze újfajta Eneloop-ot még nem próbáltam de majd 1x
azt hiszem a wireless egeremben is még az első gen. AAA méretű van az is teszi a dolgát rendesen
1-2havonta kell csak tölteni pedig sosincs kikapcsolva az egér -
TeeJay
félisten
3 éve használom az első generációs 2000mAh-os Eneloop akkuszettemet (2x4AA) SB-900 vakuhoz
minden fotózás után discharge és töltés (250/500mA-al) és köszöni szépen ugyanannyi a kapacitása mint újkorában
a vakuzást nagyon bírja, hihetetlen ez az akku, 8 darab ilyennel még nem tudtam annyit fotózni hogy sz@rban legyek pedig a 8gigás kártyámra 1200-1300kép is felfér
gondolkoztam hogy vegyek-e még 8-at az új szériából de úgy vagyok vele minek ha ugyanúgy bírja mint újkorában. egyáltalán nem látom hogy csökkenne a tudása bár gondosan bánok vele és IPC-vel van mindig töltve. aki teheti csak ezt vegye -
And
veterán
Valóban mosfet lehet, és nem dual, hanem szimpla kivitel, mivel négy lába közösített. Pontos típust a jelölőkód alapján nem találtam, de valami ilyesmi lehet, tokra és bekötésre is: [link]. Ha van még alatta trutyi, akkor leforrasztanám, megtisztítanám alatta a nyákot és utána visszatenném. A töltő- és kisütő áramokat a megfelelő ellenállásokon mért feszültséggel tudod ellenőrizni: [link], és bár egy sima digitális multiméter is jól kiátlagolja az eredményt, azért itt szerencsés lenne oszcilloszkópot használni, azzal a fet meghajtása (a gate-elektródán) és helyes működése is kiderülne.
-
Ádyka
őstag
válasz
M_o_g_y_i #6885 üzenetére
Gondoltam rá, de dióda állásban ugyanolyan értékeket mérek rajta, mint a többin. Ez lesz a végső megoldás, bár tartok tőle, hogy nem fog segíteni.
PHM: Igen, Signal kolléga szerint is : "az a kapcsoló-FET, ha jól látom, a kapuelektródánál pedig nem sok átvezetés kell ahhoz, hogy más irányba menjen az áram, mivel a Gate ugyebár eleve jelképes áramokkal működik."
-
Ádyka
őstag
Elektro szakik figyelem! Én már kifogytam az ötletekből…
Előzmény: Voltcraft IPC1-L, a 3-as rekeszbe sikeresen kifolyt egy akku, amit kb 10 nap múlva vettem észre. Amennyire lehetett alkohollal és kontatk spray + ecset párossal letakarítottam a trutyit, ami szépen átfolyt a nyák túloldalára is (a 3-as választó gomb kapcsoló lyukain) a felület szerelt alkatrészekre.
Utózmány: Ránézésre semmi baj nem lett a készülékkel, de mégis. Csak a 3-as cellát nem tölti. Szépen jelez a kijelző ha behelyezünk akksit, lehet választani töltőáramot és üzemmódot, szépen számolgatja a bemenő mA-eket (ami ugye csak egy stopper szerű, jelen hibajelenség bizonyítja, hogy csak egy számláló), viszont a cellafeszültség nem változik. Kisütni viszont tud, de utána sem tölt valójában. A töltés végét 3,7Ah-nál FULL felirattal zárja, de a cellafesz az pont annyi maradt, amennyi kisütés után benne volt. szóval 1 mA sem kerül a cellába.
Üresen mindegyik töltőrekesz 3,1 V körül van, még a rossz is. Ez elvileg így normális.
Mi lehet a gond? Processzorhiba? Akkor miért csak pont tölteni nem tud?
Inkább valami felület szerelt alkatrész mehetett tönkre. A forrósodó dióda sem melegszik semennyire sem. Kimérve jónak tűnik.piros: kifolyt trutyi területe
kék: a dióda ami már nem melegszik, pedig kéne, főleg 700 mA-en
sárga: valami 6 lábú IC ami alatt még mindig van trutyi -
hamyka
senior tag
nekem nem csúszott feljebb, jegyezzük fel hogy :
2013.Február 22.-én már feltöltve használom, ha megen 16 nap múlva merül le az kb: 2013. Március 9-10.-e
ha kb 15-16 naponta merül le akkor is nyert ügyem van
tartos elemekkel használva olyan : 48 ezer ft lenne évente, ha havonta 2x kell cserélni a 2 db elemet, és kb 500 ft/db-ja..........
akkutöltés csak azért jó nem kell rohangálni elemekért, noha sokkba van a szett....
-
hzsolee
őstag
válasz
M_o_g_y_i #6874 üzenetére
Nekem is onnan jött a töltő.
Randras
rendelte, nem én személyesen, de nekem ezt az infót adta:
Azonosítót nem adtak meg, csak becsült szállítási időket:
Franciaország: 4 munkanap
Olaszország: 1 hét
Finnország: 1-2 hét
Spanyolország: 1-3 hét
Oroszország: 2-5 hét
Ukrajna: 1-4 hétMindez januárban volt 11.-én rendelte, 14.-én kelt a számla, 15.-én adták fel, 28.-n érkezett meg. Csak a mihez tartás végett.
-
Iomega
addikt
Na, az AAA-s Eneloop aksik átestek a Powerex Brake-in nevezetű programján. Az eredmények az alábbiak lettek. 3 db a teljes töltöttség után 797 mAh-t mutatott, a 4. darab kicsit gyengébb, mivel 788mAh-t jelzett.
Elégedett vagyok, mert a gyârtó a 750mAh-t garantálja, így ez tökéletes nekem, mert felülmúlta.Real Necro, többi Fórumozó: nektek milyen értékek születtek?
-
Iomega
addikt
Ma megjött a 4 db AAA-s Eneloop aksi. Egész jó áron, 2500,-ért., szállítással együtt.
-
g@bo
nagyúr
urak
rendelt valaki erről a holland oldalról? [link]
hol lehet beállitani a registered mail kérést? kollega panaszkodott, hogy lopezolás áldozata lett a madjar posta jóvoltából, és a holland alapból sima küldeményként adja fel.
tipp? elég drága a holmi, hogy kámforosodjon.
-
peti_s
addikt
válasz
Real_Necro #6852 üzenetére
Andnak kell igazat adnom, ez egy nyilvános fórum, mindenki válaszolhat mindenkinek. Természetesen vannak tartalmi problémák, de demokrácia van v mi a fene.
-
Kernel
nagyúr
Itt írnak erről:
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?336936
De nem nagyon derül ki, hogy a 4. grafikonnál mitől áll le a CC üzemmódú töltés (Constant Current), vagyis mi alapján kalkulál a vezérlőprocesszor. Léteznek ugyan rögzített küszöbfeszültséget érzékelő töltők is, régebbi, olcsóbb típusok voltak ezek, nem is sűrűn lehet velük találkozni. De a kapocsfeszültség függ az áramtól és a belsőellenállástól is. Az áramot nyilván ismeri maga a töltő, míg a cellák belsőellenállása eltérő lehet. Noha az is mérhető elektronikusan, így egy okosabb programmal elvileg elképzelhető valamilyen megoldás.
Ugyanakkor, állítása szerint 1830 mAh-t tudott kisütni belőle, míg a C9000 töltés után 1850-et, ami nem is nagyon értékelhető különbségként, mert ha még párszor elvégzi a mérést, véletlenszerűen akár fordított értékek is kijöhettek volna, gondolom.
-
veze
őstag
válasz
Real_Necro #6852 üzenetére
ha még 20-an megirjak hogy elégedettek, az se gond, jo info arrol, érdemes rá beruházni, több szem többet lát ugye
én is elégedett vagyok vele, bár én már meg sem írtam, mert nem szokásom.. és offban irom hogy simán át tudja ugorni az, aki csak a kökemény szakmai szempontok szerint olvas -
Real_Necro
veterán
Ez még rendben is lenne, viszont a kérdés és a válasz nem igazán van összhangban. Ennyi erővel ha tőlem megkérdezi Iomega kolléga, hogy meg van e még a Powerex töltőm, meg az Eneloop akksik, akkor nyugodtan írják be még 20-an, hogy nekik megvan és meg vannak vele elégedve?
Szerk.:
A srác folyamatosan ismételgeti önmagát. Ha ezek között eltelik 1-2 hónap, még hagyján... de hogy 1-2 naponta kell ugyanazokat a félrevezető infókat olvasni, az már sok. -
And
veterán
válasz
Real_Necro #6845 üzenetére
"Ha egy ember egy másiktól kérdez valamit, akkor miért egy harmadik válaszolja meg?"
Függetlenül attól, hogy egyetértünk-e a stílusával, azért ne essünk már át a ló túloldalára! Valóban nem szép dolog - esetenként ugye privátban is - nyomulni, meg szórni a közhelyeket, esetleg hülyeségeket (ilyenekért jogos a leoltás), de ez egy nyilvános szakmai topik. Nehogy már probléma legyen az, hogy valaki más is válaszol a kérdés feltevőjének! -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Real_Necro #6847 üzenetére
Hagyd...
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6847 üzenetére
oké akkor elnézést kérek
csak segíteni akartam
-
hamyka
senior tag
Bocsánat hogy belepofázok de én vettem olyan töltőt, és olyan akkum van amit képről mutatsz tehát létezik,
runner 125 kollégának üzenem hogy Pdaw fórumtárstól tud venni olyan akkut amit linkeltél, bár érdekes nálam kb 16 naponta merül le 2 db micro ceruza akku normális ez, fog ez változni? 2 x már tuti töltöttem a szettet
ja és még 1 kérdés :
ha van olyan pakkom amit sűrün nem használok mennyi időközönként töltsek rá? csak kérdezem mert nekem olyan 15 év jött ki úgy hogy 70 %-át megörzi még 5 év után is, tehát 5 év alatt 30% veszít kb, bár ez lehet nem reális
runner 125 fórumtárs, látod sok a választék akármelyiket is választod jól jársz
Ha Ádíkától, ha Mogyitól vásárolsz jól járszSenkit sem védek meg de látod itt vannak a fórumtársak és segítenek, mondjuk én is kaptam segítséget de nem ennyit, na mind1 nem vagyok irigy
dönts a pénz tárcádnak és akaratodnak megfelelően
ui: a Micro ceruza akkut nem Pdawtól vettem, tőle ceruza akkum van
Mogyi a töltőddel nincs bajom csak az hogy nem látni hogy mennyi bennük a teljesítmény stb, persze ettől függetlenül jó lehet az a töltő, ha tudsz szerezni még olyan töltőt majd szólj hogy mik a tapasztalatok róla
-
peti_s
addikt
válasz
runner 125 #6839 üzenetére
Ahogy írta a kolléga, az A végű az előző generáció, nagy különbség nincs, ha olcsóbban hozzájutsz akkor jó az is. Közel u.annyiért mindenképp a B végűt válaszd. A 2500-s nem alternatíva.
-
hzsolee
őstag
válasz
HR-3UTGA-4BP ====>előző generáció 1500x tölthető 4db-os csomagolás
A fekete meg nagyobb kapacitás,de kevesebbszer tölthető
Szerintem maradj a 3.generációs HR-3UTGB-nél! (2000mah/1800x)
infó -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Összességében jobban, de egy ezzel egyenértékű li-ion töltő (pl. Xtar WP II - de csak 2 akku kapacitású) is ennyibe jön ki, és akkor egy majdnem tökéletes Ni-Mh töltőd is van mellé.
-
runner 125
nagyúr
válasz
M_o_g_y_i #6838 üzenetére
Remek, átrágom, és meglátjuk, bár kapom az infokat, h külön töltővel jobban járok.
_Más:
HR-3UTGB alternatívájaként valamelyik esetleg?
HR-3UTGA-4BP
HR-3UTGA-4BP -AZ
HR-3UWXA-4BP (2500mAo fekete)GA végződésből fakadóan gondolom ezek az elődök?
Itt PH!-n ezeket tudom beszerezni. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
runner 125 #6837 üzenetére
Egyelőre ami a legjobb kompromisszum, az aláírásomban is szereplő Nitecore i4.
Ni-Mh esetében a töltés végének érzékelése egy kicsit eltér a megszokottól állítólag, de tökéletesen "koppra" feltölti őket.
Lítiumhoz pedig tökéletes, akár kis 14500 akár 18650 legyen. -
peti_s
addikt
válasz
runner 125 #6834 üzenetére
Az eneloop töltő sajnos nagyon gyenge.
-
Iomega
addikt
válasz
runner 125 #6834 üzenetére
Értem, ha ismét tervezel vásárolni komolyabb töltőt, személy szerint a Maha Powerex MH-C9000-est ajánlom, komoly darab.
mod.
"megér annyi felárat a Voltkraft töltő"
Igen, ha meg sűrűn fogod használni akkor mindenképpen, de inkább a Powerex-et válaszd.
Először én is egy ilyen 6E Ft-os szettet vettem, de az akkutöltőt nem használtam egyszer se, utána vettem az akkukhoz egy MH-C9000-est.
-
runner 125
nagyúr
Oks, köszi.
Iomega
Sajna nem sikerült beszereznem, illetve időközben eladtam a vakut, mert nem használtam ki, úgyhogy emiatt feladtam Voltkraft töltő keresését akkor.
mod.
6k-ért egész baráti töltővel együtt, vagy megér annyi felárat a Voltkraft töltő?
Mert, 1690-ért látok 2db-os Eneloop szettet. -
Iomega
addikt
válasz
runner 125 #6831 üzenetére
A fehér Eneloop akkut válaszd, nem fogsz benne csalódni.
Neked nincs Voltkraft töltőd, nem sikerült venned korábban?
A legújabb generációjú Eneloop akku csomagolásán is rajta van, hogy hányszor, ez esetben 1800X tölthető. -
peti_s
addikt
válasz
runner 125 #6831 üzenetére
Ilyen. De, keress HR-3UTGB szöveget az akkun, vagy a dobozán, ha ilyet találtál akkor biztosan jót válaszottál. Ez már az utolsó. 1800 ciklust bíró sorozat.
-
válasz
runner 125 #6827 üzenetére
Ha 3-4 hétvégét is kibír akkor a sima eneloop.
Töltőből a legolcsóbb használható Ádykanál az 1000Ft-os, a 4500Ft-os nem jó. -
peti_s
addikt
válasz
runner 125 #6824 üzenetére
Sztem mindenképp a fehérrel jársz jól, kicsit kisebb csak a kapacitása, de sokkal tovább fogod tudni majd használni.
-
válasz
runner 125 #6824 üzenetére
A rendes elem meddig bírná?
Ettől függ hogy melyik eneloop a jobb megoldás. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
X-Box gamepad-be keresnék tölthető AA akksikat, és töltőt.
Elemlámpás topikban Eneloop-okat ajánlották, abból is melyik sorozatot kell megvenni?
A sima fehér színű, vagy az XX jobb?Köszi.
-
Kernel
nagyúr
...netes fórumok feszegetik a kérdést, hogy NiZn akkukat is tölt? vagy csak próbálgatják.
Nem tudom, mit próbálgatnak, egy NiZn akkut az ajánlás szerint 1,9 V-ig szabad, illetve kell is tölteni. Felette gondolom robbanhat, alatta meg nincs kihasználva rendesen. Az áram eddig a pontig lehet normál vagy gyorstöltés, amit az adott cella elbír, káros túlmelegedés nélkül.
Túltölteni eszerint nem szabad, amikor eléri az 1,9 V-ot, a töltő feljebb nem engedheti a kapocsfeszültséget (vagyis itt kell átváltani áramgenerátoros üzemmódból feszültséggenerátoros módba). Az áram ezután lassan csökkenni fog, 50 mA-nél lehet/kell abbahagyni.
Mindez persze hasonlóan megy a Li-ion celláknál is, csak ott más értékekről beszélünk.
Ehhez képest a hagyományos akkukhoz való -dU töltők tisztán áramgenerátoros módban tolják, míg a túltöltés hatása (a feszültség visszaesése) nem érzékelhető, akkor áll le. Hogy feszültségben meddig tud felmenni, az kapcsolástechnika függvénye is, illetve adott érték felett a vezérlés is letilthat, tehát ezt így nem lehet tudni, hogy hol fog megállni. Vagy figyelni kell, erősen.
-
And
veterán
válasz
Chrystall #6817 üzenetére
"Lehet csak kamu, de papíron ez van, most ragaszkodjunk ehhez."
Nem hinném, hogy kamu, és épp ez az egyik baj..
"Ezt most hagyjuk, hogy minden akkufajta egyedi [..]"
Átestél a ló túlsó oldalára, csakhogy onnan indult a kérdésed, hogy lehet-e 1A-rel bármilyen akksit tölteni. Egyáltalán nem kell mindet egyedileg tesztelni és kezelni, de legyen már mégis néhány kategória!
"Sanyo, GP, Energizer akkukat1000 mA töltőárammal tönkrevágja vagy sem?"
Ezzel pont semmit sem tisztáztunk le, hiszen mindhárom cég sokszáz féle akkut gyárt. Legalább annyit tegyünk meg, hogy leírjuk: AA-méretű NiMH-akkukról van szó, valószínűleg az a töltő - aminek a típusát sem említetted idáig - amúgy csak az AA-rekeszekbe tett cellákra tol ekkora áramot. De még ez a méretbeli megegyezés sem jelent sokat, ugyanis mindegyik gyártó készít nagyobb kapacitású (>2,3Ah), hagyományos cellákat, és (AA-méret esetén) 2Ah körüli alacsony önkisülésű (LSD) típusokat is.
Ez lehet, hogy számodra szőrszálhasogatásnak tűnik, de pl. Energizer-ből láttam olyan meglehetősen gagyinak tűnő 2500mAh-s ceruzát, amely legfeljebb 500mA-es töltést viselt el jelentős melegedés nélkül, 700mA-nél meg szinte felforrt. Egy Sanyo Eneloop meg egy amper feletti töltőárammal is vígan elvan, némelyik gyári töltője közel 1,7A-rel tölti. Ennyit a kategóriákról.
"A hővel kapcsolatban meg azért írtam, amit, mert vannak töltők, amiben túlmelegedésre van ventillátor."
Általános töltőkben ilyet nem nagyon láttam, csak a 'szupergyors', 'negyedórás' töltők esetén, melyek jellemzően sok ampert tolnak az akkukba, és ezeknél muszáj kényszerhűtést alkalmazni. A szokványos (legfeljebb 1C nagyságrendű árammal működő) töltőkben nincs ventilátor.
"Érdemes óvni a túlmelegedéstől az aksikat, vagy ez csak kamu, hogy az károsítja őket?"
Érdemes óvni, és nagyon nem kamu, hogy az erős melegedés ártalmas. Csakhogy a normál áramú töltők általában hőszenzorral és lekapcsolással védekeznek a túlmelegedés ellen, nem kényszerhűtéssel. Én azon a véleményen vagyok, hogy ha kényszerített hűtést kell alkalmazni töltéskor, az már régen rossz. A cella belsejét intenzív hőfejlődés esetén nem tudod lehűteni (elvégre az ilyen akkukon nincs jó hőleadó felület), és a belső hőmérsékletük így is jóval a káros érték fölé melegedhet, ez pedig már nem túl hosszú távon sem egészséges. A ventilátor nem lehet mindenre megoldás.
Összefoglalva: vannak olyan AA-méretűek (mindegy milyen gyártmány, de főleg az alacsonyabb belső ellenállású LSD-típusok), amelyek jól bírják az 1A-es töltést, és vannak olyanok is (szintén gyártófüggetlenül), amelyek rohadtul melegednek tőle. -
Chrystall
senior tag
Na, rendben van, de azért próbáljunk meg valami konklúziót mégis levonni, mert ettől most nem lettem okosabb. Tehát adott egy töltő: 1000 mA rekeszenként. Lehet csak kamu, de papíron ez van, most ragaszkodjunk ehhez. Sanyo, GP, Energizer akkukat1000 mA töltőárammal tönkrevágja vagy sem? Érdemesebb egy gyengébb töltőáramút venni inkább? Ezt most hagyjuk, hogy minden akkufajta egyedi, én átlag felhasználóként vennék részt az akkutöltésben, sem eszközparkom sem időm nincs méregetni megtesztelgetni, mi mekkora árammal meddig jó, stb., és szerintem átlag felhasználótól nem is várható el. Szóval jó az 1000-es, vagy kisebb áramú töltő kéne?
A hővel kapcsolatban meg azért írtam, amit, mert vannak töltők, amiben túlmelegedésre van ventillátor. Így gondoltam, ha az enyémen nincs, ráteszek egy ventillátort, és meg van oldva. Kérdés, hogy számít ez, vagy sem? Érdemes óvni a túlmelegedéstől az aksikat, vagy ez csak kamu, hogy az károsítja őket? Szintén Sanyo, GP, Energizer márkáról lenne szó. Ennyi konklúziót csak le tudunk vonni, gondolom én...
-
hamyka
senior tag
-
hamyka
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #6799 üzenetére
Mi ez a marhaság? már bocsánat
Nizn akkukról szó sem esik hogy töltené és kiemelném ha lehet hogy : kizárólag AA/AAA méretű akkukat tölt hivatalosan NICD/NIMH akkumulatorokat
persze buherálással ( már ha lehet ) mindent lehet de az nem hivatalos
köszönöm a figyelmet
ui: nem okostojásnak akarok lenni de ez engem is meglepett hogy Nizn akkukat tölteni Powerexel
Nizn akkukat csak is kizárólag azzal a töltővel lehet ahol ezt feltüntetik illetve hogy kiírja a töltő hogy Nizn, illetve automatikusan állitsa be magának a kiüstő/töltő áramot ez is érdekes szerintetek
And kolléga : univerzális töltő áram, haha ezen jót röhögtem, meg nevetettél
azért nem létezik olyan hogy ,, univerzális töltő áram ,, mert minden akkuhoz más töltő/kisütő áram kell, nem vagyok szaki még is felfogom
na persze a végszót te mondod ki And kolléga át is adom a szót én meg eldugulok
-
And
veterán
válasz
Chrystall #6812 üzenetére
Az egy dolog, hogy a keletkező hőt elvezeted-e vagy sem (esetleg túlmelegedésnél elveszed a töltőáramot, mint a normálisabb töltők teszik), de akkor sincs olyan, hogy univerzális töltőáram, amely minden körülmények között, mindenféle méretű és kapacitású cellához jó lenne. Még egy bizonyos mérethez sem, ide az AA- (ceruza-) méret jó példa: egy gagyibb akku elég egészségtelenül melegedhet tőle, míg egy nevesebb alacsony önkisülésű típusnak meg sem fog kottyanni. Nem véletlen, hogy tisztességes töltők esetén van lehetőségünk a töltőáram beállítására.
-
And
veterán
válasz
Chrystall #6810 üzenetére
A kérdés ebben a formában nem megválaszolható, mert a lehetséges töltőáram (tartomány) a cella kapacitásától is függ. Nincs értelme arról beszélni, hogy egy bizonyos áramérték jó-e minden akkuhoz. Egy LSD ceruzaakkuhoz 1A minden gond nélkül megfelel, egy AAA-méretűhöz vagy kisebb kapacitású, eleve nagy belső ellenállású példányhoz már sok, egy autóakkunak meg kevés.
Ja, és egymillió + huszadszor is: a mAh nem áram! Az áram mértékegysége az amper illetve törtrészei, az amperóra és törtrészei viszont az akku kapacitásának mértékegysége. -
Chrystall
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok 1000 mAh-val lehet tölteni bármilyen újratölthető aksit? Valahol olvastam, hogy nem mindegyik bírja, meg azt is, hogy nem tesz jót az aksiknak a túlhevülés miatt.
-
-
hzcs
senior tag
válasz
Dluinet #6803 üzenetére
Köszi a választ!
Azok tovább bírják? Vagy több energia tehető beléjük? Az elemeket olyan 3-4 hónap alatt megeszi a benti, a kinti meg most télen a hideg miatt 2-3 hónap alatt. Ezért gondolkodtam az akksikon. Akkor ebből longlife lesz úgy érzem. Érdemes vaterán, vagy más ilyen helyen venni? Vagy irány a bolt? -
hzcs
senior tag
Hali!
Varta Ready2use akksikat hamisítanak? Ha igen, miről lehet felismerni? Igaz, nekem nem digitgépbe kéne, hanem kijelzős hőmérőhöz. Vagy ahhoz elég lenne a sima akksi, nem az alacsony kisülésű is? Edigitalban néztem 3200ért 4 darab 2100mAh R2Use AA akksit, de ugyanilyet láttam vaterán 2 ezerért. Hamisított lehet, vagy "kamionról lepottyant"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest