Hirdetés
- Blu-ray lejátszók
- Video digitalizálás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamyka
senior tag
válasz
kugyu21 #6699 üzenetére
Még ilyet nem láttam itthon csak a pirosat és a feketét
Tronic Ecot nem láttam még Magyarországon, Petike mondta hogy van neki ilyenje amit kétlek
Visszatérve a Tronic Ecora :
Ez a legújabb fejlesztés egyéb írás szerint, használ ilyet valaki?
előre is köszi
Majd ha kapható lesz Magyarországon ki próbálom őket
-
kugyu21
senior tag
válasz
matyi012345 #6689 üzenetére
Akkor azért egy kisütni tudó töltőre be kellene ruházni, akkumulátorból pedig a fehér eneloop is már kiváló.
Itt megbizható minőség (nem hamisítvány) és baráti ár [link]. -
peti_s
addikt
Kicsúsztam a szerk időből.
A Tronic Eco, az a legutolsó fajta LSD-s Tronic sorozat. Ez volt kapható azt hiszem decemberben, ebből vettem én is 2 szett AA-t, 1 szett AAA-t.
Nem biztos h így lett nevezve, de arról volt szó. U.az mint a piros Tronic, meg amiről most volt szó, h az újságban utoljára volt. Te is aktívan részt vettél akkor a fórum életében.
-
peti_s
addikt
Kb. 2 évesek lehetnek, nem hiszem h alacsony önkisülésű lenne, hiszen az a longlife sorozat tulajdonsága tudtommal, ez meg Varta Power 2500. Egy ismerősöm használta fényképezőgépéhez, 3 AA-val váltotta ki a líthium ion akkut, de mint látható csalódott benne. Egy vmi nyugtat csak meg, h az elemgyűjtőkből újrahasznosítják ezeket, tehát nem megy kukába.
szerk: Most látom h semmi LSD jelölés nincs rajta. De nem tudom h azonos kapacitás mellett h lenne különbség.
(#6690) hamyka, kb. ez a fórumban már ki van vesézve, no meg mindenki más álláspont mellett van.
Én a Tronic mellett állok, az ára miatt, hiszen használok 2500-s, meg az LSD-s 2100-sból is, és maximálisan meg vagyok velük elégedve, nem érzem egyáltalán rosszabbnak az eneloopnál. De, van aki igen, így felhasználói igényektől függ kinek mi kell.
-
hamyka
senior tag
Ez kéne íde :
1 emberke aki használ többfajta akkut is az az eneloop/varta stb stb akkut és összehasonlítás
Persze AA/AAA akkukra céloztam
de jöhet teszt góliátból meg 9 voltos akkubol is sose tudni mikor kell
illetve töltőkről 1 jó teszt
Még valami:
Olvastam valami Tronic Eco akkukról, böngészővel lefordítattam és valami olyasmit írtak hogy :
ídézem :
,, Eneloop túlárazott valami, Tronic Eco sokkal jobb ,, persze lehet nem volt pontos a fordítás
valami fekete színűk van, ismeri ezt valaki? ha valami hülyeséget mondtam elnézést kérek
majdnem rá felejtettem ezekre rá kérdezni amit az elébb írtam
Illetve:
Azt írták hogy új fejlesztés ez a Tronic Eco akku, tesztet olvashattam
videó nem volt róla sajnos
ha tudtok bármilyen információval szolgálni szívesen veszem
Érdekes hogy csak kinn külföldön kapni Magyar Shopban még nem láttam ezt a Tronic Eco akkut, ( igaz emez Tronic akkukat sem láttam csak a töltőjét
)
-
peti_s
addikt
30-50 töltés kisütés után 3-ból 2 halott, olyan szinten, h reggel kiveszem a töltőből, estére már 0,890 V-n van. Mondjuk a Sanyo 2500-s modelljeiről is hasonlókat mondanak 100 vhány ciklus után. Szerintem 2300 mAh-nél nagyobb akkukat nem érdemes vásárolni, most főleg h átnéztem az összes itthoni akkum állapotát. De, a Tronic szürke 2500-sok viszont nagyon sokáig bírják tartják a töltést. Tegyük hozzá, h még csak 15 ciklus körül járnak.
-
kugyu21
senior tag
válasz
matyi012345 #6684 üzenetére
A meglévő töltődön van kisütés funkció?
Dluinet
Mert én azért az alatt nem adnám -
válasz
matyi012345 #6684 üzenetére
töltő nélküli eneloop ha csak heti néhány száz vakuzást csinálsz
töltő nélküli XXX ha napi 2-400 vakuzást csinálsz
adyka-tól pedig veszel egy egyszerű cellánkénti töltőt 1000Ft-ért -
matyi012345
őstag
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
A vakumhoz szeretnék venni (yongnuo yn467) akkukat és a sanyo eneloopokat néztem ki magamnak, de abból is van két féle. Van a fehér és az XX ami elvileg egy kicsivel jobb, viszont sok pénzem nincs rá. Fehérek akkuval együtt 5000Ft-ba kerülnek most kb, viszont az XX-ek 4200 ba töltő nélkül. Van egy Varta photo akku chargerem ami ha jól értelmeztem akkor 230mA-val tölt. Ha ez feltöltené rendesen (mindegy hány óra alatt, de megbízhatóan) az eneloop XX-eket akkor azt választanám, viszont ha ez a töltő nem jó hozzájuk akkor a fehér eneloopokat venném meg a hozzájuk való töltővel. Tehát végülis az érdekel hogy melyik éri meg jobban és hogy ez a varta töltő mennyire töltené fel XX-eket.
-
kugyu21
senior tag
Én nem akartam senkit rábeszélni arra a töltőre, nem is ismerem. Csak próbáltam elmagyarázni (mert úgy tűnt nem értitek) Peti_s hogyan próbálja becsapni a töltőt. Én maximális megelégedéssel használok egy IPC-t (azt viszont ár/érték arányban nagyon is ajánlom) ahol én is alkalmazok hasonló trükköket, mert én azzal töltöm, regenerálom a C és a D akksikat is.
-
PHM
addikt
válasz
kugyu21 #6681 üzenetére
Amint azt írtam is, megoldható a dolog.
Ezután kis barkácsolással lesz egy olyan töltőd, ami 1000,
vagy 500 mA-rel tölt, de továbbra is maga dönti el,
hogy mikor frissítsen, vagy süssön ki.
Ráadásul, ha ez is olyan, mint az elődje,
hajlamos lehet túlmelegíteni az akkut.
Főleg, ha van alatta egy fapálca, ami ugye nem igazán vezeti a hőt.
Márpedig a hőérzékelő, ha van egyáltalán, az akkufészek alatt van.
Hát nem egyszerűbb hasonló árban venni egy olyan töltőt,
ami jobban megfelel az igényeknek? -
kugyu21
senior tag
Nem kell semmit sehova beleeröltetni. Az AA méretű akkumulátor a helyére van behelyezve (az AAA-nál magasabban) és csak az érintkezőt hozod fel hozzá, úgy hogy a sajátját szigetelőszalaggal letakarod, egy csik alufóliával pedig "felkábelezed" az AAA kontaktját. Annyival azonban ki kell egészíteni, hogy az AAA helyére is bele kell tenni egy, az AAA-nál vékonyabb (nincs annyi hely, mivel most felette ott a AA), szigetelőként működő AAA helyettesítő, pl. fapálcát, ami a fóliát az alsó érintkezőhöz nyomja.
Hogy ez mennyire gány, azt mindenki saját belátása szerint eldöntheti, de működhet a dolog, ha a töltő az érintkezők alapján állítja a töltőáramot (a töltőt magát én nem ismerem). -
peti_s
addikt
De miért gány leragasztani a felső 3 érintkezőt, és egy alufólia toldót használni?
Nagyon egyszerű. Semmi nehézséget nem okoz.
(#6679) PHM, sztem közel 0 energia befektetés szigetelőszalaggal leragasztani a felső 3-t, és használni azt az alufólia gombócot. Akár többször is leragaszthatom, h biztosra menjek nem lesz semmi gond, így pedig a többi nehézséget is kizárnám.
-
PHM
addikt
(#6678) Kernel hsz-ában lévő képek alapján meg kell, hogy kövesselek.
Elméletileg megoldható a dolog egy közdarabbal.
(Rosszul emlékeztem a mechanikai kialakításra.)
Az alufólia gombóc továbbra sem jó, rövidre zárhatja az érintkezőket.
Viszont továbbra is fenntartom abbéli véleményemet,
hogy nem éri meg a belefektetett időt/energiát. -
PHM
addikt
Azért, mert te az AA akkut akarod beszuszakolni az AAA helyére.
Ez pedig nem fog menni, bármekkora gombócot is használsz hozzá.
Személy szerint nem javaslom ezt a töltőt neked.
Az elődje volt a kezemben, szét is szedtem,
és villámgyorsan letettem róla, hogy megvegyem.
Pedig hidd el, át tudnám alakítani a saját szájam íze szerint.
Csak nem éri meg...
14 dollárért lehet kapni olyan töltőt, amin van kisütő gomb.
Van rajta LCD, van hővédelme is, úgyhogy ha valaki nem akar különösebben
foglalkozni az akkumulátorai lelkivilágával, annak szvsz bőven megteszi.
Jómagam, bár van itthon IPC 1L is, zömében az Ansmann Power line4-est
használom, mert nincs vele semmi faxni. -
-
peti_s
addikt
Nem érted. A negatív oldallal semmit sem kell csinálni. A pozitív oldalon leragasztod a felső 3-t, és az alsó 4. elé teszel egy nagyobb db alufólia gumót, ami hozzá ér az érintkezőhöz, és a cella pozitív végéhez is. Én így töltöm pár akkumat, amiknek nincs pozitív kivezetésén egy kis púp, hanem sima mint a másik oldal. Pont egy Mozart kugel alumínium csomagolójával.
-
Kernel
nagyúr
Ha úgy van megoldva, ahogy gondolom, a nagyobb átmérőjű AA akku nem tud lejjebb esni, a kisebb átmérőjű AAA fészekbe, egyszerűen nem fér bele.
Így nem is érthető, hová kellene az alufólia, hiszen a negatív érintkező rugalmasan csúszik egy sínben, vagyis az gyárilag át tudja hidalni a hosszkülönbséget, tehát nem azon múlik. Esetleg a töltő szétszerelésével tudnám elképzelni, valamilyen belső átkötéssel, átalakítással, hogy az AAA töltőáram menjen az AA akkura. Én mondjuk nem ijednék meg tőle (ennél azért komolyabb dolgokat az is építettem már), de egy laikusnak ez már nem olyan egyszerű.
Mivel gondolom, úgy van beültetve a nyomtatott áramkörbe, hogy nem oldható meg két vezeték felcserélésével, mert akkor még egyszerű is lenne. (A sorozatgyártásban igyekeznek kiküszöbölni a vezetékeket, mert kézi munkát igényel.)
-
Kernel
nagyúr
válasz
Nagya21 #6671 üzenetére
AA és AAA tokozású akku között nem lehet különbséget tenni, tisztán elektronikus méréssel. Belsőellenállás alapján sem. Nincs akkora különbség, átfedések vannak, típus-és állapotfüggő. Még Ni-Cd és Ni-MH között sem mindig egyértelmű a különbség, pláne ha egy kiskapacitású Ni-Cd és egy nagykapacitású Ni-MH akkut próbálunk összehasonlítani. Azonos kémiájú cellákról nem is beszélve.
http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/200000-224999/202600-an-01-HU-P600_LCD_tolto.pdf
Itt azt írják, hogy a negatív közös, a pozitív meg gondolom attól függ, melyik érintkezőpogácsához tud hozzáérni, ez pedig a cellaátmérő függvénye, hogy hová fekszik fel a fészekben.
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Az nagy szó, ha három nővel is megtudtad értetni
Nekem Tlg 1000 B3-om van (meg egy IPC, meg egy 400Huf-os noname, hogyha 0.9v alá merül akkor tudjak löketni rajta) és tegnapelőtt töltöttem vele piros tronic AA akkut, az egyik feltünően hamar feltöltött, namondom haver mész viszza még egy kicsit, és még 15 percet ráhúzott(a többi 5 akksi 5-10 perc elteltével jelezték, hogy O.K.)
Üdv Nagya
UI: a mechanikus Discharging gombot én is hiányolom -
peti_s
addikt
Ezt valaki kipróbálná akinek TLG 1000 C4 töltője van? Most esik le, h ennek a töltőnek kirobbanó sikere lehet.
(C4)
-
csiga8
senior tag
Nem az IPC-re gondoltam, de van az is.
Az Euorpower LG 6278 LCD típusó Aldis-Lidlis töltőre gondoltam. Ott nincs mese, meg, hogy lehet ilyet-olyat játszani vele.
Az egyetlen rajta lévő gombot megnyomom és lemeríti az akkukat. Nem kell oda semmiféle csoda automatika. És ez legalább biztos. Úgy két-három éve.
Nem leszólni akarom a Tronic töltőjét, csak bosszant, hogy vagy hibás darabot fogtam ki, vagy azt hiszi valaki rólam, hogy direkt "játszom" vele, vagy azt gondolja, hogy hülye vagyok hozzá.
Egyébként az IPC is - szerintem - emiatt ( is) használható. Beállítom merítésre, azt csókolom. Ezt a részét nem kell automatizálni. Három nővel élek egy családban, ők is meg tudták érteni, hogy azt a gombot kell megnyomni.
-
csiga8
senior tag
válasz
Nagya21 #6664 üzenetére
Én úgy gondoltam, - lehet rosszul - hogy a feltöltött akkut meg tudja különböztetni a félig merült, vagy majdnem lemerült akkutól, hisz "teszteli".
Hogy miként, hogyan, nem is érdekel, nem vagyok elektro mérnök.
Hamár teszteli, akkor meg merítse előszőr.Automatika ide, vagy oda, a régebbi gombnyomásra merítő töltő - számomra - biztosabb.
-
Nagya21
addikt
-
-
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6654 üzenetére
vágom mint forró kés a vajat, de nekem az angolom nem a legjobb németem meg pocsék, ha akarok rendelni olyan helyről és megkérek itt valakit Ph-n hogy segítsen átvágja a fejem ?
-
kugyu21
senior tag
válasz
Real_Necro #6656 üzenetére
Na most jól megvígasztaltál. Én elhittem az ígéretüket, nagyon kellene már az a teszt kábel.
Akkor ez az első próbálkozásom egyben az utolsó is volt.
Bár most ez a NiCd sem nagyon fellelhető itthon..... -
Real_Necro
veterán
válasz
kugyu21 #6655 üzenetére
Kis értéknél meg ha türelmetlen vagy tényleg nem éri meg ilyen messziről rendelni. Nekem is van, hogy inkább EU-n belülről bonyolítom és benyelek egy kicsit magasabb árat, de még itthoni alatt maradok. DX szerintem mind közül a leglassabb. Nekem 1-1,5 hónap alatt jönnek onnan a cuccok. December 30-án rendeltem utoljára, még mindig várom, TN alapján már 4x elküldték célországba.
igaz, a Powerex töltő is beragadt tavaly év végén, pedig az Berlinből jött. 4 hét után küldött eladó újat, az 2 nap alatt itt volt.
-
kugyu21
senior tag
válasz
Dluinet #6649 üzenetére
Ez nekem túl hosszadalmas és bonyolult.
Egy itthoni e-vásárlással és értemenetellel az 1-2 napot ki tudom várni, többet nem. Inkább egy kicsit többet adok érte, de legyen raktáron, és csak jelezzenek vissza, hogy mehetek érte.
Épp az új évet kezdtem egy DX-es vásárlással, 7-10 munkanapot ígértek és még mindig nincs itt. Bele kellett mennem, mert nincs itthoni alternativája, de a fene már majd megesz a türelmetlenségtől.
6db NiCd akkumulátorért nem "megyek" Hongkong-ba. -
Real_Necro
veterán
Ha egy kicsit utána olvasol és van bankkártyád, amit regisztrálni tudsz paypal-ra, akkor egyszerűbb, ha magadnak bonyolítod. Első vásárlásom nekem is máson keresztül történt, majdnem meg is jártam, mert a csomag az ország más pontján kötött ki, végül az én káromra hozzá jutottam... azóta inkább magam intézem az ilyen vásárlásokat...Ha valami van, utána tudok direktben kérdezni eladónál. Angolul (olykor németül) manapság mindenki kommunikál ebay-en. Ha nem, akkor azzal nem kell üzletelni, mert későbbi gondoknál akadály lehet a kommunikáció.Személyes véleményem.
-
zoli03
őstag
válasz
Real_Necro #6596 üzenetére
A Metabo a Li-Ion-os gépeinél 3 év garanciát ad a gépre és az akkura is.
-
peti_s
addikt
Ám, közben gondolkodtam valamin. Nézegettem a TLG1000-s videót, és az jutott eszembe, hogy AAA akkuk esetén 500 mA a töltőáram, e felett pedig 1A. Nos, úgy látom, hogy érintkezők vannak különböző magasságokban, és ezek segítségével történik az akku megállapítása. Amennyiben jó a meglátásom, akkor akár szigetelő szalaggal ha leragasztjuk a felsőket, és csak a legalsót hagyjuk meg szabadon, akkor 500 mA-el fogja tölteni a ceruza akkukat is, ami azért jóval barátibb érték.
-
peti_s
addikt
Ha már a videó lett a szokás, én is teszek egyet fel.
Tronic TLG500 B1 kisütés-töltés váltás. [link]
-
G@ß!
őstag
Most nincs Lidlben vagy Aldiban akksi hirdetve?
-
laszlo168
senior tag
Akit érdekel a Tronic TLG1000-es töltő készülék, annak itt egy kis infó.
Fölraktam egy kis videót, hogy látható legyen hogyan is működik.
Az első 2 aksit, és az utólsót épp meriti a készülék, mint látható a kis ikonok fentről lefele mozognak.
A három középső pedig töltődik, ahol lentről felfele mozognak.
A készüléken nincs semmilyen gomb, mindent autómatán végez.
videó -
kugyu21
senior tag
-
kaliber
aktív tag
-
And
veterán
válasz
kaliber #6624 üzenetére
(Felesleges bonyolításnak tűnik, több okból is. Az első, hogy a célkészülék maga is törpefeszültségű DC-ellátást kíván, a második pedig a szünetmentes táp ára. A legegyszerűbb UPS, amiben ugyanolyan és ugyanannyi - egyetlen darab, néhány amperórás - akku van, mint amennyit egy kis riasztóközpontba szokás rakni, magával a központtal összemérhető összegbe kerül.)
-
hamyka
senior tag
-
And
veterán
válasz
Dluinet #6621 üzenetére
Így van! Plusz VRLA-t használnak még szinte minden - akár házi - riasztóközpontban és önálló áramforrással ellátott, szabotázsvédelemmel rendelkező kültéri hang-fényjelzőkben. Olcsó, viszonylag igénytelen és tölteni is viszonylag egyszerűen lehet.
Mod: DECT-telefonokba a helyhiány okán inkább a Li-ion / polimer javasolt. Persze ha gyári berendezés, akkor ez sajnos nem kívánságműsor, olyat kell bele tenni, amilyet támogat. -
hamyka
senior tag
válasz
kugyu21 #6619 üzenetére
Mindég töltőn van?
Szerintem se NICD SE NIMH nem jó hanem, Lipolimer vagy mi ami kell neked feltéve hogy tudsz beletenni ilyen akkut
de majd a többiek megmondják
Én úgy tudom hogy NI-CDre/NIMH-ra nem szabad rátölteni
Dluinet köszi a kisegítést ti jobban értetek hozzá, én csak megjegyeztem hogy amit említ 2 fajta akkut azokra nem szabad rátölteni, csak azután szabad tölteni őket miután kihasználtuk belőlük a rendelkezésre álló fel töltöttséget persze úgy hogy a töltő felismerje ) remélem nem mondtam nagy hülyeséget
-
kugyu21
senior tag
Olyan helyre, ahol folyamatos a töltés (riasztó ->a hálózatról megy és tölti az akkumulátorokat, amik, rövidebb hálózatkimaradás esetén veszik át a tápellátást, detk telefon ->ami mindig a töltőn van) milyen akkumulátort célszerű használni?
A NiCd jobb mint a NiMh? Vagy ma már vannak jobbak? -
Kernel
nagyúr
válasz
Real_Necro #6617 üzenetére
Attól függ, milyen alaplapom volt, régebben a PS/2 hosszabbítóval áthozott billentyűzetről, vagy két szál dróton átvezettem a bekapcsolót, de az AsRock lapok már USB bill/egérről is bekapcsolnak, így a vezetéknélküliről is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
laszlo168 #6613 üzenetére
Egyszerűen úgy, hogy a falon fúrtam egy lyukat, és magát a gépet áttelepítettem a fal másik oldalára, ahol véletlenül pont egy arra alkalmas helyiség (spájz) van. Csak itt a polcon, befőttek helyett a hardverek figyelnek. Régebben volt háza is, de jelenleg az sincs, mert minek. Így kényelmesebb az időszakos szerelés is, HDD-csere stb.
Egész nap megy, sokszor éjszaka is, 0 zajszint, és nem kell speciális, alacsony zajú cuccokat vásárolni hozzá. Persze, ezt nem mindenki tudja megvalósítani, nekem véletlenül jól jött ki helyzet. Több, mint 10 éve így megy, nagyon bevált.
(#6615) Real_Necro
Most látom a hsz.-t, tehát lényegében így kapcsolódik, hogy a rádiós egér áthatol a falon is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Real_Necro #6607 üzenetére
Igazság szerint én sem azért oldottam meg a PC távszabályzós kezelését (sok éve, amikor külső lejátszók még nem is voltak kaphatók), illetve a későbbiekben a PVR-es DVB-T boxot is használhattam volna lejátszóként, de nekem több okból is szimpatikusabb a teljesen zajtalanított PC, amit persze kár lenne itt részletezni.
-
hamyka
senior tag
válasz
laszlo168 #6609 üzenetére
egér típus? és milyen akkukkal használod?
értesz ám hozzá hogy tudsz rajta ezt-azt cserélni, ennyire nem értek hozzá, nálam ha bedöglik valami kénytelen vagyok cserélni
egér az sokat eszik tapasztalat, esetleg a drágább nem eszik annyit, az ilyen egerek ára 10 ezer ft-nál kezdődik ahogy Dluinet kolléga is írta
-
laszlo168
senior tag
Én most vettem ki az egérből az aksikat, 2db AAA méretü. Mind a kettőben 1,5 voltot mérek, de az egér már nem megy velük, ezek új aksik és 2-3 napot birnak az egérbe, igaz az egér már nagyon régi, már egyszer cseréltem
a bal oldali mikrokapcsolót.
Amit most beraktam aksi, az 1,79 V lehet csak a multiméterem nem jól mér? -
hamyka
senior tag
válasz
Real_Necro #6607 üzenetére
maradjunk annyiban hogy kinek a pap és kinek a papné, ne vitázzunk
-
Real_Necro
veterán
Tévézéshez van egy AC Ryan-em, annak meg van távirányítója. Nálam az egérnek is a gépnél a helye, utálok keresgélni, legyen kéznél billentyűzet mellett. Nem kell tölteni, nem nehezebb a súlya az akku miatt... régen nagyban mentek az fps játékok is, hozzászoktam a kanócoshoz. Semmi pénzért le nem cserélném az MX518-am.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Real_Necro #6598 üzenetére
Pedig jó dolog, utána már bármilyen egérvezeték zavaró tud lenni. A vezetéknélküli billentyűt könnyen odébb lehet rakni, ha épp másra kell a hely, a rádiós egeret is lehet magammal vinni, TV-nézéshez (vagyis a letöltött filmek nézéséhez).
Pedig nekem a távszabályzó is elég jól be van konfigurálva (tallózás a Total Commanderben, médialejátszás), de az egér használata is kényelmes tud lenni. Görgővel tudok tekerni előre-hátra, balklikk pause stb.
-
Kernel
nagyúr
Commando MA-C133+GSB ez a pontos típusa
Akkor vedd elő a nagyítót, hátha van még ennél is pontosabb típusa.
+G5 vagy +G5B valószínűleg a hozzá mellékelt 2,4 GHz-es vevőt jelképezi.
Egyébként nem árt vigyázni az ilyen eszközökkel, nekem volt például egy egerem, amit elég sokáig használtam, mert megszoktam, kézreálló volt, hiába elavult (golyós és IR-vevővel működik, a vevőegységet vele szembe kellett elhelyezni).
Ez az egér még 1 V alatti feszültségről is működött, ami elemnél nem is gond, hiszen annak az a sorsa, hogy tönkremegy. Akkunál viszont már kellemetlen, ha tönkremegy, mert két soros cella esetén az egyiken még mérhető 1 V vagy több, a másik közben lemerült 0-ra, vagy már át is fordult negatívba. És az ember nem veszi észre, mert működik az egér. Csak amikor kiveszem, és véletlenül rámérek.
De én nem hagytam, hogy kifogjon rajtam holmi egér. Beraktam egy teljesen lemerült elemet (ami nem kifolyós), alufóliába csomagoltam, így rövidzárat képezett (ezért sem lehet az elemben maradék energia egyáltalán). Mellé pedig beraktam 1 db akkut, amiről az egér tökéletesen működött, nem is tudta kórosan lemeríteni, hiszen 0,9 V alatt már az egér is megállt, amit már nem lehet nem észrevenni.
Mostani Logitech egér-bill kombó alkáli elemmel is nagyon sokáig elmegy, akár egy évig is. Akkuval is működik, ezt még nem figyeltem, meddig meríti le.
De arra gondoltam, talán nem véletlenül említik a manuálban, hogy ne használjuk akkuról, talán épp az akkut akarják védeni ezáltal, hiszen egyébként tökéletesen működik vele.
-
kaliber
aktív tag
Úgy látszik egy kaptafa mint ahogy sejtettem a BC-500 meg az IPC-1L én ezen garanciális tapasztalatom miatt, soha többet nem vásárolok a conradnál, hacsak nem olyan terméket árulnak amit máshol nem lehet kapni.
-
hamyka
senior tag
válasz
Dluinet #6600 üzenetére
Nekem ilyen van :
Commando MA-C133+GSB ez a pontos típusa és 2960 ft-ért vettem és ekkor :
2011.04.08.-án ( ekkor még megvolt ismerősöm boltja )
tudom, tudom 4-5 ezer ft alatt nem érdemes venni ilyesmit de nekem még is működik
Eleinte ugrált összevissza és azt hittem a kukában végzi de szerencsére nem mai nap is üzemel, sőt most is másik akkukkal amit kiszedtem a távirányítóból
( azok is eneloopok micro méretűek)
vezetékes egérből csak is ilyet ajánlok :
Microsoftos, vagy drágább, A4 tech márkásat nem ajánlok mert vacak nekem is van az nem vált be, na ennyit erről
ui: mi az a GSB?
ui: lehet az egered energia takarékos, enyim meg energia zabáló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Sweet.tv - internetes TV
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- Blu-ray lejátszók
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Video digitalizálás