Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
Üdv! IPC3-ról érdekelnének vélemények, mennyire kezelhető manuálisan? Mármint mindig ki akar sütni, vagy engedi rátölteni is a NiMH akkukat, illetve IPC1-hez képest miben más, a Li-Ion akkuk tölthetőségén kívül persze. Köszönöm előre is a válaszokat, üdv. peti_s
-
peti_s
addikt
800 Ft Tescoban 2 db AAA 800 mAh-s Varta RTU akku, 4 db 1600.
-
peti_s
addikt
Egyébként, mától újra elkezdtem használni az Energizer mini névre hallgató töltőm. 2 cellás, külön kezeli őket, 200 mA-el tölt, és csak egy biztonsági időzítő van benne. 18 óra után kapcsol le, a 2500-s Sanyokat nem is kell figyelnem.
-
peti_s
addikt
Én nálam kisütés van ehhez a funkcióhoz írva. Egyébként, megméri az akku feszültségét, ha magas akkor kisütéssel kezd, ha alacsony akkor frissítéssel. Ha beteszem előtte 3 mp-re egy másik töltőbe, akkor szinte mindig kisütéssel kezd. A frissítést is mértem már, ott ha jól rémlik az ment h 1,45 V majd 1,1 mondjuk, megint 1,45 megint 1,1, akkor 1,47, és megint 1,1. Természetesen ez az enyémre vonatkozik, a TLG500B1-re, az 1000-t nem ismerem. És igen, nagyon gáz h túltölti, hiszen így kb u.ott vagyok vele mint egy időzítős még olcsóbb fossal.
-
peti_s
addikt
Egyébként, az én Tronic TLG 500 B1 típusú töltőm kinyírta az egyik 2100-s Tronic Eco akkum. Nem kapcsolt le töltés befejezésével, ezt eddig is többször eljátszotta, csak mindig észrevettem. Most nem voltam itthon, kb laza 8 órával túltöltötte, úgyh aki ilyet vesz, számolja ki nagyjából mikor van vége a töltésnek, és ha lehet figyeljen oda, h akkor ki is kapcsolja. Amúgy And, van bennük kisütés funkció, tényleg van, csak nekem is az nem tetszik, h mindent ő automatán akar intézni. [link]
-
peti_s
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #7640 üzenetére
Sanyo, Varta 2700 mAh, az Ansmann gyárt még 2850-t, de arról még személy szerint semmilyen tesztet nem láttam. Amúgy, se a Sanyo, se a Varta sem hosszú életű, kompromisszum mentes megoldás.
Amúgy, hamisítják is az akkukat, Sony-ból is volt már a piacon 4000 mAh-s, mégis a közelében sem volt ennek az értéknek. Egyébként, a legjobban ha a minél nagyobb kapacitás a fontos számodra, szvsz az eneloop XX-el járnál.
-
peti_s
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #7638 üzenetére
Sztem átvágás, pont így néznek ki (a matrica alatti részre gondolok) a 350 mAh körül lévő akkuk.
-
peti_s
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #7636 üzenetére
2700-nál nincs nagyobb.
-
peti_s
addikt
válasz
krisztian000 #7578 üzenetére
1x sem. Én is próbálkoztam vele, ki fog folyni, illetve nem tartja meg a töltést.
-
peti_s
addikt
Enyémben 1,22 V volt amikor még kb 2 éve vettem.
(#7199) Kernel, én nem vagyok szerelő, nem igen értek hozzá, ő azt mondta h kisebb rajta, de hozzátette, h jobb ez a Daewoo belső mint sok Panasonic.
szerk: Egyébként úgy néz ki h vmivel több bevételem lesz, így egy olyan Powerex töltőre sztem lassan be fogok nevezni, és akkor én is méricskélhetem az akkuim kapacitásait.
-
peti_s
addikt
No, még egy utsó érdekesség, de ezt már mint véleményemet már egy ideje hangoztattam, most viszont úgy tűnik h tényleg igazam volt. Eneloop XX, illetve a sima 2500-s Sanyo adatlapok. Én nem látok lényegi különbséget a kettő között.
-
peti_s
addikt
Én is találtam egy érdekességet ezen az oldalon. Van C-s és D-s eneloop is.
-
peti_s
addikt
válasz
kaliber #7181 üzenetére
Igen, korrektek amíg működnek, de tönkremennek. Van ami olcsón javítható, van ami drágán. Pl. apám Panasonic TV-jében alulméretezett kondenzátorok voltak, ami azért érdekes, mert 100%ban Daewoo belsőt vettek át, csak annyi "future"-t tett hozzá a Panasonic h a kondenzátorokat kicserélték kisebbekre, (meg az IC-k hűtőbordáit is szintén kisebbre cserélték, azzal szerencsére még nem volt gond.) Kb 3 év után az egész kép olyan csíkos volt, h nem is lehetett látni h mi van rajta. Egyértelműen szándékosan időzítve volt h tönkremenjen. Ezt szerencsére nem volt drága javítani.
Csak h vmi ON is legyen.
Lidl-s ismerősöm mondta, h sok TLG500 B1-s töltőt visszavisznek mert egyes cellák nem működnek. (leválik a negatív oldal kábele) Úgyh egyértelmű típushibáról van szó. A többi modellnél nincs ilyen probléma. -
peti_s
addikt
Nekem akk sem jön be, a Sanyo mindig a megbízható, minőségi termékeiről volt híres. A Panasonic termékei eddig mindig meg akartak halni nálam, és az ismeretségi körömben. Tudnám persze, h Sanyo termék, de a Panasonic felirat engem ha vmin meglátom frusztrál. Egyébként ha jól rémlik már 2004 óta vásárolgatta a Matsushita Electric a Sanyo részvényeit, h mikor lett többségi tulajdonos egy nagyobb befektetéssel arra már nem emlékszem, de határozottan sajnálnám ha leírnák a Sanyo márkanevet.
Közben megnéztem, 2009 óta Panasonic (Matsushita Electric) kézben van a Sanyo.
-
peti_s
addikt
Nem választható ki, és csak azokat az akkukat süti ki aminek a cellafeszültsége egy bizonyos érték felett van, kb 1,2 V felett. Ami alatta van, azon úgynevezett "frissítést" végez, ami tölti-kisüti impulzus szerűen az akkukat, majd egy idő után átmegy rendes töltésre. De azt még nem mértem végig multiméterrel.
-
peti_s
addikt
válasz
tomcsi23 #7098 üzenetére
Napelemes kerti lámpába ami így hirtelen eszembe jutott, habár oda jobb a NiCd a rendszeres mélykisülés, és a túltöltés miatt. Másfelől, ez nyilván marketing fogás, h milyen tartós a termékük, de én személy szerint támogatom azt, hogy a háztartásban ahol csak lehet akkukat használjunk. Az elem gyártásakor már tudni lehet, h ez mindenképp szemétben fogja végezni max 3 éven belül, viszont az akku estében könnyen lehet, az eneloop példájából kiindulva, hogy ez csak 10-20-30 év múlva fog megtörténni.
-
peti_s
addikt
Van egy pár fotós ismerősöm, akik normális töltővel használják az akkukat, holnap körbekérdezek, érdekel a véleményük. Én most amúgy Tronic lázban égek.
A töltő sajnos tönkrement, a blokkom meg nincs meg, úgyh azon a fronton nem vagyok elégedett, de az akku elég jó. Ám, szted mi a különbség a mostani LSD-nek mondott nagy kapacitású, és a régi nagyobb kapacitású, pl. Sanyo 2500-s akkuk között?
-
peti_s
addikt
Amit mondasz neharagudj egy ideje már ismerjük itt a topicban egymást, de nem érvek. Az h a legdrágább terméke semmit sem jelent. Van Varta Professional 2700 mAh-s akkum, 1 nap alatt 0-ba lemerül. Ez is csúcs akku volt, van benne max 100 ciklus. Ott van a már korábban említett Varta Power 2500-s akkuk amiket egy ismerősömtől kaptam, ~30-40 ciklus után 3ból 2 halott. A mostani 2300 mAh-nél nagyobb akkuk pedig nem tudom miben lennének jobbak a régieknél. Nekem van új kora óta 2500-s Sanyo, egy év után is van benne bőven használható töltés, gondolom azért ilyen jó mert kb 10 ciklust élt eddig át.
szerk: Van egy halom 2650-s Duracellem is, pontosan 8 db, 2 teljesen halott, a másik 6 még kisebb fogyasztókban, mint pl. szintetizátor elmegy 2 hetet.
-
peti_s
addikt
Fényképezőgép függő. Egy Canon AA akkus gép tovább fog menni eneloopról, mert azok viszonylag magas kapocsfeszültségen már kikpacsolnak. De egy Panasonic AA-s viszont tovább fog menni a 2700-al. Egy ideig. Lehet h amik nekem vannak akkuk régebbiek, de 2300 mAh felett szinte mindegyik behalt, az ennél kisebb kapacitásúakat pedig még mind tudom használni. (pedig sok közülük sokkal régebbi)
-
peti_s
addikt
válasz
Real_Necro #6852 üzenetére
Andnak kell igazat adnom, ez egy nyilvános fórum, mindenki válaszolhat mindenkinek. Természetesen vannak tartalmi problémák, de demokrácia van v mi a fene.
-
peti_s
addikt
válasz
runner 125 #6839 üzenetére
Ahogy írta a kolléga, az A végű az előző generáció, nagy különbség nincs, ha olcsóbban hozzájutsz akkor jó az is. Közel u.annyiért mindenképp a B végűt válaszd. A 2500-s nem alternatíva.
-
peti_s
addikt
válasz
runner 125 #6834 üzenetére
Az eneloop töltő sajnos nagyon gyenge.
-
peti_s
addikt
válasz
runner 125 #6831 üzenetére
Ilyen. De, keress HR-3UTGB szöveget az akkun, vagy a dobozán, ha ilyet találtál akkor biztosan jót válaszottál. Ez már az utolsó. 1800 ciklust bíró sorozat.
-
peti_s
addikt
válasz
runner 125 #6824 üzenetére
Sztem mindenképp a fehérrel jársz jól, kicsit kisebb csak a kapacitása, de sokkal tovább fogod tudni majd használni.
-
peti_s
addikt
Tronic TLG500 B1 töltőm egyik rekesze, valószínűleg kábelszakadás miatt működésképtelenné vált. (Ha egy másik rekesz negatív oldalát érintem az akkuhoz, akkor tölt, ellenkező esetben nem. ) Egyáltalán nem volt sokat használva, mindenképp csalódás számomra.
-
peti_s
addikt
Kicsúsztam a szerk időből.
A Tronic Eco, az a legutolsó fajta LSD-s Tronic sorozat. Ez volt kapható azt hiszem decemberben, ebből vettem én is 2 szett AA-t, 1 szett AAA-t.
Nem biztos h így lett nevezve, de arról volt szó. U.az mint a piros Tronic, meg amiről most volt szó, h az újságban utoljára volt. Te is aktívan részt vettél akkor a fórum életében.
-
peti_s
addikt
Kb. 2 évesek lehetnek, nem hiszem h alacsony önkisülésű lenne, hiszen az a longlife sorozat tulajdonsága tudtommal, ez meg Varta Power 2500. Egy ismerősöm használta fényképezőgépéhez, 3 AA-val váltotta ki a líthium ion akkut, de mint látható csalódott benne. Egy vmi nyugtat csak meg, h az elemgyűjtőkből újrahasznosítják ezeket, tehát nem megy kukába.
szerk: Most látom h semmi LSD jelölés nincs rajta. De nem tudom h azonos kapacitás mellett h lenne különbség.
(#6690) hamyka, kb. ez a fórumban már ki van vesézve, no meg mindenki más álláspont mellett van.
Én a Tronic mellett állok, az ára miatt, hiszen használok 2500-s, meg az LSD-s 2100-sból is, és maximálisan meg vagyok velük elégedve, nem érzem egyáltalán rosszabbnak az eneloopnál. De, van aki igen, így felhasználói igényektől függ kinek mi kell.
-
peti_s
addikt
30-50 töltés kisütés után 3-ból 2 halott, olyan szinten, h reggel kiveszem a töltőből, estére már 0,890 V-n van. Mondjuk a Sanyo 2500-s modelljeiről is hasonlókat mondanak 100 vhány ciklus után. Szerintem 2300 mAh-nél nagyobb akkukat nem érdemes vásárolni, most főleg h átnéztem az összes itthoni akkum állapotát. De, a Tronic szürke 2500-sok viszont nagyon sokáig bírják tartják a töltést. Tegyük hozzá, h még csak 15 ciklus körül járnak.
-
peti_s
addikt
De miért gány leragasztani a felső 3 érintkezőt, és egy alufólia toldót használni?
Nagyon egyszerű. Semmi nehézséget nem okoz.
(#6679) PHM, sztem közel 0 energia befektetés szigetelőszalaggal leragasztani a felső 3-t, és használni azt az alufólia gombócot. Akár többször is leragaszthatom, h biztosra menjek nem lesz semmi gond, így pedig a többi nehézséget is kizárnám.
-
peti_s
addikt
Nem érted. A negatív oldallal semmit sem kell csinálni. A pozitív oldalon leragasztod a felső 3-t, és az alsó 4. elé teszel egy nagyobb db alufólia gumót, ami hozzá ér az érintkezőhöz, és a cella pozitív végéhez is. Én így töltöm pár akkumat, amiknek nincs pozitív kivezetésén egy kis púp, hanem sima mint a másik oldal. Pont egy Mozart kugel alumínium csomagolójával.
-
peti_s
addikt
Ezt valaki kipróbálná akinek TLG 1000 C4 töltője van? Most esik le, h ennek a töltőnek kirobbanó sikere lehet.
(C4)
-
peti_s
addikt
Ám, közben gondolkodtam valamin. Nézegettem a TLG1000-s videót, és az jutott eszembe, hogy AAA akkuk esetén 500 mA a töltőáram, e felett pedig 1A. Nos, úgy látom, hogy érintkezők vannak különböző magasságokban, és ezek segítségével történik az akku megállapítása. Amennyiben jó a meglátásom, akkor akár szigetelő szalaggal ha leragasztjuk a felsőket, és csak a legalsót hagyjuk meg szabadon, akkor 500 mA-el fogja tölteni a ceruza akkukat is, ami azért jóval barátibb érték.
-
peti_s
addikt
Ha már a videó lett a szokás, én is teszek egyet fel.
Tronic TLG500 B1 kisütés-töltés váltás. [link]
-
peti_s
addikt
Értem, nos, ez érdekes, sztem egyedi hiba. Nálam így néz ki a dolog: nem túl merült akkut teszek bele, zöld-piros gyorsan sokáig, merültebb akkut teszek bele: zöld-piros lassan sokáig, 0,8-0,9V körüli akkut teszek bele, egyből töltés, vagy van h megtagadja az együttműködést, és hibásnak írja ki 0,8 V alatt. Ami problémát én tapasztalok, h a lekapcsolás közel sem akkor van mindig amikor kéne lennie. Amúgy az én TLG 500 B1-m korrekt.
-
peti_s
addikt
Hosszban szokott lenni különbség, pl. eneloop vs 2500-s Sanyo, az eneloop jól láthatóan rövidebb, de átmérőben eddig még ilyet nem tapasztaltam. Csak most, amikor góliát átalakítóba tettem a Tronic akkut, és csak úgy ment bele, h végigszántotta az akku oldalát, és így is alig. De, a régebbi 2500-s Tronic az még jó méretű. Mondjuk, szerintem nagyon kevés helyen számít ez, fényképezőgépbe gond nélkül belemegy.
-
peti_s
addikt
Érdekességképp megjegyzem, h az új 2100-s Tronic akkuk átmérője kicsit nagyobb mint a szokásos, ezért pár eszközbe nehezen megy bele.
-
peti_s
addikt
Az én töltőm leírásában, Tronic TLG 500 B1 a gyors váltakozása a piros zöldnek kisütés, a lassabb váltakozása az a refresh mód.
szerk: és a töltő a cella feszültség alapján dönti el h melyik lesz. Ha pedig kb. 1,42 volt feletti cella van bele helyezve, akkor pedig egyből csepptöltésre vált, nem lehet semmit sem kezdeni vele.
-
peti_s
addikt
Használok, mert occsó volt, tudom milyen eneloopok vannak, ezeket mind tudom, azt nem tudom mi a különbség az 1000/1500/1800-s eneloopok között, de ezt sztem te sem, majd And megválaszolja.
Ám, sztem egyáltalán nem nehéz a választás. Ha nem akarsz rá sokat költeni Tronic, ha van feles zséd amit el akarsz pengetni akkor eneloop. A többinek meg nincs értelme, mert majdnem eneloop árban vannak, ott viszont jobb az eneloop, az aldis akkut nem ismerem. Tronic 500 B1 a töltő a neve, ilyet már nem árulnak lidlben.
-
peti_s
addikt
Engem az érdekelne, h mi a különbség a különböző eneloop-ok között. Először 1000 újratöltést bírt a címke szerint, majd amilyen nekem is van, az 1500-t tud, most meg 1800. Mit változtatnak?
hamyka, én a 2100-s Tronic-ot szintetizátorban használtam, 6 kell bele, végül 4 feltöltött tronic, és 2 eneloop került bele, a 2 eneloop merült le kb 3 perccel előbb.
Nekem nem tűnik rossznak.
-
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
No, kíváncsiságból vettem még1 szettet. Ez így néz ki: 1,306 V 1,301V 1,299 V 1,299 V . Itt már jóval kisebb a szórás.
Hát, érdekelne mi a különbség ez és egy eneloop között igazán, mert hasonló kapacitás, hasonlóan alacsony önkisülés, és már az egyes db közötti különbségek is nagyon kicsik.
-
peti_s
addikt
Üdv, én is vettem tronic akkukat, AA-t, és AAA-t, mindkettő 2012 06 hó gyártás, 1,303 1,306 1,304 1,284 V-t mértem rajtuk, sajnos az ipc projektem tavaly befulladt, amikor 1 héttel karácsony utánra akarták volna kihozni.
Mától nem veszek több eneloop-t, meg hasonló féléket, üdv. -
peti_s
addikt
Üdv, nincs vkinek vmi specifikációja az újságban lévő töltőről? Egyébként csak vasárnaptól lesz az akció, ne járjatok úgy ahogy én, h előbb mentem.
-
peti_s
addikt
Szerintem egy ideig nem lesz, ugyanis teljes berendezkedés van a NiMH-re, ha tegyük fel a Sanyo kihozna egy NiZn akkut, ami lenne olyan jó mint az eneloop NiMH-ban, akkor saját magának állítana fel konkurenciát. Szvsz az fog először áttérni a nagyobb nevek közül, akinek kisebb gyártó bázisa van. Én a Vartára tippelek.
-
peti_s
addikt
Mert párat túlmerítesz közben, akár át is polarizálódhat, míg szintén pár db le sem merül. Ezért nem túlzottan ajánlott. Viszont szerintem ennél jobb megoldásod nem lesz, ugyanis ha szétszeded egyenkénti cellákra, mivel ezekre az összekötő fém darabok lényegében rá vannak nyomva, sajtolva, és még véletlenül sem forrasztva, ezért nem fogod tudni összerakni, vagy max forrasztva, ami szintén árt neki.
-
peti_s
addikt
Mert rövid távon igaza van, nekem is a 2500-s Sanyo-m egy ideig nagyon jó volt. Másfél éve megvan, és már érezhetően gyengébben teljesít. Hozzáteszem, a Sanyo hivatalos leírásában van a 500 vs.1500 ciklus. Árban is más a kettő. Ha lemerülsz, viszel magaddal tartalék eneloop-t.
-
peti_s
addikt
Szeritem 10k-ért IPC1L plusz a 4 Conrad akku + eneloop. Ám, mi a helyzet a régi Panasonic akkukkal? Az IPC1L csodát nem csinál velük, de lehet hogy felélednének kicsit tőle.
szerk: Hanyagold az eneloop XXX-t, szerintem egy sima 2,5 Ah-s Sanyo-tól semmi sem különbözteti meg, hamarabb is merül állás közben mint a sima eneloop, és harmad annyi ciklust bír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest