Hirdetés
- Blu-ray lejátszók
- Video digitalizálás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
M_o_g_y_i #7912 üzenetére
Tényleg, korábban már ebben a topikban is említették a menüs megoldást. Annyira azért (gondolom) bolondbiztos a rendszer, hogy ha NiMH-t választasz, de Li-ion akkut teszel bele, tönkremenni azért nem fog ettől a gép. Vagyis megtervezték úgy, hogy valóban széles feszültségtartományban működjön, A beállított kémia pedig meghatározza a többek között az elemjelzést és a kikapcsolási pontot (?).
Tömeghez: az energiatartalma is kisebb. -
And
veterán
válasz
M_o_g_y_i #7909 üzenetére
Annyi eszük azért szokott lenni a (készülék)gyártóknak, hogy kifejezetten ne szívassák magukat az eltérő kémiájú / kapocsfeszültségű, de azonos méretű akkumulátorokkal. Nagyon sok felhasználónak nehéz volna megmagyarázni, hogy miért nem megy AA-méretű NiMH-val a lítiumos akkuhoz tervezett gép. Technikailag persze megoldható volna, de az hatásfok rovására menne (pl. DC-konverterrel), illetve a létező AA-méretű Li-ion akkuk által tárolható energiatartalom nem annyival nagyobb, hogy ennek fényében is megérje a dolog. NiMH LSD-ből van már 2,55Ah-s (3,06Wh, Eneloop XX), az AA Li-ion cellák szokásos kapacitása pedig 800..900mAh (2,9..3,2Wh), a LiFePO4 3,2V-os akkuké pedig 600mAh körüli (2Wh), utóbbiét egy normál 2Ah-s eneloop is simán meghaladja (2,4Wh). A névleg 3,2V-os LiFePO4 akkuk 3,6..3,7V-os töltési végfeszültsége egyénként valamivel kisebb a szokásos (kobalt) Li-ion akkuk 4,2V-os végfeszültségénél.
Mod: így a Li-xx akkuk egyedüli előnye a memóriaeffektus hiánya (bármilyen állapotban tölthető), és az egyszerű töltőkonstrukció maradna. A hagyományos Li-ion (LiCo) önkisülése sem valami alacsony érték, a LiFePO4-ről hirtelen nem találtam ilyen adatot, de valószínűleg alacsonyabb az előzőnél. -
Kernel
nagyúr
válasz
M_o_g_y_i #7451 üzenetére
Azért annyira nagyon nem volt egyértelmű, csak én sem pont arra hivatkoztam, amire gondoltam. Konkrétabban erre:
-------------------------------------
(#7436) peti_s válasza M_o_g_y_i (#7432) üzenetéreSztem átcímkézi azt, amit más olcsóbban árul, ő pedig mint saját márkanév alatt rohadt drágán eladja
------------------------------------
(#7437) M_o_g_y_i válasza peti_s (#7436) üzenetére
Nagyon sok cég csinál ilyet, ez még a kisebbik gond.
------------------------------------Mindegy amúgy, és nem is rugózás kérdése, csak hobbiból utánanéztem a IPC-töltők lehetséges eredetének. Az előzménytől szinte függetlenül.
-
Kernel
nagyúr
válasz
M_o_g_y_i #7437 üzenetére
Ez szerintem 100%, hogy így van.
Mármint micsoda, az átcímkézés? Az nem utólag szokott történni (túl költséges lenne, nyugati munkaerővel, árat megdobná), inkább eleve úgy rendelik a kínai gyártótól, általában készre csomagolva. Tetszés szerint rendelhető a csomagolás is, a rányomott ábrákkal és szöveggel, a mellékelt kezelési utasítással együtt, nagyobb tétel esetén.
Konkrétan a Voltcraft a Conrad saját márkája, de az IPC nem saját fejlesztésük, feltételezhetően a La Crosse Technology Ltd. USA az eredeti gyártó, BC-xx néven. A La Crosse-nak van egy francia leányvállalata is, illetve a német a TechnoLine kereskedőcégre is hivatkoznak a weboldalukon.
Velük szerződött később a Conrad/Voltcraft, akinek IPC xx néven nyomják ugyanazt. Erre nem lehet rámondani szerintem, hogy feltétlenül Kínában gyártanák, pusztán azért, mert manapság ez így szokott menni, elvégre az amerikai iparnak is kell csinálnia valamit (enyhén fogalmazva). Sőt, ha kínai lenne, talán már olcsóbb is lehetne, az alibaba.com-on sem a La Crosse név alatt szerepelne. Az adapter Ktec Taiwan, de az külön téma.
Voltcraft saját fejlesztés elvileg a Charge Manager széria, csak Conradék időközben szemet vetettek a BC-xx töltőkre is, abból rendeltek jó sokat IPC néven, egy hosszabb távú együttműködés keretében.
A változatosság kedvéért, én például egy TechnoLine BC-700-at kaptam a lengyel TME-től.
A Conrad egyébként sok éve tartja ezt a 9990 forintos árat, ami tulajdonképpen folyamatos árcsökkenésnek felel meg. Nekem úgy rémlik, már 10 éve is ennyi volt. Egy időben a Vaterán is szerepelt egy viszonteladó az IPC töltőkkel. Egyszer láttam, egyik vevő alkudni próbált az árból, az volt a válasz, hogy őt szerződés köti, nem adhatja olcsóbban a Conradnál. Úgyhogy ilyen dolgok is vannak, csak az érdekesség kedvéért.
-
TeeJay
félisten
válasz
M_o_g_y_i #7177 üzenetére
és ezzel egy időben ha jól látom a Panasonic Infinium helyett jön valami made in china
Evolta akkucsalád hogy gondolom az Eneloop-nak ne legyen azonos konkurenciája.
talán ez az Evolta egy olcsóbb téma lesz
teszt : [link]mindenesetre nálam a made in china még mindig lentebb van mint az Eneloop Japán minősége!
-
hamyka
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #7138 üzenetére
valóban nem lehet rossz, viszont ne felejsd el hogy csak 500 alkalomszor tölthető, itt valaki még is úgy árulja hogy 1500 alkalomszor tölthető ami kamu
nem azt mondtam hogy rossz az a 2400 mAh, annak jó lehet aki nem akar sűrűn járni a töltőre, de az is igaz hogy sokáig tart a feltöltése
Ha tényleg igaz az amit egyik kedves fórumtársunk megosztott velünk hogy 5000 alkalommal feltölthető az akkuk akkor az valóban szenzációs lenne, de első körben az 1000 feltöltés sem valósult meg csak a 400 feltöltés, ha mondjuk 1000-1200 feltöltés valósul meg csak belőle az is már szenzációs,
Eneloop XX-nél az 500 feltöltésből jó ha 200 feltöltés megvalósul
És ugye valamit valamiért:
Ha valaki nagyobb kapacitású akkut akar használni, akkor valóban nem kell sűrűn mennie a töltőre, de azt se felejtsük el hogy ha nincs használatban az akku akkor is merül valamennyit és ez már energia veszteség, engem az érdekel az Eneloop xx akkuval kapcsolatosan hogy állásában mennyit merül 1 nap/1hét/2hét/1hónap/2hónap/3hónap/6 hónap/ 12 hónap/ évek folyamán
Viszont ha az 5000 feltöltéses akkut használjuk, és 900 mAh ill 550 mAh teljesítményűek ugyan, de több alkalommal fel lehet őket tölteni igaz sűrűbben kell menni a töltőre de nincs energia veszteség illetve ha van is az sokkal de sokkal kevesebb mivel nem olyan nagy kapacitású akkukról van szó
Én Matekailag ki matekoztam hogy hosszú távon jobban megéri az 5000 alkalomszor feltölthető micro akku ami 550 mAh teljesítményű és akár dupla annyi energia kinyerhető belőle, ami most van nekem az 800 mAh teljesítményű és 1800 alkalomszor lehet ,,állítólag feltölteni,,
ha valóban igazak a számok akkor : 800 mAh x 1800 feltöltés = 1440000 mAh egész élete során ha meg valósul az összes követelmény
550 mAh x 5000 feltöltés = 2750000 mAh nyerhető ki belőle ha teljesülnek a feltételek
tehát az én akkumhoz képest a dupla : 1440000 x 2 = 2880000 mAh lenne és ez meg is valósulhat , illetve ha 10 naponta töltöm és havonta 3 alkalommal töltöm akkor olyan 138 évig kellene bírnia
Normál ceruza akku :
eneloop ami most van nekem az 1900 mAh teljesítményű, // 1900 mAh x 1800 feltöltés = 3420000 mAh lenne kinyerhető egész élete során ha igazak a feltételek
eneloop xx: legyen 2400 mAh alapul véve és 500 alkalommal tölthető az kb így néz ki : 2400 mAh x 500 feltöltés = 1200000 mAh lenne kinyerhető..........// még ha igaz is lenne hogy 1500 x tölthető:
2400 mAh x 1500 feltöltés = 3600000 mAh........
legújabb eneloop :
900 mAh x 5000 feltöltés = 4500000 mAh lenne kb.........
Gondolom azért birhatna ki ennyi feltöltést mert sok kicsi sokra megy, csak hát mint mondtam sűrűbben kellene látogatni a töltőt és a konnektort, de ha karban van tartva az akksi akkor nem kell 10-20 órákat arra várni hogy 2-4 vagy több akkut feltöltsünk.....
szoktátok javasolni hogy több akkut használni egyszerre, egy készülékhez szerintem nem érdemes használni dupla annyi akkut hisz úgy is 1x-re merülnek le, legalábbis én szerintem, jó oké rossz ha lemerül az akku de utána ismét használható......
na csak próbáltam tudományos lenni, ne mondjátok azt hogy ide szemetelek...
üdv
-
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
M_o_g_y_i #7085 üzenetére
Feszültségek kibontás után:
Három akkunál 1,318V, egynél 1,302V.
A másik blisztert még nem bontottam ki.
A gyártás idejét nem találom rajtuk, bár annyira nem is releváns, mert nem túl régóta gyártják a típust.
(2012. október a bejelentés dátuma)
HR-3UWXB - a pdf szerint 5A-t is elvisel kisütési áramként, és még akkor is 2200mAh vehető ki belőle!Most jön a kisütési teszt, vajon mennyit présel ki belőlük a MAHA...
-
hamyka
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #6922 üzenetére
ne nevess ki mert komolyan kérdeztem és nem viccből, nekem nincs műszerem hozzá hogy megnézzem van-e valami a falban de ha nem volt érthető a kérdésem akkor sajnálom ha nem értitek
és kiss poén nem félre érteni: vettem 2 kg mogyit ezek közül melyik vagy te? mert valamennyit meg ettem már belőle de még nem találtalak meg xd
-
Ádyka
őstag
válasz
M_o_g_y_i #6885 üzenetére
Gondoltam rá, de dióda állásban ugyanolyan értékeket mérek rajta, mint a többin. Ez lesz a végső megoldás, bár tartok tőle, hogy nem fog segíteni.
PHM: Igen, Signal kolléga szerint is : "az a kapcsoló-FET, ha jól látom, a kapuelektródánál pedig nem sok átvezetés kell ahhoz, hogy más irányba menjen az áram, mivel a Gate ugyebár eleve jelképes áramokkal működik."
-
hzsolee
őstag
válasz
M_o_g_y_i #6874 üzenetére
Nekem is onnan jött a töltő.
Randras
rendelte, nem én személyesen, de nekem ezt az infót adta:
Azonosítót nem adtak meg, csak becsült szállítási időket:
Franciaország: 4 munkanap
Olaszország: 1 hét
Finnország: 1-2 hét
Spanyolország: 1-3 hét
Oroszország: 2-5 hét
Ukrajna: 1-4 hétMindez januárban volt 11.-én rendelte, 14.-én kelt a számla, 15.-én adták fel, 28.-n érkezett meg. Csak a mihez tartás végett.
-
runner 125
nagyúr
válasz
M_o_g_y_i #6838 üzenetére
Remek, átrágom, és meglátjuk, bár kapom az infokat, h külön töltővel jobban járok.
_Más:
HR-3UTGB alternatívájaként valamelyik esetleg?
HR-3UTGA-4BP
HR-3UTGA-4BP -AZ
HR-3UWXA-4BP (2500mAo fekete)GA végződésből fakadóan gondolom ezek az elődök?
Itt PH!-n ezeket tudom beszerezni. -
hamyka
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #6799 üzenetére
Mi ez a marhaság? már bocsánat
Nizn akkukról szó sem esik hogy töltené és kiemelném ha lehet hogy : kizárólag AA/AAA méretű akkukat tölt hivatalosan NICD/NIMH akkumulatorokat
persze buherálással ( már ha lehet ) mindent lehet de az nem hivatalos
köszönöm a figyelmet
ui: nem okostojásnak akarok lenni de ez engem is meglepett hogy Nizn akkukat tölteni Powerexel
Nizn akkukat csak is kizárólag azzal a töltővel lehet ahol ezt feltüntetik illetve hogy kiírja a töltő hogy Nizn, illetve automatikusan állitsa be magának a kiüstő/töltő áramot ez is érdekes szerintetek
And kolléga : univerzális töltő áram, haha ezen jót röhögtem, meg nevetettél
azért nem létezik olyan hogy ,, univerzális töltő áram ,, mert minden akkuhoz más töltő/kisütő áram kell, nem vagyok szaki még is felfogom
na persze a végszót te mondod ki And kolléga át is adom a szót én meg eldugulok
-
hamyka
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #6743 üzenetére
ezt tudod 5 ezer ft-ért beszerezzni? :
Mert ha igen akkor zseniális, garancia mennyi? ha gond van intézed a garanciát stb ?
na csak kérdezem
és igen sajnos a IPC töltő és társai drágábbak, dee azok annyival komolyabbak is
remélem egyet értünk
A Magyar boltot csak azért hoztam fel hogy ha valaki nem meri fel vállalni mert nem jó az angolja,némete, akkor inkább megveszi itthon, lehet drágábban,
ha megkaptad a csomagot majd mesélj, és azt a töltőt magadnak vetted vagy árulni fogod itt?
-
Real_Necro
veterán
válasz
M_o_g_y_i #6157 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom, de attól mert nem Németországból, hanem Hollandiából rendelsz, az még nem jelenti azt, hogy a szállítás gyorsabb lesz. Ez nem eladó függő. Persze az sem mindegy, hogy posta vagy futárcég. Utóbbi ugye drágább... Érdekes, hogy ugyanattól a cégtől rendeltem, egyik termék megjött 1 hét alatt, a másik meg 2 hete sehol. Mindkettőt utalás utáni napon adta fel. A két rendelés között kb 2 hét telt el.
-
Iomega
addikt
válasz
M_o_g_y_i #6155 üzenetére
Az olcsóbb ár, nem feltétlenül van összefüggésben a szállítás gyorsaságával. Én pl. az Amazon.de-ről rendeltem, Berlinből. Elsőbbségivel, és légipostán adták fel, és így is közel 3 hét lett a szállítási idő.
Az Ebayről való rendelés nem jelent semmi negatívumot, csak tudni kell, hogy kitől rendelsz.Én most csak azért rendeltem az Amazonról, mert olcsóbban jöttem ki, mintha az Ebayről rendeltem volna.
Egyébként a külföldi rendeléseimet, főként az Ebayről oldom meg, és minden rendben szokott menni. -
tomcsi23
veterán
válasz
M_o_g_y_i #5685 üzenetére
Ez csak egy dolog, tudod.
Viszont az aldis akksikból 1720-1750 mAh között vett ki elsőre, s ahogy néztem, olyan 1100 körül esett 1,2V alá, 250mA kisütésnél.
Némileg melegszik az 500mA töltéssel (4 óra után), de nem vészes.andrade: igen, akkor valószínű, hogy a csomagolás ideje lesz.
-
törölt tag
válasz
M_o_g_y_i #5669 üzenetére
No igen, ez az egy van fent bayon, kétszer rendeltem tőlük, egyszer sem érkezett meg
Persze a pénzt visszaadták gond nélkül. Gondolom az van, hogy megszívták már egy párszor, hogy feladták, a vevő meg letagadta, hogy megérkezett.
Ajánlva pedig az ár 3x-osa lenne a posta. Hát, ez van, azért kösz. -
Ádyka
őstag
válasz
M_o_g_y_i #5608 üzenetére
Az ilyen áraknál kezdek el azon gondolkodni, hogy honnan is szerezheti be ennyiért az akkukat. Vagy képes buktával adni, hogy hazavágják a magyart. Tipikus multi mentalitás. De hogy ezzel is a hazi kereskedőket nyírják ki az tuti.
Még az 1600-as readyt sem adják oda ennyiért sehol. Sőt még az ebay is kiröhög, ha ilyen árakat keresek.
Már ha igaz.Amúgy ne Ready 2 Use feliratot keressétek. Az már csak a töltöttségre utal, és majdnem minden akkujukra ráírják.
"LONG LIFE" az alacsony önkisülés a vartánál. -
kugyu21
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #5405 üzenetére
Viszont nem biztos, hogy szüksége van az adapterekre, a 4db AAA méretű aksira. Ezzel szemben 8db AA-ban gondolkozik és a használható, magyar garancia is számít.
ftamas0201
http://kal-bau.addel.hu/detailproduct.php?productid=477315 itt is megnézheted, kicsit jobb áron van és ők is megbízhatóak. -
Kernel
nagyúr
válasz
M_o_g_y_i #5353 üzenetére
Nem az impulzus csúcsértéke mérvadó ilyen szempontból, hanem az átlagáram, ami kitöltési tényező függvénye.
Legcélszerűbb lenne lemérni egy ilyen adapter működés közbeni fogyasztását, már akinek IPC-1L van.
Hiába méred, nem egyszerű eset, a töltő felvett impulzusai bebolondítják a digitális multimétert. Még olyat is mutat, hogy több akkunál kevesebb érték látszik.
Elővettem egy ócska mutatós műszert (a mutató tehetetlensége miatt jól lehet vele átlagáramot mérni, viszont a tekercs induktív hatása hibát is okoz impulzusoknál). Szerencsére volt kéznél tápcsatlakozó dugó és aljzat, így a kettő közé be tudtam iktatni az árammérőt.
Az szépen látszik, hogy a töltő fokozatosan szabályozza fel az áramot, közben ütemesen mozog a mutató, mint a szívdobogás, de ezt folyamatosan csinálja később is. Minél több akkut teszek be, vagy nagyobb áramot állítok, annál feljebb megy a mutató.
Elindítottam 4x700-on, már a 3 A-t ütögette a mutató, de ez a műszer nem pontos.
-
Kernel
nagyúr
válasz
M_o_g_y_i #5347 üzenetére
A kapcsoló-üzemű tápegységek minimum 80% körüli hatásfoka miatt adtam én hozzá "nagyvonalúan" a 20%-ot.
Megint kevered a dolgokat, szerintem. Arról meg nem tehetek, hogy butaságok ingerlően hatnak rám, különösen amikor nyilvánvaló szakmai dolgokban próbál valaki ellent mondani, aki mintha még az áramgenerátor fogalmával sem lenne tisztában. Pedig hát ilyenkor minimum Google és majd utána lehet vitatkozni.
-
And
veterán
válasz
M_o_g_y_i #5344 üzenetére
Tévútra visz ez az elképzelés. Hiába számolod ki az akkuk töltéséhez szükséges energiát (ami igaz), a töltőnek ennél többre van szüksége, mégpedig pont az áramgenerátoros kialakítás miatt. Az ugyanis úgy működik, hogy fix értékű, a cellával soros ellenálláson ejtett feszültséget (ami ugye az árammal arányos) mér a kontroller, majd úgy módosítja az állandó csúcsértékű áramimpulzusok (mivel a töltő- és kisütőáram nem statikus értékű, hanem impulzus-jellegű) kitöltési tényezőjét, hogy az áram átlagértéke megfeleljen a beállítottnak. Ezen a soros áramfigyelő ellenálláson, illetve a körben lévő többi, veszteséget okozó elemen (kapcsolófet csatorna-ellenállása, cella belső ellenállása) eső feszültség pedig teljesítményveszteséget okoz, ami a maximális 700mA-es töltőáramnál cellánként bizony 1W körül alakul.
Tehát úgy is fel lehet felfogni, hogy az áramgenerátor ugyan valóban nem vesz fel több áramot, mint amennyit lead, de a működéséhez ennyivel nagyobb teljesítmény szükséges annál, mint amennyit ki tudunk szedni belőle, és hasznos célra (az akkuk töltésére) fordítunk.
Mod: de lassú voltam. -
Kernel
nagyúr
válasz
M_o_g_y_i #5344 üzenetére
Viccnek jó is ez, de én nem annyira röhögni járok ide.
Láthatóan nem igazán vagy tisztában a témával. Eleve ott kezdődik a dolog, hogy velem nem lenne jó vitatkozni. Forrasztópákával a kezemben születtem, saját konstrukciókat terveztem, TV-szervizt üzemeltetek a mai napig, valamicskét értek hozzá, hidd el.
De ha nekem nem hinnél, legalább elgondolkodhatnál a gazdasági realitásokon. Csak úgy poénból nem terveznek semmihez nagyobb adaptert, hiszen minden téren az olcsóságra törekednek, tehát ez nagyon pontosan ki van találva.
Csak itt az akkuk töltése 1,4-1,5V-on történik kb., sokkal feljebb nem mehet.
Mellékes. Mindegyik akkuval sorosan van beiktatva egy-egy kapcsoló-FET, ami impulzusvezérelt, konkrétan az impulzusok szélessége van modulálva olyan kitöltési tényezőre, hogy az átlagáram mindig a kívánt értéket adja ki.
Ezek a soros egységek pedig párhuzamosan terhelik a 3 V-ot, ami mellesleg nem minden töltőnél működik így, de az IPC emiatt is egy szimpatikus konstrukció.
Az impulzusszélesség-moduláció, vagyis a kapcsolóüzem előnye a kiváló hatásfok, ennek következtében a töltéshez olyan apró SMD FET-et lehet alkalmazni, ami még külön hűtést sem igényel, csupán a NYÁK-panel vezeti el a keletkező hőt. Meg persze a szellőzőnyílások, ahol jól érzékelhető az is, hogy töltés közben itt nincs komoly hőtermelés (vagyis energiaveszteség). Majd ezt add össze...
A fix értékű áram természetesen a -dU érzékelés előfeltétele is, hiszen ha ingadozna az áram, akkor ingadozna a kapocsfeszültség is, nem lehetne pontosan mérni.
Az áramgenerátor pedig nem fog több ampert felvenni, mint a (leadott áram x fesz. + a saját vesztesége) osztva a bemenő feszültséggel.
Aha. Majd valahogy próbáld meg értelmesebben összerakni ezt a mondatot / egyenletet, mert így még válaszolni sem lehet rá.
-
Kernel
nagyúr
válasz
M_o_g_y_i #5342 üzenetére
Ez nem így működik.
Az IPC-nél a 4 db akku töltését kapcsolóüzemű áramgenerátor vezérli, melyek párhuzamosan helyezkednek el és fix 3 V-ról üzemelnek. ("Áramgenerátor" egy elektronikai fogalom, gyakorlatilag nevezhetjük áramstabilizátornak is, ha mélyebben nem akarunk most belemenni.)
Tehát ezt így kell felfogni:
4x700 = 2800
Nem véletlenül van hozzá gyárilag ilyen adapter, mert ez a maximális terhelés.
-
And
veterán
válasz
M_o_g_y_i #5336 üzenetére
Pedig a break-in mode a leírás szerint nem tesz mást, mint C/10 árammal tölt, egy órát pihentet, C/5-del kisüt, ismét pihentet, majd feltölt. Ezt esetleg ajánlatos pár alkalommal megismételni. Az IPC frissítő módja lényegében ugyanez, annyi különbséggel, hogy a kapacitást nem te állítod be (csak a töltő-kisütőáram párost), nincsenek közbeiktatott várakozások, és itt a töltő maga dönti el, hogy kell-e még új ciklust végrehajtani, vagy nem. A megismételt kisütés - töltés ciklusok végrehajtása mindkét töltőnél e program alapja.
(Ez a formázás sokak számára valami egzotikus, megfoghatatlan dolgot takar, ami 'jó, ha van', pedig semmi különleges nincs benne, amit ne lehetne a fent említett módon végrehajtani. Ezen felül pedig új akkuknál igazán szükség sincs erre /előre feltöltött LSD-típusoknál főleg/, az első néhány használati ciklus, mármint feltöltés és teljes kisütés után a kapacitás normalizálódik. A régebben használt és / vagy öregebb cellák frissítésekor valóban hasznos, de az a célját tekintve valóban inkább frissítés, mint formázás.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest