Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Blu-ray lejátszók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomej
aktív tag
válasz
Dluinet #5498 üzenetére
Én 7 éve vettem 8 db Energizer akkut 2300, ill. 2500 mAh -sakat. és egy gagyi 'MW8168GS' típ. kínai töltőt, amin kisütés funkció van. 4 db akku most is megvan, de már csak a gyerek éjszakai LED lámpájába jók. 5 évig használtam 3 fényképezőgépben gond nélkül. Biztos azóta az Energizer beszállítót váltott. A tronic -nál a 9V-os is egy sz@r. Kb. 8-10 darabot vettem tűzjelzőbe/CO érzékelőbe, kevés ment el 1 évnél többet... Egy időben az @ldi is forgalmazott akkukat - kb. másfélszeres áron a tronic-hoz képest - azok meglepően jól bírják.
-
TA68
őstag
válasz
kaliber #5497 üzenetére
Sajna ha az ember állandóan különféle akkukkal kísérletezik, előbb-utóbb többe kerül, mint az Eneloop.
Dluinet: Nekem már volt Energizer és GP is. Fél évnél egyik sem bírta tovább. Ezektől már tényleg a Tronic is jobb. A GP-hez kaptam egy bonyolult felépítésű PowerBank töltőt, amiben a trafón kívül, csak két dióda és két led volt.
Miután megnéztem a belsejét, ment is a kukába.
-
kaliber
aktív tag
Sajna nem csak a "tronic" akksikat kell kidobni két év alatt, nekem van vagy 10 fajta ceruza akksim (40db) mindegyik használhatatlan, egy-két darabot kivéve, remélem az eneloopok tovább bírják, igazából mindig azért vettem új ceruza akkut mert az előző már használhatatlan volt nem tartotta a töltést.
A legnagyobb csalódás a duracell aksik megjelenése volt (agyon reklámozott nagy márka biztos jó lesz) egy évet ha kibírt a legrégebbi akkum Uniross nevezetű (5 éves) még mindig tudom használni (egérben)Végülis ezzel mi (is) finanszírozzuk a fejlesztést.
-
TA68
őstag
Úgy döntöttem, hogy az összes akkumat lecserélem Eneloop-ra. (azért is kérdeztem hogy nem-e ártok nekik a Tronic töltővel, mert 1000mA-rel tölti az AA akksikat) Hiába olcsók a Tronic akksik, akkor sem éri meg, mert hosszú távon nem valami stabilak. Két év alatt már több mint felét ki kellett dobnom.
-
gabikiraly2
aktív tag
-
tomej
aktív tag
válasz
gabikiraly2 #5488 üzenetére
Szerintem nagyon megéri az árát, de ha kicsit vissza olvasol, itt szinte minden 'hozzáértő szaki' ezt a típust ajánlja.
Eneloop-ok beszerzése miatt vettem. 2 db tronic töltőt használtam eddig, de azokat nem mertem éjszakára bekapcsolva hagyni, mert az akkuk úgy felforrósodnak töltés közben, hogy nem lehet azokat megfogni. Őszintén szólva az eneloop-okat nem merem beletenni.
Beszereztem egy Metz vakut és a 2500mAh-s tronic akkuk rendre elhasaltak benne: Januári vásárlású sötétszürke készlet behelyezés után a vaku egyből jelzi az alacsony töltöttséget, IPC-1L szerint a kapacitás 800-900 mAh között van?!? 2-3 hete vettem egy újabb készletet, ezeket kb. 5× töltöttem eddig tronic töltővel, IPC-1L szerint a kapacitás 1850 mAh és 2050 mAh közötti, tehát szó sincs 2500 mAh-ról... Tavaly év vége felé vásárolt AAA-s tronic -ból egy akku totál rossz, egy 2-300 mAh-t tud mindössze.
Kíváncsi lennék, hogy ekkora a szórás az akkuk között, vagy a tronic töltő nyiffantja -e ki őket?
Az eneloop -ot term. össze sem lehet hasonlítani a tronic-al. Az eneloop 3-4 mp alatt feltölti üzemkészre a vakut, a tronic-al ez 10-12 mp között volt. -
tomej
aktív tag
Mi nem egyértelmű?
A leírásból: 410 prémium kategóriás töltő/'diagnosztikai állomás' hagyományos Ni és NiZn akkukhoz.
Én is gondolkodtam a 410 -en a NiZn miatt, de egyik ismerősöm rendelt és vissza is vitte, mivel az 1-4 helyen jelentősen más értékeket mutatott a 2-3 helyhez képest, hiába cserélgette a cellákat - ugyanez olvasható a Conrad honlapján, ill. külföldi fórumokon is több helyen.
420: prémiumkategóriás gyorstöltő/'diagnosztikai állomás' : hagyományos Ni akkukhoz.
Én IPC-1l-t vettem a végén eneloop-pal -
Kernel
nagyúr
Felesleges szerintem XP-t újratelepíteni, mert a Windows részére a BIOS szolgáltatja az információt, az akku elektronikájával karöltve, egy szabványosított rendszerben. Vagyis a Windows az adatokat csak kiolvassa a BIOS-ból.
Amit Windowsban lehet állítani, százalékos küszöbértékek például, de azt tetszés szerint állíthatod bármikor (hány százaléknál hibernáljon stb.).
Kalibrálni kellene az akkut, vagyis teljesen lemeríteni, míg kikapcsol a gép. Utána feltölteni, míg kialszik a töltésjelző LED.
Merítés alatt folyamatosan menjen a gép, vagyis átmenetileg inaktiválni kell az automatikus kikapcsolásokat (kijelző menjen, ne legyen se hibernálás, se készenlét). Lehet közben terhelni a processzort videólejátszással is, hogy gyorsabban leszívja az akkut, ha úgy jobban tetszik. Utána töltés közben mindegy, hogy használod, vagy nem, de nyilván lassabban töltődik, ha terhelve is van közben.
-
pimmi
senior tag
sziasztok,
tudom, nem ide tartozik, de hátha tud valaki segíteni
adott egy 2 éves noti, eredeti akku, töltő, az xp alatt ha töltöm 36% nál megáll a töltés mintha maxon lenne, ha merül ujratölt de csak addig megint, everest szerint 20% az elhaszálódás, szerintetek mi lehet ?
köszi -
And
veterán
Sajnos a magasabb típusszámból ezek alapján semmi nem következtethető ki. Az viszont kifejezetten érdekes, hogy a Conrad az #5459-es hsz. linkjén - mellesleg nagyon helyesen - leírja, hogy kizárólag NiZn-kompatibilis töltőt használjunk ezekhez, majd példaként felsorol négy (meg bónuszként egy értelmezhetetlen) rendelési számot különféle töltőkhöz, amelyekből kettő egyáltalán nem képes NiZn-cellákat tölteni. Ez a bizonyos két szám a CM420-ast takarja, az egyik csak a töltő, a másik pedig annak a NiMH-akkukkal együtt csomagolt verziója
.
-
And
veterán
Idézet az adatlapról ([link]):
"A töltőkészülékkel egyidejűleg maximálisan négy újratölthető, NiCD ill. NiMH típusú ceruza- és mikroakku tölthető. Ne kísérelje meg más típusú akkumulátor (pl. lítium vagy nikkel-cink akkuk stb.) töltését, és ne tegyen be nem tölthető elemeket a töltőkészülékbe." -
And
veterán
válasz
gezatata #5476 üzenetére
A Voltcraft CM410 nem egyszerűen jobb vagy rosszabb, mint az IPC-1L, hanem más. Van, amiben jobb, és olyan tulajdonsága is, amelyben bizony hiányosságot mutat az IPC-hez képest.
- Töltőáram: 200, 500, 700mA (IPC-1L), ill. 500, 750, 1000mA (CM410).
- Kisütőáram: 100, 250, 350mA (IPC-1L), ill. fix 250mA (CM410).
A programok nagyjából ugyanazok, de a CM410-nél van néhány plusz finomítás, például kisütés újratöltés nélkül és újratöltéssel is, illetve az IPC refresh-programja helyett van egy- illetve kétciklusos mód. A CM410 egyértelmű előnye a két - pontosabban a NiCd-t is ideértve: három - különböző kémiájú cellatípus töltése, és bár a rekeszenkénti cellakezelés alap, a Ni-xx és a NiZn egyidőben nem keverhető. Ezen felül a tápfeszültsége 12V, így akár közvetlenül szivargyújtóról is használható (utóbbi kábelt nem adják hozzá, de egyszerűen el is készíthető). A hátránya viszont az, hogy a töltőáramok között nincs igazán kis érték régebbi / kisebb kapacitású Ni-xx cellákhoz, esetleg AAA-mérethez. Azzal meg nem megyünk sokra, ha a hővédelem már fél ampernél is lekapcsolja a töltést, mert nem tudunk kisebb áramot választani.
Ha csak jó minőségű, LSD NiMH-hoz és a későbbiekben NiZn-akkukhoz kell, akkor a CM410 jó választás lehet. Ha nem tervezel NiZn-t használni, és vannak régebbi NiMH, esetleg NiCd-celláid, amelyeknek a 0,5A már túl sok, akkor az IPC-1L a jobb választás.
#5475: Hát ja, a Conr@d-ba amúgy is csak akkor megy az ember, ha muszáj. Az "egykétéves", összeghatártól függő garanciáról szóló történetedre nagyon is jól emlékszem. Bár ez nem von le semmit abból, hogy a törvényi kötelezettséget azért teljesítik, ja és kártyával is lehet fizetni. Az akciós ingyenes futár meg kész főnyeremény, ha a megfelelő időben rendelünk, ami persze eléggé ritka (bár eneloop-ot sem háromhavonta veszünk).
-
gezatata
aktív tag
akkutöltő vásárlás előtt vagyok, mai napig örültem hogy a fórum segítségével megtaláltam az ideálisat a IPC1-L, de a cikkedben linkelt Voltcraft Charge Manager 410 töltő megzavart kicsit.
van értelme a Manager 410 választani?
tudja ugyanazokat mint a IPC1-L, és később ha hozzájutok NiZn akkukhoz akkor az jó lesz azokhoz is?
tapasztaltabbak melyiket választanák? -
kaliber
aktív tag
Volt dolgom mind két céggel a Conradnál én soha többet nem vásárlok (ha csak nem olyan termék kell ami máshol nem kapható) a garanciális ügyintézésük olyan igazi magyaros átverős régebben írtam itt róla.
A másik cég (himi-humi KFT) mivel van üzletük hitelkártya elfogadással, bátorkodtam előre utalni (a szállítási díj +500ft sokkal többe került volna ha bemegyek érte) egy nap alatt kezemben volt az akku.Én is vidéki versenyző vagyok a szállítási költség v. utazási költség minden üzletben játszik.
-
Ádyka
őstag
válasz
Dluinet #5471 üzenetére
Az, hogy másodikra el kell érnie, az nálam soha nem jött be.
Pl a varta 2700-as akksijai felbontás után, minden töltésnél egyre többet tudnak, és kb 6-8. teljes feltöltés / kisütésre érik el a ráírt kapacitást. Azaz még az IPC-n is 2 kör refresht kell nekik adni. Viccesen hangzik, de első körben még 1000 mAh-t sem tudnak.
Persze akinek ez nem áll módjában, az csak simán használgatja, aztán majd beáll valahogy. -
válasz
SkyLaci #5470 üzenetére
El kell hogy keserítselek, nem lesz jobb, kifogtál egy hibás szériát.
Ráadásul én már két készülékkel is jártam úgy, hogy rá volt írva az 5 töltés után éri el a max kapacitást, de soha még meg sem közelítette.
Szerintem ez a felírat az időhúzásra jó, mert mire ötször feltöltöd, addigra elmegy a kedved a visszaváltástól.Szerintem már a második töltésnél el kell érnie egy akkunak a kapacitásának a 95%-át, nem pedig a töredékét.
-
And
veterán
válasz
kaliber #5466 üzenetére
(Hát igen, ezért a különbségért /meg 500 Ft postaköltség/ már megéri egy himihumi kft-nek előre utalni, vagy 1400 Ft-ért utánvéttel rendelni. Persze ha az ember pesti, akár el is mehet érte. Néha még a Conr@d is ingyenesen küld, legutóbb én így rendeltem tőlük, karácsonyi akcióban. Szóval vidékiként nem biztos, hogy ezen olyan rengeteget tudsz spórolni, főleg ha még mást is rendelsz a Conrad-tól, vagy amúgy is a fővárosba kell látogatnod.)
-
SkyLaci
őstag
sziasztok, tegnap vettem lidlben fekete tronic akkukat (a porosakkal nagyon meg voltam elégedve), harmadjára töltöm IPC1-L-lel de 2500 mAh helyett csak 600 körülre töltödnek fel. más is találkozott ezzel a problémával? szerintetek vissza lehet vinni emiatt (messze van, feleslegesen nem szívesen utazgatok)?
-
tomej
aktív tag
Itt van szó a NiZn voltcraft akkukról, ill. töltőről, hátha még nem volt...:
[link] -
And
veterán
A Conrad a 4 db.-os AA-csomag alatt egy kérdésre reagálva 2-3000 ciklusról ír. Persze ez önmagában semmit nem jelent, ha nem tudjuk, hogy ennyi megélt ciklus mekkora végleges kapacitásvesztéssel jár.
Némi tapasztalat a CandlePowerForums.com oldalon: [link]. Az önkisülés egész tűrhetőnek bizonyult, viszont az 1C áramú kisütéskor nem hozta még az adott típusra specifikált minimum kapacitást (ami 1350mA, a mért töltésmennyiség pedig <1200mAh lett) sem. Arról sincs infó, hogy a töltés indítható-e kisütés nélkül bármely állapotban, azaz van-e memóriaeffektus, bár az az ilyen CC/CV-töltési módszerrel megáldott típusokra az nem igazán jellemző. -
Allien
veterán
Köszi az összefoglalót. Amihez kellene ELVILEG (jelenleg csak elvileg), az a Pentax K200D fényképező gép, mely kényes az akksikra. Lassú kisülésűeket szereti, a "normálokkal" be se kapcsol. Illetve, vakuhoz is jól jöhetne, elvileg. Én EZT a töltőt néztem ki. Múltkor volt olyan verzióban, amelyhez akksit is adtak ajándékba, ugyan ennyiért. Nekem az AAA nem kellene, de ez van. 12E egy fokkal elfogadhatóbb, mint a 15E.
Ha lenne hozzá akksi.
-
And
veterán
Már szóba került régebben a NiZn-technológia (ilyen az a Conrad-os akku is): [link], [link].
Egy jobbfajta LSD-NiMH típussal - például eneloop - összehasonlítva NiMH vs. NiZn:
1.) Névleges ill. üzemi feszültség: 1,2V vs. 1,65V.
2.) Kisütési végfeszültség (azaz: lemerült állapot): 1,0V vs. 1,3V.
3.) Belső ellenállás: 40mΩ vs. 35..40mΩ (gyakorlatilag megegyezik).
4.) Energiatartalom: 2,4Wh vs. 2,48Wh. A Conrad azt írja, hogy nagyobb az energiasűrűsége, mint a NiMH-nak, ez pedig nem igaz, különösen nem egy nagyobb kapacitású (2,5..2,8Ah-s) hagyományos NiMH-val szemben.
5.) 4 db.-os ár: 4000Ft vs. 4000 Ft.
6.) Töltési módszer: áramgenerátor (meredekség-detektálással) vs. áramgenerátor (töltési végfeszültségig, 1,9V-ig) majd feszültséggenerátoros. A csak Ni-xx típusokhoz való töltők nem használhatók a NiZn-akkukhoz. Mindkét típus gyorstölthető legfeljebb 1C árammal.
7.) Önkisülés: 15..25 %/év vs. nincs adat.
Ha fontos a (RAM-cellákkal ellentétben ténylegesen) magasabb üzemi feszültség, és nincs még jobbfajta NiMH-töltőnk, akkor ajánlható a NiZn akku. A hozzá való töltők típusválasztéka jóval kisebb, és sajnos valamivel drágábbak is, bár némelyikkel 2x 4db. cellát is adnak csomagban, pl.: [link]. Ráadásul ez utóbbi töltő univerzális, Ni-xx és NiZn cellákhoz is megfelelő. -
Allien
veterán
Ez az akksi mennyire újdonság, és markettying?
(NIZN AA CERUZAAKKU 2500 MWH 1.6 V, CONRAD ENERGY)
Ha jól sejtem, ehhez más akksi töltő kellene, IPC-1L nem annyira használható hozzá, ha jól értem. -
And
veterán
Kisfogyasztású készülékekbe, amelyekben az elemek akár évekig is elvannak, nem való NiMH-akku, még LSD kivitelű sem. Igen, alacsony önkisülésűek, de annyira azért nem, hogy sok év múlva is használhatóak legyenek. De ha mégis, akkor nem éri meg (csak ezért) beszerezni. Ilyen cuccokba inkább RAM (tölthető alkáli-mangán) cellákat érdemes pakolni, ha már, azok úgysem nagy terhelőáramokhoz valók, és az önkisülésük a szárazelemekével vetekszik, és - legalábbis kezdetben - 1,5V-os nyugalmi feszültségűek. Cserébe szintén nem olcsók, és amúgy sem bírnak néhányszor tíz töltés-kisütés ciklusnál többet.
-
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Órába (fali), távirányítóba, vérnyomásmérőbe megfelelnek az olcsóbb aksik is?
-
tomej
aktív tag
Sziasztok!
Az sanyo - eneloop és a varta - ready2use között használhatóság szemszögéből van lényegi különbség?
Kösz! -
And
veterán
Simán. Hogy ez miért biztos?
1.) Ha az akku már nem vesz fel töltést, azaz a bevitt energiát nem kémiai átalakításra fordítja, akkor az egészet elfűti. Az IPC-1L 500mA-es töltés végeztével (mert észre lehet venni, hogy ettől függ) cirka 30mA-es csepptöltést alkalmaz. Ez a cellán eső feszültséggel kiszorozva kb. 40..45 mW disszipációt jelent, ami a gyakorlatban ilyen tömegnél és felületnél alig okozhat többletmelegedést.
2.) A nem LSD akkuk önkisüléséhez képest is bőven sokszoros ez a nagyságrendű csepptöltő áram, és azoknak sincs gondjuk vele.
3.) A 'hivatalos' LSD-ceruzatöltők némelyike laza 80..100mA-es csepptöltést ad, és azt sem említik veszélyesnek. -
And
veterán
"Ha nem merítem le teljesen az akksit, mondjuk 30% marad benne és úgy töltöm fel 100%-ra, akkor rövidül az élettartama?"
Nem az élettartama rövidül, hanem a kisüthető töltésmennyiség csökken. Vagyis a hasznos, számodra értékes kapacitása. Lesz egy pakkod, amely névleg 2Ah-s, a gyakorlatban pedig 10, 20, 30%-kal kevesebb, ami majd az üzemidőben is szépen megmutatkozik.
#5439: "[..] aztán ha valaki csepptölt rájuk, akkor nem biztos, hogy neki is el fognak menni ennyi ideig."
De, egészen biztos.
-
*Ropi*
félisten
60 darab Eneloopom megy IPC-1 (L is van) töltővel 3 éve, ez elég bizonyíték?
Arra kell figyelni, hogy ha kiírja, hogy "full", akkor azt a cellát vedd ki, hogy ne menjen bele a csepptöltés.
Mielőtt valaki belekötne: csak azért írtam ezt a csepptöltés dolgot, hogy nekem ilyen felhasználási körülmények között működnek, aztán ha valaki csepptölt rájuk, akkor nem biztos, hogy neki is el fognak menni ennyi ideig.
-
Kernel
nagyúr
Na igen, már bennünk van a reflex, hogy:
- Eladónak még azt se hidd, amit kérdez...
- Ha őszinte, még akkor sem biztos, hogy ért hozzá.Valakinek azt is sikerült jól elterjeszteni, érdekes módon, gyakorlatilag csak az Internet magyar "vizein" (és én sejtem is, hogy egyik webes áruház a forrás), miszerint az eneloop-ot csepptölteni nem szabad. Igaz, erre gyártói utalás sehol nincs, továbbá logikai úton is sokszor cáfoltuk már a dolog képtelenségét, itt is.
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
válasz
BiriBum #5423 üzenetére
Elhiszem. Akkor elmondom, hogy mire is kell. Van egy régi kompakt fényképező, ami 2 akksival megy. Ez viszonylag ritkán használatos, de a sima akksi viszonylag gyorsan lemerült, egy napot nem bírt ki, ezért gondoltam, hogy veszek 4db-ot és akkor már jót, ezért lett Eneloop. Kb 2-3 havonta használjuk, a fényképező értéke valószínűleg az ajánlott töltő ára alatt van, így nem is költenék rá olyan sokat, viszont nem akarom pluszban addig nyomogatni a fényképezőt, amíg teljesen le nem merül az akksi, hogy nyugodtan feltölthessem. Remélem így világos a dolog.
-
And
veterán
Ajánlott. Mondjuk ha úgy teszed töltésre az eneloop-okat, hogy a gép már nem megy azokkal, akkor konkrétan eneloop - vagy más normális LSD típus - esetén valószínűleg nem sokat vesztesz az előzetes lemerítés kihagyásával (bár erről, vagyis az akkuban hagyott maradéktöltés valós értékéről nem lesz értékelhető infód). De ha direkt úgy töltesz bármilyen NiMH vagy NiCd akkut, hogy jól tudod, nincsenek kisütve (csak azért, hogy 'na most aztán biztos jól fel lesznek töltve'), akkor ne csodálkozz, hogy egy idő után nem fogják hozni az elvárható működési időt, mint kezdetben. Hosszú távon a névleges kapacitásuk csak teljes töltés - lemerítés ciklusok mellett érhető el.
-
G@ben
addikt
Szereztem 4 db Eneloop akksit és ehhez szeretnék töltőt. Ki is néztem az MQN04-est, főleg mert olcsó, de azt mondta az eladó, hogy mielőtt beteszem az akksikat tölteni, teljesen le kell meríteni őket. Ez igaz? Nem zavar a töltési idő, nem zavar, hogy csak kettesével lehet tölteni, de a teljes merítés zavarna.
-
tomcsi23
veterán
Holnaptól megint lesz akcióban lidlis akksi. Viszont ha jól rémlik, ez nem LSD fajta, ugye?
-
ftamas0201
senior tag
No így egy kis idő használat után én is azt mondom hogy a töltő és az eneloop akuuk tökéletesen beválnak. Kicsomagoltam, négy db-ot beletettem a gépbe és azóta is megy szépen, tölteni se kellett még őket. Így már megnyugodtam én is hogy nem felesleges pénzkidobás volt!
Én is tudom ajánlani most már ezentúl az eneloop akkukat. Nagyon jók! A töltő jól működik, feltöltötte szépen az energizer elemeimet is, sok funkció van rajta és hasznosak is olykor-olykor.
-
And
veterán
válasz
kaliber #5413 üzenetére
Sajnos egyenletes kihozatalra (baromira eltérő kapacitásúnak bizonyultak az egyes példányok) és belső ellenállásra (kb. az eneloop duplája) sajnos sehol nincs az eneloop-okhoz képest a Lidl-ben kapható Tronic LSD, lásd [link], de árban verhetetlen, és így is sok mindenre megfelel.
Az utóbbi hetekben kizárólag D- és C-méretűeket láttam, AA-t vagy AAA-t utoljára decemberben találtam. -
gezatata
aktív tag
szombaton végre sikerült vennem eneloop 2000 akkukat
izgatot voltam hogy valoban olyan jol birja mint ahogy itt irák,van egy sony H2 fényképező gépem amibe GP 2700 akkukat használtam eddig, 5-10 blicces kép után a gép kikapcsolt, mert lemerültnek látta a fényképező gép az akkukat, sokszor 30-50 másodpercet is kellet várni hogy feltöltögyön a blicc, irtó idegesitö volt mert folyton lemaradtam a megfelelö pillanatokról.
lehet reklámnak tűnik de az eneloop 2000-el ennek vége, gyorsan tölti a bliccet 3-4 mp, már túl vagyok a sokadik blicces képen és még mindig teljesen töltöttnek látja a gép az akkukat
hihetetlen, mindenkinek melegen ajánlom az eneloop 2000
-
andrasferenc
tag
válasz
ftamas0201 #5408 üzenetére
Jó döntés volt.
-
tomcsi23
veterán
válasz
ftamas0201 #5408 üzenetére
Parázásra semmi ok, sokunknak van IPC-Eneloop páros, nem nagyon olvashatsz rossz véleményt.
-
ftamas0201
senior tag
Köszönöm a válaszotok!
Már a Conrad-nál feladtam a rendelést 8db akkura és a töltőre, bízom benne hogy be fognak válni ilyen sok pénzért
-
kugyu21
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #5405 üzenetére
Viszont nem biztos, hogy szüksége van az adapterekre, a 4db AAA méretű aksira. Ezzel szemben 8db AA-ban gondolkozik és a használható, magyar garancia is számít.
ftamas0201
http://kal-bau.addel.hu/detailproduct.php?productid=477315 itt is megnézheted, kicsit jobb áron van és ők is megbízhatóak. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
ftamas0201 #5404 üzenetére
-
ftamas0201
senior tag
Világos, köszönöm ezt a kis részletezést!
Akkor megvan a választott a Conrad-tól, lesz akkor az IPC-1L töltő és úgy gondoltam, hogy akkor nem 4db elemet veszek hanem 8db-ost megveszem akkor lesz mindig négy tartalékba is. Gondolom a SANYO ENELOOP AA NIMH CERUZA AKKU 2000MAH 8 DB minőségben ugyanaz mint a 4db-os amit linkeltetek nekem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
And
veterán
válasz
ftamas0201 #5400 üzenetére
Az 1,2V-os cellafeszültség elegendő a gépnek. Épp az a baj a rosszabb minőségű akkukkal, hogy ezt a feszültséget sem tudják sokáig tartani terhelés alatt (főként a relatív magas belső ellenállásuk miatt). Az eneloop, vagy más alacsony önkisülésű típus nagyon jó választás: hiába névleg 'csak' 2000 mAh a kapacitása, esetenként sokkal több kihozható belőle, mint egy nagyobb kapacitású hagyományos típusból. Úgyhogy bizony a kapacitás nem minden, a kevesebb néha sokkal hosszabb használhatóságot jelent. A nagyobb kapacitásút nem feltétlenül tudja kihasználni a géped, mert a feszültségesés miatt már akkor kikapcsol, mikor az akku még messze nincs teljesen kisütve, és egy csomó töltés visszamarad benne. Ez akkor is igaz, ha a kapacitása ténylegesen nagyobb az eneloop-énál.
-
válasz
ftamas0201 #5400 üzenetére
Nekem is Finepix-em van, de Eneloopal hónapokig használom, más akkuval max 50 kép volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest