Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
gekkoXT #6197 üzenetére
Minden júzer amatőrként kezdi. Aztán mikor rájön, hogy már a második-harmadik töltőt veszi, amelyekbe csak bele kell tenni az akkukat és kész, de hiába, mert az akkuk a legrosszabb pillanatban csődölnek be, nem tartják a töltést és úgy általában: fogalmunk nincs arról, hogy milyen állapotban vannak, na akkor elgondolkodnak, hogy mit rontottak el. De addigra már simán ráköltik erre a mókára egy jobb töltő árának a kétszeresét. Sokan átesnek ezen, én sem tagadom, hogy így volt (nem is volt régebben ennyiféle normális töltő). De utaltam már rá, hogy egy jó töltő nem attól jó, hogy programozható (ez a fogalom itt egyébként is erős túlzás, 1-2 paraméter, mint a töltési mód és áram kiválasztása messze nem programozás, ahogy a tévén a csatornaváltás sem az), hanem attól, hogy megfelelően kezeli az akkukat, információkat biztosít az állapotukról, és nem csak olyat, hogy két- vagy hárompálcás-e az akku, mint a búcsúban. Van tűrhető összegért olyan töltő, amelyen az áramot sem lehet állítani, az fix, viszont numerikus LCD-vel rendelkezik, mér kapacitást és képes a kisütésre is a töltés megkezdése előtt.
-
gekkoXT
senior tag
Ebben igazad van. nem akartam kisarkítani. Én csak arra akartam célozni, hogy 90%-a a userekenek (teljesen amatőr től a naponta használó profiig) bőven elég egy közepes, csatornánként töltős, jó minőségű töltő. A maradék 10%-nak van egyáltalán értelme az általad említett töltőket megvenni. Ők megtanulják, megértik a töltő programozás értelmét és megbecsülik annak hatását.
Tehát 90%-nak teljesen feleslegesek ezek a többlet funkciók, mert egy pár ezer forintos akku szett átlagos használata mellett értelmetlen ezekkel a funkciókkal bíbelődni. Szerintem.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
No ezektől a válaszoktól nem lettem boldog.
Évek óta semmi gond nincs vele, mi vele a probléma?
Illetve akkor mi lenne az elfogadható belépő szint? Sokat emlegeti(te)k itt a PH-n a VOLTCRAFT IPC-1L-t, de hogy őszinte legyek 10k-t nem adnék ki jó szívvel egy töltőért.Arról nem is beszélve hogy nem értek ezekhez, nekem csak annyi kéne hogy beleteszem az akksit és feltölti.
-
canniball
nagyúr
Ugyan nem fényképezőgéphez kell de azért talán tudtok segíteni: ezzel a töltővel tölthetek Sanyo Eneloop akkukat?
Unom már hogy mire lemerülnek az egérben az elemek addigra a 2-3 héttel korábban feltöltött, használaton kívüli pót-páros is beadja a kulcsot. -
And
veterán
válasz
gekkoXT #6182 üzenetére
Pár dolog ehhez: ha azt hiszed, hogy egy 'speciális funkciókkal bíró töltő' valóban nagyon drága, vagy az valami 'tudományos' eszköz, akkor tévedésben vagy. Kár ezt misztifikálni csak azért, hogy bizonyítsd, az olcsóbb töltőknek is van létjogosultsága. Természetesen van. De a jól használható töltők bizony mindenféle olyan infókkal is szolgálnak, amelyekkel az egyszerűbbek / olcsóbbak nem. Hogy neked arra nincs szükséged? Rendben! De attól még a 'drága' sem olyan rossz ám.. A kijelzőn töltődő 'akku sziluett' például igaz, hogy kevésbé tudományos, mint a kijelzett kapacitásérték, cserébe az információs értéke is csak töredéke az utóbbinak. Nehogy azt gondold, hogy az IPC-, Powerex, stb. tulajdonosok 'hímestojásként' bánnak a töltőikkel. Nem kell úgy beállítani, mintha a kezelésük atomfizika vagy pilótavizsgás volna, mert nem az
. Egyszerűen csak használják azokat, legfeljebb az indulás 1-2 percnyi plusz gombnyomkodással jár, cserébe ha odafogyel az ember, sokkal tobb információhoz juthat az akkuk állapotáról, mint egy alap töltő esetén.
Mod. #6183: Ha pár nap alatt lemerülnek, az nem sok jót ígér. Ha már te is ilyen tudományos műszerrel rendelkezel, megtudhatod, hogy mennyi töltés maradt ezekben a cellákban pár nap után. A frissítés az elöregedett akkuk gyors önkisülésén már nem nagyon szokott segíteni, csak a memóriaeffektust szokta eltüntetni, ezáltal a kihasználható kapacitást növeli. -
Iomega
addikt
válasz
tomcsi23 #6181 üzenetére
Az a baj ezekkel az aksikkal, hogy hamar lemerültek az utóbbi 2 évben, használat nélkül is. A frissítés nem tudom, hogy mennyire segített rajtuk, majd kiderül hamarosan.
Most Varta 2500mAh-s AA-s, power akkukat frissítek, amik 2 évig jól bírták, most viszont töltés után 2 nap alatt lemerülnek, terhelés nélkül is.
Ezeket kiváltottam Eneloopokkal, de kidobás előtt frissítem őket, hátha ér valamit. Viszont, ha továbbra is gyorsan merülnek , akkor még távirányítóba sem valók már. -
gekkoXT
senior tag
Én is Aldis töltőt vettem. Nagyon korrekt a használati útmutatója, lehet bescannelem majd és feltöltöm ide.
A készülék gyártási minősége kiváló, masszív érzet, a festése is nagyon jónak tűnik.
A z akkukat külön külön tölti. Természetesen függetlenül egymástól kezeli az összes folyamatot.LCD kijelzőn jeleníti meg az akkutöltés állapotát. Akku sziluett, belseje telítődik az állapotnak megfelelően.
Emellett cellánként led villogás jelzi a konkrét fázist. Ez gyorsan megjegyezhető.
Ami a lényeg:
Van létjogosultsága a nagyon drága speciális funkciókkal bíró töltőknek, de a felhasználónak el kell dönteni, hogy akar-e azzal szarakodni, hogy milyen kisütési, töltési feszültségeket időket használjon egy töltési ciklusnál, vagy az a célja, hogy töltve legyen az akku.
Én digitális fotózáshoz (nagy dslr) használok AA akkukat. És bár fontos hogy jó legyen minden, de azzal sosem szeretnék foglalkozni, hogy ilyen beállításokkal szarakodjak.
Tehát mindenki ez alapján döntsön, hogy mit akar venni.
Szerintem kiváló megoldás most pl ez az Aldiban kapható töltő. De nyilván vannak ebben a kategóriában más alternatívák is.A legfőbb kérdés: megéri-e egy drága töltőt vennem, és hímestojásként tudományos alapon bánni a tölthető elemekkel, vagy kevesebb pénzből venni egy megfelelő töltőt és használni.
Amennyiből megveszel egy drága töltőt és drág akkukat, abból veszel egy olcsóbb töltőt és 4 szer annyi akkut. És lehet hogy nem lesz tudományos a töltési módod, de nem is kell annyi időt töltened vele, hanem simán használod, és ha 2 év után megdöglik az akkud, akkor veszel ismét olcsóbb akkut és ismét jó vagy.
Ez az én véleményem.
-
tomcsi23
veterán
Szerintem inkább az a kérdés, miben/hogyan szeretnéd ezeket használni. Ezek az értékek annyit mondanak, hogy maga a kapacitás többnyire rendelkezésre áll az akksikban. Az pedig ennyiből nem derül ki, hogy egy nagyobb áramerősséget igénylő fogyasztót mennyire tud kiszolgálni.
-
Iomega
addikt
-
And
veterán
Ezek ugye kisüthető töltésértékek? A feszültség teljesen semmitmondó (mint a töltés végén általában), a kapacitások pedig normálisnak tűnnek. Persze minden kapacitásérték annyit ér, amennyit a fogyasztó ki is tud használni belőle. Tehát sokkal lényegesebb kérdés, hogy használat után mennyi marad az akkukban, az pedig a terheléstől éppen annyira függ, mint az akku állapotától (belső ellenállás, megélt ciklusok száma, életkor). A közölt adatok alapján ez nem eldönthető.
-
Iomega
addikt
Ezekkel érdemes foglalkozni, vagy kuka? Ne tudom, hogy újonnan milyen adatokat hoztak, azt sem, hogy ezek mennyire jó értékek?
1000 mAh, AAA-s Energizer akkuk, az alábbi töltöttségekkel:
1. 834 mAh 1.39V
2. 878 mAh 1.40V
3. 845 mAh 1.40V
4. 886 mAh 1.41VVannak Eneloopok, de mielőtt kukáznám az Energizereket, gondoltam megkérdezem, mi a véleményetek?
-
Kernel
nagyúr
válasz
sanci777 #6174 üzenetére
A lényeg, hogy szerettem volna ötletet adni a topicnyitónak.
Fórumozásnál nem árt odafigyelni a dátumokra. 2005-ös topiknyitónak válaszolni 2012-ben, legalábbis meggondolandó, persze Te tudod.
Itt írnak részletesen az általad említett cuccról:
http://www.sg.hu/cikkek/32729/varta_15_minute_charge_go_akkutolto_rendszer
-
betyarr
veterán
válasz
Nagya21 #6173 üzenetére
nem érintkezés miatt van az tuti,mert ha átteszem másikba,akkor is null.illeve volt már ilyen aa és aaa akkuval is.az aaa nem túl régi,keveset használt,az aa meg kb 4-5x volt töltve.először én is azt hittem,hogy kampec az akkunak,már majdnem kidobtam,csak hirtelen 5lettől vezérelve kipróbáltam szingliben töltve és minden rendben volt.mind az aa mind az aaa esetében.
na erre varrjatok gombot...ja,és csak akkor van ez ha 3 db-t akarok tölteni. -
sanci777
tag
Nagyfogyasztású fényképezőgép esetén fontosnak tartom a nagy kapacitású, és terhelhetőségű akkumulátorok mellett azt a szempontot is, hogy ezek bika akksik adott esetben rövid idő alatt újratölthetők legyenek.
Nem biztos, hogy egy fontos eseménynél ráérünk szórakozni akku töltögetéssel, ha rövid időn belül hadrafogható cellákra van szükségünk (az esemény megtörténik, utólag már nem rögzíthető).
Viszont ez a kritérium - a töltési idő rövidsége verzusz nagy kapacitás -, az összehangolt töltési rendszereket helyezi előtérbe.
Ugyan jó dolog az univerzálisan tölthető akksi, meg az univerzális töltő is, de ezek külön-külön nem hozzák a legjobb eredményt mégha önállóan nagyon jó jellemzőkkel is bírnak.És itt kerül képbe a speciális paraméterű akkucella, a direkt hozzá kifejlesztett intelligens gyorstöltő megoldással együtt, ami a leghatékonyabban tudja feltölteni az akkucellákat.
A megoldás nem nevezhető újkeletűnek. Tekintve, hogy személy szerint én is rendelkezem cirka 8 éve ilyesmivel.
Ez a cucc a Vartának a 15 minute charge&go terméke, ami az elnevezésében is sugallja, hogy 15 perc alatt képes feltölteni a hozzá tartozó akkucellákat. 2 féle típust támogat a 2000mAh AA, és a 800mAh AAA cellákat. A töltő érdekessége, hogy beépített relatív nagy teljesítményű ventilátor hűti a töltőelektronikát és a cellákat, tekintve, hogy jelentős hő fejlődik az intenzív töltés során.
Előnyként említeném a kis méretet, kis súlyt és a kompakt ergonómikus, stapabíró kialakítást.Feltehetően más gyártó is előrukkolt már azóta hasonló képességű, talán jobb termékkel is, de azokkal még nem találkoztam.
A lényeg, hogy szerettem volna ötletet adni a topicnyitónak.
A cucc mind a mai napig (!) tökéletesen működik, és sok esetben megszolgálta már az árát. -
betyarr
veterán
az IPC-1L-el most télleg nem lehet 1xrre 3 db akkut tölteni (1,2,4 darabnál minden ok),vagy csak nálam van valami gebasz?
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Real_Necro #6168 üzenetére
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Real_Necro #6164 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy "csak" a németektől jött, nem a távol-keletről...
-
Real_Necro
veterán
válasz
M_o_g_y_i #6157 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom, de attól mert nem Németországból, hanem Hollandiából rendelsz, az még nem jelenti azt, hogy a szállítás gyorsabb lesz. Ez nem eladó függő. Persze az sem mindegy, hogy posta vagy futárcég. Utóbbi ugye drágább... Érdekes, hogy ugyanattól a cégtől rendeltem, egyik termék megjött 1 hét alatt, a másik meg 2 hete sehol. Mindkettőt utalás utáni napon adta fel. A két rendelés között kb 2 hét telt el.
-
-
M_o_g_y_i
őstag
Még nincs vele sok tapasztalatom, ma délután vettem.
Épp csak belelöktem négy Varta ReadyToUse akksi, amik azt hittem merültek voltak.
Annyit tudok állítani egyelőre, hogy szépen elkezdte kisütni őket (azaz kettőt gyorsan villan, szünet, ismét kettőt gyorsan villan - ez a kisütés/ellenőrzés/előtöltés/regenerálás üzemód) de "rájöhetett" a töltöttségre és átváltott "feltöltve" jelzésre.
Van rajta egy USB-csati is telefon v. más eszköz töltésére.
Jelenleg szerintem ez magasan a legjobb ár/érték arányú töltő.szerk.: megmértem az akku feszültségét, tényleg tele van, 1,42V-ot mértem
-
Iomega
addikt
válasz
M_o_g_y_i #6155 üzenetére
Az olcsóbb ár, nem feltétlenül van összefüggésben a szállítás gyorsaságával. Én pl. az Amazon.de-ről rendeltem, Berlinből. Elsőbbségivel, és légipostán adták fel, és így is közel 3 hét lett a szállítási idő.
Az Ebayről való rendelés nem jelent semmi negatívumot, csak tudni kell, hogy kitől rendelsz.Én most csak azért rendeltem az Amazonról, mert olcsóbban jöttem ki, mintha az Ebayről rendeltem volna.
Egyébként a külföldi rendeléseimet, főként az Ebayről oldom meg, és minden rendben szokott menni. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Real_Necro #6142 üzenetére
Persze ebből a szempontból igazad van, én arra próbáltam rámutatni, hogy az olcsóbb árnak ez az ára, a lassabb szállítás/későbbi érkezés. De hát ezért szeretjük az íbéjt!
Közben ma vettem egy ALDI-s töltőt és akkukat. De sajnos a mostani akkuk úgy látom nem LSD akksik.
Sima 2500 mAh-s példányok. Mondjuk egy ezrest így is megér a 4db. -
kugyu21
senior tag
válasz
akela91 #6152 üzenetére
Kár szépítgetni a dolgot, az említett gombok valóban bosszantóak tudnak néha lenni (nekem csak az egyik fészeknél bug-os), de szerintem a tudása kárpótol, és ár/érték arányban verhetetlen. Másnak ettől még lehet más a véleménye és aki ennyire igényes az vegye meg az MH-C9000, de korábban már az IPC árát is sokallottad.
Az átlagos töltőt is meg lehet venni, majd számolj be róla. -
-
Teemu
tag
Sziasztok
A Voltcraft IPC-1L-nek van valami gyenge pontja, amire érdemes odafigyelni? Most tervezek vásárolni egy ilyen töltőt, mert itt nagyon sok jót olvastam róla. Sajnos még elég keveset tudok a témáról.
A conrad.hu-ról, van valami vélemény? Onnan szeretném majd megrendelni.
Előre is köszi. -
kugyu21
senior tag
válasz
akela91 #6143 üzenetére
Azért a töltőáram állítgatásának is vannak előnyei. Pl. meg lehet oldani azt, hogy ne tizen-óra, hanem néhány óra lehessen a töltés, ha nem gondolkoztál előre és a használatig nincs korlátlan időd.
De a másik, számomra még fontosabb, hogy a kijelzője az akkumulátor állapotáról és a töltési folyamatról is olyan információkat ad amik a korábbi töltővásárlásaim alkalmával nagyon hiányoztak.
Csak ismételni tudom magam: minőségi ugrás volt az akkumulátortöltésben az IPC megvásárlása.
Korábban az akkumulátor csak egy henger volt aminek nem tudtam mi van a belsejében és mire képes. Állandóan tartalék és annak tartaléka akkumulátorokkal jártam mindenhová. Most tudom, hogy mire számíthatók. -
Teljesen igazad van, de olyan trehány vagyok, hogy nekem elég ha a töltő megmondja melyik a szar, és én azt kidobom, a többit meg használom.
Az IPC-nek botrányosan szar gombjai vannak, a töltőáram választás a család többi tagjának nem is opció vele, amire te gondolsz töltő az kb 14-15000 Ft-nél kezdődik.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Dluinet #6141 üzenetére
Nem is pont a javításra gondoltam, hanem látod az akku kapacitását, ennek megfelelően tudsz vele kalkulálni, párba válogatni, célirányosan felhasználni, selejtezni, vagy amit éppen kell. Mivel már a gyengülés első jeleit is észre lehet venni, így akár előre lehet számolni vele.
Például egy kirándulásra érdemes elvinni a legjobb akkut, nehogy váratlanul cserben hagyjon stb.
-
normál ember nem is állítgatja, nekem is IPC-1L van, de csak berakom tölteni az elemeket, esetleg alkalmanként kisütöm, az akkukarbantartás meg 05 esetből ha egyszer eredményre vezet, akkor sokat mondtam.
Itt a töltő dönti el. hogy szükség van-e rá.A lényeg hogy egyenként tölti, és feltöltéskor kikapcsol, ennyi. Ezt is nagyon kevés töltő tudja korrektül.
-
Kernel
nagyúr
válasz
akela91 #6139 üzenetére
Dolgát az is elvégzi, még kisütni is tud, csak azzal nem tudod felmérni az akkuk állapotát, vagyis tárolóképességét, továbbá a töltőáramot sem kívánság szerint állítod be, hanem a töltő határozza meg neked, hogy milyen áramon akarj tölteni:
AA Charge Current:
1050 mA when charging 2 AA rechargeable Batteries
525 mA with 4 AA BatteriesAAA Charge Current:
640 mA when charging 2 AAA rechargeable Batteries
320 mA with 4 AAA Batteries -
akela91
addikt
válasz
kugyu21 #6138 üzenetére
Eneloop akksit veszek, és egy kollega AJÁNLOTT töltőjét Soshine SC-C3. Ezzel remélem nem lőttem mellé nagyon, ha már itt ajánlják.
-
kugyu21
senior tag
válasz
akela91 #6120 üzenetére
"az 1L túl drága nekem"
Az a drága, ha elötte megveszel mindenféle gagyi töltőt, amit utána ki kell dobni, tönkreteszel néhány akkumulátort, Idegeled magad, mert folyamatosan lemaradsz dolgokról a nem jól működő akkumulátorok miatt és a végén ugyis belátod, hogy ez alá a szint alá nem szabad menni.
Én végigjártam, végre elégedett vagyok. IPC-1L vagy klónjai (BC700....) illetve afölött.
Akkumulátorban ugyanigy. Eneloop vagy a többi alacsonykisülésű. -
luciferk
senior tag
Gratula a komoly töltődhöz
A szomszédnak is van ilyen töltője meg van vele elégedve, ha már valamelyest kitapasztaltad a töltőt, írj egy pár sort objektíven a pozitívumairól és az esetleges negatívumairól. Ha nem lenne IPC 1-em akkor most én is ezt a töltőt választottam volna.
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #6134 üzenetére
Köszi!
Nekem 18 nap alatt jött meg úgy, hogy a dobozon az elsőbbségi és légiposta címke rajta volt.
A régebbi elemeket már el is kezdtem felújítani. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Real_Necro #6134 üzenetére
Hollandiából se lett volna sokkal drágább, és 3-5 nap alatt itt van.
-
Iomega
addikt
Megjött a Powerex MH-C9000-es töltőm. Töltő+adapter, tároló táska, akkutartó, autóstöltő.
Komoly. -
akela91
addikt
AZ frenetikus. Mind1, már megrendeltem. Karácsony körül gondolom még több, majd jön januárban akkor.
-
-
akela91
addikt
válasz
akela91 #6115 üzenetére
Értem már miért ajánlottad az 500-ast. VIszont ennek szinte még jobbak a specifikációi: Voltcraft UFC-1S
240perces 2000mAh-os töltési idő. Rekeszenként 500mA + 4db micro ajándék akku is jár hozzá. Vélemény?
-
akela91
addikt
Köszi!
Innen rendelhetem ezt: Sanyo Eneloop 2000mAh AA 2500ft/4db (bliszterben) ?Illetve a Voltcraft BC-500 -ról elég rosszakat írnak.
Voltcraft BC-300 nem lenne jó? Ez is tud 4-et tölteni egyszerre, és nem tölt túl nem?
-
And
veterán
-
And
veterán
válasz
akela91 #6110 üzenetére
Nem igazán jó az összehasonlítás, mivel az IR-távirányító tipikus példája a berendezések azon csoportjának, amelyekbe nem való akkumulátor, legalábbis nem Ni-xx. Esetleg valamilyen extrém alacsony önkisülésű, például RAM-cellának lehet értelme, de az sosem hozza be az árát, meg eltérő töltő is kell hozzá.
Vakukhoz jó akku kell, de itt a teljesítmény nem értelmezhető a szó eredeti értelmében: legyen alacsony belső ellenállású a vakunál töltéskor előforduló nagy áram miatt, de ez a jellemző tipikusan az alacsony önkisülésű NiMH-akkuk (LSD-cellák) tulajdonsága. Vagyis nem a kapacitásra helyezném a hangsúlyt (pedig a nagyobb kapacitás elvileg nagyobb energiatároló képességet jelent), hanem a kisebb belső ellenállásra, még akkor is, ha utóbbi típusok névleges kapacitása kisebb, mint a hagyományos (nem LSD) társaiké. A kisebb kapacitás ellenére valószínűleg sokkal jobban használhatóak egy vakuban (is). -
akela91
addikt
Üdv. Fényképező(DSLR) rendszervakujába kéne 4db ceruza AKKU és hozzá való töltő egyben. Vatera vagy ebay is megfelel. Erre a célra gondolom nagyobb teljesítményű akkuk kellenek, mint pl egy távirányítóba...
-
dudi6
senior tag
Ez a töltő milyen lehet? link
-
neooen
aktív tag
Sziasztok!
Van egy TechnoLine BC-700-as töltőm. A Varta Professional (2700 mAh Ni-MH) aksimat töltve arra lettem figyelmes, hogy 10-20 másodpercenként pattog az elem. Nem volt felforrósodva... Tölthetem/használhatom-e tovább, vagy inkább kuka?!
-
gekkoXT
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok ebben a témában, és kis vissza olvasás után szeretnék tanácsot kérni.
Felhasználás: DSLR fotózáshoz rendes nagy vakuba
Elsődlegesen Sanyo eneloop MQR06 töltő + 4db XX AA akku szett tűnik ideálisnak
De elgondolkodtató egy ilyen jónak tűnő cucc is mint amit a kolléga postolt az előbb, amit az Aldiban fognak árulni.
Egy olyan pl mennyivel rosszebb egy Eneloop töltőnél?Pl ha ehhez az Aldishoz Eneloop elemet használ valaki az milyen köztes megoldás?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest