Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztian000
tag
2000+posta költség(utánvét)
TESCO akksit meg nem vennék mert tudom hogy egy forintot nem ér. -
jozsi252
veterán
válasz
krisztian000 #7593 üzenetére
"de ez olcsóbb" Ha lenne tescó gazdaságos akksi 1000ft-ért akkor azt vennéd meg, mert az olcsóbb? Miért jó az neked, hogy az adott akksi fele annyit tud, mint egy nagyon jó minőségű LSD akksi? Egy gagyi noname-el nem tudod megcsinálni hogy hagyod állni fél évet vagy 1 évet, és berakod pl fényképezőbe aztán még tudsz lőni egy csomó képet vele..
Ádyka-nal vannak jóféle akksik, nagyon jó áron.. Azokkal nem fogsz melléfogni.. Inkább azt vegyed mint egy gagyi akksit, ami rövid időn belül elveszíti a töltését, és ráadásul nem is képes akkora kapacitásra.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
1700 vs 2000 Ft...
Ezt a "fillérb@xást" sosem fogom megérteni... -
válasz
akkor főleg kell a teljesítmény és az alacsony önkisülés, ezért nem választhatsz noname-t
-
krisztian000
tag
Már amúgy is van 4 movida akkum de még venni akarok.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
krisztian000 #7590 üzenetére
Az "Ádyka-féle" Varta R2U 2100 miért nem felel meg?
-
TeeJay
félisten
válasz
krisztian000 #7590 üzenetére
próbálkozz csak vele nyugodtan még ha 500ért adják akkor sem kellene
Eneloop és kész, aki fotózik mint én is és van egy böszme nagy vakuja mint a Nikon SB-900
az nem fog bohóckodni noname akkuval, Eneloop-ot vesz és évekig fogja használni gond nélkül -
krisztian000
tag
Movida 4db 2400mah csak 1700ft.Ez nagyon olscó és 1000-szer tölthető.
Mi a véleményetek? -
spiky03
veterán
Köszi szépen.
Akkor ha a 2000-est veszem meg akkor azzal is teljesen jól használhatom majd a SX150-et?Csak nem szállít hozzánk.
De majd akkor szétnézek, meg úgyis ajándékba kapom majd az aksikat, így szerintem jó lesz a hazai is 3500-ért.@(#7582) Dluinet
Neked is köszi, szerintem akkor elég lesz nekem is a kisebb.
Remélem nem kell majd minden este tőlteni. -
válasz
spiky03 #7580 üzenetére
a technológiai korlát 2000mAh, ennél nagyobb kapacitást csak valamilyen kompromisszum árán lehet kicsikarni, például rövidebb élettartam, nagyobb szórás kapacitásban, nagyobb ellenállás, kevesebbszer tölthető, stb..
de mivel az emberek a nagyobbat akarják mindig megvenni, ezért csinálnak nagyobbat, csak hát valamit-valamiért
-
peti_s
addikt
válasz
krisztian000 #7578 üzenetére
1x sem. Én is próbálkoztam vele, ki fog folyni, illetve nem tartja meg a töltést.
-
krisztian000
tag
Én alkáli elemet töltöttem és feltöltötte.
Hányszor lehet feltölteni az alkáli elemet? -
spiky03
veterán
Szeretnék valami jó aksit venni az új fényképezőmhöz, ami egy Canon SX150 lesz.
Ezt az aksit néztem : [link]Itt a saját töltőjét miért nem ajánlatos használni?
Vagy jobb lenne ha külön venném meg őket? A fentebb ajánlott töltőt 8700 huf-ért (szállítással együtt) plusz külön 4 db Eneloop aksit, mondjuk 2500 mAh-at?
Jelenleg Enegrgizer-em volt, de 2 év után meghaltak az aksik. feltöltöm őket és másnapra teljesen lemerülnek.
Most 5000-ért tudnék venni ismét ilyet az MM-ben.Gondolom megérné a többet kifizetni a Sanyo-ra?
-
Imy
veterán
válasz
szabonagyur #7566 üzenetére
Értem.
Én az eneloopot csak "véletlen" vettem, s utána olvastam, hogy jó, de tapasztaltam is.
Ha akksi akkor eneloop én ezt venném. Mást nem, nem éri meg a kísérletezést, ez tuti.
-
Imy
veterán
válasz
szabonagyur #7564 üzenetére
Én nem is mondtam, hogy elemet vegyél....
-
szabonagyur
félisten
Köszi a válaszokat mindenkinek
IPC 1L töltőt lehet kapni magában? Linket tudnátok róla adni? Nem fontos az ára csak, hogy képzeljem el.
Hát a gyári hozzá adott van vagy esetleg van egy Varta aksi töltőm is az jobb lehet?
@Imy hát amikor vettem akkor még érdekelt a dolog annyira de most készülök külföldre hosszabb távra oda jobb lenne az aksi mint az elem.
-
Ádyka
őstag
válasz
szabonagyur #7557 üzenetére
Nagy kapacitású akku tipikus öregedési / ellustulási folyamata.
Normális töltővel lehet, hogy még nagyon jó állapotúra tudod hozni, de hoszú távon bármilyen neves alacsony önkisülésű akku a befutó.
Gondolom a töltő sem egy túl jó fajta. -
válasz
szabonagyur #7559 üzenetére
az eneloop töltő nem jó.
-
Imy
veterán
válasz
Ennyi pénzért eneloopot vehettél volna.
És töltőből én is az IPC-t ajánlom. Most nyomom a 2500mAh-s energizereknek a refresht, 2 napja csinálja, de a halálán lévő aksikat kezdi feléleszteni, 700mAh körüli kapacitással indult, most 2000mAh felett van már. -
PHM
addikt
válasz
szabonagyur #7559 üzenetére
Töltőt IPC 1L-t vegyél, azzal valamelyest regenerálni tudod a régi akkuidat is.
Fényképező gépbe még így sem lesznek igazán jók, de arra ott az eneloop. -
válasz
Vegyél eneloop-ot ezeket meg használd távirányítóba és órába meg egyéb kis energiaigényű eszközbe, ott nagyon sokáig jók lesznek még
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Vettem kb 1,5 éve egy ilyen csomag tölthető elemet töltővel: [link] A bajom az vele, hogy még csak pár alkalommal kb max 5-6 volt töltve de az utolsó 2 alkalomnál hiába van rajta mindegy hány órát egyszerűen berakom egy kép erejéig maxon van a töltöttség utána kiírja, hogy kevés az energia. Mi lehet a baj vele? Lehet, hogy csere érett lenne? Vagy kevés a 16 órás töltés neki?
Ilyen fényképezőben használom: [link]
-
jozsi252
veterán
Mo-n is lehet kapni 3k-ért 4db eneloop akksit. Úgy vélem az jó áron van nagyon, így fölösleges azért kintről rendelni.. AAA-s akksit meg 2800ért. katt
-
krisztian000
tag
Ádyka árulja?
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
krisztian000 #7549 üzenetére
-
Ádyka
őstag
válasz
krisztian000 #7547 üzenetére
Kb pont ilyen lehet.
-
krisztian000
tag
http://www.edigital.hu/AA_akku/Energizer_Extreme_PreCharged_2300mAh_AA_2_darabos_akkucsomag-p290043.html
Ez jó fajta elem?
Mi a véleményetek? -
krisztian000
tag
Töltőm már van Movida márkájú.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
krisztian000 #7544 üzenetére
Ez az aláírása...
Nála lehet kapni.
Nálam pedig jóféle töltőt hozzájuk! -
krisztian000
tag
jóból az olcsóbbat
pl Energizer Extreme,Varta -
Imy
veterán
válasz
krisztian000 #7540 üzenetére
Mit szeretnél pontosabban?
Jót, vagy olcsót, vagy jóból az olcsóbbat? -
Ádyka
őstag
válasz
krisztian000 #7540 üzenetére
Melyik?
-
krisztian000
tag
Hol a legolcsóbb az aa akku és ahol borítékba elküldik?
-
And
veterán
-
Kernel
nagyúr
Frissítésnél is a legutóbb kisütött értéket mutatja, ámbár az első táblázat alsó sorában jelzett "Betöltött kapacitás" amire most hirtelen nem emlékszem, hogy ilyenkor mi volt.
A "Teszt" hátrányát már sokszor leírtuk: először rátölt az akkura, ami egy töltött akku esetében kellemetlen. Főleg, ha annyira fel volt töltve, hogy az ismételt töltéskor emiatt a -dU érzékelés is már nehézségbe ütközik, így a kelleténél jobban túltöltheti az akkut. Talán ez lehetett az oka annak is, amikor tesztnél valaki nagyobb kapacitást mért, mint egyébként. Amellett persze, hogy a mérhető kapacitás függ a kisütőáramtól is.
De ha eljátszol vele, hogy először kisütöd, közben igyekszel odafigyelni, hogy mikor vált töltésre, utána átállítod tesztre, az is egy lehetőség. Vagy, amikor tudni lehet egy akkuról, hogy tényleg le van merülve. Csak ugyebár azt is többnyire úgy szeretjük, hogy a maradék biztosan ki legyen sütve, az arra alkalmas töltő által, bár nem mondom, hogy ebből nem lehet néha engedményt is tenni. Elvileg / állítólag nem fontos minden egyes alkalommal tökéletesen kisütni.
-
TeeJay
félisten
sietsz valahova?
refresh 250mA kisütésen (500mA lesz a töltőáram természetesen) aztán majd 2-3kör után ha nem javul az érték kapsz egy FULL kijelzést, akkor látni fogod mit bír az akku.
célszerű nézegetni 1-1 töltés-kisütés ciklus után mit produkál és hova javul.
egy eredeti Eneloop-nál 2Ah esetén 250/500-nál kb. 12-13óránként fut le egy töltés-kisütés tehát ha félnaponta ránézel a töltőre láthatod mi a helyzet. -
krisztian000
tag
Na ma vettem egy MOVIDA töltőt+4db Movida akkut.
-
And
veterán
"Ha nem eneloop, akkor jobb mint a gyári, jó a hamisitvány."
Ez igencsak naiv gondolat, már ne haragudj. Egy csomó olyan akkut tudunk mutatni, amelynek az IPC által - relatív alacsony és állandó értékű kisütőáramnál - mért kapacitása ennyivel nagyobb, mint egy jó LSD-típusé, mégis a hajadra kenheted ezt az eredményt, mert egy nagyobb áramú fogyasztó képtelen kihasználni. Tény, hogy legyen bármi az oka, ezek igencsak érdekes adatok, és normál eneloop-hoz képest túlságosan szépek (továbbá én sem használtam még az életben a teszt-módot).
-
Kernel
nagyúr
Arról lehet megjegyezni, azért nevezik tesztnek, hogy szó szerint tesztelni tudjuk vele a kapacitást, és ilyen szempontból a kivehető mennyiségen van a hangsúly, ezért arra megy ki a "játék".
Csak általában azért nem szeretjük ezt a funkciót, mert mindenképpen egy töltéssel indít, ami például egy töltött akkunak nem olyan jó.
-
Ádyka
őstag
Látod Gomkót kellett volna venned. Az nem csinál ilyet.
Bizony ez valamiért ennyit tud. Teszt üzemmódban csak a pillanatnyi fesz, a töltőáram jeleníthető meg, és semmi más (azaz a beletöltött sem). Majd amikor kész akkor a valósan kiszedhető mAh villog.
1., Ez egy fehér bugyiba húzott XXX
2., Valami hamis sima nagy kapacitású
3., Lehet, hogy eredeti, és már mind ilyen ami újBármi is, idővel úgyis kiderül.
-
TeeJay
félisten
hát nem tudom milyen Eneloop lehet ez de 2Ah nálam mind a 8 darab és ami neked itt a kijelzőn van az szerintem a betöltött mennyiség. ebből sosem tudod meg hogy mekkora a használható kapacitása.
refresh 250/500-on és kiderül mivel ott minden egyes kisütés után mutatja az aktuális mAh értéket
a végén ha már ez nem növekszik tovább egy újabb kisütés feltöltés ciklus után akkor FULL felirattal zárul a frissítés. -
Imy
veterán
Nektek az AA-s enelopra mennyit ír ki a töltő, most jött az eredmény az első teszteltről 2410mAh...
Pedig 2000mAh-s, és 500mA-es töltés, 250mA-es kisütésen van... -
Kernel
nagyúr
Lehet, a maximális értékre rosszul emlékszem, vagy valami mással keverem, de a -dU elven működő töltőkkel azt is meg lehet csinálni, hogy két részletben tölteni egy nagyobb kapacitású cellát, amennyiben az egy belső védelem miatt (biztonsági időzítő, vagy az IPC esetében kapacitásmérő) túl hamar lekapcsol.
Vagyis a töltés leállása után egyszerűen indítani egy másik töltést, ami befejezi a folyamatot. De azért nem árt úgy intézni (megsaccolni), hogy a második szakaszra is jusson vagy 20-30 % feladat, hogy a töltő megbízhatóan tudja detektálni a visszahajlási pontot.
Ha ugyanis az első töltés felnyomja véletlenül 95-98 %-ra, akkor a második töltési szakaszon már nehézkesebb lehet az észlelés, emiatt esetleg nem fog leállni a töltés.
Más kérdés, hogy szerintem egy 4500 mAh kapacitású akkuban 500 mA töltőáram (ami még kb. C/10-nek elmegy) nem nagyon tud kárt okozni, még akkor sem, ha nem állna le időben. Ezt nagyon jól lehet érzékelni a hőmérsékleten, hogy egyszerűen nem bírja megizzasztani, de egyébként a 700 mA sem. Legalábbis én az akkus csavarhúzó celláinál tapasztaltam, pedig az kisebb kapacitású, igaz Ni-Cd, vagyis kisebb a belsőellenállás. Ehhez jön a mechanikai méret nagysága, amin jobban eloszlik a hő, így alig melegszik.
-
Kernel
nagyúr
Töltés közben nem az abszolút értéket figyeli, hanem a szint visszaesését (-dU), ami a túltöltés, belső túlmelegedés jele. Mivel szerencsére ezek az akkuk minimális túltöltéstől nem szállnak el, nem károsodnak, így az eljárás megfelel a célnak.
Ha nem jelentkezik detektálható mértékű szintesés, akkor 3000 mAh-ig meg sem áll. Ezt a jelenséget laikusok időnként a töltő hibájaként is szokták értelmezni, holott az akku problémája.
-
Imy
veterán
IPC mekkora kapocsfeszültségnél veszi le a töltést? Én ilyan 1.5x körülire teszem, de nem tudom a százados, mert sosem látom. Amúgy ha olyan elemet teszek bele, aminek a feszültsége 1.4V felett van, azt FULL-nak veszi.
-
TeeJay
félisten
csak legalább 8-at vegyél mert 4-ből nem tudsz 2 párost kiszelektálni mivel kb. mind a 4 más más kapacitást fog hozni sajnos. olcsó meg viszonylag jó viszont ahány darab annyi féle.
egy Eneloop pl 10mAh eltérésen belül van a 4-es bliszterben
én az AAA Tronic-nál mértem 100-at is vagy attól is picit többet ami ugye a 7-800mAh-hoz képest több mint 10% eltérés -
Imy
veterán
Csináltam tesztet egy GOMKO márkájú AAA 1750mAh-s akksin. Az eredmény 450-480mAh.
-
Santiagain
őstag
válasz
tomcsi23 #7507 üzenetére
A kettő között is vannak fogyasztók, de le fogom tesztelni, ha feltöltődött. Mindenesetre van 1-1 garnitúra 2007-ben gyártott 2000 és 2500mAh-s Energizerem is. A legrosszabb állapotban a legnagyobb kapacitással bíróak vannak. Azok már tényleg csak távirányítóba, egérbe jók.
-
tomcsi23
veterán
válasz
Santiagain #7506 üzenetére
Nyilván, de próbáld ki pl. egy fényképezőben.
-
tomcsi23
veterán
válasz
Santiagain #7503 üzenetére
Nem rossz, persze, de kb. sehol máshol nem tudod már használni azokat.
-
TeeJay
félisten
hagyd hogy lemenjen a refresh és ha a végén mindre FULL-t ír nézd meg a feszültségét
ha csepptöltés mellett is 1,46-1,50V körül maradt akkor fasza, ha viszont már döglődik akkor 1,3köré is süllyed, tapasztaltam hogy a haldokló akkuknak már kevés a csepptöltés és jobban merülnek le mint amit az IPC ad neki2Ah teljesen jó ha nem fényképezőgépben akarod nyomatni
oda LSD ajánlott, de pl mióta nekem a régi akkuk nem tudnak se vakut se fényképezőgépet indítani
feltöltöm őket és távirányítóba hónapokig tökéletesek -
Santiagain
őstag
A régi Energizerekre is hónap, év sorrendben írják a dátumot, mint az újabbakra? Mert akkor van egy pár 2002 áprilisi 1700mAh-s akksim. Most vettem észre, hogy rosszul vannak párosítva 1-1 2005-össel. Az egyikük egy tévé távirányítójában van szeptember óta, és még mindig 1,261 V-ot mérek rajta. Tavaly megnéztem: 1550 mAh-t lehet kiszedni belőle. Nem rossz egy 11 évestől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Okos Otthon / Smart Home
- SSD kibeszélő
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Napelem
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest