Hirdetés
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
Meglesem majd, hogy van-e erre megoldás, hogy ne tűnjenek el a paletták (meglepne, ha nem találnék rá).
A fa struktúrára írtam, hogy én eleve a Findert használom ilyesmire (másik monitoron keresgélek és behúzom az aktuális alkalmazásba a szükséges fájlokat, ami ugyebár Mac-en működik, Windows-on meg nem igazán).
Mentés meg adott munkamappákba megy amik eleve ki vannak húzva a bal szélre.A kész munkák egyben kerülnek csomagba mentésre és mennek a NAS-ra, majd a 2 évnél régebbiek be is vannak tömörítve. Gépen csak az éles, folyamatban lévő munkák vannak, de azok többszörösen levédve (TimeMachine, OneDrive és Synology tükör). Az utóbbiak miatt bármikor, bárhol tudom a munkát bármelyik gépemről folytatni (igen, van Windows PC-m is, onnan tudom, hogy mekkora trágya tud lenni
) -
Parallaxis
addikt
Mondjuk nekem pont az volt a legnagyobb gondom Windows alatt, hogy képtelenek voltak normálisan lekezelni a több monitort és több desktopot. Röhej, hogy desktop váltásnál minden monitoron átvált és még csak lehetőség sincs, hogy fixáld, hogy csak és kizárólag azon váltson, ami aktív. (Az, hogy az adott desktopokhoz és képernyőkhöz rendelt háttérképet simán felülbírálta véletlenszerűen, az már csak apróság.)
Az egyébként miért gond, ha elveszi a palettákat, ha nem aktív az alkalmazás? Ha nem használom, ne is takarjanak felületet, ha meg használom, azonnal vissza is jönnek.
(Mondjuk én úgy használom a több monitort, hogy a munkamenet egy nagy 30"-oson megy, ahol virtuális desktopokhoz van rendelve egy adott alkalmazás, a második 24-es monitoron meg a levelezés, fájlműveletek és egyéb nem a kreativ munkához tartozó cuccok vannak)--
Az is vicces volt, hogy a fontkezelés nagyjából semmilyen, vagyis, ha telepítettél egy betűcsaládot, akkor nagyjából rulett volt, hogy abból adott alkalmazások mit láttak (nem, a fontmanageres megoldások sem voltak 100%-os biztonságúak).
Ha 1-2 naponta nem indítottad újra a rendszert, akkor véletlenszerű anomáliák jöttek elő. Volt, hogy eltűnt egy nyomtató, nem ugrott elő többé a tálcáról a naptár, egy-két alkalmazás nem volt hajlandó elindulni. Az Indesign külön szerette a Windowst, ha nem volt frissen újraindítva, mert simán belement pdf generáláskor egy végtelen ciklusba, amiből csak az alkalmazás kilövésével lehetett kihozni.
Aki szerint ugyanúgy tudja használni a Win-t mint a Mac-et, azt kényszeríteném, hogy több százezer fájlból keresgessen anyagszámok szerint napi szinten..... Ami Mac-en egy villanás alatt megvan, az a Windows keresőnél percek kérdése..
De mondhatnám azt is, hogy ugyan már egy véletlenül felülírt doksit állítsunk már vissza a két héttel előbbi állapotába, egy 2 hónappal ezelőtt figyelmetlenségből letörölt e-mailt is állítsunk már vissza... Mennyit fog őszülni közben a Win-es kolléga?--
Fa struktúra nekem nem kell a párbeszéd ablaknál, mert nyitáshoz ott a Finder, ahol ugyebár ez megvan, mentéskor meg adott struktúrában dolgozom ami ott van felépítve bal oldalt kézügyben.
A SaveAs valóban rövid sor, de őszintén szólva, most hogy írtad meg kellett néznem, hogy tényleg mekkora, mert ez még nem tűnt fel, szóval ennyire probléma nálam..
-
Parallaxis
addikt
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Már, ha kalandokat akarsz munka helyett, akkor válaszd nyugodtan a Windows világát, aztán csodálkozz, hogy miért nem megy az ami még tegnap igen, vagy hova tűnt ez vagy az ami tegnap még megvolt
.
Közel 10 év Windows szívás után léptem vissza Mac-re 1 éve, azóta nincs semmi gondom. -
Parallaxis
addikt
Illustrator nem fog vele boldogulni, mert a pdf-be ágyazott fontokkal nem törődik.
Acrobattal lehet "görbésíteni", aztán már bármiben meg lehet nyitni, nem fog szétesni, csak átírni nem lehet.
(Ilyen hiányzó betűcsalád para esetén pár karakter, vagy szó javítása simán megy Acrobatban is, bár eléggé korlátozottak a szerkesztési lehetőségek.) -
Parallaxis
addikt
Acrobatban tudod a pdf fájlokat "görbésíteni"
Összeolvasztási előnézet/A dokumentum minden oldala/Az összes szöveg átalakítása körvonalakká.
Adott fontoknál az Indesign-t rá tudod venni, hogy működjenek, ha a saját Font mappájába bemásolod őket. A többi Adobe programnál erre nincs lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Trollok komolyan
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- BestBuy topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektronikus zene topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)