- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Parallaxis #2200 üzenetére
Szégyellem, de nem tudom, hogy kell Acrobattal görbésíteni.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Neten találsz leírást róla.
Jobb oldalon Print production > Flattener preview, Convert all text to outlines klikk és lent az apply felett all pages vagy curent page.
Na nekem így nem nagyon akart összejönni, csak akkor, ha adtam oldalszámot vagy fejlécet az egyik laphoz, akkor működött de volt hogy akkor sem
Mivel ilyen hosszadalmas és bizonytalan a folyamat, maradtam az place Illuba és Flatten"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
> Jobb oldalon Print production > Flattener preview, Convert all text to outlines klikk és lent az apply felett all pages vagy curent page.
Ezt a leírást követtem én is, de csak annyi történt, hogy bezárta a Flattener párbeszéd ablakot. Kb, mintha cancelt nyomtam volna...
-
Nos, úgy tűnik megvan a biztos recept!
Azért nem sikerült, mert valójában két lépésből áll a PDF-ben található betűk görbésítése (convert text to outline - a későbbi visszakereshetőségért).
Előbb egy Add Watermark [kép], majd csak utána jön a Flattener [kép].Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
Polemius
senior tag
– Indesign, Illustrator is tudja, hogy megfelelő könyvtárba másolva látja a fontot, telepítés nélkül.
– Van program, ami a pdf-ből kiszedi a beágyazott fontokat. Nem tökéletes, nem mindennel működik, és rövidebb szövegnél valószínűleg hiányos lesz az eredmény (a nem szereplő karakterek hiányozni fognak). Értelemszerűen, ha nincs beágyazva a font, nem is lehet kinyerni.
-
sicc_innen
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az InDiben hol van elrejtve az a beállítási lehetőség, hogy a vágólapról behozott szövegben megtartsa az alapvető formázási beállításokat?
Eddig működött, de most valahogy csak "normal" módban hozza a szöveget.
Kaptam egy nagyobb mennyiségű írást és elég gyakran használják benne az italic és a bolt formázásokat szavaknál. A doksiban (Word) minden úgy jelenik meg, ahogy kellene. A szöveg kijelölése és kimásolása után az InDiben már egységesen fut be. Utólag, egyesével visszaállítani nagyon hosszadalmas lenne. Szeretném ezt a plusz macerát megspórolni.
Keresgéltem a Beállítások és a Bekezdésstílusok között, hogy hol lehetne ezt ki/bekapcsolni, de sehol nem találom. (Win10, Office 2021, InDi CS6)
Köszönöm előre is a tippeket!Minden változik, csak a Boltzmann-állandó
-
nagyúr
-
-
sicc_innen
tag
Sziasztok!
Milyen megoldással lehet olyan .epub-ot exportálni Indiből, amin - ebookon olvasva - nem csúsznak egymásra a könyv fejezetei és az üres oldalak is megmaradnak közöttük?Minden változik, csak a Boltzmann-állandó
-
anubys1984
aktív tag
Sziasztok!
Olyan technikai problémába ütköztem, egy word dokumentumot beöntöttem, átállítottam minden színt egyszín feketére, mégis vannak olyan oldalak, amelyeket színre bont. Úgy is, hogy a fekete plate kivételével az oldalak üresek. Más találkozott-e hasonló problémával?
Hogyan lehetne ezt megoldani?
Előre is köszönöm!Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
Met
nagyúr
válasz anubys1984 #2216 üzenetére
Kijelölsz mindent, majd beállítod neki a 100% feketét és az összes többi színt törlöd.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
válasz anubys1984 #2216 üzenetére
Én például paraszt technikával: word-ből szöveget csakis plain text-ként illesztek be ID-be.
-
anubys1984
aktív tag
A gond, hogy már be van tördelve az egész anyag, minden át van állítva feketére, pár oldalt mégis színre bont.
Így néz ki pl egy cián plate. Semmit nem tartalmaz, mégis kinyomtatja.
PDF-exportnál pedig ahogy láttam, az ink managerben nem lehet kiválasztani, hogy csak a feketét nyomja ki.
Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
Met
nagyúr
válasz anubys1984 #2219 üzenetére
Azért mert kicseréled a színeket nem változik a tördelés.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
anubys1984
aktív tag
Ezt nem értem.
Sikerült az egyik problémás oldalt külön szednem. Egyoldalas állomány, egyetlen bekezdésnyi szöveggel, minden egyszín fekete, a package-nél mégis azt mutatja, hogy 4 színt használ. És ha sepatation-nel nyomtatom, kinyomja az üres plate-eket is.
Az egész amúgy közel 500 oldalas dokumentum, és van összesen 26 ehhez hasonló oldal, aminél valamiért mind a négy plate-et kinyomja. És fogalmam sincs miért.
Az egyoldalas dokumentumról a dropbox linket szívesen elküldöm, ha valaki ránézne. Lehet, hogy rosszul magyarázom, mi a gondom, és ránézve világosabb lenne.Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
válasz anubys1984 #2221 üzenetére
Nem lehet, hogy a problémás oldalakon van valami 1% (vagy alatti) transzparens szín? Azt szabad szemmel nem veszed észre, de ott van.
-
anubys1984
aktív tag
Egyetlen szövegbox van rajta, abban kizárólag szöveg, semmi egyéb objektumot nem tartalmaz az egyoldalas doksi.
A nyomda végülis azt írta, hogy megoldja (gondolom, törlik a fölösleges plate-eket), de a jövőre való tekintettel jó lenne tudni, mégis mi zavart be.
Azt gyanítom, valami metaadat beragadhatott, hiába van minden kipucolva.Közben úgy látom, a Package-nél azt mutatja, van egy hiányzó font, ugyanakkor a Find/replace fontnál nem mutatja ezt. Valószínűleg ez kavarhat be, de ötletem sincs, ezt hogy lehetne kipucolni.
[ Szerkesztve ]
Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
shipfolt
lelkes újonc
Van ingyenes alternativa indesign-re?
-
sicc_innen
tag
válasz shipfolt #2224 üzenetére
Állítólag az Indi elődje a PageMaker is ingyenes már, mivel annyira régi.
A Scribus viszont új és eredetileg is ingyenes. Igaz, kisebb a tudása, de az alapvető tördelési fogásokat, trükköket meg lehet vele csinálni. Viszont jórészt más a kezelése, mint az Indinek, tehát meg kell tanulni azt is. (Van róla a neten egy kb. harmincoldalas, magyar leírás pdf-ben, abban gyakorlatilag minden benne van.)Minden változik, csak a Boltzmann-állandó
-
Csókoltatom az Adobe programozóit!
Új verzió....
Első nekifutásra eltűnt az összes PDF presetem. A régieket bemásolva is csak akkor látja, ha a joboptions fájl nevében nincs ékezetes magyar karakter...
Ezek a vakarékok felcserélték a cancel és a dont save gombot a dokumentum bezzáró párbeszédablakon.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Met
nagyúr
A régieket bemásolva is csak akkor látja, ha a joboptions fájl nevében nincs ékezetes magyar karakter...
2024-ben miért probléma még az ékezet a file nevében?
Ezek a vakarékok felcserélték a cancel és a dont save gombot a dokumentum bezzáró párbeszédablakon.
Agyatlan idióták, a shortkeyeket nem akarják átvariálni?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Hát, nekem pár éve már nem működik a ctrl+tab se az ID-ben, se az Illuban. Helyette van ctrl+7 És hiába állítom be a ctrl+tab-ot a billentyűkombinációknál, tojik rá.
Ezerrel nyomul az Affinity, ezek meg itt egyre nagyobb fa**ságokat művelnek...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz kazsmerlaca #2230 üzenetére
Huh, amikor utoljára néztem (a nyár elején), akkor úgy rémlik, le kellett tölteni az OpenOffice modulját és bemásolni valamelyik mappájába.
De nekem sok más nyűgöm volt vele, ezért maradok az Adobe karmai között.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Ez zseniális!
Mintha nem is egy cégtől jönne a három program...
-
-
nagyúr
most, hogy szoftverfejlesztő cégnél dolgozom, látom, hogy miért nem foglalkoznak ilyenekkel.
Annyira huszadrangú dolog, hogy nem fordítanak rá energiát.
Majd ha egy hiba miatt valamit javítani kell rajta, akkor azt egységesen fogják végrehajtani. De addig semmilyen változás nem lesz, mert ha valaki meg is szeretné csinálni, akkor ahhoz tervezés kell, indoklás, hogy a munkába fektetett költségek megtérülnek, majd el kell fogadtatni több szinten, megtervezni, tesztelési terveket elkészíteni, minden nyelven a szöveget ellenőrizni hosszra és helyességre, és lefejleszteni. Ezután jöhet a tesztelési jegyzőkönyvek, és dokumentálás. Végül minden nyelven a használati utasításban ezt a részt lecserélni képekkel együtt.
Tehát forintosítva, kijön egy alaphangon 5 milliós számla, amit senki nem akar kifizetni."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
válasz Dluinet #2238 üzenetére
Jogos az észrevétel. De nekem azért nem ilyen kerek a történet. Mert eddig az ID-ben nem ez volt a gombok sorrendje. És a PS figyelmeztető ablaka is új lett.
Sajnos van nagyobb baj is a Adobe portáján. Például a Creative Cloud programot (pár hónapja) minden áldott nap magyoróznom kell, mert nem magától nem indul el a library sync...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest