Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulasoft
őstag
Hát a natív greenhell azért jó, mert ahhoz biztos lesz multi, a PC VR verziót teljesen elhagyták. 2 éve nem jött hozzá semmi update.
-
mmdms
addikt
ez is olyan behatárolt területen játszódik mint a green hell? nagyon örültem mikor először bekapcsoltam a P4-et, és láttam h a green hell az egyik ingyenes játék, nagyon be is jött az egész játékmenet így VR-ban, de sajna rengetegszer végigjátszottam PC-n és rohadtul hiányzik a játéktér. Kb10x kisebb a bejárható terület minden irányban. Így nem lehet csak úgy mindenfele barangolni és rengeteg tábort csinálni, inkább csak a stori vonalat követni.
Apropó, vr-os green hellbe is benne van Wilson? -
a2d2
addikt
Na úgy látom senki. Pedig hosszú idő óta nálam ez most az a játék amiért minden nap várom hogy este egy órát eltöltsek egy másik világban.
Tegnap túl hamar kialudt a tábortüzem és vagy azért mert jött a hajnal és eltűnt, vagy mert pont fejbe lőttem, de sikerült eliminálni az éjszakai démont.
Átmentem tegnap Cathedral pályára. Itt megöltem első 5 percben az oroszlánt és egyből vertem is ott egy tábort ahol volt. Így a mai kérdésem az lett volna hogy a komolyabb vadállatok is újraélednek-e? Mert a párduccal nem találkoztam többet az előző pályán de lehet csak szerencsém volt. De majd megírom ezt is később
A tegezen kívül felfejlesztettem már mindent (bár minden egyes pálya új erőforrásokat ad, így obszidián kővel meg fogakkal megspékelve elég hatásos lett a baltám is), meg tudom már mi az amit vinnem kell magammal, mi maradhat a tároló zsákban, így elég jól boldogul már az ember. Kb hasonló az Ark-hoz hogy amikor életemben először lerakott a szigetre akkor azt sem tudtam mihez kezdjek, folyamat meghaltam, de pár nap elteltével már szépen boldogul az ember.
Na egy szó mint száz, próbáljátok ki, én már értem hogy lehetett ez anno az év játéka.
Gondolom olcsón osztogatják már akciók keretében, de a Meta+-ban is benne van (mintha örökre meg is kapná az ember ha hosszabb távra előfizet azt olvastam).
Mindenesetre aki megvenné és kipróbálná a két óra visszavételi periódus alatt az előtte mindenképp nézze meg a youtube tippek és trükkök videókat és csak utána vegye meg mert sok bosszúságtól kíméli meg az embert! -
Buvana
aktív tag
-
tusi_
addikt
Ha meg nem volt:
[link]
320€ ert nem rosz. Controller nincs. -
Buvana
aktív tag
Q3 sw v66 ott van a menüben hogy elérhető, de nem tölti le, nem települ. Miért van ott, ha nem tudom én kezdeményezni?
-
-
gulasoft
őstag
válasz
fraser22 #61284 üzenetére
Én csak újratölthetőeket használok. Szerintem teljesen mindegy milyet raksz bele, tipus tök mindegy. Az, hogy most hetente cseréled vagy 2 hetente nem éri meg a feleslegesen ráköltött több pénzt, mert így is nagyságrendekkel (nagyon sok nagyságrendel) tovább bírja mint ami alatt feltöltöd. Nálam van 4 darab, 2 a kontrollerbe, kettő meg feltöltve (amint lemerül megy a töltőbe)
Mondjuk ilyen elemekből 2400mAh-sakat szoktam venni, és a töltőm kisüti őket ha maradt bennük valami szufla, de a kontrollerek olyan szinten kihasználják az utolsó elektronokat is az elemekből, hogy gyakorlatilag egyből precharge-re kapcsol a töltő mikor belekerül az elem, és nincs mit kisütni belőle. -
fraser22
csendes újonc
Ti milyen elemet használtok a kontrollerbe? Újratölthető elem vásárlásán gondolkozom. Van valakinek tapasztalata az Ikeas LADDA elemekkel?
-
a2d2
addikt
válasz
kiskuplung #61280 üzenetére
Mit nem adnék egy ilyen Subnautica 2-ért gamepad-es lehetőséggel.
-
Márton
nagyúr
válasz
kiskuplung #61280 üzenetére
Na ez már igen, köszi!
-
kiskuplung
őstag
Felkerült Steam-re egy demo, ami szerintem nekem állandó része lesz a programnak, amikor valakinek immerzív VR élményt akarok bemutatni. Próbáljátok ki Ti is!
@Márton ez szerintem még neked is tetszeni fog. Nincsenek benne zombik
Sokkal több ilyen VR alkalmazás kéne. Mit nem adtam volna egy ilyenért a karantén alatt
-
Jinxb1rd
addikt
Ti mit használtok 360-180 Vr videók lejátszásához? Mert a Steam Vr beépítetje bugos, körülményes aktiválni az irányítást, Skybox már vagy több mint fél éve bugos és 1-2 perc után lagolni kezd a video, Bigscreen meg csak messziről nézhető de ott be se tudtam állítani a jó arányokat.
Létezik-e bármi ezeken kívül? Ami legalább működik normálisan. -
Dyingsoul
Topikgazda
Biztos ez is volt már, de még egyszer azok számára akik elmulasztották volna:
Canon RF-S 3.9MM F3.5 STM DUAL FISHEYE lencse (youtube bemutató videó)Kár, hogy "csak" 144 fokos látószöge van, de valamire ez is biztos elég. Mondjuk érdekes, hogy ez a gyártó oldalán lévő adat, némelyik bolt meg 180, 190 fokos képekről ír az adatlapján... Nem tudom mi az igazság, mondjuk én inkább hiszek a gyártó oldalán lévő specifikációknak...
-
gulasoft
őstag
-
kevike576
senior tag
válasz
kiskuplung #61263 üzenetére
Thx az infot
-
a2d2
addikt
Ezt a Song in the Smoke-ot végigvitte itt valaki? A Valley pályán már 2x megölt egy éjszakai démon, ezt ki lehet ütni valahogy? Próbáltam nyilazni de meg sem kottyant neki. Egy éjszakát sikeresen túléltem a tűz mellett (kb itt a harmadik pályán jöttem rá hogy lehet nyárson sütni a húst, az első próbálkozásnál csak bedobtam a tűzbe aztán mire visszamentem nem volt már sehol), aztán visszaszaladtam a Hunting Grounds-ra és azzal töltöttem a múlt estét hogy kimaxoltam minden ruhadarabot meg tegezt. Aztán miután ezzel végeztem rájöttem hogy mindenből van gyenge-közepes meg jó minőségű, meg hogy még tovább lehet bütykölni a felszerelést (háncsot lecserélni mindenhol bőr szíjakra, meg fogakat beletenni a fegyverekbe, ...). Szóval most még a fegyvereket is fel kell fejlesztenem
Mindenesetre legalább Green Hell szinten van ez is szerintem, van amiben jobb van amiben rosszabb. Kb 15-20 órát írnak rá, szóval el lehet veszni benne.
Ami nem tetszik hogy az állatok feldolgozásával elmegy az egész nap, illetve lehetne kicsit nagyobb a tároló hely - mondjuk 2x ekkora -
gulasoft
őstag
válasz
De jó imádom az ilyen platform játékokat már mindet végigtoltam. Mondjuk a joy-nak nem tesz jót :-) Köszi!
-
a2d2
addikt
válasz
Köszi, behúztam én is.
A legutolsó ilyen extra promóciós játék katasztrofális volt (Flight 74), ez sokkal jobban néz ki a videó alapján.@alpihun megelőzött. Na ez nálam instant uninstall volt, úgy hogy pár hete néztem rá, szóval pár patch kijött már hozzá
-
alpihun
senior tag
Egy másik kód amit láttam keringeni:
90% off Flight 74 - 24,99 € helyett 2,49 €
kód: FLY90-C69323
Erről nyilatkozni nem tudok mivel engem nem fogott meg, de az értékelései nem rosszak. -
alpihun
senior tag
válasz
Sati1984 #61261 üzenetére
Nem akarlak elszomorítani, de pont a hétvégén volt 16% off a 128 és az 512 gigás verzió is német mm/saturnban.
Így lettem én is ~230k-ért Quest 3 512GB tulajdonos.
Első benyomás nagyon jó. Beat Saber nagyon adja. Asgard's Wrath 2-t még nem próbáltam, de van egy olyan érzésem, hogy unni fogom. Meg kaptam 90% off kódot Max Mustadre, 3€ nagyon simán megért, kellemes meglepetés ahhoz képest, hogy a trailerben mi jön át. Valahogy a VR game trailerek nem működnek, még Beat Saber is cringe/uncsinak néz ki.
Szerk: látom amíg bepötyögtem a kommentem, posztolták is a max mustard kódot. Plusz egy rá, nem csak kölköknek
-
válasz
Ennek szerintem a gyerek örülni fog!
-
kiskuplung
őstag
Max Mustard -90% kupon kód (R90-96EE80)
-
Sati1984
tag
Most váltanék Quest 2-ről Quest 3-ra, és már leboltoltuk a legjobb haverommal, hogy a Quest 2-met megkapja piaci ár alatti összegért, és tudunk majd együtt Pop1-ezni, stb.
Erre most, hogy ezt megbeszéltük (augusztusban veszi majd át a cuccot fizikailag), előjött a rettegett bal stick probléma
- nem driftel, hanem ha egyenesen előrenyomom, akkor "szaggat" - és hát pont a Pop1-hez, amit együtt játszanánk, kéne is a left stick...
Nem szeretném így odaadni neki, úgyhogy megnéztem, hogy mennyiért lehet egy új bal kontrollert rendelni, de sajnos horror ára van, amazonon, és máshol sem találtam 26-28k HUF alatt. Használt érthető okokból nem játszik, hiszen annak ha még nincs, hamarabb elő fog jönni ez a gondja.
Mi a legköltséghatékonyabb megoldás szerintetek erre a problémára? Foglalkozik esetleg valaki itthon (lehetőleg Budapesten) ennek a javításával, ami esetleg olcsóbban kijöhet? Vagy tudtok javasolni valamit, amire most nem gondolok?
Bónuszkérdés: amazonról rendelném a Q3-at, de DE-ről és FR-ről is sajnos rádob kb 30 EUR-t a checkoutnál, gondolom az ÁFÁ-t, és gondolom nem lehet kikerülni... Jól gondolom? -
a2d2
addikt
válasz
kiskuplung #61259 üzenetére
Úgy értem hogy nem mutat meg szinte semmit, neked kellene kitalálni a dolgokat. De így a videós segédlettel átugorható ez a rész.
-
kiskuplung
őstag
"ugyan az elején csak szenvedtem vele, most pár óra után"
Megjelenéskor vettem, és pont ezt a pár óra szenvedést nem akartam beletenni
Egy játék legyen jó már az elején, mi az hogy szenvedni kell vele.Más: van story trailer a Batman VR-hoz.
-
a2d2
addikt
válasz
kiskuplung #56162 üzenetére
Mikor refundoltad a song in the smoke-ot?
Csak mert én is megvettem kb 3 éve, beletettem akkor kb fél max egy órát aztán kellett a hely a 64GB-os Quest 2-n, töröltem és a feledés homályába merült.
Aztán láttam közben hogy folyamat jönnek ki hozzá a frissítések, most a Green Hell végigjátszás után gondoltam felrakom és ugyan az elején csak szenvedtem vele, most pár óra után azt kell hogy mondjam tetszik!
Ma megnéztem pár tippek és trükkök videót a készítők youtube csatornáján és csak fogom a fejem hogy mennyi mindent nem tudtam eddig (hogy lehet tüzet gyújtani, vérzést elállítani, ...). Még a hunting ground-on vagyok, de már kinyitottam a következő portált. Viszont most a videók alapján felfejlesztek előszőr mindent amit tudok.
Szóval adok még egy kis időt Asgard's Wrath 2-nek hadd pofozgassák még kicsit -
Necc
addikt
válasz
Raymond #61255 üzenetére
Ha van alsó hangon legalább 64GB RAM a gépedben, már állhatsz is neki futtatni ezeket a modelleket local-ba
Nekünk, mezei felhasználóknak maximum az ilyen 20B modelleket tudjuk futtatni, mivel nincsen 128GB RAM meg ~40GB VRAM a gépünkben ami ezekhez a 70B/110B modellekhez ajánlott.
-
Raymond
titán
Ez itt nagyon off, de a lenyeg az hogy a ChatGPT akkor a legimpresszivebb amikor olyan temaban general valaszokat amiknel inkabb rizsa kell vagy a kerdezo nem ert hozza rendesen. Akkor konnyen amulatba lehet esni. Amikor konkret es preciz dolog kell mint peldaul code snippets vagy function calls akkor problemak lehetnek hamar. Es itt az is kozrejatszik hogy allandoan tekergetnek a motorhaz alatt igy az ami egy hete meg mukodott az nem biztos hogy megint mukodni fog. Erre peldaul egy eve volt jo pelda. Powershell scripteket gyakorlatilag hasznalhatokat csinal kisebb task-ok elvegzesehez az ev elejen aztan valamit turtak rajta majusban es egy alap scriptet nem volt kepes kikopni magabaol ugy hogy mukodjon.
-
Necc
addikt
válasz
gulasoft #61239 üzenetére
Nem, azt értem hogy konkrétan használhatatlan kódot írt ami néha még nem is volt futtatható, egy olyan programozási nyelven amihez értek.
Egyszerűen fogalmazva, egy neon tábla objektumon kellett volna megcsinálnia 2 egymástól függetlenül működő animációt. Se az egyik animáció hibátlan megírása nem jött neki össze, és ráadásul sorozatosan olyan függvényekhez nyúlt, ami nem is létezik az adott programozási nyelven, és ezt a hibáját sorozatosan ismételte ugyanabban a beszélgetésben illetve új chatben is.
Én nem ilyen fizetős AI-t használok, hanem helyben futtathatót amik egy-egy feladatra vannak szakosítva. Pár hete jött ki a meta llama3 modellje, ezek variánsaival kísérletezek most, jelentős előrelépés a korábbi llama2 modellekhez képest.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Tuhajohn #61246 üzenetére
Mert hülyeség, mint a palackok kirakása a kocsi kerekek köré menyét ellen. Egy idióta kitalálja, aztán terjed az interneten, gyorsabban mint a fénysebesség. Én akkor kennék rá fogkrémet a precíziós, védőbevonatos lencsére ha így akarnék járni.
-
gulasoft
őstag
https://chat.openai.com/
Regisztálsz ingyenes és voilááá:
melyik verzió vagy?ChatGPT
Én a GPT-4 architektúrán alapuló ChatGPT vagyok, és jelenleg az OpenAI legfrissebb, 2023 októberéig bezárólag frissített tudással rendelkező verziója. Van valami konkrét, amiben segíthetek? -
Tuhajohn
tag
PSVR2 karcos lencse cserével van valakinek tapasztalata? Sikerült megkarcolnom, szeretném kicseréltetni. Ugyan még garanciás, de nem hiszem, hogy saját hibából megkarcolt headsetet cserélnek. Hivatalos szervizben mennyibe kerül a csere, interneten nincs róla infó. Már írtam egynek és várom a választ, de hátha valaki tud okosabbat mondani.
-
gulasoft
őstag
Most azért érted, hogy nem feltétlenül komplett a kód, és kicsit faragni kell.
Múltkor egy tabletop-os AD&D magyar karakterlaphoz kellett textboxokat feltenni és abban egy lua nevű kódolással megy ez amiről életemben nem hallottam.
Szenvedtem 3 napot, mert az x,y, szélesség, magasság értékekeket sacc per kb. kellet belőni úgy hogyx a kép bal felső sarka, az valami -1.7,-2 a jobb alső sarka 1.7,2 volt. És minden változás után leszedni a karaktrlap objektumot visszarakni, kicsit balra kell rakni, le vissza, nem jó még egy kicsit, (ráadásul az elem közepét kell megadni, és ha hosszon változtatsz akkor az x-y-ont is vinni kell)
Horror.
Meguntam és mondtam a chatgpt-nek hogy ez a probléma, akkor adott egy lua futtatót, és írt egy kódot. Mondtam neki, hogy a kép nagy scrollozni kéne, kiegészítette a kódot, mondtam, hogy ezt le is kéne menteni az adott formátumban, megcsinálta azt is.Persze faragni kellett, de 2 óra múlva volt egy olyan kódom amilyen nyelvet még soha nem használtam, scrollozható képpel, kattintásra kirakott textbo-xal és ha fogtam a text boxot akkor a a jobbra balra nyillal növelte csökkentette a méretét, és a fel le meg a magasságát (még beraktam egy törlést is) és így csak kattingatva huzigálva, meg a nyilakkal megcsinálja azt a struktúrát amit csak be kellett másolni a meglévő definiciók után.
2 óra! Nem két nap. Többször kellett vele beszélni mire pontosan felfogta a problémát, és faragni kellett kicsit és most tök jól megy, egy olyan nyelven amit addig nem használtam (Jó van 28 év programozói tapasztalatom)
Csak arra utaltam ezzel, hogy most ez a kód, egy első verzió, lehet pár kérdés múlva lenne egy olyan amit kis faragással használni lehetne, és láthatóan kész könyvtárak vannak. Senki nem nem modja, hogy ez csak bemásolod és profi, de biztos hogy marha sokat segít.
Az hogy te nem tudtad érdemi munkára fogni lehet nem a chatgtp hibája. Nem elsőre hozza a tökéletes kódot irányítani beszélgetni kell vele, de lehet az eyetrackes fiók is tudnának onnan jó dolgot meríteni, csak használni kell tudni! Ez már a 4-es verzió online kilát a netre, olyan dolgokat tud, hogy csak pislogtam.
(kb. tanulhatunk valami villanyszerelést, vagy más kétkezi munkát amire még nincsenek robotok, mert ezek az AI-ok el fogják az irodai munkát végzők munkáját, és nem igaz, hogy ugyan annyi munkahelyet teremtenek is. Ez simán hazugság. Csak emlékezzetek eghy éve még az nvidia főnök azt mondta, minden gyereket meg kell tanítani programozni iszonyat szakember hiány van, pár hónapja meg azt mondta, bocsi semmi szükség programozókra, az AI megoldja a dolgok 90%-át)
Tehát kb. marad a hardver kérdése ami biztos 50$ alatt lenne tömegtermelésben. -
Márton
nagyúr
válasz
kiskuplung #61237 üzenetére
-
Márton
nagyúr
Micsoda?? "ability to hide any app in your library for a cleaner view"
Itt valami nagyon új feljesztő léphetett be a csapatba végre! -
törölt tag
válasz
gulasoft #61230 üzenetére
Nem maga a szemkovetes a problema, hanem hogy ennek gyakorlatilag real-time kell tortennie, olcson ($$$ es CPU/GPU szempontbol), megbizhatoan, sotetben is, megfelelo gyakorisaggal es ugy hogy ne kozben blokkoljon mas folyamatokat. Az OpenCV-s peldakod kb annyira relevans, mint a kadarkocka tervrajza egy felhokarcolo megtervezesehez.
-
Necc
addikt
válasz
Jujj, akkor mutasd meg ezt a csodás kódot pl. az eyetrackvr közösségnek, akik pont ezzel foglalkoznak hosszú évek óta, messiásként fognak fogadni
ChatGPT-t használtam. Egy vicchalmaz az egész, sorozatosan ugyanazokat a hibákat követi el, egy agyrém az egész, érdemi munkára alkalmatlan.
Arckövetés pedig gondolom csak AI alapon megy, mást pedig nem láttam eddig.
#61233: tipikusan egy SDK-n keresztül tudják a fejlesztők igénybe venni. Annyit "tud" az eye tracking, amit az SDK-n le tudnak kérni, minden más képesség mezei halandóknak rejtett.
Egy esetlges steam kompatibilitás pedig elvileg úgy működik, hogy valaki összefonja az SDK-t és az OpenVR-t hogy értsék egymást.
Az iparág jelenleg (az OSC mintájára) egy nyílt szabvány felé mozdul el, hogy ne kelljen mindenféle SDK-val tökölni, ez az OpenXR. Nagyon sok cég beállt mögé és már erre fejlesztik a hardvert és írják a szoftvert, egy szép mesés jövőben ez azt jelentené, hogy minden out of box kompatibilis mindennel, ami támogatja az OpenXR-t. -
gulasoft
őstag
válasz
Hiei555 #61232 üzenetére
Azért amiért az adaptív trigger és a haptic feedback sem. Ne ismerik a játékok, és a fene tudja hogy van megoldva a psvr2-ben a szemkövetés. Lehet hogy van benne valami célhardver, és az nem steam kompatibilis, mert nem gondoltak arra, hogy egyszer pcvr-t csinálnak belőle.
-
gulasoft
őstag
válasz
Hát 10 másodperc alatt ezt a megoldást dobta:
Szemkövetés megvalósítása kamera képen Python segítségével OpenCV és dlib könyvtárak használatával lehetséges. Az alábbi kód példája bemutatja, hogyan lehet detektálni és követni a szemet valós idejű videó streamben.Telepítsd a szükséges könyvtárakat:
bash
Kód másolása
pip install opencv-python dlib
Készítsd el a Python szkriptet:
python
Kód másolása
import cv2
import dlib# Initialize dlib's face detector (HOG-based) and then create the facial landmark predictor
detector = dlib.get_frontal_face_detector()
predictor = dlib.shape_predictor('shape_predictor_68_face_landmarks.dat')# Start the video capture
cap = cv2.VideoCapture(0)while True:
ret, frame = cap.read()
if not ret:
breakgray = cv2.cvtColor(frame, cv2.COLOR_BGR2GRAY)
faces = detector(gray)for face in faces:
landmarks = predictor(gray, face)# Coordinates of the left eye
left_eye = landmarks.part(36)
left_eye_coords = (left_eye.x, left_eye.y)# Coordinates of the right eye
right_eye = landmarks.part(45)
right_eye_coords = (right_eye.x, right_eye.y)# Draw circles around the eyes
cv2.circle(frame, left_eye_coords, 5, (0, 255, 0), -1)
cv2.circle(frame, right_eye_coords, 5, (0, 255, 0), -1)cv2.imshow('Eye Tracker', frame)
if cv2.waitKey(1) & 0xFF == 27: # Press 'ESC' to exit
breakcap.release()
cv2.destroyAllWindows()
Magyarázat:
Könyvtárak importálása: Az opencv-python a számítógépes látás műveletekhez, a dlib pedig az arcfelismeréshez és arclandmark detektáláshoz szükséges.
Arc és szem detektor inicializálása: A dlib arcdetektor és arclandmark prediktor segítségével detektáljuk az arcot és annak jellemzőit.
Videó stream indítása: Az OpenCV VideoCapture osztályával indítunk egy videó streamet.
Szürkeárnyalat kép létrehozása: Az arcok detektálása előtt a képet szürkeárnyalatosra konvertáljuk a gyorsabb feldolgozás érdekében.
Arcok detektálása: A detector segítségével detektáljuk az arcokat a szürkeárnyalatos képen.
Arclandmarkok meghatározása: A predictor segítségével meghatározzuk az arc jellemző pontjait.
Szemek koordinátáinak meghatározása: A bal és jobb szem koordinátáinak meghatározása az arclandmarkok alapján.
Körök rajzolása a szemek köré: Az OpenCV circle függvényével köröket rajzolunk a szemek köré.
Kép megjelenítése: Az eredmény megjelenítése egy ablakban.
Kilépési feltétel: A waitKey függvénnyel ellenőrizzük, hogy a felhasználó megnyomta-e az 'ESC' billentyűt a kilépéshez.
Megjegyzés:
A shape_predictor_68_face_landmarks.dat fájl egy előre betanított modell, amely az arclandmarkok detektálásához szükséges. Ezt le kell tölteni a dlib modell letöltési oldaláról.
Ez a kód alapvető szemkövetést valósít meg, amely alkalmas lehet további fejlesztések és speciális alkalmazások alapjául.
Erre gondoltam, komplett könyvtárak vannak ennek a megoldására, amit piztos kell még optimalizálni, de nem kell ezt túlgondolni. sokkal többet spórolsz azon hogy egy kis részen kell nagyfelbontású renderelést csinálni mint amit vesztel azon, hogy felismerd merre nézel..... -
gulasoft
őstag
Hát itt van egy +kiegészítő amiről tudjuk, hogy a az árban benne van az, hogy ebből csak pár darabot adnak el, plusz műagyag +keret hogy beleilleszkedjen a meglévő headsetbe
[link]
Ha ezt a marha sok + levesszük, akkor lehet tényleg nem 30, hanem 50$ (tömeggyártásnál minél több annál olcsóbb), é magába a meglévő múanyagba kell ezeket belerakni az nagyon sokat vesz le a költségből.
Fenttartom, hogy egy eye tracking és a fókuszba renderelés egy nagyságrenddel megdobná a teljesítményt ami natív játékoknál iszonyat fontos. Az meg hogy egy szembogarat (tudod a puilla fekete) követni lehessen, az sokkal kevesebb processzor idő, mint az hogy a környezet elmozdulásából tudja merre álla fejszett az előző pillanathoz képest, tekinthe hogy a szemed azért tekinthető egy sík felületnek mégha nem is az. Nem dolgoztam képfeldolgozással, de eszerintem erre kifejleszett kódsorok vannak, és a lézeres egerekben sem milló dolláros hardver érzékeli az elmozdulást, hanem pár filléres hardverek.
Egy szemkövetésnál csak a fekete karikát kell figyelni, hogy az eredeti középhez képest mennyire mozdul el, nem lehet ez ennyir e bonyeszos, bár a fejlesztők (Én is az vagyok, csak nem ilyen téren) hajlamosak túlmisztifikálni a dolgot, de ha gondolod kérek a chatgpt-től egy adott képen egy kör követését megoldó kódot, és szerintem meg tudja csinálni, csak persze sokkal jobban hangzik, hogy ez baromi bonyolult, és sok processzoridőt igényel.
De mondom nem ismerem elég mélyrehatóan a problémát lehet nincs igazam. -
Necc
addikt
válasz
gulasoft #61227 üzenetére
Honnan veszed ezt hogy $30 a szem és arckövetés beépítése?
Jóval összetettebb egy ilyen technológia, nem csak hely kell neki, hanem fel is kell dolgozni a képet. PCVR esetén ez utóbbi nem probléma, mert ez lepasszolható a PC CPU-nak ahol tipikusan egy AI végzi ezeket a műveleteket a háttérben.
Egy standalone VR esetén mit tudsz tenni? Lepasszolni a központi processzornak, hogy aztán másra ne jusson erőforrás? Dedikált AI feldolgozó pedig megint költség és hely és fogyasztás. Q3-nál nem ezek voltak a fő szempontok, hanem a vékonyságmánia, költséghatékonyság, mixed reality, és minden úgy ki legyen centizve, hogy még éppenhogy ne gyulladjon ki normál használat közben
Majd a Quest Pro 2-ben benne lesz, ha valaha megjelenik, ahol nem a költséghatékonyság a fő szempont.
-
gulasoft
őstag
válasz
ribizly #61226 üzenetére
A Pro-ban van szem és arckövetés.
Számomra érthetetlen, hogy egy natív eszközben mikor ez a technika rendelkezésre áll, és 30$ körül bele lehetne pakolni miért nem alap. Az hogy oda kell csak renderelni nagy felbontásba ahova nézel, (és a pancake lencsén ezek még jól is néznének ki ellentétben a psvr2 szar lencséivel) az akkorra teljesítménypluszt ad, hogy érthetetlen miért nem volt ez alap úgy, hogy a pro.-ban már benne van, tehát nem is kellett volna új dolgot feltalálni vagy kifejleszteni.
Értem hogy a követetkező generációt is el kell adni, de ez pont az előző generációban már benne volt, és ennek a hiánya visszalépés. Itt egy natyv eszköz ami re szemkövetéssel még ütősebb játékokat lehetne csinálni és nincs kihasználva. Az aple pro-ban ha jól emlékszem volt szemkövetés, lehet előbb kellett volna kijönnie, hogy a cukiékat inspirálja, de majd a Q4-ben. -
ribizly
veterán
válasz
gulasoft #61225 üzenetére
Nyílvánvaló, hogy nem puszta jóságból csinálják ezeket a fejlesztéseket. Ahogyan nem véletlenül nem tették bele az OLED kijelzőt, az eye-tracking-et, HDR-t, stb. Kell majd mivel eladni a következő modelleket. De ez a mostani állapot már nagyon rendben van és "napról napra" csak egyre jobb.
-
ribizly
veterán
válasz
fatal` #61222 üzenetére
Király! Hihetetlen, hogy bár pár apróságtól a falra tudnék mászni (pl. az ilyen olyan social cuccok erőltetése), de végülis csak jó kezekbe került a Meta-nál ez az egész Oculus téma. Amennyire ijesztő volt amikor bejelentésre került, most annyira lehet minden egyes lépésüknél elégedetten csettinteni eggyet.
Ezt amúgy én már vártam, mert bár a hangyacsatás Q2-nél úgysem láttam semmit, de ott mintha nem lett volna ennyire durva hullámzás effekt. -
fatal`
titán
Meta Quest v66 Update: Reduced Passthrough Distortion, Background Audio Support, and More
-
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #61218 üzenetére
Azt már mikor köjött a hír tudtam, hogy semmi adaptív cucc nem fog menni, mint ahogy a haptic feedback sem, hiszen a PC játékok ezeket nem tudják kezelni, de hogy a szemkövetés sem, azért az durva! Tehát játszol egy PS-es játékot, minden megy, átmész a PC-re, és semmi megszokott dolog nem megy..... És még a madzag is ott van.Jó mondjuk annál a lencsénél az szemkövetés gyakorlatilag felesleges, na de hát akkor meg miért is vennék egy ilyet? Akkor már inkább quest pro, amiben van szem és arckövetés, a hátsőfelembe is dughatom a kontrollert, mert saját követése van....
Ez tényleg csak arra van, hogy akit sikerült átverni ezzel a psvr2-essel, az aránylag kevés befektetéssel (a sony részéről) gyorsan jusson egy rakat játékhoz, aztán majd a ps5 pro majd ki tudja hajtani a psvr2-őt és nem kell a biteket faragni, hogy ne röccenjen!
De az emberek nagy része azért vesz konzolt mert:
A:van rá exclusive tartalom
B:nem akar azzal szórakozni, hogy egy pc-t fejlesztgessen
C:minden mindíg flottul menjen, ne legyen fps probléma
Most a B és a C kiesik, kérdés hány százaléknak van hozzá elég erős gépe a konzol mellett. Viszont ha most a PC VR-ra fejlesztés látőkörbe kerül, akkor lesz még egy érv, hogy érdemes legyen fejleszteni ami jó hír, és az adapter eladások kasa visszajelzések, hogy hány PS fan vár tartalomra, tehát nem csak a polcon porosodik a fejszett.
Egyébkén a 60€ nem túl drága egy AAA játék árából megvan. -
Raymond
titán
Sony Announces the PlayStation VR2 PC Adapter with August Availability
"The adapter will be available in retail on the 7th of August for an MSRP of $59.99 / €59.99 / £49.99."
es
"HDR, headset feedback, eye tracking, adaptive triggers, and haptic feedback (other than rumble), are not available when playing on PC"
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #61211 üzenetére
A video majdnem meg se neztem annyira felidegesitett hogy a fuggonyt nem tudta megigazitani ott az elejen a felvetel elott, pedig akkor lemaradtam volna a 147x megismetelt "MRTV Hauptquartier"-rol
-
KRoy19
őstag
válasz
xandrush0831 #61212 üzenetére
Fogadjunk hogy Be-Va-Chip....
-
Raymond
titán
válasz
"...most a bolt elküldi a beszállítójuknak, és az megcsinálja ugyanezt az eredeti számlával."
Vagyis a tulaj aki szabin volt megcsinalja azt az angliai ismerosen keresztul amit veled akart csinaltatni. Aztan kivancsi vagyok mi lesz belole anelkul hogy a fiokod es emailek kellenenek hozza.
Ahogy a kollega irta - penz vissza aztan addig jatszanak vele ameddig akarnak maguk kozt.
-
mmdms
addikt
válasz
Kerd vissza a penzed, ez egy vicc.
-
gulasoft
őstag
válasz
kiskuplung #61211 üzenetére
Ahha ezért nem készül új pály, mert erre a szrra fejlesztettek. Mennyit is adtak el belőle? De egyébként talán mivel ez az egyetlen normális game, lehet sokat eladnak.
-
xandrush0831
aktív tag
Már bánom, hogy én inkább egy kisebb magyar boltból rendeltem, merthogy ott olcsóbb volt 15k-val. Pedig Alzán filóztam én is. A korábban itt leírt bal lencsés fekete képernyős ügyem még mindig húzodik. Meta ugye elhajtott mert nem volt angol lakcímem. Utána másfél hétig elérhetetlen volt a bolt vezetője, mert nyaralt. Most meg abba vittek bele, hogy ugyanúgy én intézkedjek a Metával )mert az gyorsabb, azt mondják), csak elküldte emailben valami angliában élő haverjának a címét, aki gyakran jár haza. Szóval most Pestre futár, onnan kiküldik Angliába, onnan elviszi a Meta, oda visszaküldik javítva vagy az újat, onnan vissza Pestre amikor jön a kollégának hívott haver, onnan meg hozzám. És mindezt egy bolt. Ezt hívják garanciának. Gyakorlatilag én intézem, angliai haverom nekem is lett volna.
Szerk.: De közben a Meta elhajtott a magyar kis számlámmal is, úgyhogy most a bolt elküldi a beszállítójuknak, és az megcsinálja ugyanezt az eredeti számlával. Azt mondták hogy 1 hónap kb... Kabaré az egész. -
kiskuplung
őstag
DEMEO für Apple Vision Pro ist NICHT Was Ich Erwartet Habe...
Láttátok milyen lett a Demeo Apple-ös változata?
-
Danecay
addikt
válasz
kerti008 #61198 üzenetére
Előző hozzászólásomban írtam, hogy nem gondolom, hogy nekem kellene további 10e Ft-okat költeni egy TV szolgáltatás használatához, egy olyan garanciális TV-n amin alapérzelmezetten működni kellene. Ez elvi kérdés,nem technikai. Van egyébként Fire Stick-em, amit egy másik TV-vel használok, amitől nem is várom el, hogy natívan működjön, mert egyértelműen nem szerepel a támogatott TV-között és emiatt természetesen nem is háborgok. Egyébként a Fire stick sem támogatja az aplikációt, mert natívan eleve nem is érhető el, az Amazon store-ban, sideload-olva pedig csak sziplán nem működik. Böngészős megoldással tudom csak használni, de legalább úgy működik, nem úgy mint az elvileg kompatibil8s TV-men, ahol még csak böngészővel sem működik, mégcsak be sem tölti a web-es felületet.
-
-
Raymond
titán
válasz
szente #61203 üzenetére
Hat nem tudom, 100eur amikor uj Q2 van 250-ert es hasznalt Q2 pedig van sokkal olcsobban. Foleg egy Rift S-rol meg az is kozrejatszik hogy orrnehez, nincs hozza igazan 3rd party fejpant igy barkacskodni kell.
PCVR-nal mindegy hogy nincs mar tamogatas a nativ OS-hez amig megy a Link, Air Link vagy a VD es az ALVR. A bitrate viszont csak Link-es USB osszekottetesnel lehet feljebb tolni H264-el (AVC), a H265 (HEVC) limitalt olyan 100Mbps-re.
Szerintem ne vedd meg.
-
szente
addikt
válasz
peugeotmate #61204 üzenetére
Jól értem, hogy ez csak a rá telepített appokra vonatkozik? Tehát PC-vel ugyan úgy használható marad?
-
szente
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- SzoftverPremium.hu
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest