Hirdetés
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Amazon Kindle
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Canon EOS DSLR topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapírVilla
tag
Sziasztok!
A Q3-hoz a v63 már kijött, csak nem minden régió kapta meg? -
tusi_
addikt
válasz
nimfas #59746 üzenetére
Vszeg nem elektro mernokok.
Emlexem meg fiatal korombol, volt valami szallagos magnes, amit rakellett kotni a benzin vezetekre es akkor az atomizalta a benzint, ami jobban szet tudodtt bomlani es ez alltal akar 10%-os fogyasztas csokkenest is el lehet erni. El is ertek, mert tudatosan vezettek es azt hitte az a szar hat, pdeig csak jobban vezettek -
nimfas
addikt
válasz
Raymond #59741 üzenetére
Ha tudnád hányszor döbbenek meg villanyszerelőként, hogy diplomás emberek, ügyvédek vesznek vízóra aknába elektronikus kütyüt, hogy az rezegteti a víz atomokat és így nem lesz vízkő..... meg villanyóra mellé szerelt villógó valami ami be van dugva a dugaljba, mert attól fele lesz a villanyszámla..... de ebből mindjárt 3db kell, mert 3 fázis van a házban!!!
Esküszöm nem értem diplomás embereket hogy tudnak így bepalizni. -
tusi_
addikt
válasz
KRoy19 #59739 üzenetére
Nem beszelve a 100 oras hangfalkabel bejaratasrol. Ramelegitik az ugyfelre a meregdraga kabelt, ami semmivel sem jobb, mint a sima, azzal a dumaval, hogy meg nyers es majd 100 ora utan jobb lesz. Es ekkor jon a placebo, emberunk elhiszi, hogy sokkal jobb lett, holott csak a fule/agya szokott hozza es hiteti el vele..
-
-
Raymond
titán
válasz
fatal` #59734 üzenetére
Sajnalatos hogy a Meta, aki az NV-vel egyutt a legtobbet rakott bele most valamit barmol. Legalabbis par honapja volt diskuralva a VD megoldasaval kapcsolatban hogy a Meta/Oculus store jatekok hiaba OpenXR, nem mennek a VD OpenXR megoldasaval mert a Meta nem enged kulso OpenXR renderert hasznalni. Nem kovettem igazan hogy ez megoldodott vagy nem igy nem tudom most mi a helyzet.
-
fatal`
titán
-
Raymond
titán
válasz
fatal` #59730 üzenetére
Az, de az is a WMR-on keresztul volt, hogy most mi a helyzet azt nem tudom mert nekem eleve nem Steam-es. Ahogy az ujabb Oculus/Meta jatekok is OpenXR, de a sajat SDK-n keresztul.
Na mindegy, a lenyeg az hogy nem lehet csak ugy "atkapcsolni" egy jatekot, azt hasznal ami bele van epite vagy egyenesen vagy egy wrapperen keresztul mint ahogy az Oculus jatekok mentek/mennek Revive-al. Aztan van meg ahogy a VD csinalja ami nem igazan wrapper, hanem az eredeti parancsokat fogja es a sajat megoldasaval rendereli, ugyanaz mint a Linux allatt Vulkan-al torteno DX12 rendereles.
-
KRoy19
őstag
1696x1696 VD High
Én ezt. kb azonos minőségűnek láttam a Pico Connect Ultrával bár a Pico Connectben kicsit mintha élénkebbek lennének a színek. Lehet, hogy azért látod jobbnak.
Ha jól értelmeztem, akkor minden VD beállításhoz (high, ultra, godlike stb.) tartozik egy encode felbontás. A SteamVR-ban render felbontást állítasz, tehát ha például High-ra állítod a VD-t akkor hiába tolod az egekbe a render felbontást SteamVR-ban, az encode felbontásod nem fog változni.
-
Raymond
titán
-
KRoy19
őstag
válasz
Raymond #59720 üzenetére
Jah az volt a baj, hogy kiléptem a játékból és csak utána futtattam a cmd-t.
Így a VD Godlike 2080x2080 volt a Pico Connect meg 1728x1728.
Amúgy ezeket az encode felbontásokat lehet buzerálni valahol? Kiísérleteznék vele szívesen egy kicsit, hogy meddig lehet felmenni vele.
-
mmdms
addikt
válasz
KRoy19 #59718 üzenetére
Hardverbe nem vagyok ott, 90 fps-hez pont nem elég ez az xt acc-ben, vd-t highon használva is 96-ra le kell vennem a gain resot a játékban hogy ha autók vannak körülöttem akkor se essen be az fps, ami azért egy autóversenyen elég sanszos.
72 fps az nagyon szépen megy vd ultrán, de 90 után valahogy olyan furi az egész játék összhatása, inkább kevésbé éles de fluidabb élmény mellett döntöttem.
Nem véletlen kérdeztem van-e 4080 tulaj, és egy kis adatot esetleg tőlük kérni ennek kapcsán. Sztem az az a szint ami kell nekem ehhez a kütyühöz. -
KRoy19
őstag
Jah, így már érthető, köszi.
Viszont most próbálgattam felváltva a VD-t Godlike módban és a Pico connect-et Ultrán mindkettő hevc kodekkel 150mps-el. Még mindig köröket ver képminőségben a VD a Pico Connect-re, szóval nem tudom, hogy te mit látsz, amitől így eldobtad az agyad. -
mmdms
addikt
válasz
Raymond #59709 üzenetére
Set the SteamVR render resolution to "Auto". Higher resolutions will have a limited effect, since increasing the resolution here won't increase the resolution of the encoding stream. DenTechs from the Virtual Desktop Discord recommends using "Custom 100%" though, which I haven't tested myself
-
Raymond
titán
válasz
KRoy19 #59708 üzenetére
A VD-nel az encoding resolution a render resolution 2/3-aval megy. Elmeletileg mindegy kene hogy legyen hogyan allitod be azt a felbontast,de ugy latszik lehet hogy nem mindegy? Mert akkor Godlike-nal 2080x2080 az endode resolution szemenkent, Ultranal pedig csak 1824x1824 es igy homalyosabb persze. Nem tudom most megnezni, de ha gondolod nezd meg:
Allitsd a VD-t Ultra-ra, tekered fel SteamVR-ban a 3120x3120-ra a felbontast es indits el valami jatekot. Aztan egy CMD-ben futtasd ezt:
C:\Windows\System32>nvidia-smi.exe encodersessions
Ez mutatja a H Res es V Res oszlopban a felbontast.
-
KRoy19
őstag
válasz
Raymond #59705 üzenetére
Mester!
Az miért van, hogy ha VD-ben Godlike-ra teszem a felbontást (3120*3120), akkor élesebb a kép, mintha Ultra-ra rakom és utána tolom fel steamVR-ban a felbontást 3120*3120-ra?Elvileg nem kéne különbségnek lenni és mégis recésebb a kép, tehát olyan mintha alacsonyabb lenne a valós render felbontás hogyha az utóbbi módszert alkalmazom.
Ugyan ez a bajom az új Pico Connect-el is. Hiába tolom fel a VD-s godlike felbontásra a steamVR felbontást, láthatóan recésebb a kép, mint VD-s Godlike beállítással.
-
tusi_
addikt
válasz
KRoy19 #59706 üzenetére
Igen, feltettem es a pico connectet is updateltem.
PC-n a beta PConnect fut. AVC vel megy frankon, semmi hiba, csak HEVC-vel fagy ki.
Viszont AVC vel eleg ratyi a kep, csunyabb is es nem erem le a 72 fps-t, pedig a vga-m fel gozon megy. Tipikus AMD-s benazas a driverekkel..
Ugyanezert kuldtem vissza anno a Q3-t. -
Raymond
titán
"Windows Mixed reality-t lehet hasznalni steam alatt, annak az API-jat hasznalva a steame helyett."
Ez nem igy mukodik, azt hasznalod ami be van epitve. A Steam a store, de hogy a jatek hogy mukodik VR-ban az attol fugg mit epitettek bele. Melyik Steam-es jatekban van direkt WMR tamogatas egyebkent is? Marmint az MSFS-en kivul?
-
-Rolika-
senior tag
VD-t használok és tökéletesen működik. Youtubon találtam egy jó videót ahol bemutatja egy srác, hogy mit kell letölteni, beállítani.
Azóta csak addig kell a kontroller amíg Picon elindítom a VD-t. Utána félre is rakom. Igazából én az esetek 99%-ában iRacingezek, de próbáltam vele az ACC-t is és az is gond nélkül indult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest