- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egérpad topik
- Fujifilm X
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JAO76
csendes tag
Hazaértem,és kipróbáltam!
Nekem ilyen fejpánt van ,( [link] )és teljesen jó vele játszani!
Tényleg nagyobb a fov,és a fejem se szorul az arcvédőhöz,hogy úgy mondjam még kényelmesebb is így,nem fullasztja be az arcot,igaz kicsit kilátsz kétoldalt,de játék közben nem erre figyelsz. -
bali777
aktív tag
Én is a grafika(+tartalom) mániások táborába tartozom, mivel a kezdeti vr élmény azért az évek során nálam alábbhagyott, így én nem tudok olyan igénytelen maradni a grafikával szemben, mint az ezért minket bigottul üldöző és sértegető kiskuplung. Tény, hogy a VR arrafelé tart, ahogy írja, de ettől még nekem ez az út nem szimpatikus, még akkor sem, ha egyesek ettől naponta agyvérzést kapnak.
Inkább veszek évente egy játékot, mint 30 igénytelent, amelyeknél a látványtól az első percben már hányingert kapok. Nekem egy bizonyos grafikai minőségi szint alatt nem jön át a VR élmény. Ez van, kéretik beletörődni az inkvizítor uraknak. -
barcalaci84
őstag
Fogalmam sincs
Én a mortal kombatot néztem , meg egy meccs Fifát nyomtam.
Nálam működött minden úgy , ahogy vártam.
Esetleg próbáld meg h úgy indítod h még nincs csatlakoztatva kontroller. Amikor megnyitod az xbox appot akkor kéri h csatlakoztass egy kontrollert és akkor kapcsold be a kontrollert.
pl én a játékot kézkövetéssel választottam ki az appban és utána kaptam fel a kontrollert. -
barcalaci84
őstag
Én kipróbáltam. 4 méretű képernyő közül lehet választani és VR szobában vagy MR módban tudod használni.
Az xcloudos címekkel lehet játszani .
Szerintem ez azoknak jó akiknek nincs Xbox -a és Pc-je sem , hisz így egy quest-tel a saját VR tartalamakon kívül még hozzaferhetsz +200 játékhoz , köztük sokk AAA címhez . -
kiskuplung
őstag
A telefonos app-ra is tudsz streamelni, vagy ha van Chromecast képes készüléked, akkor arra. Itt van róla oktató videó, meg leírás a lehetőségekről.
Nekem az jött be, ha PC-re streamelem, mert a nappaliban van egy TV-re kötött kis PC is, ilyenkor ezt az oldalt kell megnyitni.
Illetve van még a nagyon "fejlett" megoldás, hogy a mobilod képét tükrözöd a nappaliban lévő TV-re, a headset képet meg streameled a telefonra. Ismertem olyat, aki csak így tudta megoldani
-
a2d2
addikt
Én engedtem fiamnak hogy kezdje el ő a játékot. 1 óra 40 percet belerakott egy álló helyében (és mi mondtuk hogy elég volt most egyszerre ennyi). Azt mondja eddigi legjobb játék amivel játszott VR-ban.
Én ránéztem közben néha telefonon ha fordítani kellett valamit, tényleg jónak tűnik. -
kiskuplung
őstag
Én csak 1 órát toltam, mert kíváncsi voltam rá, hogy az első részhez képest milyen.
Egyenes folytatása az első résznek, és az elején ezért lehet is választani, hogy felfrissítse-e az ember emlékezetét, és akkor egy bazi látványos VR videón keresztül suhanunk egy holló hátán, keresztül az első rész főbb történésein.
Utána pedig ott folytatódik, ahol az első rész félbeszakadt, a "kocsmában". Fel lehet idézni a régi emlékeket, aztán pedig megint csak egy olyan epikus harccal folytatódik, mint az első részben volt a Kraken.
Utána kezdődik a játék már Egyiptomban, és úgy látom, hogy a koncepció kb 99% ugyanaz, mint az első rész volt, talán egy-két dolgot áramvonalasítottak benne, pl a joy-jal szabályozható a karakter sebessége, ezzel már most jobb mint az AW1 volt, ahol nem így működött. A menürendszer is szerintem kicsit logikusabb, de mindenekelőtt gyorsabban "pörög", fluidnak hat. A harcra kíváncsi leszek majd, mert arra ígérték, hogy szintén újragondolják.
A grafika szerintem kb olyan mint az Assassins Creedben, csak itt nem szaggat soha. (Megjegyzem az AC-t mire végigtoltam, szerintem jött hozzá valami patch, vagy tényleg a shaderekkal volt valami gondja, mert újra kipróbálva már nem akadozik az első pálya se)
Ha ez így néz ki Quest 2-n is, akkor évekig voltunk átverve, hogy csak ilyen foscsi mobilos grafikát lehet kihozni rá, és akkor tényleg érdemes lehet nekem megvárni a Q3 update-et (ha lesz).Ezen kívül úgy látom, hogy ez már ilyen live service-szerűként elképzelt játék lesz, a Cosmic Guardianos játékmódhoz (amit nem próbáltam), pár havonta érkezik majd frissítés.
Kb ennyi, gondolom nem véletlen adott rá az IGN 10/10-et és titulálja kb a világ egyik legjobb akció-RPGjének (még a VR világon kívül is) ami kicsit azért túlzásnak tűnik, de az első rész is közel hibátlan volt, ez meg úgy látom csak rátesz egy lapáttal.
-
kevike576
senior tag
-
Raymond
titán
A "Richie's Plank Experience"-hez ha demozod masnak is:
1) mindig legyen elottuk hely es ha lehet alj ugy hogy elkapd oket ha valamibe beleugrananak
2) figyeld a hangokat amiket a jatek ad vagy tanuld meg az idozitest hogy tudd mikor nyilik ki a lift ajtaja miutan felertek. Ha hallod/tudod hogy eppen kinyilt akkor egy kartonlappal vagy valamivel legyints levegot az arcukba es +100% immersion lesz nekikEleg egysze-ketszer hogy a huzatot szimulald az ajtonyitas utan.
-
BusinessGuy
őstag
Hacsak nem egy 5ghz wifivel agyontelített lakótelep kellős közepén laksz semmi értelme a 6ghz routernek csak pénzkidobás. Gyorsabb kapcsolatot jobb katency-t vagy egyebet nem kapsz csak egy 6ghz sávot ami perpill még ritka így biztos szabad. Egy full alsókategóriás wifi6e 6ghz router áráért felsőkategóriás minden téren jobb wifi6 5ghz routert vehetsz....
-
BusinessGuy
őstag
Teljesítményben max a 4080-hoz kullognak közel ha a dlss-t és RT-t nem vesszük számításba a 4090-től bő 30-40% elmaradásban vannak nyers erőben, smdlss-el végképp....
Én perpill a 4080-ra mennék mert bár 60-100k-val drágább mint a 7900xtx viszont jóval kevesebbet zabál, dlss-el szépet ver az AMD-re pláne ha RT is befigyel. A 16gb vram bőven elég, hamarabb lesz gpu limited és veszed le a grafikát mintsem az elfogyjon így a 7900xtx-en jókora felesleges parasztvakítás gamer szemszögből annyi ram. Nyers erőben tud 2-3%-ot az amd ráverni ott is régebbi stuffokban ráadásul mamár inkább dlss és fsr amire alapoznak a fejlesztők abban pedig az nvidia az egyértelmű győztes képminőség és sebesség tekintetében.De ha bízol a nyers erőben, nem érdekel az RT, nem érdekel ha a 60 fps-ért grafikát kell butítanod vagy gyengébb minőségű/sebességű fsr-t használnod és nem zavar a bő 50-100wattal magasabb zabálás akkor valóban jobb vétel olcsóbban az AMD, a drivereik ma már egész korrektek.
-
kerti008
aktív tag
Nekem egyszer a vamosok neztek meg uvegszalas optikaval a Grinch 4k lemezemet. Szepen kicsiptek az oldalat a csomagnak es osszetortek a Bluray tokot a sarkanal. Altalaban akkor csinaljak ezt ha postafiokra van kuldve a csomag illetve ha a kutya erez valamit. Ettol fuggetlenul semmi feljegyzest nem tettek a csomagba. Ha van kedved a burokraciahoz keszits kepeket es anyagi karokozas miatt levelezzel veluk. Mert aki meg fogja venni hasznaltan ax kevesebbet fof fizetni
-
Buvana
aktív tag
Gyerekek fején, és rajtad az már 3 db fejszett. Hűha!
Vigyázz, kis gyerekekre nem lesz jó méret. 10 éves kortól, vagy felette, de az is gyerekfüggő.
Az otg-t meg felejtsd el, nem kell az neked. És senkinek sem. Filmet nézni hálózathoz csatlakoztatott eszközről kell wifin , (pc, nas) -
kevike576
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=U8s6z3iQryo
https://www.youtube.com/watch?v=uU-8dH-bAww
https://www.youtube.com/watch?v=lD6xVH13y_c
- More is better
- you can play a lot of games without uninstall
- the latest games could be bigger
- new games may be close to 128Gb in size
red dead redemption 2: 120Gb
- 2 accounts on one quest 3
- will get more money on the market later, and refresh easier to pico 5 pro max later on
- there will be a 256gb version later--> therefore 128gb version will sell for the lowest price -
a2d2
addikt
Én úgy vagyok vele hogy a 64 GB-os Quest 2-m folyamatosan dugig volt, Walkabout jelzett minden update-nél hogy nincs elég tárhely, ...
Gondoltam a 128-as mennyivel jobb lesz, nem lesznek ilyen gondok, de természetesen ez is dugig van, el kell kezdenem törölgetni lassan.
DE! Egyszerűen nem találom meg hol lehet kikapcsolni a szoftverek automata frissítését! Már széjjel néztem a szemem a menüben. Quest 2 manuálisan frissített nekem, ezért nem volt gond hogy fent volt rajta 20 játék, mindig amivel játszani akartam lefrissítettem előtte gyorsan. Ezzel szemben a Quest 3-on most kb 2x annyi játék van és automatán frissítenek, van hogy több is egymás után. Hadd ne mondjam mennyire durván bezavarhat egy ilyen pl egy VD streamnek. Szóval ha nem lesz meg ez az opció akkor inkább visszagyalulom a játékokat és csak a pár legfontosabbat tartom fent mindig. Ha tényleg így van akkor az 512-es nem hogy előny hanem átok
Ti megtaláltátok ezt a beállítást vagy kivették teljesen? -
Sirandrish
legenda
Ha megveszel egy játékot, akkor azt nem kell a headseten tárolni. Letörölheted, aztán ha két év múlva újra játszanál vele, letöltöd újra.
Nekem kegyetlen ótvar 30megas netem van, de még így sem éri meg nekem a felárat az 512es. Ha neked meg több száz megas vagy épp gigabites neted van, akkor meg főleg.
Persze egyéni referencia, mert biztos vagyok benne hogy van olyan akinek megéri -
bali777
aktív tag
Ez userfüggő. Nálam alig szűrődik be fény, nem zavaró, észre sem veszem. De az szilikonos arcvédő mellé jár "orr-rész" is
-
Dyingsoul
Topikgazda
Egy másik videóban meg 4K per szem felbontást mondtak a Pico 5-re.
Bár lehet csak véletlen elszólás volt, mert ezt a képet találom meg én is több helyen, ami az általad linkelt oldalon is van.
Kiadós P5 összehasonlításra még várhatsz... Ezek csak pletykák, semmit nem jelentettek be, a Quest 3 meg már itt van.
-
a2d2
addikt
Mivel ezek a gyártók az elkövetkező években egymásra fognak licitálni oda-vissza a friss fejszetekkel ezért első sorban azt kellene eldöntened hogy melyik store-ba szeretnél hosszú távon befektetni (akár egy teljes HMD árát). Ne kelljen egy játékot három helyen megvenni, mint ahogy az itt előfordult egyeseknél
Ha csak PCVR-ra kellene akkor nem szóltam. -
pRoject22
őstag
Szia,
az elején azért szívtam sokat mert egy hibás eszközt kaptam, IPD problémája volt, aztán azt kicserélték azután meg azzal szívtam, hogy ugye szemüveges vagyok és az első lencse adapterek amiket rendeltem hozzá nem voltak jók, túl magasak voltak és beleakadt a homlokom, aztán azt vissza küldtem és rendeltem hozzá máshonnan, az jó lett, utána még rendeltem hozzá amazonról egy puhább arcpárnát mert a gyárit nem találtam elég jónak.
Ezek után márcsak azt tesztelgettem mi az amit maximálisan elbír a gépem vele, főleg az openxr toolkitben állítgattam a foveated renderinget, szemkövetést stb.
Nyílván ez egy csúcstechnika, minél össze tettebb egy VR annál többet babrálsz vele mire magadra szabod, mindnekinek máshogy jó.
Ezzel szemben a Pico4-et kivettem a dobozból és felvettem és ment, viszont nincs ilyen képe és nincsenek benne ilyen featurek mint az Aeroban így egyszerűbb is beállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen autót vegyek?
- Egérpad topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- DAC kártya ES9038Q2M Raspberry PI-hez
- Új GAMER félgép - ASUS PRIME B550-PLUS + Ryzen 7 5700X + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- iPHONE 12 64GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Vivobook X1403ZA 14" 3K OLED i5-12500H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Új GAMER félgép - ASRock B650M-H/M.2 + Ryzen 5 7600 + Kingston Fury 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest