- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulasoft
őstag
válasz
barcalaci84 #32889 üzenetére
Azért fura, hogy a lassan másfél éves index még referencia. Mondjuk abból nem adtak ki még második verziót index2 néven. Vajon jönnek ők is valami újjal? Még a headset így is 8 hetes szállítással van, csak a kontroller, meg a bázisállomás 2 hét. Ezek szerint még mindig sokan veszik, ha nem áll a raktárakban hegyekben, ami kicsit furcsa tekintve, hogy az ára változatlanul magas mondjuk egy hp rewerb G2-höz képest is, a quest2-ről nem is beszélve. (azért jó hogy van 2 modell és lehet választani mi a fontos). Kíváncsi leszek a htc mobiljára, meg a ps5 VR-jára. Van más modell a láthatáron?
-
barcalaci84
őstag
Szerintem a Huawei - jel is varhatsz, mert nem hoz semmi extrát szerintem... A VD - s csávó is írta h a WiFi 6 nem oszt nem szoroz... Egy már meglévő jó 5ghz - es router savszelje is bőven elég.... A trükk nem itt van, hanem h a 90 Hz is sokat segít a jobb latencyben, meg gondolom a dekod is jobb....
Azt a pénzt inkább gepfejlesztesre költenem, mert ide kellene fog egy sokkal combosabb gép -
a2d2
addikt
Na a Virtual Desktopos srác sem alszik. Kidobott már egy bétát a Quest 2-höz ami támogatja a 90Hz-et és a Quest 2 felbontását. A HEVC kódolás eddig is benne volt a programban, gondolom a Wifi 6 csatlakozás miatt sem kellett sokat piszkálni a kódban.
Itt az első teszt a Virtual Reality Oasis-os csatornán: [link]
A linknél látszik hogy HEVC van beállítva és 14ms a latency. Igaz egy Wifi 6-os 100e-es routerrel tolja de asszem megrendelem azt a 25e-es Huawei-t amit kinéztem mert állítólag eszméletlen jó lett Quest 1-hez képest is.
Szóval kb megint ott tartunk hogy a VD lenyomja a Linket látványban is -
a2d2
addikt
válasz
barcalaci84 #32892 üzenetére
11:03-nál mondja.
Basszus de sok még ez a két hét. Bár Tomb Raiderrel egész jól elvagyok (érdekes hogy az 1070-em nem tudja maxon futtatni 4k-ban pedig elég régi játék, a haj minőséget vissza kellett vennem), már nem bénázok annyit az Xbox kontrollernél, eddig kb lőttem mindent csak a célt nem
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Nekem a videó nagyon átadja, hogy mennyire durva képe van a G2-nek... Igazából már kedvem sincs felvenni a CV1-et mert tudom úgyis mindent elölről kezdek amit most játszok benne.
-
Jacek
veterán
válasz
Nem rossz a Q2 azért füleg az ára miatt, de na a G2
-
a2d2
addikt
válasz
Ma fog kijönni egy új videója ahol kifejezetten a 90Hz-es Linket teszteli. Kíváncsi leszek.
Amúgy hozzá kell tenni hogy a mostani videóban csak a DCS-es rész futott az új 90Hz-es bétával. A többit csak átmásolta a 4 nappal ezelőtti videóból. De amúgy sincs nagy jelentősége egy ilyen összehasonlításnál. Inkább a H.265-öt várom mert valószínű hogy még mindig H.264 van használatban. Erre rákérdeztem most, mert ha már a HEVC akkor sok javulás már nem lenne várható, pedig bizakodok hogy azzal jobban meg fogja közelíteni a Reverb G2-t. Mondjuk az Indexet már ebben a béta állapotban is elveri képminőségre (ha félretesszük a 90 vs 120Hz-et).
Én bizakodó vagyok továbbra is hogy jó lesz ez a Quest PCVR-ra és nem nyírja ki a PC-s fejlesztéseket. -
barcalaci84
őstag
Videó Q2 VS reverb g2 VS index
Quest 2 - n a novemberben vagy decemberben érkező link bétája már megkapta
[link] -
gulasoft
őstag
-
Márton
nagyúr
Jó és rossz hírem is van videó témában:
úgy tűnik megvan a ludas, a CPU evő szörnyeteg, egy ftp-server app személyében. Az ötletet Tyco-tól vettem, de akkor ez nem jött be. Pedig kényelmes volt a wireless másolgatás. Amint uninstalláltam már nálam is Level1, 50-60% közötti a CPU használat a Pigasus alatt.
Ami a rossz hír, hogy ettől még továbbra is akadozik 3-5 mp-enként. Pedig most már nincs a grafikonon narancssárga és piros vonal. -
Jinxb1rd
addikt
válasz
kiskuplung #32875 üzenetére
Én már nagyon várom, remélem jó lesz és nem kell refundolnom.
Valaki nem tudja, hogy Originen lehetséges VR-ral játszani? Mert a terv az lenne, hogy előfizetek ott egy hónap EA play pro-ra, akkor ugyanis megkapod ugye a legfrissebb játékokat, pl a Squadronst. De a Vr működik ott?
-
Dyingsoul
Topikgazda
Én azért gondolkoztam a Cosmos-on mert tényleg brutálisan szép képe volt a CV1-hez képest. Ha a sweet spot nem lett volna annyira pici akkor lehet megtartom bár a kontroller bumfordisága is nagy minusz volt számomra. (GearVR modhoz meg nem volt kedvem, mert a gari miatt nem akartam szétrombolni)
-
-
Márton
nagyúr
-
Raymond
titán
válasz
Márton #32871 üzenetére
Akkor megy feljebb nalam amikor valamin dolgozik a hatterben mert beolvas uj thumbnail-eket ha gorgetem valamelyik savot vagy rogton a bekapcsolas utan (ugyanis megint ott vagyok hogy nem hasznalas kozben alvas helyett kikapcsol) meg "ebredezik". Az utolso fw van rajta (v18). Volt mar egyebkent regebben is hogy valamit elturtak a videolajatszas teren es kellett javitas, de nincs elsokezbol tapasztalatom csak remlik valami a reddit-rol.
Elmeletileg elo lehet hozni az Android-os lejatszot is es azzal megy minden rendesen (gondolom Oculus TV-ben mint a tobbi sima app-ot) de nem probaltam soha. Plusz ott van hogy az Oculus SDK-n keresztul is a hardveres lejatszast hasznalja, csak akkor nem igazan ertheto miert nem megy rendesen a Gallery-ben mert ezek a file-ok semmim kulonoset nem tartalmaznak.
-
Márton
nagyúr
válasz
Raymond #32869 üzenetére
No, hát nálam még a Home screen is L4-en megy 80-100% használattal 1593MHz-en. Akkor itt lesz valami bibi. Valami települt, ami megfogja a rendszert? De hát alig van fennt bármi, friss a rendszer.
Ne vedd már a szívedre azt a "cseles" megjegyzést, egy kis vidámság akart lenni a mondandómban, mivel annyira bosszant a jelenség, hogy szeretném teljesen tisztán látni a dolgokat és a váltásnál ugye pont nem látszik a hiba, ha van. De ha így volt egyszerűbb megcsiálni, elfogadom, semmi erkölcsi alapom nincs ahhoz, hogy számonkérjek ilyesmit.
"meg par megjegyzes az utobbi napokban"
Sajnálom, ha nem ment át a lényeg és nem fogalmaztam egyértelműen, de pl. ez és az ehhez hasnonlók: "Raymond merre vagy?" "majd Raymond erre jár.." egyfajta tiszteletkifejezés akart lenni irányodba, mert a legkorrektebb infókat itt mindig tőled olvastam. Semmi csipkelődős célzat nem volt benne, pont ellenkezőleg: meghajlok tudásod előtt.. Peace -
Jinxb1rd
addikt
válasz
kiskuplung #32868 üzenetére
Fú, hát ezek tényleg elég gusztustalanok.
-
Raymond
titán
válasz
Márton #32867 üzenetére
Level 2, 1132Mhz, 70-80% kozott.
"Cseles
"
Nem igazan ertem ez meg par megjegyzes az utobbi napokban mi akar lenni. Ilyen lett mert igy volt a meglevo beallitot projekten a legegyszerubb gyorsabb mozgast csinalni. Azon kivul pedig van eleg mas dolgom igy ezzel azert foglalkoztam mert egy szinten erdekelt, viszont a prioritas nem volt igazan magas igy a sor vege fele kullogott. -
kiskuplung
őstag
Múltkor kérdezte valaki, hogy milyen VR MMORPG-k várhatók a jövőben, én most összegyűjtöttem egy párat.
Blade runner-es : NYX: The Dark Cyberpunk VRMMORPG (Announcement Teaser)
World of Warcraft-ra hajazó : Ilysia | Coming 2021 | Team 21 Studio, LLC
Final fantasy-s/Anime-s : Zenith Alpha Sneak Peek Trailer | How Will You Use Your Power?
Chronos-ra hajazó, 3rd person nézetes : Archgate VR MMO Trailer (Samdosoft) - PC VRSajnos majdnem mindegyik azzal hirdeti magát, hogy Questre is elérhetők lesznek, és ez durván meg is látszik a kb 2001-ből származó grafikán.
-
Márton
nagyúr
válasz
Raymond #32864 üzenetére
Köszi az újabb tesztfájlokat, megnéztem.
Nálam ugyanúgy van framedrop minden balra vagy jobbra mozgásnál 1, gyakran 2 is..
De akkor ezekszerint nálad is, ha random látsz ilyet. Azt nem mondom, hogy nézhetetlen, csak azt, hogy elég zavaró és bosszantó, főleg egy videós számára, aki szeretné a munkáját tökéletesen prezentálni..
Mondjuk jobb lett volna egy hosszabb, csak egy irányban menő scroll, mert így most az irányváltásoknál történő hibákat nem is látjuk. CselesÚjabb videókéréssel már nem fárasztalak, azt viszont megnéznéd, hogy a GO homescreen-en neked mennyi a cpu, gpu használat OVR Metrics toolal?
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
Dyingsoul #32850 üzenetére
Steam véleményezésemben kb ezt írtam én is. Meglepően jó volt, de elég is volt, mert kicsit nyomasztó.
De végre nem azért félek, mert jumpscare-rekkel tele van nyomva, hanem mert hallok a sötétben valami gyors csoszogást és nem tudom pontosan merről jön, mert még nem látni a delikvenst.(#32843) s7evcsenko
Szerintem sima liba, bár kezdésnél biztos lesznek döcögések. De ennyiből jó, hogy még megvan az egyszerhasználatos, eldobható Rift S-emAddig használom azt, ha muszáj.
-
a2d2
addikt
válasz
BomiBoogie #32860 üzenetére
3 dolog lehet:
- túlzott fény (direkt napsütés zavarhatja, próbáld árnyékban vagy szobában)
- kamerák piszkosak (töröld le szemüvegtisztító kendővel őket)
- ha fent van a YUR FIT sidequestről akkor azt távolítsd el -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nálatok nem szokott lenni Questen (Quest 1-en
) tracking probléma?
Mennyire kell nagy fény neki? Reggeli félhomály az még annyira gyenge?
Ma is belefutottam, hogy pl. Beat Saberben többször egyszerűen eltűnt az egyik kard (persze, hogy utána azonnali fail), vagy OhShape-ben az egyik karomat egy görbe virslinek érzékelte (pedig egyenesen tartottam).
-
kerti008
aktív tag
John Carmack is emlitette hogy a 68 mm-es allasban a kepernyo szele miatt csokken a FOV.
A javitott Quest1-emnek mintha csokkent volna a szunyohaloja es mintha tobb pixelem is lenne. (ennyit tenne a megfelelo kalibracio?)
Hogyan tudom a harverID-kat kiolvasni android alatt a Quest-en garancia vesztes nelkul? -
bunnyhu
senior tag
válasz
Dyingsoul #32844 üzenetére
Szerintem CV1-ről a reverb G1-re is érdemes volt váltani, a G1-G2 váltás már érdekesebb kérdés, de előlegezzük meg a bizalmat, hogy tényleg jobb lesz. De a CV1 és reverb között a különbség fényévekben mérhető, oké vannak hibái, de ha egyszer belövök a szemtávolságodat és a pántokat, utána már zsíroskenyér. A képminőség meg eszement állat, és mellesleg van, aki már most elkezdi eladogatni, minap láttam 150-ért reverbet árulni, hát az iszonyú nyomott ár. Én remélem, mire sorra kerülök egy kicsit többet fog érni, mert ha nem, akkor fél év használattal majd egy százast fogok bukni rajta ...
-
Márton
nagyúr
Hasonló élményt?
- egyrészt sokkal többet, hiszen gyakorlatilag akkora vásznat állítasz be magadnak amekkorát nem szégyelsz, a 360-as módról nem is beszélve
- másrészt soha nem fogja nyújtani azt a kényelmet, amit a szemüveg nélküli filmezéstől kapsz, mégha 100g is lesz egy hmd a jövőben
-
a2d2
addikt
Na megint a kis ázsiai csajszinak sikerült a legjobb videót összehoznia.
Natív Quest 1 vs Quest 2 (nem Link kábeles) through the lens video.
5:48-nál nagyon meggyőző:
[link]
Meg a kontraszt sem olyan fos mint az előző videókon látszott (sőt 6:20-nál azt mondja hogy jobb a kontrasztja az újnak)
Viszont a FOV csökkent!!!
Mindenesetre úgy érzem hogy ennyi pénzért akár csak tartalomfogyasztásra is megéri megvenni. A TV-hez és a projektorhoz képest ez gyakorlatilag fél áron hasonló élményt tudna nyújtani. Quest 1-en megnéztem egy 3D-s filmet de többet nem erőltettem. Egyszerűen kevés volt még a felbontás és túl sok a szúnyogháló.
Kíváncsi leszek erre. Első dolgom lesz feldobni rá a Netflixet. Jó lenne ha 4k-ra lenne kényszerítve a stream benne (ez nem csak kapcsolat minőség hanem az eszköz függvénye is). -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
kiskuplung #32851 üzenetére
Akkor ökölpacsi!
Amúgy ez a játék simán jó demózni a VR-t vendégeknek is. Mármint azoknak akiknek van hozzá gyomra. -
Dyingsoul
Topikgazda
-
kiskuplung
őstag
válasz
Igen, igen, nekem is Te leszel a leghitelesebb review forrás
Az Oculus store-ból nekem az összes exkluzív megvan, de mivel idén semmi se jelent meg, és most már nem is fog, ami érdekes lenne PC-n, ezért nem nagy érvágás, hiszen a Revive-val az összes fontosabb cím megy. A G2-nek pedig még a kontrollere is a Touch koppintása, ami egy remek ötlet volt a kompatibilitás megőrzése érdekében.
Én mondjuk még mindig borúsan látom a jövőt, úgyhogy én még egy fél évig biztos együttmaradok a CV1-gyel, amíg nem rajzolódik ki valami szebb kép a PCVR-ról, mert szerintem ennek az álomnak így kb vége van.
-
s:zozo
aktív tag
válasz
"ha én bátran merek váltani a CV1-ről a G2-re"
Pont ezért leszek kíváncsi a te véleményedre, mert elég sokat CV1-tél és használtad az oculus felületet, környezetet. Nem a felbontás különbsége és élessége lesz érdekes, hanem szinte minden más. Használhatóság, kontrollerek, kamerás követés, stb. -
Márton
nagyúr
válasz
barcalaci84 #32842 üzenetére
És ez a 2064 elég? Mert ha elosztjuk a Q2 1832-jével, az csak +12%, ami nem tudom elég-e.
Raymond merre vagy? -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
s7evcsenko #32843 üzenetére
A G2 ugyanolyan WMR, mint az összes többi WMR headset. A játékok steam oldalán ahol Windows Mixed Reality kompatibilitást írnak, az biztosan működik majd G2-vel.
Oculus Store meg majd megy a Revive-al, ugyanúgy mint az összes többi WMR headset esetén.Szvsz ha én bátran merek váltani a CV1-ről a G2-re akkor szerintem senkinek nincs félni valója.
Mondjuk az igaz, hogy amit csak tudtam azt én Steam-en vettem meg, nem az Oculus Store-ban. A kezdetektől tudni lehetett, hogy egy zárt store (Oculus store) nem egy felhasználóbarát megoldás. Én nem szeretem ha korlátozzák a lehetőségeimet. Steamen van mindenféle támogatás ráadásul az akcióiról is híres a Steam.
-
s7evcsenko
addikt
-
barcalaci84
őstag
a link render resolutionje :
szemenként :
Performance 1552x1712
Balanced 1808x2000
Quality 2064x2272 -
Márton
nagyúr
válasz
barcalaci84 #32839 üzenetére
Engem a hibátlan videólejátszás jobban izgat. Lol.
-
barcalaci84
őstag
válasz
Márton #32837 üzenetére
de te is benyaltad ezt a link majd ilyen jó meg olyan jó lesz dumát
meg ez még nem a végleges link...minden lesz
valóban nem a végleges , de nem a felbontás fog nőni , mert azon már rég túl vagyunk...
bár persze nőhet , de nem lesz gép ami kihajtja , mert már bőven reverb felbontás felett leszde amúgy tényleg nagyon jó kis headset mobilra , olcsón és használható Pc-n is...használható
-
Márton
nagyúr
válasz
barcalaci84 #32836 üzenetére
Nem tudom a pontos számokat (majd Raymond erre jár, ha végzett a 72p renderrel
), de ugye nem a Quest 2 natív felbontásán kell renderelni, hanem jóval nagyobban, hogy az optikára való warpolás után is legalább 1:1-ben lássuk a kép közepét, ott ne legyen semmiféle upscale.
szerk: azt tudjuk, hogy Quality módban zajlott-e a teszt? -
barcalaci84
őstag
válasz
Márton #32829 üzenetére
a link alaphelyzetben már most is magasabb felbontást renderel mint a quest2 kijelzőjének felbontása... quality módban meg jóval felette...
a tömörítésben javulhatnak és akkor kevésbé lesz talán homályos
90 hz is lesz ha sikerül megoldani , de az megint a képminőség rovására mehet -
Jinxb1rd
addikt
válasz
s7evcsenko #32830 üzenetére
Sokkal jobb lesz például a lencséje, ami elég mérvadó. Kisebb torzítás a széleken, kevesebb god ray effekt, nemrég volt cikk hogy valamit alakítottak a cuccon, hogy jobb legyen, de senki nem fordította le, úgyhogy teljesen nem értem, csak sejtem.
#32834) MártonTehát senki nem tudja biztosra mondani vagy mutogatni, hogy tényleg jobb lesz-e akkor vagy sem. Előrendelik az emberek és nagyon azt se tudják, hogy mit.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
s7evcsenko #32830 üzenetére
Új kijelzőt kap, ami csak felbontásban egyezik. Papíron hasonlóak, viszont teljesen más lesz a G2.
-
a2d2
addikt
válasz
s7evcsenko #32826 üzenetére
Majd 2 hónap múlva kell ránézni ha véglegesedik a Link a Quest 2-höz.
De remélem addigra lesz már wifi 6-os VD is. -
s7evcsenko
addikt
válasz
Jinxb1rd #32827 üzenetére
Én inkább a reverb G2 miatt várnék áresést, de a 100k-t még így is erősnek érzem.
Amúgy nézem az összefoglalóban, hogy a G1 és a G2 full ugyan azokkal a paraméterekkel rendelkezik... akkor miben lesz ez jobb?
Annyi, hogy pakoltak bele plusz kamerákat és jobb lett a követés?
A kép csont ugyan az lesz? -
Jinxb1rd
addikt
válasz
Btw a videó alapján azt a szűrést vonom le, hogy a screen door effekt redukálódik drasztikusan a Quest 2-ben, de élesebb nem lesz a kép. Amit nem értek, mert nagyobb a felbontás, akkor miért nem élesebb is?
Olyan, mintha a nagyobb felbontás hasonló parasztvakítás lenne, mint a fényképezőgépeknél, hogy hány megapixelbe tudnak menteni. -
Jinxb1rd
addikt
válasz
Mint egyetlen értelmes, legolcsóbb működő PCVR biztos nem megy le addig az ára. Most páran eladogatják, mert látják esni az árakat, illetve nem tudják mit áldoznak fel a mobilitásért cserébe, de majd rájönnek.
-
s7evcsenko
addikt
Azért az a 100k elég merész előrejelzés...
Én azon a videós összehasonlításon nem látom azt az állejtős különbséget, ami ezt indokolná.
Persze ha élőben sokkal jobb lesz, akkor talán.Amúgy az mitől van a videón, hogy a Rift S-en az ED-nél van egy csomó bolygó pluszban a HUD-on, míg a questeken nincs? 5:34-nél
-
brunna
újonc
válasz
-Sawyer- #32818 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
@-Sawyer-:
Sajnos azt nem látom sehol ,hogy melyik kártyára lenne kötve a displayport, a laptop alját leszedve is plusz burkolat fed szinte mindent a RAMokat meg a winyót, SSDt kivéve. Ezt hogyan lehet leellenőrizni?Viszont a Quest 2-őt akkor mindenképpen megvárom.
-
-Sawyer-
tag
válasz
brunna #32816 üzenetére
A Rift S ajánlott videokártyája az Nvidia GTX 1060, ez alapján a te kártyád még ennél valamivel erősebb is: [link]
A laptopos VR esetén nagyon fontos, hogy mielőtt még bármilyen headsetet veszel, nézd meg, hogy a video kimenetek (displayport, HDMI) közvetlenül a dedikált Nvidia kártyára vannak-e kötve, mert ha nem (ha van benne integrált kártya is) azzal nem fog működni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
brunna #32816 üzenetére
laptop 2060at nem vagom. ha desktop szinten van, az kb egy 1080 / 5700 szintje, az boven eleg kb mindenre, max par szimulatornal eroteljesen le kell huzni a grafikat.
egy 1060 / 290x szintu kartya egyebkent majdnem mindenre eleg a szimulatorok kivetelevel, szimulatorozni meg jo kozelitessel semmi.
ujabb modelleket annyira nem vagom, a tobbiek tudnak segiteni, hogy a Rift S es az uj Quest hogy viszonyul egymashoz. utobbi olcsobb is, bar kicsit mokolni kell, hogy kenyelmes legyen ahogy neztem.
-
brunna
újonc
Sziasztok!
Szeretnék én is belépni a VR játékvilágba. A gamer laptopom mellé vennék egy VR headset-et. A számomra szimpatikus ár/érték arány miatt az Oculus Rift S-en gondolkodok viszont bizonytalan vagyok abban ,hogy a laptopom elég alá. Jelenleg egy MSI GL63-9SEK laptopom van RTX2060 6GB, I7 9750H, 32 GB RAM. Szerintetek ez a laptop-szemüveg páros jól élményt tud biztosítani?
A választ előre is köszönöm!
-
Jinxb1rd
addikt
https://store.steampowered.com/app/1363430/Propagation_VR/
Frissen megjelent, ingyenes Wave zombie shooter.
-
kerti008
aktív tag
válasz
Raymond #32805 üzenetére
Most jott vissza javitasrol a Quest es azt tapasztaltam hogy a screendoor fektetett rombusz alaku viszont javitas elott meg olyan negyzet alaku volt kulonallo pixelekkel. (vagy en emlekszem rosszul) Viszont a szinek telitettebbek lettek, megjelentek a feluleteken a csillogasok a kep sokkal reszletesebb lett. Ami erdekes hogy a IPD kalibracio elotte 68 volt (a csuszka kozepen volt) most meg a legelesebb kep 70-nel van. (a csuszka a legszelen van) Javitas elott nem volt kulonbseg a 68 es 70 kozott. Ugy latszik ezt rendesen bekalibraltak.
Es a "javitott" Questen semmi karc nem volt, tokeletes allapotban jott. (a szamla szeriny javitottat kuldtek) -
Márton
nagyúr
No, mérgemben felraktam az OVR Metrics toolt is, ami sajna csak másodpercenként frissíti az adatokat, de azért az látszik, hogy videó közben 70-80%-on megy a CPU és a GPU használat is. Viszont amikor void környezetet választok, akkor lemegy a gpu 40%-ra, nincs is benne tüske, viszont a CPU használat akkor is 70-80%, gyakran narancssárga és néha piros, 90% körüli. Gondolom ekkor van frame dobás... De ha 4k/60-at is dekódol, akkor 1080-ra vajon miért nem elég a cpu? Sőt, rendereltem 720p-t is, ott is ennyi a cpu
Meg azt sem értem, a videót nem a gpu dekódolja csipőből?
"Oculus Quest and Oculus Go are fantastic VR headsets for experiencing immersive media. They can decode high-resolution video files that are close to saturating display resolutions (up to 5.7K), providing peak-quality viewing experiences. "
[link]Peak quality, hát nekem az picit mást jelent..
-
gulasoft
őstag
válasz
barcalaci84 #32803 üzenetére
25%bevtele innen van. Tudod mekkorát zuhan a részvény ha a bevétel 25%-át elvesztik. Nem a face fogja betörni az eu-t a részvényesek tűzik karóra a cukiberggfejét és veik máglyára és fúák szét a szében
-
törölt tag
válasz
Márton #32777 üzenetére
Ez már tényleg csak találgatás, de esetleg megpróbálhatod átkódolni képszekvenciából ffmpeg-el mp4-be.
Azaz Vegasból kiírod mondjuk png-be, és commandline-ból:ffmpeg -f image2 -i -r 60 képszekvencia_elérési_útja.%04d.png -r 60 -v:c libx264 -preset veryslow -crf 16 -pix_fmt yuv420p out_60fps.mp4
A hivatalos Oculus blogon is az ffmpeg-et ajánlják: [link]
Olyat többször is tapasztaltam, hogy a libx264 valamiért akadozott a nem ffmpeg alapú lejátszókon, de simán lehet, hogy ez fordítva is igaz, azaz az ffmpeg library-t használó alkalmazások nem szeretik a nem ffmpeg-ben encode-olt mp4-eket.
-
kerti008
aktív tag
Ha jol emlekszem a Questnek a screen door effektje olyan mint a szunyoghalo, vizszintes fuggoleges 90 fokos? Illetve 72 mm a max IDP?
-
barcalaci84
őstag
válasz
gulasoft #32802 üzenetére
Simán leallhatnak és kívárják míg az EU politikusok visszavonjak a jogszabalyt.... :)
Ha elveszik a facebuksit, meg az instat simán utcára vonul a plebs, a politikus meg a kedvükre tesz :)
Majd az AI eldonti mi éri meg jobban :
Betartani a szabályokat vagy betorni az EU-t? ☺️ -
speppi
csendes tag
Ez érdekes lehet. https://gsmring.hu/kivonulhat-europabol-a-facebook-es-az-instagram/
Mi lesz igy az okulussal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest