Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
válasz
barcalaci84 #33599 üzenetére
Na látjátok, sima user error
-
barcalaci84
őstag
Jellemzően azok kapják a bant akik korábban FB userek voltak, de régen törölték azt (vagy azt hitték, közben meg csak felfüggesztették)
Most meg létrehoz egy acccountot, de azt az AI bannolja, mert a dupla acc sérti a TOS-t -
a2d2
addikt
Azért a FB-ot ismerve tuti nem törlődtek az adatok. Megvan minden az adatbázisban ki milyen játékot vett meg. Ha alaptalan a ban akkor gondolom pár órán vagy 1-2 napon belül visszaállítják és gondolom még ajándék 10$ kupont is kapnak a kellemetlenségekért.
Szóval nem kell egyből a legrosszabra gondolni.
Gondolom csak át kell állítani az automatizmust hogy a full új embereket akiknek 0 ismerősük van és feltűnően aktívak lettek az elmúlt órákban ne tekintse potenciális veszélyforrásnak egyből. -
-
Raymond
titán
válasz
gulasoft #33593 üzenetére
Nem ir senki semmit. Az idiota automatikus rendszer bannolja oket a review meg olyan amilyen mindig - szar. Ezt kell nekik rendbe hozni. Az elso napokon az Oculus support nem is tudott semmit csinalni es a Facebook supporthoz kuldte az embereket. Most lassan kezdik rendbehozni a dolgokat.
-
PLackó16
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést hogy ismét Amazont hozok fel, utolsó.. Csak hátha segít valakinek.
Tegnap délben rendeltem az angol Amazonról, gyorsított kézbesítési opcióval került 135e Ft-ba.
Elvileg legkorábban pénteken kellett volna ideérnie, de ma délben már itt is volt..
Ez hogy a fenébe lehetséges?Belföldi csomagok nem kézbesítődnek ilyen gyorsan..
Szóval ha valaki gyorsan szeretné beszerezni, ez nagyon jó opció. -
stfx
aktív tag
Na a facebook ellenzoknek csak igaza volt, redditen jopar embernek bannoltak a facebook accountjat, es baszhatja az uj questjet. Nem kamu facebook profilokrol van szo, volt akinek sose volt facebookja , most csinalt igazi adatokkal telefonnal megerositve, hozzakapcsolta a tobb eves oculus accountjat, aztan 10perc mulva ban a semmibol. Oculus a facebookhoz kuldi oket reklamalni, ott meg visszairtak hogy nem lehet visszacsinalni.
-
DAeRK07
csendes tag
válasz
gulasoft #33579 üzenetére
Köszi a választ. De meg is rendeltem. A francia amazonos rendelést meg lemondtam. Múlt héten rendelt HOTAS joyra azt írták, nem tudják szállítani a koronavírus miatt... Akkor gonolom a Quest 2-t sem tudnák. Nem várom megmi lett volna ha..
Ha 7% vámot ráraknak, akkor rakjanak. Egyébként DPD szállítja majd, 20-23 között. -
murphy84
tag
Én megvettem questre a SkyBox lejátszót (14 $), quest 1-en a 4K-nál nagyobb 3D videóknál már akadt, vagy lassú volt a kép mozgás, quest2-ön ezzel a progival a 8K 3D h265-ös videókat zökkenőmentesen lejátssza DLNA-n a pc-ről wifi-n keresztül (10-15 gb méretű videók) Itt azért látszik a quest 2 ereje
Ja és gyönyörű a kép 8K videónál
-
gulasoft
őstag
Horizons megy már az új questtel? Bétára próbáltam regisztrálni, de Szenegál benne volt, Magyarország nem.
Hány vr szett lehet szenegálban? -
a2d2
addikt
válasz
Raymond #33575 üzenetére
Nem lenne rossz így havi 600Ft-ért ha nem lenne lekorlátozva a játék. Mármint ha csak az idő ketyegne.
Csomó játékot ki is lehetne pörgetni.
Volt valamilyen előfizetésem, én a Battlefront 2-t nyomtam benne, gyerkőcök az Unravel 2-t de egyiket sem tudtuk befejezni egy hónap alatt
Szóval elég lenne az össz 10 óra, csak kérdés hogy melyik van még lekorlátozva hogy csak az x. pályáig játszható.@kazmerr: de hát még nincs is 20.-a!
Enyém ma délután jön, haveromé már megérkezett. talán így nem szúrja ki Dyingsoul -
gulasoft
őstag
válasz
DAeRK07 #33576 üzenetére
Nem a vámmal van a gond, hanem a gariztatással. Jelenleg úgy néz ki mindenféle megállapodás nélkül lépnek ki az Angolok az EU-ból. 2020.dec.31.-én. A boltban nem érdekli az ÁFA az eladókat, de elméletileg a különbözetet 7% ki kell fizetned. Amazon pl. egyből a magyar ÁFÁ-val számol. Itt ha megfogják a Vámon akkor erre ráraknak még simán 7%-ot, ha nem fogják meg, akkor meg jövőre gariztatni lesz macerás.
-
GalaHU
addikt
válasz
kiskuplung #33572 üzenetére
Nekem tegnap frissített, Ultrán tolom (most jön az utolsó mission) de tök simán fut CV1-en...
Több tényezőből jöhet a gond...Remélem megoldják nektek, mert a program zseniális!
-
kazmerr
aktív tag
Nah, megnyomtam én is...
Ugynitt cv1 olcsón eladó -
Raymond
titán
EA Play (regebben Origin Access Basic) csak $25 egy evre es akkor van 10 ora Trial. A Single-bol csak a Prologue megy, de osszesen 10 orat jatszhatsz vele. Ezen kivul kapsz egy rakat masik jatekot is.
Szerk: Ezek a jatekok vannak az elofizetesben [link] Nekem az EA Play Pro van (regebben Origin Access Premier), az $100 (85eur-t vontak le ket honapja ujitaskor). Nem olcso, de ugy voltam vele ha erdekel valami akkor meglegyen [link] Annyi szokott az elony lenni hogy hamarabb van hozzaferes jatekokhoz, beta hozzaferes stb. Nem igazan hasznalom csak vegignezegettem/probaltam jatekokat amire nem igazan akartam kolteni mert nem tudtam erdekel vagy nem.
-
kazmerr
aktív tag
Megnéztem a reg fileokat, amennyire értettem a windows-os játék szolgáltatásokat kapcsolgatja ki (Játék rögzítést), és pár ehhez kapcsolódó dolgot, ezen felül feltekeri az időzítéses / IO tulajdonságait mindennek amit a windows játéknak ismer fel. Ott van benne a visszaállás, szerintem nem árthat, bár elég régi optimalizálások.
A quick cpu-t akkor érdemes használni ha valamiért az energia beállítás nem engedi maxra a proceszort. Nekem high performance van beállítva alapból, Laptopoknál ez durván eszi az akksit, asztali gépeknél pedig nem tudom miért a kiegyensúlyozott és nem a maximum az alap...
A TimerResolution is érdekes, igazából csak sejtem mit csinál, a belső időzítőjét állítja a windowsnak. Ha elindítod, és a maximum resolution és a current resulution között nagy a különbség akkor esélyes hogy segíthet. De nem hinném hogy ezt a játékok motorjában nem piszkálják...
-
kiskuplung
őstag
Köszi, de igen
Mondom, meg kell várni a patchet. Még olyan hiba is van benne, hogy induláskor 100%-on pörget egy CPU magot, 10 percig, aztán abbahagyja.
Ez a stutter meg teljesen független a beállításoktól. Nekem is megoldotta először látszólag, aztán másnap már tök mindegy volt, hogy low vagy ultra. Máskor meg ultrán is simán megy.
2 napja játszottam vele, akkor már annyira rossz volt, hogy konkrétan duplán lehetett látni az X-wingeket -
a2d2
addikt
válasz
kiskuplung #33569 üzenetére
Ezt ott volt a videók között, próbáltad esetleg? Elég sok mindent állítgat a srác. Mondjuk a végén azt mondja hogy vegyél mindent low beállításra
[link] -
kiskuplung
őstag
válasz
Jinxb1rd #33566 üzenetére
Nem, semmi köze a hardverhez, mármint a PC-hez. Oculus-on mindenkinek csinálja
Itt egy kapcsolódó EA fórum, de igazából ha feljebb mész, a bug reportnál kb. minden 3. erről szól. [link]Vagy esetleg youtubeon láthatod, hogy mi baja
[link]
És ami a legjobb, ha megnézed OTT-vel, akkor látszik h Oculuson is 60 Hz-et próbál erőltetni, ez volt a "patch" amit kiadtak a múlt héten.
Ha jól gondolom, a WMR headseteknek ez nem probléma, és azért rinyálnak csak az Oculusosok. De ez csak egy tipp. -
Raymond
titán
Ez eleg sokszor fel van hozva, Guy tobbszor is irta mar hogy mindegy a wifi 5 vagy 6 a kesleltetesnek, idealis esetben 2 frame es 3 frame kozott ugral ezert 72Hz-en 27-42 kozott van, 90Hz-en pedig 22-34 kozott. A streamer progiban a szam egy atlag ezert vannak mas ertekek is mint a stabil 2 vagy 3 frame.
Ma jon elmeletileg a router, majd meglatom. Tegnap probaltam a Link-et megint. A Quality beallitasal es az ODT-ben SS 1.2, Curvature Low es Encode Width 2880 beallitasal nagyon szep a kep.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
kiskuplung #33565 üzenetére
Hm, nekem ilyen problémám nincs.
Lehet hardverspecifikus hiba.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
s7evcsenko #33547 üzenetére
Ajjaj, hamarosan Beat Saber csapatkeresővé fog átalakulni a topik!
-
kazmerr
aktív tag
válasz
s:zozo #33558 üzenetére
Amit elmond az az hogy a VD-vel folyamatos a kapcsolat a headsettel (valószínűleg feltekeri maxra a wifi chipet) ellentétben a gyári megoldással. Emiatt amikor megpingeli, akkor a hálózati elérési idő 1ms vagy az alatti. Ha tényleg ez a trükk a VD mögött akkor kimutathatóan merítenie kellene az akksit. Viszont cserében stabil és alacsony a hálózat elérési ideje.
De egyébként teljesen valid amit mond:
- nézd meg melyik csatorna a legkevésbé használt ahol játszani akarsz(erre vannak almára és droidra appok pl. csak hogy hazait mondjak: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pzolee.wifiinfo)
- állítsd be ide fixen a routered (ha nem fixen állítod akkor lehet elkezd okoskodni, és kevésbé jó csatornát választ egy pillanyatnyi zavar miatt)
- fütyültesd össze a VD-vel a headsetet
- valahogy nézd meg a headset IP címét
- pingeld meg azt az IP-t.
Ha stabil és 5m alatt van, akkor boldogság, mert gyors és stabil a kapcsolatod.
Ehhez még hozzátenném hogy mindenhol leírják, hogy dedikált eszközt kell használni a headsethez. Tehát ahhoz az 5G-hez, de leginkább ahhoz a hálózati eszközhöz csak és kizárólag a quest csatlakozzon. Nálam az 5ghz-es kapcsolat csak questre lesz (már egyre esélyesebb hogy megrendelem), az egész házban, más eszközön bőven elég a 2.5Ghz-es wifi... A quest 2 tud rejtett ssid-t keresni. Ez is jó, mert más nem próbál rákapcsolódni, ami szintén tud lassítani a kommunikáción.Ezekre azért van szükség, mert még a wifi 6 is csak fél duplex, azaz vagy ad vagy vesz - https://networkingnerd.net/2019/04/10/802-11ax-is-not-a-wireless-switch/
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
kiskuplung #33101 üzenetére
Szerintem a hiba az lehet, hogy nincs meg az FPS-ed, akkor receg nekem is a menü. (igazából a menü mögött lévő dolog rezgeti be, ambient árnyákolás vagy valami fényeffektus miatt)
Merthogy kipróbáltam én is a Squadronst. Hááát...
Először is utána kellett nézzek, hogy miért full homályos az egész játék, mintha a Render scale alacsonyabban lenne, mint 1.0 és miért nem állítható menüből. Illetve a Motion blur is okádék, azt is ki kellett hogy kapcsoljam...
1.3-on végül ki is próbáltam a játékot, de azon nem teljesen smooth mindig, úgyhogy majd holnap még 1.2-ön benézem, az szerintem sima liba lesz ultrával is. Maga a játék szerintem szép és fura hogy egész jól is fut, de valahogy mégse érzem azt, hogy magával ragadna. Én speciel nem érzem a méreteket se annyira. És a szépség is valahogy nem fog meg, Detached féle űr sokkal jobb volt érzetre.
De a legnagyobb gond szerintem az irányítás: botkormánnyal lehet hogy királyság a játék, de gamepadon borzalom és szenvedés vele célozni. Átraktam hogy a jobb analóggal lehessen fel-le nézni, illve balra jobbra 'gurulni', balon maradt a 360 fokos forgás illetve a sebesség változtatás. Azt hiszem ennél jobban nem lehet beállítani a dolgokat, ha igen, lenne tipped, szívesen hallom, hátha
Szerintem ki kellene pár motion sickness elleni cuccot is kapcsolni valahol a settingben...
Holnap még teszek vele egy próbát, de ha nem fog meg, akkor nekem a VR világa ennyi volt.
-
kazmerr
aktív tag
válasz
Raymond #33556 üzenetére
Erre gondoltam:
"Latency is also down 75%."
A nyomok ide vezetnek:
"75% Latency Reduction: Is based on Intel simulation data (79%) of 802.11ax with and without OFDMA using 9 clients. Average latency without OFDM is 36ms, with OFDMA average latency is reduced to 7.6ms. Latency improvement requires that the 802.11ax (Wi-Fi 6) router and all clients support OFDMA."
forrás:
intel.com/wifi6disclaimers.Egy eszköznél tuti nem ennyi, de egy eszköznél is kell hogy legyen különbség mivel a Dynamic fragmentation-nél nem vár minden esetben új csomagot, hanem amit tud bepaszíroz. Olyan ez kb mint amikor az MTU-t hangolod a lanon az átvivendő adatok méretéhez, hogy a lehető legjobban kihasználd a csomagokat.
Dinamic Fregmentation:
"With static fragmentation all fragments of a data packet are of equal size except for the last fragment. With dynamic fragmentation a device may fill available RUs of other opportunities to transmit up to the available maximum duration. Thus, dynamic fragmentation helps reduce overhead." -
s:zozo
aktív tag
válasz
barcalaci84 #33557 üzenetére
Erre tényleg térjünk vissza akkor, ha a 4. pont is megtörténik
-
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #33553 üzenetére
az első 3 pont az már megtörtént...
a 4-es ponttal is vesztenek pár vásárlót
, de sokat nyernek is hisz nem steamen költitek a pénzeteket ha mégis maradtok a 300 dolláros majnem 2 k-s , mobil , pc-hez is használható all in one headsetnél (és utána meg vélhetően a következő generációra is magához láncol)de az egész pcvr vonal nem jelentős szám a q2-es eladásokhoz képest...úgyhogy ha páran odébbállnak simán belefér
-
kazmerr
aktív tag
válasz
Raymond #33551 üzenetére
Azért nem csak ennyi a különbség:
https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11ax
Latency-ben is van különbség. -
aktív tag
válasz
barcalaci84 #33545 üzenetére
"Tegyük fel, hogy az asztali alkalmazásukban elérhető lesz minden steam-n is megtalálható nagygépes játék és ez egy nagyon nagy tegyük fel.
Jól hangzik és itt már tényleg mindegy lenne a steam-s lehetőség.
Viszont más is szerepet játszhat, az akciók aránya és olcsósága, elesek attól, hogy játszhassak a steam-s barátokkal, akik más vr eszközzel rendelkeznek."Értettem, mert tényleg most is ez van csak én még meg említettem a mobilváltozatokat is, ez zavaró volt elismerem.
Hát én pont ellenkezőleg gondolom, nálam pont nem vágta ki a biztosítékot a kötelező fb integráció. A Steam támogatás megszűnése sokkal, sokkal érzékenyebben érintene.
Embereket már vesztettek pl. pont a link technikával, hisz akinek fontos a késleltetés nélküli eszköz az kénytelen mást választani.
De nézzük tovább, a megint változó IPD állítási mechanika is gond lehet. sok ilyen elenyésző lépést és már jelentős számú vásárlóról beszélünk.
1 - fb integráció
2 - kábeles rift vonal megszűnése
3 - IPD mechanika változása
4 - steam támogatás megszűnése
Ami viszont zseniális az a quest 2 ára.
A szomorú viszont az, hogy megint bevittél az erdőbe és meg nem történ változás ellen érvelekhogy miért nem lenne helyes lépés. Ennek nincs értelme.
-
gulasoft
őstag
Na most akinek megjött az kipróbálta már a steamen és működik nem? Gondolod, hogy megvonják amit adnak. Akkor felgyújtom a questet és rádobom a székházukra. És szerintem nem leszek egyedül. Nekik most az a lényeg, hogy sok embert behúzzanak. Ez szembe megy mindennel ami üzletileg normális. Ha meg kitalálják akkor meghekkelik, és bekaphatják. Ez egy nyilvános chip, sokat szívóznak lecseréled a szoftvert egy hekkeltre és nézhetik az eltünő questeket. Mennek majd a hekkelt progik. Nem éri ez meg nekik. Az adataid kellenek nekik, hogy ezt aközben szerzik meg, hogy natív questel játszol vagy steammel az nekik mindegy.
-
Raymond
titán
Arra a linkelt videora azt mondta Guy hogy hulyeseg. A wifi 6 elonye az hogy jobban birja a stapat, tehat zajosabb kornyezetben konzisztensebben teljesit mint a wifi 5. Ha mindkettot nem zajos kornyeztben hasznalod ugy hogy dedikalt az eszkoz a VD streamingre akkor mindketto ugyanazt adja.
-
kazmerr
aktív tag
-
Helyre jöttek vd-vel, de refundoltam, mert iszonyat szaggatott 5g-n.
2.4-en nem szaggatott, de ott meg szar volt a felbontás.
Szerintem a routerem van rossz helyre telepítve, de azzal már nem volt kedvem szórakozni, nehogy kifussak az időből.
Ám ez a procedúra, mire mindent sikerült feltelepítenem és belőni, hát az is egy agyrém.
Meghagyom neked az út kitaposását, azt majd ha minden faca, akkor megveszem még1x.
Addig jó lesz nekem az S... -
a2d2
addikt
válasz
s7evcsenko #33547 üzenetére
Inkább azt mondd meg helyrejöttek-e a steamvr-os játékok színei ALVR-el vagy VD-vel?
-
Megjött a Beat Saber többjátékos módja: [link]
-
a2d2
addikt
-
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #33544 üzenetére
nem érted mit írtam
a pc-s változat jelenik meg oculus storeban is ... a nagygépes...ugyanaz mint steamen...
most is ez van csak most még választhatsz h melyik storeból szeretnéd megvenni... és eddig sokan inkább a steamest választották...
az hogy nincs minden ami a steamen van , az elsősorban abból fakad h az oculus nem mindenkit enged be...elenyésző embert veszítene egy ilyennel az fb...
a kötelező fb login egy sokkal keményebb lépés volt ilyen szempontból, mert az konkrétan kizáró ok sokaknál , mégis meglépték...de 300 dollár a q2 jóü paraméterekkel úgyhogy a nap véghén ugyanúgy ezt választja , aki most is ezt választotta
-
aktív tag
válasz
barcalaci84 #33542 üzenetére
Az igaz, hogy a steam-n kevés exkluzív van, de van és ki tudja mi lesz a jövőben és megint megjegyezve hogyha nem tudnak magukhoz láncolni a másik oldalon (fb) jó játékokkal, akkor sokan váltani fognak és ezzel át is térnék erre az érvedre.
"attól még az Oculus storeban ugyanúgy meg fognak jelenni (PC required )ezek a játékok"
Tegyük fel, hogy az asztali alkalmazásukban elérhető lesz minden steam-n is megtalálható nagygépes játék és ez egy nagyon nagy tegyük fel.
Jól hangzik és itt már tényleg mindegy lenne a steam-s lehetőség.
Viszont más is szerepet játszhat, az akciók aránya és olcsósága, elesek attól, hogy játszhassak a steam-s barátokkal, akik más vr eszközzel rendelkeznek.
Vagy, nem tudom mennyire fogja vigasztalni az embereket az a tudat, hogy megkapják az adott játéknak a gyengébb hardveren futó verzióját. Pár játéknál még működhet is, de ott lesz a másik oldalon a steam verzió, amit nem használhatnak, mert szerinted az fb letiltja a steam-t.Szóval ingoványos és nagyon meg kell ,hogy gondolja az fb ezt a lépést, amit jósolsz.
-
kazmerr
aktív tag
Quest 2 wifi kapcsolat és latency. (Hátha valakinek jól jön
)
Wifi 5: 40ms / 100 mbps
Wifi 6: 22ms / 100 mbps
Wifi 6: 40ms / 150 mbps (instabil 30-65 között változik) -
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #33539 üzenetére
multiplatform címekről beszélek én is ...
sony konzolra a ps store -ból kell vásárolnod a multiplatform címeket is...értsd : q2 -re a pcvr címeket az oculus storeból kell venniigazából a steamen nincsenek igazán exkluzívok , mert ott máshogy álltak hozzá a vr témához...(inkább olyan játékok vannak akiket afb nem enged be a storejába , mert szerintük sz.r vagy mert nem csináltak belőle oculusost , mert minek hisz úgyis megy stemből is egyelőre
attól h nem erőlteti a komoly pcvr játékokat , attól még az Oculus storeban ugyanúgy meg fognak jelenni (PC required )ezek a játékok...a legnagyobb potenciális piac , minden vr fejlesztőnek elemi érdeke h ott is ott legyen (persze ha FB elég jónak találja)
-
a2d2
addikt
Na elég rendes volt a magyar Netflix csapat, egyből válaszolt:
Netflix
Szia Miklós! Köszönjük, hogy szóltál, jelezzük a srácoknak. A help.netflix.com oldalon közvetlenül is tudsz velük chatelni, ilyenkor ők a leggyorsabb segítség. Reméljük, hogy fel tudják venni a készüléket a listára. -
kazmerr
aktív tag
8k-t próbálta már valaki a quest 2-vel?
https://www.reddit.com/r/oculus/comments/jaxnko/quest_2_oculus_tv_content_at_8k_new_cache_feature/ -
aktív tag
válasz
barcalaci84 #33537 üzenetére
Első bekezdés.
Ez a szeparáltság mindig, oda vissza működik és szerintem, ha meg van az elv, hogy melyik platform mellett teszed le a szavazatodat a multiplatform címek elérhetőek maradnak.
Második bekezdés.
Ezt értem, de vedd figyelembe azt is ,hogy itt is legfőképp attól fog függni, hogy mennyi exkluzív játék lesz elérhető csak az fb rendszerén és én dönthetek úgy, hogy a steamet és a Win VR-t választom. Exkluzívok ott is lesznek és nem mellesleg nyugodtabban alszom."de most komolyan : Miért ne csinálnák meg?"
Mert...
Van egy olyan félelem is, ami pár héttel ezelőtt vetődött fel a fórumban, vagyis ezentúl csak "mobil" játékokat fog támogatni az oculus és a PC vonalat nem fogja tovább erőltetni, ezért hülye lenne elvágni a steam vonalat, hisz ott élne tovább a nagygépes vonal. -
Márton
nagyúr
válasz
Raymond #33534 üzenetére
Nemár, folyik már a nyálam, hogy megnézzem a 15.000 pixel széles panorámafotóimat, ami persze még mindig sok a Q2-nek is, de mégis több részletet látok mint GO-n.
Majd csak jön egy 3rt party fejlesztő az új felbontású appjával..A Pigasus készítője épp most válaszolta nekem, hogy márpedig ő most is timewarp layert használ a fotók/videók megjelenítéshez és hogy az app natív, nem is Unity-ben készült.
Akkor viszont nem tudom, miért nem olyan éles mint a 360Photos. -
barcalaci84
őstag
válasz
s:zozo #33535 üzenetére
konzolok multiplatform címek: szerintem pl ps4-en és ps5-se lehet majd Microsoft storeban vásárolt címet használni
ha kizárja a steamet akkor esetleg Alyx nem lesz , de a vr piacon mindenki ott akar lenni az oculus eszközökön is...szóval lesz szépen oculus store-os verzió (sőt a legtöbből van is) az adott játékból és neked majd ott kell megvenned /újravenned...
nem olyan nagy dolog ez, így még jobb lesz lesz a támogatás meg jobb user élmény stb bullshitekkel majd lekommunikálják...
a kötelező fb is a jobb élményért vande most komolyan : Miért ne csinálnák meg?
aki most q2-t vesz , az akkor is q2-t venne a nap végén (páran persze így már nem ) -
barcalaci84
őstag
q2 link-hez itt mutatja h mit kell állítani a legjobb képhez
[link] -
aktív tag
válasz
barcalaci84 #33533 üzenetére
Az említett rendszerek annyira nem is zártak, hisz a konzolok és a PC esetében is a többség multiplatform játék. Mostanában adtak meg egy számot PS4-nél ez kb. 4000 címet jelent. Apple esetében, meg leginkább a telefon zárt és a számítógépeken nem kötelező az Appstore-t használni.
Oculus-nál a steam-n meglévő játékok kizárása, valami olyasmi lenne, hogy a konzolokon pl. csak exkluzív tartalom lenne elérhető.
Ez szerintem szeppuku lenne az fb részéről és még többen fordulnának el tőlük.
Milyen jelekre gondolsz amúgy? történt bármiféle lépés?
Mostanában nem követtem a VR eseményeit -
barcalaci84
őstag
-
aktív tag
válasz
barcalaci84 #33529 üzenetére
"ez tök jól hangzik elsőre , de nekem van egy olyan gyanúm h ez inkább arról szól majd h a steames játékaidat sehogy se tudod majd elérni."
Miért lennének önmaguk ellenségei, hisz ezzel csak az eszköz használhatóságát rombolnák.
Ne is haragudj, de szinte az összes észrevételed feltételezés és mi lenne vagy mi lesz ha.
Szerintem majd térjünk ezekre ki akkor ,amikor tényleg bekövetkezik. -
Márton
nagyúr
Raymond (vagy más hozzáértő):
vajon a fotó/videólejátszó appok miért nem használják megjelenítésre a compositor layereket az eye buffer helyett?
Hisz a hivatalos ajánlás is ez: "It is extremely important for video playback apps to use compositor layers instead of rendering to the eye buffers that Unity ordinarily renders into."Eddig csak az Oculus Gallery-t találtam megfelelően élesnek, a többi mind gyengébb, aliasos videót mutat. És ugyanígy a fotókra: Oculus 360Photos éles mint a konyhakés, a többi mind gyengus (pl. Pigasus és társai).
Van valami hátránya a használatának, vagy szimplán csak több, bonyolultabb a kódolási meló?
-
Dyingsoul
Topikgazda
Üdv az új tagoknak a topikban!
Olvastam az elmúl pár nap hozzászólásait, jó látni, hogy rengeteg lelkes emberrel bővül a topik!
Arra viszont kérek mindenkit, hogy a postai nyomkövetés állomásait és az amazonos rendelés részleteit ne itt beszéljétek meg! Az, hogy hogyan rendeljünk amazonról és ilyen-olyan probléma van a rendelés során az Amazon Topikba való, ott tudnak segíteni, itt pedig maradjunk meg a VR témánál.
A továbbiakban törlöm a nem ide való hozzászólásokat, de annak örülnék a legjobban, ha nem kellene törölni semmit. -
barcalaci84
őstag
én mondjuk hivatalosan nem nagyon láttam oculuséktól h megy a steamvr
a steam meg sincs említve sehol oculus oldalon a toubleshootingnál sem stbjelenleg a link úgy müködik mintha a quest egy rift lenne... de a rift termékvonal megszűnik így lesz ebben is változás...
már Connecten említették h átdolgozzák a dolgokat :
felveszed a questet és ott lesznek a pc-s játékaid (ekkor kéri h kösd össze a kábellel) és a natívak isez tök jól hangzik elsőre , de nekem van egy olyan gyanúm h ez inkább arról szól majd h a steames játékaidat sehogy se tudod majd elérni...vagyis ott a VD , de ezt már kifejtettem h PC streaming részét nem hiszem h engedélyezik...Most is engedélyezhetnék h berakja a store-os VD-be , de nem ...jövőre meg a sidequest -es dolgokról is ők döntenek...
ők csak azt hirdetik h linkkel pcvr-ként is működik a q2...senki nem mondta h steamvr-hoz is hozzá fogsz férni
-
camaro79
aktív tag
válasz
Heroes fan #33526 üzenetére
A bemutatás óta ilyen állapotban van.
-
Heroes fan
őstag
Alzánál bekerült a cucc, de nincs ára még.
-
Raymond
titán
A Netflix app nem igazan erdekli a Netflix-et. Anno 480p volt a max DRM limitacio miatt es ugy is maradt mert a Netflix nem foglalkozik az app-al, eredetileg is Carmack irta.
A legjobb megoldas a hivatalos Android-os Netflix app sideload-olva, ott van normalis felbontas is.
-
a2d2
addikt
válasz
Márton #33522 üzenetére
Én max netflix téren fogok futni pár kört vele. Remélem hozzáigazították az Oculus-os netflix appot, mert az állítólag nagyon trágya felbontással dolgozott a Quest-nél. A sima androidos Netflix appot javasolták helyette. Bár az is elég trágyadomb ha nem Netflix approved a készülék.
Nem teljesen értem amúgy ezt a sávszélesség fukarságot Netflix részéről, mert akár sok új előfizetőt is behúzhatnának a Quest 2-vel.Közben ránéztem a friss értékelésekre, sajnos továbbra is vicckategória:
[link]480p only?
480p content became obsolete in 2006. I didn’t buy a futuristic device to watch that nonsense.Találtam egy jó kis topikot is erről: [link]
Roppant idegesítő. Persze az amazon prime legalább 1080p-ben megy.
-
kazmerr
aktív tag
Szerintem ez a quest platformnak még jó is, mert vagy ez a csapat vagy az a csapat megcsinálja hogy jó legyen.
Oké, az ALVR és a VD lehetőségei korlátozottak, de legalább ezzel is cseszegetik a gyári fejlesztőket, hogy van még mit reszelni a linken. Carmacknak tuti csípik a szemét ezek a dolgok, de ő szereti ha van kihívás, nem fogja bántani ezeket a kicsiket, hanem inkább jobbat csinál. Akkor kell majd félni ha valami csinovnyik kerül majd megmondó székbe, akit valami hozzánem értő aktatologató messziről tud vezérelni. -
gulasoft
őstag
válasz
barcalaci84 #33510 üzenetére
Ha a steam ellenség lenne, akkor nem menne e link kábeles dolog. Kérdés mennyire vennék, ha csak oculusos progi futna rajta. Én sem az oculus store miatt veszem.
-
a2d2
addikt
válasz
gulasoft #33506 üzenetére
Dehogynem, azt mondom hogy rárakhatod.
Többiek: ti nagyon sötéten látjátok a VD jövőjét. Évek óta működik ALVR is VD is. Ha annyira szúrta volna a szemüket akkor lecsaphatták volna mindkettőt tavaly ilyenkor a Link megjelenésekor. Ha meg saját megoldáson dolgoznak akkor vagy pénzért fogják vesztegetni egy dongle-al megspékelve vagy ingyen fogják adni sima szoftver update-ként mint az eddigi fejlesztéseket. Utóbbi esetben semmi érdekük hogy lecsapják a VD-t, mert egyel több program van a store-ban ami után megkapják a 30%-ot.
Ami a Steam játékokat illeti az biztos jobban böki a csőrüket de hivatalosan bejelentették hogy mennek a Steam játékok Linkkel, nem hiszem hogy most már kihátrálnak ebből. Amúgy az exkluzív címeken kívül a sima PC-s játékok ugyanúgy akciózva vannak Oculus Store-ban is. Egyedül a Quest verzióknál kell örülni a 30-40-50%-os akcióknak.
-
barcalaci84
őstag
válasz
gulasoft #33509 üzenetére
A revive - t már próbálták leloni, de nem sikerült...:)
Most h pcvr hmd juk nem is lesz íg már értelme sincs... gondolom belenyugodtak, mert vegulis a revive azt csinálja amit ők akarnak... Használd az oculus store-t, vásárolj tőlük...
Steam meg ellenség
A saját hmd-jukon meg úgy korlátozhatnak ahogy nem szégyellik... Csak egy döntés és ha úgy akarják bannoljak a fiokod/hmd-d mert nem megfelelő appot töltöttél fel rá... -
gulasoft
őstag
Ezért féltem én a revive-tól, de akkoriban az volt a mondás, hogy az csak jó nekik ha megy más fejszetteken is , mert akkor sokat tudnak eladni. erre tessék átálltak a csak natívra, na azt futtasd máson. Egyébiránt lehet hogy lesz valami emulátor progi, de azt biztos irtani igyekeznek majd. Azt sem értem, hogy a linket hogyan támogatják ha a pc-vr vonalat nem akarják. Tényleg hol tart az európából kivonulásos történet?
-
barcalaci84
őstag
Máj utcára vonulunk? :)
Szerintem a FB zárt rendszert akár és ratoltogetest se fogja engedni a későbbiekben...
A saját megoldás meg nem tudni milyen lesz /lesz-e?
A link egy éve béta és olyan amilyen...
Azon se lepődnék meg ha olyan lenne majd h steamvr nem működik, mert a saját store a menő... -
kiskuplung
őstag
Milyen forradalomhoz? A Facebook accountot is úgy leszarja még itt is mindenki, csak legyen 350 EUR alatt a 2K felbontás
Abból indulsz ki hogy VD a userek jelentős részének fontos. De akik itt vannak, az kb az 1%-a a Quest 2 tényleges közönségének.
Ha majd kijön a Facebook az AirLink-kel (gondolom nem véletlen nevezte így Carmack...), akkor majd jól kinyírják a VD-t és minden megy a maga útján.
-
a2d2
addikt
válasz
barcalaci84 #33504 üzenetére
Hát az elég nagy forradalomhoz vezetne. De valahogy csak meg lehetne oldani akkor is.
Unity-n keresztül én azt töltök pl rá a Questre amit akarok amíg az nem törvénysértő.
Ha viszont azért kapcsolják majd le mert addigra meglesz a saját megoldásuk akkor legyen. Főleg ha esetleg célhardver nélkül is menni fog pl a most megvásárolt routerrel. -
barcalaci84
őstag
Nehogy mártír legyen belőle :)
Jövő januárban szerintem annyi a VD PC streming funkciójanak
Legalábbis én nem látom magam előtt h az FB engedélyezi majd ha ők lesznek a kuratorok a sidequest felett... Most se engedi a storeban és a csúnya Guy nem hagyta h felvasaroljak :) -
a2d2
addikt
válasz
$p@rr0w #33500 üzenetére
Persze. Én amazon.de-n meg akartam kérdezni chat-ben hogy 2 év gari van-e a Quest 1-re. Angolul kérdeztem rá és egy olyan csajszi kapcsolódott be aki angolul válaszolt.
Én is az olaszból rendelnék inkább az a tuti.@Raymond: bevallom én akkor láttam utoljára stuttert (de jó masszívat) mikor tavasszal megvettem és még netre kellett kimennie a proginak. Egyből ment is a refund. Aztán nyáron újra behúztam akcióban és azóta tökéletesnek tűnt eddig is
Mondjuk egyedül Alyxot játszottam rajta végig de nem tűnt már fel semmi.
De mindenképp örülök az új verziónak. Ez a srác most megfogta rendesen az Isten lábát, nemzeti hős lesz belőle -
GL820
tag
válasz
barcalaci84 #33499 üzenetére
Paraméterei alapján tetszik a reverb is. Viszont jó lenne hozzá egy magyar nyelvű teszt is, de nem találok. Minden másról bezzeg van. Ezt a revivot hol lehet beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bluetooth hangszórók
- Posta, csomagküldés
- Azonnali játékos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- Jövedelem
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5070Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest