Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
abydos
aktív tag
Úgy tűnik, hogy a Beat Saber új felhasználói szerződése miatt lelőtték a modokat....
-
a2d2
addikt
Én tavaly egy 1050Ti-vel és a Hellblade-el kezdtem neki a VR-nak. GearVR miatt stabil 60FPS kellett neki, ezt pedig csak úgy tudtam elérni ha szinte az összes csúszkát levettem alacsony beállításra. Futott, de ocsmány volt, na. Egy hónap alatt elérte a dolog az ingerküszöbömet, eladtam 40-ért az 1050Ti-t és vettem 100-ért egy 1070-est (asszony remélem ezt nem olvasod soha). Mivel azóta szinte napi szinten elitezek nem pénzkidobásnak érzem hanem úgy hogy ez volt életem legjobb befektetése
De mondjuk riftnél van ez a fícsőr hogy 45FPS-t felduplázza, szóval stabil 45 FPS-hez szerintem is belevághatsz egy 1060-assal, csak hozzáállás kérdése hogy neked elég-e a közepes grafika. Azóta lejjebb is mentek az árak, most már 50e-ért kapsz ilyent használtan. Év végén 100e-ért az 1070-es még nagy akciónak számított.
Ja még annyi hogy az ALVR 2880x1440-ben továbbítja a képet, a rifthez kisebb felbontás kell szóval belevágni mindenképp jó lehet, max pár hónap múlva eldöntöd hogy szánsz-e rá még egyszer ennyit. -
swado
tag
válasz
Ajándékok #18944 üzenetére
Én egy kicsit ellent mondanék.
Ha a sima rift mellett döntesz és általánosságban érdekel vr, akkor egy 1060 6gb-vel nyugodtan bele vághatsz (nekem is az van). Gyengébbel tényleg inkább ne. Persze, nem egy címnél kevés lesz, de ne úgy képzeld el, hogy akkor most a legjobb élményekről lemaradsz és csak "VRtetris-ezni" tudsz majd. Sokkal több minden fog menni, mint ami nem. Aztán majd meglátod, hogy akarsz-e tovább költeni rá.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
schawo #18941 üzenetére
Az Intel oldala szerint a 4.1ghz 1 magos turbó. Játékokban több mag van terhelve, akkor is felmegy 4ghz-re?
-
abydos
aktív tag
válasz
monchichi20 #18942 üzenetére
Ha csak egy valamit megfogadsz, ebből az egészből, a több ezer üzenetből, ami itt megfordult, akkor az az legyen, hogy nem veszel Wandot. Ha kétszer drágább lesz a Knuckles vagy bármi, akkor is azt vedd, ha nem Oculus mellett döntesz..
VV Ezt ne VV -
monchichi20
aktív tag
Szóval ha most szeretnék venni akkor jelenleg az oculusal járok jobban?
Megvárnám inkább az újakat is még ha nem is annyival jobb, de talán olcsóbbak lesznek a mostaniak. -
sakkay
aktív tag
válasz
monchichi20 #18936 üzenetére
Ha fogyóban van az elem, az időben jelzi 2-3 nappal is az oculus. Szóval nem gond. Megfolyni meg nem tud, mivel kb havonta lemerül.attól függ milyen ellem, mennyit használod. Ahhoz, hogy baleset legyen kb 2-3 évet kellene rohasztanod-szóval nem értem.
-
abydos
aktív tag
válasz
monchichi20 #18934 üzenetére
Most, ha piacon beépített aksis kontrollert akarsz venni, az a HTC Wandja. Na olyat önmagától józan ember nem vesz, főleg mostanában már. Kényelmetlen, nincs rajta elég gomb, szenzorok hiányoznak, az egész konstrukció egy VR darwini zsákutca.
A hamarosan érkező Kncukles kontroller szintén aksis lesz, ezzel 6-8 órát lehet majd játszani egy töltéssel, kb 2-4 hónap és kézbe is veheted, ha minden jól megy.
Ettől függetlenül, egészen nyugodtan tudom neked mondani, hogy 4 db újratölthetős aksi (töltővel 4-5e Ft) ezerszer jobb megoldás, mint 2 tölthetős kontroller.
Az aksik hetekig bírják, egy Touch-ba 1-1 db kell, szóval mindig lehet tartalék 1-1 elemed, ami harcra készen áll. Szólnak időben, ha merülnek, a beépített aksis kontrollerek meg pár óra után kaputt és vége a dalnak, nem fogsz játszani vele 4-5 órát, amíg fel nem töltődnek.
-
Márton
nagyúr
Akkor a megoldás: kivehető akkus, de tölthető az eszközzel is.
Nemde? -
monchichi20
aktív tag
válasz
#54625216 #18935 üzenetére
Jó volna ha aksis lenne, de hogy ha nem olyan akkor se fog összeomlani lelki világom ez miatt.
Nyilván ez számomra csak kényelmi opció mint a sötétben is működjön dolog (bár az nem baj ha nem kell hozzá villanyt égetni folyamatosan (6 em. udvaros társasház 1/2 em. nem túl világos...)).
Szóval ha van olyan ami jó és meg is éri az árát akkor biztos olyat veszek ha aksis ha elemes. -
törölt tag
válasz
monchichi20 #18934 üzenetére
Az odáig oké, hogy preferálod a töltőset, de ettől még "gombhoz a kabátot" logikának érzem, hogy az alapján döntesz VR hmd vásárlásról, hogy melyik kontrollerébe nem kell elem. Ez a legrosszabb esetben is apró kényelmetlenség, miközben vannak olyan kritikus paraméterek, mint felbontás, fov, lencse minősége, fejpántok kényelmesek-e, belefér-e a szemüveg, játéktér mérete, ipd állítás, és így tovább, amik alapvetően befolyásolják a VR élményt.
Kb. mintha az alapján vennél monitort, hogy érintőgombos-e a menüje.(Nekem mondjuk pont a töltős cuccokkal szokott problémám lenni: ha játék közben lemerül, akkor órákra vége a bulinak, míg az elemet kicserélem fél perc alatt, de ez nyilván egyéni ízlés kérdése.)
-
monchichi20
aktív tag
válasz
#54625216 #18933 üzenetére
Nem szeretem cserélgetni az elemet mert esetleg lemerült, illetve idővel szépen megfolyik azt egyé válik a készülékkel ha szerencséd van.
Lehet hogy van töltős elem, de nem szeretném keresni az elemet hogyha lemerül, nekem egyszerűbb felrakni usb-re mint kinyitni kitapintani az elemet be a másik és rá az ajtót, aztán ha meg nincsen itthon elem mert másba kelet akkor meg mehetek elemet venni.
Valakinek ez lehet nem gond, de én nem szeretem az elemet használni ha nem muszáj. -
törölt tag
válasz
monchichi20 #18929 üzenetére
Ezt az "elemes kontroller" részt magyarázd el légyszi, hogy miért kizáró tényező az elem. Nem kekeckedésként kérdezem, hanem tényleg érdekel, mert Te vagy itt az első, akinek ez egyáltalán szempont.
-
Ajándékok
aktív tag
VR-hez raknék össze gépet. Vga-ból 1060-at gondoltam. Melyik processzort érdemes venni? 4 magos 4ghz i3 vagy 6 magos 2.9ghz i5?
-
bunnyhu
senior tag
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
voros12 #18925 üzenetére
Szia!
Most mindenképp érdemes várni. Nyáron már biztosan többet tudhatunk arról a témakörről, hogy az újabb VR headsetek mennyire szemüveg barátok.
A jelenlegiek közül most az Oculus Rift S a befutó egyébként de még annyira új,hogy nem sok infónk van mennyire kényelmes szemüvegeseknek.
Ezen felül a Valve eszközeit kell figyelemmel kísérni, de azokat jellemzően az áruk miatt nem szoktuk ajánlani mert drágábban juthatsz hozzá és nem ad többet, mint egy Oculus termék.A WMR (Windows Mixed Reality) szemüvegeket nem szoktuk ajánlani a minőségük miatt, a legtöbben gagyi a lencse (szemüvegeseknek szerintem ez még rosszabb lehet). Szoftvereikben is kevesebbet adnak a Vive és Oculus termékekhez képest.Ha csak szimezésre használnád akkor budget megoldásként jó lehet, de ha már úgy is költesz rá és nyakunkon az új PC-s VR fejszettek, szerintem megéri várni.
A következő időpont amire várunk az a május elseje. Akkor fog a Valve villantani egy új PC-s szemüveget.
Várni azért éri meg, mert PC vonalon nem gyakran adnak ki új headseteket ám idén nyárig biztosan jön több új HMD is amiből lehet majd mazsolázni. (Lásd Oculus 3 év után adja ki most a Rift CV1-hez képest nem minden tekintetben jobb Rift S fejszettjét.)
Hely: általában 2x2m-en szépen el lehet már játszadozni. Van aki ettől kisebb van aki nagyobb játéktéren nyomja.
-
voros12
csendes tag
Sziasztok,
Gondolkodok VR szemüveg vásárlásán, és szeretnék pár tanácsot kérni.
Mire kéne VR?
Hát első sorba szimulátorozni (Assetto Corsa), de ha már van akkor kipróbálnék más VR játékokat.Szemüvegben mennyire lehet használni a VRt?
Nézegettem milyen lehetőségek vannak hát annyi féle van hogy nem tudom milyet érdemes venni, láttam hogy ebben az évben jönnek ki újak esetleg érdemes rájuk várni?
A gépem:
i5 4590 - ez valószínű cserélve lesz valamilyen 9. genes i5re.
GTX 1070.Illetve mekkora hely kell neki?
-
a2d2
addikt
válasz
s7evcsenko #18922 üzenetére
Rendben.
-
a2d2
addikt
Kb 9 dolcsi a Project Cars + 6 másik játék akit érdekel, én lehet behúzom bár vegyes értékeléseket kapott:
[link] -
abydos
aktív tag
A Viveport infinityben már e hónaptól akárhány játék játszható egy hónapon keresztül, limit nélkül...
-
bunnyhu
senior tag
válasz
kiskuplung #18917 üzenetére
Még nem, erre az egy hónapra játszottam először. De akkor az lesz valószínűleg.
-
kiskuplung
őstag
válasz
bunnyhu #18916 üzenetére
Az ingyen 14 napot ellőtted már?
5 játékot azzal is ki tudsz játszani.
Legalábbis én mikor novemberben előfizettem 3 hónapra (a Fallout VR miatt), akkor még úgy volt, hogy a 14 napra is járt az 5 ingyen játék.
A 3 hónap alatt meg igazából ki is merítettem a Viveport lehetőségeit, én nem hiszem, hogy valaha is előfizetek rá. -
swado
tag
válasz
Jolly87 #18912 üzenetére
Én próbálkoztam bigscreen-el egy ideig, amit leírok kizárólag a saját tapasztalalatom.
Hogy folyamatos képet kapj egy tps-ben (pl.: mad max), a cél, 90hz a szemüvegen és 60 fps a játékban. Ez belső nézetesnél inkább a minimum. Ha lefixálod mindkettőt 45-re, nem jó. Csak feltételezem, hogy nem egyszerre frissít a szemcsi és a játék. Én 1060+r5 2600+8 gb ram-al próbáltam az fc5-öt, de low grafon is 55-65 -öt ment, high 50-60. Egyáltalán nem játszhatatlan, de engem zavart az életlen kép ami viszont a szemcsi gyengesége. A legjobb képet, a void szobában értem el ha beletoltam az arcomba a képet, gondolom ebbe benne lehet, hogy a közeli dolgokat élesebben látod rift-en. Ott aztán lehet vele játszani, hogy egy kis képernyőt hozol nagyon közelre, vagy nagyítasz rajta és kicsit eltolod.
Ha más játékokat is kipróbálsz, belefuthatsz olyanba, hogy meg van akár a 90-fps is, de a szemüveg rángatózik 45 és 90 között. Itt gondolom valami szoftveresen akad össze. Ilyenkor ne vsync-el, hanem egy külső progival limitáld 60fps-nél a játékot és valamiért jó lesz.
Most így hirtelen ennyi.
-
Jolly87
tag
Múltkor olvastam, hogy valaki big screen-en szokott játszogatni. Tudnátok egy kis segítséget nyújtani hozzá?
Filmezésre használtam eddig, far cry 5-öt teszteltem "mozivászon", de elég ramatyul futott.
Érdemes visszavenni a grafot? Vagy kikapcsolni, hogy külön a monitorra ne vetítse ki a játékot? GTX 1060 6 Gb. -
kiskuplung
őstag
Bár április 1 volt tegnap, csodálkozom, hogy senki se említette ezt meg : [link]
-
abydos
aktív tag
válasz
Raymond #18904 üzenetére
Ezt a felbontást melyik kusujjukból szopták ki, azt nem tudom. Az Upload VR nyomozása szerint amúgy ez lehetséges felbontásnak, ha a tavaly bemutatott Samsung kijelzők valamelyike kerül bele:
90Hz 2160×2376 vagy 2160×2432120Hz
-
kiskuplung
őstag
Felteszem a kérdést, hátha : Killing Floor Incursion-nel nincs valakinek olyan hibája, hogy minden hang működik (zene, effektek) kivéve a beszédhangokat? Annyira nem zavarna, mert van felirat is, de sajnos a zombik ugyanazon a hangsávon hörögnének, és így játszhatatlan a játék
-
Raymond
titán
LOL: [link]
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #18901 üzenetére
+(#18900) kpbendeguz
+(#18899) PlebiAz a helyzet a coss-buy-al hogy "at teh discretion of the developer", tehat technikaligal lehetseges csak, de a fejlszto/kiado/szponzor donti el hogy meg veszed uhra vagy nem.
A masik (nagyobb) problema a Quest-es Beat Saber-el a mostani tulajoknak az hogy egyelore nincs custom song tamogatas ugyanugy ahogy a PSVR-nal sincs. Uj tulajoknak ez mindegy, de az aki mar honapok ota jatsza az marad a PC-s valtozatnal igy.
-
Plebi
senior tag
válasz
kiskuplung #18901 üzenetére
Ettől függetlenül Steam-es Early adopterek becopták...
-
kiskuplung
őstag
válasz
#54625216 #18900 üzenetére
Szerintem meg sanszos, hogy nem így lesz.
GDC 2019: Oculus Confirms Cross-Buy And Play For Rift/Quest Apps
"Cross-buy means if you’ve bought a game on Rift over the past few years that’s coming to Quest when it launches this Spring, your Oculus account will recognize the previous purchase and let you download the Quest version free of charge"
Az egyetlen gyenge láncszem ebben, az ezt megelőző mondatban a "can" szócska a "will" helyett
"Oculus today confirmed that games and experiences appearing on both platforms cansupport cross-buy and cross-play."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest