Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gerokrisz

tag

Sziasztok!
    Arra van lehetőségem OPENWRT alatt, hogy Statikus Route-ot csináljak?
    Mert több szolgáltatást futtatok, kintről minden megy rendesen vagyis ha az egyik szolgáltatást el akarom érni kintről tökéletesen megy, mert a portforward oda dobja ahová kell, viszont ha a belső hálózatról akarok hivatkozni a külső címre és portra akkor már nem működik.
    Példa: Van egy gépem bent (192.168.1.186) és ezen fut egy webszerver (80as port) Ezt ha bentről hivatkozom a külső (isp) IP-re akkor már nem minden esetben adja be a weboldalt, illetve ha van még más szolgáltatás is (pl 1.187-es címen) akkor az azon lévő TCP alapú szolgáltatás (más porton) már végkép nem érhető el csak kívülről vagy belső címmel.
    Erre lenne valami mód hogy be tudjam állítani hogy pl bizonyos IP-k re való hivatkozást xxxx porton átirányítsa a router a belső hálón lévő címre? Mert próbáltam windows alatt static soute-t, de az nem nagyon akart menni.
    Illetve jelenleg rendelkezem 2db Tp-Link TL_SG108E switch-el, amiken vlanokat tervezek kialakítani. Ezeket ugye fogja tudni kezelni a router is?
    Az egyik tervem az egy DUAL wan kialakítás tübb IP cím miatt. (1port ISP be a switchbe, át VLAN másik 2 portra, és utána ezektől egyenként külön IP-t kérni, majd külön belső hálózatot tenni mögé, majd másik alhálózatba sorolni. Ennek a terve nagyjából már kész, remélem alkalmas lesz rá az eszközöm. 1043ND))

A segítséget előre is köszönöm, remélem sikerült nagyjából érthetően leírni amit szerettem volna kérdezni.
    Amennyiben valamit félre írtam, vagy nem érthető, jelezzétek és pótolom ahogy tudom :)
    :R :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák