Hirdetés
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
Miért nem megy a net? Suste féle FW van feltéve, nem sokkal azután hogy wifin csatlakoztam a géppel, elszállt a net, se UTP se wifi. Modem, router is újra lett indízva jópárszor. Érdekes mód mobilneten DNS-en elérem a lucit, tehát net van, csak a router nem továbbítja. Rácsatlakozni rá lehet, luci elérhető, de semmi külső cím, 4 eszközön próbáltam és nem működik. Imterfészeknél csak a LAN zöld, ez így jó? Kernel naplóban ilyenekből van sok:
daemon.warn odhcpd[1127]: DHCPV6 SOLICIT IA_PD from 000100011c71235720898438f58b on br-lan: ok fdce:2e43:51f3:4::/62 -
krealon
Topikgazda
"Hogy tűnhet el a nov 15 és a ma közötti log? A router ma reggelig ment rendesen. Reggel kapott egy resetet, ma 3-körül egy ki- és bekapcsot. Most megy."
Alapesetben a log-ok a memoriaban tarolodnak, igy ki-, bekapcsolaskor elvesznek.
A routerben nincs realtime clock, igy amig a netrol nem tudnak szinkronizalni (pl ntp-vel), addig egy elore megadott idoponttol szamolnak. Ez tipikusan a firmware build ideje. Ezert latszik a logban egy ugras az ido szinkronizalaskor.
Ha meg akarod orizni a naplot, akkor fajlba kell iranyitani, vagy egy syslog szerverre kuldeni. -
Mi lehet a routeremmel? TPLink 842 v2 stabil BARRIER BREAKER (14.07, r42625)
Ma kétszer megállt. Furcsa a log (rendszernapló). Egy részlet:
Sat Nov 15 12:33:06 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[1372]: read /etc/ethers - 0 addresses
Sat Nov 15 12:33:11 2014 user.notice ddns-scripts-myddns: Update successful
Wed Apr 1 15:05:59 2015 daemon.info pppd[1025]: System time change detected.
Wed Apr 1 15:06:22 2015 daemon.info dnsmasq-dhcp[1372]: DHCPINFORM(br-lan) 192.168.3.118 00:50:8d:9d:6b:6e
Wed Apr 1 15:06:22 2015 daemon.info dnsmasq-dhcp[1372]: DHCPACK(br-lan) 192.168.3.118 00:50:8d:9d:6b:6e Bogi-PCHogy tűnhet el a nov 15 és a ma közötti log? A router ma reggelig ment rendesen. Reggel kapott egy resetet, ma 3-körül egy ki- és bekapcsot. Most megy.
-
scream
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy olyat megoldani, hogy a routerem legyen a webhelyem tárhelye és a kiszolgálója is, már sikerült beállítani, megy a :3030-as porton minden rendesen, viszont szeretném egy megvásárolt (.eu-s) domain-re rálállítani.
A domain-nél sajnos DNS-nek nem tudom megadni a DDNScím:port (:3030)-at, mert nem fogadja el megfelelő DNS szervernek, illetve megkéne neki adni még egy DNS (másodlagos) szervert is (talán, ha sikerül megoldani, hogy beállítsam elsődlegesnek a 3030 porton, akkor a másodlagosnak tudnék nyitni egy másik portot, ami ugyan arra visz.)
Hogyan lehetne megoldani?
-
MY2K
aktív tag
válasz
sesomaru1989 #5988 üzenetére
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok!
OpenWrt | OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 rendszert használok.
Szretném megkérdezni, hogy a wifi megosztást hogy tudom beállítani, hogy a csatlakozott kliensek, ne a teljes ssávszélességet tudják használni, hanem csak a harmadát esetleg.
Valamint a hálózati megosztásaimat, csak én lássam, a hálózatra csatlakozott többi kliens ne.Köszönöm a segítséget előre is.
-
krealon
Topikgazda
válasz
_Dumber_ #5985 üzenetére
"Úgy is próbáltam, hogy a WAN csatolót kikapcsolom a bootoláskor (konfig lapon az első pipa ki) , de ugyanaz a hiba"
Ennek semmi hatasa arra, hogy a boot kod hogyan konfiguralja a switch-et.
(#5986) _Dumber_
"Mi lesz akkor ha a második kapcsolót kikapcsolom?
Mit eredményez a 941 DHCP oldalán?
Hiteles: ez az egyetlen DHCP szerver a helyi halozaton"Ha a "Hiteles" be van kapcsolva, akkor nem kene, hogy varjon indulaskor.
A DHCP-t nyujto dnsmasq kezikonyvebol idezet:
"-K, --dhcp-authoritative
Should be set when dnsmasq is definitely the only DHCP server on a network. For DHCPv4, it changes the behaviour from strict RFC compliance so that DHCP requests on unknown leases from unknown hosts are not ignored. This allows new hosts to get a lease without a tedious timeout under all circumstances. It also allows dnsmasq to rebuild its lease database without each client needing to reacquire a lease, if the database is lost. For DHCPv6 it sets the priority in replies to 255 (the maximum) instead of 0 (the minimum). " -
krealon
Topikgazda
válasz
_Dumber_ #5982 üzenetére
Szerintem belefutottal, a korabban a TL-WR1043ND -nel felfedezett, boot idoben konfiguralatlan switch altal ateresztett forgalom problemaba.
Az OpenWRT a DHCP szerver inditas alott var, hogy van-e masik DHCP szerver a halozatban, es mivel a WAN oldalrol atjohet a DHCP, mar nem indul el.Ezt szerintem csak ujabb boot-loader parrticoval orvosolhato, de a v3-hoz 2012-es az utolso firmware, es ebben sincs.
-
wassermann
addikt
Segítséget szeretnék kérni: elővettem a fiókból egy régi de igazán sosem használt NSLU2-t. A saját firmwer-e helyett szeretnék rátenni openwrt-t és
fájlszervernek használni, csak olvasás joggal. Igazán csak annyi kellene, hogy a két USB-jére dugott tárolókat felismerje (FAT, FAT32, NTFS, EXT X) és DHCP-n kérjen magának címet a vezetékes LAN-ján és a kikapcsológombja meg a ledjei működjenek. Ja és a vinyót kapcsolja ki egy óra után.
Nem tudom, hogy lehet ezt minél kisebbre, mert a memória fennmaradó része lemez gyorsítótárnak kellene.
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok!
Ma feltoltam egy 941Nd-re openwrt-ar71xx-generic-tl-wr941nd-v3-squashfs-factory.
Default beállítás után a következőt csináltam vele:
PW beállítás.
WAN porthoz nem nyúltam, mert eleve kábelmodemhez kapcsolódik
WLAN bekapcs, és beállítva.
DHCP beállítva 200 fölé
A család 6db eszköze + egy repeater MAC alapján fix ip kiosztva .
NOIP beállítva.
1 port forwardingolva az IP kamera felé.Gyönyörűen fut... az első újraindításig. (elég ha kihúzom a tápfeszt, vagy szoftveresen rebootolom)
Következőt csinálja:
Kábelmodem be van kapcsolva és a LAN kábellel össze van kötve a 941-gyel.
Reboot után gyorsan villog a SYS és a WAN led.. ezt órákig tudja csinálni.
Ha újraindításkor kihúzom a WAN kábelt, akkor rendesen bebootol. Miután van WLAN (led elkezd villogni), bedugom a WAN kábelt és minden tökéletes.
Szerencsére áramszünetkor is jól fog működni, mert ha egyszerre húzom ki a 941-et és a kábelmodemet, és egyszerre indítom el őket, akkor is rendesen feláll a 2 eszköz.
Szóval ha van ip címe a kábelmodemnek és ezt tovább is osztja a 941 felé, akkor nem indul el a 941.Járt már így valaki?
-
suste
veterán
válasz
losslessonly #5980 üzenetére
majd csak akkor csinálok belőle, ha már kiadják véglegesként
az eddigi stabil verziók alapján ősz/tél környékénegyébként nem az fw stabilitás miatt várok, hanem a repo stabilitás miatt (naponta van új build/kernel/stb)
majd a 0.4.5 és e fölötti BB verzióimat érdmes megnézni, hátha backportolták a BB-be is a javítást
(Archerekre és a 710-es re már van 0.4.5) -
suste
veterán
ha több szolgáltatást akarsz futtatni egyszerre, akkor a több RAM jól jön
a torrent amúgy is csak korlátozottan használható, több MB/s-os letöltés nem várható el tőle, viszont 7/24-ben dolgozik, szóval szerintem lehet kompromisszumot kötni
a wifi lefedettséget meg lehet javítani + repeaterrel, ha szükség van ráde mint írták a másik topicban, ha több mint 200Mbit/s-os netet akarsz használni, akkor nem jöhet szóba openwrt, így az igazi különbség csak a WIFI-ben van....(és persze az extra szolgáltatások sem fognak menni gyárival)
-
Regiee
aktív tag
Szia.
Köszönöm a válaszod. Pont most nézelődtem még neten és megtaláltam a másikat amit ajánlottál még nekem.
Igen ez a kettő van amin gondolkodom. Igazából a router arra lenne leginkább használva hogy ha megoldható ezeken a típusokon már, egy kissebb weboldalt csinálnék, esetleg a torrentet futtatni rajta de ez nem annyira lényeges a weboldal fontosabb.
A hozzászólásokból már rájöttem hogy ha hazaértem akkor egyből cserélni kell rajta az FW-t mert a gyárival nem a legjobb a router.
Viszont hogy melyiket vegyem azt még nemtudom. -
suste
veterán
igen megoldható
főleg ezért szoktak opwenwrt-re váltani az emberek (meg a normális DLNA miatt)
azt tudnod kell, hogy a 842 jóval gyengébb a 3600-nál
ráadásul a 1043v2 is jó lehet neked
azt döntsd el, hogy mi a fontosabb:
-3600: DUAL wifi, 560Mhz proci, 128MB RAM, 2DB USB
-1043v2: csak 2,4Ghz (de ebben erősebb mint a 3600), 720Mhz proci, 64MB RAM, 1DB USB -
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topicot és az internetet is átnyálaztam, de nemnagyon találtam konkrét választ a kérdésemre.
Sajnos a jelenlegi Routerem 4 év után kezdi megadni magát így ma vennem kell egy őújat. Kettőt néztem ki.
TP-LINK TL-WR842ND és TP-LINK TL-WDR3600.
Most ha erre én felflashelem ezt az openwrt-t és rádugok egy merevlemezt akkor megoldható az hogy torrentet futtassa akkor is ha egy gép se megy? Bocsi ha irdatlan nagy baromságot kérdeztem. -
_NCT
addikt
válasz
losslessonly #5971 üzenetére
Szia!
Nekem is teleszemeteli az arp táblát időnként, nálam a 00-s címek mac-je ugyanaz mint a gépem mac címe. Szerintem is valami DHCP-s bug lehet, ha lejár a lease time, akkor érvénytelenné teszi a címet, ezért lehet 00-s. Dinamikus és statikus ip-nél is ez van.
-
suste
veterán
válasz
losslessonly #5971 üzenetére
ilyenek nekem is mindig vannak az ARP táblában, de sajna fogalmam sincsen hogy miért
ha valaki tudja, akor árulja elrégebben a kliensenkénti forgalomméréses próbálkozásoknál is teledobálta ilyenekkel a listát, és nullás grafikon is készült hozzájuk....
-
losslessonly
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki más típusú openwrt-vel futó routerén tapasztalt már hasonlót:
WR1043NDV2, Suste 0.4 firmware.
A "routes" fülön az ARP listában időnként megjelennek 00:00:00:00 MAC addresses lokális ip-címek (pl. 192.168.1.39)
Ezek mik lehetnek?
Jelenleg egy pc van rákötve a routerre, annak fixen mindig ugyan azt az ip-t adja a router a MAC alapján (Static leases-ben beállítva), más gépek nem használják jelenleg a routert. Wifi kikapcsolva.
Próbaképpen újraindítottam 5 napja a hálózatkezelést, akkor kiürült az ARP lista, csak a fix ip-s gép szerepelt benne, de tegnap újra megjelent egy ilyen fantom, aztán még egy a mai nap, aztán mégegy...Ez DHCP-s bug lehet, vagy valaki megpróbált átjutni a router tűzfalán?
-
újraregelt
tag
Tinyproxy-t meguntam, nem lehet úgy beállítani, hogy 24 óránál tovább normálisan működjön és ne legyen 30-40 processz belőle, miközben 10-re van állítva a maximum
Következő kérdés: privoxy ismerős itt valakinek? Illetve nem is annyira privoxy specifikus a dolog: mi van, ha egy program konfigjában csak logfile-t lehet megadni, nincs olyan opció, hogy a syslog-ba küldeném a logokat, de én mégis ott szeretném látni? Régről úgy emlékeztem, hogy a /dev/log egy socket, ami írható és amit oda küldök, az megjelenik a syslogban, de nálam nem működik, szóval vagy rosszul emlékeztem vagy az openwrt-n nem kivitelezhető. Egyéb ötlet esetleg?
-
Puro
aktív tag
Eddig úgy néz ki nem megy. Itt van a három fájl a confighoz, valaki átnézné hol van a gond?
-
Puro
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5967 üzenetére
Lighttpd-ben van, de megnézem pluginnel is.
-
-
Puro
aktív tag
Megnéztem... Ha csak fut a daemon, akkor jó, ha van aktív letöltés akkor az egekbe mászik a terhelés. Szimplán nem bírja.
Próbára felraktam az rtorrentet, de a rutorrent bad response from server hibát ad, pedig az scgi port jól van beállítva a config.php és az rtorrent.conf-ban is -
suste
veterán
most akkor mégis be tudtad állítani wlan0-1 -nek a klienst? (erre írtad a kikapcsolást)
most megnéztem, mert nálam is van egy letiltott wifi, ami 5. a sorban
az UCI így is 5-nek látja:
wireless.@wifi-iface[4].disabled=1tehát ez számít, és így simán engedélyezni tudom:
uci set wireless.@wifi-iface[4].disabled=0uci lekérdezést gondolom ismered: uci show wireless
-
ddudas
tag
Kézzel megcsináltam a wan interfészt és létrehoztam egy kliens wireless kapcsolatot (add, nem join), de sajnos megint megcsinálta az átnevezést. Bár azért már talán látom a fényt az alagút végén, de nem érzem elég robosztusnak ezt a try:ping 8.8.8.8 / except:disable wlan0-1 módszert :-)
Illetve letiltott állapotban ez az azonosítója LuCI-n:
Wireless Network: Master "abc123" (radio0.network2)Tudom ilyenkor engedélyezni?
-
ddudas
tag
A stabil BB/14.07-et használom. Fűszerezi még egy kicsit a dolgot, hogy szeretnék több routerhez is tudni kliensként csatlakozni, persze nem egy időben. Tehát mondjuk adott 2-3 ismert hely, ahol lehetne netkapcsolat.
Csak azért lenne fontos, mert egy saját server alkalmazás fut egy RPi-n, amihez LAN-on csatlakozik a hordozható router (az RPi LAN-on fix IP-t kap a DHCP servertől), és ehhez csatlakoznék egy vagy több PC-ről SSH-n, illetve a kliens programommal. Ezért ez mindenképp egy hálózat kell legyen, és olyankor is működnie kell, ha nem vagyok otthon, nincs netelérés. -> tehát a router AP kell legyen mindenféle körülmény esetén.
Otthon viszont szükséges lenne az internetkapcsolat is, mert egy google vagy stack overflow sosem árt. Viszont az sem járható, hogy a PC-n váltogassak a kapcsolatok között, mert bosszantó, amikor leszakadok SSH-n és szétesik a server-kliens kapcsolatom is.
-
suste
veterán
ok, akkor ez meg pont jó neked, mert ezek szerint mindig első helyre teszi
én még BB trunk-kal próbálgattam, és ott létrehozásnál nem cserélt heélyet, csak ki/be kapcsolásnál
te már a végleges BB-t használod vagy esetleg CC trunk-ot?na szerkesztésed után már annyire nem is jó
mert így nem fix az iface szám, így kikapcsolni egyértelműen a 0-val lehet majd, de bekapcsolni?!? -
ddudas
tag
Hiába hoztam létre elsőnek az AP-t, ha joinolok utána a meglévő hálózathoz, akkor a kliens lesz a wlan0 utána és az AP pedig wlan0-1-re változik. Kipróbáltam biztos, ami biztos újra, és ismét ez történt.
1) létrehozom az AP-t, wlan0 a száma
2) joinolok a networkhöz úgy, hogy kiszedem a pipát a Replace wireless configuration elől.
3) megvan a 2 wireless kapcsolat, de ha most megnézem az AP-t, már wlan0-1...szerk: ja és ha persze most letiltom a kliens kapcsolatot, akkor az AP újra wlan0, ahogy írtad is, és amint úja engedélyezem wlan0-1-re változik...
-
suste
veterán
igen valam ilyesmi
az nem tiszta, hogy milyen paramétert figyeljen a script, de keresgélj weben, meg próbálkozz
lehet hogy egyszerűen mondjuk egy ping is elég valamelyik weboldalraha nincsen válasz, akkor pedig titsa le a kliens wifit
itt az lehet még a buktató, hogy hányadik wifi a kliens
szerencsésebb lenne, ha az AP lenne az első (alapértelmezett), és második pedig a KLIENS
(nem tudodm eddig hogy csináltad, de általában pont úgy állnak neki az emberek, hogy az alaphelyzetben nyomnak egy csatlakozást, és alapbeállítással létrehozzák a csatlakozást, és ilyenkoir az 1. wifi a kliens)
tehát ha az 1. az AP, akkor az biztosan a WLAN0 lesz -vagyis wifi-iface(0)-, és a KLIENS pedig a WLAN0-1
-vagyis wifi-iface(1)-, így ha eltűnik a kliens túloldala, akkor biztosan nem cserélnek helyet a letiltás után, hiszen az AP marad mindíg az 1.
remélem érted
szóval ha így csinálod, akkor a script letiltás így nézne ki:
wireless@wifi-iface[1].disabled=1
bekapcsolás meg így:
wireless@wifi-iface[1].disabled=0 -
ddudas
tag
Köszönöm a rásegítést, kicsit már jobban körvonalazódik a gond:
Ha a wwan, amihez client-ként csatlakozik, eltűnik, vagy reboot után sincs jelen, akkor nem látom az AP-t sem wifin, de ha LAN-on csatlakozva letiltom a client wireless-t, utána már az AP is újra hozzáférhető.
A wwan interfészt az interfaces oldalon nem is kell bántanom. Tehát egy olyan scriptet kell írnom, ami mondjuk fél vagy 1 percenként megnézi, hogy a wwan elérhető-e, és ha nem, akkor letiltja a hozzá tartozó wireless klienst? -
suste
veterán
De ha nyomsz egy reboot-ot?
Vagy gondolom, ha elviszed valahova a routert, és ott beüzemeled, akkor tuti müködnie kell.
Ha reboot után megy, akkor írni kell egy scriptet ami figyeli a netet vagy a wwan interfészt, és ha eltűnik, akkor csinál egy rebootot, vagy lehet hogy egy interface újraindítás is elég.A wwan-ra több wifi kliens felvételét kipróbáltad? Lehet ott is kell egy script a net figyelésre, és wwan újraindításra....
-
ddudas
tag
Igen, én is pont így csináltam, és így valóban működik repeaterként, viszont ha a neteléréssel rendelkező router (amihez kliensként csatlakozna ez az openwrt-s) eltűnik, mert mondjuk elmegyek otthonról, onnantól kezdve nem működik AP-ként, mert nem elérhető wifin, csak LAN-on tudok csatlakozni hozzá.
-
sepsi0
őstag
válasz
újraregelt #5949 üzenetére
Én is erre gondoltam, mert most vettem a hdd-t és ebayes házban van....
De a SMART adatok átjönnek és két féle power managment is van a vinyónak és engedélyezve is van a HDsentinel szerint. Azt mondták nekem, hogy a háznak nem lehet köze ehhez, mert a vinyónak kell lekapcsolnia.... gondolta hátha van itt tapasztalat vagy openwrt beállítási hiba... -
suste
veterán
4: ha a LAN-t meghagyod statikus IP-n (192.168.0.1), és bekapcsolva hagyod a DHCP-t rajta, akkor ez simán működik a repeater módban (NAT-olt továbbszórás)
Több kliens kapcsolatot is felvehetsz szerintem a WAN mellé a WWAN interfészre, és akkkor működnie kéne annak is, hogy arra csatlakozik amit lát.
-
ddudas
tag
Sziasztok, felmerült egy problémám, amit egyelőre nem tudtam megoldani openwrt-vel:
1) Egy hordozható routerhez, mint AP (TL-MR3020) egy LAN és tetszőleges számú vezeték nélküli eszköz csatlakozna, hogy lokális belső hálózatot hozzanak létre. 192.168.0.X IP tartományban. - OK
2) Ha nincs a közelben semmi ismerős router (netkapcsolattal), akkor netkapcsolat nélkül menjen a hálózat. - OK
3) Ha van ismert router a közelben (itt 192.168.1.X az IP tartomány), akkor ahhoz csatlakozzon kliensként wifin és legyen egyszerre repeater az ő hálózatán lévő gépek felé, tehát rajta keresztül legyen internetkapcsolat. - OK
4) Ha repeater módban csatlakozik wifin egy routerhez, majd az a router eltűnik, akkor wifin többet nem elérhető AP-ként sem, pedig erre lenne szükség. - Nem OK
Tehát, ha otthon vagyok, akkor az ehhez csatlakozó klienseknek legyen netkapcsolata is mivel repeater, ha pedig az egész cókmókot elviszem valahova, akkor a hozzá csatlakozó kliensek között csak egy belső hálózat legyen mert önálló AP-nak kéne lennie. És ez a része nem megy, ha megcsinálom az első pontot, akkor a másodikat nem tudom működésre bírni. Illetve a második persze megy önmagában, ha nincs repeater módban, de akkor pedig az első felállás nem működik :-)
Remélem sikerült érthetően leírni a gondot, ha valaki csinált már ilyet, vagy nálam nagyobb szakértője az openwrt-nek, akkor szívesen venném az ötleteket!
Köszönöm!
-
suste
veterán
a load az tényleg sok
sajna nem látszik az IO terhelés (sima TOP-ban nálam látszik), pedig valszeg ez fogja meg
nekem volt egy 1TB-s USB3-as HDD-m ami ilyen brutál megfogta a jóval erősebb 3600-as Tplinket
a pendrive-ok is iszonyat megfogják a rendszert, de te HDD-t írtál
amióta lecseréletm a HDD-t egy másik 1TB-osra, azóta 1 alatt van a load
a proci terhelés az nekem is 10-20% között szokott lenni a régebbi HDD-vel is.... -
Puro
aktív tag
válasz
újraregelt #5947 üzenetére
Samba kell a hálózati megosztás miatt. Collectd csak a forgalom stat gyanánt van fent, de megállítottam.
Valószínűleg ennyit bír a router. Még kipróbálom, hogy mindent leállítok és csak a transmission fut. -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Ismét segítség kellene...
WDR3600 + 2.5 HDD torrentezni. Minden beállítva és működik....
Egy a bajom, hogy nem kapcsol ki a külső 2.5" HDD. Van a routerre rákötve még egy 3.5" külső HDD is annak külön tápja van az lekapcsol. A torrentkliens beállítva, hogy 3:00-10:00-ig menjen, de ez után sem kapcsolja le a vinyót. Nem tudom gond e, hogy úgy formáztam a vinyót, hogy 128mb+512mb+maradék (össz 500GB)? De csak a maradék van felcsatolva (sdb3) a swap meg az 512 nincs...
A router hdd kikapcsoló progiját próbáltam, jót is állítottam be (sdb3), de nem kapcsol ki....
Amit tudni kell a vinyóról, hogy sima laptop vinyó egy külső házban. Nem tudom mi lehet a gond.....
Ha tudtok kérem segítsetek
Köszönöm! -
újraregelt
tag
Az a 2 feletti load érték elég csúnyának tűnik. Általában - ha még igaz, amit anno erről tanultam - célszerű 1 alatt tartani.
Ez összejöhet sok mindenből, CPU terhelés, I/O-ra várakozás stb. szóval ennyiből nehéz kitalálni (pláne, hogy életemben nem torrenteztem, nem is tudom, hogy műxik).
Illetve egyetlen, picit gyanúsnak tűnő dolgot látok: a swap 50%-a használatban van. Ez jelentheti azt, hogy túl sok cucc van a memóriában, ezért kénytelen a rendszer lapozgatni, ami viszont rendesen lelassít mindent. -
Puro
aktív tag
Üdv!
Egy MR3420 v2-re van felrakva a legújabb openwrt, hozzákötve egy külső hdd-hez, amelyet kb 8MB/s R\W sebességgel tud kezelni. A problémám az, hogy a transmission cirka 300-400kb/s-el képes letölteni, ilyenkor a webuija néha beáll, a remote gui eldobja a kapcsolatot, holott rendszerterhelés alig van. Nem értem mi lehet a gond
Vagy egyszerűen ennyire képes a router?
-
bambano
titán
az eredeti windowsos megvalósítása annyira lyukas, hogy tűzfal nélkül kevesebb, mint 20 perc alatt felnyomják a gépet. és ez már a w2k időkben is így volt, nem volt elég idő lehúzni a service packet, mert lenyomták a gépet a netről.
hogy mennyire bugos a samba program, azt nem tudom, nem teszteltem.
-
idioty
tag
Egyelőre most már mindegy, mert visszaraktam az eredeti TP-Link szoftvert (rájöttem, hogy most ki sem használom az openwrt-t), igaz most vsftpd-t telepítettem fel, és tökéletesen megy default beállításokkal (igaz ultrabiztonságtalanul!
).
-
-
idioty
tag
válasz
Intruder2k5 #5940 üzenetére
Ennyire könnyen törhető a samba vagy nyitvahagytak netán egy publikus mappát?
-
-
-
idioty
tag
Közben feltelepítettem a proFTPd-t, viszont ehhez annyira nem értek. A lényeg, hogy belső hálózaton szintén működik, de kívülről szintén nem. Pedig látszik a netstat alapján, hogy várja a csatlakozást kívülről és az adott port is nyitva van. Ezért gyanakszom arra, hogy az openwrt fogja meg valahol az adatokat. (netán UPC-s fakszság?)
-
tonyrulez
őstag
Webcam streamet hogy lehet megcsinálni?
Adott: TL-WDR3600, suste@OpenWrt Barrier Breaker 14.07, Logitech C200
opkg list-installed
/etc/config/mjpg-streamer
lsusb
dmesg | grep -i usb
Router számtalanszor újraindítva, majdhogynem minden lépés után. mjps-streamer boot-hoz is hozzáadva, manuálisan is elindítva. http://192.168.1.1:8080, ~/?action=snapshot, ~/?action=stream, semmi sem működik. Mi az istent kell még csinálni hogy működjön? -
idioty
tag
válasz
krealon #5932 üzenetére
Tehát akkor elvileg működnie kellene Windows felől is, ha jól értem!
Egyébként a támadásos dolog nem különösebben érdekel, mert ez csak egy teszt szerver. Tehát az adatok nem titkosak és vannak róla máshol mentések...
Viszont akkor mi az ami miatt nem működhet a dolog? Mármint smb.conf beállításra gondolok, hogy mi az ami feltétlen szükséges hozzá, hogy működjön? -
krealon
Topikgazda
válasz
újraregelt #5929 üzenetére
"Viszont a régmúltból rémlik egy olyan, hogy a windows-os fájlmegosztó protokoll nem route-olható, tehát csak LAN-ról lehet használni."
Had pontositsak.
A NetBIOS over TCP/IP felett uzemelo "Computer Browser service" (Windows nevfeloldas) az ami egy broadcast domain-en belul uzemkepes csak, mert broadcast-okat hasznal a mukodesehez.
A Samba (SMB, azaz Server Message Block, masneven CIFS, azaz Common Internet File System, TCP 445) route-olhato, ez mukodik az interneten keresztul is. (Az mas tema, hogy altalaban konnyen tamadhato, ezert ha valahol van, akkor tamadjak is.) -
idioty
tag
válasz
újraregelt #5929 üzenetére
Igen, wan felől próbálom elérni, ssh működik is szépen kívülről. A gond az, hogy egy Mac (10.7-es) géppel sem tudunk csatlakozni rá.
-
újraregelt
tag
A 0.0.0.0 cím ebben az esetben azt jelenti, hogy nincs korlátozva, valamennyi interface valamennyi IP-jéről fogad klienseket.
Viszont a régmúltból rémlik egy olyan, hogy a windows-os fájlmegosztó protokoll nem route-olható, tehát csak LAN-ról lehet használni. De ez utóbbi infóért felelősséget nem vállalok!
Ha jól értem, hogy az openwrt WAN lábáról próbálod elérni, akkor javasolnám, hogy használj VPN-t! -
idioty
tag
Szamba beállítással kapcsolatban lenne kérdésem. Próbálkoztam már keresgélni, de egyszerűen nem működik. Adott egy Ubuntu 14.01 szerver a routeremen belül. A routeren természetesen OpenWRT fut. Az Ubuntu szerverhez tudok csatlakozni Samba-val hálózaton belül, de kívülről már nem tudnak hozzá csatlakozni mások. A routeren a tűzfal nyitva van a szerver felé mind TCP és UDP irányban, ezek a következő portok: 135, 137-139, 445. (135-ös portot a neten egy probléma megoldásnál találtam, bár úgy tudom nem kell hozzá).
Az Ubuntu az alábbi parancsra:
netstat -tulpn | egrep "samba|smbd|nmbd|winbind"
ezt írja ki:
tcp 0 0 0.0.0.0:445 0.0.0.0:* LISTEN 814/smbd
tcp 0 0 0.0.0.0:139 0.0.0.0:* LISTEN 814/smbd
tcp6 0 0 :::445 :::* LISTEN 814/smbd
tcp6 0 0 :::139 :::* LISTEN 814/smbd
udp 0 0 192.168.1.255:137 0.0.0.0:* 1139/nmbd
udp 0 0 192.168.1.2:137 0.0.0.0:* 1139/nmbd
udp 0 0 0.0.0.0:137 0.0.0.0:* 1139/nmbd
udp 0 0 192.168.1.255:138 0.0.0.0:* 1139/nmbd
udp 0 0 192.168.1.2:138 0.0.0.0:* 1139/nmbd
udp 0 0 0.0.0.0:138 0.0.0.0:* 1139/nmbdA szerver címe: 192.168.1.2, ez alapján nekem úgy tűnik, mint ha 0.0.0.0 tartományban figyelne a samba. Vagy rosszul gondolom? Milyen beállítások fontosak az smb.conf-ban, hogy kívülről elérhető legyenek a megosztások?
-
suste
veterán
most hirtelen nem tudom pontosan melyik fülek ezek a képek, de nem túl bonyolult a dolog:
luci/hálózat/tűzfal/port továbbítás fülön felveszel egy újat, külső zóna WAN, belső zóna LAN, bejövő/kimenő port az amin komunikálni szeretnél, cél IP meg a belső hálózaton lógó szervered IP-jekülső ip még véletlenül sem kell sehova
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, segítségetek szeretném kérni port átirányításba. Van egy 1043nd-m openwrt-vel, és van egy Zyxel nasom amit kintá hálóról elszeretnék érni. Addig eljutottam, hogy beregeltem a noip-n és beállítottam a ruterben. Eddig megvagyok viszont most hozzá kéne adnom egy portot ami az átirányitást vagy mit csinálja. Na és itt akadtam el. Ezt a 2 ablakot kellene kitöltenem/beállítanom megfelelően, hogy müködjön ebbe kérném a segítségetek,amit előre is köszönök.
-
bambano
titán
annak az esélye, hogy te ids logokat olvasgathass békésen, és eldöntsd, hogy nem fog betörni hozzád, nulla. aki miatt félned kellene, az egy lendülettel bejut, legyakja az ids-edet, felpakolja a backdoorjait, feltakarít maga után és elhúz a balfenéken, mire kettőt pislantanál.
-
_NCT
addikt
válasz
bambano #5921 üzenetére
Mondjuk megakadályozom hogy felkúrja a routert és a rajta lévő adatokat, esetleg hozzáférjen ssh-val a teljes hálózatomhoz (wake on lan-al mondjuk be is tudja kapcsolni a gépem ha nem vagyok otthon)?
Persze ez inkább csak kíváncsiság, naponta hány db portscan-t kapok stb stb....
-
_NCT
addikt
válasz
balaaa88 #5918 üzenetére
Megismerni egy ilyen ids/ips szoftvert, ezért gondoltam feltenni, elmókolni vele. Kíváncsi voltam nmap scan-t észrevesz-e, ilyesmi.
Mondjuk az tény, hogy emellett futtatok még transmission-t is kb 100-150 torrenttel, meg most akarok feldobni egy privoxy-t, szóval lehet nem fog szeretni a router, a load olyan 1-1.5 körül mozog
IDS-nek örülnék, látnám ki próbálkozik....
-
-
_NCT
addikt
IDS/IPS-t próbált valaki a routeren?
Én Snort-ot tettem fel, felkonfiguráltam, IDS módban fut jelenleg, swap kellett neki, mert elég kevés lenne a gyári memóriája a routernek.
Érdemes ezzel terhelnem a routert, vagy sem?! Indításnál zabálja csak a memóriát, utána viszonylag jól elketyeg.
-
erikke17
őstag
Üdv, van egy TP-Link TL-WR741ND Ver1.9, mit lehetne erre feltenni gyári helyett?
Olvastam neten de nem találtam semmi egyértelmű oldalt ahol lenne, hogy mit lehet rá pakolni. Vagy csak én keresgéltem rossz felé?
Mit vagy melyiket érdemes rá tenni? Előre is köszi
-
doberman
senior tag
kmod-media-dvb-usb-it913x ..... van valakinek BB 14.07 stable alá?
-
M3kk
őstag
válasz
Intruder2k5 #5911 üzenetére
Ah, tenyleg
. Koszontem.
-
-
M3kk
őstag
Kerdes..
Fennebb emlitettetek, hogy csak a stabil releasekben van Luci, a trunkokba nincs.. Mi van akkor, ha innen rakok fel egy verziot? Hogy erem el? Mivel ugy-e alapbol nincs root jelszo, igy ssh val sem fog felengedni, hogy telepitsem a lucit.. Koszi.
-
MY2K
aktív tag
Sziasztok!
pppoe esetében milyen MTU értéket állítottok be (Telekom a szolgáltató)
1500 látszik luci alatt. vegyem lejebb? -
IpiBcsi
tag
válasz
Intruder2k5 #5905 üzenetére
Köszi szépen!
Mindjárt ki is próbáltam az öreg 841-el, működik a dolog. De már megy is vissza az openwrt. -
-
IpiBcsi
tag
Sziasztok! Két régebbi routerre raktam fel az openwrt-t (TP-Link 740N és 841ND) mindkettő szépen működik. Egyelőre tesztelgetem őket. Tudom, hogy ha valamikor vissza akarnám rakni a gyári szoftvert, akkor egy speciálisan megcsonkított firmware-re lesz szükségem. Ehhez viszont nem értek. Korábban próbálkoztam a dd-wrt-vel is, de nem igazán jött be. Ott mellékelnek minden firmware-hez egy "webrevert" változatot, aminek flashelésével simán visszaáll a gyári szoftver egy régebbi változata. Azt szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogy ez a dd-wrt "webrevert.bin" alkalmas lehet-e az openwrt-ről gyári szofverre való visszaállításra is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest