Hirdetés
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
sweet122
tag
Hello!
Sajnos megint itt. Régebben már volt gondom a 2011-es Mac Minibe épített SSD meghajtón lévő ML-lel. Akkor végülis az lett a vége, hogy szervizben kötött ki, mert le kellett törölnöm mindent róla és nem engedte az újratelepítést. Az iSamuraiban volt a gép, ahol a srácnak is alig akart felmenni a Mavericks, de mivel barátnőm ment el a gépért, így bővebb infót nem kaptam. Hazaérve minden rendben ment egy ideig, de volt 1-2 fagyás, ahogy régebben is. Ez gyakorlatilag az egész rendszert lefagyasztja, a színes forgó az forog, de semmire nem reagál, ezért hátul kell kinyomnom a POWER gombbal. Most egyfolytában ezt csinálta, gyakorlatilag 10 percet nem tudtam eltölteni semmivel, mert lefagyott.
Három dolog jutott eszembe, ami előidézheti:1. Az SSD hibás. (Ezt tartom a legvalószínűbbnek)
2. A RAM hibás. Nem tudom, csak egy gondolat. Lehet annak nem ilyenek a jelei.
3. Túlmelegszik, és ezért kapcsol ki. Ez is csak egy tipp. Levettem az alját és furcsán forró volt a RAM és a ventilátor is. Lehet ez a normális..
Az előbb már odáig jutott, hogy szürke képernyőnél nem jutott tovább. Most egy MacBookból kivett, 10.7.5-ös rendszerrel megy a gép, külső winchesterről. Eddig így oké(10perc tapasztalat alapján).
Szerintetek is az �SSD lehet a baj? Mert akkor kiveszem és megválok tőle, maximum belerakom a MacBookból kiszedett vinyót és azt frissítem Mavericks-re. Lassú lesz, de legalább biztos. Esetleg valami egészen más? Létezik valamilyen ingyenes program, ami megmutatja, ha baj van a lemezzel? A Lemezkezelőben futtattam ellenőrzést, de nem írt hibát.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- iPad topik
- Video digitalizálás
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- SCUF Valor Pro kontroller teszt
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Új 4K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar