Hirdetés
- Ilyen egy komoly célszerszám
- Nosztalgikus húrokat pendít meg a Qwertykeys legújabb, szürreális ajánlata
- Az AMD X870 platform meghódítására tör a Sapphire alaplapos divíziója
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Jester01
üzenetére
Megvan a (fél)megoldás Ghostolásra.
Live CD -> terminál -> sudo -s --> root jogosultság.
nautilus indítása (mert lusta vagyok a tar-t használni.)nautilus filebrowser root jogokkal indult, igy elvileg mindent tud írni/olvasni
(pl tudom szerkeszteni/menteni a smb.conf-ot is nagyon kényelmesen)mountolom a szerverem két particióját (SZERVER_SYSTEM és SZERVER_DATA)
Ahhoz hogy archiválni tudjam el kell menni a "filerendszer/média" mappába, mert ide mountolódtak.Na akkor arhiváljunk....
SZERVER_DATA - csontnélkül archiválódik MENTES particióra
SZERVER_SYSTEM - nem megy, pedig ez lene a rendszerparticio.nem baj... megpróbálom mappánként, tehát belépek a SZERVER_SYSTEM mappába.
Sajna a "dev" és a "lib" mappákat nem lehet archiválni, hibaüzenettel leáll a tömörítés.Probálom GHOSt for Linux-va!
ehhh....
g4l (0.27 ISO) letöltve, kiírva CD-re (winXP alatt) és nem butul... csak kifagy.
Most akkor csináljak egy Norton Ghost full DISK mentést?????
Azért az durva lenne kb. 1GB linux rendszer particó miatt.....
Új hozzászólás Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S - i3-8130U I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Motorola Edge 40 / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi