- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivivan
tag
1, a tar paraméterei fordítva vannak (ugyanis igazából az "f" módosító paramétere a fájlnév)
2, én javaslom a tömörítést, egy mai szerver gépen még gyorsabb is lesz, mert nem kell annyit dolgoznia a vinyónak
3, nem kell a * a végéreszóval: tar cfvz /mnt/new2/sda2mentes.tgz /mnt/new/
-
Wajk
addikt
válasz
bambano #7896 üzenetére
közben rájöttem, csak anno így mondta valaki...
már pörög is a fájlba a cucc
még egy kérdésem lenne, az sda4 partícióra készül a mentés, de arról a partícióról is kell mentés. Van is rajta pár pár GB-os mentésfájl azt valahogy nem lehetne kihagyni?
vagy meg lehet adni több könyvtárat?
pl tar cvf /mnt/akarmi/akarmi.tar /mnt/new/* mnt/new2/* mnt/new3/* stb?
ez működik?
-
Wajk
addikt
felmountoltam az sda2-t mnt/new-nak az sda4-et pedig mnt/new2-nek, majd:
"tar cvf /mnt/new/* /mnt/new2/sda2mentes.tar"
erre ezt kaptam:
"tar: /mnt/new/bin: Cannot open: Is a directory
tar: Error is not recoverable: exiting now" -
Wajk
addikt
nah, egy kis sikerélmény, a "dmidecode"-al ha minden igaz ki sikerült olvasni, a "Handle 0x0002" az alaplap infója ha jól olvastam igaz?, először át is siklottam rajta, aztán:
Base Board Information
Manufacturer: Intel Corporation
Product Name: S875WP1szóval ez lehet igaz? a másik viszont aktuális lenne, mert akkor nem kéne felrázni a hátsómat ;)
-
Wajk
addikt
jah, meg egy másik kérdés.. olyan parancs van amivel le lehetne kérdezni, hogy milyen alaplap van a gépben?
-
Wajk
addikt
nah holnap valószínűleg mennem kell, de lehet meg tudnám úszni.
Az lenne akérdésem, hogy "df -h"-val megnéztem, hogy oszlik el a terület:
----------------------
Filesystem Used
/dev/sda2 5.6G /
tmpfs 0 /lib/init/rw
tmpfs 0 /dev/shm
/dev/sda3 21G /var/mail
/dev/sda4 8.0G /var/www
--------------------a mail nem is kellene, szóval az lenne a kérdésem, hogy olyat lehet-e, hogy az sda2-t meg az sda4-et (más nem kell igaz?) rakja egy mentésfájlba az sda4-re, ugyanis ott 32GB üres hely van.
pontosabban olyan helyre rakja a fájlt, ahonnan elérhető FTP-vel mondjuk.
-
hogy tudom rávenni a Linuxot, hogy két forrásból is kaphasson jelet a hangkártya? tehát ha megy a zene, akkor ne némuljon meg minden más
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Van olyan linux, ami alkalmas DivX / DVD lejátszásra, és kevesebb erőforrást eszik mint egy XP?
Üzletben van egy P3-as gép, ami kirakatban nyomatja a slide show-t, de XP-vel néha beszaggat a móka. -
rtom
senior tag
válasz
VladimirR #7880 üzenetére
Az első fejezetet én költöttem, ezzel is próbálva oldani a leírás "szakmai" jellegét.
A doksit már lassan egy éve nem fejeztem be (valahogy nem tudom összeszedni hozzá az erőt...
), ha valakinek van hozzá kedve, szívesen megosztom írásra (sajna sh4d0w sem ér rá a FC fordítás mellett).
-
rtom
senior tag
Én az openbox-ra szavazok, és hogy támogatást is adjak, ismét elsüthetem a ferdítésemet
-
perempe
veterán
A live streamek jönnek linux-on? (atdhe.net/, justin.tv, wwitv.com)
A válaszokat köszönöm előre. -
mAtech
aktív tag
Köszöntem a hozzászólásokat
. Egy valamit elfelejtettem kérdezni, hogy ezek magyarosíthatók? Vagy az ubira letöltött package-k feltelepítése után már ezek is magyar menüssé válnak? Azért kérdem mert kollégák nem vágják az angolt
-
doc
nagyúr
bal oldalt lathato mukodes kozben:
screenshot -
doc
nagyúr
en a "docker" nevu wmappletet hasznalom mar evek ota, 4 ikon elfer rajta, mukodik vele skype, opera, transmission, amarok, ami kell
, KDE3 es KDE4 appok, mindegy neki
a "futtatas" menut meg ra lehet rakni barmilyen hotkeyre, vagy barmilyen mas parancsot, szoval konnyen testreszabhato barmi is kell -
czappa
aktív tag
sry kifutottam a szerkesztési időből, szóval:
Találtam egy docker nevű alkalmazást wm-hez, picit furcsa, hogy - ha jól vettem észre - apponként egyet kell indítani. De ez lehet egy megoldás.szerk.: idézet a README-ből: "Docker requires a KDE3 compliant window manager to handle KDE3 system tray icons"
Kíváncsi leszek, hogy működik majd kde4-es alkalmazásokkal. -
czappa
aktív tag
"en windowmakert hasznalok, gyors mint az olajozott villam"
Egyszer kipróbáltam a windowmakert és tetszett is, talán használnám is, de sajnos nincs benne "system tray". Ez amiatt rossz, mert ha pl. bezárok egy amarok-ot, vagy kopete-t, akkor nem becsukódik, hanem a system tray be kerül, ahonnan viszont wm használatakor nem tudom visszahozni.
Persze ha odafigyelnék és nem a bezárásra kikkelnék, hanem a kicsinyítésre - amikor olyan kis négyzetbe leteszi- az jó lenne, de néha úgy is eltévesztem.
A másik megoldás, hogy nem használok system t-t igénylő appokat.
Erre tudsz vmi jobb megoldást? -
ivivan
tag
Nana. Az icewm (legalábbis 3 éve mikor utoljára használtam) még desktop ikont sem tudott kezelni. Annál azért többet tud a Win98 (még ha nem is tartom a Win98at oprendszernek)
Az viszont tény, hogy az icewm villámgyors, ezért is használtam :-)Mondjuk nekem nagyon bejött az icewm-ben ALT-SPACE-re lent bejövő kis gyorsindító (kicsit olyan, mint a Windows Run része, csak kézreállóbb), lehet ezért vetettem el a windowmakert :-)
-
doc
nagyúr
a ket felsorolton kivul gyak. barmelyik
xfce a harmadik a sorban, azzal erdemes egy probat tenni, viszonylag teljes DE, de a masik kettohoz kepest eleg pehelysulyu
en windowmakert hasznalok, gyors mint az olajozott villam, icewm foldbuta, bar a w98-nal meg igy is ezerszer tobbet tud
fluxbox/openbox is erdekes es gyors
nezegesd vegig oket ha van egy raeros delutanod -
mAtech
aktív tag
Hali!
Kérdés: mi az a grafikus rendszer linuxhoz, ami a Win98-hoz hasonló ablakkezelési sebességet tesz lehetővé és pl. ubival müxik? Pl.: Openbox?
Kisebb gépről van szó (PII 5-600 Mhz) ezért kérdem. Gnome, KDE ugye eléggé lassú lenneKöszi
A. -
ivivan
tag
Ez igaz. De egy Debian alaprendszer kb 20 perc alatt települ (nem használok X-et, ezért nem sok mindent kell felrakni), utána azt a 6-8 csomagot, amit használok apt-get install-al felrakom még 20 perc alatt és a configokat (ezért mentem le a /etc-t) odamásolom és cirka 1 óra alatt megvan az egész.
Cserébe a mentés emberi méretű és nem kell mindig kiírni a teljes Debian rendszert is, ami cirka 1G tömörítve (így is van vagy 14-15G a fejlesztő szerverünk napi mentése) -
ivivan
tag
Szerintem elég lenne neki a /var/ és /etc/ könyvtárak összetarozása. Esetleg ha nagyon paranoiás, akkor még a /usr/-t is le lehet menteni. Én csak ezeket szoktam, ebben minden benne van (persze nagy szerveren ez reménytelen vállalkozás, ezért nem is mentem az egész /var/-t, csak amit feltétlenül kell)
És én ezért nem utaznék Pestre: ezt simán ssh-val is ki lehet adni és átmásolni Interneten keresztül. 2G kevesebb, mint 1 óra alatt lejön.
Visszatérve az én Apache problémámra: senkinek nincs ötlete?
-
doc
nagyúr
azt meg tudod nezni, hogy a rendszer maga mennyi helyet foglal:
du -sch /
. ennel valamivel kisebb lesz a tomoritett cuccos, de hogy mennyivel, az jo kerdes
mondjuk az elobb beirt parancso becsomagolja pl. a /proc/kcore-t is, ami maga a memoriatehat ha fontos a kis helyfoglalas, akkor a /proc konyvtarat ki kell hagyni (ezt amugy is illik...)
-
VladimirR
nagyúr
nem igazan, viszont ha ez egy "csupasz" debian, felesleges sallang nelkul, s a webszerver nem filecserere hasznalatos, hanem atlagosnak nevezheto honlap van rajta, az egesznek tomoritetlenul nem lenne szabad sokkal tobbnek lennie, mint 2-3 GB (az en router-nek hasznalt debian-om 1.8GB)
esetleg elso korben ne egybol a pendrive-ra tedd az archivumot
-
Wajk
addikt
köszi szépen az infókat. Amúgy egy kis cég, BP-n van a szerver én meg Nyh-n. de nekem kell felmennem, mert ott a kisvárosban nem találtak senkit, hiába mondtam, hogy a Linux tőlem messze áll, nah mind1.
azért van a probléma, hogy megoldjam ;)
amúgy abszolút nem degradáció hanem igazság, szóval tudom amatőr kérdések, meg nézek tutorialokat, de mivel ráadásul fontos! adatokról van szó, nem szívesen cseszném el
-
doc
nagyúr
ha pendrive-ra akarod menteni, az viszonylag egyszeru
belepsz rootkent a linuxos gepbe, bedugod a pendrive-ot, majd kiadod admesg
parancsot, ez kilistaz egy rakas mindent, a vegen pedig azt hogy hol talalta meg a pendrive-ot, pl [sdb] vagy [sda], ilyesmi
ezek utan csinalsz egy konyvtarat, pl.mkdir /mnt/usb
majd bemountolod a pendrive-ot:
mount /dev/sdb1 /mnt/usb
, ha az sdb a pendrive (az 1-es az elso particioja)
aztan mehet a VladimirR altal leirt modon a backup:tar czvf /mnt/usb/backup.tar.gz /
-
VladimirR
nagyúr
mount -t <filerendszer> <mit> <hova>
a <filerendszer> a pen filerendszere, ha nem piszkaltad, akkor tobbnyire vfat (fat16)
mivel ez nem kepes az ext2/3 jogosultsagainak es/vagy a symlink-ek tarolasara, ezert ezesetben a tar archivum hasznalata az elonyosebba mit az az eszkoz elerese, ezt elvileg kiirja konzolra, mikor radugod a pen-t a gepre (ha felismeri)
nagy valoszinuseggel /dev/sdX lesz (ahol X a, b, c.... attol fuggoen, hogy hany sata/scsi lemez van a gepben)
ha az eszkoz maga /dev/sda, es csak egy particio van a pen-en, akkor annak cime valoszinuleg /dev/sda1 lesza hova pedig egy tetszoleges konyvtar, mondjuk a /mnt/new (hogy az elozo peldanal maradjak), amit elotte hoztal letre a
mkdir /mnt/new
paranccsal
-
doc
nagyúr
válasz
VladimirR #7848 üzenetére
a gond az lesz (nem leminositve Wajkot, de mondta hogy nincs kozeli baratsagban a Linuxszal) hogy a mountolast meg kell meg ejteni elotte
errol erdemes valami kezdo Linux tutorialt atnezni, a lenyeg:
root felhasznaloval kiadod a kovetkezo parancsot:fdisk -l /dev/[sh]d[a-d]
(az ott egy kis L betu)
ez kilistazza a gepben levo osszes hdd particioit, ebbol kivalasztod azt a kettot (vagy tobbet) amelyik neked kell (a /dev/hd* az IDE-s, az sd* a scsi/sata vinyok), majd mountolod:
mount /dev/sda2 /mnt/old
(ha a /dev/sda2 a meglevo rendszer particioja)
-
VladimirR
nagyúr
talan legegyszerubb, ha viszel magaddal egy hdd-t, amire menteni kell es egy tetszoleges live linux-ot
elobbit betolod a gepbe, utobbirol boot-olsz, majd miutan megparticionaltad az uj lemezt (ha elotte nem lett volna), az alabbi parancsok valamelyikevel megejted a masolast (legyen /mnt/old az eredeti particio es /mnt/new az uj):cp -a /mnt/old/* /mnt/new/
vagy
tar cvf /mnt/old/* /mnt/new/archive.tar
esetleg ugyanez gzip tomoritessel
tar cvzf /mnt/old/* /mnt/new/archive.tar
vagy bzip tomoritessel
tar cvjf /mnt/old/* /mnt/new/archive.tar
a jogosultsagok, symlink-ek minden esetben megmaradnak, komplett rendszer koltoztetesere is hasznalhatoak a parancsok
-
doc
nagyúr
azert ez nem olyan orult nagy problema
a legegyszerubb, ha fogsz egy vinyot, radugod a gepre, bemountolod, majd ramasolsz mindent mondjuk tomoritve hogy jogok stb ne seruljenek
de ha pl. ext2/3 fs van rajta, ahhoz windows ala is talalsz cuccokat, csak megint a jogokkal lesz a gond valoszinuleg... -
Wajk
addikt
hali
lenne egy gondom. Adva van egy Debian Linuxal felszerelt gép, ami egy webszerver. Erről kellene nekem egy fájlszintű mentést csinálnom, azaz lemásolni mindent a winyóról.
Sajnos a linuxos ismereteim max felhasználói szintűek vagy az alatt
Arra gondoltam kikapom a winyót be egy gépbe és copy, de ugye a partíciót aligha lehet látni win alatt.
Gondoltam neten keresztül, de a bináris és text kódolás váltakozásai miatt (valami ezzel valami azzal van fennt) TC-vel nem jtottam dűlőre.
van valami megoldás? Előre is köszi
meg az is a gond, hogy el kell utaznom majd a szeverhez és ott hamar kell a mentést megcsinálnom, szóval nem tudok tesztelni és nézelődni, ezért kérdezek
-
bambano
titán
válasz
Csakénvagyok #7844 üzenetére
Őskövület nem őskövület, a p2-esek már elég combos gépek szerintem. Most fogok install szervert csinálni egy amd geoda 500Mhz-es pici gépből, mert utálom a nem opensource firmware kavarást...
-
Bling95
őstag
non kemény 256 mb RAM van benne XD
-
Psychonaut
veterán
Na, utánanéztem kicsit a dolognak, EZT nézd meg szerintem.
-
bambano
titán
válasz
Csakénvagyok #7839 üzenetére
Ilyen titkos infókat nem szoktunk kiadni... ebben a topicban is volt már róla szó, itt
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Psychonaut #7838 üzenetére
Bocsi, min konfigot hol nézem meg. (1.8Ghz kétmagos procival meg egy giga RAMal UBi 9est használok, de egy 350 Mhz, 96Mb RAM,nem mellesleg 4 Mb videókártyás vénségre meik változata menne fel?)
-
Bling95
őstag
sziasztok
Lenne egy jó kis kérdésem , kéne vlami linux egy P2 es IBM gépre, nem tudom ti mit ajánlanátok?
A gépen most nincs semmien op rendszer és linuxra gondoltam,, ha nincs rajta semmi hogyan kell rá telepíteni, cd re kell kiirni vagy hogy
örülnék ha valaki elmagyarázni mit és hogyan telepítsek rá
-
Sanyix
őstag
Hogy működik az alsa? Vagyis hogy megy rajta keresztül a hang? Lehet olyat elérni vele mint vindózon a kernel streaming? Szóval azt, hogy mixert megkerülve közvetlen a hangkártyához jusson a hang, a lejátszóból, így nem rontva a minőséget.
-
-
Jester01
veterán
Hát ha már mindegy akkor mindegy, de ha 13b1:0020 volt az azonosítója, akkor az alap kernelben lévő rt73 drivernek vinnie kell (fel van benne sorolva). Amúgy épp a hétvégén használtam ismét az egyik rt73-as eszközöm (edimax ew-7138usg), alap 8.10 ubuntu egyből felismerte.
MOD: ha már wireless. Még nem kerestem utána miért, de azt tapasztaltam, hogy az iwlagn modul (4965AGN) 2.6.28.9-es kernel esetén nem engedi az ad-hoc módot míg a régebbi 2.6.27.6-ot indítva működik. Persze majd guglizok egy kicsit meg teszek fel még frissebb kernelt, de hátha valaki tudja kapásból ezzel mi a helyzet?
-
Psychonaut
veterán
-
Bling95
őstag
ezer hála, na ezt átolvasgatjuk majd
-
Vladi
nagyúr
válasz
Psychonaut #7819 üzenetére
Hali!
Ezt az oldalt szoktam javasolni választáshoz.
Ha meg a Fedorát választod, maradj a 10.nél. A 11-et nem javaslom, ne várj a megjelenésére. (Egyelőre legalább is.)
(#7820) Bling95:
Simán. Van benne boot manager. De ha ennyire kezdő vagy a kérdésben, olvass át pár leírást előbb. Például ez nagyon jó kezdőknek.
Az ne zavarjon, hogy UHU specifikus, nagyon sok általános ismeret van benne, amit más disztró esetén is kamatoztathatsz. -
bambano
titán
válasz
szaszayanou #7823 üzenetére
debiant kicsit nehezebb konfigolni, de szerintem rendesebben van összerakva.
-
Bling95
őstag
köszi a helpet , akkor valaki elmagyarázná hogy kell ezt csinálni,, honnan tudok ilyet letölteni, ki kell irni cd/pendrive ra?? vagy hogy?
a légnyeg a dologban az hogyha jobban bejön a win akkor simán minden probléma nélkül tudjam később is használni.
-
Psychonaut
veterán
válasz
szaszayanou #7823 üzenetére
Akkor Ubuntu lesz, de akkor már a 9.04. Köszi a tippet.
-
Audaciousról lesz szó, tudtommal nincs neki saját topikja, újat nyitni fölösleges, ha meg van, az eléggé el lehet süllyedve ahhoz hogy úgy is be kelljen írnom ide is....
mivel nem találtam meg az audacious saját fórumát (az atheme.org pedig használhatatlanul lassú), ahol megkérdezhetem, így tőletek kérdem, hátha tudtok segíteni...
letöltöttem és fordítottam a legújabb 2.0.1es audacioust abban reménykedve, hogy nem fog összeakadni az ékezetet tartalmazó id3 tagekkel, mint az Ubuntu repoban lévő 1.5-ös.
sikerült is a compile, hibátlanul el is indul, de nem tölti be a playlist fájlokat sem, és ami még jobban zavar, nem tölti be a mappák almappáit, így hiába adom meg neki a zenéimet tartalmazó mappát, betölti a főkönyvtárban lévő fájlokat és ennyi
amit betölt, azt pedig nem játssza le...readmeben le van írva, hogy
playlist editor...here you'll find 5 buttons.
All of these buttons can be held down to bring up an extra menu.
From left to right:
file + : will add a file to current playlist, held down mode you'll have
2 extra options
dir : will let you pick a directory (recursive)
url : will let you add an url for streaming
nos én a dir gombbal sem találkoztamcompileban semmi különös nem volt
./configure
make
make installés kész is, semmit nem állítottam át sehol
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Psychonaut #7819 üzenetére
Én január óta használok ubuntu 8.10-et, és teljesen kezdőként sem szembesültem olyasmivel amit ne tudtam volna megoldani, ha meg gond lenne, akkor elég sokan vagyunk itt a prohardveren is ahhoz, hogy valaki tudja a megoldást. Szóval egy újoncnak jó az ubuntu, bár nincs viszonyítási alapom más disztro-val. Majd ha végre ráérek, akkor frissítek 9.04-re, esetleg később kubuntu vagy mandriva.
-
ivivan
tag
válasz
Bling95 #7820 üzenetére
Szia
Nem vagyok egy nagy Linux guru, de ebben tudok segíteni: igen, meg lehet oldani minden Linux disztribúcióval, hogy dual boot-os legyen, azaz tudjon bootolni a Linux és a Windows is. (azt mondjuk nem tudom, hogy a Vista mennyire kavar ebbe bele, mert azzal még nem próbáltam, de gondolom azzal is megy a dolog)
-
Bling95
őstag
Hello!
Olyan kérdésem lenne, hogy én azt hallottam hogy ilyen linux disztrokkal vagy mikkel meg leeht az csinálni, hogy a vista rajta van a gépen , csak indításnál beállítható hogy ezzel a linux disztoval indítsa a gépet.
A kérdésem hogy ilyen tényleg van ? vagy csak rosszul halottam valamit
lehet kicsit értethetetlen volt amit írtam , nem volt még soha dolgom linuxal
-
Psychonaut
veterán
Sziasztok!
Annyi jót hallottam már a Linuxról, hogy szívesen kipróbálnám valamlyiket. Csak nem tudok dönteni, hogy melyik lenne nekem a legjobb.
Mindenhol az Ubuntut mondják, hogy az a jó, de én ebben nem vagyok olyan biztos.
A Fedora , a Debian, a Mandriva és a SUSE is bejön nekem. Ti melyiket ajánlanátok? (én leginkább Fedorára gondoltam, de most eltolták a 11 megjelenését 10 nappal)
-
Zenebohoc
tag
válasz
BluEyes #7813 üzenetére
BluEyes és Bambano!
Köszönöm a gyors válaszotokat.
Egy Yamaha hangkariról és egy Asus TV-video kártyáról van szó.
Tudom mindkettő idejét múlt, de ragszkodnék hozzájuk. Egyik a költség. Most feccoltam némi pénzt új gépbe, nem mindegy, hogy mennyit tudnék áthozni a régiből. A másik ok még fontosabb. A Yamaha kártyának egyszerűen SZUPER a hangzása.
A kártyák jelenleg is működnek XP alatt az új gépben egy nagyon lebutított üzemmódban, az XP által felajánlott driverekkel. A letöltött fejlettebb meghajtókkal nem működok hobátlanul egyik kártya sem.
A levelem megírása óta „okosodtam” is. Ha jól értettem az emulátor olyan program mellyel fejlettebb op.rendszeren lehet régi progikat futtatni. Nekem másra lenne szükségem, valami Virtualis gép kéne, amelyet a következő módon lehetne használni:
Alaplap a neki megfelelo driverekkel vagy XP, vagy Linux.
Ebben az alaplapban ülnek szeretett kártyáim. Elindítok egy ablakot, melyben installálom a Win98-t a normál telepítőjével, majd felteszem a kártyák telepítőit. És minden működik babán (az említett abalakban). Létezik ilyen megoldás?
Várom válaszotokat.
Köszi. -
BluEyes
őstag
válasz
Zenebohoc #7812 üzenetére
KIWI Linux + Virtualbox.
Mondjuk a Virtualboxhoz nem kell Linux, van XP-s verziója is. -
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Mennyire valós a Windows emuláció a Linux rendszereken?
Kérdésem egyszerű és lehet hogy hülyén hangziik, de érthető lesz ha kifejtem kérdésem okát.
Nagyon fontos lenne, hogy Win98-t használjak a programjaim és kértyáim miatt. A rlgi gépem megadta magát, az újak pedig már nem támogatják az öreg 98-t. Tehát ha telepítenék egy általatok ajánlott Linuxot és ayon 98-t emulálnék, akkor az alatt ugzanúgz települnének a 98-s driverek és működne a cuccom, vagy csak valami nzövenzelős ez az emuláció dolog?
Kösyi előre is a válasz. -
zoltanz
nagyúr
Az lenne a kérdésem a Wine -vel hogyan tudok beállítani virtuális asztalt (asztalokat)? Van néhány programom hátha így rendesen futna. Köszi.
-
ivivan
tag
-
bambano
titán
ez az egyszeres & pont nem jó. két && kellene szerintem.
az eredeti kérdésre válaszolva meg megnézném, hogy minden környezeti változó ugyanúgy van-e beállítva, amikor automatikusan indul a cucc, mintha kézzel.
pl. egy set kimenetét összediffelni mindkét esetben elég hasznos tud lenni. -
rtom
senior tag
Nem tudom, mi / melyik script indítja a screenlet-et. Abba kell beszúrni kb. így:
sleep 5 & screenlet
Pl. mint Ubuntu-n a munkamenetek, ahhoz hasonló nincs itt?
A x értékére elsőre adsz mondjuk 5-öt, megnézed működik-e. Ha igen, akkor elkezded csökkenteni. Ha nem, akkor tovább növeled (bár nem hiszem, hogy 5 mp ne lenne elég a desktop megrajzolásához). Mindezt addig folytatod, amíg jó lesz (nem vár sokat, de teljesen megjelenik a screenlet szövege).
-
-
ivivan
tag
válasz
bambano #7797 üzenetére
Milyen log érdekel? 64 bites a Debian és van rajta munin. Mit nézzek a muninon? Én semmi változást nem látok rajta akkor, amikor nem megy, ahhoz képest, amikor megy azon kívül, hogy az Apache graph-ok szaggatottak lesznek (mert gondolom a munin sem kapja meg a stat infókat az Apache-tól)
-
_ak_
addikt
Végül is felment minden különösebb probléma nélkül és egész használható is amíg el nem indítom firefoxot vagy a xine-t, mert utána elkezd swappolni és egészen addig nem hagyja abba amíg nem nyomok neki egy resetet.
Próbaképp még gondoltam összehozom valahogy egy ralink rt73 wifiel, mert anno unbuntu alatt sikerült, de itt most elakadtam.
A hivatalos howto esetében a 'depmod -aq'-ra a login screent dobja be (vasm nem ismerte fel automatikusan), egy másik guiddal meg acat "alias wlan0 ndiswrapper" >> /etc/modprobe.conf
-ra
az a válasz, h nincs ilyen device, holott a driverre rámondja, h telepítve van már (ndiswrapper).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft