- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Házi hangfal építés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jester01
veterán
válasz
fsb1000 #6920 üzenetére
Azért kaptál hibaüzenetet, mert lusta voltál tar-t használni
Amivel te próbáltál tömöríteni, az nem az eszköz fájlt akarta elrakni, hanem az eszköz tartalmát, ami jelen esetben nagyon nem jó. Arról nem is beszélve, hogy vigyázni kell a jogosultságok helyes mentésére. Szóval tar. -
Jester01
veterán
válasz
fsb1000 #6912 üzenetére
Linux "ghostolásban" semmi varázslat nincs, bebootolsz live cd-t és simán fájl szinten lemented az egészet mondjuk tar.gz-be. Visszaállítás hasonló. Ha a boot loadert is elcseszed (de ez nem jellemző) akkor azt macerásabb visszarakni. Persze csinálhatsz igazi blokk szintű mentést is (man dd), csak az lementi az üres helyet is. Cserébe viszont a boot loadert is
-
VaZso
senior tag
válasz
fsb1000 #6912 üzenetére
Szerintem a dd nevű progival tudod lementeni, valahogy így:
dd -if /dev/?da? -of filenévpl. hda1
Gondolom, tömöríteni is lehet, majd valaki biztos megírja a módját.
...tehát -if után a bemenő file, -of után a kimeneti file kerül, a vinyó pedig elérhető fileként a /dev/ könyvtárban.
hda1 a primary master IDE eszköz első partíciója, hda az egész vinyó.
SATA esetén ugyanez sda1. -
-
dabadab
titán
válasz
fsb1000 #6902 üzenetére
"writable helyett megteszi a chmod 777"
Ket kulonbozo szintrol van szo: a samba.conf-ban a writeable azt mondja meg, hogy az smb daemon egyaltalan foglalkozzon-e smb-s irasi kerelmekkel, a chmod meg azt, hogy ha mar egyszer atjott az irasi kerelem, akkor az teljesul-e. Ha egy sima chmod eleg volt, akkor valoszinuleg defaultbol be volt allitva a writable.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #6892 üzenetére
Végülis ubuntu server 8.10-et raktam fel. Helyből lehet telepíteni a samba-t meg a printerservert.
(végülis debián se lett volna fapadosabb... csak reménykedem hogy leyz PERC6/i driver ubuntuhoz... )Minden OK, látom is a WinXP gépekről a servert, de a megosztott mappákat csak olvasni tudom XP-ről.
A samba beállításokat 5x újra raktam, szerintem az OK, guest engedélyezve read only=no
lehet hogy a direktorik létrehozásakor követtem el hibát.
mkdir /var/shared/data Ez alapból read_only?
chmod-dal nem tudom NO_read_only-ra állítani... Biztos bénázok.Mi lehet a gond?
Megpróbáltam beüzemelni a SWAT-ot, Újabb bénázás.. nem indul és már samba-t sem lehet lestoppolni.
reinst!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Google Pixel topik
- Milyen routert?
- Synology NAS
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest