- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini PC
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phain
tag
Sziasztok !
Egyik barátomat sikerült rávenni, hogy próbáljon rá a Thrustmaster T598 ra és tesztelgessük. Nekem szimpatikus kompakt kis basnek tűnik. Érzésre se mrossz, de gondolom nyilván a Fanatec DD PRO 8Nm változatnál érezhető lenne a differencia.
Közben magamnak is vennék, de megnézve a fanatec oldalát legkorábban szeptemberben lesz ?Valamint esetleg valaki tudja, hogy mit értenek ezalatt ? "One or more of the bundle items are on backorder" (ez van a 8Nm es változat alatt).
Ti mit tennétek rámennétek a Thrustmaster T598 ra vagy várnátok akár szeptember végéig ? -
András12345
aktív tag
Semennyire nem melegszik. De konkrétan. Mentem vele 4 órát egyhuzamban, elég magas ffb-vel (50-60% körül), és semmi. Még kézmelegnek sem mondanám. Majd ha lesz a szobában 30+ fok akkor talán langyos lesz egy hétvégi nyúzas után
Valószínűleg hatékonyak a hűtőbordák, lényegesen nagyobb a felülete így mint egy simagic-simucube stílusú bázisnak.Simán elhiszem hogy 25nm a peak, kb. olyan erősnek érzem mint a simucube 2 prot
-
Géjza
őstag
válasz
András12345 #75989 üzenetére
Ja még annyit, hogy ma lemérte/kalkulálta Suzuki, hogy kb milyen erős az új VRS DFP15 és az uDFP a 20Nm-es kóddal. A DFP15-öst 15.2-nek mérte, az uDFP20-at (ami tökugyanaz, mint a tiéd, teljesen unlockolt verziója az uDFP-nek) majd 25Nm-nek. Kezdem érteni miért érezte erősebbnek az uDPF12-t, mint a DFP15-öt.
-
Géjza
őstag
válasz
Épp minap tesztelte Dan Suzuki az uDFP-t, szépen ment fel a szinteken (9Nm-en kezdte, nem 6-ról). 12Nm-re azt mondta, hogy ez az egyetlen 12Nm-es bázis, amire azt mondja, hogy ezzel bőven el tudna lenni ő is, minden más 12Nm-est gyengének érzett. 15Nm-est már szinte túl erősnek érezte, vissza kellett vennie in-game erőből. Pedig ő 32Nm-es VNM-et használ (persze azt sem csutkán).
uDFP 12Nm-t erősebbnek érezte, mint az új 15Nm-es DFP15-öt. Épp ma streamelt egy összehasonlítót uDFP vs DFP15-tel. Még nem néztem meg, de nem lepődnék meg, ha uDFP-t hozná ki jobbnak, mert nagyon dícsérte az ffb-jét.
Annyi, hogy a régibbi bázisra kell pluszban költeni, ha usb passthrough-t akar az ember vele. Árban olcsóbb az új bázis mindent összevetve, de valószínűleg jobb a régi. Francia páros tesztelte az új DFP15-öt, ami negatívumot hoztak fel ellene, hogy 60 fokosra fel tud melegedni a bázis (hiába van benne aktív hűtés), ami azért rendesen meleg... DFP-d mennyire melegszik?
-
IzI
senior tag
válasz
András12345 #75992 üzenetére
Köszi.
jól látom,akkor a pedál is vrs,ha igen tettél bele gáz damper-t? -
IzI
senior tag
válasz
Ez már az új vrs bázis vagy régi?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Én vettem egy 130-as hosszabbítót rá, csak ugye az fix.
Én csak egy kormányt használok, így nem zavar. Csinálok róla majd képet. -
András12345
aktív tag
válasz
Találtgyerek #75988 üzenetére
Köszi
Elfelejtettem írni róla
Nagyon jó, nyilván baromi erős. Legközelebb a simucube áll hozzá, csak a szoftvere egy kicsit egyszerűbb. Sztem ilyen tisztán, filterezés nélkül ffb-t nem adott át semmi más, amit eddig próbáltam.Ami nem tetszik, hogy SRC Quick release van hozzá 3db, ami olyan hosszú mint a bázis rövid tengelye, így minden kormányhoz kell majd egy tengelyhosszabbító, (ha a monitort a bázis és a kormány közé akarom tenni) vagy le kell cseréljem a VRS gyári 6x70 adapterére, és arra valami univerzális qr-eket kell vegyek. Egyik sem olcsó megoldás
-
Találtgyerek
veterán
válasz
András12345 #75982 üzenetére
Jól néz ki.
VRS bázis mennyire vált be?
-
zsalesz
aktív tag
válasz
András12345 #75986 üzenetére
Köszi szépen!
-
András12345
aktív tag
Köszi srácok
Még pár dolog hiányzik azért, szeretnék egy kuplungot, meg egy H váltót majd idővel...@zsalesz
Lehetett kérni függőleges profikra való rögzítőelemekkel
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Brutál jól néz ki az egész setup.
-
zsalesz
aktív tag
válasz
Frankó nagyon!
Azt elárulod nekem, hogy a button box-ot mivel rögzítetted az Alu profilhoz? -
RobbyJr
addikt
válasz
Jól néz ki!
-
András12345
aktív tag
Egy kis újdonság, OMP Trecento kormánykerék, a régebbi verseny, vagy utcai autókhoz
-
mozso
senior tag
válasz
RobbyJr #75976 üzenetére
Nem igazan, de nem tudom valos problemat talaltam-e.
Offline 21db AI-val vettem eszre az anomaliat, de online ugyanazokkal az auto modellekkel, de AI nelkul total stabil 250-300FPS-van.
Olyan erzesem van, hogy sok AI-val a CPU-nak nincs eleg ideje csucsra jaratni a Radeon-t mert mas dolga is van, online viszont nincs AI terheles es marad tobb ideje masra.
Ugyis az online fontos nekem :-)
Online boostol is a kartya szepen 3100MHz a teteje, plusz levettem a power limitjet 263W-ra, -
dom1n0
őstag
Hasonló PS5+PC vonalon játszok én is, már volt régről egy Fanatec CSL Elite szettem (ez szíjas), amit a fiam elkért, illetve inkább ő használta az elmúlt időben, így nekem kézenfekvő volt a Fanatec GT Pro szett, amihez rendeltem Simube QR2 átalakító szettet, és a meglévő Mclaren GT3 kormányommal illetve R300-as pereccel használom jelenleg nagyrészt VR-al PC-n. Nagyon tetszik a részletessége, meg úgy az élmény rendben van szerintem.
-
Marci112233
addikt
-
phain
tag
válasz
JoolsNOS #75971 üzenetére
Sziasztok !
PS5 höz és PC hez szeretnék kormányt. Fanatek DD Pro tól kicsit tartok, mert sok rosszat olvastam neten a QR1es csatlakozóról (nem tudom nem értek hozzá).
Amire gondoltam : Thrustmaster T598 - valaki tapasztalat ? Itt is találok rossz review videókat (de miről nem ? ) viszont elég "gagyi" muanyag feelingje van a kormánynak.
Másik : Moza R5 Bundle ? Tudom, hogy lehet mókolini adapterrel PS5 ön, valóban működik vagy azért egyáltalán nem ugyanaz mint egy natívban támogatott kormány ? -
Ronaldohun
tag
Sziasztok!
PS5-höz szeretnék Logitech G29 kormányt. Több helyen láttam olyan alternatívát, hogy Logitech ASTRO 10 fejhallgatóval, ami viszont lényegesen olcsóbb, mint ha csak simán a kormányt választanám.
Itt mi a "trükk"? Valamit nem veszek észre?
[Például itt] -
IzI
senior tag
válasz
-Rolika- #75959 üzenetére
Dühitő,amikor az ember kiad egy csomó pénzt és nem olyan amilyennek lennie kell
.Én a videokártyával jártam így,az nem tud megoldodni,de nálad van esély. Kérdés, kivársz vagy vissza küldöd.Remélem megoldodik a problémád, már csak azért is,mert én is simagic-et néztem ki.
Szerencsére nincs rá pénzem, így nem most kell eldöntenem mi legyen.
-
-Rolika-
senior tag
Mentem egy 20 perces versenyt 9nm-en X automatán beállított erővel és egyszer éreztem kihagyást(clipping). Utána feltettem 12-re és az automatán beállított erővel gyengébb volt mint a fana
-
aktív tag
válasz
RobbyJr #75960 üzenetére
Az auto opció a versenyautóra jellemző fizika mellett oda rakja az erősséget, ahol még biztosan nincs clipping. Mert egy kupás, majdnem utcai MX-5 kormányzási erőssége biztosan nem lesz ugyanott, mint egy F4-es autóé. Szerintem ez egy jól működő opció arra, ha az embernek nincs IRL viszonyítási alapja.
-
-Rolika-
senior tag
Péntek óta használom a Simagic Alpha Evo-t és hát valami nem gömbölyű.
Először beállítottam az iRacing esport profilt és 12nm-t. Iracingben hagytam 8-on, mint a fanával, csak az erőt vettem lejjebb és úgy éreztem, hogy kicsit részletesebb is a fanánál.
Aztán tegnap toltam egy 4 órás etapot és észre vettem, hogy néha clippingel. Mindezt úgy, hogy az erőt az iRacing állította be(ugye van az auto gomb ha megtettél pár kanyart)
Plusz meleg is volt a bázis. Nem azt mondom, hogy forró, de érezhetően meleg.
Na de kipróbáltam úgy is, hogy 12-re tettem a játékban is a NM-ert és a strength-et állítottam, de akkor meg amit beállít autón, az olyan, mint a Fana erőre. Ha meg feljebb tolom sokat van pirosban az ffb csík
Nem tudom mit kellene megpróbálnom állítani, de bedobom ide a Simpromanager beállításait, hátha lesz ötlete valakinek.
link link -
RobbyJr
addikt
Persze hogy félgázon megy, mivel ha Ai-al mész az CPU igényes tud lenni.
Milyen procid van?
Amúgy meg autó szimhez a legrosszabb választás ez az új 9070XT. Én is ilyet akartam venni, de mikor láttam, hogy 30-35%-al lassabb, ACC, LMU, (valószínűleg AC-ban is) mint a vele megegyező 5070Ti, rögtön el is engedtem. -
mozso
senior tag
Hello kis helpre lenne szuksegem.
DDU-val leszedtem az Nvidia cuccokat es atvaltottam 9070 XT-re a legujabb driverrel.
Assetto Corsa van fent a legujabb Custom Shaders Patch-el es ha 1db autot betoltve hotlap uzemmodban vagyok, akkor rendesen dolgozik is a Radeon.
Ha inditok egy versenyt, akkor felgazon megy a kartya es neha magatol ugy dont, hogy elkezd tobb FPS-t gyartani es feltolja az energiaigenyet, de az ido jelentos reszeben, harmadgazon 100W korul dolgozik es emiatt az FPS is keves.
Van tippetek mit probaljak? -
JulesTS
addikt
Szerintem a QR2, meg a plusz karika miatt még 350-et se lenne pofátlanság elkérni érte, de a gyorsan akarsz szabadulni, akkor 300 korrekt ár.
-
phain
tag
válasz
GalaHU #75947 üzenetére
Najó de mondjuk egy "gyengébb"(5Nm fana) kormánnyal is kiérzed vagy van az a forgatókönyv ahol azt mondod, hogy pl 5NM el nem igazán érzel differenciát viszont egy 9 vagy 12Nm kormánnyal már igencsak vagy szimplán nem számít, hogy mekkora a FFB, mert szimplán nincs elég vas a konzol alatt.
(ezt csak azért kérdezem, mert jelenleg akkor nem értem azokat akik Logitech G wheel Prot meg ilyen 10+ NM feletti FFB-s kormányokat vesznek konzolhoz. Miért?) -
phain
tag
válasz
JulesTS #75942 üzenetére
Köszönöm ! Pont ACC re lennék kíváncsi.
Igen ezt a videót megnéztem én is, de még mindig nem tudom megállapítani ezért gondoltam megkérdem itt talán valakinek van tapasztalata amit szívesen vennék. Plusz ez egy három éves videó lehet azóta történt változás is ? (már ha szoftveresen ezen lehet változtatni) Valamint extra kérdés PS5Pro javíthat rajta ? -
JulesTS
addikt
Csak annyival amennyivel rosszabbra írják meg a játék fejlesztők. Összehasonlítani ugye almát almával, körtét körtével lehet. Tehát olyan címekkel amik megvannak PS-en és PC-n is. Keményvonalas szimulátoroknál talán az ACC ami ilyen. Ott pl. a fizika számolásán spóroltak, hogy tudjon futni PS-en is. Will-nek volt egy videója amin összehasonlította a kettőt:
https://youtu.be/RqaryBGNTR8 -
phain
tag
Sziasztok !
PS5 ön mennyivel rosszabb a FFB PC hez képest ? Ég és föld vagy azért türhető ? -
-Rolika-
senior tag
Hétvégén írok majd, hogy milyennek érzem a Fana után.
Ez "csak" a 12es -
-
-Rolika-
senior tag
link
Megjött
Megint le a kalappal a Bence előtt
Az FX-C perec még nem érkezett meg hozzájuk, de küldött addig egy demo darabot, amíg meg nem jön az enyém. -
JulesTS
addikt
válasz
PapírVilla #75919 üzenetére
Szerintem nem sokaknak van. Előnye a jól megkülönböztethető helyről jövő visszajelzés, hátránya a rezgető motor.
Ehhez hasonló házi változatot építettem jóval olcsóbban:
https://4utem.blogspot.com/2021/03/rezgo-motoros-visszajelzo-szimulatorhoz.html
De! A shakeres megoldás sokkal jobb:
Ez a HF8 árából szerintem kijön. -
Géjza
őstag
Telemetry based ffb-vel képben van valaki? Ez szimplán egy sw-es implementáció a driverbe vagy hw is kell hozzá? Mondjuk simagic mai napon nem támogatja a telemetry based ffb-t, de egy sw/driver frissítéssel meg tudják majd ezt oldani? Vagy ha ilyet akarnék, akkor olyan hw-t kell hozzá vennem?
Eddig Simagic alpha evo 12Nm, VRS DFP15-kel szemezgettem, de képbe jött VNM Direct Drive 13Nm-es bázisa, ami tudja, támogatja a telemetry based ffb-t is. Állítólag ez lesz az ffb következő szintje, kérdés, ha ilyet szeretnék, akkor VNM-et kell vennem (még simucube2 támogatja talán, de az nem ez az árkategória) avagy később nagy eséllyel minden jelentősebb gyártó is megcsinálja majd a támogatást ehhez.
-
GalaHU
addikt
válasz
zsalesz #75921 üzenetére
Köszi a tippet, el tudtam indítani a règit, és kimentegettem a korábbi beállításokat. Mondjuk ha simán be lehet tölteni az újba, akkor nem èrtem miért nem csinálja meg automatikusan…
De mindegy is, mert úgy tűnik megsértődött, mert a PC újraindítàsakor csak a régi indul automatikusan. Méghogy nincs lelke a gépnek…
-
RobbyJr
addikt
válasz
gaborvezer18 #75923 üzenetére
Ja, csak a felhőbe kemény 5 profilt enged elmenteni. Nekem minden autóhoz van egyedi profilom a ledek miatt, szóval így egyesével le kellett mentenem őket...
-
gaborvezer18
tag
Tudtok profilt készíteni és felhőbe menti a beallitásaid. Ha belépsz ott van minden nem kell mentegetni semmit.
-
zsalesz
aktív tag
válasz
GalaHU #75920 üzenetére
Töltsd vissza a SimPro korábbi verzióját. Az is fent maradtt a gépen. Továbbra is ott lesz minden beállításod a régi verzióban. Aztán a beallításaid a share opcióval mentsd ki egy mappába. Ezután ha az új verziót elindítod akkor be tudod importálni a mentett beállításokat.
-
GalaHU
addikt
Ez most komoly, hogy a Simagic szoftverfrissítès minden (!) korábbi beállítàst törölt ès kezdhetem előről belőni az összes eszközömet az összes játékra?
Ezúton is gratulálok a fiatal kínai mérnököknek…
-
PapírVilla
tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyet, vagy ennek az elődjét?
"HF8 Pro Haptic Feedback Pad" -
gabe_t
csendes tag
Elsőnek a megjelenítőn akartam túllenni. Eddig inkább ACC-t csapattam, de azért az VR-ba.... jó az élmény, de a kép már necces. Azért köszönöm neked is a hozzászólásod !
#75914Beantech
Az jól hangzik csak annyira pixeles, hogy nem látom, hogy mire nyomok, de egy próbát megér köszönöm
#75915dom1n0
Szerintem ez lesz a megoldás. Eddig csak SteamVR al (oculus opció nincs is) -
Beantech
aktív tag
válasz
gabe_t #75908 üzenetére
Ugyanez a problémám a Raceroom-al, quest 2 akárhogy állitgattam a felbontást meg mindent a menü borzalom módon pixeles. Viszont ha elinditasz egy akármilyen verseny/practice-t, ott már jó a felbontás és a menü is jól fog müködni. Igazság szerint még mindig probálom megszokni a VR élményt szóval annyi időt nem öltem bele hogy mi lehet a probléma oka.
-
válasz
gabe_t #75906 üzenetére
a q3 elvileg élesebb képet ad, mint a psvr2 ... de pl ismerve a vr limitációit, nekem utóbbi is "elég éles" (egy kis ponton, ahol fokusz van
).
a gt7 sokkal élvezhetőbb kontrollerrel, mint akár az acc, aminél szvsz szimek közt szinte csak rosszabbak vannak (kérdés, h csak szimezni akarsz-e egyáltalán vagy inkább "autósjátékozni"?). ha csak autóznál, és kormányt sem akarsz, akkor a gt7+psvr2 szerintem jó opcio... de ha a kormány és szimezés a majdani fokusz, akkor q3...és KORMÁNY
(én eleve kormányt vennék először, ha vr-ben egyébként is csak autóznál...)
-
gabe_t
csendes tag
-
Dare2Live
félisten
válasz
gabe_t #75906 üzenetére
Én nagyon kezdő vagyok itt most rendeltem meg a kormányom. A kérdéseid eléggég VR fokuszúka szerintem VRes topikban tedd fől őket.
Ha bejön a SIM szerintem kötelező venni egy DDs alapszetet. Más élmény. VRel főleg. Viszont VRhez tapasztalataim alapján komoly VGA is kell 4070TI alatt komoly kompromisszumok vannak. -
gabe_t
csendes tag
válasz
dom1n0 #75907 üzenetére
Próbáltam, de amikor elindítom a játékot olyan pixeles, hogy szó szerint nem látni semmit. Mintha 640x480 ba futna. Az options-t még képes megnyitni, de ott már nem reagál semmire pedig steamVR ba jók a grafikai beállítások. Újratelepítettem, de semmi.. ugyanez az eredmény mindig.
-
gabe_t
csendes tag
válasz
Dare2Live #75905 üzenetére
Sziasztok !
Vannak itt olyan kollégák akik VR ba nyomják és esetleg van tapsztalat Meta Q3 al és PSVR2 vel ? Pár napja van nálam egy Meta Q3 és eddig AMS2 vel és ACC vel próbáltam.
Lehet velem van a baj, de AMS2 ben az irányítás valamiért nem jön be (jelenleg sajnos csak controllerel nyomom), viszont ACC be eszméletlen jó, sokkal jobban élvezem. ACC ben meg hiába állítok bármit is olyan érzésem van mintha egy rossz szemüveget vennék fel és messzire nem igazán látnék élesen.
GT7 ben + PSVR2 ben is ez lenne vagy picivel "jobb" a vizuális élmény ? Budapesten amúgy van olyan hely ahol ki lehet próbálni egy PSVR2 t ? -
Gabisan
tag
válasz
András12345 #75902 üzenetére
Én is XP1 et használok,csak jókat tudok róla mondani,nagyon masszív,minden tekintetben testre szabható,saroktámasz magasító ajánlott hozzá,mint az előttem szóló is írta.
-
johnnyvsr
tag
válasz
András12345 #75902 üzenetére
Szia, nekem sim-lab van és szeretem elég jó pedál szerintem.
kb mindent is testre lehet szabni. Sarok támaszt érdemes venni hozzá mert magasan lesz a pedál. En raktam hozza plusz alátétet hogy még kényelmesebb legyen. -
András12345
aktív tag
Sziasztok!
Sim-Lab XP1 pedálról mik a vélemények?
-
válasz
Nheo047 #75897 üzenetére
A GT7 ffb elég "csillapított" (nem tudom megfogalmazni jobban), nem lesz olyan "őrült", mint a DR2 vagy más játékok
Kontrolleresen rezegni az a kormány nem tud, de finoman ellentart, megpróbálja rángatni kicsit a kezed, stb... ez sem történik, annak ellenére sem, hogy a játékban pl próbából maxra huztad mindkét ffb csuszkát? (torque/sensitivity)
Én középen használom őket és ismerős gyermeke szólt, hogy "nem megy az ffb" .... pedig ment, csak egy toca race driverhez képest ENNYIRE "nem ordítozik"
#75883 stev65
baromi esztétikus lett, wow, nagyon szép munka!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HOPPÁ! SUPREME7 Túrkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest