Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsozsa74
őstag
A Simhome egy ideje már muzsikál. Emlékszem, hogy amikor én vettem onnan az Alpha minit, és kocsival hozta a srác Bp-re, akkor tele volt a csomagtartója szétszórni való cuccal. Márhogy vitte a többi vásárlóhoz. Persze az kérdés, hogy több ilyen üzlet megél-e. De talán lesz egy kis verseny közöttük, ami nekünk csak jó!
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
Moby
addikt
Szerintem ilyennel felesleges előre készülni. Még meg sincs, el sem kezdted használni, nem tudom mennyire fog beválni, mennyi akarsz majd másikat, stb. Ilyenen előre felesleges agyalni, hogy tartalékalkatrész, ami majd talán évek múlva jól jöhet. Lehet addigra Te fogod lecserélni benne a hozzá adott keményebbekre, ha erősödik a lábad a használattól.
-
Moby
addikt
-
RobbyJr
őstag
Igen ilyesmik, csak kell a megfelelő átmérő, meg hosszúság. Konkrét darabot még nem néztem, csak szembejött velem tegnap ami a CSL-hez való, de szerintem az LC része szinte megegyezik. Ezt a 3db külön megtudod venni 2-3 ezerért is.
Hátha lesz itt valaki, aki már cserélt benne, aztán küld egy linket.
Én egyelőre nem veszek ilyet, mert alapból adnak hozzá egy keményebb rugót, meg pót elasztometereket.[ Szerkesztve ]
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
RobbyJr
őstag
Alliexpressen minden van. Tegnap néztem ilyen rugókat én is, egyik úgy volt külön írva hogy xy Fanatec pedálhoz rugók, 7.500Ft/db, megnéztem az átmérőt hogy milyen kell, ugyanazt megtaláltam 1000Ft-ért. Nem mindegy hogy keresel rá. Körbe kell nézni, de amúgy van mindenhez.
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Van. A McLaren full műanyag, elég gagyi az egész érzetre, és a váltója elég szar. Funkcionálisan amúgy jó, meg a mérete jó, de ezzel nagyjából ki is merül minden pozitívuma. Ha tehetném, már rég mást használnék, de hirdettem vagy 1 hónapig, a kutyának sem kellett. Én nem nagyon ajánlom.
-
RobbyJr
őstag
Ha csak PC-n játszol, akkor az X nélküli perecet venném, masszívabb darab, mint a McLaren perec, ami műanyagosabb, és gyárilag nem QR1-el kapod, ellenben a másikkal.
Nekem hosszúak az ujjaim, zongorázom, és a Formula perec ilyen pont jó kategória, nem bánnám ha 30cm széles lenne mint a McLaren. Szóval van ennek is, meg annak is előnye hátránya.
Ha Szabolcsi vagy, és közel is vagy, gyere el hozzám, és próbáld ki a Formula perecet.[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Az csak render. Az egész cikk a 2020-as bejegyzés, amikor elérhetővé vált bárki számára a VRS bázis, addig csak US-ben,előrendeléssel volt elérhető, illetve csökkentették az árát annyira, amin azóta is elérhető. Erről is szól az egész bejegyzés. Ez 2020 év végén volt. lehet, hogy volt ilyen terv buttonplate-re, meg perecre, de ez kb olyan, mint az asetek upgrade modulja: nem lett végül belőle semmi. Akkor jó ötletnek tűnt.
Nem tudom miért küldték el ezt most levélben neked. Lehet valami hiba.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
Moby
addikt
>Ezért gondolkozok egy la prima,mert állítólag később lehet majd upgrade-ni.
Szerintem ott valamit nagyon félreérthettél. Azt nem lehet ugradelni. A pedáljaikat lehet upgradelni. Asetek kormányok az árukhoz képest nagyon nem jók a beszámolók szerint.
Ez a polsimer perec ez hogy jött képbe? eddig KS-t akartál -
Moby
addikt
Nem biztos, hogy mindig jó, és helyes amit írok, hiszen sokszor látatlanban teszem, és nem is vagyok sem tévedhetetlen, sem mindent is tudó, de a szándékom vegytisztán az minden esetben, hogy Te járj jól a végén. Szerintem drágábban nem tudsz kijönni, mert a prioritásaid alapján abszolút rendbenlévő választás egy R12-KS páros, ha jobbat akarsz akkor egy R16-KS páros, és ez mindkettő olcsóbb, mint amibe nagyon kapaszkodsz. És nincs többféle szoftver párhuzamos használata-frissítgetése, nincs kompatibilitás problémák, nem kell annyit nyomozgatni, ha valami nem úgy megy ahogy kéne, hogy mi lehet a hiba, és nincs az a nem túl okésnak tűnő kábeles megoldás sem, ami meggyőződésem, hogy hosszútávú napi használatra nem alkalmas. Nem a kábeles megoldással van általánosan probléma, hanem ezzel a kábelessel, de az biztos, hogy attól aligha van jobb és kényelemesebb, ha nincs kábel tekergetve egyáltalán.
-
Moby
addikt
Annak a kombinációnak a leggyengébb láncszeme az a hitvány telefondugó lesz a perecen. Én nem mernék arra komoly összegeket tenni, hogy az évekig fogja vinni a strapát. És ha beadja az unalmast, sokra nem fogsz menni egy elméleti bázisstabilitással. Szerintem abban ott több a rizikó, mint bármilyen bázissal mellényúlni
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
De ha már a simagic is a kalapban van, akkor szerintem nyugodtan bekerülhetne a Moza R16/R21, és akkor nem kell adapter, meg kábellel bénáskodás. Azért az csak egy fokkal kultúráltabb megoldás, és az is van olyan jó bázis, mint ezek, még ha minimális különbség van is köztük, de azon már olyan sok nem múlik.
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Azt marhára nem értem hogy, lévén gyárilag fentvan rajta, azzal van bedobozolva, és szét kell bontani, hogy levedd róla, és a mozánál sincs ilyen opció. Nem tudom hogy megy ezeknek a garanciás intézése. Ez valami helyi akció lehet, hogy külön eladják a QR-t, de én ilyet nem igazán vennék meg.
Meg a mozánál 59 euróért benne van az adapter, és nincs is opció arra, hogy csak a hubot vedd meg, szóval ezek nem tudom honnan jönnek a kereskedőknek.
What's Included
Wheelbase Mount Adapter
Extension Hub
Retractable Coil Cord for FSR wheel (3m)
USB Type-B Cable (1.8m)
USB Type-C Cable (1.8m)
3M Adhesive[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
usb passtrough: átmegy az egész bázison az USB natívan, nem kell külön kábelezni mellé. Ezért látsz egy USB A mamát a QR-en. Ezt jelenleg csak a Asetek tudja, ők azok, akik semmilyen szinten nem zárnak be a saját ökoszisztémába, totál nyilt az egész platform minden szinten. Valahol érthető is, kicsit lassan haladnak a fejlesztésekkel, viszonylag kevés kiegészítőt tudnak adni, de mindképp rohadtul szimpatikus, hogy nem is gondolkodnak olyan szintű zártságban, mint mondjuk a fana.
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Én nem kötök/kötnék/kötni fogok szívesebben kompromiusszumot a perec terén, mint a bázis terén. Persze fontos a jó bázis, de a "szerszám", amivel a kezem dolgozik, az azért a perec. Elsőrendű, hogy ergonómilaliag, fogásban, átmérőben, tömegben, váltóban, stb marha jó legyen. Ezt sajnos nekem nem teljesíti a mekiperec például, nem igazán vagyok elégedett vele, ezért akarom lecserélni. Szívesen le fogom cserélni a bázist is egy komoyabbram, de messze nem akkora prio, mint a perec, vagy akár pedál (amivel szintén elégedett vagyok egyébként, de szívesen kipróbálnék egy jobbat). Én tökre elégedett vagyok nagy általáűnosságban ezzel a CSL szettel, az én jelenlegi szintemet teljesen jól kiszolgálja. A perecet leszámítva. Az nem volt jó választás, de R2R-ben nem is lett volna jó választás.
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Igen, bár én arra már nem azt a perecet tenném minőségben sincsenek pariban, ráadásul ott a csodás usb passtrough a bázisban, amit így kihasználni sem tudsz, továbbra is kábelezel (ráadásul egy olyan csatlakozóval, ami hát...nem egy életbiztosítás).
Nekem ami így most minőségben "paritásban", árban, technológiában nagyon kiegyenlített ajánlatnak tűnik, az az alpha bázisok, a csodás pereceikkel. Az Asetek laprima bázis nagyon jó, de az a la prima perec méltatlan ahhoz a bázishoz, mégha amúgy tudásban rendben is van.[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Nem árt ha tudnod, vannak apró kényelmetlenségek. Ilyen például az, hogy a perecet nem lehet lekapcsolni. Amíg tápot kap hub kit, addig táp alatt van a perec, világítanak a ledek rajta, stb. tehát amíg be van kapcsolva a pc, ha arról tápolod. Másrészt nem túl minőségi, és nem is túl hosszú a spirálkábel, amit a hub kithez adnak, ezt "sokan" azonnal cserélik.
Én is játszottam a gondolattal, de végül elengedtem.[ Szerkesztve ]
-
adrian360
őstag
alapból kb így van a népszerűség :
1. Street Stock (rookie)
2. Nascar C Truck
3. ARCA ( D licensz)
4. Xfinity ( B)
5. Next Gen (A)
6. Legends (B)
7. Late Model (D)
8. SK (D)ha van fix és open setup, akkor kb 1 splittel több indul fixből azonos idősíkban.
én este 10 körül játszom akkor ezek vannak :
Truck - ARCA : 4-5 split ( splitenként 20-22 ember)
XFinity - Nextgen : 2-3 split
Late model - SK ( kizárólag short oval szériák) : 1-2 splitpersze pályától is függ, free pályáknál és super speedwayeknél több ember van mindig.
-
Moby
addikt
A képek onnan vannak, de ez a "lesz egy DD+ 999-ért, 15Nm, PS comp" ez egy usertől jön, ő kürtölte tele a netet vele, és veszi át mindenki, de ennek hivatalos nyoma nincs sehol. Illetve a kiállításon sincs kint, szóval ez ilyen pletyka csak egyelőre.
/azthittem van már hivatalos info róla, de ahogy látom nincs, ugyanazt tolja csak mindenki.
[ Szerkesztve ]
-
JulesTS
őstag
Zsozsa szerint jobb a térdnek, Moby linkelte...
Itt meg vannak "inverterek":
https://sra.hu/termekek/pedalok/ -
Találtgyerek
veterán
-
Moby
addikt
A pedálút nem azon múlik, hogy rugós-e vagy elasztomeres. Mindkettőből van puha meg kemény. A puha elasztomernek csak annyi a gondja, hogy nem túl tartós (ha gyilkolva van a kemény sem feltétlenül az). zeért inkább az szokott lenni a felépítés, hogy a puha stage az rugós, a kemény meg elasztomer. Vagy mindkettő rugós. Vagy vannak az extra kemény pedálok, ahol kemény stage-ben már nincs deformáció, egyszerűen csak az LC-t préseled (nyomod a falat).
És mindezek felett ott a simucube activepedal, ahol olyan ellenállásgörbét rajzolsz, amilyen neked kell, és dolgozol a szervo ellen.[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
-
zsozsa74
őstag
Azért a DD felhasználók - mindegy, hogy milyen ok miatt - úgy tippre 80%-a Fana tulaj (és akkor ne számoljuk még a tonna szíjas tulajt). lásd akár mini mintának ezt a topikot is. Na azért is hal le ilyenkor és BF-kor az oldal. Mert nem 500-an rongyolnak rá, mint mondjuk egy Moza akciónál, vagy új terméknél. Tudom, mindent meg lehet oldani, több, jobb, nagyobb, gyorsabb szerver, tökömtuggya mivel, csak nyilván a Fana pénzügyi excel táblában az van, hogy az év 95%-ban elég az is ami van, a maradék 5%-ot meg majd túléljük javításokkal, újraindításokkal, stb., a türelmetlen júzerek meg várnak kicsit. Szóval az egyszeri Fana tulaj ilyenkor már nem lepődik meg, hanem szépen vár 1-2 napot.
[ Szerkesztve ]
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
Moby
addikt
Ez a minőség egyébként a QR-en kívül miben nyilvánul meg? Nekem még mindig ott lóg az az egyszerű kérdés, amire ilyen meggyőződés mellett biztos kell legyen egyszerű válasz is: mit kapok plusz 300 euróért?
Ezt a szerelni se kell bullshitet meg hagyjuk már, darabokban veszi mindenki a rigjét, otrthon szereli maga össze, itt sokan magunk építjük a szélszimulátorokat, meg a shakereket. Ez itt nem az ezoterikus jógacsoport (mégha a szint lassan olyan is).[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
Itt a nézeteltérés abból van hogy ördögi szemét e a fana a qr2 kapcsán azért mert nem rögtön mindent azzal ad illetve qr1 miért nincs több tonnányi negyed áron a qr2 meg féláron bevezető akcióba szinten hegyekben.
Én fairnek gondolom amit csinálnak, sok kontinensen sokat adnak el, nem egy perc átállni. Nyilván van raktár készlet azt nem lehet nekiállni szétszedni összerakni qr2-vel.
A Moza pedig rohadt jó cucc és lehet hogy a fana mire pont olyan és pont azt tudja mint egy jó R9 szett addigra annyiba is kerül de amíg van fele annyiért fana szett, ami nem pont olyan jó, de még mindig egy szűk - tömeg logi TM kormányokat letevo - rétegnek hatalmas lépés addig szerintem nem a QR ára a fő döntő tényező.
Ettől függetlenül nevetseges a fana honlap benasaga illetve hogy van fő oldalas ára meg listás ára meg akciós ára meg olyan ár amire tegnaprol emlékszem de ma már nem is látom a qr2 nek.
De ettől még mindig rohadt jó ajánlat a csldd.
Mások a prefenciak így meg nehéz tisztázni ki miért mire mondja hogy jó/nem jó.
De kevés fana csldd tulaj veri most itt a fejét a falba a qr2 miatt és sok olyan fórum társ pedig ugrál a témán aki előtte elmondja hogy nem érinti/nem érdekli mert mast használ.
Kicsit fölösleges az egész hype+/- irányba is én el is engedtem innen .
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
kozmy
őstag
-
kozmy
őstag
MOZA-NAK Ez egy új konstrukciója az R12,pár napja lesegetek különböző oldalakat, de itt a Lengyel a legolcsóbb még a szállítása is olcsó 85x70zloty= 5950
Máshol lehet nincs rajta a +FA nem lehet?[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kigston 32gb
-
RobbyJr
őstag
Dani az rosszul használja, túl erősen, de még így is jobb mint 21-22-es éveiben, mert ott brutálul rugdosta
De amúgy lanon miért nem használhatják a sajátjukat, mint más fps játékokban, hogy viszik magukkal az egeret, billentyűt, és csak a monitor azonos.
Kicsit hülye szabály van itt az F1-nél.Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
JulesTS
őstag
Pintér Rolandnak van egy két részes előadása, elég hasznos...
https://www.facebook.com/pinterroland0706/posts/718998783559583/
Ha érdekel kérdezd meg, hogy lesz-e ismétlés. -
JulesTS
őstag
Nagy vonalakban:
https://coachdaveacademy.com/tutorials/the-ultimate-acc-car-setup-guide/
Táblázatos formában:
https://driver61.com/sim-racing/driver61s-complete-assetto-corsa-competizione-ultimate-setup-guide/
Wéber Gábor (régi, de hasznos tanácsai):
https://hgplm.gtr-masters.hu/?main=gpl&sub=setup_guide
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest