Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
bence1885 #75686 üzenetére
120 cm hosszú a nagy átlaghoz képest rövidebb ~15-20cm-el.
Egy GT Omega Prime Lite sem sokkal drágább kb. +15k és biztosan masszívabb típus.
Lehet hogy akciós termékre nem lehet használni de ha fel iratkozol a hírlevélre -25€ az első vásárlásból.Szerk:
Kíváncsiságból kipróbáltama több éves kupont: "DIGIT"
Működik − €20.42 -
bence1885
aktív tag
Ismerem kb az összeset, néztem én is az Oázist. Meg most Simhomenál sincs rossz árban. Csak most megláttam ezt azt új cuccot gondoltam bedobom ide.
Ránezésre semmivel nem tud többet Simlab GT1 Evo és társai Treq One stb. Jó ennek nincs váltótartója hozzá. Nekem arra nincs is szükségem. Pedáltartó is jónak tűnik. Nyílván gondoltam kb senkinek nincs innen. Kíváncsi lennék a kedves tagok, hogy látják ezt a sok alu cockpitok piacán. Van-e létjogosultsága. -
bence1885
aktív tag
Üdv ! Ezt most találtam szerintetek milyen ? Első ránézésre tipikus alu cockpit. De árban nagyon jó.
[link] -
Emunem
őstag
válasz
RobbyJr #75675 üzenetére
kötögetni is lehet már 1000€ szettel... (YT alert) a kérdés hogy mennyire visz el a hév...
-
mvkly
senior tag
Ez a Fana-Corsair nekem is eszemben jutott. Ha nem lett volna leütve az R5 ára, ráadásul egy megbízható boltban, talán rámegyek a Fanatecre. Már kosárban is volt a WRC kormányos bundle az LC pedállal.
Meg abszolút laikusként úgy érzem, ha az egyszeri embernek hobbiszáguldásra jó volt sokáig a Logi 25/29, Thrustmaster xy a maga 1-2Nm-ével, akkor egy peak 5,5-es DDt nem unok meg pár hét alatt. Ha mégis, akkor cumiMert az R5 tényleg zsákutca, a Lite pedálok asszem R9 és a fölött már nem kompatibilisek a base-el.
-
phain
tag
Konkrétan ezért jöttem vissza a fórumba, mert nekem egyszer már volt egy rossz tapasztalatom a supportal. Nem voltak lassúak, csak konkrétan nem igazán csiinálták meg elsőre amit mondtak. A bizonygatás : kellett egy videót küldeni a hibáról, de ezzel semmi gond nincs, szinte azonnal küldték az RMA labelt és amúgy a küldözgetés is csak pár munkanapvolt szóval az a része nem volt vészes.
Viszont és is csak most olvastam, hogy a Corsair megvettek a Fanatecet még 2024 év végen? Lehet hogy naív felfogás, de azért így kicsit "nyugodtabban" rendelnék, mert talán más lesz a support. Corsair mégis egy régebbi és nagyobb cég.
Mégegyszer ez csak saját vélmény, nincs vele azóta tapasztalatom és amit most leírtam véleményt az még a Corsair os "régi" fanatec el volt. -
mvkly
senior tag
válasz
Bandit21 #75652 üzenetére
Most elbizonytalanodtam.
Oázisból R5-öt akciósan + performance kit össz. 195e, berendelve, max 5,5Nm. A kormány az állítólag alap, de jó minőség.
Fanatec R2R 5Nm, plusz LC kit ~230ezer. Bővíthető 8Nm-re, viszont a kormány nem tetszik annyira, ha jól látom/olvasom, félig műanyag, még gumi sem jut alulra, felülre.
Fanatec WRC bundle ránézésre jobb féle kormánnyal már 200ezer és erre jönne még az LC fék.
Még így is inkább a Fana felé hajlanék az FFB bővíthetőség miatt (tulképp egyedül ezért), de kicsit fázom a német rendeléstől. Nem csak ebben a topikban vannak sztorik az ügyintézésről, sőt. 3rd party céggel (Moza, Oázis) nem kell levelezni, videókat küldeni, bizonygatni és várni a válaszukra. Leteszem nekik és intézve lesz. -
JulesTS
addikt
-
RobbyJr
addikt
válasz
Marci112233 #75656 üzenetére
Én csak arra tudok adni, amit a valós pilóták mondanak, és simeznek is egyszerre.
Daniel Morad, és James Baldwin akik élőben is vezetnek GT3-as autókat, nekik 11-12nm-re van beállítva a bázisuk. Szoktak Twitchen streamelni, érdemes őket nézni. -
JulesTS
addikt
Vannak 15Nm-es: Fanatec CS DD+ és Simagic Alpha tulajok. Én a 20Nm-es Podium DD1-et linear módban használom ami úgy 15Nm. Van még 17Nm-es Simucube 2 Sport, 23Nm-es Simagic Alpha Ultimate és 25Nm Simucube 2 Pro, meg VRS Directforce Pro (15 vagy 20Nm) tulajok is.
A határ valahol 12Nm-nél van ahogy RobbyJr is írta. -
Marci112233
addikt
válasz
RobbyJr #75654 üzenetére
Nem feltétlen ideális 8 nm és afölött egy bázis mindeninek. Jómagam egy ideje Fanatec CSL DD 8nm tulaj vagyok, de hetekig 6,4-en használtam, és pár napja tettem fel 6,8-ra, és ez kis emelést is észrevettem. Később lehet megy majd feljebb, de ez közel sem biztos, mert ugye tavasz van már, és nekem innentől késő őszig vannak napok amikor fél órára se használom majd. Helyette valós kormányt, pontosan traktorét fogom többet tekerni, de az meg szervós, és szinte kisujjas.
-
Bandit21
addikt
Jó cucc a moza de ennyi pénzért nem tudom ajánlani mivel az R5 bundle -ba a lite pedal van ami nem Lc-s és kell venned egy teljes sr-p szettet ami 75 ezer a csomag 210 ezre mellé.
Nem hiszem hogy a lite pedálnak lenne normális piaci ára, kb 20-25 ezret érhet talán.
Tehát ha elmegy a lite pedal akkor 260 ből lenne 5.5 nm lc 2 pedál és alap 28 cm perec.Fanatec esetében DIY táppal lc-vel ez 160+25+65 ezerrel 250 -re jön ki.
Tehát 8 nm 3 pedál, LC fék, 30 cm kormány. -
AMD_ok
őstag
Ez esetben a MOZA oldaláról én az R5 bundle-t ajánlanám, plusz egy SRP load cell pedál setet hozzá, ez kb pont az az összeg, amit rászánsz. Van egy jó alapod, vehetsz hozzá később más perecet ami tetszik, valamint van egy loadcell pedálod hozzá, ami már bőven megfelel kezdetnek.
Az 5 Nm kinek mire elég... nekem a 4 is elég, amit a MOZA R3 nyújt. Ebben nem tudok segíteni, de mivel írtad a végén, hogy 5 Nm-es Fanatecet próbáltál, és oké volt, ezért merem ajánlani.
MOZA részről a többi árban már jóval efelett áll, 700 eurónál kezdődnek pedál nélkül.Fanatecet ajánlanak a fórumtársak választási lehetőségként.
fatal': okés, nem tudtam pontosan, köszönöm a kiigazítást
-
phain
tag
válasz
Bandit21 #75647 üzenetére
Ilyen 250K ig gondoltam, de inkább az a kérdés, hogy mekkora NM kell nekem ? Ez az amit neheze ntudok felmérni, mert kezdhetnék egy gyengébb változattal, de őszintén nincs kedvem utána vacakolni az eladással és váltással és inkább ezt előzném meg.
#75646AMD_ok
Abszolút ! Ezért is kérdezgetek itt. Azért gondoltam, hogy elsőre már 8/9NM el kezdek, hogy ne kelljen a váltással vacakolni ha bejön. Volt már szerencsém egy kis időre fanatec 5NM hez és azért az se volt gyenge. -
-
Bandit21
addikt
Helló
Nem drágább vagyis inkább az kérdés mihez képest drágább.
A Fanatec és a Monza árul egyedül "belépő" "olcsó" dd szetteket.
R3 az abszolút belépő. 130 körül jó.
Limit az ereje es hogy nem lesz lc-s.
Előnye hogy dd, és az ára.
Plusz a GT add on perec ami imbuszkulccsal szerelős cserét enged.Következik alap áron kb együtt az R5 és a Fana csl dd alap szett.
A Fana előnye itt hogy DIY táppal 25 ből 8 nm és hogy a CSL pedál hoz már van LC
Meg lehet Meki pereccel venni vagy a P1 V2 mellé es akkor 2 perec 8 nm és LC
Az R5 ilyen szempontból zsákutca. (Erőben és pedalban nem léphet előre.)
Ezzel vége is a belépő kategóriának. (130 ig a moza nyer de csak 3.9 nm vagy 165 fölött fejleszthető bárhová
Az R9 től felfelé már ott az R12 és a CS DD amihez már cr-p pedál/ KS kormány vagy V2/V3 fana pedál és pódium perec a menő.
Kb ez a közép kategória.
Utána meg már jön a felsőház ahol a bázis 300 fölött kezdődik.
A pénz dönti el azt írd meg mennyi lenne rá.
Tekintettel arra is hogy LC pedál és 5 nm fölé már ajánlott valami ülés/szék kombináció. -
AMD_ok
őstag
Így van, a nagyobb bundle-kban Mozanál nincs pedál, külön megvasarolandó.(Másról nem tudok nyilatkozni, valahogy a fanatec nem keltette fel az érdeklődésem mikor azt néztem, mit vegyek, az itteni supportrol szóló hsz-kat olvasva el is riasztott kissé, őszintén szólva) Nem véletlen ajánlottam azokat a seteket, azok mindent tartalmaznak egy dobozban és árban az elinduláshoz.
Ezért azt sem ártana tudni, mennyi pénzt szánsz a dologra, de kezdetnek én feleslegesnek tartanám 300-500 ezret induláskor már elkölteni ezekre.
De persze te tudod az anyagi helyzeted, nem beleszólás -
AMD_ok
őstag
Ha jól tudom, amerikai cég, de én itteni hivatalos viszonteladónál vettem a szettet, és nála-vele rendeztem mindent a cserével kapcsolatban, úgyhogy nem kell külföldre utaztatni a dolgokat.
A simhome.hu-rol vásároltam, (szerencsémre, ha valami szürke import lett volna, akkor most szivnám a fogam)
-
AMD_ok
őstag
Szia.
Fanatecről nyilatkozni nem tudok, mert sosem járt a kezeim közt, viszont a Mozat választottam most nemrég,amikor úgy döntöttem,hogy visszatérek kicsit a szimulatorozas világába (Logitech G27-el toltam tízen X évig régebben), és nagyon nem bántam meg annak ellenére,hogy az első példány amit vettem, kicsit problémás volt, de igazából szó nélkül cserélték.
Éppen itt kértem és kaptam segítséget a sracoktol, amit ezuton is újra megköszönök!
Szóval Moza R3 bundle: Nagyon tetszik a fogása, nekem elég az ereje is, bár ez személy függő, és gondolom perec függő,hogy az milyen nehéz,mit kell a motornak mozgatnia. Megvettem hozzá a formula perec modot, az is nagyon jó, precíz,pontos, kezdő szettnek szerintem kiváló választás. Én nem teljesen kezdő vagyok, ahogy írtam, viszont amire nekem kell, bőven elegendő, úgy érzem. Így is kétszer olyan erős, mint a G27 volt.
Support al meg vagyok elégedve, ahogy felvettem velük a garanciális problémámmal a kapcsolatot, készségesen és konstruktívan álltak a dologhoz, engedélyezték gyorsan a cserét egy videóért cserébe,amin kérték persze, hogy mutassam be a problémát. Szóval én maximálisan elégedett vagyok a cuccal, jó vele menni, bármit is. (Rally, pálya autózás, stb) Ja és kapsz hozzá asztali felfogatót is, a csomag része, nem kell külön venni. Ez igaz az R5 Bundle-re is, ha az jobban tetszene erő szempontjából.
Még annyi, hogy én a sima, csak pc-re alkalmas változatot vettem, van xboxos is R3-bol -
phain
tag
Sziasztok !
Szeretnék visszatérni a sim világába (ami el se kezdtem). Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen mostanában a Fanatec és a Moza ? Számomra a Moza ismeretlen, szóval érdekelne a véleményetek. -
Synaptic
senior tag
Én még nagyon az elején tartok.
Az SRP lite pedálhoz vettem egy performance kit et. Annyi a problémám vele , hogy a fékpedál útját lerövidítrette 2-3 cm re. A benne levő 25x30 as gumidarabot / szebbik nevén elastometer-t / nem lehet kicserélni valami rugófélére ? [link]
-
pincer01
tag
válasz
RobbyJr #75636 üzenetére
Sajnos nem LC-s a fékem.Azért kérdem hogy esetleg arra van valami kis lehetőség hogy jobb legyen?
3drapnak néztem az oldalát ahol a féknél azt a modult lehet kicserélni.Vagy ha az ami a videóban van segít a féken akkor rendelek arra is.Nehéz ezt megfogalmazni ezeket a dolgokat tudatlanul. -
RobbyJr
addikt
válasz
pincer01 #75635 üzenetére
Ha már LC-s a féked, nagyon nem tudsz rajta segíteni. Elasztomerek vannak külön amivel tudsz játszani még, esetleg megnőne a pedál útja. Fana V2 pedálom volt, az BF alatt 300€-ért megérte, de azon is gyengének éreztem a gázpedált. V3 meg nagyon kötött, nem tudsz a pedálok helyzetén könnyen játszani, szóval más gyártó felé nézelődnék.
-
-
pincer01
tag
Sziasztok.
Kíváncsi lennék a véleménytekre ezzel a videóval kapcsolatban.
https://youtu.be/n_B5PKVSKCo?si=GzpkyxTPApV7d2NW
Ennek van értelme? -
adrian360
őstag
válasz
Marci112233 #75630 üzenetére
lehet összeszedett a hall szenzor valami mágneses port, és az zavarja be. egy szétszedés, és sűrített levegegős tisztítás lehet segít rajta
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott a T-LCM pedálom. A gond hogy a gázpeál gondol egyet és mintha kikapcsolna, avagy van hogy elengedve marad és nem reagál, épp közép vagy full gázon áll meg és ragad be.
Idegesítő dolog ezért kérdezem mi lehet a probléma? Egy TP-Link Hub-on keresztül jelentkezett a hiba, de külső tápja miatt nem hittem hogy az a gondja, de azért átkötöttem a pedált a ház elején lévő USB-be, és ott is jelentkezik a gond, de a Fanatec CSL DD probléma nélkül megy a Hub-on keresztül. -
JulesTS
addikt
válasz
pointer4 #75627 üzenetére
Na azt nem tudom megindokolni magamnak se...
Ráadásul böhöm nagy! A HGP-t valahogy még oda tudom biggyeszteni a SRP elé (mögé, attól függ honnan nézzük)...
Mondjuk, ha repülnék is, akkor már meg lenne rendelve. De autókázni sincs elég időm...
Mondjuk így hogy van egy Pico4-em, lehet, hogy kölcsönkérem a fiam hotas-át és megyek egy kör DCS-t, vagy MS flightsim-re befizetek...
A másik, hogy elég ritkán jön szembe velem H váltós autó a virtuális versenypályákon. Szóval elég a sima HGP. Mondjuk ez ellentmond azzal a nézetemmel, hogy nem az számít, hogy mennyit játszol vele, hanem az, hogy arra az (akár rövid) időre mennyi és milyen élményt nyújt... -
pointer4
tag
válasz
JulesTS #75518 üzenetére
Nálatok is elég kemény lehet a nyuszi, ha ilyeneket tud tojni
Jó szórakozást hozzá
Látom már fel is szereltedÉn most sajnos besz@pódtam egy wunderbaum motion sim projektbe.... ami végül is nem baj. Csak már látom hová vezet.... a SimHubnak már megvettem a motion liszenszét... szervo motorok, arduino már dübörög, most a 3D modell tervezés fut.
Kicsit drágállom a 100$-os Xsimtools liszenszet, (ráadásul 10 éve ingyenes volt) a Simhub 35$-ért, meg csak elég korlátozott 2Dof setupot támogat...,ami miatt a szék lökdösős megoldást kell használni.
Attól félek ha ez kész, akkor hova vezet már megint... -
Bandit21
addikt
válasz
RobbyJr #75616 üzenetére
Yepp. Mondjuk egy szint fölött sajna ez se segít de azért elég komoly tempót lehet felvenni mások mögött.
De azt már nem hiszem sajna hogy a saját 43 vége Best időmbol sokkal előrébb jutnek már akár ha életem végéig is mögötted megyek. De 47 ből 45 be így lehet eljutni igen. -
JulesTS
addikt
Barátom dolgozott a forgatáson. Párszor ki is mentem megnézni mi az ami ilyen hangos (itt van a szomszédban), az LMP volt az. Menetiránnyal szembe mentek, hogy a kanyarok ne legyenek felismerhetők. Meg ilyen autók voltak a tetejükön kalitkával:
https://theasc.com/articles/in-drivers-seat-for-gran-turismo -
Win-T
őstag
Jól láttad... amit nem értek, hogy bírt az infó elkerülni. Akkoriban ez a téma azért majd' minden simes közösségben előjött így vagy úgy.
-
mmdms
addikt
Esetleg valakinek van valami hiteles forrasa a gran turismo film forgatasarol? Nemreg megint vegigbambultam es a vegen most vettem eszre h a kaszkadorok es soforok nagyja magyar volt. Konkretan Turan Frici neven akadt fenn a szemem.
Jol gondolom mikor a simes pilotak versenyeztek egymas ellen, az a hungaroringen volt? Egyket jelenetbe foleg az uccso kanyar mintha az lenne. -
-
RobbyJr
addikt
válasz
-Rolika- #75603 üzenetére
Köszi, de még van hova fejlődni
dom1n0: Akkor minden adott a jó körökhöz. Tedd a pályát Optimumra, illetve a hőfokot úgy állítsd be, hogy a pálya max 27-28 fok legyen. A hotlap köridők általában ilyen körülmények között zajlanak. Azt hiszem az LFM licensz megszerzéséhez ezen a pályán 1:48-1:49-es időket kellett menni átlagban.
Fri3dolf-t tudom ajánlani, ő mindig tölt fel setupot a videóihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Robot fűnyírók
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest