-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
Egy ilyen Fk Automotive rig vajon mennyire gagyi?
Az ertekelesek eleg jok es a felipites nem tunik rossznak kepekrol. -
drsanya
aktív tag
Moza R9 és CS Wheel úton van a nappalim felé
-
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek #48395 üzenetére
Összecsukhatóban sajnos nem nagyon van más opció.
Gondolom a pedál deck azért sokkal jobb, mint a PlaySeaten. És van váltótartó
-
Bandit21
addikt
A tmx pro nal a 248 azzal "jobb" hogy
Újabb
A 3 pedál nem potmeter hanem mágneses
A fék nem egy gumi kuppal moddolhato hanem gyári rugó szettel 4 felé móddal
A váltó mágneses
Van kijelző (nemcsak paraszt vakítas hanem beállítások is menet közben módosíthatók vele (kormanyszog ffb mód és erő stb)
Erősebb (tesztek szkeptikusak mert a Thrustmaster honlap+70% power -t ír és nem torqe -ot) én vezettem egy héten belül mindkettőt és valoban jóval erősebb a 248 a neten pár helyen 3.5 nm nek írjak a 150/tmx csak 2 nm.
Több gomb van rajta (ebből a programozható billenők jók nagyon)
Vastagabb a perec de jóval és ergonomikus a hüvelyk ujjnal.
A tmx pro viszont jobb mert
Fém a váltóful
Ami nagyobb
És nem rohadt hangos (saját tapasztalat szerint huzva nem gond vissza állás közbe kattan - ha rá áll a kezed hogy nem él engeded hanem finoman vissza akkor fele olyan hangos de yt van sok halkíto mod videó befőttes gumi és hasonlók)Külsőre nekem amúgy a tmx perec jobban bejön. Nem annyira játékszeru.
Kb ennyi a tmx VS 248
-
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek #48389 üzenetére
Azért ez túlzás. TS PC pereccel 185k újonnan. Ennyiért nem kapsz Fanatecet. De a T300-hoz képest szerintem se éri meg a felárat.
-
footy
addikt
koszi a valaszokat
Az meg nem teljesen vilagos hogy a t248 jobb mint a tmx pro vagy csak ujabb?
A TS-XW a felso polcos cucc ahogy latom, de ez is szijjas, jobb annyival amennyivel dragabb a fenti 2 kormanytol?Az ules kerdese is nyitott mert a Playseat Challange nem jon be, de szeretnek valami kompakt riget.
A next level racing gt stabilabb? -
Scarletiel
senior tag
válasz
Bandit21 #48385 üzenetére
Igen 95-100 között ahogy én vettem teljesen jó. Gondolom az ünnepek miatt mindennek felment az ára+infláció. De engem a G29/923 számomra videók alapján játszhatatlanul recseg és olcsó műanyag játék hatását kelti annak ellenére, hogy szépen van bőrözve. Itt csak 10 ezer volt a difi úgy teljesen megérte. Ha esetleg bejön a dolog és megérkezik ah Atesz féle állvány (addig dogozban pihen), majd egy két év múlva váltok DD-re.
-
Bandit21
addikt
válasz
Scarletiel #48383 üzenetére
Szerintem az se mindegy, mi a platform. Nekem fontos volt hogy pc/ Xbox legyen.
BF-en 99 ezer volt a 248X.T
X pedig (nem pro) 160 alatt nem volt.
Pro t3pa val pedig ha láttam is valahol 180-200 körül.
A TX hét kellett volna még egy t3pm és 210 vw 99 ezer lett a matek.
Így lett 248-am amiben a pedál az aminek igazán örülök és nem bánom hogy nem adtam ki a dupláját érte.
Pluszban úgy votosm vele hogy ha cserélhető a perec akkor úgyis jonne egy open wheel add on.
Akkor meg már 250-260 körül járok.
Akkor meg már inkább egy DD belépő.Jó a 248 csak 100 körüli áron.
-
fatal`
titán
válasz
Scarletiel #48383 üzenetére
Ilyen árak mellett igen. Eleilnte a G29 jóval olcsóbb volt, mint a T248, de most már hozzáárazták.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
fatal` #48382 üzenetére
Persze egy új szint a T300. Viszont ha itt is inkább közelít a budget a 100-hoz mint a 145-höz, akkor inkàbb a G29-hez hasonlítanám árazás szempontjából. Akik meg új belépők a simezésbe annak mèg lehet a 100 is soknak tűnik. Kezdő kormánynak szerintem tökéletes. Aztán ha tetszik és huzamosabb a sim hobby, úgy is feljebb lép az ember. De persze ha van rá keret én is egyenest a T300-at javaslom.
Ha viszont szűkös, akkor a T248 a G29 helyett. Legalábbis részemről. -
fatal`
titán
válasz
Scarletiel #48381 üzenetére
Mert, amikor a T248 megjelent, akkor 120 ezer körül volt, a T300 meg 140. Most éppen 110 vs 145k. Most is azt mondom, hogy bőven megéri azt a +35 ezret a T300.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
f3rdzs0 #48377 üzenetére
Én is a T248-at ajánlanám a G29/G923 sőt még a T150 helyett is. Árban nem tudom miért mondják közelinek a T300-hoz, mert én amikor néztem újonnan a T300 volt a sima változat 150-160 ezer Ft között a T248 meg 95-100 ezer Ft. A G29 került 85 ezerbe, a G923 meg 115 ezer-be. Akkor már inkább azt mondanám, hogy a G923-hoz áll közelebb árazásba ami egy újracímkézett G29 ami meg 15 ezerrel kerül kevesebbe, ellenben recseg, ropog, nagy a holt pont. Akkor már inkább a T248 aminek egész fain pedáljai vannak kezdő szetthez képest, rengeteg gomb a kormányon. Mindent tudsz menet közben állítani a kijelzőnek hála és csak a váltó a hangos benne, de arra meg van házi gyógyír.
-
JulesTS
addikt
válasz
sinick #48379 üzenetére
Mindennel előfordul probléma, nem csak Thrustmasterrel, hanem Logitech-el és Fanatec-kel is. Sőt a mégdrágább kormányokkal is, de csak azokról a tipusokról lehet sok meghibásodást hallani amelyikből rengeteget adnak el...
Ha új kormányt, vagy még garanciális használtat veszel, akkor nem sokat kockáztatsz... -
GalaHU
addikt
válasz
sinick #48375 üzenetére
Igen, a Thrustmasterrel hosszútávon sokkal jobban jársz. Ha szűkebb az eklézsa akkor azt vedd a TMX/T150 közül amelyik éppen olcsóbb, de érdemes pár Mátyást még hozzátenni és venni egy TX/T300-at, azzal hosszútávra kipipálnád a kormánykérdést.
A leírt kormányok mind stabilan rögzíthetőek az asztalhoz, csak macerás őket szerelni.
Járólapon az összes pedál csúszik, de mivel alapból nincsenek nagy pedálerők egy gyári szettnél, egy bolyhosabb szőnyegdarab már sokat segíthet. Ezen felül meg televan a YT házipraktikás megoldásokkal.
-
f3rdzs0
senior tag
A topik annyira nem ajánlja a T248-t, mert árban túl közel van a T300-hoz (TX Playstation megfelelője ha jól tudom), főleg használt esetén.
Én T248-cal kezdtem idén (aztán bónusz miatt egyből jött az upgrade
), és szerintem rohadt jó kezdésnek. A pedál a kategóriában az egyik legjobb, és a kormány extra funkciói is egész jók.
Új vásárlása esetén, szerintem az egyik legjobb ár/érték arányú kormány jelenleg (az infláció mellett).Szóval ha találsz egyet jó áron, akkor ne ignoráld, nem rossz kormány egyáltalán (csak még annyira nem is népszerű, hogy sok tapasztalat legyen vele).
-
sinick
senior tag
válasz
GalaHU #48373 üzenetére
Szia! Köszi az infót. Szóval inkább Thrustmaster!?
PC-re kell!
5. Akkor ezek melyik vagy? Könnyen szerelhető, vagy stabil?
6. Újra pedál téma. Mennyire csúszkál a pedáldoboz járólapon? Ha jórón csúszkál ,akkor elég alá egy pl. szőnyeg vagy lehet moddolni pl. gumilábbakkal?Köszi, sinick
-
GalaHU
addikt
válasz
sinick #48363 üzenetére
A válaszok a kérdések után:
Kérdéseim:
1. Melyik a legjobban bevált? (Árukeresőn mintha a G29-hez lenne e legtöbb vélemény.)A G29 messze a legrégebben piacon lévő cucc a felsoroltak közül, ezért van róla több vélemény. "Laikus" felhasználóknak ez "a" profi kormány.
2. Hangok (nyikorgás, zörgés, csörgés, csattogás) melyik a legjobb? Ha már most a kezdetekkor felmerül a zörgés-csattogás problémája, akkor felejtsd el a G29/G920-at, mert az bizony rohadt zajos. Ehhez képest a TMX/T150 egy süketszoba.
3. Melyik bírja legjobban a nyüstölést? Pl. a G29 2015-ös darab, gondolom van tapasztalat és visszajelzést. Gondolom a többiek sem vadiúj fejlesztések. A G29 lényegében változatlan vagy 20 éve, kiforrott technika, bírja a strapát, csak a fenti hiányosságokkal már nem mindenki akar együttélni. A T150/TMX ha el akar romlani akkor az első pár hétben hozza a hibát, de gariban cserélik. Utána már ritkán van vele gond.
4. Fémpedálon mennyire csúszkál a zoknis láb?Rajtad áll, de a többségi zokniban nyomja még a load-cell-es féket is, szóval nem probléma.
5. Asztalhoz való rögzítés melyiken a leg megbízhatóbb? (Pl. a HORI szerelése kicsit nyűgös volt, főleg a leszerelés) Vagy könnyen szerelhető, vagy stabil, a kettőből egyet lehet választani...
Inkább a T150/TMX vonalon indulj el, esetleg egy garis TX/T300. Logiért én már nem adnék pénzt. De előtte tisztázd, hogy milyen platformra kell... -
JulesTS
addikt
válasz
adrian360 #48367 üzenetére
A boost nem a középrehúzást erősíti, hanem az FFB jelleggörbéjét állítja meredekebbre.
https://www.briankoponen.com/thrustmaster-boost-force-feedback-analysis/
Ez tényleg egyéni preferencia, hogy kell-e, vagy sem.
Az overall strength nálam 100-on volt, mondjuk kellett is hozzá a hűtés mod, mert nyáron 15 perc alatt túlmelegedett és visszavett az FFB-ből. -
JulesTS
addikt
válasz
JulesTS #48364 üzenetére
A driverben a spring és a damper mindenféleképpen legyen 0, ezek a rendes szimulátorokban (mint a Raceroom, ACC, AC, iRacing, AMS2, RF2, stb...) a futómű fizikájából számolt visszajelzést elnyomják. Olyan mintha az autód kormányára külön közepére húzó rugót és lengéscsillapítót szerelnél.
-
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Kormányt keresek 12 éves fiamnak karácsonyra, elsősorban (jelenleg) F1-ezni akar. Nyáron volt nála próbálra egy HORI RWA, tetszett neki. Itt az ajánlókból, meg belépők pár válasz hsz-t olvasva G29/G920/TMX/T150 négyes között vacilálok.
Kérdéseim:
1. Melyik a legjobban bevált? (Árukeresőn mintha a G29-hez lenne e legtöbb vélemény.)
2. Hangok (nyikorgás, zörgés, csörgés, csattogás) melyik a legjobb?
3. Melyik bírja legjobban a nyüstölést? Pl. a G29 2015-ös darab, gondolom van tapasztalat és visszajelzést. Gondolom a többiek sem vadiúj fejlesztések.
4. Fémpedálon mennyire csúszkál a zoknis láb?
5. Asztalhoz való rögzítés melyiken a leg megbízhatóbb? (Pl. a HORI szerelése kicsit nyűgös volt, főleg a leszerelés)Esetleg egy sorrend jöhetne. Ha egy kaptafa, akkor majd melyik tetszik a legjobban alapján döntünk.
Köszim, sinick
-
adrian360
őstag
válasz
palfitom #48358 üzenetére
új a bázis ? nekem úgy tűnik hogy a beállítások alapján normálisan kellene érezni az FFB-t, én hibás bázisra gondolnék.
ACC-ben nekem a GAIN 90% a control panelen 75%, és teljesen jó (ha esetleg a mclaren 720s -et próbálod, annak alapból gyenge az FFB-je, ott érdemes utána állítani). -
pdave
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! Átvariáltuk, kitől mit kapjon karácsonyra, így megemeltük a keretet, hogy jobb minőségűt tudjunk venni.
Kerestem fb-n, csak ugye simán kormányra, nem tudtam melyik a jó, de így már irányban vagyok
Még1x köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- One mobilszolgáltatások
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest