Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Citroware

addikt

Sziasztok! Továbbra is jól muzsikál a T300-asom. :)) De nem találom meg azt az "igazi" szimulátort, ami hosszú időre hozzá tudna szegezni. Segítenétek megtalálni?

Amit szeretnék:
    - A vezetési élmény a legrealisztikusabbak közé tartozzon
    - Nagy tartalmat szeretnék: többféle versenykategória, autó, pálya. Például az ACC azért nem jó, mert az csak GT szériát tartalmaz. A régi Assetto Corsában legalább sok más is van.
    - Legyen benne olyan játékmód, amiben van valami progresszió. Ne arról szóljon tehát, hogy elindítom az autót és az egyetlen cél az, hogy a saját köreim javítsam, vagy legyőzzem a többieket a versenyen, hanem legyen valamiféle szintfejlődés, pontszámítás, vagy felsőbb kategóriába lépés, vagy pénznyeremény, amiből aztán lehet az autót fejleszteni, vagy jobbat venni. Egyszóval legyen "lelke" a játéknak.
    - Jó lenne, ha nem lenne benne "rágógumi effektus". Ez az, amikor ha lassú vagy, a gép által vezetett autók is lassabbak (gyakorlatilag megvárnak), ha viszont nagyon gyors vagy, akkor minden ésszerű következetességet meghazudtolva ugyanazon a versenyen sokkal jobban mennek ők is, magukhoz képest. Mindezt azért, hogy folyamatos kihívást jelentsen. Hát ez nem éppen valósághű viselkedés, és sok játékban láttam már ilyet,.

Amiket eddig próbáltam vagy utánanéztem: Az alap Assetto Corsa tartalomban és vezetési élményben jónak tűnik, de semmi olyan játékmódot nem láttam, ami pár próbavezetésen felül hosszabb ideig képes lett volna ott tartani. Ráadásul a hangok nem túl valósághűek, és állítólag az AI sem jó, de ezt én még nem vizsgáltam meg annyira.
    Az Assetto Corsa Competizionéval, ahogy említettem, az a probléma, hogy csak a GT szériát tartalmazza.
    Project Cars 2 tűnik a legkerekebb élménynek, minden van, rengeteg autó, pálya, napszakváltás, évszakváltás, különféle időjárási körülmények. A vezetésnél azonban azt érzem, hogy jó-jó, de valami nem stimmel teljesen. Ráadásul habár játékmódok terén is jól el van látva, valahogy nem sikerült megfelelően elhelyezkednem benne pl. nehézségi beállításokat illetően, néha nagyon nyertem, néha nagyon lemaradtam...
    Automobilista 2-ről tud valaki mondani valamit? Úgy hallottam egész jó, bár arra is volt, aki panaszkodott.
    Dirt Rally 2 és F1 2020 oké, de ezek nem az utcai versenyzésbe tartoznak (az F1 amúgy is árkádosabb).
    iRacing - nem merek belekezdeni, ahhoz túl költséges, és kinézem magamból, hogy nem lesz kihasználva, nem fogok eltölteni vele annyi időt, hogy megérje.
    Forza Motorsport 7: egyszer próbáltam, nekem egyáltalán nem érződött az igazi szimulátorok közé említhetőnek annak ellenére, hogy sokan oda sorolják.
    rfactor 2: nem próbáltam, a grafikája nem tetszik, ránézésre úgy tűnik, mint aminek az ideje már lejárt. Ráadásul úgy hallottam, macerás a modokkal foglalkozni és mindent összerakni és beállítani úgy, hogy az ember egyszer végre vezethessen egy jót.

Mi van még? Valami, ami nekem jó lehet, és nem ismerem? Esetleg az említettek közül valamelyiknek több esélyt kellene adnom? Talán nem létezik olyan, amelyikben minden szempont teljesül, de egyikből-másikból valamilyen kompromisszum megkötésével sülhet ki még sok jó dolog. Esetleg hátha valamelyikhez vannak olyan modok, amik jobbá teszik.

Új hozzászólás Aktív témák