Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pointer4
tag
válasz RubbishBin #38694 üzenetére
Nekem akkor csinált hasonló hibát a gépem, amikor jó messze volt a kormány a géptől, és másik konnektorba volt dugva. Amiben mint kiderült másik fázis volt, és ez a fázis különbség megbolondította az alaplapot az usb-n át, néha be se bootolt a gép. Nyilván ez egy eléggé vad találgatás, de hátha.
-
Joshi
titán
válasz Gigi01 #38696 üzenetére
Soha nem volt gondom az LCD-vel, nekem az OLED tök sötét szobában ad többet.
ui.: az Odyssey G9 felbontása szinte egyenlő a 4K-val, ezt a felbontást meghajtani 240Hz-el szinte lehetetlen (a 144Hz is csak álom). Én nem véletlenül tettem le a voksom a kistesóra.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
RubbishBin
senior tag
Amikor csatlakoztatva van a gép bekapcsolásánál a kormány, akkor vagy be sem tölt és elindul az automatikus javítás, vagy betölt de kb tízszeres idő alatt. Ezzel lehet valamit kezdeni? Logitech DFGT is ezt csinálta, meg most a T300 is. Friss, jogtiszta win10.
Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
arty
veterán
válasz fagy53 #38679 üzenetére
hátpersze... merthogy a DFGT ugyan olyan érzetre, mint egy 300k-s fanatec. utóbbit nem jobb érzés tekergetni, fogdosni... ha meg már áram alá is helyezed: az FFB sem kellemesebb utóbbin, a pedálokról pedig ne is beszéljünk... ugye? jól értelek?
tehát a jobb kormány csak BIZONYOS játékok alatt jobb kormány?
egy 50-200 milliós, klímás rolls a nyári dugóban ugyan olyan proli érzés, mint az 50 éves trabi, letekert ablakkal?#38686 pointer4 és az FH4 megy VR-ben? (nem)
xboxon van VR? (nincs)
és tuti bírja is a VR-t az agya? (jókérdés)[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
camaro79
aktív tag
Sziasztok!
fanatec Clubsport Shiftert keresek.Köszi
-
Melorin
addikt
32" 60cm távolságban mennyire gáz a FullHD autókázás közben?
Választanom kell 32"-ban az alábbi 2 opció közül: 1440p 75Hz vagy 1080p 144Hz. -
Tibiajax
nagyúr
válasz fagy53 #38679 üzenetére
Logi G920-am volt. szerettem, nem volt vele gondom, pár hónapja el kellett adnom,a playseat-tel együtt.. ma már eléggé hiányzik az éjjeli virtuális autókázás meg csapatás a külföldi haverokkal, ezért akarok lehet megint összepakolni egy új setup-ot, immáron az új xbox-al nyilván.
ennyi a rövid sztorim igazából -
drsanya
aktív tag
I am iRacer
-
Géjza
őstag
TM-esek kapnak új játékszert jövőre (kiváncsi leszek rá): [link]
Ideje volt már.
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz Tibiajax #38678 üzenetére
Üdv!
Értelek, de valahol ez olyan mint egy Porsche-val a dugóban araszolgatni. Jó, szuper autó van alattad, de semmit nem érsz vele...
Ebben a játékban egy DFGT már tökéletes élményt adhat, még akkor is ha lenézve a látvány nem a Fanatec kormányokat idézi.
A pénzeddel Te gazdálkodsz, ez csak egy észrevétel, megjegyzés volt. -
Tibiajax
nagyúr
válasz RubbishBin #38675 üzenetére
áá, én csak forzázok.. mármint, javarészt free ride-os chill van
abban legalább lehet shelby mustangom is, meg challenger hellcat-em is egyszerre, aztán így gurulgatok éjjelente meg kora reggelente, jó nagy gázfröccsöket advapersze, lehet joggal mondani, hogy ember, oda halál felesleges 3kilóért majd egy fana-setup, de gyerekek ez a kormány, azokkal a narancs fülekkel hogy néz már ki.... egyszerűen kell és kész. a narancs m3-amhoz mennyire jó lesz.. : D
meg hát nna, egy baromi jó érzetű setupban nagy valószínűséggel még egy horizon is csak még jobb lehet
ja, és végre ezen a wheel-en van ugye a joystick is, tudnék menet közben nézegetni jobbra-balra..Danecay nem első kormány
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz Tibiajax #38673 üzenetére
Ehhez még gondolom kell egy pedál is.
Nem tudom, hogy XBOX mellé érdemes e ilyen drága kormányt venni, talán éppen itt volt téma nemrég, hogy egy a szimulátorhoz közel álló vagy akár annak is mondott játéknak mennyire korlátozottak a kormánybeállításai konzolon. A Forza számozott részeit sem szokták a szimulátorok közé sorolni, még távolról sem ami a Horizon-ra még fokozottabban igaz, így ahogy fentebb is írták ez elég overkill így Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mire ruház be, és ha a pénztárca sem szab határt akkor miért ne, csak kérdés, hogy van értelme főleg ha első kormányról van szó.
A fentieket úgy írom, hogy sohasem simeztem konzolon, úgyhogy ha valami baromságot írtam javítsatok ki légyszi[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz pointer4 #38658 üzenetére
jó, most már akkor tisztábban látok kicsit
megnéztem a SimXperience oldalát is, hát jah.. nem olcsó dolgok ezek. én meg azt hittem, nagyjából a Fanatec a teteje ennek a sztorinak. aztán kiderült, h azért nem
olyan ez is, mint a hifi.. van aki csak a sony-ig lát el, mások már egy primare-ig, és vannak akik az audio research-ig is
mindenesetre nekem asszem ahhoz, hogy kimaxoljam majd a forza horizon4-et (meg majd az 5-öt) ismét, bőven jó lesz az új xbox mellé ez a fana kormány.. -
robesz2107
csendes tag
Sziasztok.
Valaki akinek van t3pa pro pedálja.
Cserélt mar benne rúgót erősebbre?
Vagy hol szerezhető be.
Köszönöm. -
pointer4
tag
válasz Melorin #38669 üzenetére
Ja, az más.
Ennyire konkrét problémára is van találat:
https://steamcommunity.com/app/310560/discussions/0/1697167355220181854/?l=hungarian
A CM oldalán a link már nem él, de ha tag vagy, és így keresed "Accuforce and Non supported wheel and pedals fix" valszószínűleg megleszl. Ahogy lejjebb olvasom, az usb PID kódot írják be minden új eszköznel az xml-be ,hogy menjen. -
Melorin
addikt
Sajnos a játék nem is érzékeli, hogy kormányom van egészen addig amíg minden egyes alkalommal be nem megyek abba a menüpontba, hogy "choose preset". Ott nincs a listában a kormányom csak egy általános "Direct input device".
Ha azt kiválasztom akkor lehet bepötyögni minden egyek keybindet nulláról és a kormányt is kalibrálni kell. Ezért nem gondolom azt, hogy fájlt kellene átírni mert nem tudom hogy melyiket tölti be. -
pointer4
tag
válasz Melorin #38667 üzenetére
Nem te vagy az egyetlen ahogy olvasom.
[link]Megoldás:
under
'D:\Games\Steam\steamapps\common\DiRT Rally\input' edit config file of your supported controller (for me its 'lg_momo_racing.xml'),
and set whatever you want, keep in mind that buttons starts with number '0', and deadzone and saturation '1.00' means 100%,
you can also change menu and replay mappings to keyboard
<!-- FE Actions -->), (<!-- Replay/Youtube Actions -->,
which works well EXCEPT F3 and F4 (keyboard codes "vk_code_0x72" and 0x73) when changing liveries or changing stage conditions (cant manage this - if you want change these, just set control preset to 'keyboard', and at stage start set it back to 'Logitech controller...' - all your settings will be back).
change at your own risk, always make a copy!Én kapásból arra gondoltam, hogy írásvédett helyen van a fájl, vagy ilyesmi lehet Admintként indítod a játékot? Vagy a könyvtárat állítod "mindenki" írás jogra.
[ Szerkesztve ]
-
pointer4
tag
válasz sutatokisr #38661 üzenetére
Az a baj, hogy nem lehet hogy jobb lesz, hanem biztos.
Amúgy szerintem az, hogy egy hobby-t amit olyan szívesen űzünk, ne tiszteljünk meg azzal, hogy foglalkozunk vele behatóbban.
Ez nem a pirítós készítő a konyhába, ami nem érdekel, csak működjön.
Amúgy azért sok lego nem kell,
https://www.simucu.be/sc2sport-direct-drive-wheel-base
Ezt megrendelve, csak a pillangó váltó kell kb.
kormányt-pedált-H váltót úgy sem vennék egyetlen egy cégtől, nincs aki mindenből jót csinálna. -
sutatokisr
tag
válasz pointer4 #38658 üzenetére
Ha Fanatec DD-t megveszed, megkapsz hozzá minden kiegészítőt egy cégtől, egy zárt, jól használható rendszerben, beleértve a szoftveres oldalt is.
Bármelyik másik megoldásnál - ami lehet, hogy jobb DD base, mint a Fanatec - össze kell legózni az összes darabot (perec, pedál, váltó kézifék), és azokat egy működő rendszerré kell összemixelni, simán lehet jobb, mint a "kész" Fanatec megoldás, de biztosan melósabb is. -
-
pointer4
tag
válasz Tibiajax #38655 üzenetére
Azt el is felejtettem mondani, hogy én anno a G25-öt fullos áron vettem, amikor megtetszett a H-váltó. Bementem az első boltba a környéken és megvettem 52.000,- ért, Áfásan. MOMO-t cseréltem. Azóta csak a bőrt nyúzzák, mert a forint nem romlott ennyit Ez lehetett olyan 2008-ban ? Azóta miért lett 3x-az ára?
[ Szerkesztve ]
-
pointer4
tag
válasz Tibiajax #38655 üzenetére
Hát a DD-nél kell venni egy kurva nagy motort, ami drága. Meg egy kis elektronika rá.
Minden pontos számítást mellőzve, csak a mértéket nézve kb úgy néz ki
hogy a g29 alapanyag előállítási költsége lehet kb 30.000,- Ft, úgy, hogy van a 12 évvel ezelőtti gyártósorból még fennmaradt gép, ami megy. A felszerszámozási költség visszajött egy évtizede.
A DD-nél, meg meg kell venni egy olyan motort, ami kb 650€ beker kínai áron, házba rakni, perec, szoftver stb.
Szóval ezzel a szorzóval mennyi lenne a DD Logi kormány ára? 5000€? És el tudná adni a konkurenciához képest?Leo Bodnar 2012-ben már elkezdte ezt a DD kormánnyal a kísérletezést, ennél gyorsabb és erősebb és közben pontosabb semmi nem lesz, csak egy másik DD.
Amúgy a leobodnar, vagy accuforce is jobb DD-ben mint a Fana.
[ Szerkesztve ]
-
Solesz84
aktív tag
válasz Perbal1 #38643 üzenetére
Nekem Fana DD1 van ugyh nincs osszehasonlitasi alapom de en nagyon megvok elegedve a Fana-al!
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Tibiajax
nagyúr
válasz pointer4 #38651 üzenetére
azt nem értem, ha ez a direkt drájv annyira rohadt jó dolog (nyilván az, hisz nincs áttétel), miért nem csinálja a többi gyártó is meg? annyira drága lenne az előállítási költsége? nehezen hiszem el..
mint ahogy azt sem, hogy mondjuk egy logitech ne tudna legyártatni egy ilyen darabot. adja majd 150ezerért, de direct drájv, nagyon sok kérdőjel nem lehet, legyen vasból az egész, aztán jóvanvagy túl náív vagyok megint?
-
Melorin
addikt
Ide is beírom a bajomat, mert a Dirt Rally topik elég halott:
Mit lehet tenni azellen, hogy a játék elfelejni a kormány beállításaimat kilépés után? Újra is kell kalibrálni ami általában vagy sikerül vagy nem.... -
GalaHU
őstag
válasz pointer4 #38651 üzenetére
Így van! Ráadásul soha-semmi baja, mert nyoma sincs a fórumon elégedetlen tulajdonosnak!
Amúgy tényleg “gépszerűbb” a cucc, erősebb is, de igényel némi barkácsolási hajlandóságot, akkor nagyon tuti lesz.
Fana ehhez képest plug ‘n play, de sokkal több dedikált kiegészítő van hozzá, ami hozza a “húbazz” életérzést...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
RubbishBin
senior tag
Ok, szóval a T300 kampóját nem kell olyan erővel meghúzni, mint a DFGT-n. Nem túlzok, 10 perc volt mire lefeszítettem az asztalról. Pedig én húztam meg. Már attól féltem hogy eltöröm, toltam neki terpeszben a 98 kilómat, de meg se mozdult.
Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
fagy53
nagyúr
válasz GalaHU #38646 üzenetére
Pontosan,
Én csak azért írtam be, mert egy használtan vett kormány alapján nehogy bárki ezt a hibás következtetést vonja le. Nincsen hibátlan termék és ahogy nézem a Logi G29-920 széria sem jobb a Deákné vásznánál, nem vethetnek a TH szemére semmit. A probléma legfeljebb ott van, hogy a vásárló azt várja, hogy a jóval drágább termék megbízhatóbb is, na ez az élet más területén sem jön be, pl. autó... -
-
GalaHU
őstag
válasz fagy53 #38644 üzenetére
Ja, vagy ha belesnék az OLED topicba, és sose vennék LG-t mert 3x annyian írják hogy van vele valami körömfeketényi nyűgjük, bezzeg a Pana/Sony mennyivel jobb, azok alig panaszkodnak! Kár hogy 10x annyi LG TV-t adnak el, meg eleve LG panel van a konkurenciába is...
Akinek gondja van bele, az biztos beírja a fórumra, a boldog tömeg meg csendes.
De hogy a Thrustmasterről is szóljunk, úgy van ahogy évek óta írtuk itt a fórumon: Ha van baja akkor kiderül 1-2 napn belül, és gariba szó nélkül cserélik.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
-
Perbal1
tag
Sziasztok!
Direct drive rendszerre váltanék!
Nem tudom eldönteni, hogy a fanatec vagy simucube 2 dd base-t vegyem meg!
Van valakinek véleménye!
Jobb valamelyik a másiktól!Köszi!
-
-
ricshard444
veterán
Nalam 55s van, monitornak egy 34col 21:9.
Mivel a monitor 144Hz sokkal reszponzivabb es eletszerubb az amit lekovet a kormany. Viszont a TV-n sokkal jobb elmeny jatszani a nagysag miatt, a 16:9 nagyon gyer belso nezetbol.
En azt mondom versenyezni a monitort hasznalnam a magas kepfrissites miatt, de ha a TV tud 120-t akkor nincs kerdes.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Melorin
addikt
Nemrég raktam össze a cockpitet de sajnos kanapétól a 49" TV-ig ér, így eléggé akadályoz a közlekedésben és a filmnézésben.
[kép]
TV-n elég bitang, tetszik, hogy ilyen nagy. De egy monitort közvetlenül a kormány mögé tudnék rögzíteni, így a távolsággal talán kompenzálódna a mérete. És egy monitorral a lakásban bárhol el tudnék játszani.[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Melorin #38627 üzenetére
csak ha max 24-27-28" 16:19-ről jössz
az 50"-es tv után nekem visszalépés... (melós monitor, szóval nem szimezésre vettem, csak kipróbáltam). érzésre nagyon jó a szélesség, de sokszor "feltűnik", hogy milyen "kicsi".
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
iceman007
aktív tag
válasz Melorin #38627 üzenetére
Ha egy 31"-os 16:9-est veszel nem sok a különbség...
Visual TV Size Comparison : 31 inch 16x9 display vs 34 inch 21x9 display (displaywars.com) -
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Thrustmaster TX leather edition kormányt használtan. Összességében nagyon bejött a szíjjas hajtás és a kormány minősége. DFGT -ről és G27 -ről váltottam.
Viszont sajnos van 1-2 problémám vele. Xboxon és PCn is teszteltem.
A legfontosabb, hogy az 1 napos tesztelgetés alatt többször is azt produkálta, hogy menet közben elkalibrálodótt a kormány centere. Nyomógombos(Y+X+MODE) vagy usb ki-be dugásos újrakalibrálással sikerült megoldani.
Valaki tapasztalt már ilyet itt a fórumon Thrustmaster kormánnyal? Külföldi fórumokon olvasgattam a problémáról, de megoldást sehol se találtam.A másik problémám, hogy Xbox series X konzolomon semmi kalibrálást nem találok, a játékok nagy részében pedig nincs értelmes beállítási lehetőség. Ez alól kivétel a Dirt Rally 2.0, ott nagyon jól be lehet állítgatni. Assetto CC például egyáltalán fel sem ismeri a kormányt, pedig a játék elvileg támogatja TM weblap szerint. A legnagyobb csalódás a beállítási lehetőségekben a sima Assetto Corsa, amilyen részletesen be lehet állítani PC-n annyira semmit se lehet xboxon.
Játszik a fórumról valaki Xboxon? Ennyire a PC kiváltsága marad a szimulátorozás? PS-en esetleg jobb a helyzet?
Harmadik problémám pedig, hogy mindhárom pedál maximális benyomásait csak 85%-ra érzékeli a pc és xbox is. Ez ugye orvosolható a "saturation" és holtjáték beállításokkal, már amelyik játék ad rá lehetőséget..
Ez gyárilag lehet ilyen vagy problémás a pedál?Előre is köszönöm a segítséget!
-
nagyúr
-
Melorin
addikt
34" 21:9 monitorral próbált már játszani valaki? Jobb versenyezni mint egy sima 16:9 képarányon?
-
-
jilian
addikt
nemááár..
mindig én vagyok a próbababaaa.. 😭 -
Segal
veterán
válasz GalaHU #38621 üzenetére
Meg az utolsó is
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
jilian
addikt
.... tudomtudom nem kéne erőltetni.... csak bohóckodni kellene a családnak.....
De ha már egyszer megvettem és van kormányom is akkor miért ne? 😅
Most olvasom, hogy a nfs heat kapott kormány támogatást, próbálta már valaki fanateccel? -
biker
nagyúr
válasz Szaga77 #38617 üzenetére
3drap féle pedálmod GT gumival. Szuper!
+ gázpedál betét, + kuplung betét (bár azt kb 4x használtam eddig)[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
pointer4
tag
válasz JulesTS #38615 üzenetére
Hát, úgy nehéz fékezni, ha nem szabad túlságosan nyomnod, mert eltolod a kasztnit
Nekem 150kg-os van bent, de csak 2/3-ára van szoftveresen állítva, hogy az a 100%, viszont cockpitban van, úgy nem csúszik el. Így kényelmesen tudom szabályozni a féket, és meg is tudom ismételni könnyedén, potival sosem ment
Lehet kell valami tartót eszközölnöd a pedál és a fotel között[ Szerkesztve ]
-
Szaga77
lelkes újonc
Üdv!
70 ért vettem g29et, t300-at szerettem volna de az ugye máig 100 felett van, annyit nem akartam költeni.Hát nem mondom h útálom a g-t de nem is szeretem.Majd azért kap pedálmodot(van itt aki tud nyilatkozni milyen utána?),remélem jobb lesz!Segítség!Tuti én vagyok láma, de nem találom h tudok privátot küldeni!😮
-
JulesTS
őstag
Mértem kikapcsolt ventillátorokkal.raceroomban mentem 2x3 kört, az autó beállításnál 2.5-ről 10-szeresre vettem az FFB-t. Néhol alig sikerült megtartani a kormány olyan erősen rángatott. Infra hőmérővel az első menet után 32 fokot, a második menet után 34 fokot mértem. Aztán bekapcsoltam a ventilátorokat és úgy mentem 3 kört, utána 29 fok jött a kormányból.
-
JulesTS
őstag
válasz pointer4 #38603 üzenetére
Beraktam a 20kg-os loadcell-t, az erősítőn is állítottam. Eredmény: olyan érzéketlen lett a fék, hogy a lenyomott fék végálláshoz annyira kellett nyomni, hogy a fotelt többször is eltoltam. 30 évvel ezelőtt a szervó nélküli ezerkecse fékét nem kellet ennyire nyomni. Mentem pár kört, de szinte az összes féktávról lecsúsztam. Szerencsére előrelátó voltam és a pedál alsó fedelén fúrtam két lyukat az erősítőnél, hogy a potikon lehessen állítani. Az erősítést feljebb vettem, kipróbáltam, feljebb vettem, kipróbáltam, feljebb vettem és jó lett. Újra kell tanulnom vezetni...
-
blountex
senior tag
válasz iceman007 #38609 üzenetére
Kipróbáltam egy régi 5.0 verziót, 5.08at is egyik se volt jó.
5.09el meg egyszerűen hibás, ki se jön az, hogy csatlakoztassam a géphez a kormányt, egyszerűen csak befejezi a telepítést.Kutakodtam még egy kicsit, elvileg azt mondták hogy nem jó az USB 3.0, próbáljam ki USB 2.0-val, de alaplapon már ilyen csati nem szerepel, se a gép többi részén. Van is egy ilyen USB 2.0 adapterem, kipróbáltam nem jó.
Viszont ami érdekes, hogy amikor a kormányt rácsatlakoztatom a Pc-re (szofver telepítés előtt nem jelenik semmi a eszközkezelőben USB HIDként), akkor az USB HID nem G25ösként ismeri fel a kormányt hanem Driving Force USB (HID)-ként (amikor a telepítő automatikusan kalibrálja a kormányt), ami nem jó, mert G25 kellene kiírnia. A játékvezérlő a nyomtatók beállításában G25 racing wheelt ír ki, de amikor tesztelném a kormány működést már csak driving force kormány jön elő.
Talán mintha valami blokkolná azt, hogy a HID nem ismeri fel rendesen a kormányt.
Valószínű ezt illesztőprogram frissítéssel sem lehet helyre hozni eszközelőben.Valamint mikor a szoftver telepítem utána G25nél illesztőhibát ír ki.
Elég érdekes jelenség ez, valószínű, hogy ha újra húzom a windowst akkor megoldódik, anélkül meg csak a szívás van vele.
Azért köszi a segítséget.
Itt még az se játszik hogy a laptopról átmásolom a mappát az asztalira, azaz felülírni az egészet, esetleg úgy felismerné a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
cstom
aktív tag
Sziasztok!
Kis beállítási segítség kéne Assetto Corsa Competition-höz. Szett: Fanatec CSL Elite F1 + LC pedál. A problémám a következő: ha az options/controls-ban kiválasztom a Fanatec CSL Elite Pedals LC presetet, akkor a Force Feedback beállítási lehetőségei (Gain, Minimum Force stb) nem maradnak meg, mégha saját beállításként mentem el, akkor sem. 5let esetleg? -
JulesTS
őstag
válasz Danecay #38601 üzenetére
Enyém is hasonló erősítős mint a Leo Bodnar féle, csak én tudom állítani a nullpontot és az erősítést. Maga az erősítő nem egy bonyolult szerkezet: egy INA122 műveleti erősítő (ez a legdrágább alkatrész, kb 600Ft), egy 100nF-os kondi, meg két poti kell hozzá (egy 1kOhm-os, meg egy 2kOhm-os helipot). Annyi csak a baj vele, hogy a neten nem találsz jó kapcsolási rajzot, a referencia pont beállítása nincs fent sehol rendesen. Ugyan én is megcsináltam és "elfogult" vagyok te tényleg jobban érzni a fékerőt, jobban lehet adagolni. Sima potis fék nem kellene már nekem. Ha az erősítőre gondolsz alaplap alatt, akkor az kell hozzá mert a hídba kapcsolt nyúlásmérő bélyeg igen pici jelet ad, amit fel kell erősíteni 0-tól (ha jól emlékszem) 3.3V-ig, hogy a kormány érzékelője úgy érezze mintha a gyári potiról jönne a jel. Kis (vagy a kisnél egy kicsit több) forrasztás az kell hozzá, meg nem árt egy multiméter sem az első beállításhoz...
-
Danecay
addikt
válasz blountex #38604 üzenetére
Próbáld meg esetleg ezzel eltávolítani a kormány driver-t: WheelDriverCleaner, vagy ezzel: Revo Uninstaller esetleg ezzel: Geek Uninstaller. Meg lehet még próbálni Registry-ből manuálisan törölni Logitech kulcsszóra történő keresés után a megtalált és megmaradt bejegyzéseket, bár ez utóbbit csak akkor ha nincs más Logitech eszköz a gépedhez csatlakoztatva. Feltételezem másik USB portban is próbáltad, arra viszont figyelj, hogy közvetlenül alaplapi USB-be dugd a kormányt, ne pedig valamilyen hátlapi vagy előlapi kivezetésbe! Engem szívatott már meg ilyen, nem csak kormánnyal.
-
blountex
senior tag
válasz pointer4 #38602 üzenetére
Laptop win10 64 biten tökéletes.
Ott driver instalálásakor felajánlotta a kalibrálást.
Viszont ezzel nem vagyok előrébb, mert az asztali gépen kellene hogy működjön. Leszedtem mindent maradványt még regeditből is újra húztam a driver, usb hidakat is töröltem, de még igy se ajánlja fel telepítéskor a kalibrálást. Talán még egy régebbi driver verzió segíthet.
Nincs kedvem emiatt újra húzni a windowst.
Még azzal tudok kísérletezni hogy a laptopon naprakésze teszem a windowst, talán valamilyen update kavarhat be esetleg.
Mivel nincs kalibrálás telepítéskor, így profil sincsen hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz JulesTS #38594 üzenetére
Igen, én is a Leo Bodnar féle erősítőt drágállom egy kicsit szállítással együtt, persze lehet az is megérné, nem tudom, ezt csak olyan mondhatja meg aki már megcsinálta a MOD-ot és van viszonyítása a normál és a MOD-olt LC között. Nekem ezzel kapcsolatban csak annyi kételyem van, miközben a LC elvileg szép és jó, hogy aki megcsinálta, az valahol önigazolást is keres, hogy igen érdemes volt mert ennyivel meg annyival jobb, de valóban? Ha jól értem Te az Arduino-s verziót csináltad meg. Valóban szükséges az az alaplap hozzá vagy nyugodtan kihagyható ha egy kis forrasztástól nem riadok vissza?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest