Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Es a biztonsagi ov?
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
Segal
veterán
válasz ::Trunks:: #35697 üzenetére
Tulajdonképpen már lényegtelen
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz GalaHU #35694 üzenetére
de legalább látja az ember hogy jó helyre került a szerzemény
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
arty
veterán
válasz ::Trunks:: #35682 üzenetére
nem lehet, hogy ps4 állásban maradt a t150? (valaki itt azt írta, hogy a pc mód ps4 állás, nos ez RÉMHÍR [link] - ps3 állás a helyes! )
mert a képeden látható vezérlő név akkor detektálódik, amikor a kormány rossz "állásban" van... (ps4)
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
pokmky
tag
válasz ::Trunks:: #35684 üzenetére
Nem kell kínlódni semmivel, hibás, előfordul, erre van a garancia. Ha nem tetszik, soha ne vegyél új cuccot, mert az új hardverek mindíg rizikósabbak, mint a használtak, nagyon sok az újan hibás bármi.
Mellesleg, eléggé olcsó ez a kormány, a fém meg rohadt drága, persze a logitech-en lehet, hogy be van bőrözve a műanyag, de attól még egy száz éves, ma már nem igazán korszerű konstrukcót veszel, ami funkció szempontjából rosszabb, de kinek mi a fontos ugye.
[ Szerkesztve ]
-
::Trunks::
senior tag
válasz pokmky #35683 üzenetére
Azt sajna nem mentettem ki, de lényegtelen is ,mivel totál elvette a kedvem.
Azért ha veszek valamit nem túl olcsón ,akkor elvárom ,hogy valami minőségi(bb) anyagból legyen, ez a gagyi műanyag nálam nem pálya se telefonban, se autóban, ennyi.
Továbbá kész röhej, hogy 2020-ban itt kell kínlódni driverekkel, meg felismerési problémák vannak, jó sok tízezres holmikkal. Azt el tudom fogadni ,hogy 2008ban egy lomispiacról kapott Logitech Wingman kormány beüzemeléssel kellett kínlódni egy napig, de azok az idők már elmúltak. Erre már se időm ,se idegzetem ,hogy órákig olvassam,hogy miért nem megy.
Az elvárás egyszerű. Bedugom ,lehúzom a drivert és működjön. Ideális esetben ez 5perc.::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
pokmky
tag
válasz ::Trunks:: #35682 üzenetére
Ebből a hiba nem derül ki, azt kellett volna mutatni, ahol írja, hogy mi a figyelmeztetés oka. A műanyag fóbiát meg nem értem.
-
senior tag
Sziasztok. Nem tudom járt-e úgy valaki ,hogy TMX Pro-t nem sikerül felismertetni win-el.
Gyári oldalról gyári driver leszedve, de nem megy. Gyári progi fel sem ismeri. mindenféle USB-ben próbáltam. Sárga felkiálltójeles a történet. Ma jött meg, 1.5óra baszakodás után visszacsomagoltam, és visszaküldöm. Ez az egyik oka. A másik,hogy olyan gagyi minőségű ez a kormány, hogy borzalom. Műanyag kacat. Talán a váltófülek amik érnek valamit. Nem láttam még ilyet élőben, hatalmas csalódás volt. Rendeltem helyette egy G920-at , sajnálom ,hogy először nem azt választottam. Ezek után kíváncsi leszek.::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
akcir007
csendes tag
Köszi szépen.
olyan problémám van a jelenlegi szettel, hogy amikor az F1 kormányt használom akkor a kormány randomszerűen "nyomja" a gombokat. Kilép a menübe, nézetet vált stb...
Ha a t500rs bázisra másik kormányt teszek akkor ez a hiba nem áll fenn, tehát valami biztosan az F1 kormányban szállt el.
Találkoztatok már ilyen jellegű problémával? -
Géjza
őstag
válasz SenorGrande #35659 üzenetére
Nézd meg mennyi volt a dollár/juró mondjuk fél éve és nézd meg mennyi most. Plusz ehhez hozzájön a többiek által is említett dolgok. Minden elpattant mostanában, nem csak a kormányok.
-
Segal
veterán
válasz GalaHU #35677 üzenetére
Mindkettőnknek fanatec szettje van. Nem engem kell meggyőzni
-
GalaHU
őstag
Ha én bármit is gyártanék az csak a prémium szegmensből kerülne ki.
Egy 2x annyiba kerülő cuccból elég csak a felét eladni és bevételi oldalon ugyanott vagy. A kiadásod pedig még tovább csökkenthető mert kevesebb gép, rezsi, munkaerő, raktározás, logisztika, garanciális eset nyomja a vállad. A premium termékre simán lehet brandet építeni, az olcsó termék tartós fogyasztási cikknél sosem kifizetődő.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
arty
veterán
A használtpiac ítélete nagyon "benyomáson" alapul, inkább nézd meg az újat.
30-35k volt a DFGT a "végstádium" előtt (azaz a kivezetés előtt, talán 3-4 éve?).
Rászámolod az inflációt és a forintgyengülést, kb eljutsz a mai 50ezres T150ig - ami azért szereintem egy jobb, korszerűbb kormány, tehát a fejlődés sem állt meg.Szerintem a DFGT nem volt elég jövedelmező a Logitech számára, kannibalizálhatta a G27 eladásokat. Egyszerűen az a tudás "nem jár" ennyiért többé
Ami számomra durvább: a sima, gumis kormányok "felárazódása" a korábban a DFGT által betöltött űrbe. Na AZ dráma"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Segal
veterán
válasz SenorGrande #35672 üzenetére
Akkor megfordítom a dolgot. Ha holnaptól 2x-es pénzt ajánlanának a jelenlegi munkádért úgy hogy semmivel sem kell többet tenned érte akkor nem utasítanád vissza.
Ők is úgy gondolják hogy annyit ér a munkájuk/termékük. Ha te is így gondolod akkor megveszed, ha nem így gondolod akkor nem veszed meg. Ha sokan megveszik akkor minden marad így ahogy van mert minek változtassanak rajta, ha a kutya sem veszi akkor majd csökkentik az árát.
Mivel nagyon úgy néz ki hogy így is veszik ezért hiába nem tetszik neked (vagy bárki másnak) nem fogják csökkenteni az árát."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
akcir007
csendes tag
Sziasztok,
Thrustmaster TS-PC kormánybázisal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Jelenleg egy T500RS-t használok, de gondolkozom, hogy váltanom kéne mivel az egy újabb fejlesztés és a Thrustmaster termékpalettáján azt látom az a legjobb termékük jelenleg.Köszi a segítséget.
-
SenorGrande
senior tag
Pont látatlanba ne mondj ilyet.
Szerintem nem jó analógia. Nem vagyok kapzsi ember, volt, hogy 1000 Ft többet kaptam, mint járt volna. Visszaadtam. Úgy érzem annyi fizetést kapok, amennyit a munkám megér. Bár ez relatív, mert ha a kollégáimat is megnézem, akkor kevesebbet.
Ellenben egy terméket ilyen szinten túlárazni, kapzsiság. Ok, értem, piacgazdaság, kapitalizmus, stb.Nem borzolom tovább a kedélyeket, megyek egy kicsit ETS 2-zni, kontrollerrel.
[ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
SenorGrande
senior tag
válasz predakon #35670 üzenetére
Értem a logikádat, de szerintem alapvetően pl. itt a PH közösség nem nagy, és nem ül minden második polcon egy Fana, ahhoz képest viszont "sok" meghibásodásról olvasni. Főleg mivel elvileg premium cuccot takar a név.
Talán egy egyszerű külső linkes szavazással lehetne csinálni egy nem reprezentatív, tájékoztató jellegű felmérést.
Design, vagy annak hiánya. Persze ez tényleg ízlés kérdés, tehát nem érdemes belemenni.– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
őstag
válasz SenorGrande #35669 üzenetére
Azért azt ne felejtsd el, hogy a bődületes meghibásodásra te azért következtetsz mert a fórumokon nyilván azok írkálnak az esetek 80%-ában akiknek valami gondja van. Nincs meghibásodási statisztika a birtokunkban. Nekem azért nem szimpatikus a TM mert komolytalan a design számomra és nem tűnik elég robosztusnak, logitech G29 szintén ez a kategória. De ismétlem ez az én véleményem és nem akarok másokat bántani.
-
SenorGrande
senior tag
válasz predakon #35666 üzenetére
Nem, én nem akarok Fanatecet venni 20-ért, én annyiért szeretek vásárolni, amennyit ér; és szerintem egy 2 pedálos, 900°-os forgásszögű, mára "kommersz" kormány-pedál szettnek a max. 30K árkategória felel meg. Ráadásul szerintem ezzel még több vásárlót generálnának, mert így az olyan réteg, mint én, vagy nem vesz semmit, vagy vesz valami játékszert a noname márkák közül a 10-20K ársávból.
Én szívesen szimeznék, de csak lightosan, meg is engedhetném magamnak, hogy válasszak akár a 90-100K tartományból is, de egyszerűen ez nekem nem éri ennyit.
Mellesleg a Fanáról is elég komoly meghibásodási arányról hallani a bődületes áraik mellé, ez elég szomorú.(#35668) Shodan:
Egyetértek, nincs alternatíva. Sajnos. Néha szétnézek az aprón DFGT ügyben, de sosem tudhatod mennyire megtépázott darabot kínálnak 30-ért, és az szerintem rizikós. Nem tudom meddig gyártották, de sok évesek lehetnek az utolsó darabok is.[ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
Shodan
addikt
válasz SenorGrande #35662 üzenetére
A dfgt speckó eset 1-2 éve még azért lehetett ennyiért venni, mert még a sarki közértben is kaptál, a még megmaradt darabokból. Mióta nem gyártják a logitechnél nincs alternatíva helyette.Bármilyen szimulátorozással kapcsolatos cikket, bejegyzést akármit olvasol a dfgt volt ajánlott mint belépő. Aki nem akar rá 60k-t szánni, annak marad a használt. És mivel már több nem lesz csak kevesebb, ezért beállt ennyire az ára. Egyébként a thrustmaterre valóban igaz hogy nem a design nagymesterei.
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Segal
veterán
válasz SenorGrande #35665 üzenetére
Mert így is veszik...
Ennyi erővel látatlanba le meremn írni hogy te is meg tudnál élni a fizud feléből. Mégsem kéred meg a főnököd hogy csökkentse a pénzed."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
őstag
válasz SenorGrande #35665 üzenetére
A gyártás olcsóbb igen de egy meglévő márkanév kapzsi annyira, hogy ezt a végfelhasználó felé nem fogja érzékeltetni. Hiába készül a fanatec is kínában baromi drágák a cuccaik (jó is persze). Sajnos így működik a világgazdaság, azt fizetjük ki kb ami rá van írva. Nem védem a gyártókat csak ez tényleg mindig is így volt és értem, hogy nem hőzöngés miatt írtad amit írtál. Jó lenne 20.000ft-ért fanatecet venni
-
SenorGrande
senior tag
válasz predakon #35663 üzenetére
Még mielőtt valaki félreértene, nem "hőzöngök", csak leírom a véleményem, teljesen nyugodt hangnemben.
Nem, nem tudok ilyet tervezni, gyártani. De nekik van 10-20 év tapasztalatuk, nem most kell felépíteni a tudásbázist nulláról, nem annyi munkaóra, erőforrás egy termék megtervezése, mint 10-20 éve, és szerintem a gyártási költségek is sokat estek Kínában az elmúlt 10-20 évben. De az árakban ez sehol nem köszön vissza.– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
hegegabi80
addikt
Na én is pont így vagyok vele. Sajnos ezek a használt dolgok árai nem csak a kormányokat érinti, hanem minden it-s cuccut: cpu, memo,vga stb.
-
őstag
válasz SenorGrande #35662 üzenetére
A minőségibb szettek sosem voltak olcsóak 10 éve sem, nem teljesen értem, hogy miért vagy meglepődve ezen. Azt írod, hogy nem érted miért kerülnek ezek dupla annyiba, te tudsz ilyen eszközt gyártani vagy tervezni? Én nem és szerintem ezzel sokan vagyunk így, na ezért van valaminek magasabb ára
Speciális hobbiról van szó és a speciális mindig drága (ha jó), gagyit lehet venni olcsón de annak meg szerintem semmi értelme.[ Szerkesztve ]
-
SenorGrande
senior tag
válasz pokmky #35660 üzenetére
Köszönöm az alzás infót, állítottam be rá árfigyelőt.
Nem tudom mit várok, talán maga a rendszer rossz, hogy semmiféle verseny nincs, és elég szűk a piac; de azért jó lenne, ha valaki dobna ki egy új alap modellt 30k körüli ársávban, mert nem látom, hogy miért kerülnek ezek közel a duplájába.
Ezeken érdemi fejlesztés nincs, évek/évtizedek óta ugyanazt pakolják bele, ugyanazt tudják, (TM-nél designe-rt sem fizetnek, tudom, ez ízlés kérdés, de nekem a középkategóriás TM kormányok az első, ALDI-s (Medion márkájú) kormányomra emlékeztetnek kinézetben...), mégis az áruk fölfelé megy, és mára a gagyi, játékszint kerül 30k-ba a maguk 180-270°-os fordulószögükkel.
1-2 éve még lehetett 20-tól használt DFGT-t venni, ez mára inkább 25-30 kezdőár, és azért gondoljunk bele hány éves kormányok már ezek, szerintem nem éri meg a rizikó miatt.– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
Shodan
addikt
Szerintem 2 oka van. Az egyik a koronavírus, ugye ezek majdnem mindegyikét kínában gyártják. A másik is ebből adódik, hogy majdnem az összes bajnokság leállt és helyettük mindenhol e-bajnokságokat rendeznek, így az is elkezdett érdeklődni, játszani aki eddig nem tette, plusz a kijárás korlátozása. Ez mind ahhoz vezet gondolom hogy több kormányt, kieget tudnak eladni, viszont a készletek korlátosak, utánpótlás nem biztos hogy annyi van. És ezért felmegy az ár. Egyébként pont a használt dfgt-k g25, g27-ek ára évek óta kb ugyanezen a szinten mozog.
Ez egy speckó szegmens, itt azért nem kell arra számítani hogy havonta/ félévente dobnak ki új modelleket. Egy-egy új modell bevezetése között évek is telhetnek el. Pont ezért nem változik annyira az ár és tartja jobban az értékét, mint mondjuk egyéb IT cucc, amiből fél évente újat dobnak ki.
[ Szerkesztve ]
-
pokmky
tag
Milyen gyártói lépésre számítasz? Annyiba kerül, amennyibe, ez nem fog változni. Olykor az alza kiszór néhány T150 PRO-t a sima árán.
-
SenorGrande
senior tag
válasz GalaHU #35649 üzenetére
Az elmúlt hetekben gondolkodtam kormányvásárláson, de lelombozódtam.
Használt DFGT-k, G25/27-ek iszonyat áron, és azért ezek igencsak korosodó darabok, magukban hordozva a meghibásodás esélyét; új fronton meg meg ott tartunk, hogy bőven 50 fölött van a 2 pedálos, "semmi extra" belépőszint. Mi történt? Mitől szálltak el így az árak?
"Nehéz" lenne dönteni TH és Logi között is, főleg mivel TH-ból elég komoly mennyiségű hibásról hallani. Ennyi pénzért azért nem ezt várná az ember.
Fájó szívvel, de elhalasztottam a vásárlást, hátha valamelyik gyártó lép, vagy valami történik.– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
kozmy
őstag
válasz ForRedGlory #35650 üzenetére
(Netről) szó akadt lennicsaka gépem kijavította. Ilyet használok [link]
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kigston 32gb
-
kozmy
őstag
Kérdés hogy szövet vagy bőrt keresel?
-
v2
senior tag
válasz hegegabi80 #35652 üzenetére
Érdemes a facebook szimulátor adok veszek-et nézegetni
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
kozmy
őstag
válasz ForRedGlory #35650 üzenetére
Hétről vagy gazdabólt
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
Ti honnan szereztetek be kesztyűt? Aktuálissá vált a régit lecserélni, de ahol pár éve vettem, ott már nincs. Valami értelmes alternatíva?
-
GalaHU
őstag
válasz hegegabi80 #35647 üzenetére
Egy DFGT-t 25-30k körül már kifoghatsz, az már minőségi ugrás lenne.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
gaborvezer18
tag
-
hegegabi80
addikt
Hali!
Jelenleg egy momo-t nyúzok teljes megelégedettséggel. De elgondolkoztam rajta, hogy jó lenne váltani, bár inkább használtan, mert sokat nem költenék rá. A momot és használtan vettem, igaz ismerőstől.
Esetleg egy thrustmaster ferrari 458 jó választás lenne (esetleg ez még újként is beleférhet)? kicsivel nagyobb a forgás szöge, meg nagyobb a kormány is de sajnos nincs FFB, meg külön váltó (kéziféknek) csak a kormányon.Vagy már inkább egy DFGT használtan? Bár ez már jobban fordul, nem tudom mennyire tudnám megszokni.
-
Géjza
őstag
válasz Danecay #35644 üzenetére
Igen, és itt a fórumban ajánlottak fix talpakat is gurulós székhez. De nálam amúgy is vacak szőnyeg volt alatta, így az ment és jött a hosszabb szálú, amivel hibátlan.
Nem győzködlek, csak ez nem kizáró ok (ha más gondolkodna ezen és hasonló helyzetben lenne, akkor csak emiatt ne zárj ki T-LCM-et).
-
Géjza
őstag
válasz Danecay #35642 üzenetére
Szintén zenész. És valóban gondot is okozott, hogy jóval nagyobb erővel kell taposni a fékpedált T-LCM-nél (mert ügye immár nem a fékpedál által megtett út határozza meg a fékerőt, hanem az hogy milyen erővel nyomjuk a fékpedált) és nekem sincs cockpit-om (nincs helyem) és szintén gurulós székről nyomom asztalra rögzített kormánnyal. Szőnyegcserével lett megoldva ez a probléma (magas szálú 80x150-est vettem gyorsban), ebben nem gurul el a szék, frankón tart. Igaz, egyelőre a leggyengébb rugók vannak benne, az erősebbek (főleg a 2 piros) valóban csak cockpit-tal használhatóak. A kalibráló sw-je nagyon jó, nagyon jól személyre lehet szabni, hogy mekkora erőhatásra mekkora legyen a fékhatás. Szóval nem alapfeltétel, hogy cockpit legyen T-LCM-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
Igen nézőpont kérdése és mivel én nem kizárólag szimulátor játékokkal játszom, volt arra is példa, hogy fél évig kb. nem is nagyon használtam a kormányomat úgyhogy nekem nem biztos, hogy megérné, továbbá egy ilyen pedálhoz már illene egy cockpit is ami nekem nincs és nem is nagyon tervezek venni, csinálni. Én csak egy egyszerű íróasztalos, gurulós székes driver vagyok
-
arty
veterán
válasz iceman007 #35638 üzenetére
a t150 sem csavarozható cockpitre... és én az egy csavaros rögzítésében kevésbé bíznék, mint a logitech dupla felfogatásában volt itt azért pár "törött" thrustmaster felfogatós hsz.... logival ezügyben nem nagyon hallottam problémáról
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
iceman007
aktív tag
Egy kis hasznos tapasztalatot szeretnék veletek megosztani. Kb. 23 éve folyamatosan Logitech felhasználó vagyok. 2007-től 2018-ig G25 majd pedig G29. Miután letámasztottam a G25-öt apukám használta egészen pár héttel ezelőttig, amikor megleptem őt egy Thrustmaster T150 Pro-val.
Általános vélekedés a topicban, hogy a TM pedálja rossz vagy gyengébb a Logitechéhez képest. Amíg nem próbáltam én is így gondoltam, aztán jött a meglepetés. Vajpuha futás, a műanyag ellenére robosztus kialakítás és ami a legfontosabb a jobb és állítható gumibak, valamint a pedálok állítható távolsága. Nem tudom, hogy élettartamban (potméterek jele elkezd tüskésedni, pedál mennyire kopik ki) a TM mennyit fog bírni, de ha két újat kéne összehasonlítani, akkor nem jobb a Logitech a TM-nél, sőt!
A kormány része pedig szerintem egál illetve el kell dönteni, hogy kinek mi a fontosabb, mind a kettő másban jó.
TM:
- Szíjas hajtás -> jobb FFB érzet
- Csendesebb, nincs kattogó súrlódó hangLogitech:
- Kényelmesebb fogás, bőr borítás
- Csavarozható felfogatás hiánya, helyigényesebb felfogatás
- Több gombSzóval ezek alapján, mindenki mérlegelhet nyugodtan, hogy melyik belépő szintű kormányt választja.
[ Szerkesztve ]
-
Géjza
őstag
válasz Danecay #35636 üzenetére
Egy megnézést megér ez a review róla: https://www.youtube.com/watch?v=StPXcYVPKwo
Amúgy, ha azt nézed, hogy 70k csak egy pedálért (amiért már egy T150 Pro-t kapsz T3PA-val), akkor lehet, hogy agyrém. De ha azt nézed, hogy ez egy gyári load cell-es fékpedál variálható rugóerővel és a többi pedál is mágneses elven működik (nem potméteres pedálok) ennyiért, akkor relatíve olcsó is lehet ugyanaz a pedál. Nézőpont kérdése. Nekem bejött a T3PA -> T-LCM váltás, utólag sem sajnálom érte a pénzt. Ahogy mondani szokták eléggé más kávéház a kettő. Nem rábeszélés, csak vélemény.
-
senior tag
Köszi a válaszokat fiúk, végül jópár óra őrlődés után TMX Prot rendeltem a Logitech-el szemben. Várom, mint a messiást.
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Joke63
csendes tag
válasz gaborvezer18 #35632 üzenetére
Hát igen, ez nem az az árkategória lesz.
A markolat vajon bőrből van? Az előnyösebb lenne, mert nem kell kesztyű. -
Danecay
addikt
válasz ::Trunks:: #35627 üzenetére
"továbbá nem tudom fennáll-e még a "hiba" ,hogy mókolni kell már újan a féket, rugót, gumibakot kivenni alóla"
Ez is egy teljesen szubjektív vélemény, ami egyelőre nem a sajátod mert én pl. hasonló fékhatást szeretnék elérni a 2 taposós TH pedálommal mint korábban a G29-esemen volt. Tehát amit Te első körben az általad olvasottak alapján meg szeretnél szüntetni, én azt szeretném elérni. Ezt csak azért írom, hogy a Logitech választása esetén erre ne úgy tekints mint egy megoldandó problémára, hanem inkább egy megszokandó jelenségre. Én ha tehettem volna mindenképpen megtartottam volna a G29 pedálsorát a T300 mellé de sajnos így nem sikerült eladnom. Nem rossz az a pedál hidd el! Kormányra vonatkozóan nincs tapasztalatom, sohasem próbáltam TMX-et, vagy a kategóriának megfelelő kormányt. Anyaghasználatot tekintve a Logitech a befutó a bőr kötés miatt, ugyanakkor az élmény miatt erről én is lemondtam és választottam végül a műanyag Thrustmaster T300 Ferrari GTE-t a bőrkötésű G29-el szemben. Viszont én egy T300 mellett döntöttem a G29-el szemben, a TMX-ről fogalmam sincs.
-
pokmky
tag
válasz ::Trunks:: #35627 üzenetére
Igazából nem a mechanika a legnagyobb gond szerintem a logitechnél, hanem a duplamotoros megoldás, pontosabban annak a vezérlése, ezért nem az igazi a force feedback.
-
senior tag
Logitech ,mint márka amúgy szimpatikus, sok gaming cuccom volt már-e téren, de maga a kormány kinézete kicsit sok, a másik versenyautósabb, továbbá nem tudom fennáll-e még a "hiba" ,hogy mókolni kell már újan a féket, rugót, gumibakot kivenni alóla, ez eléggé lelombozó. Illetve állítólag hangosabb a Logitech, ezt nem tudom.
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
arty
veterán
válasz Shodan #35621 üzenetére
aranyos xakta a gamepadod miatt én is szoftveres bugra gyanakodtam volna, de azt is kizártad a másik pécével... lényeg, hogy megoldódott. egy időre: amíg véletlenül vissza nem cserélődnak a fülek
(#35624) Neck biztos valahol 18 ezerért ment pár hétig
(#35625) ::Trunks::
nagyon hasonló a két kormány, amit én difinek látok: veszel-e hozzá majd H váltót?
mert a Thrustmaster efféle bővítése elég zsebbenyúlós (viszont kétségtelenül jobb minőséget kapsz a brutális felárért (TH8A váltó))a kormányperec, az anygminőség, a fogaskerekes vs. fogaskerekes/szíjas hibrid hajtás , a pedálok, nos mind eléggé szubjektív terület, időnként 1-1 itteni vélemény alapján talán a thrustmaster mellett érdemesebb elköteleződni... (pont a hibrid hajtás miatt)
nagyon mellé egyikkel se nyúlsz szvsz.
ha neked a logitech szipmatikusabb, nyugodtan veheted azt is![ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok.
Két kormány között vacilálokThrustmaster TMX Pro
Logitech G920
Hozzá jobban értőket kérdezem,hogy melyik a jobb választás, és miért?
(Perpillanat akciós egy portálok a logitech, szóval egy árban van)
Köszi a választ előre is.::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Neck
veterán
Egyre többen vesznek Hori RWA-t PS4-re. Csak én nem értem, mi ennek az oka? Alig drágább a T150, és gumi helyett rendes FFB van benne...
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
Közben szerencsére akciós lett az Assetto Corsa Ultimate PS-en, így azzal is ki tudtam próbálni - nagyon élvezem, hideg gumikon iszonyat óvatosan kell gépészkedni
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Joke63
csendes tag
válasz gaborvezer18 #35620 üzenetére
Ha ez vigasztal, nem vagy egyedül. Nekem is most érkezik ez a perec, mert fontos volt az ár. Egyébként a képen az látszik, hogy megkapja azt a két tekerőt, ami a formula v2-n van és remélem, hogy rohadt drága lesz.
-
Shodan
addikt
válasz Shodan #35619 üzenetére
Na hát ez nehéz volt, de nagyon. Még mindig nem ok de már sejtem mi a probléma. Leírom hátha egyszer valakinek valamikor hasznos lesz. Az utolsó kísérletet egy 1forintos gémkapccsal próbáltam.
Elsőnek szédszedtem úgy a kormányt hogy rálássak az alsó vezérlésre. (Annyira nem értek hozzá, de gondoltam hogy ennél rosszabb nem lehet, eddig szét lehet szedni nagyobb robbantás nélkül) Így néz ki alul ha valakit érdekel:Elsőnek lehúztam a kormány csatlakozót és elöl kicsavartam a PS/2 csatalkozót amivel a kormány csatlakozik, hátha itt van törés vagy zárlat bármi ami miatt rossz jelet ad. ...
Nem jött be, firmware update stb, nem segített.Végül kínomban mivel ezt a váltó kivezetést én használom a saját váltómhoz egy saját kábellel és a probléma fokozatosan jött elő kb. pár perc alatt hol ment hol nem arra gondoltam hogy lehet hogy abban a kábelben lett valami zárlat ami meghülyitette.
A jobb váltó fül ment, a bal nem(ha nincs rajta a kormány akkor is úgy érzékeli mintha folyamatosan nyomnám). Legeslegutolsóként mondom bármi lesz én a 2-őt összekötöm!
És csodák csodájára ha a bal váltó jelét rákötöm a jobb váltó jelével megszűnik a probléma!!!
Szóval itt valami teljesen összekeveredett, de most legalább 6 óra szenvedés után működik a kormányváltóval.
Nem tudom hogy itt van e aki nagyon penge ilyen témában, de el nem tudom képzelni hogy ez most mi?! 3 éve így használtam. Én arra tippelek hogy valami regiszterben tárolja ezeket, de ezt ugye kiresetelni nem tudom, de a 2 jel egyértelműen felcserélődött !u.i az a fura hogy a gamepad is amit a váltónak használok, akkor hülyült meg. Nem ps3 kontrollerként ismerte fel a gép csak valami sony unknownként, csak gép restart után lett jó.
Most kicsit megnyugodtam, mert ahogy nézem az alcantara ára felment 180k-ra!www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
gaborvezer18
tag
Azért van érzékük fanatecéknél . Megrendeltem a 250euros f1es kormányt. Visszamegyek az oldalra és a fő hír hogy 05.14én mutatják be az új limitált szériás kormányukat
Azzal nyugtatom magam h biztos rohadt drága lesz[ Szerkesztve ]
-
Shodan
addikt
Sziasztok!
Hát úgy néz ki a t300 nálam is meghülyült. Eddig büszke voltam ,mert nem volt semmi probléma vele. Tegnap délelőtt még játszottam.
A bal oldali váltó olyan mintha beragadt volna.Elsőre azt hittem kontakt hiba. Folyamatosan aktívnak jelzi az 1-es gombot. Maga a kapcsoló hibája kizárva, már leszedtem a kormányt. Szétszedtem a burkolatot, de továbbra is úgy érzékeli mintha az 1-es gombot nyomva tartanám...ha kihúzom és bedugom , akkor jó . De ahogy hozzányúlok bármelyik gombhoz vagy a kormány tengelyt elforgatom egyből aktív lesz az 1-es gomb(Bal oldali váltó).
Másik gépre is rátettem a kormányt, ott is ez a probléma!
Frissítve semmi nem lett, másik gépre viszont direkt a legrfrissebb driverrel teszteltem.Sűritett levegővel kifújkodtam, annyira nem értek hozzá. Változás nincs. Valakinek esetleg valami tipp?
-
GalaHU
őstag
válasz poptartcat #35616 üzenetére
Ezt az ülése válogatja, attól függ milyen rögzítéssel veszed meg. A legprimívebb egy sínes megoldás, az 4 csavarral rádobod. Ha eltérő a sínek magassága akkor inkább keress másikat. De ha elviszed Atesznak felrakja ő.
A már többször belinkelt Homasitás sportülések az előbbi csoportba tartoznak.Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Danecay
addikt
válasz pokmky #35540 üzenetére
Sajnos a Control Panel grafikonja szerint a fékpedál a pedálút több mint fele után kezd el működni így nagyon kis úton adagolható a fék. A gázpedál helyzete jobb valamivel, az hellyel-közel lineáris de az sem érzékel rögtön a pedálút legelejétől. Összerakva tesztelem, és bekapcsolás után látszik is, hogy első pedál nyomkodáskor először ugrik egyet a skála de később második benyomásra már lineárissá válik, csak sajnos nem a teljes pedálúton.
-
őstag
válasz ForRedGlory #35610 üzenetére
Igen, köszi, sajnos már nem tudtam szerkeszteni a postot. Féleértettem a 19%-ot, ez csak arra vonatkozott h az áfa mértéke euróban mennyi nem pedig plusz.
[ Szerkesztve ]
-
rupert
tag
válasz sutatokisr #35607 üzenetére
Igen. Usb2, 3, kék, piros hupilila színű portokban. Mindenhol ugyanezt csinálja.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, 2*8 GB G.skill Trident Z Neo, 2TB Kingston SKC3000, Asus ROG Strix 1000W Gold, Asus ROG Strix RTX 3080, Cooler Master Masterkeys Pro L RGB, Logitech G703 Wireless, Lian Li Lancool 215, Alienware AW2518HF 1080p 24" 240Hz, MSI G274QPF-QD 1440p 27" 170Hz, PS4 500
-
czene30
csendes tag
Sziasztok,Kormányt szeretnék vásárolni 50-körül,melyik érné meg jobban szerinttetek t150 vagy g25? Köszönöm előre is
-
rupert
tag
válasz predakon #35603 üzenetére
Hát én akármit csinálok vele nem jutok vele tovább a leírtakon. Mivel új, 2 év garis, ezért szétbontani nem fogom. Délután kipróbálom másik gépen, az win 7-es. Ha nem lesz jó, akkor pénz vissza (15 napos elállás a vásárlástól). Amúgy az alzáról van, ilyen újracsomagolt cucc, valószínű emiatt küldte vissza más is. Garanciáztatással nem akarok vacakolni, mert nem vagyok benne biztos, hogy nem e kapnám vissza hogy működik, mert felismeri a windows.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, 2*8 GB G.skill Trident Z Neo, 2TB Kingston SKC3000, Asus ROG Strix 1000W Gold, Asus ROG Strix RTX 3080, Cooler Master Masterkeys Pro L RGB, Logitech G703 Wireless, Lian Li Lancool 215, Alienware AW2518HF 1080p 24" 240Hz, MSI G274QPF-QD 1440p 27" 170Hz, PS4 500
-
őstag
Fanatectől rendelőktől kérdezném, hogy ezt valóban felszámolják miközben a termékeknél fel van tűntetve, hogy vat included?
Plus 19 % VAT
Nem mindegy ez a 19%, a nekik írt emailre semmit sem reagáltak már 1 hete.PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
Géjza
őstag
válasz fatboy.slim #35601 üzenetére
Más a felépítésük, nem csak a kuplungpedál a különbség.
-
fatboy.slim
csendes tag
Sokan panaszkodnak a Thrustmaster gyakori meghibasodasara
T300 GT es a sima kozott a pedalsor a kulonbseg? Erzetre is mas, vagy csak egy plusz pedalt kapott?
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk! http://heeeeeeeey.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest