- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaJo90
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Fanatec CSL Elite szettem, aminek a kormánybázisán rendszeresen jelentkezik egy - szerintem - apró hiba, aminek az a következménye, hogy fordításkor valamilyen mechanikai súrlódásos zaj van. Tökéletesen működik a kormány vele is, de úgy voltam vele, hogy garis, visszaküldöm, csinálják meg minél hamarabb, nehogy nagyobb baj legyen belőle (egyébként a szíjtárcsa lazul ki, ezt már kiszedtem belőlük). Most kaptam a harmadik RMA-t, azaz visszamegy a bázis és megfixálják, de a csóka írt egy ilyet:
"If you want, we will contact you before sending anything back to you to ask if you agree with the solution."
Járt már valaki hasonlóképp, vagy tudja valaki, ez mit jelenthet? Megírják nekem, hogy visszaragasztották a szíjtárcsát, és én mondhatom, hogy "inkább cseréljétek az egészet"? (még benne vagyok a két évben, szóval nem a javítási költségekre gondolok)
-
-Solt-
veterán
válasz
barcalaci84 #31696 üzenetére
Egyszer nekem is volt valami hasonló nyűgöm, leszedtem a drivert, újra raktam, ekkor talált valami frissítést és utána jó lett.
-
-
-Solt-
veterán
válasz
barcalaci84 #31694 üzenetére
A manualban le van írva, hogy kell középre kalibrálni. Azt próbáltad már?
Novemberben volt két éves?
-
barcalaci84
őstag
A csl elite base-em nem akar bekalibralni... Jobbra eltekeredik majd balra koppig, de kozepallasba már nem megy vissza.. És villog a piros led a bekapvsilo gomb alatt... Lehet ezt javítani? Valaki ért hozzá esetleg?
Gari már lejárt novemberben... -
atomeec
senior tag
válasz
bajzal #31688 üzenetére
Bőr (Logitech szerint és anno újonnan véve is olyan illata volt
). Bőrápolóval kentem időnként, amitől elég durván felpuhult (beszívta). Arra vigyázz, hogy olyan ápolót használj, ami ilyen lyukacsos bőrhöz "való", mert aztán lehet takarítani a lyukacsos részekből a cuccot (pontosabban nem tudom leírni
)
Nekem nem volt gondom a kopással, de sok használtat láttam hirdetve, ami elég csúnyán le volt már dörzsölve itt-ott. Gondolom nem túl vastag
-
bajzal
őstag
Logitech G27-nek a bőr (vagy műbőr?) része kicsit halvány szürkés foltos, olyan mint ha kopott lenne, de szerintem csak rászáradt por réteg. Mivel szoktátok tisztítani, valami bőrápoló jó rá? Áttörölgettem nedves ronggyal, jó fekete lett utána a rongy, de ezek a kis foltok megmaradtak. Ja és csak a lyukacsos résznél ilyen a kormány.
-
DanielK
addikt
Sziasztok!
A G29-es kormányom picit cicereg/nyikorog kisebb mozdulatoknál, szinte közép állásban. Nagyobb mozdulatoknál, vagy már jobban elforgatott helyzetben nincs ez a hang.
Ez másnál is jelentkezett már? Csak szétszedéssel orvosolható? Esetleg ez előre jelezheti valamilyen meghibásodást a jövőben (nagyobb baj előjele lehet)?
A kormányt tavaly vettem az angol ebayen tavasszal. Semmit nem tudok a előzményekről sajnos.
Köszönöm!
-
v2
senior tag
Üdv egy Thrustmaster TMX Pro mennyivel jobb vagy rosszabb a logi dfgt-töl? És miben?
-
Gijon
senior tag
válasz
dino_m #31678 üzenetére
Nem hinném, de ha a "fejlett" vezérlő beállítások között találsz Aligning Torque scale, Mechanical trail scale, Pneumatic trail scale, road feed scale nevű beállítási lehetőségeket, akkor igen. Annyit olvastam még a játékról, hogy idén megszakad a szokásos 2 évenkénti megjelenés, és további fejlesztések, + tartalmak várhatóak, mivel az egész fejlesztőbrigád ezen dolgozik.
-
SoldierL
senior tag
válasz
atomeec #31677 üzenetére
Köszönöm googléztam elég rendesen de nem találtam semmit pedig biztos van valami driver amivel működne. Fura, hogy eddig azon sírtam, h pc-t látja az xbox one-t nem. Most meg az újjal fordított a helyzet. A cél megvan, de nem bánnám ha pc-n is tudnék néha vezetni. Főleg az új assetto miatt. Végül is a cél az volt, hogy átköltözzek konzolra, a végkifejlet úgy is az lesz. De azért nem bánnám ha pc-n is működne.
-
frelife
aktív tag
válasz
SoldierL #31676 üzenetére
"Jól írták ebbena cikkben, a vibra funkió fölösleges ha már elmultál 5 éves. A kocsiban ulve sem rezeg a kormány, a seggemmel érzem az utat" nem akarok senkit megbántani, de ez egy igazi nagy f... g! Ezt ugy és mindenki aki állítja gondolja újra, de kegfőképpen te. Azért mert számodra el vannak szállva az árak, ergo te neked nem ér meg egy ffb kormány annyit amennyit, az a te dolgod, de ha az autot a seggeddel érzed addig amig egy millás motion nincs a segged alatt addig az ffb az ami valamit vissza ad az útbol. Nem tudom hogy volt e ffb-s kormányod vagy sem, de hidd el, jobb ha egy kormány ffb-s mint nem.
-
SoldierL
senior tag
válasz
atomeec #31674 üzenetére
Igy van felismeri a gép, meg is nevezi az eszközkezelőben. De amikor kalibrálnám azt irja nincs megfelelően csatlakoztatva. A szimulátor sem látja. Nem hagyom annyiban hiszen windowsra nincs lehetetlen 😁 Amúgy nem hittem volna, hogy nem is fog hiányozni a vibra funkció. Jó kis kormány. Nyílván egy ffb-es mégjobb de el bannak szállva az árak nagyon. Jól írták ebbena cikkben, a vibra funkió fölösleges ha már elmultál 5 éves. A kocsiban ulve sem rezeg a kormány, a seggemmel érzem az utat. Beszerzek még egy wheel stand pro-t és mehet a pengetés 😁
-
-
Danecay
addikt
válasz
frelife #31672 üzenetére
Szerintem itt is erről van szó: https://support.forzamotorsport.net/hc/en-us/articles/360012736414-Wheel-Setup-and-Tuning
-
atomeec
senior tag
válasz
SoldierL #31668 üzenetére
Nincs hozzá külön meghajtó, mert Xbox-hoz van. Amit találtam, hogy sima xbox 360 kontroller meghajtóval megy PC-n (ha esetleg más mást talál, majd írja).
Ha Windows 10-et használsz, akkor passzolok (abban benne van a drájver alapból). -
SoldierL
senior tag
Sziasztok! Thrustmaster 458 spider kormányhoz keresek Pc drivert. A gyártó honlapján nincs. Tudnátok adni valami tippet, hogy milyen drivert szedjek le hozzá?
-
Gijon
senior tag
Nemrég újra bekapcsoltam a FM7-et, és csodálkozva vettem észre, hogy legnagyobb titokban új FBB-t kapott. Még tesztelgetem, de mindenképp előrelépés kormányos szempontból sokkal több visszajelzést ad az eddigi szinte "semmihez" képest.
-
atomeec
senior tag
válasz
Amantius #31663 üzenetére
Nem merem szétszedni jobban egyelőre, bázist pláne, pedig idővel muszáj lesz, mert a por azt sem kíméli hosszú távon gondolom. Fék pedálban van boztos zsír, oda majd az megy, ha esetleg szakemberebb valaki valóban ír okosat a zsír és olaj kapcsolatáról, azt megköszönöm.
-
Amantius
senior tag
válasz
atomeec #31660 üzenetére
Nekem a pedál töve nyikorgott (miután minden mást bezsíroztam, jöttem rá). Ezután fél évente (téli szabi, nyári szabi) teljesen szétkapom, takarítás, kenés, újra összerakás, csavarok kellő meghúzása, azóta csend van.
A bázis és a kormány csavarjairól sem szabad megfeledkezni, minden (szó szerint minden!!) csavart le kell ellenőrizni, meghúzni.Majd' elfelejtettem. Ha olajat használsz ott, ahol előtte zsír volt, akkor a zsírt el kell távolítani előtte teljesen, mert van, hogy nem szereti egymás a két anyag. Nem tudom, hogy ez a lithium zsír és a műszerolaj esetében fennáll-e, illetve van-e jelentősége egy olyan igénybevételű berendezés esetében, mint a pedál.
Hátha van itt gépész, vagy egyéb hozzáértő, aki állást foglal. -
atomeec
senior tag
Tapasztalat megosztás.
Ugye Fana v3i pedálom van, kicsit több mint 1 éves. Szoktam takarítgatni, sajnos elég poros és macskaszőrös a lakás, mindig letakarom egy pólóval, amikor nem használom stb.
Egy ideje picit nyikorgott a gáz és a kuplung, próbáltam keresni leírást, megoldást, mit és hogyan. A kézikönyv csak egy ábrát tartalmaz, hogy a hozzá adott (fogalmam sincs magyarul hogyan hívják - lithium grease) kenőanyagot mely pontokra kell nyomni. Na már most úgy rémlik, hogy amikor megkaptam és kicsomagoltam a cuccot, ez a folyadék, folyadék volt (amit találtam róla képet, senkinél sem volt az
), de már gépzsír állagú volt a kis cucliban (igen, grease zsírt jelent).
Ezt persze nyomhatom én a pedál fém száraira, de a csavaroknál az életben nem jut oda, ahova kell...szóval vettem műszerolajat. Ésszel adtam neki minden a képen jelölt helyre, kivéve a pedál felőli résznél, ahol nem is csavar, hanem valami szegecs van (másik oldalán van az érzékelő, lehet ott van csavar fej). Kicsit jobb lett, igaz, nem is játszottam szinte, a kuplung teljesen jó lett. A gáz tegnap hirtelen nagyon nyikorgott visszaengedéskor...tudtam, hogy nem lehet más már, csak az a szegecs rész...
Sajnos nem volt ötletem, nagyon szét nem akartam szedni, de ekkor eszembe jutott, hogy én cseréltem a gázpedál rugóját a hozzá adott keményebb rugóra. Alulról levettem a tartó pántot, majd kihajtottam a fém szárat a pedálból és belül láttam a keresztbe menő szegecs szárát. Mivel kívülről nem tudom mennyire vette volna fel az olajat, így kapott belülről, mozgattam ide-oda, hagytam neki időt, majd összeraktam. Örömmel tapasztalom, hogy teljesen tökéletes lett és nem is kentem mindent össze olajjal. Ez alapján még a kuplung rész is kaphat majd, ha gond lenne (mert az is egyedül ott nem lett kenve).
Nem találtam hasonló hozzászólást, hátha egyszer haszna lesz valaki számára, Nem csináltam képet, de majd lehet ezt pótlom később, mert nem volt egyáltalán bonyolult művelet (nehezebb kijátszani a pedált az asztal alól...
). Irány csapatni!!!!!
-
Zsolty001
tag
válasz
theballa32 #28200 üzenetére
Sziasztok!
Vásároltam egy Logitech Momo Force kormányt "Piros Momo" itt az aprón még tavaly. Úgy kezdődtek a gondok, hogy a középállás nem volt jó, pár fokkal el volt ferdülve. A külső nyomok alapján a kormány már volt korábban szerelve. Szétszedtem, kiesett belőle egy középen kilyukasztott, körbe szikszalagozott parafa. Az eladó elmondása szerint ez a végállás miatt volt, de fogalmam sincs hova volt ez betéve. A kormány bekapcsoláskor nem kalibrált, nem fordul jobbra-balra csak rándult egyet. A középállást szoftverrel meg tudtam oldani, de azóta sajnos a nagyobbik probléma, hogy ma észrevettem, hogy kiáll a kormány a tokból, ugyanis eltört a középső műanyag henger (ami az újabb szétszedés után derült ki). Az eredményét a képeken láthatjátok... Nem ütöttem-vágtam, normálisan használtam.
A kérdésem, hogy ez a kormány még javítható-e vagy kuka? A műanyag henger úgy látom nem kiszedhető, de nem mertem tovább erőltetni a szétszedését. Vállal valaki ilyen javítást vagy beszerezhető hozzá alkatrész? A fogaskerekek sértetlenek, a pedál része is jó. Talán meg lehet próbálni megragasztani, de nem tudom az mennyire lesz tartós.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
SoldierL
senior tag
Sziasztok! Sikerült túladnom az xbox 360-as kormányomon és ugyanannyiért megrendeltem a thrustmaster 458 spider-t xbox one-hoz. Ennyi fért bele a keretbe tudom, hogy nincs ffb sem pedig vibrálás. Azt szeretném kérdezni, hogy van e valakinek ilyen kormánya és mi a tapasztalata? A szimulátoros vonalon be lehet jól kalibrálni, hogy ne késsen? Pl Project cars 2 vagy assetto-ban?
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Ha valakinek esetleg érdekes lehet ez a szett , bátran keressen meg!
Köszönöm, sziasztok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest