-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ogi88
tag
Helló!
Mi a véleményetek a VIVAX tvk röl?Van e már valakinek tapasztalata a vivax termékekröl jók e vagy inkább kerülendök.És erröl mi a véleménytek?[link]
-
vatafakk
aktív tag
Sziasztok,
az miért van, hogy egyre felfelé mennek a LED TV árak?
Tavaly ősszel vettem egy 32-es H5000 Samsungot, idén év elején pedig egy LG-t. Most a harmadik itthoni CRT-t is lecserélnénk, és látom hogy 7-8 ezer forinttal drágábbak lettek ezek a modellek. Egyiket sem nagy akcióban vettem anno. -
Bibgr0
aktív tag
Sziasztok! Tudtok segíteni ezt beárazni? Kb 6 éves, garancia nincsen rá, de tökéletesen működik:
http://www.lg.com/uk/tvs/lg-42LG6100-lcd-tvSzóljatok, ha van erre dedikált fórum. Köszönöm!
-
Pancsermeste
őstag
Kapise...
Nézőpont/értelmezés kérdése... mint általában minden, ami vitára ad okot.
Én a panelgyártó által megadott adatot tartom mérvadónak. Még akkor is, ha jön valaki, és elmagyarázza, hogy hiába a 100Hz-esnek nevezett panel, ha a képpont kristályai nem tudják ezt, és képtelenek felvenni az elektronika által diktált tempót az átrendeződésben. -
Callisto
őstag
Akkor értelmeznéd jól, ha a natív jelentése az lenne eredeti, természetes helyett, hogy eredő.
A több hertzes panel amúgy alacsonyabb válaszidőt feltételez. Ennek pedig egyéb előnye is van, nem csak az elméleti több képkocka/sec. Félrevezető pedig csak annak lehet, aki nem veszi észre, hogy a panelről van szó, nem pedig az egész tévéről. Nem arról, hogy mit ad az egész együtt.
Ettől függetlenül az egész hertzes kavarás amit a gyártók csinálnak félrevezető. Ez tény. Adott értelemben, amire a gyártó utal igaz amit írnak, csak éppen a laikus ember azt gondolja, hogy ez több képkocka/sec-et is jelent... Marketing szemétség. -
krx21
nagyúr
válasz
Pancsermeste #28665 üzenetére
Az én mondanivalóm nem szólt másról, csak arról, hogy egy panel működési frekvenciáját nativnak nevezni önmagában felesleges, nem helyes és félre vezető!. Pláne abban az esetben, ha a készüléknek köze sincs a NATÍV 100HZ-ES megjelenítéshez. Ettől függetlenül természetesen értem, hogy amikor valaki azt mondja, hogy ez a tv natív 100Hz-es panellal van szerelve mit mond, pontosabban mit akar mondani... Kapis???
-
krx21
nagyúr
válasz
Ezeket is kitárgyaltuk már.
-
Callisto
őstag
válasz
Pontosan erről beszéltem. A panel tervezve van valamilyen frekvenciára és az a antív frekije, nem más. Végre egy szakmailag (elektronikailag) is hozzáértő, azaz releváns információt kaptunk.
-
Pancsermeste
őstag
Azért azt se felejtsük el, hogy az LCD 'panel' is tartalmaz elektronikát. Egy adott (pl. AUO) panel készülhet többféle T-Con modullal, ami meghatározza a panel működési frekijét. Ez lehet pl. 50/60; 100/120 Hz. Én valójában ezt nevezném a panel natív frekvenciának. Aztán, az megint más kérdés, hogy ezt a panelt milyen jellel hajtják meg, vagyis az adott TV gyártó milyen Scalert alkalmaz hozzá.
-
törölt tag
válasz
janakbacsi #28633 üzenetére
Az előbbi tv nem smart volt, 3D nélkül, de van egy 3D-vel: LG49LB620V [link]
-
Callisto
őstag
Persze, lehet hajtani más frekivel is, mint ami a természetes, tervezett frekvenciája. Ez nem kérdés. Csak nem az a panel natív frekije. Persze értem én, hogy mire gondolsz, csak képtelen vagy külön választani a kettőt. Nincs a panel meghajtva, rákötve semmire. Mondd el nekem mi a natív frekvenciája? Ami neki az eredetije, amire tervezték?
(Költői kérdés.)
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #28660 üzenetére
Egy panelnek az a frekveciája amin hajtjuk. Az elektonikának müködési képfeldolgozó frekvenciája van és az akkor natív, ha ténylegesen pontosan ugyan azt jeleniti meg, mint amivel megtápláljuk...
De ha te máshonnan származtatod a natív jelzőt, ám legyen... Szerintem úgyis megértjük majd egymást..
Én legalábbis eddig is értettem amit írsz, csak szerintem vannak fogalmak, melyek eredeti származtatása már félre érthető... (ne pörögjünk tovább rajta)
-
törölt tag
válasz
janakbacsi #28633 üzenetére
LG 47LB561V [link]
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #28653 üzenetére
Na, itt pont fordítva gondolkodunk. Mindig a videó jel az origó, az a eredeti, az a natív... Ha egy készűlék natív 100Hz-es, akkor azon változtatás nélkül (ez a lényeg, ettől natív) át kell hogy menjen a jel. Ha nem, akkor maximum csak "hókusz-pókusz "100Hz-es lehet... Ennyi...
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #28651 üzenetére
Én értem , abszolút. . De rosszul van megnevezve. A natív szó, a natural-ból ered, mint természetes, eredeti, valóságos . Ha egy technikai, műszaki paraméter mellé mint jelző tesszük, akkor valamihez képest valóságos, csak a forrásanyag lehet... Én ezt szerettem volna elmondani. Hogy tévesen hogyan használják az már más kérdés. Mert ha azt mondom, hogy az elektonika 100hz-es az egyértelmű, ha azt mondom hogy az elektonika natív 100Hz-es, akkor az már megint mást jelent(ene)... De ebbe ne menjünk bele mert lehet felesleges értelmezési vitákat szül.
-
Callisto
őstag
válasz
PHenis #28652 üzenetére
"nem pont arról folyik a vita, hogy mi a valódi 100Hz?"
Natív frekvenciának azt szokás nevezni, amire adott eszköz képes. Ami a maximuma. Ezért van a panelnak natív frekvenciája és teljesen mindegy, hogy milyen videó jelet dolgoz fel az elektronika, hogy az elektronika mire képes, mennyire korlátozza az egész folyamatot. Attól a panel még 120hz-es és képes lenne megjeleníteni ha az elektronika 120hz-es videó jelet kap és képes is azt feldolgozni.
A videó jelnek véleményem szerint nincs natív frekvenciája, vagyis nem tudom mi lehet a maximuma amire az elektromos jel képes lenne videó terén.Amilyent elő állítanak olyan lesz. Gondolom lehetne 240 Hz-es videójelet (240 kocka/sec) is csinálni, csak (még) nem teszik.
(Mellesleg megemlítendő, hogy a gyártók által megadott frekvenciánál a panelek lehetnek képesek többre is valamennyivel, csak az elterjedt különböző videószabványok szerint adják meg a maximális frekvenciájukat.)"hogy a 25 képből ami jön, csinál 50-et? Vagyis az 50 félképnek az 50 másik felét?"
Nem erre gondoltam.De ez is interpoláció: 25Hz a videójel és a TV közbeszúr egy-egy képkockát. A végeredmény pedig 50 képkocka/sec lesz. Amire gondoltam az picit complexebb és nem is igazán használják TV-k esetében.
-
PHenis
senior tag
Igen, szerintem is a fogalmak körül van a kutya elásva.
"ezt hívják szerintem tévesen nativnak, hisz az interpolláció minden csak nem natív"
Szerintem az van, hogy ti a másik oldalról nézitek. Valóban, a beszúrt képkocka nem volt ott előtte. Tehát nem nevezhető natívnak, de mosmár ott van és ha nézem a tv-t akkor látom. A felhasználó szemszögéből az 100 képkocka nem?Az én agyamban ott akadnak össze a fogaskerek a megértés folyamán amikor ez után: "Az elekronikának már van frekvenciája , ez 60hz-200hz-ig terjed" ezt olvasom: "ezt nevezném natív frekvenciának amúgy! Ez a tv-nél 50-60hz szokott lenni álltalában"
Hogy most akkor az elektronika számolja a köztes kockákat vért izzadva, de végeredményben csak 50-et tud megjeleníteni? Vagy hogy van ez?
Callisto: "amit te nézel az valódi 100Hz-es panelre vonatkozik" nem pont arról folyik a vita, hogy mi a valódi 100Hz?
"a köztes kép és a kiinduló kép össze lesz olvasztva." így most ezt olvasva lehet, hogy megvilágosodott az agyam amúgy. Tehát itt azt mondod, hogy a 25 képből ami jön, csinál 50-et? Vagyis az 50 félképnek az 50 másik felét? Vagyis nem tudom, hogy digitálisnál beszélünk-e még félképről, de a másik felét, na érted...
Akkor lehet, hogy értem, hogy mit magyaráznak a többiek -
Callisto
őstag
Mit nem tudsz érteni azon, hogy a panelnek van natív frekvenciája? Amiről Te beszélsz az megint más: az a videójel. Ettől még a panel egy külön dolog és akár 120hz-es is lehet. Ezen semmit sem változtat az, hogy a videójel pl. 60Hz, 24Hz stb.
"Még ez is sántít mert ha valóban 100Hz-et kapna a panel, mint jelforrás, nem biztos megjelenne..."
Ja ha az elektronika lekorlátozza nem is fog. Egyébként meg igen, megjelenik. Éppen azért, mert 100Hz-es. Van már 120Hz-es HDMI jel is és meg is jelenítik az erre képes tévék. Monitorokról nem is beszélve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest