Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Modding és elektronikai kérdések
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHenis
senior tag
Én a Samsung 48h6400-am előtt próbálkoztam egy LG plazmával. Azt hiszem, hogy 60pb660 volt. Sokkal fakóbb volt a kép és hiába kapcsoltam be minden képjavítót, akkor is röcögött.
Szóval lehet, hogy a legendás pana plazmák szuperek, de nem lehet így ráhúzni szerintem, hogy a plazma jobb.Ezt csak úgy ideböfögtem :-)
-
PHenis
senior tag
válasz middleaged #35464 üzenetére
De miert scart?
-
PHenis
senior tag
Szia,
én a hunyadit kilőném, mert kevés a bemenet rajta és CI+ foglalat sincs. A Navonról semmit nem találtam.
A Gaba és a Vortex szerintem gyakorlatilag ugyanaz, csak mást írtak rájuk. Vortex GabaSzerintem olvass el egy cikket egy ilyen olcsó tv-ről: Itt
Nekünk a családban van több olcsó tv is, pl Akira vagy Hunyadi. Kb pont ugyanaz mind a kettő. Menü/távirányító/képminőség...
Az Akira a barátnőmnél van. Lehúztuk a fóliát az elejéről, lejött a márkajelzés is. No comment. Mikor hazamegyek és a saját tv-met meglátom, mindig feltűnik a különbség. Mindenesetre eddig egyik gagyival sem volt gond. A hunyadi 3 éve megy, az Akira 1. (de a képük egy hányinger)
[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
válasz Daywalkerke #33025 üzenetére
Szia,
Én nem vennék olyat. Itt egy hozzaszolasom: [link]Azóta még ez is történt:
Szóltak anyuék, hogy nem olyan jó a tv, nézzem meg mert szaggat némelyik csatorna. Akkor döbbentem rá, hogy ez a fostalicska az automata kereséssel egy fél MHz-el odébb lőtte be a csatornákat... egyesével át kellett írnom. De ugye előtte kábelek ellenőrzése digi hivogatàs... szivatott, nem szeretem azt a tv-t.
[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
válasz bacsis #32852 üzenetére
Jé, bacsis tv-t vesz. Lesz tuning?
Nekem az említett 6400 van, elégedett vagyok vele. Bár az igaz, hogy aktív 3D...
A smart dolgok meg peregnek ki belőle, mert nem egy mai csirke modell.
Szerintem a smart csak túl van lihegve, inkább építs valamit hozzá és írd meg a logouton.[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
válasz Watt25 #32479 üzenetére
Egyszer régen belementem egy vitába egy olyan állásponttal mint a tied. Én nem tudtam megértetni magam... Ha csak 50-et tud megjeleníteni, minek számol ki 100-at stb...
Lehet te vagy a kiválasztott akinek sikerül, aki egyensúlyt hoz az erőbe. Egy Potter, egy Neo vagy egy Anakin...
[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
ketten is kérdeztetek Philips tv-ről. Én nem vennék olcsót belőle, a 4309-esről ez a véleményem: [link]
Az 5000-es samuról nincs személyes tapasztalatom, de akkor sem a philipset venném.[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
válasz Pancsermeste #29761 üzenetére
-
PHenis
senior tag
válasz Killerlaca #28726 üzenetére
Szia,
nekem H6400-am van. Én is pont e között a két modell között vaciláltam, csak nagyobban. Az LG-ről azt mondják, hogy nincs feketéje, így a Samut vettem. Meg vagyok elégedve vele.
Az aktív 3D-ről azt tudom mondani, hogy nekem semmi gondom nincs vele. Volt, hogy 2 filemet is megnéztem egymás után. De mondják, hogy valakinek fáj tőle a feje, csak ki kellene próbálnod előtte.
A vibrálásról annyit, hogy ha a tv-t nézed vele, akkor sermmi gond nincs vele. Persze, ha egy lámpát nézel vele akkor látszik, hogy vibrál. Erre az a megoldás, hogy nem nézel vele lámpát mert az amúgy is hülyeségNem vagyok szakértő, csak egy vélemény volt.
[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
Igen, szerintem is a fogalmak körül van a kutya elásva.
"ezt hívják szerintem tévesen nativnak, hisz az interpolláció minden csak nem natív"
Szerintem az van, hogy ti a másik oldalról nézitek. Valóban, a beszúrt képkocka nem volt ott előtte. Tehát nem nevezhető natívnak, de mosmár ott van és ha nézem a tv-t akkor látom. A felhasználó szemszögéből az 100 képkocka nem?Az én agyamban ott akadnak össze a fogaskerek a megértés folyamán amikor ez után: "Az elekronikának már van frekvenciája , ez 60hz-200hz-ig terjed" ezt olvasom: "ezt nevezném natív frekvenciának amúgy! Ez a tv-nél 50-60hz szokott lenni álltalában"
Hogy most akkor az elektronika számolja a köztes kockákat vért izzadva, de végeredményben csak 50-et tud megjeleníteni? Vagy hogy van ez?
Callisto: "amit te nézel az valódi 100Hz-es panelre vonatkozik" nem pont arról folyik a vita, hogy mi a valódi 100Hz?
"a köztes kép és a kiinduló kép össze lesz olvasztva." így most ezt olvasva lehet, hogy megvilágosodott az agyam amúgy. Tehát itt azt mondod, hogy a 25 képből ami jön, csinál 50-et? Vagyis az 50 félképnek az 50 másik felét? Vagyis nem tudom, hogy digitálisnál beszélünk-e még félképről, de a másik felét, na érted...
Akkor lehet, hogy értem, hogy mit magyaráznak a többiek[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
válasz Callisto #28645 üzenetére
Az 2 külön dolog. Van a fekete frame beillesztés vagyis led villogtatás. Meg van a "két valós képkocka közé kiszámol egy harmadikat" módszer. Itt egy kép.
"Az interpolálás pedig annyit tesz, hogy adott képkocára rászámol egy blurt ami átmenet a következő képkockához"
Ezt kifejtenéd? -
PHenis
senior tag
-
PHenis
senior tag
válasz blakey #28638 üzenetére
"Próbálj csak meg pld egy PC-t rákötni 60Hz-nél nagyobbra állítva, nem lesz kép" Olyan jelet fogad amilyen meg van neki engedve. Mármint sw-ből. Vagy ahogy tervezték na. Az csak egy bemenet, nem biztos hogy a maximumot tudja, mint amit a tv tudna. Pl 4k-s tévék amik hdmi-ről csak 30Hz-et tudnak. (amúgy szerintem a hdmi nem is enged többet FullHD/60Hz-nél)
blakey: "Ha alapból 100Hz-es lenne akkor kikapcsolt "képjavítók" mellett is tudnia kéne" Ha 50Hz-es jelről beszélünk akkor lehet 200Hz vagy akár GigaHz-es is a panel, abból nem lesz több frame, vagy több képinformáció.
Asszem értem, hogy ti mit mondtok, de ha valaki be jön ide és megkérdezi, hogy ez vagy az a tv 100Hz-es-e, akkor szerintem félrevezető azt mondani hogy nem, az nem 100Hz-es. Mert az 50Hz-ből kiokoskodik valami plussz frame-eket és 100 frame-et fogsz látni. Tehát végeredményben nem tud fogadni 100Hz-es jelet, de megjeleníteni igen.
-
PHenis
senior tag
válasz blakey #28635 üzenetére
Szerintem most azt írod, hogy a 100Hz-es panel tud menni 50Hz-en is mint a monitoroknál.
50 félkép jön másodpercenként amit kikapcsolt extrák mellett egy az egyben meg tud jeleníteni. Ez 50 Hz. Ha kitalál közéjük 1-1 képet (interp.) akkor az 100 kép lesz mp.-nként. Azaz 100Hz. Ha egy kijelző 100 különböző képet meg tud jeleníteni egy másodperc alatt, akkor az a panel 100Hz-es az én olvasatomban.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, de így leírva hogy minden 50Hz-es, ez szerintem nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
válasz nightshadow #28074 üzenetére
Köszönöm.
-
PHenis
senior tag
Most láttam az euronics-es újságban 70-ért 102cm-es magas minőségű Akira márkájú tv-t. Éppen van egy ilyen otthon, ha valaki ilyet venne és kérdése van, na tartsa magában! :-)
-
PHenis
senior tag
Sokat szemeztem a 6309-el (asszem abban már van ambilight) de ezek után a hajam téptem volna, ha az is ilyen... Végül h6400 lett belőle és örülök, hogy gyűjtögettem még a pénzem inkább. Nem drágább annyival, mint amennyivel jobb.
H6400-ról is tudok írni, de az olyan néptv szerintem van róla vélemény elég.Van ismeretségi körömben egy 50 colos blaupunkt márkájú csoda amit elég sokat nézek.
A mozgásfelbontás azon is kaka, és a menüje is egyszerű de átlátható. Van képbeállítás amivel csak rontani lehet, pl a brightnes csak "software-es" vagy hogy mondják. Tehát a háttérvilágítás marad, csak eltűnnek a részletek. Minden középen (50) a legjobb. Csatornaváltás elfogadható, clouding szinte nincs (ezt nem is értem, hogy hogy). A távirányító egész pofás és kicsit kattannak gombok. USB-ről eddig mindent megevett az 500 gigás HDD-ről. Bár néha megáll és ki-bekapcs után oda kell tekerni...
Nagy előnye, hogy annyi volt akkor mint a philips 4309 csak ez legalább jó nagy.
van még egy másik TV-nk, Auchanból lett véve, Akira <-- ez volt ráírva. Csak szedtem le a fóliákat róla, káváról meg a széléről és ahogy az aljáról leszedtem lejött a márkajelzés is A fóliához jobban tapadtak a betűk...
Na ez pont ugyanaz mint a blau. Ugyanaz a menü, ugyanolyan a kép, ugyanott vannak ugyanazok a csatik, csak az üdvözlőképernyő más. 42col 70ezer volt. -
PHenis
senior tag
válasz zolko74 #28033 üzenetére
Szia,
mi nemrég vettünk anyuéknak 4309-est csak 42 colosat. Öszintén szólva meglepődtem, hogy milyen kaka. Mozgásfelbontást nehéz értelmezni erre a készülékre, mert szinte minden akad mindenhol. A kép fakó, vagy ha bekapcsolok valami képjavítót akkor még nagymutterka is látja, hogy ez így mű. A csatornaváltás egy agyrém, mire csatornát váltok kinő a fű és a csatornalista is nagyon gagyi. Teljesképernyőn több sorban vannak nagy számok és kis betűvel ráírva a csatorna neve, de ugyanolyan színű mind a kettő így nehezen olvasható. Még a jobbra-balra lépegetés is lomha picit.
A menüje nagyon logikátlan nekem, emitt állítod a képet (normál, mozi, egyéni, ilyenek) de amott állítod, hogy az egyéni az milyen legyen.Nekem a csatornákat sem sikerült átrendeznem pedig jó lett volna, ha az M1HD nem a nyolcvanakárhanyason van. (ez lehet az én fogyatékosságom, bár más tévén egyből megtalálom a dolgokat)
A távirányító sem a legjobb, a gomboknak nincs rendes nyomáspontjuk és mivel a tv lassan reagál, így nehéz kitalálni, hogy megnyomtam-e. Ja és a hangerő/csatornaváltó egy-egy hosszúkás gomb aminek a tetejét illetve az alját nyomod.... nem a legjobb.
Na ezt most jól lefikáztam... de ez a véleményem sajnos.
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
Max 90 ezerig szeretnék tv-t, idősebb néninek. Távirányító nagy gombokkal, 82 cm, lehetőleg nem gagyi és lehessen kapni az Auchan-Tesco-MM-Euronics valamelyikében. Mit javasoltok?[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
válasz Trk.Adam87 #27729 üzenetére
Sajnos nincs összehasonlítási alapom, H6200-am még nem volt :-)
Pixelhibát nem találtam eddig, felhősödés sem jellemző. Hétvégén elég sokféle tartalmat végigpróbáltam és szerintem szeretni fogom ezt a tv-t. Ebben az árkategóriában szerintem ez a legjobb vétel.
Játékról nem tudok még nyilatkozni, egy wii-m van amit csak próbából dugtam rá de sajnos csak kompozit kábelem van még hozzá...
Ha jól rémlik ugyanaz a panel van benne mint a H6200-ban, csak nem adnak hozzá 3d szemüveget meg hadonászós távot. Ja meg tán 400 kamu Hz helyett csak 200-at tud, bár ugyanúgy 100Hz a panel.
Ez a magic remote jópofa dolog amúgy[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
Csak végignyomkodtam minden menüpontot mert új a tv. Gondoltam legalább kipróbálom a szemüveget is, hogy működik-e stb...
Azt értem, hogy semmi köze a valódi 3d-hez, de ez olyan technikai hibának tűnik. Tehát az egy dolog, hogy megpróbálja kitalálni a két szem képét és hülyeséget talál ki, de attól még a jobbal csak a jobbnak szánt képet kellene látnom. Vagy is eddig ezt gondoltam. Majd kipróbálom 3d-s mkv-vel is. -
PHenis
senior tag
Sziasztok,
48h6400 vagy 50lb650v? Vagy ragaszkodjak a kicsit drágább 50lb670-hez?
Nem tudok dönteni Samu és az LG között.
Melyik jobb mozgásmegjelenítésben?
Melyik gyorsabb csatornaváltásban?
Melyik kapcsol be gyorsabban?
Melyik jobb SD adásokra?
Melyik jobb HD filmek esetében?
Melyik használhatóbb könnyebben a nagyszülők számára?Ha meg tudom őket nyomkodni a boltban mit nézzek meg rajtuk? Még sosem volt smart tv-m, nem is tudom, hogy mit várhatok el tőlük. Pl ha pendrive-ot engednek bedugni honnan tölthetek le pár filmrészletet?
-
PHenis
senior tag
-
PHenis
senior tag
válasz nightshadow #27031 üzenetére
Köszi!
Létezik valami olyan videó amivel ha berobogok a MM-ba mondjuk és pendrive-on lejátszom a kiszemelt tv-n, akkor meg tudom figyelni a tv fogyatékosságait? Olyasmire gondolok, hogy pár másod perc fekete, ilyenkor mondjuk megnézni a felhősödést, aztán egy kis gyors kameramozgás ahol meg lehetne vizsgálni a mozgóképfelbontást, stb...
Értitek mire gondolok... Létezik ilyen? -
PHenis
senior tag
Sziasztok,
ajánlanátok pár típust? A következők a szempontjaim:
A mozgásmegjelenítés nagyon fontos. A noname tv-ktől szinte megfájdul a fejem. Ez nekem fontosabb, mint a színhűség/kalibrálhatóság, mert a kicsit béna színekhez hozzászokik a szemem, de a szaggatástól a falra mászok. (volt nálam egy lg plazma, rá volt írva, hogy 600Hz. Baromira nem győzött meg.)
Elsődlegesen tv-nézésre használnám, hétvégente esetleg pár film. Játszani nem szoktam, bár van egy wii-m, de fél éve be sem kapcsoltam, nem köt már le az ilyesmi.Nem tudom mennyire számít extrának, de jó lenne ha tudna ilyeneket:
Filmnézés pl notiról menne hdmi-n. Olyat lehet, hogy a tv-ből kijön optikán az 5.1 hang amit házimozi erölködőbe dugok?
Később lehet hogy hálózatról játszanék le filmet, mondjuk nas-ról. (távolabbi terv)
Jó lenne ha a telefon képét rá lehetne varázsolni. Nem létszükség, mert van rajta hdmi, de ha nem túl nagy felár akkor jól jönne 2 kattintással és vezeték nélkül.
Gondolom ami megfelelne az mind 3d-s de nem elvárás amúgy. 50 colnál nem szeretnék sokkal kisebbet, inkább nagyobbat.Az ár kérdés: Tulajdonképpen mindegy. Ha 200-ig tudtok ajánlani olyat ami tetszik akkor megveszem. Ha csak sokkal drágábban, akkor várok még és gyűjtök. Időben rugalmas vagyok, de minőségből nem szeretnék engedni.
+1 Utálnám, ha lassú lenne a csatornaváltás. Köszönöm!
A Samu 55H6200 mennyire felel meg ezeknek? Most 230 az Auchan-ben.
[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
válasz nightshadow #26087 üzenetére
Köszi, ez megoldotta a problémát!
-
PHenis
senior tag
válasz nightshadow #26087 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
vásároltam egy magasminőségű Akira LCD tv-t az Auchan-ben 70ezer ft-ért. (tapsvihar)
Ha HDMI-n összekötöm a sz.géppel, akkor körben marad egy fekete keret és ettől kicsit homályos a kép. (asszem 1:1 pixel mapping hiányának hívják)
A tv-n végigpróbáltam minden képarány módot, a sz.gépen 1920*1080-ra van állítva a felbontás. Egyébként minde felbontáson ezt csinálja. Mi a trükkje, mit rontok el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest