Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Köszönöm!
Utánanézek a felsorolt típusoknak, mit, hol és mennyiért lehet beszerezni legolcsóbban.
Ezek már tudják USB-ről az avi-t, mkv-t?
-
superg
senior tag
válasz
nightshadow #26897 üzenetére
Akkor inkább ez [link] 3D-s de ugyanannyi
Emellett én a Pana 48AS640-et és a Samsung H6400-at mondanám mint opciót, ebben a sorrendben. -
membrandj
nagyúr
Jobb képminőséggel együtt jönnek az extrák is. Nem tudod kikerülni. 110, max 120k-nál megállnak az alap " okos" tv-k.
47" samsung H6400, lg LB670, LB671V sorozat ~ 170k környékén van. 50 collban ugyan ez már inkább ~ 200k. 3d+ smart.
Sony-ból : Sony Bravia KDL-50W705 ~ 200k,de ez tudtommal nem 3d-s. Ami 3d-s, az már inkább 250.
Sony KDL-50W815B , ez lenne az. Sony-ból ennél kisebb már csak 42" van.Ezerek mondja azt a többség,hogy már " jó".
-
zack
nagyúr
Tudtok ajánlani 150-200k-ig jó ár/érték arányú tv-t? Nem kell 3D, elég az 1080p, ami a lényeg az a képminőség, és hogy falra akasztható legyen, illetve ezért az árért minél nagyobb (42-46 col között).
Semmi extra (okos tv), csak a képminőség legyen tuti.Előre is köszi!
-
-
kukulec
őstag
válasz
blakey #26890 üzenetére
word, excel, photoshop, zenelejátszás, tv. a lényeg, hogy nem fogok külön tv-t meg monitort már venni, mert rájöttem, hogy ha már mondjuk valamikor rászánok erre két kilót, akkor nincs kedvem egy 27 colos dellel tökölni, hanem olyasmi kell, amit adott esetben fáradtan az ágyból is bambulhatok. játék néha egy-egy cs:go menet lenne, de ennyi.
-
blakey
titán
válasz
kukulec #26889 üzenetére
Mivel én más szemszögből tekintek egy monitorra vagy tv-re ezért tv-t eszembe sem jutna gépre kötni munka szempontjából. Ha azért kéne rákötnöm, mert arról menne a mozi meg a játék akkor az még működhetne. Ha megvannak a megfelelő eszközeid akkor kipróbálhatod ezt a felállást. Az input lag jelenleg magas a 4K-s tv-k esetében, játékra még nem ideálisak.
-
blakey
titán
válasz
kukulec #26887 üzenetére
Szerintem egyetlen TV sem képes monitroként helytállni, legalábbis ha minőségi megjelenítést szeretnénk. Ekkora felbontáshoz már dukálna egy Display port és ilyen tv-ről nem tudok. Ha a géped 2.0-as HDMI kijárattal rendelkezik akkor talán flmnézésre, némi játékra még alkalmas lehet.
-
kukulec
őstag
helló, milyen uhd-s tv van 42 colon, ami képes monitorként is tisztességesen helytállni? 3d, smart rendszer érdektelen. (a felbontásra nem kérném a szokásos, úgysem látod a különbséget választ)
-
BMS
őstag
a 3d tv számít valamit? kell hozzá a szemüveg??
-
torma1981
veterán
Sziasztok. 70k-ért már keresek 32-es Tv-t. Ár/érték arányban melyik a legjobb? Max tv, filmezés. Hálóba lenne. Semmi extra.
-
Megoldottam. Az Onboard HDMI Audio paramétert engedélyezni kellett a biosban, és a megjelenő új hangeszközt alapértelmezetté tenni.
Viszont a Sony 50W815B-n tényleg gyönyörűek a filmek! Bár monitornak nem ajánlom, fél méterről elég pixeles
persze ezzel nyilván csak arra a fél percre szembesülök, amíg a filmet elindítom.
-
válasz
nightshadow #26857 üzenetére
Kösz a tippet, ma az Allee-ből elhoztam az utolsót, és hát a 32" Samsung után elég brutál
Egy kérdésem lenne, hátha valaki tud válaszolni:
eddig filmet számítógépről úgy néztünk, hogy hdmi-n ment a kép, és jack-ből kettéosztott RCA-n a hang. Ezen viszont RCA nincs, hogyan tudnám a hangot mégis megszólaltatni? Bocs, ha rossz topikban kérdezem. -
gyarmatinic
tag
Sziasztok!
90ezerig milyen FULLHD tv-t ajánlotok (32" vagy 42" colos / Samsung vagy LG) ? -
BMS
őstag
válasz
nightshadow #26868 üzenetére
az a gond,hogy nem kp-ra akarom venni hanem arra a 20 hónapra amire emghirdeti az euronics így csak abból a kettőből választhatok
többet nem nagyon akarok tv-re költeni kp-ra meg azért nem mert a szobámat újítjuk fel és a tetőtéri ablak 150-be benne lesz
-
junior11
veterán
válasz
nightshadow #26868 üzenetére
+1
-
HUTCHDB
nagyúr
Lg keszulekbol melyik az, ami van olyan jo mint egy 7-8-as sorozatu samsung?
Egyes lg modellekben direkt led van. Ennek milyen hatranyai vannak? -
m4rc!
őstag
Sziasztok! Milyen TV-t ajánlotok max 100k-ért? Elég fapados is, nem kell mindenféle extra, pl. 3D..
-
gabor0012
tag
Lehet hogy nem is tv-k hanem tuneros monitorok az magyarázat lehet erre a dologra 19 és 22 colosak.
-
gabor0012
tag
Ezek is aprodon vannak pmben kinek mutassam meg? nem akarok reklámozni. Irjatok pmet ha gondoljátok.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
nightshadow #26857 üzenetére
Ebben a 815-ben milyen panel van? (Pva, ips?)
-
törölt tag
válasz
gabor0012 #26854 üzenetére
Felejtős. Nézz szét az aprón is, elég jó tévéket lehet kifogni normális garanciával. A jót egyszer kell megvenni, és sokáig szolgál majd. Az outlet-ből meg csak zsákbamacskát veszel. A csomagolássérült, az egy jó duma, mint a bemutató darab is. Az MM-ben ténylegesen vannak bemutató készülékek, amiket működés közben láthatsz, nem egy outletben.
-
nightshadow
veterán
Sony 50W815 04.30-05.06 között 200k [link]
-
gabor0012
tag
Telefunken hanspree meg ilyenek. Nem hiszem hogy nagyon elromlanának meg nem sokkal többe kerül mint az ocska javitando tvvel killodni. Meg hát ezeket monitornak is lehet használni. Ha csak 4 évet birnak akkor is jobban járok mint pár hetet vagy honapot kapok a javitott tvvel. légyszi vélemény.
-
gabor0012
tag
Üdv. szerintetek felejtős dolog lenne 20000-25000 körül venni fél év garanciával csomagolás sérült tvt vagy olyat ami már volt használva bemutatódarabként? Nincs tul sok pénz de nem szeretném javitani a crt tv-met ugyis csak használt alkatészt tennének bele jo drágán meg párhét max honap mulva nyekk.
-
gyeniko
őstag
válasz
luckyman #26849 üzenetére
Mindketten a személyes tapasztalatainkról beszéltünk, ez így a jó.
Én nem reklámozom a Samut. Az viszont igaz, hogy vannak olyan fokozottan "hájpolt" brand-ek, melyek addig voltak különösen értékesek a számomra, amíg nehezen tudtam összesprórolni a rájuk valót. Nem írnék konkrét márkákat/modelleket, mert nem célom vitát gerjeszteni. Amikor már sos-sok "pipa" sorakozik az ember életútján, akkor szép lassan a helyükre kerülnek a dolgok. Ma már megengedhetem magamnak azt is - anélkül, hogy megszólnának az ismerőseim - , hogy Samsung TV-ket gyűjtsek. Szerencsémre... -
hitchins
őstag
válasz
hitchins #26837 üzenetére
volt egy kis idő még nézelődni így az alábbi 3 készülékre szűkítettem a kört
Samsung UE48H6400 170e
Samsung UE48H6500 190e
Sony KDL 50W805 210eaz árak kb árak, kb 20e a különbség a tv-k közt.
6400/6500 közt valóban csak egy + tuner a különbség mert erre nincs szükségem.
Ez esetben a 6400 és w805 közt dől el a dolog.
Kérdés hogy mivet tud többet Sony a Samsunghoz képest. Van ami valóban indokolja az árkülönbözetet?
Melyiket lenne érdemes megvenni? 20-e ft is már elgondolkodtat kicsit, de 40 azért már tényleg jelentős különbség.
Leginkább IPTV (60%), konzoljáték (30%), kevés filmezés (10%) a felhasználási terület. -
luckyman
aktív tag
válasz
gyeniko #26846 üzenetére
Nyilván van jó samsung tévében is, telefonban is, laptopban is stb. Mint írtam, ÉN még nem találkoztam ilyennel. A kilencvenes évek végén volt az első és utolsó samsung tévém. A szüleim is ilyet vettek ( sík képcsöves 72cm-es ). Ők használták évekig, nem zavarta őket, hogy nézhetetlen, én visszavittem és vettem egy panát. Faterék azóta a második vagy harmadik 32" lcd-nél tartanak, valamiért maradtak a samsungnál, nekem egyiknek sem tetszett a képe és nem is tudtam nézhetőre belőni. Két samsung porszívót használunk, egy porzsákost és egy nem olyat. A porzsákos a gondos tisztítás ellenére is hamar büdös lesz, a másikban folyton elkezd búgni valami. Egyik sem olcsó porszívó. Két samsung teló van a családban, visszaírom a régi nokiákat. De tudnék mondani ismeretségben klímát és mosógépet is, nem mondom, mert nem az enyém. Itt több samsung nem lesz, amíg élek.
-
membrandj
nagyúr
válasz
bencematesz #26843 üzenetére
-
gyeniko
őstag
válasz
luckyman #26845 üzenetére
"de én még jó samsunggal nem találkoztam, mármint háztartási és egyéb készülékekben sem."
A szűk családban van jónéhány (10+) Samu készülék, nem csak TV-k. A legrégebbi egy 1988-ban (ezerkilencszáznyolcvannyolcban) vásárolt lejátszó videó, mely ma is hibátlanul működik az Apósoméknál.
A szüleimnek a kilencvenes évek közepén vettem ajándékba egy fullos Samu mikrohullámú sütőt, ezt sem látta még szerelő. Mint ahogyan egyik gépezetet sem. Vannak más márkájú dolgok is, de mindeddig ezek sem szerettek elromlani. Sok év alatt eddig csak egy Onkyo erősítő és egy LG TV kiáltott szerelőért. -
luckyman
aktív tag
válasz
bencematesz #26843 üzenetére
Az lg-nek ez a modell az egyik legmegosztóbb készüléke. Van, akiknek nagyon bejön, és van, aki emiatt többet nem vesz lg-t.
A samut nem ismerem, de én még jó samsunggal nem találkoztam, mármint háztartási és egyéb készülékekben sem.
De ha el tudod dönteni, hogy aktív vagy passzív 3d szimpatikusabb neked, akkor a válasz is meglesz. -
membrandj
nagyúr
Én egyiket se választanám. Ezek már ~ 2 éves modellek.
Samsung h6400-tól, LG 671V, 670V-től jó, sony pedig w8-as széria.bencematesz
4k fapadot nem éri meg venni.
LB széria lg-nél 670, 671V-től jó.
Sasmungnál meg 6400-tól.Kleroo
Samsungotkat nem ismerem annyira, de tudtommal h6400.
Fogalmam sincs,hogy milyen panel van benne.
Philipseket én még annyira se ismerem, várj a többiek válaszára. -
bencematesz
csendes tag
Sziasztok 3 tv közül kellene választanom. Segítenétek???
Samsung UE40H6200
LG 40UB800V
LG 42LB650Melyiket vennétek??
köszönöm
N. -
hitchins
őstag
Sziasztok
Elnezest ah volt de meg nem volt most idom visszaolvasni. 50col 180-230 e ft magassagaban mit erdemes venni. Sony 50 w805 ot nezegettem. Esetleg hasonlo tudasu samsung, pana, vagy philips modellt tudtok ajanlani?
Nagyreszt tv, Konzol, ill egy keves filmezes lenne a hasznalat.
Elore is koszi -
membrandj
nagyúr
válasz
Kleroo #26833 üzenetére
Jobb panellel együtt jönnek az extrák is.
150-ig bezárlóag 42LB 671V, 670V fér bele, samsung 6400-as talán.
Ilyen 120k körüli 4k-t nem erőltetnék.dongasre
Mi lg 49UB850V-t vettünk. Ez alatt nem érdemes 4k-val foglalkozni szerintem.
4k: HD adások szépek, full hd filmek szépek, nem hd adás csúnyább,mint full hd-n. -
dongasre
tag
Sziasztok!
Melyik mostanság a "bestbuy" uhd tv csoda? -
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Az alábbi igényeimhez kéne TV-t keresni.
42-50col közötti méret. Esetleg 40es, hogyha nagyon nagyon jobban megériSmart okosságok, 3D,kávéfőzés
nem izgat.
Vagy ha már van, akkor YT kliens, illetve wifi/Dlna jól jönne összekötni telóval (note 4)Alacsony ársávban nem várok el premium panelt, de azért legyen minőségi; ne a legalja tn panel trágyadomb legyen benne.
A design is elsődleges lenne. Kis vékony minimal design.
A rászánt összeg max olyan 150k lenne.Akad egy Philips 40PUS6809 pl. meghökkentően alacsony áron, hiába szimpi és 4k. Ennyire ratyi panel lenne benne a felbontást leszámítva?
-
Dave567
addikt
válasz
#94529552 #26825 üzenetére
Szerintem én is, ahogy Te is megengedhetem magamnak.
Azt megérteném ha még tesztelnéd is a tévéket, látnád is őket, de abból, hogy csak cikket olvasol még nem lesz tapasztalatod.
Ebben a háborúban csak is veszhetsz, mivel sose lesz igazad, a betekintési szöget ne vedd alapul, mert az is hazugság, mind kettőt láttam, VA se torzult..
Ennyiii!!! -
tkulin
csendes tag
Sziasztok,
TV-t szeretnék vásárolni az alábbi paraméterekkel:
-képátló 40-42"
-Full HD Led
-ár 90-120eFt
-amire használnám: normál kábeltévé és HD filmek nézése laptopról/USB-ről
- 3D és Smart TV nem szükséges
-a LÉNYEG a megbízhatóság és egy átlagos képminőségLehet túl általános voltam, de mit ajánlanátok?
Köszönöm!
-
törölt tag
Ha annyira ajánlott, hát kapcsold ki mindegyiknél.
Olyanról mondasz véleményt, amit nem ismersz, és csak olvastad valahol, hogy mi is az a hogyishívják, meg mivel mi az ajánlott, mit illik vagy nem illik. Ez nem így megy. A dinamikus kontraszt egy teljesen más jellegű funkció, nem illik belekeverni.
blakey Hagyd már a mesédet. Tudod mi vérzik el? A bika, amikor leszúrják, és nem a tévé kijelzője. -
blakey
titán
A Local Dimming ugye magyarul "Helyi sötétítésre" van fordítva, legalábbis az LG-mnél így volt. Na most az a gond azzal, hogy cellákra van osztva, de nem annyira amennyire kéne, az ideális a pixelenkénti lenne, na most, ha egy fekete háttérnél megjelenik a fekete szöveg akkor lesz egy fehér felhő szerű kontúrja, számomra ez nagyon zavaró, belenyúl a képbe, stb. Mikor én jó feketéről beszélek akkor nem a LD és társai által generált jelenségre gondolok, hanem a natív megjelenítésre, semmi belenyúlás és itt nagyon elvérzik az IPS. Ez sokan nem értik meg ill. nem is akarják.
Elvakult trollok ill. IPS fanatikusok "csakazértis" nyomják a sok "magasztalást", holott, már leírtam, esti mozizáshoz nem a legjobb választás, nappal még elmegy. IPS monitoron dolgozom, IPS a telefonom és a tabletem is, nagyon szeretem őket, de azért minden nap látom a monitoron az IPS Glow-t, látom, hogy a fekete gyenge és a kontraszt is, de monitornál, telefonnál, tabletnél bőven elég, mindegyik felsőkategóriás, tehát még a jobbik IPS-sel dolgoznak és mégis elmarad a VA paneles tv-m feketéjétől és kontrasztjától, de én szeretem őket, együtt tudok élni a hiányoságukkal.
-
BBéci
legenda
A tévégyártók pár évvel ezelőtt számháborúba kezdtek, ami a kontrasztarányt illeti. Olyan számok röpködtek, hogy az ember nem tudta, sírjon, vagy nevessen. Mára ez csillapodott, a legtöbb tévére nem írnak konkrét számokat, csak mega, infinite és hasonló jelzőket. Sosem volt értelme foglalkozni azzal, amit az adatlapokra írtak. A tesztek méréseiből kiderül az igazság.
Az IPS panelesek 1000:1, a VA-k 2-3000:1 kontrasztarányra képesek. (OFF)A jobb plazmák tudnak 10000 felettit, a legjobbak ennek dupláját, tripláját.(/OFF) -
spe88
senior tag
Én is csodálkoztam a magas értéken... OLED-re nincs keret...
Amúgy igen láttam egy ilyen local dimminges TV-t csak az 5k volt!
mondjuk nem egy kategória azzal, amit én keresek!gondoltam így leszűkítem a kört és ezek alapján döntök, mert ez tetszett nagyon, amúgy sok rosszat is olvastam róla éppen azért mert nem lehet szabályozni egyenként a képpontokat!
viszont tényleg az lesz most már hogy elmegyek a MM-ba aztán amelyik tetszik, azt megrendelem a netről!
-
Popes
őstag
válasz
#94529552 #26817 üzenetére
Nem keverem, tudom hogy a W8-al nem egy kategória(árban sem) az anyagminősége gyengébb mint pl a W7-W8-nak de az alsó katagóriában kifejezetten jó képe van.
spe88 Inkább olyat keress aminek tetszik a képe és meg lennél vele elégedve, ragaszkodsz a local dimminghez de miért, mert olvastad hogy az sokkal jobb vagy láttad is a különbséget? (azért az anyagi keret is számít az elvárásoknál)
-
HUTCHDB
nagyúr
köszi a véleményeket, szétnézek majd!
-
spe88
senior tag
HA van benne local dimming simán lehet 1000000-os kontraszt szerintem!
Elméletben végtelen is lehetne, mert egyáltalán nem halad át rajta fény mivel ki van kapcsolva mögötte a LED.
De nagyon-nagyon minimális szinten lehetséges, hogy a szomszédos blokkokból átterjed némi fény, ezért nem végtelen.... szerintem... De javítsatok ki, ha nem így van!Amúgy az lenne a tuti ha minden egyes LED-et lehetne szabályozni, nem csak pár száz blokkot, akkor tuti lenne, de nekem tetszik így is, csak kevés TV-n van local dimming!
-
knbell48
újonc
Halihó mindenkinek!
Van egy VORTEX lcd tv, kb 80 centis, bekapcsolás után (távval, vagy standbay gombal) előjön a vortex logó, és ott is marad, aztán kis idő múlva kikapcsol, majd újra indul magától, megint logó, és ez így megy amíg ki nem húzom a dugót. Mit lehet tenni vele?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Kalo
-
travis84
csendes tag
válasz
viharkabat #26804 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát, és a korrekciót.
-
viharkabat
aktív tag
válasz
travis84 #26802 üzenetére
a 42-es modellekben csak valós 50hz-es panel van (és ez a modell szoftveres javítás után is "csak" 200Hz-es), viszont piros pontot érdemel a feketéje, de a betekintési szögei nem túl jók. A másik két jelöltnél 100Hz-et olvastam valós frissítésre
A valós képfrissítés Európában 50 Hz. Más nem létezik. Amit valós 100 Hz-nek írsz, az a szoftveres javítás, számított és beszúrt köztes képkockákkal (interpolálás). Ezt a Sony valóban nem tudja. És ezen kívül vannak az egyéb frekvencia-növelő eljárások, amikkel nagyon szívesen trükköznek a gyártók.
Nézd meg egyiket is másikat is a valóságban, próbálj ki különböző beállításokat, az segíthet a döntésben. -
Blueeee
újonc
válasz
nightshadow #26789 üzenetére
köszönöm!
-
travis84
csendes tag
Sziasztok! TV vásárlás előtt állok, sok kutakodás és olvasgatás végén három modell maradt. A méret 40-42" a ráfordítható keret 150k körül van. Gondoltam érdemes most vásárolni, hiszen a tavalyi modellek most jó áron vannak. A kiszemeltek:
- Sony Bravia KDL-42W805B (829-et is néztem, de az már inkább a 200k közelében van)
- Philips 42PFS7109
- LG 42LB731V.AEESajnos nem találtam olyan üzletet, ahol a három tévét együtt meg tudnám nézni, így nehéz a választás. A Smart rész nem fontos, a jó képminőség igen (Digi kábellel lesz használva) + a 3D passzív legyen. Főként sport és MKV filmek nézésére lenne. A Sonyról sajnos azt olvastam, hogy a 42-es modellekben csak valós 50hz-es panel van (és ez a modell szoftveres javítás után is "csak" 200Hz-es), viszont piros pontot érdemel a feketéje, de a betekintési szögei nem túl jók. A másik két jelöltnél 100Hz-et olvastam valós frissítésre. A 7109-ről jókat olvastam, de élőben nem láttam. A LG-nél sokan zavaró felhősödést írtak, ami valószínűleg a Philips-nél is előjön, hiszen az is IPS.
Árban nagyjából együtt vannak, garancia alapból mindenhol 2 év. Talán még egy-két akciót is ki lehet fogni az elkövetkezendő hetekben. Ti melyiket ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Sorozatok
- E-roller topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- BestBuy topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest