Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz blakey #26599 üzenetére
Ráadásul a statisztikák szerint ma még sokszorta többen néznek filmeket DVD-ről, mint BD-ről. Sokszorta többen és többet töltenek le PAL felbontás alatti filmeket, mint 720p-t és 1080p-t együttvéve. Tehát a full HD TV adta lehetőségeket sem használják ki.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz gyeniko #26598 üzenetére
Úgy vélem, hogy a 4K-nak több a létjogosultsága, mint a 3D-nek, de egy bizonyos méret felett ill. forrás oldalon meg "kötelezővé" tenném, sokkal minőségibb lenne a megjelenítés 1080p-ben is. 4K-t 60" fölött már nagyon élvezetes nézni hiszen adott a kényelmes távolság, 32" alatt megy ugye monitorok esetében kényelmes, de a kettő között minden csak nem kényelmes a mozizás 4K-ban ugyanis kb. 1m-ről lehet élvezni egy 40"-os tv-n a 4K-t ami ugye irreális egy nappaliban vagy hálószobában. Egy FHD tökéletes moziélményt tud biztosítani, nem kell jobb egy esti szórakozáshoz, persze ha valaki a pixeleket, szöszöket stb-t akar nézni a megjelenítőn akkor annak ott a 4K.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyeniko
őstag
válasz blakey #26596 üzenetére
Nagyon belelkesültem, elolvastam ezt a cikket. Ez egyenesen azt jelenti, hogy a most megvásárolt 4K-s TV-k életében esélytelen 4K-s sugárzás. Ez persze nem jelenti azt, hogy a következő generáció "megéli".
Nagyon jó érzés megtakarítani ilyen jó sok pénzt azzal, hogy nem cserélem le az FHD TV-ket 4K-sakra.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
titán
válasz gyeniko #26595 üzenetére
Az csak azért lehet úgy, mert a megjelenítő nem a legjobb a váltottsoros megjelenítésben. Én bevallom öszintén egy jóminőségű 720p-s anyaggal is ugyanúgy tudom élvezni a mozit mint egy 1080p-ssel.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyeniko
őstag
Ejha! Meglepett, de én voltam a tudatlan. Valószínűleg vannak így ezzel mások is, pusztán abból a logikából kiindulva, hogy a 1080i minőségben a 720p-hez áll közelebb, nem pedig a 1080p-hez.
Köszönöm, hogy elmondtad!Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
-
Norberto666
tag
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket kérném, melyik tévét vegyem szerintetek:
Philips 50" 50PUS6809 3D UHD SMART LED vagy
Samsung ue50h6400Föleg filmezésre es xbox-ozásra lenne!
A segítséget köszönöm elöre! -
_Smooth
senior tag
Erre kérhetnék választ?
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Watt25
veterán
válasz gyeniko #26576 üzenetére
A UPC-nak 26 HD adása van (1080i), vagyis nem FHD
Illetve a másik megközelítése a dolognak. (Még mielőtt visszaszólnál: arra akarok utalni, hogy felesleges volt belekeverned a UPC-t a mondatba.)
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Manipura
csendes tag
Sziasztok!
A Tvmet használom monitornak (samsung ue46es6100). Néha bekapcsolom és a színek jóval tompábbak, nincs olyan éles a kép, mint kellene. Nem állítok rajta semmit. Egyszer ilyen, egyszer olyan. Érdekes. Ti még nem találkoztatok hasonló problémával? Igaz már megvan egy ideje, de eddig a filmezésnél nem tapasztaltam ilyet, vagy csak nem vettem észre
A segítséget előre is köszönöm!
-
herhi
tag
válasz Amador #25660 üzenetére
Sziasztok!
Egy fórumtárs kérdezte a következőt, csak nem találtam rá választ.
" A METRO-ban kapható, akcióban 70k-s 40"-os Inno-HIT mennyire vállalható?
Egy régi 55 centis CRT-s TV lecserélése miatt venném. Vagyis nincsenek nagy elvárásaim a tévével kapcsolatban...
Analóg kábeles adások nézése, filmek, sorozatok lejátszása HDMI-s tv okosítóról lenne a feladata.
Illetve ha jól értelmezem, erre rá lehet kötni a laptopomat VGA-n kertesztül, vagyis monitorként is használhatnám? "Engem is a márka érdekelne, mennyire gáz, mennyire nem gáz, hány éves technológia van benne?
köszönöm!
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Egy ilyen vásárlásán gondolkozom: LG 42lb650v
Van erről a típusról valami tapasztalat?
Meg nem találtam .mkv lejátszást a file felsorolásnál. Esetleg valami hasonló típust/ára kategorít tudtok ajánlani? Vagy egyszerűen össze lehet kötni asztali PC-vel és akkor onnan is lehet nyomatni .mkv-t?Nem nagyon vagyok otthona témában, a segítséget előre is nagyon köszönöm!
-
_Smooth
senior tag
válasz Pítör Pan #26580 üzenetére
Nekem a 32-es már kicsi bármire. Még a hálóban elvagyunk vele, mert ritkán használjuk és kb csak háttérzajnak.
40-42 optimális lehet arra, amire használni akarod. Ilyen távolságból 50-es lenne a "moziélmény".
HD van nekünk is, 32-es méretben nincs jelentőssége a FHD-nak (főleg, ha jellemzően max 720p tartalmat meg SD TV adást szórsz rá). 40-42" az ideális képméret a nagyobb felbontáshoz.
De, ahogy már pár hsz-szel feljebb szóba került, érdemes lehet gondolkozni egy dupla karos fali tartón.
Az enyém pl 4cm-re áll el a faltól, ha rátolom teljesen. Ha kihúzom, akkor pedig majdnem 54cm.
Tehát, ha most úgy mérted, hogy fix tartóval kerül a falra és így 190cm, akkor akár 140cm-re is közel húzhatod magadhoz, így egy 32" TV-vel is egész tűrhető "moziélményt" érhetsz el.Én mondjuk a helyedben azért egy 40" (+/- 5%) FHD TV-t vennék (időtállóbb megoldás lehet).
-
Vhiktor
veterán
válasz Pítör Pan #26580 üzenetére
Ami belefér a keretbe a legnagyobb méretűt válaszd!
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Pítör Pan
csendes tag
Üdv All,
még mindig csak nézegetem a felhozatalt, és azon vacillálok, hogy 32 colos tv-t vennék a hálóba amit az ágyból néznék (kb. 190 cm lesz a szemem és a tv között)(a tv a falon lenne, kb. 1 - 1,5 méter magasságban)
Utána olvasgattam az ajánlott nézési távolságoknak (pl itt - [link] )
Véleményekre lennék kíváncsi, hogy elég ide bőséggel a 32 colos vagy 40-es lenne jobb???
Illetve, hogy HD ready is elég ekkora távra, vagy mindenképp Full HD-t válasszak???(laptopról / pendriveról sorozat, film, játék menne rajta az esetek 95%-ában)
a keret 70-80 körül van ... de egyre inkább ki tolódikköszi
üdv
Pítör[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
120 ezer ft-ig 40-42 colos lcd közül mi a jó vétel?
Samsung H6200, esetleg LG lb650v? -
blakey
titán
válasz luckyman #26577 üzenetére
Nem akarod megérteni ill. nem egészen úgy van, mert egy nagyobb felbontásból könnyebb a készüléknek válogatni a pixelek között, jobb a mélységérzet, hidd el, némileg ez a szakmám, tudom miről beszélek. Nem manipulálnak semmit, nézd meg FHD-n a 4K-s videót 4K felbontásban. De inkább vegyél egy képet ami 20-30Mpx-eles és abből csinálj egy képernyőhőz igazított natív felbontást és meglátod, hogy jobb mint az eleve a készülék natív felbntásához készített ill. abban rögzített anyag.
Amúgy PS-sel dolgozom, nincsenek csodák 20 Megapixelből sokkal jobb 2 Megapixeles képet csinálok mint eleve 2 Megapixelből, ugyanazon témáról.
[ Szerkesztve ]
-
luckyman
aktív tag
válasz blakey #26575 üzenetére
Ezen már túl vagyok régen.
Azért "mászik le" a képről, mert úgy csinálják meg. Sajnos nem tud több képpontot tenni a fhd tévébe.
Tehát még1x: adott egy fhd készülék, azon megnézel egy fhd demót ( tudod, amivel eladják ), az is csodaszép, majd megnézel egy 4k demót ( persze a készülék ugyan az ) az is csodaszép. Ha szebbnek találod, elérték a céljukat, becsapták a szemed. Persze, ha mindegyiket a saját natív felbontásában nézzük, akkor valóban szebb.Képzeld el, hogy ugyan arról a témáról, ugyan olyan beállításokkal csinálsz egy 20megapixeles képet, míg egy profi fotós, csak egy 2megást, de ő használhat PS-t is. Melyik fog lemászni a képernyőről, ugyan azon a monitoron?
PS-nek tudom, hogy nincs hozzá köze, az utólagos feldolgozás miatt példaként említettem. Nyilván megvan a filmes megfelelője, amivel feldolgozzák a demó videókat.
-
gyeniko
őstag
válasz luckyman #26573 üzenetére
Én egyetértek azzal, hogy addig nem lesz elegendő tartalom, amíg nem adnak el elegendő megjelenítőt. Azt sem vitatom, hogy a 4K kép sokkal szebb lehet a FHD képnél, ha natívan nézed, megfelelő távolságból.
Az is vitathatatlan, hogy a 4K megjelenítők is gyorsan fejlődnek, egyre jobbak és olcsóbbak lesznek. Leginkább azt gondolom, hogy mire elszánom magam, hogy lecserélem az összes TV-t 4K-ra, addigra már nem lesz 4K lcd TV.
Más: filmeket csak eredeti hanggal, felirattal nézünk. 110" vásznon, 340 cm-ről. Igen jó FHD vetítő, brilliáns optika, szóval nincsenek pixelek. Erősen forgatni kell a fejet a feliratok olvasásához is. A TV-ken nem nagyon filmezünk (esetleg a hálószobában, ágyból), ezért nekünk a 4K-s TV-hez alapvetően kellene a 4K-s TV adás. A UPC-nak 26 HD adása van (1080i), vagyis nem FHD. Mikor lesz ebből 4K?
Ha a fentieket elolvasod, akkor megérted, hogy nekünk jelenleg miért nincs értelme 4K TV-t vennünk.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
titán
válasz luckyman #26573 üzenetére
A 4k-->fhd viszonylatban szintén nem értek egyet. Tekintve, hogy a képpontok száma adott, nem nézhet ki jobban egy fhd tévén a 4k demó…
Erről meggyőződhetsz, gondolom van FHD monitorod, tv-d, bármi, youtubeon bátran válogathatsz és megygőződhetsz, hogy bizony lemászik a képernyőről. Amúgy igazad van, valakinek a 4K-i is el kell adni.
Azért néz ki jobban egy 4K-s anyag akár FHD tv-n is, mert a 4K-s anyagon a képpontok sűrűsége miatt sokkal jobb a "mélység", tehát minden átmenet kifinomultabb, a FHD anyag max. a maximumot adja ki magából míg a 4K-nál van miből gazdálkodni. A PS más, annak itt semmi köze, ellenben nekem nagyon sok közöm van hozzá.Amúgy, ha gondolod csinálok neked egy képet FHD ill. 4K-ban is és megnézheted.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz B-L-A-C-K #26569 üzenetére
Klassz kis konzol lehet, amelyet 2-3 m-re ki lehet húzni!
A nézési távolságaink jelenleg 330-450 cm közöttiek. Jó nagyokat kellene "húzogatni", még ha ugyanilyen nagy 4K-s TV-ket néznénk is.
A hálószobában motoros a franciaágy fejtámlája, de erre is kerekeket kellene szerelni+meghajtást is, hogy közelebb tudjam kormányozni a TV-hez. Na nemáááá...
Nekem bőven elegendő az FHD.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
luckyman
aktív tag
Feladom. Valahogy nem akarjátok megérteni, miről beszélek. Majd lesz tartalom, ha elterjed. Amíg nem terjed el, nem lesz tartalom. Ti fordítva ültök a lovon. Ezt magyaráztam a színes tv és a full hd példáján. Meg akarjátok fordítani a fejlődés menetét.
A felskálázást nem azért mondtam, hogy cáfold, hanem azért, hogy míg te a tartalomra hivatkozol minden alkalommal, valakinek eszébe jutott egy sokkal jobb érv. Bár kötve hiszem, hogy egy 1080-as forrást nem tud szépen skálázni 2015-ben.
A 4k-->fhd viszonylatban szintén nem értek egyet. Tekintve, hogy a képpontok száma adott, nem nézhet ki jobban egy fhd tévén a 4k demó, mint egy fhd demó. Azért tűnik szebbnek, mert azt akarják elhitetni. Ezért addig manipulálják a képet, amíg el nem hiszed, hogy szebb. Pont, mint a photoshopolt képek. Tehát, egyazon fhd tévén egy fhd demó pont olyan szép, mint egy 4k demó.
Én nem beszélnék le senkit az uhd tévékről, legfeljebb speciális igények esetén, mint a hc játékosok. -
_Smooth
senior tag
válasz gyeniko #26568 üzenetére
Most mondjam azt, hogy ezt csináltam eddig én is?
Jó, persze, akkor nem vagyok átlagember50-es TV egy 4cm-54cm hama falitartóval. Ha kinectezés vagy háttérzaj ment, akkor kb annyira állt el a faltól, mint egy fix tartón. Ha meg mozi, akkor faltól kb 50cm eláll, kanapé még 50cm-vel közelebb húz (így a hátsó falra szerelt surroundok is jobban szerepeltek), nyertem vele egy métert, így már csak 2,5m-ről néztük (kb 3,5 helyett).
127cm átlóhoz
THX max: 2,4m (26°)
THX recommendation: 1,8m (36°)# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
Megpróbáltam rákeresgélni a fórumban, de csak (többnyire megválaszolatlan) kérdéseket találtam az alábbi TV-re keresve.
Philips 42PFH5609
(kb 110-115k)Mi a vélemény ezzel kapcsolatban?
Hálószobába keresek valami megoldást NAS eléréssel.
Jelenleg egy 32PFL5406H lóg a falon. Igazából semmi panaszom rá, tökéletesen elegendő (max egy kicsit kicsi - de elhanyagolható). Kb csak sorozatot néznénk rajta néha lefekvés előtt.Alternatívák, amin gondolkoztam: RaspberryPi2 alapú HTPC, valamilyen mediaplayer, vagy egy DLNA képes TV (és akkor már egy kicsit nagyobb méret).
Milyen a DLNA-ja ennek? Minden népszerű formátumot lejátszik? (avi, mpeg, mkv) Hatékonyan működik WIFI-n is? (sajnos elég macerás lenne LAN-t bekötni odaáig - de nem megoldhatatlan)(50Hz itt nem zavaró, de nem hátrány, ha 100Hz-es. Smart csak akkor szempont, ha elég gyors és jól használható. 3D teljesen felesleges - arra és minden más mozira projektor van a nappaliban, tehát filmélmény és képminőség erősen másodlagos. Legfontosabb az egyszerű és jól működő hálózati medialejátszás és az ár lenne)
Nem ragaszkodom a fenti készülékhez sem. Ha van olcsóbb, akár kisebb (lehetőleg azért ne megint 32-es, de persze nem zárkózom el, ha megéri váltani) alternatíva, akkor az is érdekelne.
-
nightshadow
veterán
Az átlagnéző két okból nem fogja átrendezni:
1.nincsen tisztában ezzel a ténnyel.
2.ha tisztába van vele, akkor se fog egy 48"-as tévét 1,3m-ről nézni.A tágabb családban 4db LCD tévé van, 32"-40" közöttiek. Mindegyik az ajánlott nézési távolságnál távolabbról nézi a tévéjét.
-
B-L-A-C-K
titán
Vagy már előre terveznek és kihúzható fali konzolt vesznek...
-
gyeniko
őstag
válasz nightshadow #26567 üzenetére
...És elérkezik a nap, amikor a 4K TV-t nézők átbútorozzák a nappalijukat, vagy kerekeket szerelnek az ülőgarnitúrájukra... Hmmm?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
nightshadow
veterán
válasz luckyman #26561 üzenetére
A legfontosabb ellenérv a nézési távolság, emiatt kb. 55"-től van értelme. Ez idézet egy 48"-as tévé tesztjéből:
Kell a 4K?
A 48 colos, vagyis 121 centiméteres képátlón felvonultatott 1920x1080 pixeles Full HD felbontás első hallásra talán már karcsúnak tűnhet így 2015-ben, mi azonban abszolút nem hiányoljuk az ennél négyszer nagyobb Ultra HD felbontást. A miértre roppant egyszerű a válasz: ennek a tévének a felbontásában rejlő összes lehetőséget 2 méteres nézési távolságból lehet maximálisan kiaknázni, ha pedig 4K-s lenne a delikvens, akkor 1,4 méternél távolabbról nézve semmi értelme nem lenne a hatalmas felbontásnak. A képminőségre egyébként nem sok panaszunk lehet, ugyanis a Perfect Pixel HD és a Micro Dimming Pro technológiák, valamint a 800 Hz-es frissítés mind megteszik a hatásukat.
-
blakey
titán
A 4K-nak sokkal nagyobb a létjogosúltsága, mint a 3D-nek, de egy 4K-s felvétel eszement jól néz ki FHD-n is, innentől kezdve nem biztos, hogy tv-k esetén erőltetném, annál inkább forrás oldalon. A FHD is jövő álló, szerintem 55-60"-ig nem biztos, hogy van értelme a 4K-nak (számitógépnél van), tudom, passzív 3D esetén legalább FHD a 3D , de elég közel jell ülni ahhoz, hogy lássuk a felbontást.
Projektornál sokkal több értelme van a 4K-nak. Saját vélemény.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz B-L-A-C-K #26564 üzenetére
Jelenleg egy jó FHD TV többet ér mint egy 4K-s, akárhogy is kitartasz mellette.
Evvel a mondattal maximálisan egyet tudok érteni.Sajnos sikerült megtapasztalni nem kis anyagi bukta árán.
[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
B-L-A-C-K
titán
válasz luckyman #26563 üzenetére
Kezdjük ott egy felskálázott 4K nem lesz olyan mint egy eredeti 4K. Tegyük fel lesz bőven tartalom 5 év múlva, akkor már sokkal olcsóbb, és sokkal fejlettebb lesz a 4K-s TV ára, vagy szerinted nem? Jelenleg egy jó FHD TV többet ér mint egy 4K-s, akárhogy is kitartasz mellette.
-
luckyman
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #26562 üzenetére
Mit mondtál, minek nézzek utána? Folyamatosan a tartalom hiányáról beszélsz. Tiszta sor, hogy kevés, nem kell utánanézni. Arra, hogy mennyi tartalom volt fhd-ra, meg sem próbáltál válaszolni. Egy valaki említette a felskálázás minőségét, az nem te voltál. Annak idején mennyi színes tartalom volt, amikor az első színes tévék megjelentek? Nem a tartalom lesz először, ezt értsd meg. Ha nincs min megjeleníteni, minek készítsenek?
[ Szerkesztve ]
-
luckyman
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #26552 üzenetére
Mát megint a tartalmat hozod ellenérvként. Megint megkérdezem, emlékeid szerint mekkora kínálat volt tartalom terén full HD tévék megjelenésekor? Ha nincs elterjedve a készülék, fognak rá tartalmat készíteni megfelelő mennyiségben?
" Mire lesz bőven tartalom
addig már fejlettebbek, és olcsóbbak is lesznek
ezek a készülékek."
Ezt jól mondod, akkor majd piacra dobják a 8k-t, tartalom nélkül, és elő lehet venni a régi lemezt. Ördögi kör. -
Gügü
csendes tag
válasz nightshadow #26555 üzenetére
Hát én megérzem sajnos! Egyszer találkoztam már ilyen "szindrómával" 3 éve, akkor is a Mortalnál (PS3) egy 7-8 éves LED tv-n!
Sokat fejlődőt a technika
-
Gügü
csendes tag
válasz nightshadow #26555 üzenetére
Játék üzemmódban van, és kikapcsoltam mindent! Így viszonylag normalizálódik a helyzet, de érezhető a problémám sajnos! A 130.000 Ft-os LG tv-n jól megy
-
Gügü
csendes tag
válasz nismoka #26554 üzenetére
Persze, hogy nem a Mortalhoz kell mérniük, de ezt nem is csak a Mortalnál fordulhat elő! Bármely pörgős játéknál előjöhet, és ezért vettem ezt, hogy ne jöjjön elő! Ez a Mortalnál hatványozott, és ezért emeltem ki ezt! Van 1,5 perced hogy legyőzd az ellenfeled, és hiába nyomod a kontrollert nem reagál időben a karakter! Ez keményen idegesítő ha ezért kiadtál 420.000 Ft-t! Gyakorlatilag nem tudod élvezni a játék nyújtotta élményt!
Az is hozzátartozik, hogy ember legyen a talpán aki az új technikákat le tudja követni! Gyakorlatilag nincs olyan hogy jövő biztos megoldás, mert itt a UHD, HDM 2.0, HVEC, CEC,stb.. stb... holnap meg mások jönnek! Ezért én is hibás vagyok, hogy ennek nem mentem jobban utána!
-
blakey
titán
Játék üzemmódban van a tv? Minden képjavító legyen kikapcsolva.
-
nightshadow
veterán
válasz B-L-A-C-K #26552 üzenetére
De ha nem ez a gond nála akkor mi lenne?
Nem tudom mert nem játszok, de én se a Sony, se a Samsung topikban nem emlékszem hogy valaki 36-40 ms-os laget megérzett volna, pedig a Samsung 6-os sorozatára ez a jellemző érték s sokan játszanak ilyenen. Persze lehet hogy az átlagnál érzékenyebb, de két képkocka késés az baromi kevésnek tűnik.
Gügü: Egyébként lehet hogy hülye kérdés de Game Mode-ban játszol a tévén?
[ Szerkesztve ]
-
-
Gügü
csendes tag
válasz nismoka #26550 üzenetére
Nem csak a Mortal miatt, hanem a többi játék miatt is! 50% film 50% játék! Igazából az a tény, hogy nem azt kapod amit vártál az idegesít! Ráadásul a Mortalal online is ugyan ez a helyzet, és így nem tudok normálisan játszani!
Engem ez nagyon dühít, ráadásul úgy, hogy egy rakás pénzembe került az hogy az eladók nem jól tudták! Szívem szerint a fejükhöz vágnám!
Amúgy kipróbáltuk vásárlás előtt a Destynivel, de persze, hogy semmi baja nem volt!
-
B-L-A-C-K
titán
"Hozzáteszem, hogy a képe verhetetlen"
Én is vehettem volna ilyet, de a HD adások, illetve a FHD adások képe gyengébb mint a W8-ason. Amúgy jó TV, csak tényleg teljesen felesleges a 4K még. Mire lesz bőven tartalom addig már fejlettebbek, és olcsóbbak is lesznek ezek a készülékek.
Na meg sajnálom nem kérdeztél itt mindkét TV vásárlás előtt, mert ha játék az elsődleges biztos nem azt ajánlottuk volna.
nightshadow: Van ahol 40-et írnak. De ha nem ez a gond nála akkor mi lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Gügü
csendes tag
válasz nismoka #26548 üzenetére
De az X9-t kétszer ennyiért
Nem nagyon érdekel az UHD, csak azért ilyet vettem, hogy ne kelljen lecserélni a tv-t 3-4 éven belül! De most így 3-4 hónapon belül kell cserélnem!!
Szóval van egy eladó 49X8505B tv ha valakit érdekel!
Hozzáteszem, hogy a képe verhetetlen, még a kábel tv-s adásokkal is! Az Új szériákról tudni lehet az input lag adatokat?
-
Gügü
csendes tag
válasz nightshadow #26545 üzenetére
Hát ez most akkor egy 420.000 Ft-os kérdés volt
Mert három sony munkatárs is hőnáhítatva ajvékolt, hogy "hát ez nem kérdés" amikor megkérdeztem, hogy "a játékokkal nem lesz gond?"
Bár eddig nem is volt gond!
Ezen gondolom nem lehet segíteni? Eszi vagy nem eszi, azt jól van!
-
nightshadow
veterán
A tv-be megérkező jel, és annak a képernyőn való megjelenése közti idő az input lag, milliszekundumba mérendő. Nem egyenlő a képernyő válaszidejével. Ennek főleg gyors fps játékoknál van jelentősége, mert ahol te látod az ellenfelet, a valóságban már nem ott van az input lag miatt, s emiatt mindig az ellenfél lő le előbb, ezáltal játszhatatlan lesz a játék. A 30ms alatti laggel rendelkező tévék ajánlottak játékra.
A műszaki adatlapon rajta van?
Nincsen, tv tesztelő oldalak szokták mérni.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
KDL-40W605B Leo Bodnar 29ms (hdtvtest.co.uk)
KDL-40W605B 33ms (trustedreviews.com)
KDL-32W706B 28ms (trustedreviews.com)
KDL-32W706B 14ms (avforums.com)
KDL-42W705B 6ms, Leo Bodnar 14ms (hdtvtest.co.uk)
KDL-42W705B 12ms (trustedreviews.com)
KDL-42W829B 8ms (hdtvtest.co.uk)
KDL-50W829B 8ms, Leo Bodnar 22ms (hdtvtest.co.uk)
KDL-50W829B 6-32ms, átlag 19ms (trustedreviews.com)
KDL-50W829B 20-22ms (avforums.com)
KDL-55W955B 6ms, Leo Bodnar 17ms (hdtvtest.co.uk)
KDL-55W955B picivel több, mint 10ms (trustedreviews.com)
KDL-55W955B 18ms (avforums.com) -
Gügü
csendes tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy van egy SONY KD-49X8505B típusú 4K tévém! Arra most nem térek ki, hogy a fullhd, vagy az uhd a jobb, meg hogy az uhd-n csúnyább a full hd tartalom mint a sima full hd tv-n, mert aki látott már ilyen tv-t üzem közben az tudja ezekre a választ!
A következő a helyzet!
A tv-re rá van kötve a PS4! Eddig semmi problémám nem volt vele nem vettem észre semmit (Infamous, Order 1886, Destyni, stb... )! Viszont a Mortal Kombat X-él észrevettem, hogy a kontroller reakcióideje, és a kép nem stimmel! Magyarul gyorsabban viszem be a parancsot mint ahogy a játékosom reagálna, és az ellenfél simán lever (lehet hogy csak bénán játszom mi )! Ettől függetlenül a játék nem szaggat, a kép nagyon szép! Játék üzemmódban már állítottam rajta, így viszonylag mérséklődőt a helyzet, de nem az igazi! Nem nagy a különbség, de ahogy itt valaki írta, hogy 0,1 ms is számít, igen kurv@ra számít, és nagyon idegesít is!
Van egy LG LM620S 32" tv-m is és azon jól megy!
A Sonyt kb. 4 hónapja vettem, és erős kritérium volt a játékra való alkalmasság! A Sonynál megerősített vagy három eladó, hogy ezzel semmi baj nem lesz! Hát ja...! Van valakinek hasonló tapasztalat, lehet e állítani még valamit rajta, vagy dobjam ki az ablakon (csak szóljak mikor, és melyiken )
Köszi,
Geri
ui.: Az egyik ismerősömnél az LG 42UB820V-n is hasonlóan viselkedik!
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
Sziasztok!
Szeretnék egy 40colos Full HD TV-t, filmezésre és PS4-hez lenne, ezért nagyon fontos, hogy minél kevesebb legyen az input lag. Ár 100k körül. Mit tudtok ajánlani?
PS5
-
Maksifül
senior tag
Van valakinek ötlete arra, hogy D szériás Samsung 3D-s tévén hogy lehet .MKV file esetében előcsalogatni a benne lévő feliratokat, hogy ne kelljen külön valahonnan letölteni, s ugyanolyan névvel a pendrive-ra másolni mellé a feliratot?
Előre is köszönöm!
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Norberto666
tag
Köszönöm a sok segítséget,egy Samsung 50H6400 lesz eddig ugy néz ki!
További szép estét! -
spe88
senior tag
Sziasztok,
40"-os kategóriában vásárolnék TV-t, mit ajánlotok? Egy teszt alapján ezek a nagyon ajánlottak:
Panasonic VIERA TX-40AS640E
Sony Bravia KDL-40W605B
Samsung UE40H6400Az árkategória is max. 140k!
SMART, 3D nekem nem fontos, úgy sem nézek, csak hogy szép képe legyen az a prio 1, még a hangminőség sem, úgy se arról fog szólni!Más típus is jöhet!
Köszi a válaszokat
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
membrandj
nagyúr
válasz Tegla80 #26511 üzenetére
Valószínűleg nem játszol komoly fps-el, ezért nem látod a különbséget. Egy wow-nál, lol-nál, stb, soha nem fogod látni a különbséget. Egy csgo multinál, ahol 0,1másodpercen múlik az,hogy nyertek vagy nem, ott baromira észre fogod venni.
Aki ps-ről , xbox-ról játszik, azt megint csak nem fogja zavarni, mert több idő, míg a joystickot oda irányítod kb.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Jackie_Chan #26527 üzenetére
Sajnos ezt sem értik meg sokan, mert megmagyarázzák hogy nagyon szépen feltudja a TV konvertálni, de ez nem egészen így van. De jó hogy leírtad ezt, mert akkor te is tapasztaltad!
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz luckyman #26525 üzenetére
Nekem volt UHD tv-m pár nappal ezelőttig mikor is lecseréltem a Full HD-s Sonyra.
Mindezt azért tettem,mert az UHD-s tvn CSÚNYÁBB a FULL HD-s kép mint a FULL HD-s tvn.Egész egyszerüen azért,mert nem a natív felbontásával van hajtva.Ha majd lesz tartalom is akkor veszek ismét UHD-s tv-t addig tuti nem."Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
luckyman
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #26522 üzenetére
Ez az érv nagyon sokszor előkerül, ha valaki UHD tévét szeretne venni, de nem tudom, hogy miért? Emlékeim szerint a full HD tévék megjelenésekor hirből sem ismertünk FHD adókat, magyart egész biztos nem, azt sem tudtuk, mikor lesznek, a dvd végére sem fogadott volna senki. Ha nem adnak el eleget, majd hülyék lesznek tartalmat készíteni hozzá, akkor jön ez az érvelés és megáll a fejlődés. Hagyjuk már ezt.
-
B-L-A-C-K
titán
Igen akkor is kell várni kicsit.
"KB mi lenne a régi fullHD tv normális eladási ára?"
-
B-L-A-C-K
titán
Ha tudsz még venni 55W829B-t 300 ezerért akkor azt vedd meg nagyon gyorsan. Nem rizsáznék róla sokat, tele van vele a topik, az egyik legajánlottabb darab. Ami lényeges smart része lassú, bekapcsolásnál kell várni egy kis időt míg tudod kezelni, ettől eltekintve az egyik legszebb képe van ebben a kategóriában.
4K meg még hülyeség, egyszerűen nincs hozzá tartalom, és a közeljövőben se lesz nagyon sok.
[ Szerkesztve ]
-
vin99
csendes tag
Sziasztok,
Költözés miatt lecserélek egy samu LE40N87 Full HD TV-t. Alapvetően e kettő között gondolkozom:
SAMSUNG UE50HU6900 Ultra HD 250e
SONY KDL-55W829B 300e
SONY KDL-50W805B 220eMost már fontos a nagyobb méret(50-55), 90% PC filmek full HDben, kevés játék, 10% sima tv adás. 4K sem lenne utolsó ha már váltok, de nem tudom hogy mikor lehetne igazán kihasználni.
Javaslat/indok, vagy mi jöhetne még számításba ár/érték alapján?
Köszi
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz nismoka #26519 üzenetére
Ez igaz és köszönöm!
Közben én ezt találtam."Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
nismoka
addikt
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz B-L-A-C-K #26517 üzenetére
Köszi.
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Jackie_Chan #26515 üzenetére
Grat hozzá! Sony topikba van jópár.
-
aram01
nagyúr
sziasztok cserélném a 40-es toshibámat egy Samsung Ue48H6800-re megkérdezhetném hogy mi a véleményetek erről a tv-ről?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
Tegnap megérkezett végre a drágaszág. (55W829B)
Ha esetleg valaki megdobna 1 linkel ahol az optmális beállitások vannak azt megköszönném.
-
blakey
titán
válasz #94529552 #26510 üzenetére
Gpndolom játékra nrm javaslód, mert képminöségben már nem ez a helyzet.
-
superg
senior tag
válasz Tegla80 #26511 üzenetére
Nem keveri szerintem,monitoroknál nem ritka a 10ms alatti lagLegalábbis a TFT Centrál szerint
Berakom a táblázatot is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Norberto666 #26506 üzenetére
Jobb mint a Panasonic, azt én se javaslom. A Sony meg drága, azt 200-ból nem lehet venni.
-
membrandj
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #26508 üzenetére
Komoly fps-re nagyon sok. Pl egy cso:Go-ra akár. Oda sokan 144 hz-es monitort vesznek, 2-3 ms idővel.
De egy sima " gamer" Dell U2312H, P2314H is jobb lényegesen. Komoly játékra tv nem való. Gta-zni meg játszogatni persze elég lehet.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz Norberto666 #26506 üzenetére
Attól függ,hogy mire. Ha komoly fsp multit játszol, akkor egyik tv se megfelelő.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Norberto666
tag
Samsung 50H6400
Elvileg 44ms a képfrissitése!
Ez jo lehet játékra? -
blakey
titán
válasz nightshadow #26504 üzenetére
Én is ezt írtam, amúgy valahol 54ms környékén van ill. olyat olvastam, hogy valaki játszott rajta és nem volt semmi gondja, természetesen játék módban.
-
blakey
titán
válasz Norberto666 #26502 üzenetére
Pana 48AS640 ha találsz valahol. Játékra lehet, hogy nem s legjobb, minden másra viszont nagyon ott van.
-
Norberto666
tag
Eddig erre esett a választásom Samsung 50H6400, esetleg tudnátok ajánlani még valamit 150 és 200 eft között? (48-50",3D,film,játék)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- LG ( OLED65B36LA) 165CM 4K EVO SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- LG OLED (83C34LA) 210CM 4K SMART 120HZ PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90CAT) 190CM NEO Q-LED SMART 2024 PRÉMIUM ! !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest