Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pánik a memóriapiacon
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Androidos fejegységek
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
NasCa
tag
Sziasztok. A WOTC Long War mod-hoz van (kell?) magyarítás valahol vagy elég a sima WOTC magyarítás hozzá?
-
Aku-Aku
tag
Nektek is lopkodja az XCOM 2-ben az advent a már irányításotok alá került területeket?
WOTC-ben nem csinált ilyent. De ez a DLC rendszeresen lopkodja a területeket. Nem volt retaliation sem semmi, egyszer csak azt látom, hogy újra fel kell venni a kapcsolatot. Ami súlyos intel mennyiségbe kerül. Azt nem tudom, hogy az adótoronnyal ilyenkor mi a helyzet, de már ez is eléggé nagy kicseszés.
Szóval enyveskezű az advent nálatok is? -
Aku-Aku
tag
Tudtok olyan magyar videósorozatot ahol xcom 2 long war van?
-
KISDUCK
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Hát konkrétan ugye hogy megyünk 2 meccset és lebeszéljük hogy melyiket ki nyeri hogy meg legyen az achievement mindenkinek. Nekem a héten a vasárnap este szerintem megfelelne, ha benne lennél. Ma néztem annyiból áll a multi hogy össze kell dobni a csapatot egy listából és annyi, nincs túlbonyolítva az egész, csak hát üres a lobby, nem igazán nyomják.
szerk.: privben küldök egy barát meghívót steamre
-
KISDUCK
addikt
Van aki "win trade"-elne linux verzióból a steames achievement-ért?
-
KISDUCK
addikt
Tudok valaki olyan mod-ot ami squad selectnél ilyen részletesen mutatja a loadout-ot? Mint pl.: írja hogy miylen armor van rajt és mutatja a fegyvert és a modificationt rajt?
Egy másik modhoz volt betéve ez a kép "squad select any time", de az a mod nem tudja ezt a funkciót.(katt a képre nagyobb méretért)
-
KISDUCK
addikt
Tegnap én is belefutottam egy kis bugba, de szerencsére nem tette tönkre a játékot. Advent commandert kellett volna megölni és közben még egy choosen is felbukkant. A choosent megoldottam és közben meglett az idegen hajó landolási pontja, mondom szépen kivárom ott az érkezést. A számláló lejár, az animáció jön a hajó landolásáról, de a hajó nem szállt le. Én meg nézek hogy wtf? Mondom akkor bejárom az egész mapot és közben kaptam a jelzéseket az idegen mozgolódásról és el is indultam az irányába és pont elértem a pálya szélét, de semmi. Utána az ellentétes irányból én meg nézek megint hogy mi van. A pálya amúgy úgy nézett ki hogy középen vasúti sínek kocsikkal rajtuk konténerrel és két szélen pedig épületek. Mondom felrobbantok egy ilyen konténert mert a többszöri jelzés alapján arra kellett volna lennie a célpontnak. Durrantom is bele a gránátot, konténer robban és ott volt az advent commander benne. A játék belespawnolta egy olyan zónába amiből kispotolni nem lehetett és el se tudta hagyni.
A 2k azért még kicsit ösztökélhetné a firaxist hogy javítsa ki a bugokat, mert pár év eltelt a kiadástól és még mindig AAA játék árában megy a játék békeidőben. Még ha a map generátortól el is tekintek van bőven bug a felülettel: a kameraállás sokszor rossz helyen van, van hogy ha hackelek nem látom az ablakot a hack indítása után csak az enemy robot lábait, overwatchnál sokszor szintén rossz helyen van a kamera. -
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Szeretnék 1 kis segítséget kérni... Hátha játszik még valaki, vagy emléxik vki erre a missionre...
Elakadtam, küzdök egyetlen 1 küldetéssel... Mentsek ki 1 VIP személyt egy Advent járműből. De azt a bizonyos járművet nem tudom megközelíteni, ez a piros "határ" miatt... Sem gremlinnel, sem emberrel... Kikapcsolni nem tudom ezt a piros sz@rt... Mi ide a megoldás?
-
KISDUCK
addikt
"csak gondolom fapados az xcom1 a 2 utan."
Hát ezt sajnos nem tudom, mert a 2.-vel kezdtem a szériát és ha befejeztem a wotc-ot akkor állok neki az első résznek és utána tervezem a chimera squadot.
Neked az 2. rész melyik áruházból van meg pc-re? A modok támogatása a steamesnél a legjobb, az epices nem működik mindennel, nekem ott az alapjáték el se indult a long warral akármit csináltam a steames elindult vele gond nélkül, de majd valamikor később próbálom csak a játékot vele.
-
-
KISDUCK
addikt
Hát ha más mod is be van töltve akkor lehet azokat kikapcsolva kéne megpróbálnod újból a long wart ha ugyse megy akkor anélkül az alapjátékot.
Amúgy most steamen az alső rész akciós, ha ott megvan az xcom 2 collection akkor az első részt dlc-kel + a chimera squad-dal kb.~ 1000 forintért meg tudod venni ha az ultimate xcom collection veszed meg. -
tisn
veterán
válasz
KISDUCK
üzenetére
igen, ezert irtam ide, hatha valaki tud megoldast

mert ugy ket eve mikor megvettem, akkor vegigtoltam mind a kettot. aztan jott a mittomenmi (gamepassos xcom klon), aztan a phoenix point (masik gamepassos xcom klon), most megint vegitoltam az xc2-t es a chosent is es nincs mivel jatszanom

-
tisn
veterán
válasz
KISDUCK
üzenetére
koszi, ezeket tudom, a sima jatekot es a chosent is tobbszor vegigtoltam.
de ez olyan, hogy vege a csatanak, ott vagyok az avengeren, csak az engineering nyilik meg*, ott eloszor bejon a kiscsajos video a power convval, aztan jon a gyartosablak es mar sehova se lehet lepni, meg nem is tortenik semmi.
szoval ennyi, nem tudom folytatni.
*mert a jatek elejen ugye szep lassan mutogat meg mindent
-
KISDUCK
addikt
Hát sajnos a long war kapcsán nem tudok nyilatkozni, mert még nem próbáltam és nem tudom hogy milyen módosításokat eszközöl a játékban, de alapesetben havonta jön supply drop és minél több területet szereztél meg és minél több rádió tornyod van annál többet ad. Küldetések is vannak amik adhatnak supplyt mint pl.: a supply raid és a fedett akciók is adhatnak amit a resistance ring-ben lehet végrehajtani.
-
tisn
veterán
help
WOTC (alapjatekot xboxon toltam vegig tobbszor is), szoval felkuzdottem a wotc-t, elso kuldi (power conv) sikeres, emberkeket promotalom, csaj betolja a power convot a szobaba, bejon az enginering szoba, tudnek gyartani shaped chargest, de piros mivel nincs supplim es innentol sehogy sehova tovabb. probaltam ujrajatszani a missiont, utana megint ez jott.
-
KISDUCK
addikt
Úgy érzem az alapjátékban itt a végjáték, tegnap mielött kiléptem kaptam egy skippelhetetlen missziót 30+ ellenféllel és a bolygón már nem is tudok repkedni, bár az összes avatar projektes missziót nem hajtottam végre. Ha ezt a missziót befejezem akkor ennyi volt a vanilla?
-
KISDUCK
addikt
válasz
Bazsi1987
üzenetére
Kapsz missziókat és azokat kell végrehajtani, ha kint vagy a térkepen akkor középen alul a jobb oldali ikonok azok. Mindegyik feladat más területen van szóval kell kapcsolatokat létesíteni hogy az adott küldit végrehatjthasd, ha megszerzett területen a rádió állomást létrehozod a térkepen ellátmányból akkor csak fele int-et kér a szomszédos területek megszerzéséhez.
-
Bazsi1987
őstag
Hogy tudom lassítani a piros csíkot hogy ne legyen vége a játéknak?

-
KISDUCK
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az alapjátékot nyomom még csak, most volt a második küldetésem hogy találkoztam a király kobrával és egy vip-et kellett megmentenem. De ahogy nézem van RNG a játékban bőven, az epices verzióban afrikában kezdtem, a steam-es észak amerikába generálta a bázist és ha ugyan azt a küldit csináltam a steamesben teljesen előről volt hogy máshova került egy auotamta gépfegyver és a kimenekítési pont is máshova került.
-
Louro
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Volt Humble bundle csomagban, amikor sokan beszerezték. De lefogadom 10%-uk sem telepítette.
@Kapitány: én még csak valami zöld lötyit találtam és 2x szívtam a vipera királlyal. Nagyon utálatos. De hozza a régi EU/EW hangulatát. Ráadásul kicsit szemetebb is, ami jó, mert nem ugyanazzal a csapattal megyek mindenhová.
Csak ne izzasztaná annyira a procimat. -
KISDUCK
addikt
Steam szerint 7,7 órám van a játékban, de már van 2 olyan acsivmentem ami a játékosok ~25%-nak van meg, úgy néz ki sokan nem szerettek ezzel a játékkal játszani.
Tetszik a játék, a grafika teljesen korrekt, az esztétikai modok meg egyenesen dobnak az élményen és tetszik hogy a régi x-com játékokat ilyen "rpg"-sebb történet vezetéssel nyomták fel, de még a legkönnyebb fokozaton is genya a játék, ennyit szerintem nem nyomkodtam a mentés, betöltés gombokat játékban eddig. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
KISDUCK
üzenetére
Huhh, ennyire részletesen már nem emlékszem, jelenleg nincs fent a játék.
Viszont emlékeim szerint úgy volt, hogy WotC játéknál egyik-másik küldetésnél beugrott valamelyik Choosen is, hogy leölje az embereimet. Meg mindegyiknek volt
egy-egy saját küldetése miután valahogy lenyomoztad őket, amit teljesítve végleg ki tudtad csinálni őket. -
KISDUCK
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Most hogy működik a kieg? Ez a wotc amolyan standalone kiegészítőként funkciónál? Ha azt indítom el akkor az alapjáték küldetéseit misszióit tudom játszani?
A steamről átdob szintén a 2k launcherbe ahogy az epices tette és ott választanom kell hogy alapjáték vagy wotc. Leszedtem a grimmylootmod-ot de követelmények kérte a modeverything-et és a mod config menu-t és utóbbira azt írja mod kezelésnél a launcher hogy a wotc szükséges hozzá, ha átmegyek a launcherben a wotc-ra ugyan úgy írja, de amikor elindítom az alapjátékot hibát dob és leáll. Kicsit érthetetlen számomra a dolog.
-
Louro
őstag
Mod kapcsán én csak az Evac all-t használom. De az is csak pár kattintástól ment meg. Szerintem először próbáld az alappal. Az se rossz. Nagyon sok skin van így is benne.
Majd, ha 2-3x végigjátszottad, jöhet a WotC, a másik kieg és utána jöhetnek a modok
De persze lehet rámcáfolnak, akik már beleöltek sokszor tizen órákat. -
KISDUCK
addikt
Most már igen
CPT.Pirk:
Hát szerintem a long war nélkül kezdem el, este jött le a játék és akkor már csak arra volt energiám hogy működik-e a mod. De körülnézek hogy miylen hasznos modok vannak és azokból párat beteszek, meg keresek hülye skineket, ilyen fortnájt sereggel vonulok csatába az tuti.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
KISDUCK
addikt
Nem bírtam a véremmel, steamen megvettem a collectiont, mert a (könnyű) modolásról nem akarok lemondani, néztem hogy vannak nagyon hasznosak mint pl.: evakuációs és zoomos módok amik a sima játékot is megkönnyítik. Abba pár misszióba amit mentem zavaró volt hogy nem tudtam kizoomolni és randalírozhattam a kamerával hogy mi, merre, hogyan.
-
KISDUCK
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Próbálkoztam monyákolással, hogy letöltöttem steamworkshopból a long wart azzal se indult el, leszedtem az AML-t és az se tudja elindítani, mert átadja az indítást a 2K launchernek az meg nyeklik egyet és nem történik semmi. Hát már komolyan azon agyalok hogy nyitom a pénztárcát és megveszem steamen, mert idegesítő hogy egy mod képtelen futni.
Louro:
Hát most próbálgatom a dolgokat, mert addig akarom megnézni hogy mi megy az epices verzióval mi nem amíg vannak akciók, szerencsére steamen is ápr . 20-ig 90%-os leárazás van és a collection ~5K HUF most, ami 2k-val több mint az epices upgrade az alapjátékra, de ott meg necces a mod használat, mert minden nem megy.
-
KISDUCK
addikt
Hát az epices verzió a nexusmod-ról töltött long war moddal nem indul el.
Steames verzióban mindig működik minden? Meg ott hogy megy, a steam kliensből le lehet tölteni a modokat? -
KISDUCK
addikt
Lenyomtam az első 2 missziót, közben ment a hwinfo és az after burner, de utóbbi sajnos a minimumot meg avg fps-t nem mentette, nem tudom hogy ennek köze lehet-e a bekapcsolt v-synchez. A missziók közben tudta tartani a 60 fps-t a gépem, robbanáskor azért volt fps drop, de a játékélmény jó volt. Missziók után a hajóban/bázison viszont leesett 40 fps köré és alá az fps, ott már a vga elérte a határait, de az azért meglepett hogy nem sok memóriát eszik a játék: ramból ~8GB ment csak el és a vram is ~2GB körül megállt ezekkel a beállításokkal.
(beírom a konfigot hogy más is lássa pontosan hogy min ment a játék: dell 7577 i5-7300hq 1060 6GB max-q 2x8GB 2400mhz 1TB m2 sata3 ssd)
-
KISDUCK
addikt
Most nézem hogy a steam se bír a vérével és ott 90%-os akció van az alapjátékra és a collection-ra.
-
KISDUCK
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Na gyors ránéztem hogy működik, a játék mappájában belül az XcomGame mappában létre kell hozni egy "mods" mappát és oda másolni a kicsomagolt modokat, a 2k launcherben meg engedélyezni kell a mod használatot és a listában utána ott már be is dobja, nexusmods-ról probaként valami kicsit letöltöttem, de a játékot nem indítottam el vele.
Louro:
tegnap még csak a tutorialt néztem meg, de 2560x1080-ban mediumon egész szépen ment, bár sok elem nem volt az oktató részben. A vga 65 fokig a proci pedig 70 fokig ment 60Hz-s vsync-kel, párszor volt fps zuhanás időszakos 100%-os cpu használat miatt, de majd ma játék közben futtatok a háttérben hwinfot aztán majd figyelem mi meddig megy huzamosabb játék alatt. A laptop amúgy csak egy kikapcsolt hűtőpadon van az is csak azért van alatta hogy jobban szellőzzön, be nem szoktam kapcsolni mert a gép kialakítása miatt max ha 1 fokot hoz.
-
KISDUCK
addikt
Le is jött a cucc, indítás után 2k launcher van az epices verzióban és elérhető a modok kezelése opció.
-
KISDUCK
addikt
Na meg is jelent epicen a cucc, az alapjáték egy hétig ingyenes, a collection upgrade pedig ápr. 28.-ig le van árazva 3000 huf-ra.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Axekiller
üzenetére
Hát köszi, de még csak tapogatózok hogy mit érdemes és mennyit ér, az alapjátékot jövő héten kipróbálom majd és utána ha érdekel akkor esetleg gondolkodok a továbbiakon.
CPT.Pirk:
Akkor igazából egyedül a WotC ami érdemes beszerzésre. Ahogy nézem az epicen külön nem lehet majd beszerezni ott őket csak csomagként egybe mindent. Ha kellően olcsó lesz az upgrade és tetszik majd a játék akkor lehet behúzom az upgradet.
Meg ahogy néztem van rengeteg mod köztük skinek is, kíváncsi vagyok hogy ezeket az epices verzió támogatni fogja-e. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
KISDUCK
üzenetére
Resitance pack - kozmetika, de ez a játék egyik lényege
Anarchy's Chieldren - kozmetika, de ez a játék egyik lényege
Alien Hunters - erősen szívatós extra ellenfeleket hoz be, akik vadásznak rád. Meg pár új cuccot is kárpótlásul. De ezek csak akkor élnek, ha egy bizonyos story küldetést megcsinálsz, ami egyébként nem kötelező. (hála az égnek)
Shen's Last Gift - SPARK robotokat küldhetsz csatába normál katonák helyett. Én spec. maradtam az embereknél.Maga a WotC kiegészítő viszont fasza. Az is behoz 3 különleges ellenfelet akik utálnak téged, de ezekkel együtt lehet élni.
Egyébként Steam-en gyakran nagyon leárazzák az egész csomagot. Ohh és az előző "új" Xcom játékot is javaslom, az is fasza volt. Ha pedig utána egy könnyedebb, de még mindig Xcom élményre vágysz, akkor a Chimera squad spin-off -ot próbáld ki, jó lett.
-
KISDUCK
addikt
Jövő hét csütörtöktől 1 hétig ingyen lesz epicen és lesz majd külön collection upgrade is. Az új x-com játékokkal nem játszottam. A régi dosos enemy unknowt csapattam südőtként bár akkor sok mindent nem értettem belőle és kicsit kóstolgattam a xenonautsot, de ezt így ingyért biztos kipróbálom.
Olyan kérdésem lenne hogy a dlc-k cakkumpakk mennyit érnek meg, ha úgy érezném hogy lecsapnék majd rájuk?
"The XCOM 2 Collection Upgrade adds the War of the Chosen expansion and 4 DLC packs (Resistance Warrior Pack, Anarchy’s Children, Alien Hunters, Shen’s Last Gift) for a bundled discount."
Steamen néztem hogy most 50€ a játék és 92€ a collection, de 42€-t nem hiszem hogy kicsengetnék az upgrade-ért. -
GoTReX
őstag
Sziasztok
Hiába állítom át nemzetközire, minden emberem Angolul beszél. Ez valami bug, vagy én nem csinálok jól valamit?🙂
-
Aku-Aku
tag
Érdekes ez a WOTC, csak ne pofáznának benne annyit a Kiválasztottak. Ráadásul ki kell várni amíg befejezik, addig semmit sem lehet csinálni. eléggé infantilis tervezés.
Azért még lehet, hogy impossible módban is megcsinálom majd.Mindegy, itt van az egyik legérdekesebb videó amit találtam xcom 2 témában:
[link] -
Aku-Aku
tag
orkodo72 fórumtársnak írtam egy privát üzenetet, esetleg itt jobban észreveszi...
-
Cadal
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Szopás az van, ha nem vagy elővigyázatos! Nézek egy-két emberkét akik Twitch-en tesztelik, igyekeznek a beszivárgást mindig maximalizálni, ezzel a kockázatot csökkenteni, de csata közben egy rossz döntés, egy-két miss shot és fölényesen uralt pálya oltári emberi vérfürdővé válik..
-
Cadal
őstag
Beteszem ide, hátha később még kelleni fog!

Long War 2 for War of the Chosen (WOTC)
releases: [link] itt van Changelog is.
jelenleg 1.0 beta 1. -
Jimbo75
tag
Sziasztok!
Megvettem a játékot, leszedtem hozzá a Long War 2-t. Hülye kérdés, de honnan fogom tudni, hogy azzal játszok? Indulásnál beikszeltem a Long War 2-t, de semmi jelét nem adta, hogy az menne, úgy értem semmi logo meg hasonlók.
Köszi! -
FoxiestFox
félisten
xcomblog
-
Aku-Aku
tag
Túl vagyok a vanilla kampányon. Az eleje nem volt könnyű, szinte alig voltak emlékeim róla. De nyertem

-
Aku-Aku
tag
Sikerült megnyerni az újabb Long War kampányt

Közben megnéztem egy videó sorozatot, ahol a vanillával játszottak impossible szinten. Iszonyú könnyedén nyert az illető. Gyanúsan könnyedén. Úgy döntöttem, én is nekimegyek egy ilyennek, kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Mivel már nagyon régen volt az, hogy a vanillában küzdöttem. Viszont az akkori tapasztalataim szerint az impossible fokozat nem volt egy könnyed fáklyásmenet. -
Aku-Aku
tag
Szóval rosszul írtam.
Fix küldetés ugyanannyi van a vanillában és a Long War-ban is.
[Vanilla]
[Long War]
A generált küldetések számában és típusaikban van jókora eltérés. Ez szintén megtalálható a linkeken.
Elnézést.Utóirat: csak Pirk kapitánynak jegyzem meg lement már a Gangplank és egy bázisvédés is sikeresen. Viszont volt egy olyan bomb disposal, hogy csak na! szinte felért az előző kettő közül bármelyikkel.
-
Aku-Aku
tag
Vannak fix küldetések. Beledrótózták a játékba.
A történetvitel fővonalát szegélyezik. Ezért aztán fix nevük van.
Site Recon: Kanadában egy bálnából rengeteg chryssalid mászik ki. Az elnéptelenedett halászfalu.
Confound Light: Bizonyos kommunikációs izéket kell kiizélni, hogy a nagy repkedő izébe be lehessen menni és ott jól szétizélheted az élieneket.
Gangplank: Izé... Na jó. Van valami nagy űrhajója a zélieneknek, ott kell rendet tenni. Rendkívül fontos, mert itt lehet szerezni többszáz alloyt, meldet, fragmentet. Legfőképpen pedig valami erőforrás izé, olyan mint a ZPM a Csillagkapuban. És akkor ebből lehet valami Blaster nevű izét gyártani ami rohadt messzire lő, és piszok nagyot robban. Pont olyan mint egy rakétavető, csak nem úgy hívják.
Vannak még más küldetések is. Különösen ha Long War-ral játszol. Ott több van mint a vaniliában, vagy hogyafrászba is hívják izében.
Imádom a Long War-t
-
Cadal
őstag
válasz
Aku-Aku
üzenetére
Ezeket a küldetésneveket honnan tudod, hogy melyik micsoda? Az nem random generálódik? Vagyis a címből lehet tudni, melyik küldi lesz? Valahol össze vannak ezek szedve? Még amikor Tornist néztem twitch-en, Ő emlegette a küldetés címeket és az alapján is választotta ki, hogy melyiket csinálta.

-
Aku-Aku
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Haladunk, haladunk. Túl vagyunk a Site Recon küldetésen is. 29 élien kipipálva az élők sorából.
Most viszont kösd fel a gatyát, mert jön a Confound Light és utána a Gangplank.
Közben persze az EXALT is megjelent és beleköpött a levesünkbe.
Fegyelmezett pénzügyi- és barakk gazdálkodással megoldható a probléma, de azért figyelnünk kell.
Azért volt egy-két zűrös küldetés, de minden jó ha a vége jó.
"Meg az eleje is és a közepe is". Ez egy idézet volt egy könyvből, de ne zavarjon.
Szerencsére már van lézer fegyver és phalanx páncél. Talán nem pusztul el egyetlen katona sem.
Akartam képet berakni, de közben meghozták a pizzát. -
Aku-Aku
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nos LW2 másként nehéz (bonyolultabban) mint az LW1.
Végül is nem kell mindenkinek Long War-t játszani, aki szereti az XCOM-ot.
Úgy gondoltam megoldom ezt a gondot és indítottam helyetted egy LW1 kampányt
Eddig elég jól állunk, már túl vagyunk a Portent és a Friends in low place kritikus küldetéseken.
Egész jól csinálod, csak így tovább!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Aku-Aku
üzenetére
Hát, nekem a sima kampány se volt egy gyors menet, mivel addig csináltam egy küldetést, míg mindenki ki nem jött élve.

Most megnéztem a Marbz videóiból párat meg a konklúzióját, de úgy érzem, hogy annyira nem nekem való az LW2. Többen megjegyezték a videója alatt, hogy bizony a hosszú háború az a végére rohanó háború lett. A srác is mondja a videójában, hogy ha nem egy adott módon játszod az LW2-t, akkor bukásra vagy ítélve. Meg említette, hogy nem annyira örült a dark eventeknek, amik nagy részéről nem is tudott, mert olyan helyen történtek, amiket még nem fedezett fel, így tenni se tudott ellenük, de szépen maradandó bónuszt adtak az adventnek.
Amúgy maga a mod és az új karakter osztályok elég faszák.
-
Aku-Aku
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nos igen... Egy kampány eltart akár 2-3 hónapig is. Viszont nehéz olyan játékot mutatni, amiért mondjuk kifizetsz 50 eurót, és aztán éveken keresztül játszol vele.
Videónál ajánlhatom Marbozir és xwynns játékosok feltöltéseit. Mindkettőnek több teljes kampánya is van. Long War 1 és Long War 2 témában. Azonkívül tőlük lehet legtöbbet tanulni. Marbozirt azért írtam első helyen, mert ő foglalkozik legkevesebbet a katonák alakítgatásával (nem a moddolt típusokra gondoltam), és ő játszik leggyorsabban. -
Aku-Aku
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Feltéve, hogy jól értem a kérdést, amíg megtanulod addig nagyon.
Utána már csak duplán.
Viszont, ha van már tapasztalatod az első XCOM Long War-ral, akkor könnyebb dolgod van.
Akár abba is bele lehet vágni, én például felváltva játszok mindkettővel.
És hát ott vannak a modok. Néhányat szinte életmentőnek lehet nevezni
Előbb-utóbb, ahogy kiismered a AI működését, rájössz arra, hogyan lehet túljárni az "eszén".
Különben, nem túl okos. A "sok lúd disznót győz" taktikát követi.
Ha játszottál diablo 2-vel, és tudod mi az a kite taktika, az itt is eredményre vezet. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Aku-Aku
üzenetére
Nem mertem kipróbálni még az LW-t. Így is elég sok órát beletoltam a játékba, úgy még mennyi lenne!

Jó, mondjuk az én filozófiám nem engedte, hogy veszítsek katonát, addig csináltam újra egy küldetést, míg mindenki túl nem élte.
A WotC-t egyébként érdemes megvenni, a 3 random képességes chosen eléggé feldobja a dolgokat.
-
Aku-Aku
tag
Lehet csak én játszom a Long War moddal, ha mégsem így lenne akkor itt egy érdekes link:
[LW2 port to WOTC]
Azt hittem már sosem készül el. Így akkor lehet, hogy mégis megveszem a WOTC kiegészítőt
Long War nélkül semmi ez a játék.
A játék fő designer-e és fejlesztője Jake Solomon mondta ezt (pontatlanul idézve):
"Az alapjáték tulajdonképpen egy kb. 20 órás tutorial a Long War-hoz".
Abszolúte így van. -
Aku-Aku
tag
Jó kérdés. Talált, süllyedt.

Főként tapasztalatokat szeretnék megosztani, vagy átadni, ha esetleg valaki kedvet kapott hozzá.
Tudnék talán tanácsot adni stratégiai vagy taktikai részen, modok területén, akár annak is aki csak a vanillával játszik.Vagy egyszerűen társalognék a játékkal kapcsolatban.
Darth_Revan, mire gondoltál a köszönet nyilvánítással?
-
Aku-Aku
tag
Van itt olyan tag aki XCOM 2 Long War moddal játszik?
-
emmm
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Az durva!

Nekem most megy először a WoTC kieg, normálon. Igazából csak az Assassin a durva, a többi abszolút kezelhető.
A játék nehézségéhez azért komolyan hozzátett, az impossible fokozat az tuti nem nekem való. 
-
-
Shadowguard
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az csak akkor van, ha nincs meg a War of the Chosen. Egyébként nincs meg a küldetés, hanem egy-egy avatár létesítménynél jelennek meg először.
Egyébként annyira nem vészesek, eddig háromból háromszor halt instant az arkón. Szegénynek nincs szerencséje, mindig beleszalad egy kivégző lövésbe. Viszont nagyon jó kis páncélt lehet tőle szerezni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Viszonylag az elején kapsz egy küldetést, ahol egy jégbarlangba kell bemenni, ahol az Xcom1 tudós csaja kísérletezett valamin és onnantól kezdve kerülnek be a játékba. Azt hiszem, hogyha azt a küldetést nem csinálod meg, akkor nem jönnek be a játékba ezek a lények. De ennek utána kellene olvasni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, a Chosen ellen harcolni normális, ők úgy harcolnak ahogy te.
A rulerek minden egyes embered akciója után tudnak csinálni valamit, és a normál ellenségek továbbfejlődött verziói: http://xcom.wikia.com/wiki/Alien_Rulers
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azért egy jó időben megjelenő Gatekeeper a végén is tud problémákat okozni.

Nekem mondjuk a Chosen-ek leölése után vált relatíve könnyűvé a játék, de utána is eléggé résen kellett lennem, mert veszteség nélkül akartam végigvinni másodjára is. A Chosen-ek fegyvereit megszerezve elég tápos embereket lehet csatába küldeni.

Viszont azt hiszem a flashbang volt a leghasznosabb item a játékban, gránátosnál mindig volt legalább 1, amit át tudott lőni a fél pályán. Főleg az Archon-ok ellen volt hasznos, azokat nagyon utáltam.
-
McW1
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nagyon találó kifejezést használtál, hogy a játék az új dlc pack-al az obszcenitás határát súrolja

A játék kb első harmadában az egyik random küldiben egy közepesen gyenge csapattal egy scientist csókát kellet kihozni, na ott kaptam egybe chosen, ruler, lost + rakás enemy, magam se tudom, hogy sikerült elhalálozás nélkül megoldani...

Ugyanakkor az uccsó harmadra mire kikraftolod az embereket+ sok op fegyver és fejlesztés meg már szinte túl könnyű lesz, szal a balansz valahogy továbbra sincs meg...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az Alien Hunters DLC-re gondoltam, elég nagy utálatnak örvend. Érdemes még most új játékot kezdened nélküle, ha be van kapcsolva.

A mind shield kraftolásához azt hiszem sectoid hullát kell elemezni. Azt tudom javasolni, hogy egy ember előre, mindenki más overwatch-ban, így tudsz biztosra menni az elején.
-
woryz
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ez a tutorial utáni első küldetés volt amiben megszivattak. Vagy ezt a mindshieldet már le tudom gyártani hamarabb is?

A sniper az béna, nem talál el sosem senkit, találati esélytől függetlenül...
De ez így baromira nem tetszik... Ha a része az "élménynek" vagy sem...
Amire rájöttem a 70% alatti találati esély az inkább esélytelen, a 71% és fölötti meg random... 
Ruler DLC? Az mi az?

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
1-2 katonának kraftolj le mindshield-et, és őt, őket küld előre. Rajta fog próbálkozni a sectoid, de bukja így egy ideig nem is fog tudni újra próbálkozni.
Tartalék tervnek meg ott van a gránátosod meg a snipered, aki ki tudja lőni a sectoidot, ha az elől lévő katonád nem tudna végezni vele.Amúgy a szopás része az XCom2 élménynek.
Ezért nem aktiváltam a ruler dlc-t, mert az már obszcén, ha engem kérdezel. 
-
woryz
senior tag
Újra elővettem, leporoltam a játékot, de nem vagyok elégedett... Nem tudom, mi lesz / lenne később, ha már egy sectoidot se tudok eltenni láb alól katona veszteség nélkül... rohadt mind control...

-
LK
addikt
válasz
Shadowguard
üzenetére
Hogyne játszana. Le sem tudom tenni, habár én még csak az elején vagyok a simának.
-
Shadowguard
senior tag
Nem tudom játszik-e még ezzel valaki, de én most az ünnepek alatt rápróbáltam a Legacy DLC-re, az elsőt sikerült is megcsinálni ezüstre. Hát izé... kicsit olyan érzésem van, hogy ezt Bradford nagyon sok alkohol hatása alatt kezdte el mesélni
Az utolsó küldetést biztosan... komolyan, három avatár?! 
Viszont ez az erőltetett Iron Man mód egy kicsit szívatásnak érződik, főleg azzal együtt, hogy nincs conceal sem az elején. De azért ha jobb pontszámot akarok rohanjak előre, mint a hülye.

Egyébként a jutalom amit ad az konkréten jobb valamivel vagy csak kozmetika?
-
LK
addikt
válasz
KissJoci1982
üzenetére
Annál már van újabb patch.
Próbáld azt. -
FoxiestFox
félisten
válasz
KissJoci1982
üzenetére
Akkor a virágboltnál nyiss egy ticketet.
-
KissJoci1982
csendes újonc
válasz
FoxiestFox
üzenetére
"virágbolti"
-
FoxiestFox
félisten
válasz
KissJoci1982
üzenetére
Eredeti a cucc?
-
KissJoci1982
csendes újonc
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Még a játék elején van az a küldetés, mikor először találkozunk a choosen-el. Mikor utána visszatérek a bázisra és kilépnék a földgömbre, beadja a videót a 3 choosen-ról. Na ez után a térképen, "beáll a kép". Nem reagál semmire. A timer az működik, de se kiválasztani nem tudok semmit se visszalépni nem tudok. Csak az ALT F4 segít [#confused] Valakinek van rá megoldása? Nincs mod telepítve, próbáltam újratelepítve, Update.v1.0.0.64105 feltéve.
-
Gery9112
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
December 3-ig lesz ingyenes. Szerencsére hosszabbították ezt az időt mert a streamben azt mondták a bejelentéskor, hogy csak rövid ideig lesz ingyenes.
Bocs, hogy ilyen későn reagálok csak hétvégén nem voltam netközelben.

Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás a topikban elérhető.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-roller topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Extraflame pellet kályha
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De persze lehet rámcáfolnak, akik már beleöltek sokszor tizen órákat.
Steames verzióban mindig működik minden? Meg ott hogy megy, a steam kliensből le lehet tölteni a modokat?