- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag
válasz
Arpee78 #75108 üzenetére
Kempeléshez meg Lucie Silvas.
-
mtade
aktív tag
válasz
Arpee78 #74793 üzenetére
A replayek megvannak, de kommentárt nem vállalok hozzá, 1. meccs egy sebző lövéssel duplázva, utána vereséghullám. Innentől széthullottam fejben és csak mentem előre meghalni. Ha adsz emailcímet, elküldöm a mai 1x csatát kommentek nélkül. Nem, nem beszélnék róla...
[ Szerkesztve ]
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
Warton
őstag
válasz
Arpee78 #74802 üzenetére
1. pályák ismerete
Tudjad, hogy általában az adott helyen kb. milyen tankokra lehet számítani és ennek megfelelően helyezkedj te is. Pl. egy pályaszakaszon általában nehéz tankok szoktak közlekedni akkor könnyűként nem biztos, hogy neked arra van dolgod.2. tankok ismerete
Nem várható el, hogy mindenki ismerje valamennyi tank páncélvastagságát, de azért bizonyos ismeretek azért elvárhatóak lennének. Pl. tök felesleges a Béla felső páncélját lőni, mert úgy sem megy át, főleg nem egy Tiger2-es ágyúval. De nem csak a másik tankot, hanem a sajátot is kell ismerni, mit tud belőni, mit nem, illetve fordítva mit tudok pattintani, mit nem. Melyik tankot kell beforgatni, melyikkel oldalazni, hull downozni stb.
Ide tartozik még a gyenge pontok ismerete, illetve az hogy az egyes lőszertípusok mire valók, mikor érdemes goldra váltani, mikor jó még a normál stb.3. türelem
szerintem nagyon sok játékos azért teljesít rosszabbul, mert nem várja ki a megfelelő pillanatot, hebrencsen előre nyomul akkor amikor még nem kéne, vagy a kedvencem az amikor egyesével egymás után jönnek ki a fedezékből szerencsét próbálni
sokan jönnek tankozni úgy, hogy előtte codoztak vagy ilyesmi, ami egy teljesen más lövöldözős játék, ahol nincs szükség türelemre4. az adott pályaszakaszon az erők helyes megítélése,
pl.: ha az én csapatomban az adott környezetben 3 erős tank van, akkor nyugodtan le lehet rohanni az ellen egy szem TD-jét, míg fordított esetben inkább védekező taktikát felvenniEzek egyébként fejlődnek, minél többet játszik az ember.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
sebijani1982
senior tag
válasz
Arpee78 #74802 üzenetére
Üdv!
Noobmeter szerinti besorolásom.
Az elgondolásom az volt, hogy a KV-4 jó pattintó képességét próbálom meg kihasználni és bemegyek "Közép-Földére". Ha ezen a pályán ezzel a tankkal vagyok és ezen az oldalon, akkor 90%-ban mindig bemegyek. Tapasztalataim szerint ezen a pályán néhány Scout kivételével mindenki a pálya két széle felé veszi az irányt.
Csata elején kértem támogatást, aztán, ahogy elkezdődött a csata, megleptek a többiek, mert jobbra indult el mindenki. Meggondolni magam már késő volt, mert a KV-4-el nem tudtam volna visszajönni a "mocsárból". Így inkább igyekeztem minél jobban befelé. Hátha az ellen arty-jai közül felvillanthatok egyet esetleg kettőt.Nagyon nem kellett a pattintással törődnöm, mert nem jött össze, a többiek viszont megmászták a jobb oldali dombot és így lett fedezékem, illetve egy SU-122-44 is berongyolt a mocsárba. Innentől kezdve nem sokat tudtam hozzátenni a csatához, a többiek sebezték az ellent én meg próbáltam túlélni. A Löwe-t csak akkor vettem észre, amikor bepuszilt. Utána néztem csak a minimap-on, hogy villogtatták már azt a mezőt ahonnan lőtt. A csata végén igazi Noob-ként megjegyeztem azért az ellen T20-nak az APCR használatot.
Nagy vonalakban ennyit tudok elmondani úgy, hogy direkt nem néztem még vissza a replayt, hogy az "első élmény" legyen a meghatározó és ne az, hogy mit kellett volna másképpen.
Remélem segítettem a "kutatásodat"!
Egyébként végre egy érdekes téma és nem egymás sértegetése. Több ilyen és ehhez hasonló ötlet jobban tetszene itt a fórumban.
"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Arpee78 #74506 üzenetére
Mi ez az eredmény? De hát te is láthatod, bárki megnézheti a statoldalakon.
A játékosok győzelmi rátája erős polarizáltságot mutat.
Ezen tény alapjánt gondolom, hogy egy egyszerű dobokockás Igen/nem modellel nem lehet leírni a Wot csapatkiosztási szisztémáját.(#74507) Bingisz : Én azt feltételezem ez csak a te állításod és nincs valóság alapja.
Én sosem írtam ilyet, sőt ennek ellenkezőjét írtam. Ha az ellenkezőjét írom, akkor a te sugalmazásod nem helytálló. Finoman szólva... próbálsz olyasmit rám kenni ami nem igaz.
Persze lehet elkerülte a figyelmed amikor azt írtam,. hogy az én statom felülreprezentált a képességeimhez képest és meg vagyok róla győződve hogy az RNG eltérítés nincs hatással a globális statomra vagy WoT béli eredményeimre. (hozzáteszem: sem máséra)(#74505) Mottie
Szerintem (és matek szerint is) az 54%-os WoT winráta átlagin felüli.[ Szerkesztve ]
-
jagada
addikt
válasz
Arpee78 #71620 üzenetére
Nem kell 100%-ban bízni a statokban, tegnap is nyertünk full tomato bandával 34% nyerési esély mellett, és csak én voltam egyedül citromsárga a csapatban, ami azért elég gáz az ellenfél szempontjából, mivel ott voltak sárgák, zöldek, sőt lilák is!
[ Szerkesztve ]
Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition
-
jano_77
nagyúr
válasz
Arpee78 #70630 üzenetére
Ezt köszönöm szépen, viszont ezen az oldalon nem tudom meg a színekhez tartozó kódokat.
Itt esetleg kísérletezgetni tudok, de akkor biztos nem fogom tudni eltalálni ugyan azokat a színeket, mint amiket az új wn8-nál meghatároztak és nekem arra lenne szükségem.
Esetleg vki le tudná nekem írni a színekhez tartozó kódokat?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Arpee78 #69224 üzenetére
Te inkább ne is lássál semmit jónak.
Persze, még én érezzem megtisztelve magam, hogy hajlandó vagy kiállni a cap körből, miután nem alkottál semmit egész meccsen, lol, akkor inkább foglald be egyedül encounterben 4 perc alatt, de inkább hagyjál lógva a hülyeségeiddel.
Amúgy ha olyan van nagy ritkán, akkor szépen szoktam kérni, hogy álljanak ki. Valamikor bejön, valamikor nem, ráadásul nem is akkor, mikor még fel sem spotolt ellenfelet megyek keresni egy T95-ben, mert azt még én sem várnám meg.
De amúgy jó tudni, hogy részedről abszolút le van ejtve a csapattárs, mégha erőlködne is a meccs végéig, legalább tudom, kinek a véleményére ne adjak ebben a topikban.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Black_Sheep
tag
válasz
Arpee78 #69037 üzenetére
Miért nem látom ezt a véleményt egyetlen jó játékostól sem? Azért, mert valakinek magas a WN8-as értéke, még nem biztos, hogy statpadder. Ez a játék a szórakozásról szól; téged szórakoztat, hogy becammogsz a körbe, és ácsorogsz 1 percet? Aki pedig megnyeri neked a csatát, és hajt az utolsó ellenfelekre, az meg le van ejtve?
Lehet fetisizmusnak tekinteni a medálvadászatot, de inkább nézd annak, ami: a játékos teljesítményének értékelése. IS-8-cal Komarinon 8 killnél jártam, 3 ellenfél volt hátra, amikor az addig hátul kempelő 3 tankunk megindult cap-re. A 9. killemnél mindhárman bemásztak a körbe, az utolsó ellenfél pozíciója ismert volt, hatan maradtunk rá. Nem érdekelte őket, hogy Pool medált bukhatok miattuk, az sem, hogy még maradt lelőhető HP. Akkor szerencsém volt, 8 másodperccel a zászló behúzása előtt ammo rack-kel felrobbantottam az utolsó TD-t, így meglett a 10. kill. A csatában a capelő majmok talán 1k damage-t osztottak le összesen... Szánalmas. -
Stunts666
őstag
válasz
Arpee78 #69037 üzenetére
+1
Nekem sem segitett senki a top gun medálomban és mégis meglett.
Ha tehetem én is foglalok. Nem vagyok stathuszár.
Sokszor nekem sem segitenek dolgokban. Itt nem a medálokról van szó. Ha megérdemlem megkapom. Itt a segitségről van szó például. Arról, hogy a sok unicum játékos istenkirálynak érzi magát, meg mennyire értenek a játékhoz és végig campeli a meccset vagy elsőnek megdöglik és osztja az észt egész meccs alatt, hogy mekkora sz*r a csapat. Miközben a sok idióta nem lenne elszállva a statjától és segitené a társait, inkább fikázza.
Volt olyan csatám, ahol a sok "szerény" profival az oldalamon 80% esélyünk volt a győzelemre. Sajnos a sok unicum kiesett az elején a "majd én megyek és kinyirok mindenkit a "kicsi" arcom miatt és a végén 3-an kezdő játékosok vért izzadtunk, hogy nyerjünk, de meglett a győzelem.
Először is vissza kellene venniük a "profiknak" az arcukból és a kezdőknek is jól jönne a segitség, utána jöhet a "jó játékos vagy, az előbb segitettél és most én segitek neked" mentalitás.
szerk.: jelenleg 600 alatt van a WN8-am, utóbbi időben megvan a napi átlag 1500 wn8, akkor én most ratyi vagyok, mert az xvm ezt irja???
[ Szerkesztve ]
-
Diarmand
senior tag
válasz
Arpee78 #69037 üzenetére
Ha láttam, hogy sportszerűen játszott és jól, nem wn8 meg hasonló baromságokért, hanem a győzelemért.
Mese habbal, hogy te valaha is erre fogsz figyelni. Erre nem is lehet odafigyelni. Mondjuk nem mellette vagy, nincsenek killjei csak sebzése... Eléggé hülyét csináltál mára magadból ember, nem volt mg elég?
Jóccakát!
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Arpee78 #69031 üzenetére
Baszod, ember, ne filózgassál már nekem ilyenekről, totál nem erről van szó. Kiosztottam 3,2K-t, volt 5 killem, megvolt az utolsó spotolt helye az utolsó tanknak, mentünk érte szakasztárssal, beírtam, hogy ne foglaljanak, ha lehet, mert mennék a top gunra, ha már a hasznos arty miatt a testvériségről lemaradtunk, de le se szarták. Sír a szája mindenkinek a szutyok MM, manipulatív WG, stock tankok, meg gyöktörzs játékosok miatt, de magába szállni senki nem tudna, hogy "igen, lószart nem csináltam ezen a meccsen, csak beálltam a körbe, talán megérdemli a srác a Top Gunt". Komolyan szánalom, ahogy hozzáállnak egyesek ehhez a játékhoz, ezért (is) van a béka segge alatt az egész community. Én álltam már ki körből, mert ment valaki a killre és reális esélye volt megszerezni, csesztem el így megszállót is, szedtem be lövést, hogy legyen valakinek Radley-je és láttam már másoktól is ugyanezt, de a többség szarik az egészbe, két csokifagyi között nyomja a W gombot és ennyi a nagy játék.
Legyen igazad, gondolják csak azt, hogy ők nyerték meg a meccset, meg az összes többit, ahol lószart nem alkottak. Tipikusan olyan lineáris játékosok, akik beállnak Mines-on is a körbe és várják a csodát, de igazad van, nem panaszkodom, mert ha ellenem vannak, akkor az ilyen hülyékből élek meg. Hasznosságuk általában a 0 felé konvergál plusz még a csapattársakat is ignorálják. Így kell ezt.
Nem baj, legalább téged is felrakhatlak a képzeletbeli ignore listámra, mint hozzá nem értőt. Legalább egy medálod lesz ezzel.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Biomokus
tag
válasz
Arpee78 #69010 üzenetére
"Ha nem foglalnak kapnak +2-3 xp-t és és (másodpercekkel) később mehettek volna a következő csatába."
Erről az jut eszembe, ahogy az emberek jó része a metró végállomásán csúcsidőben rohan ,hogy még az éppen induló vonatot elérje. A következő kb. 2 perc múlva jön. De most komolyan. Miért kell mindig mindenhova sietni?
Üdv: Biomokus
-
Diarmand
senior tag
válasz
Arpee78 #69010 üzenetére
Ha nem foglalnak kapnak +2-3 xp-t és és (másodpercekkel) később mehettek volna a következő csatába.
Egyem a szíveteket, hogy fél percet (netán 60 másodpercet) nem bírtok várni. Ezt komolyan mondod? Komolyan? Tudod ettől a mentalitástól már csak lépésekre van az, hogy eláruld a csapattársaid pozícióját miután kilőttek, mert te gyorsan végezni akarsz.
Nem beszélve egy esetleges csatavesztés kockázatáról. Távolról nem mindig lehet felmérni a szituációt és erőviszonyokat, aztán a vereség a vége a nagy utolsóvadászásnak.
Talán ott voltál a csatában, hogy ennyire tudod, hogy HáGé-ék mit kockáztattak? De biztosan a jobb játékosk nem tudják megállapítani, hogy mikor kell foglalni és mikor nem, mert a low capperek jobban tudják. Vicc...
A csapattársaid nem jótékonysági szervezet akiknek a dolga neked jótékonykodni. Ha szépen kéri és a teljesítménye (nem a killek száma) alapján úgy vélem megérdemli akkor üsse kő, kiállok a foglalókörből.
Aha. Az bezzeg nem zavar, hogy olyan rohannak a cap körbe, akik lófaszt nem szoktak csinálni? Komolyan az a problémád, hogy aki végig odatette magát a meccsen, az tényleg a legeslegvégéig küzdeni akar, nem pedig beállni abba kurva körbe, majd álszent módon benyögni 99-nél, GG? Hagyjuk már. Ennyi erővel meg mi ne jótékonykodjunk és ne körülöttük sertepeltéljünk, megtisztítva az utat a bázisig.
Tegnap Himmelsdorfon egy top tier T30 nulla sebzéssel elvánszorgott a körig a dombon át és befoglalt. Gratulálj neki.Ahogy látom ezt a no cap dumát főleg a statpadder nyomoroncok nyomják.
Pont fordítva. Aki túl nyomorék ahhoz, hogy érdemben hozzátegyen a csatához, az rohan foglalni, amint lehetősége adódik rá, rengeteg ilyen van. Az nem statpadder, aki minél többet akar lőni, mert elvégre erről szól ez a kikúrt játék nem?
Az egész hozzászólásod egy merő szánalom.
[ Szerkesztve ]
-
simron
tag
válasz
Arpee78 #51846 üzenetére
Ez jó kérdés, fogalmam sincs melyik lenne a jó mérőszám, de az biztos, hogy az átlagsebzés, a killátlag, a bázisvédési pontátlag eléggé meghatározóak. A foglalási pontátlag értelemszerűen nem lényeges mutató, hiszen bárki tudja azt növelni, ha egy már győztes csata végén beáll a körbe pár pont erejéig. A felderítési átlag szintén nem mérvadó, ismerve a "suicide scout" állatfajtát. A győzelmi arányban meg ahogy te is írtad kőkeményen benne vannak a század és a szakasz eredmények, sokan húzzák ezekkel a győzelmi arányukat. Én úgy szoktam látatlanban megítélni egy játékost, hogy megnézem mennyi csatát ment (ha csak pár ezer van és szuper eredmények, akkor feltehetően nem az első account, hanem valami kirakat fiók, ha több tízerer csata és alacsony mutatók, akkor nem kimagasló játékos, hanem tapasztalt), megnézem milyen gépekkel, hogy ne csak tier V-ig legyen (mert akkor fogalma sincs a magasabb tier-ekről és alacsony tier-ben azért legyünk őszinték könnyebb kimagasló eredményt elérni a tényleges kezdők viszonylag nagyobb száma miatt), megnézem a győzelmi arányt (minél magasabb annál jobb), aztán megnézem mennyi az átlagsebzése és a killátlaga (hogy egy kill tolvajjal állunk-e szembe, vagy pedig társul-e a killhez sebzés is), a felderítés és a foglalásátlagot én nem tartom sokra, ellenben a védésátlag szerintem lényeges mutató (mégiscsak nehezebb a foglalókat elintézni, mint beállni egy üres körbe). A medálok nagy része szerintem semmit nem tükröz, jópár olyan medál van, aminek eléréséhez a legtöbb esetben nem kell játéktudás (pl felderítő, acélfal, jópárszor a top gun is, a régi mesterlövész) Ezek alapján szoktam felmérni, hogy milyen egy játékos, persze aztán a csatában lehet, hogy éppen a szöges ellentéte lesz, mert éppen jó, vagy rossz napot fogott ki az illető.
-
Bingisz
addikt
válasz
Arpee78 #51846 üzenetére
Ilyenkor én megpróbálok elbújni és onnan lövök random a bázisra. Ha esetleg eltalálom az egyetlen foglalót, akkor bizonyos esetben kapom a védő plecsnit, ami ugye az xp bónuszt is jelenti, na meg egyből menne a LOL GG stb... a chaten ami mindig jól esik az embernek. De az hogy odamenjek kilövetni magamat, az nyílván nem pálya. Meddel vagy lightal egy ilyen esetbe megpróbálok eljutni az artykig, hogy jól megalázzam őket
"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."
-
simron
tag
válasz
Arpee78 #51841 üzenetére
"
Arpee78:
Stat javítás
Az egyetlen meghatározó stat a győzelmi ráta(avagy a vereség ráta?), ez mutatja mennyire jól játszik valaki, persze számos okból nem tekinthető perfekt mérőszámnak."Már ne haragudj, de ez akkora marhaság, bár abban igazad van, hogy nem tekinthető perfekt mérőszámnak egy játékos képességeit illetően, merthogy ennél számos más mutató van, ami megmutatja, hogy milyen jó is egy játékos valójában. Persze az tény, ha valakinek minden más mutatója jó, akkor feltehetőleg a győzelmi aránya is jó, de nem az a jó játékos, aki alacsony mutatók mellett magas győzelmi arányt produkál. A győzelmi arány pedig az egyetlen olyan mutató, ami sok esetben nem igazán saját magunkon múlik, hanem az MM nagyban befolyásolja azt (gyenge és jó játkosok elosztása, jó-rossz tier elosztás).
-
Bingisz
addikt
válasz
Arpee78 #51841 üzenetére
Én azt tartom fairnek, ha a csata végéig igyekszik az ember mindent megtenni a jó eredményért. Ilyen helyzetekben az ember gyakran marad magára, ami lehetőséget ad arra, hogy gyakorolhasd azt, hogy egy ilyen helyzetből kihozd a legtöbbet. Később ezek gyakorlások sokat segíthetnek szvsz.
A döntetlen meg számomra a kissebb rossz. Ha van rá lehetőség akkor én mindig igyekszem kihúzni x-re az amúgy bukónak tűnő csatát."-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Arpee78 #51825 üzenetére
Érveid súlya alatt magam is megroggyanok.
És fel fogod nekünk ezt a foglaló - gyilkoló ellentétet oldani?HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Enzolord
addikt
válasz
Arpee78 #50734 üzenetére
Max, ha lányom lesz...
Emperorka: kb 2-3 hét..
[ Szerkesztve ]
Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
Angel1981
veterán
válasz
Arpee78 #49004 üzenetére
"Szvsz minél hosszabb egy löveg töltési ideje annál kevésbé fontos neki a töltésgyorsító."
Csatlakozom!
A 8-10 másodpercnél hosszabb töltésidejű ágyúknál amikor csak lehet, visszabújsz úgyis, akkor meg az a +/- 1-2 sec szinte semmit sem számít.
Ellenben az ilyen ágyúknak általában hosszú a célzásideje is, úgyhogy egy EGDL / Vert Stab-ból szerintem többet profitál.[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
válasz
Arpee78 #49004 üzenetére
Válaszodat nagyon köszönöm. A töltésgyorsítót nem vettem volna le, de igazad lehet. A célzásidő fontosabb ennél a tanknál a taktika miatt. az 1vs1 közelharcot igyekszem elkerülni vele...meg úgy egyébként is, nem megyek be vele a sűrűbe.
Kipróbálom ezt a GLD+Vstab+Venti felállást.[ Szerkesztve ]
-
Enzolord
addikt
válasz
Arpee78 #49004 üzenetére
MAUSra mit raknátok fel?
Imádom ezt a lomha acélfal harácsolót, de jó lenne kihozni a maximumot..Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
Scheffer
tag
válasz
Arpee78 #7069 üzenetére
Nem az exp számít, mert a replayt mindenféleképpen meg fogjuk tekinteni. Ha vannak benne jó megmozdulások, akkor értékesebb lesz a videó szempontjából a kevesebb exp kör, mint egy 3K exp kör, ahol 3 AFK tankot lőttél ki. (Erősen sarkított példa, de a lényeget kb. takarja.)
Persze a kiválasztott videókra már a nézők szavaznak, ezért az kissé zsákbamacska, mert nem lehet tudni, hogy a többség a tiert, a tankot vagy az expt nézi majd a feltüntetett adatokból, amikor szavaz.
U.I.: Természetesen ebből a szempontból kicsit szubjektív lesz az első nyereményjáték, de a másodikra kitalálunk egy olyan rendszert, ami kicsit objektívebben kezeli a replayeket.
[ Szerkesztve ]
-
-
dfsz34
őstag
válasz
Arpee78 #7069 üzenetére
Durva nagyon. Egy dologra lennék kíváncsi, hogy mit tudnának alkotni a WOT-al a fanatizált koreai játékosok, akiknek úgy jár a keze, mint a géppuska. fieldcommandernek optimális, csak győzze a csapat a parancsokat követni, meg több támadó elleni harc se lenne nekik probléma, sőt
de komolyan ha ilyen fanatikus hozzáállással nekiállnának a WOT-nak is, arra nagyon kíváncsi lennék,
-
vhw
addikt
válasz
Arpee78 #5953 üzenetére
Csak azért ragadtam ki a Valentine-t, mert erről vannak konkrét emlékeim, hogyan-mennyit játszottam vele. És erről tudom, hogy nagyrészt egyedül hoztam össze.
De mondhatnám a Type62-öt is, szintén ritkán ment szakaszba - scoutot senki se szeret maga mellé.
60,9 % 1427 WN7Pedig a táblázat szerint
54,6%
2071 WN7 illene hozzájuk644 a különbség, meglehetősen magas.
675 csatából jó ha 80 volt szakaszban. Se századba, se CW-re sehova se vittem. Ezzel pedig nem a sebzés/kill-re hajt az ember (ami a WN7 ~70%-át adja) - okoskodni kell, spotolva tartani, stratégiai célpontokat lőni (pl: arty, scout) mégis ez nagyban hozzájárul a győzelemhez. De ez ugyanúgy igaz nem könnyű tank esetében is, amellett, hogy nekik a sebzés érték magasabb - magasabb a WN7 is.
Ez mutatja, hogy nem csak szerencse, szakasz, század bármi okozhatja a piros vonalas átlagtól eltérő WN7/win rate értéket. Egyedül is lehet alkotni, hozzátenni a győzelemhez - bármilyen tankkal.
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
vhw
addikt
válasz
Arpee78 #5876 üzenetére
Értem.
Az tény, hogy gyakran játszottam szakaszban - nem tudnám megtippelni az arányt, mennyi volt egyéni és mennyi szakaszban a csaták száma.De csak a példa kedvéért kiragadtam egy olyan tankot amivel csatáim ~5%-át mentem.
WN7 = 2049
win = 71,6%A Valentine II van szó, amivel ~860 csatáma van, ebből ~150 volt szakaszban kb.
A te táblázatod alapján ehhez a winratehez 3000+ WN7 társulna
Valamint a jelenlegi WN7-hez ~60,7% win rate.Na most ezzel a tankkal (mivel nagy kedvenc volt, eléggé megmaradt az emlékezetemben pár adat) Mikor még szinte csak egyedül mentem vele (és legfeljebb pár szakaszos dupla volt) akkoris 68% hoztam össze. Utána találtam egy fószert akivel rendszeresebben mentünk kifejezetten ezzel a tankkal.
Nem tudom a grafikon konkrétan milyen adatokkal dolgozik (EU szerver összes?) Egy hónap eredményeit ragadta ki?
De úgy látom hogy olyan ~58% és 1600-1700 WN-től elkezd igen szórni az addig szép masszív kék sáv. Meg is ritkulnak az eredmények, és már nem is annyira illeszkednek a piros vonalra. Több érték már inkább fölötte van.Szerintem nem jár kéz a kézben a végtelenségig a WN és a winrate. Egy bizonyos szint után már nem csak a sebzés, a védés, foglalás (ez mondjuk pont kimarad a WN-nél) növekedése jelzi a játékos "hatékonyságát", hanem hogy mit tesz a győzelem érdekében. Hova megy, melyik tankokat lövi, mikor foglal lövöldözés helyett, mikor áldozza be magát kis időt nyerve a saját csapat foglalásának - röviden milyen jó taktikai döntéseket hoz. És ezeket a jó döntéseket nem mindig és nem feltétlenül a megfelelő súllyal tudja a WN számszerűsíteni. Hisz lehet az illető ugyanannyit sebzett mint egy másik, csak az egyik "ész nélkül" darálta az ellent, míg a másik pont a foglalókat lőtte ki, az artyt lőtte ki, a scoutot lőtte ki - akik így nem tudtak foglalni/nullázni/felderíteni. Szóval közvetlenül neki köszönhető, hogy nyert a csapat, ha ő nem épp azokat, olyan sorrendben lövi, ahogy kell, akkor befoglalnak/nulláznak/artyt ölnek - megakadályozzák a nullázást stb.
Nem lehet, hogy abban a "szerencse faktor" értékben van némi "taktikai érzék faktor", amit az egyszerű sebzés, foglalás, kill... stb. adatokból nem lehet egyértelműen számszerűsíteni - csak az látható hogy valakinek magasabb a win rate, mint "kéne". (persze ettől még létezik a szakaszozás hatása) De tizenezer csatáknál már nem hinném, hogy a szerencsére kéne fogni dolgokat.
(a szakasz sem mindig egyenlő = nagyobb esély a győzelemre vagy nagyobb WN7 értékre - amit egyszer egymásnak segítve hoznak össze, azt legközelebb egymás elől lövik el)
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Arpee78 #5879 üzenetére
Még így lefekvés előtt egy utolsó: érdemes megfigyelni és elgondolkozni azon, hogy a piros vonal fölötti és alatti tartományra jellemző-e inkább az extrém eltérés a vonaltól? Azt, hogy vajon mit bizonyít ez, azt most nem lövöm le.
Amúgy bocsánat a sok komment miatt azoktól akiknek most ezt végig kellett olvasniuk. Az ilyen témák mindig lázba hoznak. Sajnos legutóbb Gaiwer/Rewiag megtalálásakor esett meg.
-
nyunyu
félisten
válasz
Arpee78 #5879 üzenetére
WN7 kepletbe nagyon nagy sullyal van jelen a kiosztott sebzes.
Egyreszt kis tierben sokkal kevesebbet tudsz kiosztani, ergo joval kevesebb pontot kapsz, masreszt a T5 alatt bebicsoszkodoket kifejezetten bunteti a keplet.Pl. Ferdivel 58.0% a win rateem, 1750 atlag sebzes (sajat HP*1.46): 1625 a WN7.
Par napja bohockodtam par kort MS-1-gyel: 62.5%, 340 atlag sebzes (sajat*3.4): 1067 a WN7
Anno total kezdokent loltrakival: 80.0%, 57 atlag sebzes (sajat*0.52): 349 WN7[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Arpee78 #5879 üzenetére
Elég közel voltál a valóságoshoz, de ha pontos akarsz lenni, használd ezt a két pontot:
450 WN7 + 45.03456394 % WR
3000 WN7 + 69.95588811 % WRAhogy utánanéztem most, tényleg beleszámít a WN7-be a WR, ha jól számoltam 57 ponttal lenne több a WN7-em, ha 5%-al nagyobb lenne a WR-em. Szóval beleszámít, de nem halálosan. Ahogy néztem a leírást, meg ezeknek a rating-eknek a fejlődését, elképesztő statisztika van mögötte és egyre jobban közelítik azt amit reprezentálni szeretnének vele.
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Arpee78 #5876 üzenetére
Most veszem észre, hogy a korreláció is ki van számítva. 0.868 az nagyon magas érték. Egy egyetemi előadás alapján 0.7-0.9 között "magas korreláció, markáns kapcsolat" van 0.9 felett pedig "nagyon magas korreláció, erős függő kapcsolat" van a két dolog között. (1-es érték jelenti azt, hogy a két dolog között lineáris a kapcsolat).
Tehát tudományosan bizonyított, hogy a két dolog között "markáns kapcsolat" van, szinte "erős függő kapcsolat".
Az ettől függetlenül nyitott kérdés még, hogy a szórások hátterében a szakaszozás, vagy más dolog áll-e. Itt a lehetőség, hogy kiderüljön. Várom a sokat kommentelőktől a számokat.
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Arpee78 #5876 üzenetére
A kép alapján teljesen nyilvánvaló, hogy van kapcsolat a kettő között. A piros vonal egyenlete szerepel a képen ("fit", 40.636...), szóval nem kell körülbelüli arányokat használnod.
Azért nem ilyen könnyű valakiről megállapítani, hogy valaki szakaszozik vagy sem. Mivel egy szakasztárssal könnyebb "kikaparni a gesztenyét" egymásnak (több sebzés) a másik oldalon meg bizonyos helyzetekben egymás elől vesszük el a sebzést, "nem jut mindenkinek elég".
De jó lenne hallani olyanok értékeit akik köztudottan csak szakaszban játszanak és olyanokét akik csak szakasz nélkül játszanak. Aki felvállalja, az vegye nyílt felhívásnak és tegye közzé az értékét és meglátjuk mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
-
vhw
addikt
válasz
Arpee78 #5858 üzenetére
Hm... és mégis miféle számszerű összefüggés van a WN és a win rate között? Valami átlag? Vagy van valami állandó?
Vagy hasraütésszerű az egész?És mit akar jelezni ez a szerencse faktor? Akinek magas az csak bemákol mindent? Akinek alacsony, azt meg szívatja az MM, a hülye csapattársak vagy hogy van ez?
-
Joe-T
tag
válasz
Arpee78 #2461 üzenetére
Sajnos közelebb menni nem tudtam hozzá, mert fedezékből nem akartam kijönni, hogy az oldalam védtelen legyen. Bíztam a lövegben, hogy sikerül átütnöm, de sajnos nem ment! Miután kihaltam megnéztem és a találataim zöme a középső piros felületen csúszott meg, de tényleg az lehetett, hogy utána a lövedékben nem maradt annyi energia ami átütötte volna a sárga 152-es területet. Az IS ágyújának a pen-je 175.
Próbáltam a láncánál is lőni, de ott semmit nem adott be.Olyan még sohasem volt, hogy sehogysem lett volna!
-
Scheffer
tag
válasz
Arpee78 #2309 üzenetére
Szia!
Először is elnézést, amiért késve írok, de tegnap sok fontos dolgom volt.
Az első videónk a sorban marchizor Patton csatája, ezért még érezhető rajta az amatőr munka, de ezen a későbbiekben majd javítani fogunk. Ennek a videónak a célja elsősorban az volt, hogy felmérje, van-e igény ehhez hasonló oktató jellegű videók készítésére. Körülbelül egy nap leforgása alatt 750 alkalommal tekintették meg a videónkat, és ez mindenképpen arra ösztönöz bennünket, hogy folytassuk a videók készítését.
Mostanában nagyon sokat fejlődtek a játékosok, ezért mi szeretnénk még inkább a gyakorlatra építeni, mintsem az elméletre ezeknél a videóknál.
A játék kb ezen témakörökre bontható: (VÁLASZ):
1. Mint az előzőekben is írtam, a játékosok sokat fejlődtek egyénileg a random és company tapasztalatok alapján, ezért talán jobban mozgatja őket, ha akció közben láthatják a különböző kis trükköket, illetve magyarázatot kaphatnak a miértekre. A kiegészítőkre és a legénység skillekre éppen ezért nem is térünk ki. Ha azonban mégis nagyobb igény mutatkozna rá, akkor a szünetekben vagy csata előtt ejtünk pár szót róla.
2. A különböző térképek fontosabb pontjairól ejtünk pár szót továbbra is, viszont fontolóra vesszük, hogy az új mapeket kicsit részletesebben, esetleg külön videóban elemezzük.
3. Megint csak azt tudom mondani, hogy elsősorban a gyakorlati alkalmazásra szeretnénk kihegyezni a videókat.
4. Erről is szoktunk szót ejteni. Általános érvényű taktika valószínűleg nem lesz, mert kb. 10 játékos visszajátszásaiból szemezgetünk majd, szóval lesznek eltérések a játékstílusban és a kommentárnál is.
5. Szerintünk az ehhez hasonló videókat nagyon nehéz érdekessé tenni, ezért ezt elnapoljuk. Egyelőre marad az akció és a gyakorlat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Wreckfest 2 - Márciusban indul a korai kiadás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest