Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TAKÍÍ

tag

Megpróbálok tömör lenni:

Adva van 2 db régi gép meg egy Laptop. Régen mindegyik simán kábellal volt Routerhoz kötve. Router tönkre ment vettünk Új TP Link Wifis routert és lett wifi. Rájöttünk a laptopn van Wifi. Örültünk, de a wifi sajnos nem mindig jó . Néha megszakad azt újra vissza jön. pici a lakás 60 négyzet méter és a boltos szerint simán elég lesz ide ez , De nem. Az én szobámba még jó de a mellettem lévőben nem. A gond, hogy a lakás két legtávolabbi pontja ez tulajdonképpen, aminek az egyik végén a router majd betonfal, majd 1 méter széles beépített szekrény és végül a laptop. Ja ez kb olyan 10--15 méret távolság lehet.
    Aztán most jött a nagy ötletem vegyünk valami Repeatert.

Valami ilyesmire gondoltam: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=989931

A szobában úgyis ott fekszik parlagon az utp net kábel.. Gondoltam egyik végét be kötöm a routerba és a másikat ebbe a kis eszközbe és voálá lett net a szobában. Az egyedüli ami nem tetszik az a horribilis ár: több mint kétszerese az eredeti Routernak. :W :O .Úgy hogy ez bukó
    láttam még más "extendereket" de azok is 10 ezrek. Hát akkor már egyszerűbb lenne még egy ilyen routert venni a szobába és a probléma megoldva. (csak be lehet kötni a hálózatba)

Más ötlet USB adapter. Na ez az ami nem kéne mert tudtommal ez egyben egy "vevő egység is". Na de nekem van már ugye a Laptopba egy "beépített wifi vevőegységem" . Tehát egy ilyet venni 4-5000 ért megint fölöslegesnek találom. DE

És itt jött az én nagy ötletem(ami valszeg nem nagy ötlet max a spanyolviaszt találom fel): az "USb s antenna". Kéne egy olyan kütyü aminek az egyik vége USb s a másik végére meg antennát rakhatok. és ne legyen benne vevőegység. a cél az lenne Usb be bedugom és rácsatlakozna a belső wifi egységre. A végén pedig az antenna erősítené a jelet.

Az elv az lenne ha nem tudok venni erősebb Routert és nem éri meg venni extendert meg Repeateret.
    Akkora a belső wifi "wifis jelfogó képességét" javítsam egy picit a a Laptopnak egy antennával..
    Ez csak nem lenne olyan drága, hiszen a vevő egységet kihagynám belőle. Túl nagy antenna se kéne hozzá..Ráadásula net 2-3 méterrel arrébb már totál jó. Szerintem csak lenne értelme annak az antennának.

Létezik ilyen??? Van értelme???

Új hozzászólás Aktív témák