- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#68216320 #32675 üzenetére
Átállítottam a 2.4GZh-es tartományban a sávszélességet 40MHz->20MHz értékre. Az előzőekben jelentkező esések megszűntek. Közben volt egy FW csere is, de azzal is volt ingadozás az interferencia miatt, tehát nem az FW-nek, hanem a 20MHz sávszélességnek tulajdonítom a stabilitást. Mondjuk érdekes, hogy a vétel erőssége csökkent a 2.4GHz sávban, míg erősödött az 5GHz-es tartományban. Firmware csere Tomato->Gyári Asus.A két felső érték az enyém. Wifi1 - 2.4GHz, Wifi2 - 5GHz
A többi SSID erős eséseket mutat. Ezek szinte kivétel nélkül 40MHz-es sávszéllel üzemelnek. Az én régi értékeim az előzményen találhatóak. -
Draken
őstag
sziasztok! ezzel a helyzettel lehet valamit kezdeni, esetleg kicsit javítani a dolgon? feltételezem sehogy..laptopban sajnos wifi kártyát nem tudok cserélni, pedig az lenne a legcélszerűbb (és ezzel együtt routert is, ami 5ghz sávon működik)
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #32689 üzenetére
-
-
And
veterán
válasz
czgabi76 #32686 üzenetére
Megfogod két kézzel az egyik eret, kifeszíted (elég egy centi távolság az ujjaid között, csak annyi kell, hogy az érintkezősáv elférjen az ujjaid közt), majd fentről lefelé - felülről az érintkezők illetve a nyák felé - szépen betolod a kifeszített eret, egészen ütközésig, amíg a fém kések átvágják magukat a szigetelésen, és megfogják az egész eret. Tehát nem megpróbálod átbújtatni a kések közötti lyukon az eret a lyukra merőlegesen, mert az jó esetben úgysem sikerül, hanem az egészet betolod felülről a késes érintkezőbe. Lehetőleg úgy, hogy a teljes LAN kábel középen legyen, az erek pedig belülről kifelé haladjanak. Ezt eljátszod mind a nyolc érrel a színeknek megfelelően, az érintkezőn kifelé túlnyúló vezetékeket egyszerűen levágod egy csípőfogóval, a kötegelővel rögzíted a nyákhoz a kábel(eke)t, és kész is vagy, a csatlakozó háza fel- illetve összeszerelhető.
-
And
veterán
válasz
#68216320 #32683 üzenetére
"Nem. Valami algoritmus lehet az alábbi lehetőségekkel:"
Valóban: ahogy nézem, ez az "interference mitigation" beállítás a kliensek dinamikusan alacsony teljesítményfelvételű állapotba kapcsolgatását segíti (ezáltal csökkentené a sáv foglaltságát), de ezt a klienseknek is támogatnia kell, egyes chipsetek esetén különösen nyűgös az inkompatibilitás miatt. Szóval legjobb ezt kikapcsolva hagyni.
#32684: "A kis rézkábel végről le kell szedni a műanyagot?"
Az ilyen krimpelős megoldásoknál általában felesleges: az érintkezőkések átvágják az erek szigetelését. -
törölt tag
úgyhogy nem igazán tiszta, hogy miért pont akkor szakad le a te routered térereje, amikor.
Én sem értem, hogy mik ezek az esések. Próbálok egy jobb képet csinálni róla kiszűrve a felesleges hálózatokat, hátha kiderül miért az esés. De ahogy elnézem másnál is van csak időben csúszva az enyémhez képest.Amúgy meg ha netezés a fő cél (kevésbé a belsőhálózati forgalom), és a neted sebessége mondjuk 5..10 Mbps, akkor nem feltétlenül veszed észre az átvitel lassulását
A netem 80/25 és bizony van belső adatforgalom is rendesen. HD stream, NAS, stb. Sajnos érzékelem, ha nem frankó a hálózat.Ez lényegében nem automatikus csatornaválasztást jelent?
Nem. Valami algoritmus lehet az alábbi lehetőségekkel:
Ennek ellenére nem érzékelek nagy változást. -
And
veterán
válasz
#68216320 #32675 üzenetére
Ja, ez van, ha a darabot decibelnek olvasom
.
"Jelenleg olyan 20-25Mbit/s az átvitel és -70-60dBm a csillapítás. (2.4GHz telefonon mérve)"
Mármint a jelszint, de amúgy ez teljesen normális érték. Az 'idegen' hálózatok csatorna szerinti eloszlása nem látható ugyan, de a jelszintjük minimum 20 dB-lel van a tiéd alatt, és eléggé egyenletes, úgyhogy nem igazán tiszta, hogy miért pont akkor szakad le a te routered térereje, amikor.
"Repeater nem játszik, mivel megfelezi az átvitelt."
A rossz térerő pedig akár az 1/10..1/50 részére csökkenti.. Amúgy meg ha netezés a fő cél (kevésbé a belsőhálózati forgalom), és a neted sebessége mondjuk 5..10 Mbps, akkor nem feltétlenül veszed észre az átvitel lassulását, hiszen csak a bitráta plafonja lesz kisebb, nem automatikusan csökken minden a felére.
"A routerben 80mW-ot állítottam be teljesítménynek, de ez is felesleges igazából, mivel a vételi érzékenysége ettől nem nő"
Ez teljesen igaz, ráadásul a 30mW-hoz képes a 80mW 'csupán' 4 dB többletet jelent, ennél még egy antennacsere is többet dobhat, ráadásul annak a hatása oda-vissza érvényesül (cserébe a szomszéd hálózatok vételi jele is növekszik).
"A routerben beállítottam egy interferencia csökkentési opciót is, de nem tökéletes."
Ez lényegében nem automatikus csatornaválasztást jelent? Mert ha igen, de a sáv már agyonzsúfolt, nem sokra jutsz vele. -
krealon
veterán
válasz
czgabi76 #32678 üzenetére
Ha nem akarsz 100 Mbit-nel nagyobb sebesseget, akkor a csatlakozok 1-2 es 3-6 labaira koss erparakat.
Termeszetesen a kabel masik veget is szet kell bontani 2 csatlakozora.
Pl baloldalra
1 narancs-feher
2 narancs
3 zold-feher
6 zold
jobboldalon
1 kek-feher
2 kek
3 barna-feher
6 barna -
czgabi76
tag
Vettem egy dupla utp aljzatot:[link]
és azt szeretném hogy egy lan kábelen 2 hálózat is menjen.
Hogy kössem be az aljzatot hogy mind két porton legyen internet? -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #32676 üzenetére
Persze, szívesen átállnék, de a laptopokon kívül sajnos csak az én telefonom tudja a sávot és az is nagyon gyengén veszi. Gondolom a kicsi antennája miatt. Amúgy mások 5GHz-es csatornáiból semmit nem érzékelek, tiszta a sáv nálunk. Bár sajnos gyenge is a szobákban.
-
-
törölt tag
Természetesen a routerre szerelhető 3darab antennára gondoltam, nem 3dBi-re, mert azt hiszem jelenleg is az van rajta. Az eszközt áthelyezni nem tudom, jelenleg a lakás közepén a falra szerelve (magasan) van és be is van kábelezve fixen. Amúgy szerintem a lehetőségekhez képest jól van elhelyezve. Repeater nem játszik, mivel megfelezi az átvitelt. Jelenleg olyan 20-25Mbit/s az átvitel és -70-60dBm a csillapítás. (2.4GHz telefonon mérve) Az 5GHz-es sávban lényegesen kevesebb térerő mellett, - ugyebár minden tereptárgy árnyékol, hát még a vasbeton -, 65-70Mbit/s átvitelt tudok mérni. Tehát egyértelműen interferencia lép fel. Az alábbi képen is jól láthatóak a beesések és ahogy nézem másoknál is, bár szórt jelnél ebből csak töredéket érzékelek.
A routerben 80mW-ot állítottam be teljesítménynek, de ez is felesleges igazából, mivel a vételi érzékenysége ettől nem nő meg és venni továbbra is gyengén tud csak, a laptopomban és más eszközökben pedig 25-35mW szokott lenni ez az érték, arról már nem is beszélve, hogy antenna helyett egy darab vezeték van. Szóval ezért gondoltam 3darab nagyobb nyereségű antennára. Így a Tx és RX is jobb lehetne.Wifi1 - 2.4GHz, Wifi2 - 5GHz. Érdemes megnézni, hogy a wifi2 bár gyengébb, de nagyon stabil. A routerben beállítottam egy interferencia csökkentési opciót is, de nem tökéletes.
-
And
veterán
válasz
#68216320 #32673 üzenetére
"Elso gondolatom a routerre szerelt 3db nagy nyeresegu antenna lenne."
Első gondolatnak sem az igazi, mert egy 3 dBi-s antenna aztán minden lehet, de nagy nyereségű nem. A routerek szokásos alapantennája is egy 2 dBi-s dipól. Önmagában az sem biztos, hogy a húsz másik hálózat gondot okoz, ez ugyanis a térerejüktől függ: ha a kliensgép helyén lényegesen gyengébbek a tiédnél, akkor nem sok vizet zavarnak, ha viszont a te routered jele is annyira gyenge, mint a szomszédoké, akkor még 'zavaró' hálózatok hiányában sem lenne kielégítő a link minősége. Sokat nem tehetsz, beltéri körsugárzóban vannak legfeljebb 8 dBi nyereségű pédányok, azok esetleg javíthatják a kapcsolatot, de ugrásszerű javulásra kár számítani. Elhelyezheted a routert / AP-t kevésbé árnyékolt helyre, magasabbra, polcra vagy szekrény tetejére, lakás közepére / előszobába, hogy a ne túl sok fal válassza el a végpontok helyétől, de csodát az sem feltétlenül fog eredményezni. Ha a vételi térerő nagyon rossz, könnyen lehet, hogy csak egy újabb, az első routerhez kábelen csatlakozó AP telepítése (esetleg egy vezeték nélküli repeater) fogja véglegesen megoldani a problémát. -
törölt tag
Milyen megoldassal lehetne javitani a 2.4GHz-es tartomanyban a vetelt lakason belul egy panelban, ha kb. 20db wifi jele van az eterben es kivetel nelkul 40MHz-es savszellel szornak? Elso gondolatom a routerre szerelt 3db nagy nyeresegu antenna lenne. Viszont nem lehet iranyitott ugyebar, igy nem tudom mennyit nyernek vele a mostanihoz kepest. Egy Asus Rt-N66U a router.
-
válasz
Renato1993 #32668 üzenetére
A gondot az jelenti, hogy a TP-Link router módban van vagy NAT-ol és emiatt nem látják egymást a gépek, át kell rakni AP/Switch módba és akkor már nem lesz ilyen gond.
-
Renato1993
tag
Közben rájöttem hogy ez nem egészen ebbe a topikba tartozik, szal felteszem ebben újra, itt meg törölhető.
-
krealon
veterán
válasz
Renato1993 #32668 üzenetére
Az 541-et tedd AP / switch modba.
-
Renato1993
tag
Üdv!
Teljesen el vagyok akadva, és sejtésem sincs hogy merre tovább.
A helyzet:
T-home-os net, Cisco EPC3925 Gateway, erről megy wifi,ezen lóg egy PC, valamint UTP kábellel is van rajta egy PC, idáig okés a történet, Win7 mindkettőn, ha otthoni hálózatot akarok csinálni látják egymást, megy a fájlmegosztás stb..Viszont még rá van kötve UTP kábellel egy TP-LINK WR541G router(erről is meg wifi, de ez most nem lényeg), arra pedig 2 PC, ez a két PC is látja egymást, megy az otthoni hálózat, fájlmegosztás, egyebek, viszont a TP-LINK routerre kötött gépek nem látják a Cisco-ra kötötteket és fordítva.
Ne ezen szeretnék változtatni, csak nem tudom mit hogyan kéne beállítani.Ha TP-LINK routert helyettesítem egy TP-LINK SF10008D switch-el, akkor öröm-bódottá, lát mindenki mindenkit, viszont kellene a TP-LINK router wifije is.
Azt a megoldást meg szeretném elkerülni hogy a switchet beiktassam a rendszerbe, és arra kössem a routert(és akkor lenne wifi is), de egy eszközzel feleslegesen több lenne ami áramot eszik, helyet foglal, stb.Egy kis iránymutatást megköszönnék, hogy merre is induljak.
-
krealon
veterán
"Mobil eszkozbe integralt wifi kepes lehet broadcastolni a sajat SSID-jet majd scannelni milyen wifik vannak a latokoreben, majd ujra visszakapcsolni ssid broadcastra?"
Azt az eszkozt, ami SSID-t sugaroz AccessPoint-nak hivjuk. Az AccessPoint vezeteknelkuli modulja ilyenkor ugynevezett Infrastruktura (infrastrcture) modban uzemel.
Az ujabb mobiltelefonokban altalaban olyan WiFi modul van, ami kepes infrastruktura modban mukodni, azaz AccessPoint-kent funkcionalni. (Igy lehetseges peldaul a WiFi tethering, vagyis a 3G internetkapcsolat megosztasa WiFi-n.)Az AccessPoint-hoz csatlakozo eszkozoket kliensnek (client) szokas nevezni, az ilyen eszkozok WiFi modulja cliens uzemmodban van.
Leteznek chipsetek, amelyek kepesek szimultan mindket uzemmodban lenni (ezeket szokas Wireless Repeaterken hasznalni).
Ugy tippelek, hogy mobil eszkozokbe ilyet nem nagyon epitenek, mert gyakorlatilag semmi ertelme. -
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
2 napja használok egy Asus RT-AC68U routert. Minden tökéletes,csak annyi a gondom vele, hogy az előző RT-N66U esetében, a rácsatlakoztatott winyóról a gépemen (Win 8.1) megjelent a hálózatra kattintva a "Számítógépek" csoportban az RT-N66U és tudtam simán tallózni a rajta lévő fájlok közül. Ellenben az új eszköz csak médiaeszközként szerepel és bár itt is le lehetne játszani, de előtte letöltené a gépre. A DLNA működik, TV-telefon(saját Asus appal) stb látja, csak a gép nem.
Tudnátok segíteni valamit, hogy hol és mit kell bekapcsolni? Esetleg windows-on belül van a gond? Win hálózati megosztás be van kapcsolva.
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
-
Fletch16
csendes tag
Üdv.
Adott egy siemens gigaset se551 router. A szolgáltató által adott modemmel és a géppel összekötve tökéletesen működik, viszont amikor a telefonommal akarok csatlakozni a wifire akkor kezdődnek a bajok.
Észleli a wifit max jelerősséggel, csatlakozik is, viszont a telefon semmit nem hoz be, se böngészőben se sehol.
WLAN led és a lan1-2(gép-modem) led világit.
Telefonnal nem lesz baj, mert máshol kiválóan duruzsolt.
Sajnos a rounter nem magyar, így az interneten talált használati utasításokkal sem tudok nagyon mit kezdeni.
Próbálgattam valamit állítgatni, de a végére az sült ki hogy már a kapcsolatot sem találtam meg, így reset lett a vége, hátha ebből lehet építkezni.Ha valaki tud segíteni, azt megköszönöm, elég analfabéta vagyok a settings-hez !
-
hzcs
senior tag
válasz
LordVader80 #32662 üzenetére
Egy próba: ha régebbi atheros a wifi kártyád, akkor van olyan router, amivel csak wep kódolással működik, próbáld ki egy pár perc erejéig, hogy leveszed a kódot, úgy csatlakozik-e. Csatornát nézd meg (channel), hogy nem 11 felett van-e.
-
válasz
LordVader80 #32655 üzenetére
Tedd fel a gyártói driver-t, ne a win-es használd.
Meg kellene nézned mert ha nem magyar akkor gondot okozhat.
A csatorna szám kellene, nem a beállított wifi szabvány, a környezeti helyzetnek megfelelően kellene lefixálni.
Az inSSIDer egy program amellyel meg lehet nézni, hogy milyen a környéken a wifi helyzet, ez kell a wifi csatorna fixáláshoz is, hogy tudni lehessen mit érdemes használni. -
hzcs
senior tag
válasz
LordVader80 #32659 üzenetére
működött eddig ez a noti-router párosítás, vagy most akarsz először felcsatlakozni?
-
hzcs
senior tag
MANUAL
4. oldal (pdf szerint 12.), ott a wan led, karika, rajta egy gyűrű.
22. oldalon lévő utasítást kövesd a pppoe beállítására (pdf 30. oldal)
Connect automatically.
Ha így sem megy, akkor fw update, ha úgy sem, akkor gari.Lordvader: ha n-es a router és a noti is, akkor routerben nézd meg, hány mhz a sávsélesség (20,40, auto).
Ha nem n-es, akkor esetleg mac szűréssel ki van zárva a laptop? -
LordVader80
őstag
válasz
LordVader80 #32655 üzenetére
gyári win-esen a windows saját driverére gondoltam
-
LordVader80
őstag
válasz
Gubek-Einste #32654 üzenetére
Gyári win-es driver
passz, ezt hol tudom megnézni?
WPA
passz-- g és b, talán ez lenne?
nincs
ezt sem értem sajnos -
válasz
LordVader80 #32653 üzenetére
Wifi adapterhez gyári vagy Win-es driver van használva?
Milyen régióra van állítva a wifi (gépen és router-en is)?
Milyen védelem van a wifi-n (WPA vagy WPA2, AES és/vagy TPIK)?
Milyen csatornán van a wifi?
SSID-ban van ékezetes vagy speciális karakter?
Mutass egy inSSIDer képet. -
LordVader80
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a hiba, ha egy notival nem tudok a routeremre rácsatlakozni wifin, de minden más eszközzel igen, illeve a noti is felmegy minden más routerre.
Hálózati cím lekérése folyamatosan, de ott megáll.
Win7, Belkin router és HP noti
-
N0rb
csendes tag
hello,
Mobil eszkozbe integralt wifi kepes lehet broadcastolni a sajat SSID-jet majd scannelni milyen wifik vannak a latokoreben, majd ujra visszakapcsolni ssid broadcastra?
sajnos nem tudom jobban megkozeliteni a temat mint ezzel a kerdessel.
tovabbi kerdes lenne meg:
- milyen gyorsan kepes atvaltani pl egy modern mobiltelo ssid broadcastrol scannelesre, majd vissza, majd megint scan.
- mennyire meriti ez az akksit?
- lehet a wifi driverevel jatszani hogy pl wifi jel erosseg modositas, stb?koszi elore is!
ps: ha konkret valasz nincs is, utbaigazitas is jol jonne pl nemzetkozi forumokra, googleban nagyon nem talaltam ilyen forumot sajna.
-
wide
csendes tag
Ethernet-adapter Helyi kapcsolat:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : B8-70-F4-95-C8-52
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::c4aa:7631:df4:204e%11(Kívánt)
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.0
Bérleti jog kezdete . . . . . . . : 2013. december 5. 17:36:09
Bérleti jog vége. . . . . . . . . : 2013. december 5. 19:36:07
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 192.168.0.1
DHCP-kiszolgáló . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 246968564
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-32-0A-D5-B8-70-
F4-95-C8-52
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : Engedélyezveaz a baj, hogy csak direktbe tudok csatlakozni a netre, UTP a gépbe.
egyébb más módon nincs netem. -
-
wide
csendes tag
icrosoft Windows [verziószám: 6.1.7600]
opyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.:\Users\user>ipconfig/all
indows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . : user-PC
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . :
Csomóponttípus. . . . . . . . . . : Hibrid
IP-útválasztás engedélyezve . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : Nemezeték nélküli hálózati kapcsolat vezeték nélküli hálózati adapter:
Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11n hálózati adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : CC-AF-78-73-82-61
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igenthernet-adapter Helyi kapcsolat:
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.0
Bérleti jog kezdete . . . . . . . : 2013. december 5. 16:28:39
Bérleti jog vége. . . . . . . . . : 2013. december 5. 18:28:39
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 192.168.0.1
DHCP-kiszolgáló . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-32-0A-D5-B8-70
4-95-C8-52
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : Engedélyezvelagútadapter isatap.{D2B09AE1-3F6D-4D68-B4C8-3711B88731AD}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igenlagútadapter isatap.{06BD443D-1E62-4C35-8E65-48BC43AFC7EA}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter #2
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igenlagútadapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen -
wide
csendes tag
Bocsánat, rossz cmd képet másoltam be.
egyébként igen, később csatlakoztatom az UTP kábelt.És elméletileg mindent jól kötöttem össze.
UTP kábel a router WAN portjába, majd a LAN kábellel összekötöttem a gépet.Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.C:\Users\user>ipconfig/all
Windows IP konfiguráció
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : NemPPP-adapter DIGINET:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : DIGINET
Fizikai cím . . . . . . . . . . . :
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 62.165.197.59(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.255
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 0.0.0.0
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : 193.110.57.4
193.110.56.8
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : LetiltvaVezeték nélküli hálózati kapcsolat vezeték nélküli hálózati adapter:
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenEthernet-adapter Helyi kapcsolat:
Automatikusan konfigurált IPv4-cím: 169.254.32.78(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.0.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . :
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-32-0A-D5-B8-7
F4-95-C8-52
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : EngedélyezveAlagútadapter isatap.{D2B09AE1-3F6D-4D68-B4C8-3711B88731AD}:
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter isatap.{1CF057A6-26F5-48F4-9916-DEE9552B0AF4}:
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter isatap.{06BD443D-1E62-4C35-8E65-48BC43AFC7EA}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter #3
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter 6TO4 Adapter:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 adapter
IPv6-cím. . . . . . . . . . . : 2002:3ea5:c53b::3ea5:c53b(Kívánt)
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 2002:c058:6301::c058:6301
193.110.56.8
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : LetiltvaAlagútadapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft Teredo alagútkezelő adapter
IPv6-cím. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fd:54:3842:c15a:3ac4(Kívánt)
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::54:3842:c15a:3ac4%27(Kívánt)
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : Letiltva -
mezis
félisten
Két kérdés:
- A ruoterhez a WAN porton keresztül később csatlakoztattad a modemet az UTP kábellel ?- A Win7 ipconfig /all eredményen azt látom, hogy a PC-d még közvetlenül a szolgáltatótól kapta az IP címet, stb.
- Ráadás: Csak nem a LAN portba dugtad a modemtől jövő UTP kábelt ? (És a PC-det is de ennek ott a helye ilyenkor már.)
-
wide
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy TP LINK Wr 720N router beállításával kapcsolatban.
Sehogy se tudom rávenni a routert a működésre. A szolgáltatóm a Digi. Alap eseteben a Quick Setup menüben csak be kellene állítanom a dolgokat, felhasználó név, jelszó és elméletileg működnie kellene a netnek. De semmi nem történik:TP LINK Callcenterben a segítségnyújtás egyenlő a nullával, a Digi nem foglalkozik a routerekkel.
CMD parancsorban futtattam, íme:Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.C:\Users\user>ipconfig/all
Windows IP konfiguráció
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : NemPPP-adapter DIGINET:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : DIGINET
Fizikai cím . . . . . . . . . . . :
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 62.165.197.59(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.255
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 0.0.0.0
193.110.56.8
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : LetiltvaVezeték nélküli hálózati kapcsolat vezeték nélküli hálózati adapter:
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenEthernet-adapter Helyi kapcsolat:
Automatikusan konfigurált IPv4-cím: 169.254.32.78(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.0.0
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-32-0A-D5-B8-7
F4-95-C8-52
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : EngedélyezveAlagútadapter isatap.{D2B09AE1-3F6D-4D68-B4C8-3711B88731AD}:
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter isatap.{1CF057A6-26F5-48F4-9916-DEE9552B0AF4}:
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter isatap.{06BD443D-1E62-4C35-8E65-48BC43AFC7EA}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter #3
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter 6TO4 Adapter:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 adapter
IPv6-cím. . . . . . . . . . . : 2002:3ea5:c53b::3ea5:c53b(Kívánt)
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 2002:c058:6301::c058:6301
193.110.56.8
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : LetiltvaAlagútadapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft Teredo alagútkezelő adapter
IPv6-cím. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fd:54:3842:c15a:3ac4(Kívánt)
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::54:3842:c15a:3ac4%27(Kívánt)
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : LetiltvaValaki tudna segíteni?
-
blizzrd
senior tag
-
mezis
félisten
válasz
blizzrd #32618 üzenetére
Elindítod, kiválasztod az USB-s WiFi vezérlőt. WinXP-n a start a táblázaton, grafikonon ha valami nem világos, küldj egy ScreenShot -ot.
WinVis,,... azonnal indul, de az alsó füleken kattintani kell a network-re a látványért.WinXP Channal módban a zavaró szomszédokat lehet könnyen észlelni, Time Line üzemmódban meg keresgélheted jobbnál jobb helyeket. WinVis,...-nál mindezt egyszerre.
-
törölt tag
Csak úgy hozzáfűzöm. A DIR-615 amire én vagyok kötve a nagy N-ével is egy túró. Egyik szobából átjőve a másikba elveszíti a jelt. Szégyen!
Legalább 15 percembe tellett, hogy végül ahova átjöttem ott is érzékelje. Hogy oldottam meg? Vártam és vártam és egyszer csak itt találtam magam.
-
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Átböngésztem a kapcsolódó topic-ot de nem találtam választ a gondomra. Van egy TP-Link WN821N típusú USB wifi adapterem. Na, mostanában az az új szokása, hogy folyamatosan, kb 5 percenként megszakad a net, és addig nem is nagyon történik semmi amíg ki nem húzom, és vissza nem dugom. Van erre valami megoldás, vagy ha garis, akkor ezt így ezzel a problémával kicserélik?Üdv,
Balázs
-
mezis
félisten
válasz
sebijani1982 #32607 üzenetére
"Az USB wifi adapter az a routertől jövő jelet fogja, tehát csak egy vevő."
Van ott visszapofázás is vagyis van amikor adó. Különben hogy jutna el a PC-től információ az internetre....
-
törölt tag
Nyilván nem boldogulhatsz, mert nem hiába vetetik meg a WiFi adaptert.
Szerintem vedd meg te is és akkor is jobban kijössz, mint hogy házilag bütykölj és barkácsolj WiFi-t a TV-be.
Egy tyúkbél, egy ilyen kütyü, egy amolyan izé, meg további valami, s akkor hogy is rakjuk össze, na de be is kell állítani, na már most a TV nem is annyira okos, pedig Máris szomszédék úgy navigálnak... áhh
- ennek elkerülése végett igazán megéri megvenni az adaptert.
-
Claude Leon
senior tag
Ha tallsz rá openwrt-t, akkor jobb a helyzet(ott tudod kliensnek használni), ha nem, arra maradna a WDS, de olvass körbe, abból ritkán sikerül frankó megoldás, nem beszélve a WDS adatátvitelt felemésztő kommunikációjáról, 20 Mbitnél többet nem várnék tőle.
Dir600 melyik veriziók? -
Rysy
csendes tag
Sziasztok'
Segítségre lenne szükségem. Van egy tv melyet nettel szeretnék ellátni, ám nincs (kedvem) wifis adaptert venni hozzá, mert gondoltam van két d-linkem (Dir 600) és mi lenne ha csinálnék belőlül egy access point hálózatott. Az egyik helyről wifin átlőném a tv mellet elhelyeztet d-linkre a netet és kábellel kötném össze a tv vel Na ebben kellene egy kicsi (vagy nem is kicsi) segítség, mert sehogy nem boldogulok a dolog megvalósításával.
-
sebijani1982
senior tag
válasz
Storms #32603 üzenetére
Az USB wifi adapter az a routertől jövő jelet fogja, tehát csak egy vevő.
Annak az eszköznek a kezelő felületében kell átállítani az SSID-t ami szórja a netet. Ez lehet router, Access Point.Nem az ASCII kódja kell az "Á" betűnek mert azzal sokra nem mész. Ékezet nélkül kell az SSID-t megadni.
Pl.:
-Most ez az SSID:
Álmos netje
-Erre kellene átírni:
Almos netjeDe ezt átírni csak az tudja, aki hozzá férhet a router, AP beállításaihoz.
Saját hálózat? Vagy szomszéddal megbeszélt? Esetleg ingyenes hotspot?
-
boost
veterán
Sziasztok, van egy Belkin routeren (F5D8236-4) , N-es, és nagyon gyenge, vagy legalábbis nincs jól beállítva.
Lennt van a Nappaliban, és közvetlen felette a szobában( tehát kb 3 méterre, és egy mennyezet), már csak 35-45%os jel van. Kicsit arrébb, fennt, már semmi. Szóval tényleg nagyon gyenge. Mit kell beállítani rajt, hogy erőssebb legyen, vagy hogy zajlik ez? (csatornák, frekvenciák, a-b-gn, stb, stb) -
Storms
őstag
válasz
sebijani1982 #32602 üzenetére
Értem, tehát az usb wifi adapter programjában hiába is írnám át az Á betűt? Mert ott engedné, gondolom oda kellene az Á betű ASCII megfelelője. Csak azt meg nem tudom... Azért köszi
-
sebijani1982
senior tag
válasz
Storms #32601 üzenetére
Laikusként:
Az SSID nevének ASCII karaktereket kell tartalmaznia.
Ha saját router biztosítja az SSID-t, akkor írd át ékezet nélkülire.
Ha nem megoldható, mert másé a net, akkor beszélj vele.
Esetleg egy másik routert, AP-t csatlakoztassatok hozzá, amin ékezet nélküli SSID-t állítotok és így a többi eszköz tud az eredeti hálózatra csatlakozni. -
Storms
őstag
üdv
Hogyan tudnék egy olyan hálózathoz csatlakozni aminek a nevében (Á) betű is van? Mert ha profilt akarok létrehozni és leokézom ezt írja ki: SSID must is ASCII! (Á betű van az SSID nevében)
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest