Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• HaaS

addikt

válasz RexpecT #1735 üzenetére

Bocs, lemaradtam... szívesen. Remélem nem sok pontot költöttem "fölöslegesen":D!

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1733 üzenetére

Kard: igaz, jól beszélsz.

Jaja, a zenére várok még...

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1731 üzenetére

Igazából tökmindegy, ha belegondolok, mert
    stun után bármivel azonnal kivégzi...

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1729 üzenetére

Az elsőt azt szvsz hozzádvágják, a másodikat meg meg lehet venni a komától, aki az elfekkel üzérkedik, nema?

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1727 üzenetére

A harmadik vörös kő spojler.

Szóval a kriptatakarítás után, mikor visszamész a "reward"-ért,
    akkor van egy morzsa, hogy de jó, csákánnyal biztos szétnéz
    majd néhány kalandvágyó öngyilkosjelölt. Mivel sehol nem
    találtam csákányt - pedig körbemásztam, kérdeztem mindenkit,
    hátha lesz dialógus - lementem megint. Na, a csákányt azok
    vitték, akiket aztán holtan találtam. A végén van egy jó nagy -
    és lassú - bosszélőhalott is... hmmmm.... hiszen a skalpjáért
    még fizet is a fejvadász csákó... meg a játék elején tán mondja
    is, hogy a kriptát ki kéne puceválni. Na, száz szónak is egy a
    vége, én ott találtam meg a harmadik pirosat, miután vissza-
    mentem.
    Lehet, hogy a magyar fordításból nem derült ki a dolog, nem
    tudom. Azt azért így elsőre nehezen hiszem, hogy kihagytál
    volna egy bosszt a cseptöregyben... ott kellett volna lenni a
    harmadik kőnek valahol a kriptában, ha jól tévedek.

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1724 üzenetére

Jó lesz ez:D!

Pedig kapsz infót arról, hogy hol van a vörös kő (pontosabban egy addig nem feltérképezhető dungeon), csak figyelni kell. Arról meg nem is beszélve, hogy mikor ott, a közelében jársz, akkor is látható, hogy ott még lesz valami, hiszen van még élőlény a közelben. Egyből ráharaptam az infómorzsára, és nyílegyenesen mentem vissza szétnézni...

Nálam nem szerette a sztanolást, nekem inkább a parasztok nem sikerültek. Benne volt vagy 10 próbálkozás itt is, az utolsó kettő volt sikeres.

• HaaS

addikt

válasz RexpecT #1716 üzenetére

Elküldtem a mentést, van talizmán, szóval a drownerek nem sok vizet zavarnak... szerintem ez azonnali save volt, ahogy leengedtek a Sewersbe, szóval rajtad áll, hogy a lovaggal vagy egyedül intézed a továbbiakat.
    (Egy meditálás kell majd, elkölteni a pontokat az ezüst kard ügyesebb használatához.)

GypsFulvus2: Hogy csináltad az Abigéles részt? Gyöhet privátba is, ha gondolod.

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1719 üzenetére

Elküldöm a mentést, abból gond nem lehet. Valszeg ma nem érek haza, szóval csak holnap lesz belőle vmi.

Próbálgasd, van öt perced a szerkesztgetésre. Szóval:

( hetvenszpész ) SZÖVEG (enter)

-> ez az egész be programkódba.
    A szöveg ne legyen túl hosszú (ezt törögeted, aztán bemásolgatod elé a hetven szpészt, ha kész a törés... ez PRO fórum, tessék gyakorolni:)! Első lépésnek nem volt rossz:D!

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1718 üzenetére

Höhöhöhöh, ez jó:D!

Annyira nem kell sok szpész, hogy nagyon. A törögetéscsak azt jelenti, hogy neked kell arra figyelned, hogy ne legyen túl sok valós karakter egy sorban - entert kell nyomni, hogy a többi új sorba kerüljön - mert ha nem így teszel, akkor görgetni kell jobbra-balra, hogy minden látható legyen.

Ennyi szpész kell:
    teszt

Csak hogy kitolódjon, kábé 70 darab:DDD!

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1714 üzenetére

Hogyne árulnám el, évek alatt annyit értünk el a spoiler gombos requestekkel, hogy kitanítottak, hogy ha aaannyira akarjuk, meg tudjuk csinálni;). fiATHaLON volt a szószóló:)! A lényeg, hogy a spoilerezendő szöveget törögetni kell, minden így elkészült sor elé bemásolni jónéhány szpészt, aztán az egész hájdolandó szöveget át kell állítani programkódra... és voálá!

Hogyne érte volna meg elkezdeni, egyébként is glúmi hangulatom van manapság (todmér), most nem zavar annyira a "kusskisbuzivagybelehányokatorkodba" sztájl. Egyébként nem csalódtam nagyot, nem az én játékom, de a tapasztalat olyan, mint a kritika.

Szóval a Főpincsire nálad más a megoldás?
    Nálam egyértelműen a stun/knockdown kombó döntött a kutyuson
    és Abigélen, na meg a hárompiros meteor kard, az nagyon jó.
    Megvan már a három kék kő is, de nem nagyon játszottam,
    majd el kell nézni a kovácshoz.

Az mikor berohantak az eső elől a parasztok, az tetszett, kétszer játszandó a játék alighanem, egyre több az elágazás. Kíváncsivá tett, mit csinált volna bilifejű Szigfríd, ha átengedem a prédát, hogy alakult volna másképp a város sorsa a kórral.
    Egy dolog még mindenképp említést érdemel, az Alvilág Ura a kocsmában. Hát az a szinkronhang, azon nagyon röhögtem. Megnézném a csávót, aki a hangot adta neki, szerintem valami mélysötétbőrű harlemi reppercsávó lehet, kegyetlen jól nyomja.

(#1713) RexpecT: sztornó van, ez hardos...

• HaaS

addikt

válasz RexpecT #1711 üzenetére

Én is tudok küldeni, szólj ha kell!

Kassadin: felfogás kérdése, én gyakran felröhögök játék közben... :D!

• HaaS

addikt

Főpincsi spoiler:

Miután túltettem magam azon, hogy a kis Alvin és a mókusok
    végignézték a magánszámot Abigéllel, átnéztem a szkillfát.
    Elköltöttem mindenhova a szkillpontokat, ahova azt hittem, hogy
    van értelme (maradt 5). A legfontosabb a stun volt, alighanem.

Szóval:
    1. Össze lehet (kell) rakni csata előtt a három pirosköves meteor
    kardot, az valami félelmetes, csoportos, kaszálás beállítással.
    Én megéleztem (csak +10%, de ilyenkor van már plusz 40-es is
    tán, csak ugye nálam a fogadóban maradt minden értékes, már
    megnézni sem tudom).
    2. Vit regen, End regen pósönök korty.

Ha a Főpincsi halott, vége az összes megidézett kisebbnek, ergó
    nem kell foglalkozni a kicsikkel. Én a groupos beállítással mentem
    neki, valamiért nagyon gyorsan meghalt. Talán túl gyorsan... szóval
    ez nekem a kisebbik gond volt. Itt is működik Abigél megfektetése,
    de a köv résznél lesz fontosabb ez a mozzanat.
    Mikor jönnek a parasztok, már a harc előtt neki lehet állni gyalulni
    őket, közben bejön a dialógus, Abigél meg gyógyít... zseniális.
    Aztán mikor folytatódik a buli, akkor - ugyanúgy mint a kutyusnál -
    nem a népre varázsoltam, hanem Abigélre. Amíg fekszik, nem ütik.
    Lám-lám, van azért lelkük ezeknek a taplóknak is.
    Ha Abigél a haját teríti a földön, el kell menni tőle messzebb, a
    parasztok követnek. Innen már nincs gond. Nálam ez működik, az
    ismétlés után is életben maradtunk mindketten.
    Ez a blídes kard a grupp beállítással meg azért jó, mert kasza után
    csak állnak Abigél mellett, aztán fájnak... nem ütik.
    Vagy nem tudom.

• HaaS

addikt

válasz hoffman_ #1700 üzenetére

Én nem láttam még Win7-es Witchert, de átnyálaztam (más okból) néhány fórumot. Ha jól értettem, akkor van vmi rajongói patch, ami leszedi a védelmet is, v1.5 verzió, vagy félreértettem?

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1696 üzenetére

#1689-re ment, csak lusta voltam... ott írtad dvarfkokkos kiszólást. Közben meló van, gyorsítok néha, hátha kitalálod, mire gondolok...:D!

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1694 üzenetére

A dvarfkokkos karatekölyök nekem nem volt vicces... tíz aranyat fizetett, hogy lefejeljem. Keveset kértem...

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1689 üzenetére

Dehogy, nem váltottam magyarra, nem. Nem.
    Nekem semmi bajom az angol hanggal. Az a mágus az meg tényleg nagyon jó benyomást tett rám. Vagy nagy haverok leszünk, vagy ki fogom belezni...

Hanem a ghoul kivégzés mozdulatsoron hogy röhögtem már:DDD!

Ja nem is írtam a lényeget, megvan az első mozzanat, ami végre "magamtól" elsöprő sikert aratott. Hozzászoktam már, hogy nappal semmi nem történik, lehet lopni, meg ismerkedni az emberekkel a faluban... szóval vegyülés. Éppen fogatlan nyanyákat keresek sztorizni, mikor egyszer csak mindenki hanyatt-homlok rohanni kezd... egyből forgok körbe, előpattan a fegyver is a hátamról, nézem, mi a jó franc támad itt nappal, 11 órakor, mikor minden normális ember az ebédre gondol... a népek szaladnak szerteszéjjel, pánikroham... honnan a fenéből jöhet az a dög... aztán kicsit még tülekedtek, hogy beférjenek a fedett helyekre... villámlani kezdett...
    Aztán ott álltam az esőben a falu kellős közepén... a steril albínó félistennel, zihálva. A falu meg röhögött a tető alatt.

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1679 üzenetére

Újrakezdtem hardon, vállas nézet: ég és föld. Mivel nem kell használnia az agyát, nincsen irányításbéli gond, sőt, nincs röhejes kamerakezelés, kamerabeállítás. Óver. Többet kell mozogni, ennyi. A játszhatóság mellett az élvezhetőségi faktor is úgy háromszorosára nőtt, hogy nem a színváltós kurzort figyelem a távolból. Jó izzadtságszagú lett így, most a sárgasuhogásra kell koncentrálni, akkor jó a kombó, de úgy van, ahogy mondod, inkább ritmusérzék kell. A harc jóval egyszerűbb így, hogy nem kell "eltalálni", hol az ellenfél... mert ott van előttem. Bár semmit nem látni a csata hevében hátrafelé, viszont a kattolásnál nem kell mozdítani az egeret... bombagól. Ennyi kivégzést még életemben nem láttam... ez valami hard setting spec?
    Nem is ittam pósönöket Gongragerjedő Sáskakománál, mer minek.

A felszolgálólány kísérgetése semmilyen problémát nem jelentett. Elsőre, töltögetés nélkül szétkaptam a pincsiket, úgy, hogy ez volt az első küldetés, aminek nekiestem. Nem értem. Találtam egy szalmakazalba lökhető parasztlányt is. Még jó, hogy steril a srác..

szerk: hja, erősen koncentráltam a hangokra is, szerintem tökéletesek, Gergő hangja kicsit haloványabb, a társak kivétel nélkül jók. A Pírszinges Mágus meg 100%.

• HaaS

addikt

válasz Kassadin #1685 üzenetére

Hja, kicsit felgyülemlett a meló a végére... már itthon!

A lineáris felépítésről nem tudok nyilatkozni, GypsFulvus2 szerint pont az benne a szép, hogy a döntések befolyásolják a történéseket, én meg ugye sehol sem tartok még, hogy véleményem legyen.
    A hangulattal nincs bajom, nekem fura a szerepjátékokban, ha az első pillanattól király a főhős, erről már beszélgettünk többször, bár lehet, hogy nem ebben a topikban. A kocsma az jó, tényleg... a Gorasul ugrott be, talán az az egyetlen rpg, ahol a karakter kerek perec kijelenti, hogy már ő ugyan oda be nem megy:D!
    Magyar szinkronról megint nincs infóm, csak amit ti mondotok.

A harc volt, ami miatt azonnal dobtam anno, nem kenyerem a kattogás, nekem káosz az egész. Ez az aktív pause is gyanús valahogy, majd még próbálgatom. Remélhetőleg a váll feletti nézet helyrerakja a dolgot, nekem jobban átlátható a terep fentről (aktiválható cuccok, átjárók, ezaz), csak úgy néz ki, hogy a harc rovására megy.

• HaaS

addikt

válasz Kassadin #1683 üzenetére

Csak azok a problémák léteznek, amelyekkel foglalkozunk.

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1679 üzenetére

Oké!

Itt ezek vannak:
    # Bonus Content (D'jinii Adventure Editor and Two New Adventures)
    # The D’jinni Adventure Editor allows players to create or modify their own adventures in the world of The Witcher.
    # "The Price of Neutrality": the adventure tells the story of Geralt coming back to Kaer Morhen and finding a mysterious camp near the stronghold (featuring 3 new quests)
    # “Side Effects”: the first ever release of this new adventure which focuses on Geralt's close friend, Dandelion, and his troubles in Vizima City (featuring 5 new quests)

(Ez a verzió az, öt vagy hat nyelv van benne, a magyar is.)
    Jó a szinkron, nekem nincs bajom vele... olyan nagyon nem is tűnt fel, tényleg. Az azt jelenti hogy biztosan jó:K! Csak a káromkodások, az meghökkentő... meg mondjuk vannak ilyen apróságok, hogy egy öreg nyanya kétféle hangon szólal meg (két mondat, egymás után), de hát istenem, hetvenévesen mutál megint, ám legyen...a fantázia megoldja a többit.

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1677 üzenetére

Nanáhogy nem olvastam el, ami nincs, és nem beszéltem azzal, akivel nem lehet:D!

A növények: írjam, hogy megnyugodtam:U?!... "kicsit" könnyebb így... Neked is megvannak az extrák a játékhoz? Gondolom, hogy igen... érdemes azokkal kezdeni vagy a fő játék az első?

• HaaS

addikt

válasz Kassadin #1675 üzenetére

Csak azok a problémák léteznek, amelyekkel foglalkozunk.

Érdemi hozzászólást viszont szívesen vennék tőled is... a háeszed hangvételéből arra következtetek, hogy Witcher-rajongó vagy, csak nem tudod magad érthetően kifejezni. Neked mi tetszett benne, esetleg mi nem:)?

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1673 üzenetére

Kicsit előrébb vagyok már, minden könyvet megvettem, elolvastam, minden fogatlan nyanyának adtam enni, végighallgattam a meséiket (ez a rész tetszett)... arról beszélek, hogy azonnal regenerálódnak a szüretelt növények... trollbokrok :)!
    Az összes élőlényről megvan az infó, nem csak "gondolom" a fáklyát, félreértéshegyek... sebaj. Arra nem emlékeztem, mi volt pontosan a neve, talán csak sima fáklya... majd megnézem.

Gondolom nem fejlődik majd ilyen brutális sebességgel a karakter a későbbiekben, mert ez tényleg durva...

A begyűjtögetés azért nem érdekelt különösebben, mert akkor arca van a főhősnek, hogy még szégyenkezni sem kell, mikor lop, akkora király.

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1670 üzenetére

Kösz a jótanácsokat, rég túljutottam már rajta természetesen, de nem hagynám ott a csajt semmiképp, harmadjára sem, az biztos:D!
    szerk: ja, a gyűjtögetésnél a növényvilág szüretelésére gondoltam!
    szerk2: lángszóró = fáklya tán... passz, csak ledobtam a kocsmában... mindenesetre gyökerek ellen ez kellett volna az infó alapján, amit összeszedtem.

Kassadin: azt hiszem félreértettétek, én nem akarom, hogy nehezebb legyen. Nem hiszem, hogy attól lenne jobb a játék, hogy gyakrabban töltögetek... sőt.

• HaaS

addikt

válasz GypsFulvus2 #1668 üzenetére

Én is kíváncsi vagyok... hja, olvastam ezt a megoldást is az alaplapi hangkártyával, de helyette újrainstalláltam mindent. Gondoltam hátha. Az intró bikjét megnéztem külön, lejátszóval, olyan sokat nem pofázik a narrátor, legalább a zenét végighallgattam. Mondjuk később már meg tudtam oldani ezt a játékban is, csak át kellett nevezni egy dll-t.

A harccal kapcsolatban talán igazad lesz, most épp két katt a kutyus. Egy-egy Swallow (ez a Vit regenes ugye?) lement, de a spéci löttyökre igazából nem volt szükség, pedig vártam. A legjobban meg a fegyvereket sajnálom, szerettem volna, ha felsülök a karddal a sok gyökér ellen a barlangban, de nem.
    Az meg már az én lustaságom, hogy nem megyek vissza a fogadóba a lángszóróért, hogy fegyvert cseréljek, hanem kortyolok egyet, mert az kéznél van. Ja, meg az is elborzasztott, hogy a szilveres kardot helyettesíteni lehet a normál penge bemártásával. Remélem a sebzéseket másképp számolja majd, mert a szkillfát elnézve van némi (nagy) különbség a kettő között. Ha meg szilverként használható így a normál kard, akkor nem látom semmi értelmét azt a részt is fejleszteni (még).

A gyűjtögetés is túl van egyszerűsítve, ez a "bemegyek, kijövök, de jóóól kijövök", ez elég régen volt divat. Nem érzem, hogy ne tudnék akármennyit csinálni akármiből (kivétel a spec itemeseket ugye). Drakensangban ez (is) zseniálisan volt megcsinálva, előbb keresni kellett, meg szenvedni vele, aztán ha már a ház kertjében termesztetted, akkor nem is kellett vele foglalkozni... a legszebb meg az volt benne, hogy hatalmas pénzeket lehetett összekotyvasztani, ha kicsit figyelt az ember.

Megpróbálom én is a másik kameranézetet, hátha. Imádtam, mikor a kutyusok pont akkor jelentek meg, mikor épp beszélni készült hozzám egy NPC. A dialógus elején még volt némi morgás, nézeteltérés, aztán elcsendesedett mindenki, még a pokolfajzatok is leültek a fülüket vakarni, megvárták amíg befejezem a szövegelést. Itt legalább nem teleportálódtak el a párbeszéd közben, mint a Neverwinter Nights 2 esetében. Csata közben, ha túl gyorsan rontottam rá a kutyusokra, akkor viszont igen, köddé váltak... hm.

Az is érdekes volt, hogy járni nem tudott a koma sakkmattrészegen, de a harcra egész jól összeszedte magát. Logikusan arra használtam, hogy gyorsabban jussak el egy távolabbi pontra...

A pincérlány hazakísérése lutri. Van, hogy mindegyik pincsi rárohan, és gyorsan összenyálazzák a bokáját... még kézzelpúzva sem lehet mindig levakarni a csajról a támadókat. Amikor egyedül van a karakter, akkor könnyű... legalább azt elérték, hogy nem akar az ember NPC-kkel rohangálni. Gyertyázzam végig a reverendes küldit, amíg azok a tahók a nőt 'sztatják? Nane:D!

• HaaS

addikt

válasz Kassadin #1666 üzenetére

Inkább nem értem, mi benne olyan jó... egyébként még mindig nem.

Kábé egy percig néztem, ahogy a parton felváltva csobbannak be a vízbe a gigászi csata résztvevői, aztán pattannak a szárazföldre megint... olyan libikóka-sztájl, nagyon helyesek voltak, jót röhögtem:D!

Most már szórakoztató a játék (az asszony szerint nem látszik rajtam, pedig gyakran felröhögök), nem kell sokat nyomkolódni, gyorsan döglik minden... csak mászkálni kell folyton, és újabban ki is dob a játék néha... várom, hogy történjen valami.

• HaaS

addikt

Próbálok úgy fogalmazni, hogy esetleg szórakoztató legyen annak is, aki tökéletesen nem ért velem egyet... inkább az érdekesség kedvéért írok, hogy ugyanazt mennyire nagyon másképp látjuk, és hangsúlyozom, ez így van jól.
    A 11+ GB-os install méret az Enhanced Director's Edition a legújabb patch-csel... az azért szép, meglepett! Kár, hogy visszafelé nem lehet patch-elni, és a játék nem szereti a Creative X-Fi kártyámat, ez egy ismert bogár, mint megtanultam.
    Én egyszer már játszottam a Witcherrel, de akkor nem tetszett... most kapott egy második esélyt, köszönhetően a visszatérő jó szándékú unszolásnak, hogy nem szabad kihagyni, mert nagyon jó játék.

Miután leszedtem a Morrowindet, hogy elférjen, és felinstalláltam, nagyon vártam az intrót, mert arra még emlékeztem, hogy igencsak tetszett. Most sok dolgot (és több órányi bíbelődést) kihagyok, a lényeg, hogy a hanggal erőteljes problémák akadtak az intró alatt, kábé élvezhetetlen. X-Fi... pfúj. Szerencsére a játék közben minden tökéletesen működik.

Játéknapló:
    Indult a mandula, birkatürelemmel megkerestem a nézetet, amiben a legkevésbé fokozza a pusztítási vágyamat az összevissza kattintgatás, és a lehető legkevésbé kell megfeszítenem magam, hogy akkor tudjak az ellenfélre kitikattingolni, mikor a szürke kis nyíl nagyobb narancssárgás nyílra vált.
    Meglepő módon gyorsan megbarátkoztam a harccal (felkészültem rá), mondjuk nem volt világos, hogy miért nem mozdul semerre, mikor már rég kiadtam az ukázt a harc elején... sebaj.
    Az első csaták borzasztóan könnyűek, hiszen prológus, meg minden... a játéktér is erősen behatárolt még, ez sem gond. Itt a Bard's Tale bemocskolt neve jutott eszembe, annak a felmelegített hekkendszless verziójában volt egyfelé menéses zúzás. Mondom, nem gáz... az meg, hogy első próbálkozásnál miért nem éreztem benne semmilyen ( = nulla) kihívást, az most lett világos: mert akkor szerintem nem találkoztam a szemes bosszal, mert egyből a laborba mentem, hisz az a lényeg... gondoltam én. Egyetlen választással kimaradt a harc, meg a... pff 1400 xp kábé? Aztán a dolog ugyanott folytatódik, szóval semmi értelme sietni, megvárja a pírszinges gyerek, hogy kint lecsendesedjen minden, ő is jobban ráér, megakadályozni meg úgysem lehet, hogy ellopja a ládikát.
    Aztán mikor navigálni akartam, a Neverwinter Nights emlékei is felhomályosodtak, nem az unalmas, szimmetrikus játéktér miatt, hanem a tökéletes trajektóriaoptimálás okán, amit a csávó csinál, ha egy tőle másfél méterre levő aktiválható dologhoz akar hozzáférni. Hát szerintem ott ez nagyságrendekkel jobb volt, ez itt több, mint érdekes, mikor háttal oldalazva megy mellé valahova, nem is értem... a sokadik peccs után pláne. Említést érdemel a kamerakezelés is, ami előre nem megjósolható pillanatokban vált 180 fokot, ami elég sok... mindegy, néha pont ellenkező irányba megy az ember, mint amerre akar, akár a való életben.
    A grafika über lehetett akkoriban, mikor kijött a játék, nálam tökmásodlagos, de tetszik, kidolgozott, nagyon szép.

Cseptör egyben aztán (sose jutottam el eddig) végre kimutatja a foga fehérjét a játék. Az első csatát többször próbáltam megoldani úgy, hogy ne haljon meg a nép a kapunál, sikerült is egyszer, utólagosan nem látom értelmét az újratöltögetésnek... az a csaj már akkor hanyatt vágja magát, ha az egyik szellemkutya megböki a nózijával. Ez van. Nem gáz, áldozatok mindig vannak.
    Az már kicsit erősebb, mikor a nagyihoz kísérendő csajt szétkapják a palotapincsik, mielőtt a főhős támadási parancs után előveszi a bicskát, és eldönti mi legyen, mit vagdaljon össze. Hehh, meg persze később, lazán kattintható a sok paraszt milisa is ellenfélnek, mikor öt kutyussal vegyülnek ők hárman... mindegy, lazán le lehet szedni mindet, kutya, ember: kockára. Lehetséges, hogy többet kéne pauzálni, hogy jobban lássam, kin van éppen a kurzor... csak sajnos úgy tűnt, hogy akkor még többet késik a harcban a főhős, ha állandóan megállítgatom. Töltögetős játék, okés.
    A karakterfejlődés az tetszik, a szkillfa elgondolkodásra ad lehetőséget, érdekelne is, csak felmerül a kérdés, hogy mennyire érdemes precízkedni a harci szkillekkel... annyira kiszámíthatatlan a csata menete, hogy ki, kit támad meg, hogy helyezkedik stb., hogy a piroseakurzor mikorkattintasszal ezek úgy tízszer nagyobb súllyal számítanak a csata végkimenetelét illetően, mint a jól fejlesztett karakter. Ehhez képest a The Void gyaloggalopp, pedig ahhoz is kell kitartás.
    Jah, a Void, nők... már a prológban meg lehet fektetni valakit, szuper. Ajándékozni is lehet, hogy szeressenek. Ühüm. Itt legalább nem hazudik az ember olyan nyíltan és büszkén, mint a Dragon Age-ben. Tudom ott sem kell... lehet. Mindenesetre az irányt megmutatták. Azt kicsit sajnáltam, hogy nem magyar szinkronnal tettem fel, mikor az alacsony kovács a lingam és a jóni tradicionális kapcsolatáról beszélt. Kicsit meglepődtem, ahogy fakoffozott, de hát... szíve joga. Legalább úgy rühelli a hegyesfülűeket, ahogy kell.
    A karakterek mozdulatait érdemes figyelni a dialógusok közben, új színt visz a játékba... néha úgy odaállna a beszélgetőpartner elé az ember, és megfogná erősen a két vállát, hogy "maradj így egy kicsit kérlek, nem tudok koncentrálni arra, amit mondasz, ha folyton vonaglasz közben:)!"
    A journal, glossary, characters, kvesztek követhetősége, jelölése, a bejegyzések, a _könyvek_fontossága_, az alkímia... mind nagyon király. Tényleg.
    A zene is jó, bár még keveset hallottam, nem szerettem teljesen bele.

A sztorira meg még várnom kell...

• HaaS

addikt

Na jó, most szaladt tele a f... öhh...

Szóval fel van vkinél telepítve véletlenül _nem_ az enhanced directors hiperszuper zseniális legújabb verzió?

Nagyon megköszönném, ha elküldené a system könyvtárból az mss32.dll, binkw32.dll fájlokat, meg a Miles könyvtárat... előre is cuppcupp!

• HaaS

addikt

válasz bélanéni #225 üzenetére

Hol hibáztam ;)? Mesélj!
    De jóvan, nemszólok... megyek Guild 2-be vissza. Furcsa játék, kell gondolkodni is hmm... nem is keveset :D!

• HaaS

addikt

válasz (Kolombusz) #221 üzenetére

Ahogy Jánoska is írja: valóban nincs köze az Oblivionhoz, ez egy egyszerűsített hack'n'slash, semmi köze az rpg-hez:)! Ja lehet szintet lépni... hmm, elbizonytalanodtam... akkor mégis rpg... talán... de jó hír, hogy nem lépnek szintet az ellenfelek veled együtt, mint az Oblivionban... nincs idejük, ugyanis ha elég jó a reflexed, akkor két-három katt elég egy átlagos monsztának. Pirossal vannak jelölve, szóval könnyen észreveszed őket. A bossok már durvábbak... ott többször kell nyomogatni, és még inni is kell. Most jut eszembe, jobb klikkel spéci effektek vannak, baró.
    Szerintem karácsonyra kérd Kolombusz, legalább nem a te pénzed bánja, ha nem jön be:).

• HaaS

addikt

válasz bélanéni #121 üzenetére

Irigyellek azért Bélanéni :/. Én is nagyon vártam a játékot, de ezt nekem nagyon nem veszi be a gyomrom. Még a hátulnézetes WASD+egér kombó az csak-csak. De azért (így nem kezdünk mondatot) mikor felfogtam, hogy gyakorlatilag itt az egér elmozdítása nélkül (az ellenfél visszatér a poziciójába) a bal klikk időszakos megnyomása is elég, hogy a szörnyverő szuperhiró diadalmaskodjon... szóval először megijedtem. Aztán átcsapott haragba.
    Ha valaha előveszem, akkor tuti WASD+egér. Egyelőre besokalltam.
    Amit láttam belőle, az full lineáris, a hős szinte sérthetetlen (legalábbis én a egy-egy balklikk között jót beszélgettem), semmi rpg feeling. (Morrowind jut eszembe... ahol ugye kiestél az utcára, megjelent a kis ablak, hogy "na innen má té vagy, té sénki té, hajrá vaze". Aztán a kis senki, a nagy semmivel a zsebében nekivágott meghódítani az egész galaxist.
    Namost itt én azt érzem, hogy az intróból a kőkemény szörnnyel cicázó erőemberkirálycsávó a bal mutatóujjával halált oszt, és nagyon-nagyon brutális. Hát nekem semmi bajom nincs az önbizalmammal, hogy ezt kelljen játszanom, hogy rendbejöjjek. Ez nem kritika azoknak, akik játszák, biztosan jó okuk van rá... belőlem ezt váltja ki.
    Valaki írta a Diablót. Valóban hatalmas gamma volt abban az időben. Ha béna voltál darabokra szaggattak az első szinten. Random dungeonok, random dropok, akartál fejleszteni akakteren, hogy erősebb legyen. Itt azt éreztem, hogy ölembehullott egy kétszemű küklopsz.

Egy vélemény a sok közül, de az a fura érzésem van, hogy nem vagyok egyedül.

Aktív témák

Hirdetés