Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mike88 #13702 üzenetére
Az akkumulátor feszültsége ilyen készülékeknél ~4,3-3,7 között van, attól függően mennyire van feltöltve. Elméletileg így egy 4,2-4,0V közötti feszültséggel tökéletesen kellene üzemelnie.
Áramfelvételt nem tudom, azt is ki lehetne mérni valami stressztesztel és multiméterel. De nézd meg mekkora a gyári töltője, tippre 1, max 2 amperes lehet. Ha töltőn nem merült teljes terhelésnél, akkor bőven elég neki egy akkora táp, mint a gyári töltője.
Azt viszont vedd figyelembe, hogy ha a középső "érzékelő" lábak nincsenek bekötve, akkor lehet hogy nem fog menni, vagy folyton jelez majd valami akkuhibát. -
mr.nagy
tag
-
bagyusz
őstag
win tabok esetében nincs mhl támogatás, helyette ugyan úgy usb-n kereszt meg lehet oldani. Lásd pl itt.
-
envagyok
veterán
Én csak azért gondokodtam főleg tabletben, mert asztali vonalon nem találtam ennyire árbarát megoldást.
Jó ez a pipo, amit belinkeltél, 1-2 dolog van, ami még változhatna idővel:
usb2 helyett usb3
100 mbites lan helyett gigabites.
És ha mindezt meg lehetne venni 30-35 körül, akkor nem is gondolkodnék rajta.Egyelőre egy proworx mx049-et vettem hdmi kimenettel 30-ért 2 év garival.
Tökéletesen megy rajta minden, csak a töltés plusz usb hub nem akar menni, de a jövő héten nekiállok annak is, szerkesztek hozzá kábelt. -
Necc
addikt
A tobbiek picit szemelyes dolgokbol indultak ki, de attol sajnos meg a helyzet az, hogy az 1/16-os tabletek kukaba valok, mert itt a topicban is rendre azt olvasom hogy annyi hely sincs rajtuk, hogy a windows onalloan mukodjon rajta, gyakorlatilag szinte bekapcsolas utan, vagy egy frissitesi hullam utan mar sir, hogy keves a hely, es ekkor meg nem is hasznaltad semmire (pl. netezes) ami plusz gigakat vinne el.
En szemely szerint az 1/32 -es tableteket tartom a hasznalhatosag legaljanak, ez az ami tenylegesen hasznalhato legalabb tartalom fogyasztasra, es 1-2 rendkivul alacsony memoriaigenyu program futtatasara.
-
ksanc
őstag
Nem sűrűn
Idén Pünkösdkor utoljára.Mindjárt megkeresem, elvileg megvannak a mailek.
Akciós webshop vásárlás volt az is.Máshol se nagyon jön visszaigazolás arról, hogy megkapták az összeget.
Én biztosan verném tovább a blattot, kifizettem, elfogadták, nem érdekel, min problémáznak, adják a cuccot és kész. A felügyeleti szervüknek, fogyasztóvédelemnek biztosan elküldenémEgyébként ez az igazi szarrágás, percenként van annyi bevételük, mint az összes így eladott tablet árkülönbözete. De hát ez van. Mert megérdemeljük. Ugye csak annyit kéne csinálni, hogy egy napig nem vásárolni, de mindig túl sokan vannak, akiket nem érdekel mások problémája, sőt, kárörvendenek, hogy nem velük történt.
Van olyan ország, ahol simán megkapnád és még ők kérnének elnézést. Ahol a fogyasztásnak kultúrája is van, nem úgy, mint itthon. -
ksanc
őstag
Hehe, dehogynem.
Van egyszer egy automatikus levél, hogy megkapták a rendelést. Ez még valóban semmit sem jelent.
Aztán egy másik - akár szintén automatikus!! - hogy ennyit meg ennyit és ide és ide kell fizetni.
EZ az a külön mail, akármit is írnak, hiszen ez alapján fizettél.Mondom, szerintem tiszta ügy, fel sem merült bennük, hogy elcseszik az árat és ezen az elcseszett áron eljut a dolog a kifizetésig.
Ha valamit elcsesznek hasonló cégek vagy valljuk be akárki, akkor első körben bepróbálkozik azzal, hogy izé, ez nem érvényes. De AZ!
Kicsit vitatkozol, ők erélyesebben válaszolnak, hogy neeeeeeem. Na erre kell odamenni, kiverni a balhét, minél többen hallják, annál jobb
Vagy simán a fogyasztóvédelemnek elküldeni, igazat fognak adni, érvényes megkötött szerződés van.gkriszti: nem erről szól. Hanem arról, hogy 16ezerért sikerült megvennie a MM hibájából
Már ha jól értettem az elejét
-
mr.nagy
tag
Én is megkaptam tőlük a törlésről szóló levelet, én is kifizettem kártyával A válasz levélben a következőket írtam, kíváncsi vagyok mit lépnek és mikor kapom vissza a pénzt!
Sajnálatos a hozzáállásuk ami minden csak nem vevőbarát! Ha hibáztak az árak feltüntetésénél, úgy lenne a tisztességes ha ennek következményeit viselnék. Az Önök gyakorlata kimeríti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat fogalmát véleményem szerint.
"A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerint megtévesztő az a kereskedelmi gyakorlat, amely valótlan információt tartalmaz, vagy valós tényt – figyelemmel megjelenésének valamennyi körülményére – olyan módon jelenít meg, hogy megtéveszti vagy alkalmas arra, hogy megtévessze a fogyasztót az áru ára, illetve díja tekintetében, és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg, vagy erre alkalmas.
Ez alapján megtévesztő tevékenységnek minősül, ha a vállalkozás a terméken, annak csomagolásán, illetve egyéb kommunikációs eszköz útján a termék eladási áraként a ténylegesen fizetendő árnál alacsonyabb árat jelöl meg."Eljárásuk miatt a Fogyasztóvédelmi Hatóságnál panaszt teszek!
-
bagyusz
őstag
Én is így jártam, csak egy másik programmal.
Szerintem ez elég jól végzi a dolgát.
-
fabicska
tag
Köszönöm megnézem!
HA érdekel valakit: VOYO A1 mini 90 euróért (leértékelve)
Én megrendeltem a sajátomat -
envagyok
veterán
A meegopad többe kerül, és ez nem csak egy stick...
Nem láttam 100usd alatt, ami 25k huf, és még benne van a kínai garancia érvényesítés veszélye.
Plusz a hónapok, mire idér. Ez 100 euró volt akcióba, teszteltem,2 év garancia van rá, tökéletesen használja a dvb-s2 usb-s vevőmet, és röccenés nélkül fut rajta az xbmc.
Raspberryvel az a bajom, hogy mindenki panaszkodik, hogy a hd-s dvb-s2 adásokat csak akadozva tudja lejátszani. Azért vettem abból is egyet a hálóhoz a tv-hez, de az tvheadend kliensként fog üzemelni.
Normális médialejátszó, pl. wdtv sincs 25-30 alatt.
Mindenképp windowsos kellett a többszörös felhasználhatóság miatt.
Amúgy kimondottan jól mutat a tv mellett.Távirányító van a dvb-s2 vevőmhöz, megy is vele az xbmc rendesen, illetve másik androidos tabletről, telefonról lehet távirányítani.
Meg ez érték. Szerintem ennyiért, vagy majdnem ennyiért bármikor eladom.
Tabletként elvihetem nyaralásra, gyerek tud vele filmet nézni a kocsiban, stb.Elvileg vannak az y usb otg kábelek, azokról azt hallottam hogy megy a töltés és a host egyszerre, csak biztos szeretnék lenni benne, mielőtt veszek egyet.
Már csak a töltés miatti problémámat, és a második (tablet) képernyőt kihasználó dolgot kellene találni, és teljes lenne az élmény.
Van egy jó progi, az xbmc second screen, de az csak másik gépről működik...http://apps.microsoft.com/windows/hu-hu/app/xbmc-second-screen/0dc78dd6-44bd-4a21-816f-431d642f110e
-
hito
nagyúr
Ha folyamatosan töltőn van, akkor pont, hogy semmi baja nem lesz. Előbb lesz baja ha napi szinten lemeríted, meg töltögeted.
Ad abszurdum ha folyton töltőn van és mégis csak az tesz neki rosszabbat, akkor pár perc alatt kiszedi és megy csak tápról akksi nélkül. Heti 1x meg beledobja és lemeríti, feltölti, hogy a polcon állástól ne legyen baja az akksinak.
-
peterk
senior tag
Ez az 1GB kevés kb. ugyanaz a mantra, ami a wp-n is mantra volt annak idején amikor 512MB-os telefonok kijöttek. Igazából csak a legnagyobb játékoknak volt kevés, de mégis folyton ezt hallottad, olvastad. Nem kell vele foglalkozni, ha nem korlátoz, és a sebességgel elégedett vagy.
Én kb. két hónapja vettem egy MiiX2 10"-est akcióban bruttó 70-ért, 2GB rammal és 64GB belső tárhellyel, de kezdünk rájönni, hogy túl sok, nem használjuk ki, mert nálunk is csak tablet módban van használva, nem vált ki laptopot, telefont, asztali gépet, stb. Tabletként használva meg olyan, mint a winphone, nem igazán kér hardverben sokat. Nem mondom, hogy az MiiX rossz, mert nem rossz, sőt jó. De ha lett volna 40 körül egy hasonlóan 10"-es, 1GB-os, nem fullHD modell, akkor az eddigi tapasztalataim alapján lehet, hogy az jobban megérte volna nekünk, mint az MiiX.
-
peterk
senior tag
Ha a wim cserés megoldás nem jön össze, akkor megpróbálhatsz kétféle matatós kézi megoldást még:
1. Tedd fel a normál letöltött iso-ról a szűz win8.1-et, aztán eszközkezelő, és a fel nem ismert harvereknek írd ki az azonosítóját. (Jobb klikk, tulajdonságok, részletek, hardverazonosítók), googlizz rá, és a találatok alapján már sejthető, hogy milyen driverről van szó, és próbáld meg letölteni külső forrásból. (pl. intel chipset driver, audio driver, bluetooth driverre van esélyed)
2. A másik ugyanez, csak direktben. Csomagold ki az eladótól kapott install.wim-et PC-n, majd a kicsomagolt wim windows/inf mappájában - itt vannak a telepített driverek - nézd végig az összes oem*.inf fájlt (ezek az utólagosan telepítettek), és próbálj rájönni, hogy milyen eszközről lehet szó. Az MS drivereket kihagyhatod, azokat windows update-ről is automatikusan letölti, csak olyan érdekes ami nem Microsoft. Aztán google-zz rá arra amit találtál és próbáld letölteni a drivert. (Utolsó utáni megoldásként megpróbálhatod azt is, hogy bemásolod az oem*.inf fájlt a tableten ugyanoda, PLUSZ az összes fájlt, amit felsorol a destination szakaszokban, majd indítsd újra a gépet. Így automatikusan fel kell mennie a drivernek. Sok meló, de ha nem hagysz ki fáljt, ez is működik, egyszer én már megcsináltam, igaz ráment vagy 4 órám.
)
-
peterk
senior tag
Milyen packban levőt akarsz milyen packban levőre cserélni? Nem is értem...
Nem azt csináltad, hogy letöltöttél egy normál - asztali - win8.1 iso-t és arról készítettél telepítőt? Ha így csináltad, nincs ilyen pack meg olyan pack...
Szerk. Bocsánat, rossz helyre ment, azt hittem más valakinek válaszolok.
De ha már válaszoltam: lehet, hogy működni fog a dolog. Kulcsod mondjuk nem biztos, hogy lesz, hacsak nem a BIOS-ban tárolódik ezen a tableten is. Ja, és próbálj MSDN-es iso-t szerezni, mert azon rajta van a sima verzió és a pro verzió is. (A tableteken általában sima 8.1 van.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Tab A9 (SM-X115) 4GB/64GB
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- iPad 10/11(A16/Gyári Apple Bill./2026.05.09.Apple Gar./
- Xiaomi Pad 7 Pro 11"2 / 8GB/256GB / Szürke / Újszerű állapot / 1 év garanciával / Csak WIFI
- Új, bontatlan iPad 10 2022 10.2 64GB Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest